Iter Semel

???

Kysymys koskee lääkereseptissäni olevaa merkintää iter semel. Ymmärsin että saan hakea lääkettä toistamiseen ilman uutta reseptiä kun tämä merkintä, mutta täytyykö lääkkeiden haun välissä olla se 3kk? (lääkkemääräyksessä tämä aika kuluisi yhden pakkauksen loppuunkäyttöön). Vai voinko hakea nämä loput jo aikaisemmin? Jäi sitten asia kysymättä lääkäriltä.. Kiitos :)

21

18898

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • luna

      iter semel tarkoittaa, että reseptillä voidaan toimittaa määrätty lääkeannos kerran uudestaan, niin kuin arvelitkin. Jos lääkäri ei ole merkinnyt reseptiin aikaväliä uudelleentoimittamiseen, niin voit hakea lääkkeet kun itse haluat. Parasta kuitenkin olisi, jos hakisit loput lääkket vasta sitten kun olet saanut entisen paketillisen syödyksi.

      • ???

        Kiitokset kovin vastauksestasi, ei siis tarvitse "kärvistellä" tuota 3 kuukautta jos lääkkeet loppuvatkin jo sitä ennen.. (reseptissä ei ole aikamerkintää)


      • 12345678900000
        ??? kirjoitti:

        Kiitokset kovin vastauksestasi, ei siis tarvitse "kärvistellä" tuota 3 kuukautta jos lääkkeet loppuvatkin jo sitä ennen.. (reseptissä ei ole aikamerkintää)

        Joudutpas. Lääkeistä seuraavan erän saat, kun nuo 3 kk lääkkeet ovat lopussa. Eli se lasketaan reseptin annosohjeen mukaan.


      • Anonyymi
        ??? kirjoitti:

        Kiitokset kovin vastauksestasi, ei siis tarvitse "kärvistellä" tuota 3 kuukautta jos lääkkeet loppuvatkin jo sitä ennen.. (reseptissä ei ole aikamerkintää)

        Aina voi kävellä apteekkiin ja kysyä ja/tai voi vaikka YA.n nertipalvelusta asian kysyä. :) iter Semel, 1 1 Iter Bis 1 2, Iter ter 1 3 tästä vikasta en nyt ole ihan varma mikä nimi oli, mutta varmasti ymmärrät asian ja Google on meillä kaikilla.. lääke on yleensä aina hakupäivästä kuulausi TAI esim jos lukee että Iter Semel, niin silloin se tarkoittaa että saat apteekista yhden satsin (kk) ja sitten siitä kalenteri kuukaus niin seuraavan, tosin tämä vaihtelee riippuen lääkkeestä. Kela Hyväksyy aikaisemmin ja myös riippuu farmaseutista ja apteekista mutta kuukauden lääkkeet saa joko 25.päivän tai 30 päivän välein.


    • annu

      Jos lääkkeet riittävät reseptissä olevan annostusohjeen mukaan 3 kuukaudeksi niin sitten ne kannattaa hakea vasta vähän ennen ku ne on loppunut, koska Kela ei anna korvauksia kovin paljon etukäteen.

      • Anonyymi

        Ei nyt ihan noinkaan mene


    • Arvin

      En usko, että saat lääkkeesi haettua kuin ehkä pari päivää ennen edellisten loppumista! Itselläni on merkintä Iter ter, joka tarkoittaa, että samalla reseptillä saa hakea neljä kertaa. olen joskus yrittänyt hakea roppeja n. viikkoa ennen edellisten loppumista, mutta ei se ole onnistunut. En tiedä, onko erisortin lääkkeillä asiaan vaikutusta, mutta kehottaisi kysymään vielä asiaa joltakulta itseäni viisaammalta, ennenkuin hotkit paketin tyhjäksi!

    • rOskAa

      Moi!.Mulla on merkintä xanor reseptissä "sic. Iter semel" ,ja mulla on n.93kpl jäljellä sadasta,niin saanko ne jo ulos?Mulla on 3kpl pvässä määrätty,eli 2pvän päästä pitäisi saada ne ulos,mutta antaako apteekkarit kolmiolääkkeet ulos paria pvää aikasemmin?Ja mitä tuo "sic" tarkottaa?Lääkäri sanoi,että se tarkoittaa sitä ettei lääkärille tarvitse soittaa jos on jotain epäselvyyksiä respassa.Pitääkö tämä paikkaansa?
      PIKAISTA VASTAUSTA TARVITTAISIIN!!

      hYVÄÄ KEVÄTTÄ KAIKKILLE!! =)

      • rOskAa

        ^^^^KORJAUS EDELLISEEN,MULLA ON SIIS MENNYT 93 SADASTA... ;D


    • esh.

      Milloin se resepti on kirjoitettu?


      "Sic on latinankielinen sana, joka tarkoittaa "siten", "sillä tavalla" tai "juuri näin". Sic voidaan kirjoittaa suluissa (sic) tai hakasuluissa [sic] jonkin epätavallisen tai virheelliseltä näyttävän sanan tai ilmaisun perään, jolloin se tarkoittaa, että kyseessä ei ole virhe tai että virhe on tarkoituksenmukainen eikä sitä tule korjata.

      Esimerkiksi jos lääkäri kirjoittaa lääkereseptin, jossa poiketaan lääkkeen normaalista annostelusta, kirjoittaa hän reseptiin "Sic!", jotta apteekki tietää, että tarkoitettu annostus ei ole virheellinen.[1]"

    • djvhawieuo

      Lääkkeestä tulee merkitä käyttötarkoitus, ellei sen pois jättämiseen ole perusteltua syytä. Käyttötarkoitusmerkintä selventää potilaan lääkkeenkäyttöä ja sitä tarvitaan myös lääkekorvausten ratkaisemisessa.

      Lääkemääräys tulee varustaa merkinnällä "Sic", jos

      lääkemääräyksen antaja ylittää hyväksytyssä valmisteyhteenvedossa ilmoitetun annostusohjeen tai
      ex-tempore lääkevalmisteen annos ylittää koostumukseltaan vastaavan lääkevalmisteen annostusohjeen tai muun tunnetussa lähdeteoksessa annetun enimmäisannostuksen.


      3.3. Lääkemääräyksen iteroiminen

      Jos lääkkeen määrääjä haluaa rajoittaa lääkkeen saannin tapahtuvaksi määräajoin, hän voi alkuperäisen lääkemääräyksen antamisen yhteydessä määrätä lääkemääräyksen toimitettavaksi uudelleen (iteroida) enintään kolme kertaa. Iterointia varten lääkemääräykseen merkitään "iter semel" (toimitetaan uudelleen kerran), "iter bis" (toimitetaan uudelleen kahdesti) tai "iter ter" (toimitetaan uudelleen kolmesti). Lääkemääräykseen on syytä merkitä uudelleen toimittamisen ajankohta. Erityisesti väärinkäyttöön soveltuvia lääkkeitä määrätessä merkintä lääkkeen uudelleen toimittamisen aikaisimmasta ajankohdasta on tärkeä.


      Ja asia on aivan varma ku itellä ollut "SIC" Alproxissa sekä Opamoxissa ja iter semel ja iter ter Tenoxissa.
      Tossa vielä lähteeni asiasta: http://pre20031103.stm.fi/suomi/pao/julkaisut/lam99-50.htm

    • kipupotilas

      minulla on Oxsynorm kipulääke käytössä, reseptiin on kirjoitettu iter semel 40 vrk.
      eli on riitettävä se 40 vrk. ennen niitä ei anneta apteekista. Kelasta kiinni.

    • grhaeth

      kyllä annetaan jos ei halua KELA-korvausta.

      • Onkohan_noin

        Onko todellakin noin? Luulisi että asialla ei ole mitään vaikutusta kelakorvauksien kanssa vaan että lääkäri on halunnut määritellä tarkasti minkä verran ja millä annostuksella lääkettä käytetään.


      • Anonyymi
        Onkohan_noin kirjoitti:

        Onko todellakin noin? Luulisi että asialla ei ole mitään vaikutusta kelakorvauksien kanssa vaan että lääkäri on halunnut määritellä tarkasti minkä verran ja millä annostuksella lääkettä käytetään.

        Kyllä noin on! Kela korvaa vain lääkärin määräämän annostuksen. Joskus lääkepakkaus ei lääkärin määräämällä poikkeavalla annostuksella riitä kolmeksi kuukaudeksi, silloin lääkettä saa ostaa lisää ennen kuin kolme kuukautta on kulunut, ja Kela korvaa.


    • daegg

      Iter Semelin korvaava hinta/laatusuhteeltaan kannattavampi tuote on daegolax peräpuikko. saa ilman reseptiä. voimakkaammasta annoksesta kannattaa keskustella lääkärin kanssa. Ei suositella alle 10 vuotiaille lapsille, raskaana oleville sekä tiineinä oleville kissoille, koirille ja villisioille.

    • haesitä

      Risiiniöljy hoitaa saman asian.

    • Anonyymi

      Milloin saan hakea lääkkeen jossa on reseptissä 3kk.annos ja jossa lukee iter ter.28pv.?

    • Anonyymi

      Mulla opamox resepti,jossa lukee iter bis 70. Annostus puoli-yksi tabletti 2-3 kertaa viikossa tarpeen mukaan. Jäljellä nyt 5 tablettia. Koska voin hakea seuraavan satsin,pitääkö oottaa että 70 päivää tulee täyteen? En kyllä pärjää niin kauan

      • Anonyymi

        Olet riippuvainen lääkkeestä ja olet syönyt lääkettä liian usein ja liian paljon. Tunnusta asia lääkärille ja hae apua riippuvuuteen. Et tarvitse riippuvuutta aiheuttavaa lääkettä mihinkään


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      161
      2746
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe