Totuus Nikaina kirkolliskokouksesta

TotuudenKaidallaPuolen

Vuonna 313 keisarit Konstantinus I ja Licinius kohtasivat toisensa Milanossa ja istuutuivat yhteisen pöydän ääreen neivottelemaan. Neivottelujen hedelmänä syntyi Milanon ediktin joka vahvisti Rooman yleistä uskonnonvapautta. Ediktin mukaan Rooman imperiumista tuli nyt uskonnollisten vakaumusten suhteen puolueeton, mikä osaltaan siis poisti lopullisesti esteet kaikkien valtakunnan uskontojen harjoittamiselta. Milanon ediktin nojalla kristityiltä takavarikoidut kohtaamispaikat ja muu omaisuus palautettiin heille.

Yleinen uskonvapaus oli keisari Galerius valtakauden peruja 311. Tämä oli Rooman keisareista ensimmäinen, joka määräsi, että kaikkia uskontoja kohtaan on osoitettava suvaitsevuutta. Galeriuksen ediktissä kristinuskosta käytetyt sanamuodot osoittavat kuitenkin varsin nuivaa suhtautumista sitä kohtaan.

Konstantinuksen äiti, pyhimykseksi nostettu Flavia Julia Helena, kääntyi kristityksi Mulviniuksen sillan taistelun aikaan. Eri lähteistä riippuen tuleva keisari Konstantinus oli nähnyt tuolloin taivaalla merkin joka joko kertoi jumalten olevan suosiollisia tai kuten Eusebios, Kristuksen monogrammin (Chi Rho). Konstantinusta sanotaan virhelliseksi ensimmäiseksi kristilliseksi keisariksi, vaikka miekkosen vakaumuksensa hengellisistä piirteistä, tai edes hänen kasteestaan kuolinvuoteella, ei ole olemassa mitään varmuutta. Mutta juuripa hän tai äippänsä Helena kutsui kokoon Nikaian ekumeenisen eli maailmanlaajuisen kokouksen vuonna 325, sillä keisari halusi puuttua kristittyjen välisiin kiistoihin ja kahinoihin. Taatakseen osallistujien kattavuuden, keisari lupasi maksaa kaikkien matkakulut. Tästä huolimatta osallistujia ei tullut kuin 318, jotka piispa Sabinuksen mukaan olivat, Konstantinusta ja Eusebiosta lukuun ottamatta, varsin oppimattomia, yksinkertaisia ihmisiä.

Yksi Nikaian kirkolliskokouksen merkittävimmistä asioista liittyi oikeiden ja hyväksyttävien evankeliumien valintaan. Nykyään tiedetään, että kirkon alkuaikoina oli käytössä varsin huomattava määrä erilaista Jeesus-perinteeseen liittyvää kirjallisuutta. Opillisen yhtenäisyyden nimissä kokoelmaa haluttiin kuitenkin voimakkaasti rajoittaa. Muuan Pappus kirjoitti synodikonissaan tästä kokouksesta, että piispojen ehdotukset valittavista teksteistä asetettiin kokoussalin ehtoollispöydän alle, ja rukoiltiin sitten yhdessä, että niistä hengellisen innoituksen vallassa kirjoitetut nousisivat yön aikana itsestään pöydälle ja väärät pysyisivät sen alla. Näin vakuutetaan myös tapahtuneen – tosin jätetään kertomatta, kenen hallussa salin ovien avaimet olivat yön ajan.
Koko seuraavan päivän kokoukseen osallistuneet olivat vain hiljaa kyräilleet epäluuloisesti toisiaan.

Lopullisesta kaanonista päästiin sopimukseen vasta kauan Nikaian kokouksen jälkeen vuonna 363 järjestetyssä Laodikean kirkolliskokouksesda kirkolliskokouksessa, jossa tälläkertaa suuremmalla osallistuja määrällä vahvistettiin nykyinen Raamatun kaanon ja siihen kuuluvat deuterokanoniset eli apokryfikirjat. Tämä kaannon vielä hyväksyttiin erikseen vuonna 393 Hippon kirkolliskokouksessa ja virallistettiin 397 Karthagon kirkolliskokouksessa ennen kuin asia oli täysin selvä.

72

804

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • solinvictus

      Niin, keisari Konstantinus Suuri lyötti edelleenkin Mulviuksen sillan taistelun jälkeen rahoihinsa Sol Invictus -jumalan kuvan, jota pakanajumalaa palvoi kuolemaansa asti.

      Sama Sol Invictus on vapaudenpatsas, jonka Ranska lahjoitti Yhdysvalloill, joten . Sol Invictus -jumala siis vartioi Yhdysvaltoja, mutta ei toki Eurooppakaan toiseksi jäänyt:

      Piispa Huovinen:

      -Juhannuksen aurinkoa ihaillessa sopii muistaa, että Kristuskin on aurinko, Toinen Aurinko, erotukseksi maallisista auringoista. Pakanallisten hallitsijoiden nimelle annettiin uusi merkitys. Kristus on Voittamaton Aurinko, Sol Invictus.

      https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/kolumni-auringonpalvontaa

      Samaa auringonjumala Sol Invictuksen maailmaa kaikki tyyni!

      • saitiedonhaltuunsa

        Ja siinä missä keisari Konstantinus Suuri oli edellä mainittujen kokousten takana, niin hän oli myös pyhän Catherinen sekä niiden viisaitten miesten, jotka väittelivät Jeesuksen sanojen viisaudesta - murhien takana.


      • ihmeidentekijä

        Ja koska Catherine yhdistyy sekä Jeesuksen sanojen viisauteen että myös ihmeiden tekemiseen, niin se selittää juuri sen, että mikä oli tämä Jeesuksen sanojen viisaus: se oli yliluonnolliset kyvyt - kuten Jeesus sanoi, jos kuuntelette opetukseni, niin nämä kivetkin palvelevat teitä. Catherinea palvelivat kidutusvälineet, jotka hajosivat, kun häntä yritettiin kiduttaa, sekä ja tuli, joka ei tarttunut häneen. Catherine surmattiin mestaamalla.


      • JumaluusKilahtiHattuun

        Huudatettuaan otsensä keisariksi, Konstantinuksella kilahti. Tulevan keisarin isä keisari Chlorus oli julistettu kuoltuaan jumalaksi. Konstantinus alkoi tosissaan uskoa olevansa jumalan poika ja piti isäänsä Sol -jumalan inkarnaationa. Konstantinus julisti Dacember -kuun 25. päivän OMAKSI syntymäpäiväkseen ja määräsi keisarina kaikkia juhlimaan sitä. Tämä suututti varsinkin roomalaiset jotka viettivät lähes samaan aikaa kakasiviikkoa kestäneen Saturnalia -juhlan päätöstä. Kalentereihin se tuli merkitä "päivänä jona jumalan poika syntyi".


      • FrenchLibertas

        "Sama Sol Invictus on vapaudenpatsas, jonka Ranska lahjoitti Yhdysvalloille"

        Onko tosiaan näin?

        Libertas (suomeksi vapaus) eli Vapaus tai Vapauden jumalatar on roomalainen jumalatar ja vapauden ruumiillistuma. Libertas liitettiin usein Pilleus-hattuun, jota vapautetut orjat yleensä käyttivät. Pilleus sai vapauslakin merkityksen Caesarin murhan jälkeen, kun sitä käytettiin Brutuksen lyöttämissä kolikoissa vapauden symbolina.

        Ranskan suuressa vallankumouksessa 1789 Libertas symbolisoi vallankumouksen henkeä. Vallankumouksessa vanha aateliston ja papiston valtaa ylläpitänyt sääty-yhteiskunta kaadettiin, ja sen tilalle nousivat liberaalit arvot vapauden ja järjen nimissä. Vapautta ja järkeä kuvattiin naishahmoilla, ja toisinaan sama hahmo edusti molempia.

        Vapaudenpatsas, varsinaiselta nimeltään Vapaus valaisee maailmaa (ransk. La liberté éclairant le monde), on suuri naishahmoa esittävä patsas New Yorkin edustalla Liberty Islandin saarella. Vapaudenpatsas esittää Vapauden jumalatarta. Sen vasemmassa kädessä on lakitaulu, jossa lukee Yhdysvaltain itsenäisyysjulistuksen päivämäärä, oikeassa kädessä on valistuksen soihtu, ja vasemmalla jalallaan jumalatar talloo rikkoutuneita kahleita. Patsaan naishahmo on 46 metriä korkea ja koko patsas jalustoineen 93 metriä korkea. Patsas tuli tunnetuksi paitsi vapauden symbolina, myös siitä, että se toivotti New Yorkiin vuosien 1886–1924 välillä laivalla saapuneet miljoonat siirtolaiset tervetulleiksi. Patsas on Ranskan kansan lahja Yhdysvalloille juhlistamaan Yhdysvaltain itsenäisyysjulistuksesta 1776 alkanutta maiden välistä ystävyyssuhdetta. Monumenttia ehdotti ranskalainen Édouard de Laboulaye vuonna 1865, ja hän ja kuvanveistäjä Frédéric Auguste Bartholdi yhdessä suunnittelivat patsaan.


      • katsokuvia

        No jos katsot kuvaa tuota keisari Konstantinus suuren kolikosta ja vertaat Vapauden patsaaseen, niin eihän tuosta voi erehtyä, että kyseessä on sama hahmo; vai?!

        Sol Invictus

        https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Sol_Invictus

        vapaudenpatsas

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Vapaudenpatsas

        Sanot, että vapaus valaisee maailmaa - Lusifer on valontuoja (vrt. Lucia-neito), ja ideana sitä kautta, että jos ihminen ei tiedä pahaa hän ei - siis ilman Lusiferia - voi tietää hyvääkään.


      • näintehtyä

      • JumalstarLibertas
        katsokuvia kirjoitti:

        No jos katsot kuvaa tuota keisari Konstantinus suuren kolikosta ja vertaat Vapauden patsaaseen, niin eihän tuosta voi erehtyä, että kyseessä on sama hahmo; vai?!

        Sol Invictus

        https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Sol_Invictus

        vapaudenpatsas

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Vapaudenpatsas

        Sanot, että vapaus valaisee maailmaa - Lusifer on valontuoja (vrt. Lucia-neito), ja ideana sitä kautta, että jos ihminen ei tiedä pahaa hän ei - siis ilman Lusiferia - voi tietää hyvääkään.

        Ei ole. Vapauden patsas esittää vapauden Jumalatar Libertasta, Ranskan sankaritarta ja vallankumouksen hengetärtä, kuten patsaan suunnittelijat Édouard de Laboulaye ja Frédéric Auguste Bartholdi ovat teoksestaan aikanaan sanoneet. Patsaan päässä oleva sädekruunu (foibe) esittää jumalattaren päässä olevaa sädekehää ja siitälähteviä valonsäteitä. Kruunun seitsemän piikkiä edustavat universaalia vapautta maailman seitsemällä merellä ja seitsemällä mantereella. Patsas suunniteltiin alunperin majakaksi, ja siinä tarkoituksessa se toimi seitsemän vuotta. Valonheitin oli asennettu patsaan kruunuun joka nykyään toimii näköala tasanteena. Eipä sen ihmeempää. Yhdysvalloissa Libertas tunnetaan myös nimellä Columbia, kyseessä on sekaannus, joka johtuu siitä että jumalatar toimii Paramount Pictures Corporation tunnus hahmona.


      • aurngokehä

        Mutta kun ne yhdistyvätkin takaperin mennen historiassa vasta siellä Mooseksen aikana Aton-kultissa - näinhän historialle aina käy!

        "Patsaan päässä oleva sädekruunu (foibe) esittää jumalattaren päässä olevaa sädekehää ja siitälähteviä valonsäteitä"


      • yhteysmyöstähän

        Ja samanlainen valonsäteitä lähettävä kruunu kuvataan myös kaikkien pyhimysten pään ympärille taiteessa.


      • VisainenOngelma
        aurngokehä kirjoitti:

        Mutta kun ne yhdistyvätkin takaperin mennen historiassa vasta siellä Mooseksen aikana Aton-kultissa - näinhän historialle aina käy!

        "Patsaan päässä oleva sädekruunu (foibe) esittää jumalattaren päässä olevaa sädekehää ja siitälähteviä valonsäteitä"

        Sigmund freudin pseudotieteellinen teos "Mies nimeltä mooses" on nykykäsityksenen katsoen jäänyt vanhanaikesieksi teoriaksi, eikä sitä enää esimerkiksi käytetä historian oppikirjana. Tiede on asia jota päivitetään, vanhentuneita tai virheellisiä käsityksiä korjaillaan aina kun uutta tietoa saatavilla ja tehdään uusia tutkimuksia. Nykytiedon valossa juutalaisista kehittyi monoteistinen eli yksijumalainen uskonto vasta Babylonian eksiilin aikana 597 eaa. - 539 eaa. eli noin 700 vuotta oletetu Mooseksen kuoleman jälkeen. Tämä on johtanut Fraudin teorian hylkäämiseen.


      • kummallisiayhteyksiä

        Joka tapauksessa meidän kirkkotaiteen symbolit menevät pitkälti Egyptiin.

        Israel - jolla nyt on ollut valtio vuodesta 1948, ja jonka asukkaita kutsutaan israelilaisiksi - niin Israel on alunperin miehen nimi ja vain hänen 12 poikaansa muodostavat Israelin heimon/kansan - tämä on se tarina Raamatussa, joka kertoo israelilaisista - mutta heillä ei ole ollut koskaan omaa maata tai valtiota.

        Erikoista on, että maya-intiaanit kirjoittavat eepoksessaan Popol Vuh, että he olisivat tuo kadonnut kansa - myös mormoonit pitävät intiaaneja alkuperäisenä Israelin (miehen nimi) kadonneena kansana. Popol Vuhin kerrotaan olevan tarina siitä, että miten Piru pääsi vaikuttamaan Raamatun kirjoittamiseen.

        Popol Vuhiin sisältyy tarina myös kaksospojista, jotka tulevat pelastamaan maailman Linnunradan kautta, ja maya-alueelta on löytynyt naisen patsas - kuin Maria, sanotaan - jolla on kaksospojat sylissään.

        Erikoista on, että toista pojista pidetään apostoli Tuomaana, joka vastaavasti 1945 löydettyjen payruskääröjen mukaan olisikin Jeesuksen kaksoisveli.

        Sanotaan Kolumbuksen löytäneen Amerikan, ja pientä chihuahua-koirarotua pidetään maya-intiaanien kasvattamana, ja rotu olisi luonnollisesti tullut Euroopan puolelle vasta Kolumbuksen löydettyä Amerikan. Mutta tarina kertoo kuitenkin, että Sikstuksen kappelissa Vatikaanissa esiintyisi Mooses pienen, ilmielävän chihuahua-koiran kanssa jo sata vuotta ennen Amerikan löytymistä.

        Mutta erikoisin yhdistelmä tulee maya-intiaaneihin luvusta 144.000, joka on Ilmestyskirjasta, koska se on maya-intiaanien kalenterin yksi ajanjakso, baktun, joista viimeinen järjestyksessään 13. päättyi 21.12.12.

        Ilmestyskirjan viimeisissä luvuissa kerrotaan myös lopunajan kaupungista, jonka muuriin on kirjoitettu Jeesuksen 12 opetuslapsen 12 nimeä.

        Kalenterin alkamisajankohdaksi sanotaan 13. elokuuta. 3114 eaa.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Mayojen_korkeakulttuuri

        Mitä Euroopassa tai Egyptissä tuolloin oli/tapahtui? Onko tietoa historiasta?


      • TässäListaa
        kummallisiayhteyksiä kirjoitti:

        Joka tapauksessa meidän kirkkotaiteen symbolit menevät pitkälti Egyptiin.

        Israel - jolla nyt on ollut valtio vuodesta 1948, ja jonka asukkaita kutsutaan israelilaisiksi - niin Israel on alunperin miehen nimi ja vain hänen 12 poikaansa muodostavat Israelin heimon/kansan - tämä on se tarina Raamatussa, joka kertoo israelilaisista - mutta heillä ei ole ollut koskaan omaa maata tai valtiota.

        Erikoista on, että maya-intiaanit kirjoittavat eepoksessaan Popol Vuh, että he olisivat tuo kadonnut kansa - myös mormoonit pitävät intiaaneja alkuperäisenä Israelin (miehen nimi) kadonneena kansana. Popol Vuhin kerrotaan olevan tarina siitä, että miten Piru pääsi vaikuttamaan Raamatun kirjoittamiseen.

        Popol Vuhiin sisältyy tarina myös kaksospojista, jotka tulevat pelastamaan maailman Linnunradan kautta, ja maya-alueelta on löytynyt naisen patsas - kuin Maria, sanotaan - jolla on kaksospojat sylissään.

        Erikoista on, että toista pojista pidetään apostoli Tuomaana, joka vastaavasti 1945 löydettyjen payruskääröjen mukaan olisikin Jeesuksen kaksoisveli.

        Sanotaan Kolumbuksen löytäneen Amerikan, ja pientä chihuahua-koirarotua pidetään maya-intiaanien kasvattamana, ja rotu olisi luonnollisesti tullut Euroopan puolelle vasta Kolumbuksen löydettyä Amerikan. Mutta tarina kertoo kuitenkin, että Sikstuksen kappelissa Vatikaanissa esiintyisi Mooses pienen, ilmielävän chihuahua-koiran kanssa jo sata vuotta ennen Amerikan löytymistä.

        Mutta erikoisin yhdistelmä tulee maya-intiaaneihin luvusta 144.000, joka on Ilmestyskirjasta, koska se on maya-intiaanien kalenterin yksi ajanjakso, baktun, joista viimeinen järjestyksessään 13. päättyi 21.12.12.

        Ilmestyskirjan viimeisissä luvuissa kerrotaan myös lopunajan kaupungista, jonka muuriin on kirjoitettu Jeesuksen 12 opetuslapsen 12 nimeä.

        Kalenterin alkamisajankohdaksi sanotaan 13. elokuuta. 3114 eaa.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Mayojen_korkeakulttuuri

        Mitä Euroopassa tai Egyptissä tuolloin oli/tapahtui? Onko tietoa historiasta?

        "Mitä Euroopassa tai Egyptissä tuolloin oli/tapahtui? Onko tietoa historiasta?"

        Pronssikausi sai alkunsa Indus laakson Harappassa. Sumerin kaupunkivaltio ja egyptin valtakunta purustettiin. Maanviljely saavutti koko Euraasian. Maailman väkiluku kaksinkertaistui vuosituhannen vaihteessa kaksinkertaistui, arviolta 7 nyt 14 miljoonaan ihmiseen. Samaan aikaan Stonehengen rakentaminen alkoi n. 3100 eaa, sekä muiden megaliitti rakennusten kuten Newgrangen käytävähaudan Irlannissa, sekä Tarxienin ja Haġar Qimin temppelit Maltalla. Sumerilaiset taas saivat oman Eridun temppelinsä Jannassa valmiiksi. Noihin aikoihin jäämies Özzi kuoli Alpeilla.


    • Sol Inviktus

      Egypti oli aikoinaan kahtia jakautunut, oli Ylä-Egypti ja Ala-Egypti. Toisilla jumala oli Ammon ja toisilla Ra, joka oli aurinko.
      Joku faaraoista yhdisti Egyptin yhdeksi valtioksi, jonka jumalaksi tuli kaksoisjumala nimeltään Ammon-Ra.

      Jossain vaiheessa Ra neuvoteltiin poistumaan, Ra nousi taivaaseen pyörittämään Aurinkolaivaa, kuten hänelle suotu virkanimike sen vahvisti. Ja kaikkivaltiaaksi jäi Ammon ja hänkin on poistunut kuvioista, ellei sitten sana Amen tule juuri hänestä. vahvistamaan sanomista.

      • SabiinitartenRyöstö

        Sol (latinaa, suom. aurinko) oli roomalaisessa mytologiassa auringonjumala. Sol yhdistettiin aikoinaan Janukseen. Sabiinit palvoivat häntä ja käyttivät hänestä nimeä Ausel. Sabiinikuningas Titus Tatius toi Sol-kultin Roomaan 700-luvulla eaa. Vanhimmat kulttipaikat sijaitsivat Circus Maximuksen lähellä ja Quirinalis-kukkalalla Roomassa. Tunnetuimpia Sol-jumalia olivat muun muassa Sol Indiges ja Sol Invictus, josta keisari Aurelianus teki valtakunnan pääjumalan vuonna 274.



        Sabiinit (lat. Sabini, yks. Sabinus) olivat itaalinen heimo muinaisessa Italiassa. Sabiinien alkuperäistä asuinaluetta, johon kuului osia nykyisistä Laziosta, Umbriasta ja Abruzzosta, kutsuttiin latinaksi nimellä Samnium. He puhuivat oskia ja umbria muistuttavaa sabellilaista kieltä. Ennen Rooman perustamista sabiinit asuivat Latiumin maakunnassa. Sabiinit saivat huomattavan vaikutusvallan Roomassa, ja osa sen kuninkaista oli mahdollisesti sabiineja. Tutkijat ovat havainneet monia yhtäläisyyksiä roomalaisten ja sabiinien välillä, erityisesti uskonnon ja mytologian alueilla. Monet sabiinilaiset jumalhahmot kehittyivät Roomassa ja monet kaupungin alueet (esimerkiksi Quirinalis) olivat aiemmin olleet tärkeitä sabiinien keskuksia.


      • olikomukanavaiei

      • myrkytettytietäjä

        Mooses hoveineen lähti Egyptistä, josta mm. Sigmund Freud kirjoitti jonkinlaisen sinne päin olevan historiankirjan Mies nimeltä Mooses, joka sisälsi arvion siitä, että kyseessä olisi ollut peräti faarao tai faaraon hovin korkea-arvoinen virkamies, joka pakeni Egyptistä vallanvaihdon jälkeen, ja silloin kyse olisi juuri Aton-kultista ja sotaisista Hyksos-kuninkaiden jälkeläisistä. Freud kuoli pian tämän kirjan julkaisun jälkeen myrkkyyn - hän viivytteli koko kirjan julkaisua kirkon pelosta, mutta rohkeni lopulta tehdä sen paettuaan Englantiin.


      • auringonpalvonta

        Kirkoissahan on edelleenkin aivan valtavasti näitä aurinkosymboleja - löytyy googlaamalla.


      • VisainenOngelma
        myrkytettytietäjä kirjoitti:

        Mooses hoveineen lähti Egyptistä, josta mm. Sigmund Freud kirjoitti jonkinlaisen sinne päin olevan historiankirjan Mies nimeltä Mooses, joka sisälsi arvion siitä, että kyseessä olisi ollut peräti faarao tai faaraon hovin korkea-arvoinen virkamies, joka pakeni Egyptistä vallanvaihdon jälkeen, ja silloin kyse olisi juuri Aton-kultista ja sotaisista Hyksos-kuninkaiden jälkeläisistä. Freud kuoli pian tämän kirjan julkaisun jälkeen myrkkyyn - hän viivytteli koko kirjan julkaisua kirkon pelosta, mutta rohkeni lopulta tehdä sen paettuaan Englantiin.

        Singmud Freudin teos Mooseksesta katsotaan nykyään vanhentuneeksi pseudotieteeksi. Teoksen ensimmäinen ongelma on se ettei ole todistusta siitä että Mooses oli koskaan olemassa ja että exoduksesta ei ole jäänyt mitään jälkiä. Toinen kompastus on se että nykykäsityksen mukaan juutalaisuudesta kehittyi monoteistinen eli yksijumalainen uskonto vasta Babylonian eksiilin aikana 597 eaa. - 539 eaa. eli noin 700 vuotta oletetu Mooseksen kuoleman jälkeen.


    • PasiToivonen

      Sinun idolisi Karl Marx syntyi 200 vuotta sitten ja mätänee helvetissä. Toivottavasti.

    • PasiToivonen

      Aurinko paistaa melkein pilvettömältä taivaalta.

      Aurinko = 1
      solinvictus = 0

      Aurinko johdossa.

    • Aurinko oli kuitenkin egyptiläinen, monoteismiin pyrkivän farao Akhenatonin ( Ekhnaton)
      jumala Aton.

      Josta myös sana Maraton... Mar Aton= Herra Aurinko. Lienee peräisin.

      • onkovaarallistatietää

        No, sinäpä sen täällä lopussa sanoitkin, johon jo edellä puutuin, että mihin oli tarinoissa unohtunut Aton!

        Tuo vuosi 1945, jolloin löytyivät nämä autiomaahan haudatut papyruskääröt, joihin ihmiskäsi ei ollut koskenut 1700 vuoteen osuu aika lähelle myös Sigmund Freudin kirjan julkaisua - Mies nimeltä Mooses - kanssa, jossa hän luonnehtii Egyptistä pakenevaa Moosesta jopa Aton kultin faaraoksi, sotaisaksi Hyksos-kuninkaaksi.

        "Mooseksen hahmo oli askarruttanut Freudia koko hänen ikänsä.[1] Hän julkaisi vuonna 1914 tutkielman ”Michelangelon Mooses”, jossa tarkasteli Michelangelon tunnettua veistosta.[2] Kirjan Mies nimeltä Mooses ja yksijumalinen uskonto ensimmäisen version Freud laati tiettävästi kesällä 1934. Alun perin hän nimitti teostaan ”historialliseksi romaaniksi”. Saksan juutalaisvainot saivat hänet pohtimaan: ”Näiden uusien vainojen takia on kysyttävä, kuinka juutalainen on muotoutunut ja miksi hän on joutunut tuollaisen heltymättömän vihan kohteeksi.”[3]

        Freud ei kuitenkaan halunnut julkaista teosta tuolloin, koska hän pelkäsi, että Itävallan katolinen kirkko suuttuisi ja psykoanalyysin harjoittaminen kiellettäisiin. Vuonna 1937 hän kuitenkin julkaisi kirjasta kaksi ensimmäistä esseetä aikakauskirjassa Imago. Kolmannen osan hän aikoi jättää julkaisematta, mutta kun hän oli päässyt maanpakoon Lontooseen, hänen ei enää tarvinnut pelätä Itävallan katolisen kirkon reaktioita, ja koko teos julkaistiin saksaksi sekä englanniksi vuonna 1939.[4]

        Hänen mukaansa Mooses ei ollut juutalainen vaan ylhäinen egyptiläismies, jolla oli korkea asema faarao Akhenatenin hovissa ja joka oli vannoutunut Atonin palvoja. "

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Mies_nimeltä_Mooses_ja_yksijumalinen_uskonto

        Freud itse oli myös juutalainen.

        "Sigmund Freud [freud] (alun perin Sigismund Schlomo Freud; 6. toukokuuta 1856 Freiberg, Määri, Itävallan keisarikunta (nykyinen Příbor, Tšekki) – 23. syyskuuta 1939 Lontoo, Iso-Britannia) oli itävaltalainen lääkäri ja tutkija, joka tunnetaan ennen kaikkea psykoanalyysin kehittäjänä".

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Sigmund_Freud

        Tällä kertaa linkissä ei ole epäilyä kyseisen myrkyttämisen taustoista... wikitekstit elävät omaa elämäänsä .... No, onko mitään uutta - ihan tänä päivänäkin kohistaan ihmisistä jotka joutuvat Briteissä jos jonkinlaisen myrkyn tai myrkytyksen kohteeksi, joten tiedämmekö me koskaan totuutta mistään?!


      • ajallisiaosumia

        Mutta mielenkiintoinen ajallinen osuma on myös Mika Waltarin kirjoittaman kirjan Sinuhe Egyptiläisen kanssa, joka julkaistiin vuonna 1945. Waltarihan oli pappissuvusta ja useat hänen historialliset suurteoksensa käsittelevät päähenkilöidensä kautta uskontoja - myös Rooman vallanajalta löytyy. Olen usein miettinyt, että olikohan Waltarilla mahdollisuus tutustua jo kuusi vuotta aikaisemmin Freudin julkaisemaan kirjaan Mies nimeltä Mooses ja olisiko tämä innoittanut Waltarin kirjoittamaan Sinuhe Egyptiläisen?!


      • ihmeellinenmaailma

        Ja ajatelkaa, jos Aton Sol Invictuksena asetettiin - lainaten piispa Huovisen sanoja - kristukseksi pakanahallitsijoiden tilalle, niin mikä matka sillä on ollut meidänkin 2000 vuoden historissa aina Egyptistä asti päätyen lopulta Yhdysvaltain rannikolle kuvaamaan vapautta!


      • MuuanHorisija

        Marathon (m.kreik. Marathoon) oli antiikin aikainen kaupunki ja Aiantis-fyleen kuulunut Attikan eli Ateenan kaupunkivaltion muodostaneen alueen demos. Se kuului fylen paralia-trittykseen eli Attikan rannikkoalueiden demoksiin ja sijaitsi Marathonin tasangolla Attikan itäosassa (Attis oli Sol -jumalan toinen nimi). Antiikin Marathon tunnetaan erityisesti Marathonin taistelusta (kreikkalaisten kertomus taistelusta kuvaa jumlaten välistä ottelua taivaassa). Marathonin arkeologiset kohteet sijaitsevat siitä nimensä saaneessa nykyisessä Marathónaksen kunnassa. Marathonin alue on ollut asuttu neoliittiselta kivikaudelta lähtien. Sen alueen neljä kaupunkia muodostivat alun perin Tetrapolis-nimisen liiton. Siihen kuuluivat Marathon, Probalinthos, Trikorythos ja Oinoe. Kaikki nämä neljä demosta sijaitsivat Marathonin tasangolla Parnes- ja Pentelikon-vuorten välisellä alueella. Marathon oli näistä merkittävin, ja siksi demoksiin viitattiin yleensä yhdessä Marathonin nimellä. Kreikkalaisessa mytologiassa Marathonia hallitsi Ksuthos (eli Kristus), joka nai Erekhtheuksen tyttären. Herakleidit pakenivat alueelle sen jälkeen, kun heidät oli ajettu pois Peloponnesokselta, ja voittivat siellä Eurystheuksen. Marathon oli myös paikka, jossa Theseus voitti aluetta hävittäneen Marathonin härän (myös Mithra teurasti härän ja joi sen veren). Alueen nimen selitettiin tulleen heeros Marathonista, joka oli Sikyonin kuninkaan Epopeuksen poika tai toisen näkemyksen mukaan arkadialainen. Perinteen mukaan Tetrapolis oli yksi Kekropsin ajan Attikan kahdestatoista vanhasta kaupungista (polis) tai kylästä (koomee), jotka Theseus myytin mukaan yhdisti (synoikismos) Ateenaksi. Tämän jälkeen Tetrapolis jäi pois käytöstä. Kleistheneen uudistuksen vuonna 508 eaa. jälkeen Tetrapoliksen osista tuli demoksia. Marathon, Trikorythos ja Oinoe kuuluivat Aiantis-fyleen ja Probalinthos Pandionis-fyleen. Marathonin demoksella oli alun perin 10 edustajaa Ateenan bulessa eli neuvostossa (fyleissä ja demoksissa myöhemmin tapahtuneiden muutosten seurauksena edustajia oli roomalaisella kaudella 12). Antiikin ajalta Marathon tunnetaan erityisesti vuonna 490 eaa. käydyn Marathonin taistelun paikkana. Taistelu oli osa antiikin mytologiaa, ja siitä kerrotun legendan mukaan Ateenan jumalat kukistivat persialaiset näiden tehtyä ensimmäisen hyökkäyksen Attikan maaperälle. Tarinan mukaan taistelun jälkeen sotilas nimeltä Feidippides juoksi Ateenaan kertomaan voitosta. Perillä hän huudahti nenikamen, ”olemme voittaneet” ja kuoli. Matka Marathonista Ateenaan olisi ollut noin 40 kilometriä. Tästä juontuu nykyinen urheilulaji maratonjuoksu. Marathon oli suurikokoinen demos, ja sen väkiluvuksi on arvioitu suurimmillaan noin 3 000 henkeä. Tunnetuimpia Marathonista kotoisin olleita henkilöitä on roomalaisella ajalla elänyt Herodes Atticus (myös Raamatussa mainitaan Herodws). Hän myös kuoli Marathonissa. Demoksen kansalaisesta käytettiin demonyymiä Marathoonios. Marathonin arkeologiset kaivaukset on suorittanut Ateenan arkeologinen seura (Seuran tunnus on Solinvictus).


      • valtakuntialöytyy

        Kiitos historiallisesta tekstistä - onpa mielenkiintoista lukea! Ja tässä tulee myös esille nyt se, että miten härkäuskonto, mithralaisuus, josta on otettu kristinuskoon riitit yhdistyy kristukseen:

        "Marathon oli näistä merkittävin, ja siksi demoksiin viitattiin yleensä yhdessä Marathonin nimellä.

        Kreikkalaisessa mytologiassa Marathonia hallitsi Ksuthos (eli Kristus), joka nai Erekhtheuksen tyttären. Herakleidit pakenivat alueelle sen jälkeen, kun heidät oli ajettu pois Peloponnesokselta, ja voittivat siellä Eurystheuksen.

        Marathon oli myös paikka, jossa Theseus voitti aluetta hävittäneen Marathonin härän (myös Mithra teurasti härän ja joi sen veren)."

        Viimeisestä lauseesta - Sol Invictus on auringonjumala siinä missä Aton Egyptissä, jossa atonismissa ovat luultavasti nämä juuret kolmen ja puolen tuhannen vuoden takana.

        Uusi valtakunta.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Uusi_valtakunta

        Oliko toinen valtakunta sitten Pyhä Saksalais-Roomalainen keisarikunta ja kolmas valtakunta Saksa Hitlerin luomana?

        Mikä sitten on nyt neljäs valtakunta?


      • yksijumalainenkultti

        Akhenatenista löytyi tämän verran:

        "Akhenaten vaipui tuntemattomuuteen, kunnes Amarnan kaupunki löydettiin 1800-luvulla. William Flinders Petrie löydi Akenatenin haudan vuonna 1907. Akhenatenin pojan ja seuraajan Tutankhamonin haudan löytyminen vuonna 1922 lisäsi kiinnostusta myös Akhenateniin.[1]

        Akhenatenin uskonnollisia uudistuksia on kutsuttu ensimmäiseksi esimerkiksi monoteismista, jossa on vain yksi todellinen ja universaalinen jumala. Niiden uskotaan merkittävästi vaikuttaneen myöhempiin monoteistisiin uskontoihin. Esimerkiksi Sigmund Freud esitti vuonna 1939 että juutalaisuuden perustaja Mooses olisi ollut Atonin kultin harjoittaja, joka karkotettiin Egyptistä Akhenatonin kuoleman jälkeen.[1]"

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Akhenaten


      • pdrs

        Raamatusta: "Sillä Herra Jumala on aurinko ja kilpi; Herra antaa armon ja kunnian, ei hän anna mitään hyvää hurskailta puuttua."
        Ps 84 :12

        Kilpi on puolustus sota ase joka merkitsee uskoa.


    • kummallinenmaailma

      Jäin miettimään edellä olevassa historiallisessa selvityksessä esiintyvää sanaa demon ja demonyyni - ei ihan auennut sen merkitys -, että onko se alkuperä sanalle demon, demoni...

      Ja googlasin asian:

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Demoni

      Mutta huomioni kiinnittyi sivun kuvassa tuohon vastaan, josta näkyy jotakin, koska baijerilaisesta luostarista on löytynyt alkemistikirjoitus, joka on laitettu/tai on kirjoittanut Tuomas Akvinolainen, ja hän on vastaavasti henkilö, jonka Raamatun tulkintaan uskonto edelleenkin perustuu.

      Tuossa kirjoituksessa Aurora Consurgens, Henkisyyden aamunkoitto, on samalla tavalla naisen vatsa auki kuvissa ja vatsasta näkyy sama tunnus kuin tuossa demonin kuvassa, ja naisen ympärillä on auringonsäteet. No myöhemmin katolinen kirkko sitten julisti alkemian saatananpalvonnaksi.

      Kyseessä on viisasten kiven valmistaminen - ikuisen elämän etsintä - ensimmäinen muoto, jossa mädätetään ruumista tiinussa ja on fyysisen kärsimyksen vaihe (?!), nimeltään taivaallinen morsian.

      http://www.academia.edu/2287856/Aurora_consurgens_henkisyyden_aamunkoitto

      Katsokaapa sivu 6:

      Toinen asia mitä jäin nyt ihmettelemään, että eikö itse Raamatun tulkitsijan ja uskonnon mukaan luostareissa ja kirjanoppineiden mielestä sitä ikuista elämää sitten saavutettukaan Jeesuksen kuolemalla ja armon kautta ja uskomalla, kuten uskovaisille on väitetty, vaan sitä pitikin etsiä alkemistisin keinoin?!

      • onpatosiaankummallista

        Onko tavalliselle kansalle nyt väitetty jotakin mihin eivät kirjanoppineet itsekään uskoneet syystä taikka toisesta?! Tässä on kyllä nyt melkoinen juopa näiden kahden ryhmän välissä.

        Mikä tuo tunnus tuolla vatsassa on?


      • kiitänetukäteen

        No niin, ja kirjanoppineet voisivat nyt tulla esille kertomaan totuuden tästä asiasta, niin ei tässäkään osiossa tarvitse enää pyöriä samaa ympyrää ja jahkata totuuksien perään. Totuuden kertomisen kun voi suorittaa jo anonyymisti.


      • Ei ole epäilystäkään että Jeesus opetti esoteerista, mielen tasolla olevaa maailmankuvaa.
        Fyysinen on alemman tason harjoittelu paikka henkiselle oppimiselle.

        Aina tämä tieto on ollut muutamien hallinnassa, minulle kristittynä ensisijaisesti Jeesuksen opetuksissa. En käyttä sanaa alkemia vaikka tarkoitan että saan kaiken täydelisenä.
        Salaisuus -elokuva (The Secret) DVD käsittelee amerikkalaisella tyylillä tätä aihetta.

        Jos nyt kirjoitettaisiin Neuvostoliiton hajoamisesta 3000 vuotta sitten käytetyllä tyylillä tietenkin se hajosi Jumalan käskystä. Aivan oikein kun äsken hajonnut neukkulainen ideologia hajosi. Tapettiin ainaki suurelta osin.
        Maailma pyörii idean, hengen voimin ei öljymiljonila eikä ydinaseiden varjossa.
        Ne jotka tietävät nauretaan kumoon... kuten aina?.


      • fatimanihme

        Alkemiassa ei ole kyse Jeesuksen opetuksista, vaan kemiallisesta kullan valmistamisesta mistä tahansa aineesta, joka materiassa tapahtuvana voidaan siirtää (muka) mielen prosessiksi. Erittäin kaukana Jeesuksen ideoista, jotka ovat psykologiaa ja filosofiaa - ihan kestäen tämänkin päivän tieteellisen tarkastelun tältä kannalta.

        No, Neuvostoliiton hajoamisen takanahan on Jeesuksen äiti Maria - jos et tiennyt - ja se liittyy Marian ilmestykseen Fatimassa Portugalissa. Kyse on ns. Fatiman ihmeestä ja Fatiman kolmesta salaisuudesta, joista viimeisimmän kohdalla on paavi joutunut melkoisesti vääntelemään käsiään.

        Ainoa kai mikä siitä on sanottu, niin paavi on sanonut, että jos kaikki on jo Ilmestyskirjassa, niin siihen ei tarvitse lisätä mitään. Kun edellinen paavi selvisi murhayrityksestä - hän vei luodin, joka ei vahingoittanutkaan häntä Fatiman neitsyen kappeliin.

        Tunnen henkilön, joka on Fatimasta kotoisin, ja kysyin häneltä ihmeista, kun olin nähnyt TV:ssä ohjelman, että jopa eräälle miehelle olivat amputoidut jalat ilmestyneet takaisin Fatiman neitsyen ansiosta, että mitä mieltä hän on asiasta - TV-ohjelmassa myös koko kylä vanhuksineen oli vakuuttamassa tämän ihmeen puolesta - niin ystäväni melkein loukkaantui kysymystäni, vaikka en esittänyt sitä edes mitenkään provosoivasti ja sanoi, että eihän tuo nyt ole Fatiman ihmeistä edes isommasta päästä! No, en tullut tietämään sillä hetkellä, että mitä ovat olleet ne vieläkin suuremmat ihmeet!


      • vastaustakaipaava

        "Maailma pyörii idean, hengen voimin ei öljymiljonila eikä ydinaseiden varjossa".

        Mutta on kyllä tosi merkillistä, että ne henkivoimat haluavat niin paljon sotaa ja viattomien ihmisten kuolemaan ja kurjuutta?

        MIKSI?


      • MuuanMerkonomi
        enkelipallo kirjoitti:

        Ei ole epäilystäkään että Jeesus opetti esoteerista, mielen tasolla olevaa maailmankuvaa.
        Fyysinen on alemman tason harjoittelu paikka henkiselle oppimiselle.

        Aina tämä tieto on ollut muutamien hallinnassa, minulle kristittynä ensisijaisesti Jeesuksen opetuksissa. En käyttä sanaa alkemia vaikka tarkoitan että saan kaiken täydelisenä.
        Salaisuus -elokuva (The Secret) DVD käsittelee amerikkalaisella tyylillä tätä aihetta.

        Jos nyt kirjoitettaisiin Neuvostoliiton hajoamisesta 3000 vuotta sitten käytetyllä tyylillä tietenkin se hajosi Jumalan käskystä. Aivan oikein kun äsken hajonnut neukkulainen ideologia hajosi. Tapettiin ainaki suurelta osin.
        Maailma pyörii idean, hengen voimin ei öljymiljonila eikä ydinaseiden varjossa.
        Ne jotka tietävät nauretaan kumoon... kuten aina?.

        Merkonomiksi opiskelleena tunnistin demoni olennon vatsassa olevan symbolin Markuriuksen sauvaksi. Caduceus (latinaksi) tai kerykeion (kreikaksi) on sanansaattajan sauva, jonka ympärille on symmetrisesti kietoutuneena kaksi käärmettä, jotka katsovat toisiaan. Toisinaan sauvaan on myös sijoitettu siipipari. Kreikkalaisessa mytologiassa Hermes kuvattiin usein kantamassa sauvaa kädessään; myös Hermeen vastine roomalaisessa mytologiassa, Mercurius, kuvattiin vastaavasti. Näistä juontavat juurensa nimitykset Hermes-sauva ja Merkurius-sauva. Myös aamuruskon jumalatar Iris, kreikkalaisen mytologian jumalten viestinviejä, esiintyi kantaen caduceusta koska hänen katsottiin olevan auringon sanansaattaja. Modernissa kuvasymboliikassa caduceus on kaupan ja talouselämän tunnus, vaikka etenkin Yhdysvalloissa se ajoittain sekoittuu myös lääketieteen tunnuksen, Asklepioksen sauvan, kanssa. Kyseessä on kuitenkin kaksi erilaista ja eri yhteyksissä käytettävää symbolia. Sauva esiintyy antiikin kuvataiteessa myös yksinkertaisemmassa muodossaan, jossa käärmeitä ei ole kuvattu lainkaan. Suomessa caduceusta käytetään kauppateknikon, merkantin ja merkonomin ammattisormuksissa, ja se esiintyy myös Jyväskylän, Kotkan ja Tampereen vaakunassa. Mercurius (lat. Mercurius) oli roomalaisessa mytologiassa kaupankäynnin ja kauppavoiton jumala. Kaupan lisäksi Mercuriusta pitivät suojelijanaan viestinviejät, matkamiehet ja varkaat. Mercuriuksen nimi on voitu johtaa latinan sanoista merx eli "kauppatavara" ja mercari eli "ostaa, käydä kauppaa". Varhaisimmissa muodoissaan Mercurius muistuttaa etruskien Turms-jumalaa, mutta hahmo on pääasiassa syntyisin kreikkalaisen mytologian Hermeestä. Mercuriuksesta on johdettu planeetta Merkuriuksen nimi ja monta muutakin tieteellistä nimeä. Taiteessa Mercuriuksen tunnistaa juurikin tuosta siivekkäästä sauvasta, caduceuksesta, jonka ympäri on kietoutunut kaksi käärmettä, sekä siivitetystä lakista ja kengistä. Mercuriuksen sauvat löytyvät myös Suomen tullin vaakunasta sekä merkonomilakista.

        fi.wikipedia.org/wiki/Caduceus


      • eiymmärrätätä

        Mutta miksi siellä vatsassa sitten on kummassakin tapauksessa - demonin sekä alkemistin ensimmäisen asteen taivaallisen morsiamen - tuo kaupankäynnin tunnus?


      • vastaustakaipaava kirjoitti:

        "Maailma pyörii idean, hengen voimin ei öljymiljonila eikä ydinaseiden varjossa".

        Mutta on kyllä tosi merkillistä, että ne henkivoimat haluavat niin paljon sotaa ja viattomien ihmisten kuolemaan ja kurjuutta?

        MIKSI?

        Hengen vomaan kuuluu voiman käyttämättömyys. Henki ei ole kenenkään puolella se on kaikki.
        Se joka kokee olevansa vajaa hyökkää ja hakee voittoja, seuraukset koemme silloin kun koemme vajavuutta. Eihän kukaan lähde sotaan ellei usko voittavansa JOTAKIN, eli täyttääksen jonkin kuvitellun puuteen. kun hengen tasolla keltään ei puutu mitään.
        Kun näemme sodan ja hyökkäyksen ohi silloin näeme hengen totuuden, täydellisyyden.
        On juotava niinkauan kun janottaa.
        On hyökättävä että OPPII hyökkäämättömyyden voiman, Kaikki sodat lopulta päättyvät rauhaan.
        On erilaisia "kohtaloita" kun on erilaisa mahdollisuksia oppia Rakkauden voima. Jokaiselle on annettu hänelle parhaat eväät tälle matkalle.


      • Anonyymi
        onpatosiaankummallista kirjoitti:

        Onko tavalliselle kansalle nyt väitetty jotakin mihin eivät kirjanoppineet itsekään uskoneet syystä taikka toisesta?! Tässä on kyllä nyt melkoinen juopa näiden kahden ryhmän välissä.

        Mikä tuo tunnus tuolla vatsassa on?

        Kuva on selvästi vaihdettu, ei näy mitään vatsaa. Mikähän kuva siinä olisi aikaisemmin ollut.


    • Näenkö koko totuuden, en mitenkään, näen vain tämän fyysisen.
      Minulle ainoa mahdolisuus on ajatella ikuinen henki joka pieneltä osaltaan on minun käytössäni ja aikaisempien elämieni aikana olen erehtynyt monin eri tavoin. Esim. tämänpäivän hearissa oli aikuisen naisen oma kertomus kuinka häntä oli käytetty pikkutytöstä alkaen kamaliin juttuihin kuitenkin hän jollain tasolla pärjäilee eikä katkeroidu eikä syytä. Antaa anteeksi.

      Tällainenkin elämä on mahdollista ymmärtää jos hyväksyy ajatuksen että ihmisen aikaisempi elämä/ammatti oli kenties sutenöri, ihmiskauppias, nainen tai mies ja nyt hänellä on mahdollisus kokea mitä silloin tuli tehneeksi. mielestäni varsin reilua ja opettavaista.
      Uskomattoman ankarasti meitä kuitenkin kielletän ajattelemasta tällätavoin, kenenkähän etua siinä ajetaan. Kun kukaan ei näe KOKO totuutta.
      Meillä jokaisella on monia aikaisempia elämiä eikä minun tarvitse olla huolissani että se on kiellettävä joidenkin taholta jyrkästi. Kun hekään eivät tiedä KOKO totuuta.
      Kun jälleen taas kerran syntyy niin lopulta alkaa muistamaan....
      Henkimaailma minun sisäisessä tietoisuudessani, tiedostamattomassa mieleni osassa. johdatta juuri minulle sopiviin opetuksiin.

      Eikö juuri siellä samassa 363 kokouksessa päätetty että uudellensyntymää ei ole, mielipiteet menivät tasan ja sitten annettiin sille yhdelle valjakko ja vaunut niin saatin yksi mielipide lisää kiellon kannalle.

      • onjärkeväajatus

        Minusta ajatuksesi, että tässä elämässä olemme oppimassa jotakin ehkä menneisyydestä, on hieno ajatus - ja se edustaa syyn ja seurauksen suhdetta. , mutta ennen kaikkea oppimista. Itselläni ei ole kokemusta edellisistä elämistä, mutta missään nimessä en voi ajatella, etteikö se olisi aivan totta, ja minusta ihan loogisesti myös luonnollista. Ja hieno myös kertomuksesi siitä, että miten se voi vaikuttaa jopa ihmisen kokemukseen ja selviämiseen silloin, kun on joutunut kokemaan tässä elämässä jotakin pahaa.


    • mikäjuttutämäon

      Sanokaa minulle, että miten on mahdollista edellä kertomani, että Ilmestyskirjan luku 144.000 on sama kuin maya-intiaanien baktun, joista 13. päättyi 21.12.12, ja Raamattu menee läpi lukujen/jakeiden numerolla 13 siten, että siitä syntyy tarina, joka johtaa VT:n Baal-jumalan palvontaan, jossa ihmisuhrirituaalit ovat samat kuin Jeesuksesta käytetty ihmisuhrikultti sekä maya-intiaanien ihmiuhrikultti?

      Ja vielä viimeisellä Ilmestyskirjan sivulla tulee esille, että lopunajan kaupungin muurissa on 12 opetuslapsen 12 nimeä = 144 - siellä ei ole 13 nimeä - Apostoli Paavali nimesi itsensä 13. apostoliksi.

      Raamattu on kirjoitettu ja koottu ennen kuin edes Amerikkaa on löytynyt vuonna 1492, ja Johanneksen Ilmestyksen pitäisi olla vuodelta n. 75, kun hän oli vangittuna Patmoksen saarella.

      Maya-intiaanien baktuneista ja 144.000 päivästä ei pitäisi olla mitään tietoa Raamatun kirjoittamisen ajankohtana, mutta hulluinta on se, että tämä yhdistyy myös Thule-seuraan (Hitler) kautta Yhdysvaltoihin Luumiesten järjestöön (Skull and Bones) ja heidän mystiseen tunnuslukuun 322, joka on käärmemäisen kuvion aika 3 tuntia ja 22 minuuttia, jonka varjo kiemurtelee maya-intiaanien pyramidin kylkeä.

      Skull and Bones järjestön päämaja on Yalen yliopistossa - sen jäseniä ovat mm. presidentit Bush vanhempi ja nuorempi.

      Bush vanhempi varasti intiaanipäällikkö Geronimon pääkallon viedäkseen sen Luumiesten päämajaan Yaleen - tästä on käyty aika hiljattainkin oikeutta Yhdysvalloissa. Oikeudenkäynnissä rikoksen todettiin vanhentuneen.

      • palipelinkokoamista

        Ehkä tämä ei olekaan niin kummallista kuin ensinäkemältä vaikuttaa - nimittäin kun on tiedossa, että kirkkoisä Ireanaeus, joka eli toisella vuosisadalla oli suorassa yhteydessä henkilöön, joka vastaavasti tunsi Johanneksen kasvoista kasvoihin, kuten Ilmestyskirjan wikilinkissä kerrotaan:

        "Perinteisesti kirjan kirjoitusajankohtana on pidetty vuotta 96, keisari Domitianuksen hallitusaikana. Jotkut sijoittavat teoksen varhaisempaan aikaan, vuosiin 68–69, keisari Neron hallitusaikaan tai pian sen jälkeen. Ne, jotka puhuvat myöhäisemmän kirjoitusajankohdan puolesta, vetoavat kirkkoisä Irenaeuksen (kuoli vuonna 185) todistukseen, joka kertoo saaneensa tietoja henkilöiltä, jotka ovat tavanneet Johanneksen kasvoista kasvoihin."

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Johanneksen_ilmestys

        Ja kirkkoisä Irenaeus kertoi, että Jeesus kuoli suhteellisen vanhana, niin tarinat ovat kulkeneetkin maya-intiaanien suunnalta Johanneksen Ilmestyksen kautta Raamattuun. Tuomasta kutsuttiin Intialaiseksi kaksoseksi, mutta miten Tuomas matkusti Intiasta Väli-Amerikkaan - sekin varmasti tiedetään. Ireanauksen lausunnon mukaan Tuomaksen matkassa on silloin ollut myös Jeesus. Muuten Popol Vuhin tarinat kaksospojista ja Tuomaksen esiintymisestä niissä (Väli-Amerikka on täynnä Tuomaksen nimiin laitettuja kirkkoja), sekä siitä miten Piru pääsi vaikuttamaan Raamattun kirjoittamiseen eivät olisi edes loogisia.


      • reunahuomautusta

        Ja huomautan tässä välissä - älkää hetkeäkään kuvitelko, että se mitä tässä pohdin tai kirjoitan olisi jotakin, joka ei olisi Vatikaanin jemma -nimisessä paikassa - he tietävät kaiken. Tai että se olisi jotakin salaliitoteoriaa - ehkä nyt vähän vain sohin jonkinlaiseen muurahaispesään. Minulla on syyni tietää, että se mitä kirjoitan on myös totta.

        Eikö teitä muita ole häirinnyt koskaan tarina epäilevästä Tuomaasta, jonka pitäisi kokeilla fyysisiä naulanreikiä ristiinnaulitun Jeesuksen käsistä, kun hän ylösnouseuksen jälkeen ilmestyy eräänlaisena kummituksena opetuslapsille? Puhumattakan kun tuohon aikaan ei edes ollut ristiinnaulitsemista, vaan kyse oli paaluun sitomisesta tai puuhun ripustamisesta, kuten Paavali kirjoittaa kirotessaan Jeesuksen Kristuksena (kirje galatalaisille, luku 3).


      • Näyttelijä Seppo Heinola on tehnyt ison työn tutkimalla lukumystiikkaa/numerologiaa raamatun tapahtumista, ketä kiinnostaa.
        Itseäni viehättää ajatus että tässä elämässä minulle tulee eteen mahdollisuus antaa anteeksi ne virheet joita silloin tein kun Jeesusta sidottiin puuhun sekä sitä ennen että sen jälkeen tekemäni virheet (Agricolan sanoin synnit) :)


      • KaksiEriJohannesta
        palipelinkokoamista kirjoitti:

        Ehkä tämä ei olekaan niin kummallista kuin ensinäkemältä vaikuttaa - nimittäin kun on tiedossa, että kirkkoisä Ireanaeus, joka eli toisella vuosisadalla oli suorassa yhteydessä henkilöön, joka vastaavasti tunsi Johanneksen kasvoista kasvoihin, kuten Ilmestyskirjan wikilinkissä kerrotaan:

        "Perinteisesti kirjan kirjoitusajankohtana on pidetty vuotta 96, keisari Domitianuksen hallitusaikana. Jotkut sijoittavat teoksen varhaisempaan aikaan, vuosiin 68–69, keisari Neron hallitusaikaan tai pian sen jälkeen. Ne, jotka puhuvat myöhäisemmän kirjoitusajankohdan puolesta, vetoavat kirkkoisä Irenaeuksen (kuoli vuonna 185) todistukseen, joka kertoo saaneensa tietoja henkilöiltä, jotka ovat tavanneet Johanneksen kasvoista kasvoihin."

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Johanneksen_ilmestys

        Ja kirkkoisä Irenaeus kertoi, että Jeesus kuoli suhteellisen vanhana, niin tarinat ovat kulkeneetkin maya-intiaanien suunnalta Johanneksen Ilmestyksen kautta Raamattuun. Tuomasta kutsuttiin Intialaiseksi kaksoseksi, mutta miten Tuomas matkusti Intiasta Väli-Amerikkaan - sekin varmasti tiedetään. Ireanauksen lausunnon mukaan Tuomaksen matkassa on silloin ollut myös Jeesus. Muuten Popol Vuhin tarinat kaksospojista ja Tuomaksen esiintymisestä niissä (Väli-Amerikka on täynnä Tuomaksen nimiin laitettuja kirkkoja), sekä siitä miten Piru pääsi vaikuttamaan Raamattun kirjoittamiseen eivät olisi edes loogisia.

        Irnaeus oli Polykarpoksen oppilas.
        Polykarpos oli Johannes vanhimman oppilas.
        Johannes vanhin oli Filippoksen oppilas.
        Filippos oli Jeesuksen oppilas.

        Myöhemmin keskiajalla kirkko yhdisteli eri Raamatun henkilöitä mielivaltaisesti toisiinsa ja niin kuin Mariasta tuli betanian jalkojapesevä prostitoitu, niin Johannes vanhimmasta tehtiin Jeesuksen opetuslapsi. Irnaeus kuitenkin sanoo että Johannes vanhin oli Filippoksen oppilas.


      • YehohananRistiinnaulittu
        reunahuomautusta kirjoitti:

        Ja huomautan tässä välissä - älkää hetkeäkään kuvitelko, että se mitä tässä pohdin tai kirjoitan olisi jotakin, joka ei olisi Vatikaanin jemma -nimisessä paikassa - he tietävät kaiken. Tai että se olisi jotakin salaliitoteoriaa - ehkä nyt vähän vain sohin jonkinlaiseen muurahaispesään. Minulla on syyni tietää, että se mitä kirjoitan on myös totta.

        Eikö teitä muita ole häirinnyt koskaan tarina epäilevästä Tuomaasta, jonka pitäisi kokeilla fyysisiä naulanreikiä ristiinnaulitun Jeesuksen käsistä, kun hän ylösnouseuksen jälkeen ilmestyy eräänlaisena kummituksena opetuslapsille? Puhumattakan kun tuohon aikaan ei edes ollut ristiinnaulitsemista, vaan kyse oli paaluun sitomisesta tai puuhun ripustamisesta, kuten Paavali kirjoittaa kirotessaan Jeesuksen Kristuksena (kirje galatalaisille, luku 3).

        "Puhumattakan kun tuohon aikaan ei edes ollut ristiinnaulitsemista, vaan kyse oli paaluun sitomisesta tai puuhun ripustamisesta"

        No mitä hittoa se Jeesus sitten raahasi golgatalle ellei poikkipuuta. Paalu, johon poikki puu ripustettiin niin että syntyi T-kirjain. Ja toisin kuin poikkipuu, niin paalua ei edes kannettu paikalle. Sitten mitä tulee naulitsemiseen, niin vuonna 1968 löydettyy Yehohanan ristiinnaulituun luuarkku joka sisälsi naulalla lavistetyn nilkka nikaman. Tämä löytö vahvisti käsityksen että ristiinnaulitut naulattiin ja että heidät myös haudattiin. Mikä tulee sitten nauloihin, on luultavaa että naulat irroitettiin ja niitä käytettiin yoiste uudelleen, kuten poikkipuuta ja paalua. Näin ei tarvittu valmistaa uutta ristiä eikä takoa lisää nauloja.

        en.wikipedia.org/wiki/Jehohanan


      • eikömenenäin
        KaksiEriJohannesta kirjoitti:

        Irnaeus oli Polykarpoksen oppilas.
        Polykarpos oli Johannes vanhimman oppilas.
        Johannes vanhin oli Filippoksen oppilas.
        Filippos oli Jeesuksen oppilas.

        Myöhemmin keskiajalla kirkko yhdisteli eri Raamatun henkilöitä mielivaltaisesti toisiinsa ja niin kuin Mariasta tuli betanian jalkojapesevä prostitoitu, niin Johannes vanhimmasta tehtiin Jeesuksen opetuslapsi. Irnaeus kuitenkin sanoo että Johannes vanhin oli Filippoksen oppilas.

        Silloin Ireanaeuksen tekstin mukaan Johannes vanhempi on todellisuudessa se Johannes, joka on kirjoittanut ilmestyskirjan/väittää nähneensä ko. näy,, eikö?

        "Perinteisesti kirjan kirjoitusajankohtana on pidetty vuotta 96, keisari Domitianuksen hallitusaikana. Jotkut sijoittavat teoksen varhaisempaan aikaan, vuosiin 68–69, keisari Neron hallitusaikaan tai pian sen jälkeen. Ne, jotka puhuvat myöhäisemmän kirjoitusajankohdan puolesta, vetoavat kirkkoisä Irenaeuksen (kuoli vuonna 185) todistukseen, joka kertoo saaneensa tietoja henkilöiltä, jotka ovat tavanneet Johanneksen kasvoista kasvoihin."


      • tekniikkataitureita
        YehohananRistiinnaulittu kirjoitti:

        "Puhumattakan kun tuohon aikaan ei edes ollut ristiinnaulitsemista, vaan kyse oli paaluun sitomisesta tai puuhun ripustamisesta"

        No mitä hittoa se Jeesus sitten raahasi golgatalle ellei poikkipuuta. Paalu, johon poikki puu ripustettiin niin että syntyi T-kirjain. Ja toisin kuin poikkipuu, niin paalua ei edes kannettu paikalle. Sitten mitä tulee naulitsemiseen, niin vuonna 1968 löydettyy Yehohanan ristiinnaulituun luuarkku joka sisälsi naulalla lavistetyn nilkka nikaman. Tämä löytö vahvisti käsityksen että ristiinnaulitut naulattiin ja että heidät myös haudattiin. Mikä tulee sitten nauloihin, on luultavaa että naulat irroitettiin ja niitä käytettiin yoiste uudelleen, kuten poikkipuuta ja paalua. Näin ei tarvittu valmistaa uutta ristiä eikä takoa lisää nauloja.

        en.wikipedia.org/wiki/Jehohanan

        Kun tiedetään minkälainen - todella kova - maa on tuolla, niin miten siinä hässäkässä sitten se risti, jota Jeesus olisi kantanaut selässään saatiin kiinnitettyä maahan niin, että vaikka siinä oli ihminen, se olisi pysynyt pystyssä?! Jos pystypaalu kiinnitettäisiin etukäteen tukevasti, niin voisi onnistua kin laittamaan siihen ihminen, niin että paalu pysyisi pystyssä. Toisaalta jos sidottavan käsiin ja selkään olisi kiinnitetty jo poikkipaalu, niin mitenkähän se ihminen sitten nostetaan ylös ja kiinnitteäisiin pystypaaluun...


      • sattumanumero
        enkelipallo kirjoitti:

        Näyttelijä Seppo Heinola on tehnyt ison työn tutkimalla lukumystiikkaa/numerologiaa raamatun tapahtumista, ketä kiinnostaa.
        Itseäni viehättää ajatus että tässä elämässä minulle tulee eteen mahdollisuus antaa anteeksi ne virheet joita silloin tein kun Jeesusta sidottiin puuhun sekä sitä ennen että sen jälkeen tekemäni virheet (Agricolan sanoin synnit) :)

        En varsinaisesti puhu tuossa numerossa 13 numerologiasta, vaan aivan yksinkertaisesti luku tai jae 13 sisältää aivan oman juttunsa.

        Paavali, galatalaiskirje, luku 3

        13. Kristus on lunastanut meidät lain kirouksesta, kun hän tuli kiroukseksi meidän edestämme - sillä kirjoitettu on: "Kirottu on jokainen, joka on puuhun ripustettu"

        Aikakirjat

        13. Kullan paino, mikä yhtenä vuotena tuli Salomolle, oli kuusisataa kuusikymmentä kuusi talenttia kultaa (siis luku 666 ensimmäisen kerran Raamatussa)

        Ensimmäinen kuningastenkirja 13

        Ja hän huusi alttaria kohti Herran käskystä ja sanoi: "Alttari, alttari, näin sanoo Herra: Katso, Daavidin suvusta on syntyvä poika, nimeltä Joosia. Hän on teurastava sinun päälläsi uhrikukkulapapit, jotka polttavat uhreja sinun päälläsi, ja sinun päälläsi tullaan polttamaan ihmisten luita."

        Ilmestyskirjasta:

        13. Ja se tekee suuria ihmeitä, niin että saa tulenkin taivaasta lankeamaan maahan ihmisten nähden.

        13. Ja minä näin lohikäärmeen suusta ja pedon suusta ja väärän profeetan suusta lähtevän kolme saastaista henkeä, sammakon muotoista.

        13. Näillä on yksi ja sama mieli, ja he antavat voimansa ja valtansa pedolle.

        13. ja kanelia ja hiusvoidetta ja suitsuketta ja hajuvoidetta ja suitsutuspihkaa ja viiniä ja öljyä ja lestyjä jauhoja ja viljaa ja karjaa ja lampaita ja hevosia ja vaunuja ja orjia ja ihmissieluja.

        13. Ja minä näin, ja minä kuulin kotkan, joka lensi keskitaivaalla, sanovan suurella äänellä: "Voi, voi, voi maan päällä asuvaisia niiden jäljellä olevain pasunain äänten tähden, joihin kolmen enkelin vielä on määrä puhaltaa!"

        13. Ja kuudes enkeli puhalsi pasunaan; niin minä kuulin äänen tulevan kultaisen alttarin neljästä sarvesta, Jumalan edestä

        13. Ja sillä hetkellä tapahtui suuri maanjäristys, ja kymmenes osa kaupunkia kukistui, ja maanjäristyksessä sai surmansa seitsemäntuhatta henkeä, ja muut peljästyivät ja antoivat taivaan Jumalalle kunnian.

        13. Ja kun lohikäärme näki olevansa heitetty maan päälle, ajoi hän takaa sitä vaimoa, joka oli poikalapsen synnyttänyt.

        5Moos. 13 - käsketään tappaa ihmeitä tekevä profeetta

        VT 5Moos ja 13 luku:

        1. "Jos teidän keskuuteenne ilmestyy profeetta tai unennäkijä ja lupaa
        sinulle jonkun tunnusteon tai ihmeen,
        2. ja jos sitten todellakin tapahtuu se tunnusteko tai ihme, josta hän puhui sinulle ...
        5. Mutta se profeetta tai unennäkijä surmattakoon, sillä hän on julistanut luopumusta Herrasta, teidän Jumalastanne, joka vei teidät pois Egyptin maasta ja vapahti sinut orjuuden pesästä, ja on tahtonut vietellä sinut siltä tieltä, jota Herra, sinun Jumalasi, käski sinun vaeltaa. Poista paha keskuudestasi.


      • mikäajankohta

        Mihin kohtaan Raamattua osuisi vuosi 3114 eaa?


      • samallaluvulla
        sattumanumero kirjoitti:

        En varsinaisesti puhu tuossa numerossa 13 numerologiasta, vaan aivan yksinkertaisesti luku tai jae 13 sisältää aivan oman juttunsa.

        Paavali, galatalaiskirje, luku 3

        13. Kristus on lunastanut meidät lain kirouksesta, kun hän tuli kiroukseksi meidän edestämme - sillä kirjoitettu on: "Kirottu on jokainen, joka on puuhun ripustettu"

        Aikakirjat

        13. Kullan paino, mikä yhtenä vuotena tuli Salomolle, oli kuusisataa kuusikymmentä kuusi talenttia kultaa (siis luku 666 ensimmäisen kerran Raamatussa)

        Ensimmäinen kuningastenkirja 13

        Ja hän huusi alttaria kohti Herran käskystä ja sanoi: "Alttari, alttari, näin sanoo Herra: Katso, Daavidin suvusta on syntyvä poika, nimeltä Joosia. Hän on teurastava sinun päälläsi uhrikukkulapapit, jotka polttavat uhreja sinun päälläsi, ja sinun päälläsi tullaan polttamaan ihmisten luita."

        Ilmestyskirjasta:

        13. Ja se tekee suuria ihmeitä, niin että saa tulenkin taivaasta lankeamaan maahan ihmisten nähden.

        13. Ja minä näin lohikäärmeen suusta ja pedon suusta ja väärän profeetan suusta lähtevän kolme saastaista henkeä, sammakon muotoista.

        13. Näillä on yksi ja sama mieli, ja he antavat voimansa ja valtansa pedolle.

        13. ja kanelia ja hiusvoidetta ja suitsuketta ja hajuvoidetta ja suitsutuspihkaa ja viiniä ja öljyä ja lestyjä jauhoja ja viljaa ja karjaa ja lampaita ja hevosia ja vaunuja ja orjia ja ihmissieluja.

        13. Ja minä näin, ja minä kuulin kotkan, joka lensi keskitaivaalla, sanovan suurella äänellä: "Voi, voi, voi maan päällä asuvaisia niiden jäljellä olevain pasunain äänten tähden, joihin kolmen enkelin vielä on määrä puhaltaa!"

        13. Ja kuudes enkeli puhalsi pasunaan; niin minä kuulin äänen tulevan kultaisen alttarin neljästä sarvesta, Jumalan edestä

        13. Ja sillä hetkellä tapahtui suuri maanjäristys, ja kymmenes osa kaupunkia kukistui, ja maanjäristyksessä sai surmansa seitsemäntuhatta henkeä, ja muut peljästyivät ja antoivat taivaan Jumalalle kunnian.

        13. Ja kun lohikäärme näki olevansa heitetty maan päälle, ajoi hän takaa sitä vaimoa, joka oli poikalapsen synnyttänyt.

        5Moos. 13 - käsketään tappaa ihmeitä tekevä profeetta

        VT 5Moos ja 13 luku:

        1. "Jos teidän keskuuteenne ilmestyy profeetta tai unennäkijä ja lupaa
        sinulle jonkun tunnusteon tai ihmeen,
        2. ja jos sitten todellakin tapahtuu se tunnusteko tai ihme, josta hän puhui sinulle ...
        5. Mutta se profeetta tai unennäkijä surmattakoon, sillä hän on julistanut luopumusta Herrasta, teidän Jumalastanne, joka vei teidät pois Egyptin maasta ja vapahti sinut orjuuden pesästä, ja on tahtonut vietellä sinut siltä tieltä, jota Herra, sinun Jumalasi, käski sinun vaeltaa. Poista paha keskuudestasi.

        Ja voihan tuota numeroa 13 kokeilla muihinkin paikkoihin.

        Johanneksen evankeliumi luku 13 ja jae 13:

        "Te puhuttelette minua opettajaksi ja Herraksi, ja oikein te sanotte, sillä se minä olen."


      • kiinnostaisikyllä
        enkelipallo kirjoitti:

        Näyttelijä Seppo Heinola on tehnyt ison työn tutkimalla lukumystiikkaa/numerologiaa raamatun tapahtumista, ketä kiinnostaa.
        Itseäni viehättää ajatus että tässä elämässä minulle tulee eteen mahdollisuus antaa anteeksi ne virheet joita silloin tein kun Jeesusta sidottiin puuhun sekä sitä ennen että sen jälkeen tekemäni virheet (Agricolan sanoin synnit) :)

        Onko mainitsemallasi Seppo Heinolalla blogia taivoiko jostakin muualta tutustua hänen tutkimuksiinsa?


      • kiinnostaisikyllä kirjoitti:

        Onko mainitsemallasi Seppo Heinolalla blogia taivoiko jostakin muualta tutustua hänen tutkimuksiinsa?

        Nyt heti ei ole tietoa. Ultra lehden kirjamyynnistä ainakin selviää mitä hän on kirjoittanut.


    • vaskikäärme

      Löysin eräästä blogista lukuarvoja ja numerologiaa - voisiko tuo luku 3114, joka oli mayojen kalenterin alku olla jokin lukuarvo - tai pitäisikö siihen jotenkin laskea tämä aika... en yhtään osaa moista ajattelua. Onkohan Seppo Heinola puhunut/havainnut tätä maya-yhteyttä?!

      Seppo Heinolaa, ja puhe on jostakin käärmeestä ja pelastuksesta:

      "Vaskikäärmeen,jonka nimi on hepreaksi nehustan,metalli oli kupari eli kyseessä oli kuparikäärme, ja Venkselle omisttu kupari omasi jo tuolloin tunnetusti parantavia ominaisuuksia (kuten rauta ja kultakin, joita lääketiede käyttää yhä.) Kuparin atomipaino on kokonaisluvuin 64 ja saman arvon saa Venusta tarkoittava sana Nogah.
      Sitten: Heprean käärme nachas saa lukuarvon 358 eli SAMAN kuin masjah eli Messias… Ja mainitsemani Nehustan eli kuparikäärme saa lukuarvon 1116 eli saman kuin προφητην eli profeetat ja εχρισας ‘voideltu’. Ei siis esim. sattumaa vaan korkeasti oppineiden tod. näk. aleksandrialaisten heprealaisten viisautta, sillä myös Raamatun kaksi ensimmäistä luomissanaa bereshit bara antavat arvon 1116! Sekä ns. elämänpuun ylin sefira kruunu Kether ja alin sefira valtakunta Malkuth ovat yhdessä 1116. (620 496) Tämä 1116 on myös 6 x 186 luvun 186 vastatessa nimeä Golgatha! 186 on myös jhvh:n numerotekijöiden neliöiden summa. Jatkan Raamatun rikasta käärmesymboliikkaa pikimiten.

      Käärmeestä osa II
      Ofiitit (eli ofilaiset, naassenit, naassealaiset) olivat eräs luultavasti Aleksandrian juutalaista alkuperää ollut gnostilainen lahko varhain 1 0 0 – l u v u l l a. Ofiitit ottivat oppeihinsa babylonialaisen ja egyptiläisen mytologian aineksia. Heidän opeissaan on käärmeellä (ophis) suuri merkitys, milloin h y v ä n, milloin pahan edustajana; joissakin lahkoissa se jopa identifioitiin Logoksen kanssa. Ja jos Vt: n käärme olisi yksiseliteisesti paha, ei ole mitään järkevää syytä että tämä paha käärme olisi otettu paranemisen symboliksi ja aiheuttajaksi. Eli kannattaa siis tutustua tuon nehustanin ja nekoshethin (kuparin) salaisuuteen myös gematristen analogioiden kautta. Eevan ja Adamin yhteinen lukaurvo ei sattumalta ole sama 64 kuin kuparin atomipaino.

      The liver regulates the amount of copper that is in the blood. Copper is used as medicine.Copper is used for treating copper deficiency and the anemia it may cause. Copper is also used for improving wound healing, and treating osteoarthritis and brittle bones (osteoporosis).

      Edelleen on muistettava, miten Jaakob siunaa poikansa Danin ja sanoo tämän olevan käärmeenä tiellä ja kyykäärmeenä polulla! Käärme oli initiaatiomenoissa vihkijä. Lohikäärmeen mysteerio oli rabbi Simeon Ben Jochain mukaan annettu ainoastaan “pienille” eli vihityille. Käärmeen mysteerio: Jumalalliset kuninkaat olivat laskeutuneet maan päälle ja opettivat ihmisille tieteitä ja taiteita, ne olivat naagoja, valon käärmeitä. Seesha -suuri käärme, opetti esim. intialaisille valtaisan pitkät astronomiset ajat. ja oli tähtitieteen esiopettaja. Myöhemmin nämä käärmeet asuivat katakombeissa kuten luonnon käärmeet koloissaan. Carnak on käärmeen vuori, Druidi-papit olivat käärmepappeja. Kristillisillä gnostikot tunnettiin naaseneina käärmeenpalvojina ja heillä vastasi Logos eli Ajan kolminaisuuden toista persoonaa eli Poikaa, joka oli lohikäärmeen tähdistö! Tähdistö, joka vastasi Ilmestyskirjan seitsemää tähteä."

      • vainmystiikkaa

        Mitä ilmestyskirjan seitsemää tähteä - eikö niitä ole 12 tähteä apokalyptisen madonnan tähtikehässä, josta lopunaika alkaa?

        Metkaa, että tämäkin on Ilmestyskirjan 12. luku ja 12 tähteä, ja lopun ajan muurissa on 12 apostolin 12 nimeä, ja maya-kalenteri 13. ja viimeinen jakso päättyi 21.12.12.

        https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Apokalyptinen_madonna

        "Aihe perustuu Uuden testamentin Ilmestyskirjan 12. luvun alkujakeisiin: ”Taivaalla näkyi suuri tunnusmerkki: nainen, jolla oli pukunaan aurinko, kuu jalkojen alla ja pään päällä seppeleenä kaksitoista tähteä. Hän oli raskaana ja huusi tuskissaan synnytyspolttojen vaivaamana.”[4] Synnytyskuvauksesta huolimatta Maria esitetään kuvissa jo synnyttäneenä ja Jeesus-lapsi sylissään."

        Jotenkin pidän numerologian hankalana tai sitten ajattelen vain kuten Albert Einstein:

        "Kaikki pitäisi tehdä niin yksinkertaiseksi kuin mahdollista, mutta ei yhtään sitä yksinkertaisemmaksi."

        No, joka tapauksessa edellä on varmasti käärmeistä sitä selvitystä, joka liittyisi myös edellä oleviin kuviin demonin ja taivaallisen morsiamen auki olevista vatsoista näkyviin käärmeisiin, ja kun Tuomas Akvinolainen - kristillinen Raamatun tulkitsija, jonka tulkintoihin kirkon tulkinta edelleen perustuu wikipedian mukaan - on tuon taivaallisen morsiamen alkemistikirjoituksen mahdollinen tekijä, niin uskovaisten pitäisikin luultavasti kääntää aivojaan nyt konkretiasta johonkin esoteeriseen suuntaan., mutta minulle se suunta on vaikea hallita, koska se liittyy okkultismiin.

        Itse olen sitä mieltä, että ilmestyskirjan tarina, jossa Lusiferin joukot ryhtyvät taisteluun arkkienkeli Mikaelin joukkojen kanssa ja tuo sota alkaa taivaassa, niin se merkitsee ja kuvaa mystiikan ja okkultisen mystiikan eroamista. Ja Lusiferi on se, joka edustaa okkultista mystiikkaa, ja saa taivaasta kenkää.

        Mystiikka on välitöntä kokemusta ja okkultinen mystiikka on välikappaleellista - se näiden erona.


      • erotnäissä

        Apokalyptisen madonnan wikilinkistä vielä - niin kyllä Ilmestyskirjassa käärme on ainakin paholaisen vertauskuva.

        "Kun apokalyptisen madonnan kuvatyyppi sai muotonsa, se oli sulautuma useammasta aiemmasta tyypistä, kuten "käärmeentallaajasta", jossa Maria polki käärmettä paholaisen vertauskuvana."

        Mutta jos oikein ymmärsin, niin VT:ssä käärme ei olekaan paholainen, vaan peräti jotakin hyvää.


      • valontuoja

        Niin, sitä on osattu jo 2000 vuotta elää orwellin aikaa - hyvä onkin paha ja paha onkin hyvä - olisiko sittenkin Pyhä henki Paha henki, kun kerran on tehty liitto VT:n Jumalan kanssa - jos siellä on käärmekin hyvä?

        Onhan Lucifer joidenkin oppien mukaan valontuoja (vrt. Lucia-neito), kun väittävät, että jos ei tutustu pahaan, ei voi tietää hyvääkään.

        Minuun ei tuo logiikka kyllä iske.


    • gematrinator

      Luku 13 Tarkoittaa muuten gematriassa muistaakseni Hebrealaisessa Kristusta.
      Se selittäis miks se on ollut niin epäsuosittu numerona..

      • pros

        Jos törmäät tuohon numeroon jatkuvasti, niin älä pidä sitä epäonnen enteenä. koska se pelko on pakanallista alkuperää . Pysähdy ja rukoile Jeesusta ja pyydä syntejäs anteeksi niin Hän muuttaa sun elämäs ja saat uuden alun.


      • kummallinenluku

        Ei Jeesukseen liity syntioppi, vaan Paavaliin - Jeesuksen oppi on päinvastaista - ja muuten - tuo numero hyvinkin liittyy Paavaliin. Tällä tavalla:

        galataliskirje, Paavali, luku 3

        13. Kristus on lunastanut meidät lain kirouksesta, kun hän tuli kiroukseksi meidän edestämme - sillä kirjoitettu on: "Kirottu on jokainen, joka on puuhun ripustettu"

        Ei sille vaan mitään voi.

        Luku tulee temppeliritareista.


      • löytyyvarmasti

        Ai niin, unohtui sanoa - Jeesus ja minä ollaan jo kimpassa muulla tavalla - emme kumpikaan usko syntiin - me olemme etsimässä hänen murhaajiaan.


      • siitäpakanuudesta

        Ja mitä pakanallisuuteen tulee, niin ihmisuhrikultti on sellainen ja okkultiset rituaalit kuten verenjuonti ja ruumiinsyönti.


      • lopuksi

        10. Ja perkele, heidän villitsijänsä, heitetään tuli- ja tulikivijärveen, jossa myös peto ja väärä profeetta ovat, ja heitä vaivataan yöt päivät, aina ja iankaikkisesti.
        11. Ja minä näin suuren, valkean valtaistuimen ja sillä istuvaisen, jonka kasvoja maa ja taivas pakenivat, eikä niille sijaa löytynyt.
        12. Ja minä näin kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä, ja kirjat avattiin; ja avattiin toinen kirja, joka on elämän kirja; ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli kirjoitettu, tekojensa mukaan.
        13. Ja meri antoi ne kuolleet, jotka siinä olivat, ja Kuolema ja Tuonela antoivat ne kuolleet, jotka niissä olivat, ja heidät tuomittiin, kukin tekojensa mukaan.


      • Anonyymi

        Juudas Iskariot oli joidenkin mukaan saapumisjärjestyksessä 13. vieras. Muitakin myyttejä ko. luvusta on.

        Raamatun Jumala ei kuitenkaan hyväksy mitään taikauskoa, koska se on hölynpölyä, pakanuutta.


      • Anonyymi
        löytyyvarmasti kirjoitti:

        Ai niin, unohtui sanoa - Jeesus ja minä ollaan jo kimpassa muulla tavalla - emme kumpikaan usko syntiin - me olemme etsimässä hänen murhaajiaan.

        >> Ai niin, unohtui sanoa - Jeesus ja minä ollaan jo kimpassa muulla tavalla - emme kumpikaan usko syntiin - me olemme etsimässä hänen murhaajiaan. <<

        Jeesus ei vain ole samaa mieltä kanssasi, koska hän ei kiellä syntiä, vaan päinvastoin tuomitsee synnin. Hän sanoi: "Jos minä en olisi tullut ja puhunut heille, ei heillä olisi syntiä; mutta nyt heillä ei ole, millä syntiänsä puolustaisivat." Parannettuaan jonkun hän myös kehotti ihmistä olematta vastedes syntiä tekemättä.

        Jeesuksen kanssa taas ei olla kimpassa kuin siten, että hänestä tulee sinun Vapahtajasi, nimenomaan siitä synnistä vapahtaja.

        Murha taas on vain inhimmillinen näkökanta Jeesuksen ristinkuolemaan. Jumalalle itselleen se oli ennaltatiedetty asia, jossa hän hyödynsi ihmisten ja saatanan pahuutta hyvän asian tekemiseen eli ihmisten pelastamiseen.


    • Anonyymi

      Kristinuskon historia on tosiaan valheen historiaa.

    • Anonyymi

      Monista kohdista Raamattua ilmenee, että Herra itse on käskenyt asiat, henkilöt ja tapahtumat kirjata muistiin jälkipolville.

      Joka ei halua uskoa Raamatun sanomaan, on täysi oikeus siihen. Jokaisen kuitenkin kannattaisi uskoa Raamatun sanoma, sillä se on pelastussanoma.

      • Anonyymi

        Niinpä - ei kai muuten Saatana olisikaan päätynyt Jumalan isäksi keisarin vaatimalla kolminaisuusopilla, kun hävitettiin Jeesuksen sanojen viisaus!


      • Anonyymi

        Jos pelastusoppina puhut juutalaisten syntiopista, kun Paavalin sanoin pelastuu tekemään vaikka sitä pahaa mitä vihaa (Room.7), niin harva nyt tuosta innostuu - sitä pahan tekoa kun uskonnoton saa tehdä ilman helvettiin joutumista (1.Kor.3:13).


    • Anonyymi

      Ja merkittävää perustietoahan keisari Konstantinus Suurella oli jo vuodelta 306 oppineen Catherine Aleksandrialaisen pidättämisestä, jonka hän pystyi hävittämään, kun laittoi naisen väittelemään valitsemiensa valtakuntansa viisaimpien miesten kanssa Jeesuksen sanojen viisausesta.

      Väittelyn voiton kerrotaan Catherinen maksaneen hengellään.

      Tosin ongelmaksi muodostui hänen surmaamisesta, koska kidutusvälineet hajosivat, kun yritettiin kiduttaa, eikä edes tuli ollut halukas tarttumaan häneen, joten hänet jouduttiin tappamaan mestaamalla.

      Tästä on saanut nimensä 'Katariinan pyörä'.

      • Anonyymi

        Taisi tämäkin tarina jo olla edellä, ketjuhan on näköjään vanha.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 150
      4275
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3864
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2651
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1881
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1639
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1625
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1543
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1521
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    Aihe