Suurtyöttömyyden syy on puuttuva perusturva

EINATOLLEVAPAUSVASL

PetosjytkysinKokoomusKepujen äärioikeiston käytännön väkivaltajoukot, ylläpitävät suurtyöttömyyttä Suomessa, leikkauksilla ja köyhyyteen pakottamisella.


https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3892002-terroristit-jotka-vihaavat-naisia

Älkää tehkö velkaa lapsillenne ja nuorisolle. Äärioikeiston populistiporvarit tekevät velkaa, heikommilta leikkaamalla ja ahnehtimalla veroparatiiseihin, valtion, eli Suomen kansalaisten rahoja ja omaisuuksia.

1500€/kk Kansalaistuloksi, 2000€/kk Sairaus- ja kansaneläkkeiksi = Aito perusturva, aito työllistyminen, aitojen julkistenkaan terveydenhoidon edellytykset ja lähtökohdat 2018 Suomessa.

19

128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • YleonValemedia

      https://www.kauppalehti.fi/uutiset/koyhien-lasten-maara-kasvaa-suomessa---joka-kymmenes-lapsi-kuuluu-pienituloiseen-perheeseen/i5zygGHT

      Suomen mediat, ovat vieraitten valtojen, eli jenkkien hyökkäysliiton medioita. Ne apinoivat käskystä, mitä niiden käsketään "uutisoida" ja jankuttavat sitten päivä toisensa jälkeen, yhtä, tai kahta, suhteettoman suureksi paisutettua uutista.

      Kotimaassa köyhien määrä on kasvussa, mutta rikkaiden thaimaalaisten amerikkalaisen jalkapallojoukkueen, itse aiheutetut ongelmat, ovatkin, kotimaan köyhien lasten ahdinkoa, tärkeämpiä mm. Bilderberg-Yle:lle.

      • En tiedä oletko huomannut, mutta uutisten idea on kertoa jotain uutta. Ei siis ihme että uusi äkkinäinen onnettomuus jossain muualla ylittää uutiskynnyksen helpommin kuin "Suomessa yleisesti asiat voisivat olla paremmin kuin ovat olleet viimeiset parikymmentä vuotta."


    • ROSVOThäkkiin

      Sipilän kaltaiset valtion tukia rosvonneet veronkiertohuijarit ovat kymmeniä vuosia varstaneet valtiolta yhteensä miljardeja vuosittain. Nuo rahat on sijoitettu halpatyövoiman maihin, pääasiassa Aasiaan, jolloin tuotanto ja työpaikat on siirretty myö niihin maihin. JOS Sipilän kaltaisia rosvoja ei olisi niin paljon, ja jos heitä alettaisiin tosissaan kansan toimesta elimnoimaan, alkaisi Suomen talous hiljalleen kääntyä parempaan. Nykyinen rosvoeliitin ylivalta on täytuhoa suurimmalle osalle kansasta, ja Sipilä on samanlainen sutki kuin jokainen Kokoomuksen rosvopoliitikko.

      • hohoijakkaa

        Köyhät sentää osaavat jotakin puuhastella niin Suomessa kuin monissa kehitysmaissakin. Lapsia saa niin helposti, ja tekotapa on aika hauskaa. Turhaa sitä on työpulaa murehtia, lapsessa riittää työtä kotonakin. Lapsilisä on hyvä lisä peruspäivärahoihin ja muutakin ilmaista alkaa kömppään kertyä, kun lisää lapsilukua!


      • Missäaivosi
        hohoijakkaa kirjoitti:

        Köyhät sentää osaavat jotakin puuhastella niin Suomessa kuin monissa kehitysmaissakin. Lapsia saa niin helposti, ja tekotapa on aika hauskaa. Turhaa sitä on työpulaa murehtia, lapsessa riittää työtä kotonakin. Lapsilisä on hyvä lisä peruspäivärahoihin ja muutakin ilmaista alkaa kömppään kertyä, kun lisää lapsilukua!

        Miten tuo vaikuttaa siihen että vernkiertäjien rosvoeliitti varastaa valtion rahat?


      • Kaskass
        Missäaivosi kirjoitti:

        Miten tuo vaikuttaa siihen että vernkiertäjien rosvoeliitti varastaa valtion rahat?

        Kovaa tekstiä sosiaalisten etuuksien saajista mutta periaatteessa oikein.


    • Työttömyys

      Työttömyyden syy Suomessa on koulutuksen puute ja kansainvälinen taloustilanne.
      Koulutus on vanhanaikaista, se ei palvele tämä päivän työmarkkinoita.
      Tuotekehittelystä puuttuu innovatiivisuus, emme pysty kilpailemaan kansainvälisillä markkinoilla.
      Tarvitaan enemmän koulutusta ja työssä oppimista.
      Ei tähän liity mitään ihmeellisyyksiä.

      • osaamisvajaus

        Viime vuonna TE-toimistoissa menetettiin 1½ työllisyysasteprosenttia kun 56 000 työpaikkaa jäi täyttämättä osaajien puutteessa

        2...4 prosenttia eli 70 000 ... 140 000 menetettiin kun AY lakoin ja ylityökielloin vesitti pienyrityksille tarvittavan Saksan tyylisen työllistämisenhelpottamislain


    • Olet-oikeassa

      Kun verotus lopetetaan, loppuvat myös kaikki yhteiskunnalliset ongelmat !

      Kiitos kun muistutit !

    • RAUHAEINATOLLEVAS

      Verotus kuuluu oikeusvaltioon ja demokratiaan - VEROPAKOLAISYRITYKSET VEROTUKSEEN - Vaatikaa isojen talousrikosten ja korruption tutkintoja.

      https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3933765-mista-rahat-havittajiin-kysyy-rauhanliiton-toiminnanjohtaja-laura-lodenius

      Älkää tehkö velkaa lapsillenne ja nuorisolle - He eivät pysty koskaan, niitä velkoja maksamaan, joita isot sota-väkivalta-talous-fasismi-äärioikeistorikolliset, Floridasta käsin, maanpetoksellisten joukkojen kanssa, heidän nimiinsä tekevät.

    • KöyhäÄLÄvalita

      Se on selvä että köyhiä on aina koska osa tienaa paremmin ja tilastollisesti köyhä saa vähemmän rahaa kuin paremmin tienaavat. Jos haluaa köyhyydestä eroon on mentävä töihin ja lopetettva loisiminen toisten rahoilla. Moni köyhä elää Suomessa maailmanmitassa ökyrikkaan elämää mutta valitusta kuuluu aina kun pitäisi varmaan saada autot, kesämökit ja matkat valtion piikkiin.

      • köyhä_muttei_puutteessa

        "Köyhä" tarkoittaa alle 60% keskituloista tienaavaa.
        BMW vm. 2016 tai vanhempi


      • köyhät_reppanat
        köyhä_muttei_puutteessa kirjoitti:

        "Köyhä" tarkoittaa alle 60% keskituloista tienaavaa.
        BMW vm. 2016 tai vanhempi

        Jos ajokkina on Mersu, on köyhän raja vuosimallissa 2015


    • StopFasisminFinland
    • UUDETÄÄNESTÄJÄTVASL

      Veropakolaisyrityksien haamutyöllistetyt, poistuvat listoilta sitten, kun eduskuntavaalit on käyty. Taitaa olla paljon ilmaa työllistyyslukujen kohdalla.

      OrpoSoiniSipiläKataisen kabinetti, tuo rasismikortilla, Puolasta, Unkarista, Latviasta, Irakista, Romaniasta, Turkista ja Filippiineiltä "hoitajia ja rakennusmiehiä", syrjäyttämään oman kansamme työttömät, syvemmälle työttömyyteen, köyhyyteen ja osattomuuteen.

    • UUDETÄÄNESTÄJÄTVASL
      • talousosaamista

        Nousuhdanteen jäähtyessä pitää äänestää talousosaamista.
        Hallitukseen PS, Keskusta ja Kokoomus


    • jotainrotia666

      Pitäis saada joku vapaussota pystyyn taas kuten pun ja val. oli. ihmiset kuolee muuten tylsyyteen.

    • Jos jokaiselle kansalaiselle alettaisiin maksaa 1500/kk ihan vain olemassaolemisen ilosta, saattaisi sillä olla vaikutusta elintarvikkeiden, palveluiden ja vuokrien suuruuteen, sillä ihmisillä olisi enemmän rahaa käytettävänään, joten heillä olisi varaa maksaa mainituista asioista enemmän. On nykyäänkin selvää, että esimerkiksi asumistuki vaikuttaa vuokramarkkinoilla vuokria korottavalla tavalla.

      Tuontitavaroita voi nykyään yleensä tilata ilman välikäsiä suoraan tuotantomaasta, joten niiden hinta pysyisi ennallaan. Siten kodinkoneet ja viihde-elektroniikka halpenisi, mutta lähestulkoon kaikki muu kallistuisi, ei heti, mutta vähitellen.

      Kuka viitsisi tehdä enää pienellä palkalla raskasta työtä, kun kerran kotona makaamalla tienaisi kivasti. Nykyisiä pienipalkkaisia töitä varten pitäisi maksaa huomattavasti suurempia palkkoja, että niitä viitsisi kukaan tehdä. Luonnollisesti niitä varten voitaisiin palkata ulkomaalaisia, jotka olisivat kuitenkin töissä ainoastaan siihen asti kunnes alkaisivat saada kansalaispalkkaa. Kalliiden hintojen maassa jouduttaisiin luultavasti kuitenkin kaikkia pienpalkkoja nostamaan, sillä pelkästään pienillä työpalkoilla ei kansalaispalkkamaassa eletä.

      Pääomat liikkuvat EU:n sisällä vapaasti siinä missä ihmiset, tavarat ja palvelutkin. Mikäli hintataso Suomessa nousisi kovasti, alkaisivat kansalaiset suosia yhä enemmän muissa EU-maissa oleskelua, ja olisivat Suomessa ainoastaan sen verran kuin kansalaispalkka oleskelua edellyttää.

      Luonnollisesti tämä kehä johtaisi siihen, että verotus lisääntyisi Suomessa tavalla, että se ajaisi viimeisetkin yritykset muihin EU-maihin taikka senkin rajojen ulkopuolelle.

      Jos kuvitellaan, että kaikille tarjottu ylimääräinen 1500/kk lisäisi kulutusta ja sitä kautta talouskasvua ja työpaikkojen määrää, saattaa se pitää paikkansa hetken aikaa. Monenlaisia kulttuuripajoja nousisi, mutta koska sellaiset eivät tuota mitään tarpeellista, olisi niiden vaikutus kansantalouteen lähinnä nolla. Lähinnä kulutuspiikki kohdistuisi ulkomailla tuotettuihin tavaroihin, joita alettaisiin tuoda maahan suuria määriä, kunnes kaikilla olisi jo uusimmat ja kalleimmat puhelimet, tietokoneet ja tehosekoittimet.

      Kansalaispalkkaa saavat ihmiset haluavat varmasti ylellisyyspalveluja, kuten hierontaa, kynsienhoitoa, matkailua jne, mutta kuka niitä viitsisi entiseen hintaan enää tarjota, kun ilmankin tienaa 1500 euroa. Ravintoloissa sama juttu, miksi myydä ihmisille paistettuja silakoita 20 eurolla kun samasta annoksesta voi pyytää yhtä hyvin 60 euroakin. Sitäpaitsi henkilökunnalle pitää maksaa parempaa palkkaa, että viitsivät ylipäätään tulla töihin.

      Ennenkuin kukaan keksii kertoa, että kilpailluilla markkinoilla edullisin hintinen/laatuinen tuote ja palvelu pärjää, niin voin siihen sanoa, että esimerkiksi Monacossa asukkaiden tarvitsee tuskin leikkailla kuponkeja mainoksista, eikä siellä tarvitse palveluiden ja tavaroidenkaan olla mahdollisimman halpoja. Edullisia tuotteita haluavat voivat toki löytää niitä Monacon ulkopuolelta.

      Rahan lisääminen talouteen lisää luonnollisesti taloudellista toimeliaisuutta, mutta taloudellisen toiminnan ytimessä on kuitenkin aina työ. Mikäli rahan lisääminen talouteen vie motivaation työltä, ei se lisää toimeliaisuutta millään tavalla.

      Jos esimerkikis USA:n new deal olisi toteutettu kansalaispalkalla, sen sijaan että se toteutettiin valtion (hyödyllisiä) työllistäviä investointeja tekemällä, olisi vaikutus ollut lähinnä mittava inflaatio ilman mainittavia aikaansaannoksia koko kansakunnan hyvinvoinnille ja toiminta- ja tuotantokyvylle.

      Suomen talouden ongelmana ei ole kotimaisen kysynnän puute palveluista, ongelmana on koko talouden rakennelma, missä palvelujen tuottaminen on tehty verotuksen ja byrokratian johdosta aivan liian kalliiksi palvelujen kuluttajille.

      Jos esimerkiksi ihminen on hyvä siivoamaan, taikka haluaa siivoustyötä tehdä, miksi hänen pitää saada työstään palkkaa 8 e/h, kun hänet palkannut yritys velkoo asiakkaalta 25 e/h. Eikä yritys riistä työntekijää, sillä näillä hinnoilla yritys pysyy juuri ja juuri toimintakelpoisena. Harvalla ihmisellä on varaa maksaa satasta viikossa neljän tunnin siivoamisesta. Monella olisi kuitenkin varaa esimerkiksi viiteenkymppiin, mutta nykyisessä systeemissä se on jokseenkin mahdotonta toteuttaa, yrittäjäksi ryhtyvä joutuu maksamaan mittavat eläkevakuutukset ym.

      Aika ja tila kommentille loppuvat, joten jatkan ajatusta joskus.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      2632
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      341
      2480
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      95
      2150
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      62
      1835
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1743
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1724
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1573
    8. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      64
      1503
    9. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      120
      1487
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe