Lappajärven ratekia

söyringinsäyrinki

Lappajärvelle pitäisi kunnan rakentaa isoja kerrostaloja ja niihin houkutella ulkomailta työläisiä asuukaiksi. Kun työvoimapulaa potevat firmat kuulisivat, että Lappajärvellä on vapaata työvoimaa, uusia yrityksiä perustettaisiin Lappajärvelle kuin sieniä sateella. Lappajärvestä pitäisi äkäiseen tahtiin tehdä houkutteluvideoita ja lähetellä niitä Itä-Euroopan maihin ja Afrikkaan. Näissä maissa on osaavaa työvoimaa. Varmasti kerrostalojen rakentamiseen saataisiin EU-tukea ja ulkomaalaiset suursijoittajatkin tuohon projektiin sijoittaisivat. Ehkä asuntoja kannattaisi rakentaan ensin 10 000 hengelle.

34

829

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vetelisäKännisä

      hyvä idea olen kiinnostunut sijoittamaan olen lottovoittaja (voittosumna oli 8.2 euroa) ja lapajärvelle tarvitaan kerostaloja ja uusia asuggaita,

    • utelias-

      Miten on lappajärven kanala,olen kuullut kunnan toimivan myös munantuotannossa,ideahan oli alunperin kunnanjohtajan,teemalla syö muna päivässä pallit kunnossa.

    • arkkitehtiruotsiapuhun

      Lappajärven kerrostalokompleksi ja muuttovoitto olisi varmasti toimiva strategia! Olen pääkaupunkiseudulla asuva arkkitehti ja mieluusti suunnittelisin tuon Lappajärven uuden mega-asuinalueen. Mallia kannattaa ottaa klassismista esim Tallinnan Lasnamäe on hyvin inspiroiva. Kuntanne kannattaisi markkinoida palveluitaan ja elintasoa tekemällä video. Videolla voisi joku ns härnäri-tyttö houkutella ja tuolla voitaisiin sitten kuvata kylpylänne loiskeita. Videoon vielä tekstitys eksoottisimmille kielille. Tai kyllähän tuota body-languagea kaikki tietysti ymmärtävät.

    • märäntyvättalot

      Ei tarvetta vanhoja taloja tyhjänä pilvin pimein jotka märäntyy pystyyn kunha niihin
      löytyis edes asukkaita

      • Tutkimus

        Justiinsa näin! Syksyllä 2018 kartoitettu tyhjien asuntojen määrä 200 kpl! Paljon asuinkelvottomia tuossa luvussa mukana, mutta kumminkin löyty toista sataa asuin kelvollista asuntoa tyhjänä!


    • Rohkeastivaan

      Luin otsikon ensin että Lappajärvelle ratikka! Mutta sehän sopiskin hyvin kunnan positiiviseen kehittämussuunnitelmiin samoin kuin matkailunkin kehittäjien seuraavaksi yritykseksi. Tiedä millaisen ryntäyksen toisi matkailijoita ratikkaa ihmettelemään muualtakin järviseudulta!

      • juurikass

        "Luin otsikon ensin että Lappajärvelle ratikka! Mutta sehän sopiskin hyvin kunnan positiiviseen kehittämussuunnitelmiin samoin kuin matkailunkin kehittäjien seuraavaksi yritykseksi. Tiedä millaisen ryntäyksen toisi matkailijoita ratikkaa ihmettelemään muualtakin järviseudulta! "



        No minä lukenut monta kertaa että "Ratek", eräs firma, ajattelin vaan ett se on kirjoitettu pienellä, vaikka tietty pitäs olla isolla, mutta sivuutin aloituksen aina ei ollut kiinnostavan tuntuinen kun Ratekista keskustellaan.http://www.ratek.fi/fi/


      • Ratak

        Ratakia tarvitaan autioituviin taloihin pitämään rottalaumat kurissa.
        Kerrostalot on jo valmiina Seinäjoella. Samoin koulut ja työpaikat.


    • vihervassarivainen

      Aloittaja on oikeassa, työvoimapulan vuoksi tarvitaan ROIMASTI lisää työntekijöitä ulkomailta. Lappajärven on lähes pakko alkaa rakentaa tuota uutta asuinaluetta ja varmaan myös houkutteluvideoita kannattaa laittaa sinne YouTubeen.

      • Kaikkivoittaa

        Kunta ehdottomasti facebookkiin ja tekemään livevideoo. Samalla kuntalaiset tietää mitä-missä-milloin.


      • tiedotustalisää

        Paikkakunnallahan on oma lehti sitä varte!


      • Asko751t
        tiedotustalisää kirjoitti:

        Paikkakunnallahan on oma lehti sitä varte!

        Digimaailma on nykypäivää, lehdet ei aina mukana kuten netti aina mukana!


    • nahkurinorsillatavataan

      Nahkureita muutamaksi kuukaudeksi alle 10 euron tunti,huh,huh

      • matkustaja

        Kyllä ratikka, tai sitten metro. Mutta kumpaan suuntaan se kulkisi itäkylään vain karvalaan lähöasema olisi tietenkin nissi, Kas siitä tulisikin visainen pähkinä purtavaksi.


    • Kensington

      Hyvä idea – ja se voidaan toteuttaa edullisesti. Grenfell Towerin piirustukset saa ilmaiseksi, Lehto Group rakentaa, ja jukisivumateriaali tulee pilkkahintaan Vimpelistä. Iso-Britannia maksaa mielellään sujuvaa englantia puhuvien tulevien lappajärveläisten muuttokustannukset.

      Kunnan kehittyessä voi rakentaa toisen jne.

    • Kyytiäodotellessa

      Kyllä kai se pitäisi rakentaa sekä Karvalaan että Itäkylään liikennöimään erinäisistä syistä. Pääasema tietenkin Nississä Ikh:n pihalla olis asema.

    • Erkkin

      Kyllä länteenpäin olis järkevintä rakentaa,aina kanavankevariin saakka. Siitä olisi hyvät bussi yheyteydet Seinäjoen suuntaan ja Vaasaan päin.Itäkylä olis huonovaihtoehto Sielläpäin on Vimpeli ja Venäjä. se tietää valetta ja ropakandaa, ja haisevaa ketunpaskaa. Mutta kumpi metro vai ratikka

      • einousua

        Voi raukkaa, tuolla asenteella lappajärvi onkin aina pohjamudissa.


      • armasn

        "Kyllä länteenpäin olis järkevintä rakentaa,aina kanavankevariin saakka. Siitä olisi hyvät bussi yheyteydet Seinäjoen suuntaan ja Vaasaan päin.Itäkylä olis huonovaihtoehto Sielläpäin on Vimpeli ja Venäjä. se tietää valetta ja ropakandaa, ja haisevaa ketunpaskaa. Mutta kumpi metro vai ratikka "
        Voi taivas mitä sivistystä, ei osata kirjoittaa ees, ropakanda ja ratekia....


      • sivistyneelle

        Niin, ei osata kirjoittaa, EES, Tarkoititko edes.


    • Tekojakaivataan

      Kunnanhallinnon pitäis ruveta tekemää niitä livevideoita samoin kuin kivitipussa tehdään. Siinä voisi elinkeinoasiamies ja kunnanjohtaja yhdessä miettiä, että mitäs muuta kivaa me teemme tänään palkkamme eteen kun vain syömme lounaan???🤔

    • Nörttikisaistietoa

      Tosiaan kunta nykyaikaan ja jatkuva face ja livevideo tiedotus kunnan asioista pyörimään, että kuntalaiset saa ajankohtaista ja laajasti tietoa nopeasti. Lehtiä ei kaikki lue enää vanhoja uutisia netin rinnalla.

    • Somekunta

      Voitais toimia edelläkävijänä kuntana jossa kunnanviraston käytävällä pyörii kamera , josta kuntalaiset näkevät mitä siellä puuhataan ja suunnitellaan kesää silmälläpitäen. Vois olla mukava kattella ja kommentoida liveä.

    • Eisalattavaa

      Monissa kunnissa valtuuston kokoukset näytetään suorana videona. Kuntalaiset näkee mitä päätetään ja mitä kukin puhuu

    • Seonvissi

      Tietäis äänestäjätkin ketä kannattaa äänestää vaaleissa ja kuka istuu hiljaa vain ja nostaa kokouspalkkioita. Siellä pitää tohtia joskus ärähtää jos etuja polkevia päätöksiä yritetään viedä läpi

      • stratekia_myös_vimpelis

        Ennen varsinaista kokousta asijat päätetään hirveän riidankanssa,tämän jälkeen näytellään niin sivistynyttä ja hienoa kokouskäyttätymistä. Tämä on vimpelin stratekia.


      • Surkukäy

        Joo. Tuskin kukaan haluaa yleisön läsnäollessa munata itseään. Politiikka ei aiheuta mitään muuta kuin riitoja siviilissä valtuutettujen välille vaikkei se saisi niin olla . Tuolla täytyy olla lehmän hermot. Ei ole täyspäisten paikka, he ymmärtävät olla lähtemättä mukaan politiikkaan.


      • Paskanpuhujatkuriin

        Justiin näin! Mahdotonta mustamaalaamista joittenkin taholta! Mutta ei mitään uutta Lappajärvellä, aina on puhuttu paskaa toisista ja hankaloitettu normaalia elämää!


    • Muuttotappioekonomi

      Hyviä strategioita on kehitteillä, mutta tärkeintä olisi lyödä viisaat päät yhteen - eli viikon aivoriihi varmaankin paikallaan Kivitipussa. Ehkä tulevaisuus kannattaisi rakentaa kestävälle pohjalle, mutta onko sitä?

      • maksaaliikaa

        Kunnalla on kyllä omiakin tiloja aivoriihen pitämiseen, ettei kallista Kivitippua siinä tarvita.


    • Anonyymi

      Kuntaan ,Saapasnevalle rakennetaan kymmenen tuulimyllyä ja myöhemmin lisää.
      Lappajärvestä tulee ensimmäinen hiilineutraali kunta ,Kivitippuun rakennetaan sähkölinja Saapasnevalta ja Kivitippu ryhtyy käyttämään ainoastaan saasteetonta tuulisähköä ,tuulisähkö nostaa Kivitipun arvostusta myös ulkomailla, siksi on suunnitteilla mainoskamppanja aluksi Saksassa,myöhemmin muualla eurooppaa, tiedossa on ,että saasteettomuus kiinnostaa saksalaisia.
      Pieni ongelma on siinnä kun tarhaus täytyy lopettaa pitäjästä ,lehmät on suurinpiirtein lopetettu ,maanviljelys lopetetaan ja pelloille istutetaan jalopuita.

    • Anonyymi

      Lappajärven ratekia tulee olemaan liitos lapuaan tai kauhavaan ja se on hyvä asia.

      • Anonyymi

        Yhtä hyvä kuin Kontiolahden tuppukylä Joensuuhun.


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6432
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4153
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2567
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2000
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1518
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1377
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1090
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1011
    Aihe