Ei saa pitää muistolistaa Herättäjässä

pelkurikirkko

Serkkupoika kuoli, kävin kirjoittamassa nimen Herättäjässä muistolistaan.
Pieni rahalahjoitus hautauskuluihin, lista luetaan muistotilaisuudessa.
Hyvä systeemi. Nyt se kielletään, Sanomat tänä aamuna.

67

2637

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tekopyhää

      TODELLINEN syy on, että Herättäjä ja seurakunta haluavat päästä listoista eroon. Nyt ovat keksineet jonkun tulossa olevan tietosuojalain, jonka taakse menevät. Suomalaiset ovat EU:n tarkimpia lakien ja asetusten noudattajia ja nyt Lapua oikein latua näyttää. Häpeällistä.

      • lakikristillisyyttä

        Tapahtui tänään. Suku lähetti edustajan Herättäjään, laki tulee voimaan 25.5.

        Koska vainaja siunataan tämän päivänmäärän jälkeen ei muistolistaa voi käyttää.

        Pitkäaikainen naapuri varmaan ihmettelee virran toisella puolen.


      • Jyväshyväkö

        Oisko jollain hampaankolos jotain Lapuaa kohtaan kun oli eteläs vasta tua kirkolliskokkous jospa siältä valitus lähtenyt. Tai seinäjoen suunnasta . Jyväshyväshän ei tälläisiä auttamisperinteitä oo.


      • KenenTakiaLopetettais
        Jyväshyväkö kirjoitti:

        Oisko jollain hampaankolos jotain Lapuaa kohtaan kun oli eteläs vasta tua kirkolliskokkous jospa siältä valitus lähtenyt. Tai seinäjoen suunnasta . Jyväshyväshän ei tälläisiä auttamisperinteitä oo.

        Kuka ihan tosissaan ilkee tehä näin. Saisko mustaa valakoosella kuka sen on kiältäny. Kattelooko Lapualaaset tumput suorina, niin seurakunnas kuin asukkaakkin.


      • EroanKirkosta

        Lehres hän tuan nimiki oli asessori Hemminki, oli varmaan ettimällä ettinyt ja kaivanut esille tämän pykälän. Pispan siirtäjä pskajokeen.


      • KauhavallaErelleenListat

        Just kuulin että KAUHAVALLA listat pysyy, miksi se tuottaa lapualle ongelmia. Kukas kertoo hemminki vai???


      • EiSääliäTarvihakea

        SItten on yksi asia, miksi eloonjäänyt alkaa säälittelemään ihteään, kun toinen kuolee. Minulla on aina siitä kuolleesta tullut tunne joka kerta , MIKSI aina ne HYVÄT jotuu lähtemään ensin täältä. Vielä olisi ollut hänellä niin paljon ollut annettavaa, siksi aina säälin sitä kuollutta. Elossa olevat aina taaplaa täälä hengissä kuitenkin. Aivan joskus ottaa päähän sellaiset surijat, jotka joka käänteessä surkuttelevat itseään. Itkeä turauttelevat. Yksineläjiä on maassamme paljon ja mielestäni olisi hyvä jonkun tahon jatkaa tätä listaperinnettä, on paljon yksineläneitä, sairaita joilla ei sitä varaa ole eläissään kertynyt. Apu siinäkin mielessä aivan hyvä apu. Saa edes hautaanlaiton kunnollisen.


      • Yhdessä.mutta.yksin

        Niin, ja on paljon yksinhuoltajia joilla saattaa olla yksi tai useampi pieniä taaperoita. Jos ainoalle huoltajalle sattuu jotain tai menehtyy, ja vielä ettei ole muita omaisia, niin kyllä tälläinen muistamislista on hyvinkin tarpeellinen siinä tapauksessa. Onhan todettu tämän hallitus poppoon leikkausten myötä kuinka ankaraa on yksinhuoltajilla tänäpäivänä, vaikka olisit työssä, niin ei se yksinomaan riitä kaikkeen hoitomaksut kalliita, vuokrat on pilvissä, bensa sen kun kallistuu, ruoka, lääkkeet, vaatteet, harrastuksiin pitäisi päästä, . Ehdottomasti tärkeä apu muistamiskeräyslista.


    • kehittelyä-parempaan

      Kokoavat voimat näpräyksillä tuhotaan, jotta kun kerran listahenkeä on piisannut-

      • Ihmehiippari

        Valvoja, mikä hommannimi. Laitatko vain omias tälle saitille.


    • vainlapuallanähny

      Erittäin hyvä että "listat" loppuu. Samoin Seurakunnalta fiksu päätös että uurnalehdosta tehdään siisti. Siellä on ruosteiset ja uudet lyhdyt sikinsokin kuin kaatopaikalla. Kesäkuun alussa sinne ei saa viedä kuin anonyymin kynttilän ja leikkokukkia. Kamalia ne nimikirjaimilla varustetut rumat lyhdyt. Hyvä hyvä ku tulee muutos tohonkin !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      • Äläkää_viittikö

        "Erittäin hyvä että "listat" loppuu." Et perustellut mitenkään mielipidettäsi. Mikä on sinun syysi?

        Onhan kieltäjien (seurakunta&Herättäjä) selitys nyt ihan naurettava. Listan perustaa esim. yksityinen henkilö ja sitten pitää onkia selville, kenen sukulainen vainaja on, että saa rahat toimitettua hänelle/heille. Tänä Googlen, Facebookin ym. ym. tiedonhankintakeinon aikana yht'äkkiä tämän nimenomaisen tiedon hakemisesta tehdään tietosuojalain vastainen kynnyskysymys! Suomessa saa tehdä rankaisematta vaikka mitä (mm. alaikäisen hyväksikäyttö ja raiskaus on usein enintään ehdonalaisella rangastava), mutta Herättäjän muistolista on laiton. Äläkää viittikö.


      • kohta-vainaa

        Myös uurnalehdosta ja haudoilta pitää poistaa nimet, ainakin sukunimet.


      • LapuallaonPerinteet

        Taidatkin olla ulkopaikkakunnalta kotosin, mahdatko olla sama joka tästä vainajan omaisia kauniisti muistamalla ja auttamalla, ilmoituksen mahdollisesti tehneenäkin. Voit ottaa ja kävellä takasin mistä olet tullutkin. Tuntuu että kateus lapualaisten perinteisiin tuntuu vieraspaikkakuntalaisille kestämätön, koska heillä ei ole samanlaisia perinteitä kuin meillä.. esim. Vainajan saatto ja lapuan perinne , lapualaisten hieno perinne, ruumisauton vastaantullessa, pysähtymällä kunnioitetaan vainajan viimeistä matkaa. Onko jotakin mitä et muuta ymmärrä tai käsitä. Lapualla ollaan lapualaisittain ei muiden paikkakuntien mukaan.


      • TämäOnAjojahti
        kohta-vainaa kirjoitti:

        Myös uurnalehdosta ja haudoilta pitää poistaa nimet, ainakin sukunimet.

        Hautuumaalta pitää poistaa kaikki sinne jätetyt, ulukopaikkakuntalaaset vinkujat etupääs. Ja poistaa kaikki ässjoelta tulleet kiallot, ja kaikki turhat tyäntekijät kirkonpalveluksesta.


    • Surevienpuolesta

      Lista on tainnu olla jo aiemmin rahankeräyslain vastainen. Jokainen voi itse muistaa henkilökohtaisesti surevia.

      • justjoo

        Täysin varmaa on, että omaisten muistamiset tippuu. Sanotaan 75%. Etäisiä, mutta arvostamiaan ihmisiä on ollut helppo muistaa.


      • Tiedetäänvemdetär

        Ei lista ole ollut milläänlailla laiton. Poliisin luvalla se on tähänkin asti toiminut. Tämä on taas näiren ulkopaikkakuntalaisten tekemiä valituksia. Ei Lapua seurakunta lapuaiset ainakaan muuten tähän puuttuisi tai Herättäjä. Kateellisten panettelua tämäkin touhu. Joku oikein etsimällä etsii näitä. Eli ei oo Lapualaanen.


    • Lapualaiskörtti

      Kyllä on Kosolaa ja Lapuanliikettä ikävä...!

    • eivoikäsittää

      Kauneus on katoavaista mutta tyhmyys senkun lisääntyy. Pitääkö hautakivistä hakata
      nimet tietosuojan tähden? Julkista tietoa ketkä ja koska on kuoltu.

    • anonymousse

      Voihan tällaista listaa pitää esim. hautaustoimistot, kukkakauppa tai joku yksityinen taho ja saavat ottaa siitä sitten jonkinlaisen provikan. Muistamistapoja on monia. Kyllähän tällaiset listat ovat kyseenalaisia. Nythän listat ovat olleet kaikkien vapaasti luettavissa?

      • hoo-hoo-hoo

        Ja jotakin salattavaako niillä, jotka panevat nimensä muistolisoihin?


    • veteraanisukua

      Vihollinen saa selville kuinka monta lapualaista kuoli sodissa. Mutta jos nimiä rupiatte sankarihaudoilta poistamaan niin veteteraanit nousee kuolleista.

    • Omaanen

      Paree on, että listat poistuu ja ihmiset ottaa henkilökohaasesti yhteyttä.

      • minä-yksi-heistä

        Ei ihmiset ota kovinkaan helposti henkilökohtaisesti yhteyttä, kynnys on korkea monestakin syystä. Tästä eteenpäin monet muistamiset tulee jäämään ajatuksen tasolle.


    • salattujakuolemia

      Listat on vapaaehtoisia, ja nimensä pistänyt tietää että seuraavat kirjoittajat katselee kuka muu
      on muistanut. Monta tuhatta ihmistä on vuosien ajan pitänyt menettelyä hyvänä.

      Kirkolla ei oo enää rohkeutta nostaa äläkkää, pitää seurakuntalaisten puolta.

    • KatoPoka

      Listat on eteläpohjalainen tapa, eikä sekään koko maakunnan tapa, vaan lähinnä ollu Nurmoo-Lapua akselilla, sekä Kauhavan ja Härmien suunnalla.

      Täysin tuntematon käsiten tämän alueen ulkopuolella koko listat.

      Vanhoja tapoja, joista aika on ajanut ohi. Joskus pitää osata luopua vanhoista tavoista, ja uudistua.

      • Palvelija

        Aika ajanut ohi? Listat on erittäin toimivaa ihmisten PALVELEMISTA, josta seurakunta ja Herättäjä nyt haluavat eroon. Mitähän se "uudistuminen" tässä kohtaa tarkoittaa? Palvelujen loppumista tietenkin. Tämä aika on sitä - palvelut loppuu.


    • Listatperseestä

      Ei oo muuallapäin täälläsiä listoja ku Lapualla...
      Kaikki kustantakoon itte hautajaisensa, niin ku muuallakin !! Ite aina ihmetelly näitä listoja! Muualla olis häpeä jos ei itte maksa kuluja ...

    • kristillistö

      Sehän on vapaaehtoosta. Kallista on kuolla. Monelle perheelle on lahjoitukset tärkiä asia.
      Kansanedustajat ei ymmärrä ihmisten elämää. Ei näköjään papikkaan.

    • vieläkirkkoonkuuluva

      "Koska EU kieltää kuolinilmoitukset" Hyvä kirjoitus Ilkassa, kiitos!
      https://www.ilkka.fi/mielipide/yleisöltä/lukijoilta-koska-eu-kieltää-kuolinilmoitukset-1.2625639

      Seurakunnan touhuilu on ruvennut herättämään huomiota. Hiljakkoin sen harkintakyky petti, kun rupesi käyttämään tapulia mainostauluna. Piispan Pako on monimutkaisempi juttu, mutta lopputulos on, että sekin huonontaa mielikuvaa hengellisen säädyn ja seurakunnan toimista ihmisten silmissä.

      • vieläkirkkoonkuuluva

        Alempana oleva viesti muistutti, että olin unohtanut seurakunnan syntilistastan suurimman synnin - hautausmaan kauneuden tuhoamisen. Nykyisellään entinen kulttuuripuisto on suurimmaksi osaksi kivierämaa vailla kummempaa esteettistä merkitystä. Seuraavaksi varmaan määräävät, että kaikkien hautojen pitää näyttää samanlaisilta.


    • HarjaTalonen

      Kaikki inhinmillinen n toiminta halutaan tappaa

    • Isoorikas

      Nyt ei enää pääse trossaamahan, jotta minäpä laitoin kympin.

    • EiPerinteidenYmmärrystä

      Tämän valituksen tehnyt, täytyy olla muualtapäin ja tekee kaikkensa et saa kauniit lapuan perinteet unholaan. Hyvä esimerkki jo hautausmaan hoidosta,. Pihlajat(vaikka eivät vanhoja ja kauniita väriläiskiä syksyllä) ovat kaadettu hautausmaa on todella ankean näköinen ollut nyt hyvänaikaa. Mitään ei ole istutettu tilalle vain hävitetty. Mistäpäin muuten hautausmaan ns.puutarhuri on kotoisin???! Toinen hävittää keskustan puut ja toinen hautausmaan. Kumpikaan ei luultavasti paikkakuntalaisia arvoja ymmärrä.

    • Hyvänlaine

      Se nyt vaan on rahankeräyslain vastaista sekä tietosuojalain vastaista toimintaa. Ei mikään yhdistys tai yritys voi tietoisesti toimia lain vastaisesti. Siksi se listojen keräys loppui, olkoot kuinka hieno perinne tahansa. Perinteet ei voi nousta lain yläpuolelle.

      • KenenToimesta

        Kenen alootuksesta tämäkin teko tehtiin? Saisko nimiä???


      • NäinMaailmaPelastuu

        Oi, oi tätä sääntö-Suomen uskollista pilkunviilaaja-hurskastelijaa!


    • tämäonfakta

      Tuloo niin valetta, vainajiin ei sovelleta uutta lakia, vaan julkisuuslakia.
      Näin sanoo tietosuojavaltuutettu.

      Jo vuosia sitten Herättäjä tarkisti poliisilta - ei oo rahankeräyslain vastainen.

    • Tuleeko joku sakottamaan jos käytäntö jatkuu? Kanteleeko joku ja kenelle? Keneltä tämä on pois, jos joku kirjoittaa itse nimensä listaan?

      • Ookkonpöljä

        Ootkona ollunna kippee . Ookkona iliman sormeas kirjottanna.


    • jotkutymmärtää

      Vihje, helluntalaisilla ja vapaakirkolla on temppelissä vainajien muistolista.
      Eivätkä niistä luovu, luterilaiset hölmöilee.

    • Pojastapolvihuonontunut

      Herättäjän lista on ollut niin valtaisa käytäntö, niin korvaamaton palvelu (myös rahassa mitattuna), että sen poistamisen luulisi herättävän kokonaisen kansanliikkeen. Eikö kansa uskalla tämän enempää protestoida, kun vastapuolella on uskonnollinen taho eli seurakunta ja Herättäjä? EU:hun on turha tuijottaa. Pojasta on polvi pahoon huonontunu.

    • Severi olisi tästäkin soittanut ja lyönyt luun kurkkuun! Siinä oli rehti ja isänmaallinen kunnon mies, paremmasta suvusta kuin useimmat, koska hänellä pelasi maalaisjärki.
      Listat eivät jää julkisiksi, joten kuka niitä alkaa kaivelemaan? Tuskin kukaan.

    • körtithätääli

      Ylioppilaiden nimiä lehdet täynnä, ja muut oppilaitokset päälle. Ei voi olla salaista tietoa.

      Torstain Ilkassa tietosuojavaltuutetun toimistopäällikkö sanoo nyt laki tulee voimaan 25.5.
      Senjälkeen luodaan kansalliset ohjeet. Eli entinen käytäntö voi jatkua.

    • hömppäheinässsss

      Nyt ei sitten ens keväänä yo tulokset ole julkisia se on tietosuojaeu

    • Muh_YKSITYISYYS

      Ei julkaista syntyneitä, ei saa olla nimiä postilaatikoissa, ei saa näkyä missään kuka asuu missäkin ja kuka on missäkin töissä, ei saa ottaa luokkakuvia, ainoastaan virkamies jos enää sekään saa esiintyä omalla nimellään ja kasvoillaan, kaikki muut ovat ASIAKKAITA, kuvissa ei näy kasvot, korkeintaan tekaistu etunimi, jne. Missään ei julkaista nimityksiä, valmistuneita, tuloksia, jne. Mitään jäsenluetteloita, matrikkeleita, arkistoja, jne. ei saa enää pitää. Kuollessa ei edes ilmoiteta kuolleeksi, haudataan matalalla profiililla tuntemattomaan paikkaan. Meno vitun yksityisyyttä varjeleva paperiton viidakko, jossa massaan voi halutessaan kadota kuin pieru Saharaan. Kylymä on maailma.

    • Ilkeyttäkötämäkin

      Kysykääs asessorilta ja piispas ääsjojelta ken on saanut aikaan tämän kin.

    • nössöäporukkaa

      Uudet tietosuojajutut on Herättäjältä ja seurakunnalta hätävarjelun liioittelua ja räikeä tekosyy saada lopettaa muistolistat.

    • kiitosjanäkemiin

      Voi kauhiaaaaaaaaaaaaaaaa, Mihin mä nyt sen vitosen laitan ku ei oo enää listaa Herättäjässä. Oikeesti nyt eletään jo 2010-lukua ja noi listat joutaa historiaan (Lapuan historiaan). Muuallakin pääsee ihmiset hautaan ilman muistolistoja AMEN !!!!!!!!!

      • MitäValitatPahvi

        Mees ny tolohvi mesoomaan sille omalle paikkakunnalles, Lapuan käytäntö on Lapuan ja jos sua vaivaa ota suunta "kotios" luupää.


    • Hyväkirjoitus

      Seurakunnan ja Herättäjän bluffi katsottu, hyvä kirjoitus Pentti Kangasluomalta.

      Ilkka tänään: "Tietosuojalaki ei vaadi muistolistojen lopettamista"

      https://www.ilkka.fi/mielipide/yleisöltä/lukijoilta-tietosuojalaki-ei-vaadi-muistolistojen-lopettamista-1.2634287

      • Juurinäin

        Veikkaukseni on, että Herättäjä haluaa lopettaa muistolistojen pidon - niistä kun kauppa ei hyödy mitään. Mitään estettä ei ole sille, että joku yksityishlö aloittaa listan ja laittaa siihen lähiomaisen nimen ja puhelinnumeron (kyseisen hlön luvalla) Lisäksi listaan liitetään lappunen jossa ilmoitetaan että listaan nimensä kirjoittava antaa luvan listan olla näkyvillä nimineen. Näin on byrokratia selätetty - eikä seurakunnan apua tarvita.


      • NäinOnNärhet
        Juurinäin kirjoitti:

        Veikkaukseni on, että Herättäjä haluaa lopettaa muistolistojen pidon - niistä kun kauppa ei hyödy mitään. Mitään estettä ei ole sille, että joku yksityishlö aloittaa listan ja laittaa siihen lähiomaisen nimen ja puhelinnumeron (kyseisen hlön luvalla) Lisäksi listaan liitetään lappunen jossa ilmoitetaan että listaan nimensä kirjoittava antaa luvan listan olla näkyvillä nimineen. Näin on byrokratia selätetty - eikä seurakunnan apua tarvita.

        Varmaan haluaakin lopettaa. Mutta ei tuollaiseen toimintaan mikään yritys tai taho enää rupia, älkää sitä kuvitelko. Olkootpa vaikka mahdollisuuskin selättää byrokratia, niin ei sellaista kukaan rupea harrastamaan, koska ei siitä ole mitään rahallista hyötyä. Se ei ole kenenkään velvollisuus ruveta muistolista-kioskiksi. Jos ei halua niin sitten ei halua. Enpä usko että löytyy ketään niin tyhmää yksityishenkilöäkään, joka alkaisi moista riesaa harrastamaan, josta ei saa edes rahallista tuloa itselleen.


      • Ajattele-lisää
        NäinOnNärhet kirjoitti:

        Varmaan haluaakin lopettaa. Mutta ei tuollaiseen toimintaan mikään yritys tai taho enää rupia, älkää sitä kuvitelko. Olkootpa vaikka mahdollisuuskin selättää byrokratia, niin ei sellaista kukaan rupea harrastamaan, koska ei siitä ole mitään rahallista hyötyä. Se ei ole kenenkään velvollisuus ruveta muistolista-kioskiksi. Jos ei halua niin sitten ei halua. Enpä usko että löytyy ketään niin tyhmää yksityishenkilöäkään, joka alkaisi moista riesaa harrastamaan, josta ei saa edes rahallista tuloa itselleen.

        Herättäjällä ei käytännöllisesti katsoen ole mitään vaivaa listasta. Lähes ainoa tehtävä siellä on ottaa sakset käteen ja leikata listan reunasta pois se sorko, johon on ne ihmisten viitoset ja satunnaiset kympit merkattuna. Listan ja loorasta löytyvien rahojen toimittaminen perille oikeaan aikaan ei liioin liene kovin vaativa homma sekään.

        Lisäksi osaan kuvitella, että listaan rahoja vievä ihminen saattaa hyvinkin tehdä jonkun heräteostoksen Herättäjän hyväksi, kun on kerran kauppaan joutunut tulemaan. Lisäksi on tarpeen muistaa tämä: Tavallisesti yritykset oikein maksavat mainosmarkkoja siitä, että saisivat näkyvyyttä liikkeelleen. Kumpaan suuntaan arvelet muistolistan pysymisen toimivan? Herättäjän hyväksi vai pahaksi?


      • Eiasiaasinneenää
        Ajattele-lisää kirjoitti:

        Herättäjällä ei käytännöllisesti katsoen ole mitään vaivaa listasta. Lähes ainoa tehtävä siellä on ottaa sakset käteen ja leikata listan reunasta pois se sorko, johon on ne ihmisten viitoset ja satunnaiset kympit merkattuna. Listan ja loorasta löytyvien rahojen toimittaminen perille oikeaan aikaan ei liioin liene kovin vaativa homma sekään.

        Lisäksi osaan kuvitella, että listaan rahoja vievä ihminen saattaa hyvinkin tehdä jonkun heräteostoksen Herättäjän hyväksi, kun on kerran kauppaan joutunut tulemaan. Lisäksi on tarpeen muistaa tämä: Tavallisesti yritykset oikein maksavat mainosmarkkoja siitä, että saisivat näkyvyyttä liikkeelleen. Kumpaan suuntaan arvelet muistolistan pysymisen toimivan? Herättäjän hyväksi vai pahaksi?

        No eipä tartte enää Herättäjäs käydä - siellähän ei ole enää maailman aikaan myyty muuta kuinm EI Oota! Toimistotarvikkeetkin on saanut hankkia muualta!


    • KORJATKAA

      Näyttää sivu olevan juuttunut eiliseen päivään.

    • hyväehdotus

      Seurakunta maksaa Herättäjälle korvausta muistolistan ylläpidosta. Verojen
      kerääjällä on siihen varaa. Ulkoistettu palvelu.

    • Ese37

      Ei kirjakauppaa voi velvoittaa tuollaiseen, siitähän täs on kyse. Jos ei kiinnosta niin sitten ei kiinnosta.

      Te valittajat voitte itse ruveta pitämään listankeruupaikkaa, jos se on teille niin kovin tärkeää. Veikkaanpa vaan ettei löydy vapaaehtoisia. Haukutte tyhmyyksissänne vain kirjakauppaa, vaikkei sillä ole mitään velvollisuutta listoja kerätä.

      Pärjätään sitä muualla Suomessakin ilman listoja. Ei niitä Lapuallakaan parin vuoden päästä kukaan enää kaipaa. Joskus pitää uudistua ja hypätä mukaan tälle vuosituhannellee.

      • TAhvoOnPahvi

        Mees ny eunukki muualle täältä vinkumasta. Lapualla vaan on perinteitä, sun pahvi paikkakunnallas mistoot kotoosin ei oo varmaan mitään PERINTEITÄ. Pahvi.


    • Rouva52v

      Lapualle muualta muuttaneena voin vilpittömästi sanoa, että saatte olla ylpeitä hienoista perinteistänne. Surusaattue ja muistilista ovat sykähdyttävän kunnioittavat tavat, joilla kuollutta ja omaisia saa muistaa. Surutyötä molemmat. Eläköön perinteet!

      • Pyn4

        Hienoja perinteitä. Harmi vain että ennemmin tai myöhemmin, joku valittaa siitä että hautajaissaattue ajaa päin punaisia tarkoituksella. Poliisissakin sukupolvi vaihtuu, eikä välttämättä ole enää historiallisten perinteiden ymmärrystä heillä.

        Lapuallekkin muuttaa jatkuvasti pikkusieluisempaa porukkaa, jostain muualta, ja pahoittavat mielensä milloin mistäkin. En ihmettelisi ollenkaan, jos jossain vaiheessa tuosta punaisia päin saattueen ajosta joku tekee ilmoituksen. Enkä ihmettelisi sitäkään, että joku "uuspoliisi" pysäyttäisi kulkueen Kirkkokadun varteen, ja rupeaisi sakotushommiin. Toisaalta, jos valituksia tulee jatkossa yhä enemmän, sitä suurempi paine on poliisilla puuttua "Lapuan perinteisiin", vaikka perinteet olisi tiedossakin.

        Toki ihmettelen, miksei niitä liikennevaloja voi ohjata keltaiselle vilkkumaan, niin ei rikottaisi lain kirjainta. Kuitenkin tavallinen väki osaa edelleen päästää kulkueen rauhassa menemään, joskus toki näkee torveloita jotka eivät kunnioita saattuetta.


    • Hyväskääääääääääääääää

      Ei mitään hätää, Hyväskä jatkaa muistolistaperinnettä !

      • HienoaKiitosPerinteistä

        Oikeinko tosi. Jos totta niin kyllä täytyy nostaa hattua. Ettei lopu nämä "notin pilkkaamat Lapualaiset perinteet".


      • MustanKisanPaksutPosket

        Notin posket on nii leviät ettäs sinne mahtuu vaikka kaikki hamstraamansa alootukset omien typerien kommenttiensa kera trollitteluineen liitoksineen... Voi ottaa ja niellä kaikessa rauhassa korahdellen ikävästi...


      • HienoaKiitosPerinteistä kirjoitti:

        Oikeinko tosi. Jos totta niin kyllä täytyy nostaa hattua. Ettei lopu nämä "notin pilkkaamat Lapualaiset perinteet".

        Luepas tuosta ylempää, että mitä olen tästä kirjoittanut. 😇


    • lapsellinenseurakunta

      Taas Ilkassa hyvä kirjoitus Kangasluomalta. Seurakunta tekee itsestään naurettavan ja Kangasluoma osoittaa sen.
      https://www.ilkka.fi/mielipide/yleisöltä/lukijoilta-testamentti-seurakunnalle-saa-kertoa-hautaamispäivän-1.2647235

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      373
      4714
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      86
      1904
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      67
      1631
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1566
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      229
      1463
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1410
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      60
      1386
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1367
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    10. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      11
      1234
    Aihe