Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Koneeni alkoi päivittämään 1803 versiota

mummelinkone

Hei! Olen kuullut että tulee ongelmia tuon päivityksen jälkeen, eli millaisia? Päivitys tuntuu edistyvän hitaasti, mahtaako edes onnistua. Onko teillä muilla sujunut hyvin?

17

676

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HyvinSujuu

      Hyvin on onnistunut. Kuusi konetta nyt päivitettynä. Kaksi ensimmäistä pakotin jo 30.4 omalla päivityssovelluksella, mutta neljä muuta ovat päivittyneet automaattisesti. Kestää tosiaan jonkun aikaa. Kannattaa ajoittaa päivitys ajankohtaan milloin ei tietokonetta tarvitse käyttää.

    • OlenIsoPääropotti

      Joo, neljä omia ja lisäksi 3 muuta konetta päivitetty, ei ongelmia. Pitää huomata että jotku ajurit päivittyvät myöhemmin, ehkä muutamien tuntien kuluessa. Kone ilmoittaa jos pitää käynnistellä päivitysten asentamiseeksi.

    • polpot

      Asentui hyvin ja toimii hyvin. Asennus kesti kyllä kauan, ainakin kun koneessa on vain tuplaydin Celeroni ja vanhanaikainen mekaaninen kiintolevy. Ajureihin ei tarvinnut kiinnittää mitään huomiota, kaikki toimii niin kuin pitääkin.

    • Remote_desktop_hajoaa

      Päivitetyllä koneella ei enää pääse Windows server 2012:een remotella.

    • vikojakaikissa

      Päivitys varmasti sujuu, mutta mahdolliset ongelmat alkavat sen jälkeen. Ongelmia ei kaikkia tiedosta ennen kuin ne esiin tulevat.

    • KylSeKestää

      """"Päivitys tuntuu edistyvän hitaasti, """

      Joo, tässä ensin imuroidaan kokonainen Windows käyttöjärjestelmä omalle koneelle, sitten laitetaan omia juttuja talteen, ja sitten asennetaan uusi windows, ja sitten palautetaan ne omat jutut uuteen käyttikseen. Koko vanha juttu on nähtävillä kansiossa Old Windows, joka sitten poistetaan sopivalla hetkellä.

    • paljastaja

      Olet kuullut väärin. mitään ongelmia ei ole.
      Toki jotkut sählääjät, joilta ei onnistu mikään muukaan, eivät onnistu tässäkään.

    • enempi-niitä

      Suurin osa taitaa olla yhteensopivuus ongelmia vanhoja sovelluksia ja ohjelmistoja, joku ilmainen virustutka yms.

    • niin-ja-näin

      Kahteen koneeseen onnistu hyvin mutta kolmas meni pipariksi ja oli pakko asentaa linux siihen.

    • MSmokailee

      Asennus sujui hyvin, mutta kone kaatui muutama päivä asennuksen jälkeen ensimmäisen kerran ja sitten useasti uudestaan. Lopulta selvitin, että koneessa on vakiona Intel SSD 600P -kovalevy, joka ei toimi uudessa 1803:ssa. Kone muutaman kuukauden ikäinen HP Probook G5.

    • hyvin.toimii

      Parisen viikkoa käytellyt. Mitään ongelmia ei ole esiintynyt. Poistin juuri Windows.old-kansionkin, koska mitään syytä palata vanhaan ei ole.

      • kosmeettisia_bugeja

        Lieviä kosmeettisia ongelmia edelleenkin, palautetiheyttä ei pysty vaihtamaan (asetukset -> tietosuoja -> diagnostiikka ja palaute - siellä on bugi jota on paljon hämmästelty).

        Sen sijaan kaikki ohjelmat ja laitteet ovat toimineet ongelmitta jo julkaisuversiosta versiosta lähtien eikä minkäänlaisia vakausongelmia ole ilmentynyt.


    • Kiitos_MS

      Oli ongelmia. Pari viikkoa sitten. Päivitys kesti 2 tuntia ja sen jälkeen ei enää päässyt kirjautumaan koneelle. Vikasietotilakaan ei tuonut apua. Soitto MS:n tukeen ja sieltä kehoitus joko palauttaa järjestelmä aikaisemmalta varakopiolta tai asentaa uudelleen.

      Kun kerran noin massiiviseen toimenpiteesen piti ryhtyä päätin samalla vaihtaa C: asemaksi 512 Gt SSD levyn. Varakopio joka oli tehty toimivasta asennuksesta MS:n omilla työkaluilla ei suostunut kuitenkaan palauttamaan järjestelmää uudelle isommalle levylle joten ainoaksi vaihtoehdoksi jäi Windowsin uudelleen asennus. Ensin piti vaan kaivaa Linux live tikun kanssa vanhalta kovalevyltä asennettujen ohjelmien asetukset talteen usb-tikulle.

      Päivityksen alusta perjantai aamuna klo 8:00 siihen että oli taas työkelpoinen kone meni aikaa sunnuntai-iltaan 22:00 asti. Kiitoksia Microsoft.

      Uudessa kympissä on outoja bugeja. Kakkos- tai kolmosnäytössä kun suurentaa ikkunan ensin koko näytön kokoiseksi ja sitten pienentää niin pienennetty ikkuna on asemoitu näytölle siten että yläpalkki on näytön yläreunan takana piilossa eikä ikkunaa enää pääse raahaamaan hiirellä ottamalla siitä palkista kiinni. Samoin uusi kymppi ei salli muiden rasterikuvankatseluohjelmien asettaa itseään oletussovellukseksi vaan se pitää käydä asettamassa tiedostotyypeittäin syvällä ohjauspaneelin syövereissä. VLC:n käyttö samaan aikaan Autocadin kanssa tahmaa Autocadin käyttökelvottoman hitaaksi. Edellisellä versiolla pystyi kuuntelemaan nettiradiota samaan aikaan kun tietokoneella teki töitä, enää sekään ei onnistu.

      Onneksi työtiedostot on pilvessä ja jossain ihan muualla kuin One Drivessa.

      • Vaikuttaa käyttäjän sähläykseltä. Miksi piti kiintolevyä vaihtaa, miksi on jotain ohjelmia vaihdeltu? Käyttäjän virheitä nuo.


      • optiosanktio

        "Kun kerran noin massiiviseen toimenpiteesen piti ryhtyä päätin samalla vaihtaa C: asemaksi 512 Gt SSD levyn. Varakopio joka oli tehty toimivasta asennuksesta MS:n omilla työkaluilla ei suostunut kuitenkaan palauttamaan järjestelmää uudelle isommalle levylle".....

        ...no niimpä, vika oli siinä että uusi levyn oli eri kokoinen kuin se mille olit varmuuskopion tehnyt. Ekö tiedossasi ollut että pitää olla saman kokoinen kuin se mistä varmuuskopiota siirretään, on tainnut jäädä kotiehtävät tekemättä kun ei tuollaista perusasiaa tiedä.


    • jalaa1x

      Eipä ollut ongelmia, kun tein täyden puhtaan asennuksen. Syy tähän oli se, että laitoin vaihtoon prossun AMD FX vaihtui Intel Xeoniin ja AM3 -kantainen emo vaihtui Socket 1155 kantaiseen Asuksen high end malliin.

    • SiistiMeno

      Eilen iltasella alkoi päivitys ja aamulla jatkui, eli oli tosiaan pitkä päivitys mutta mitään ongelmia ei ole toistaiseksi näkynyt.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe