Milloin rahavirrat näkyvät kaupungin kassassa?

Konkurssituleee

Nyt on hypetetty miten kaikki maailman ihmiset haluavat nimenomaan tulla tänne takahikiälle katsomaan pandoja. Kysymys kuuluu miksi ihmeessä? Pandoja näkee huomattavasti helpommin miljoonakaupungeissa, jossa myös palvelut pelaa ja on muutakin katsottavaa kuin pandat. Pandat on nähty 10 minuutissa. Eläinpuisto on Ähtärin omistuksessa. Milloin osakeyhtiö rupeaa tulouttamaan kaupungin kassaan noita suuria rahavirtoja? Saataisiin homekouluja kuntoon ja palveluita kuntalaisille. Valitettavasti eläinpuisto ei ole ollut eikä ole tulemassa kannattavaksi yhtiöksi. Tämän vuoksi kaupunki ottanut ylisuuria lainoja ja tehnyt ja tekemässä järjettömiä investointeja puistoon ja sen ympärille. Voiko kabsanedustaja Savola tulla julkisuuteen kertomaan milloin rahavirrat kääntyvät kaupungin kassaan? Kuntalaisten hyväksi.

47

1521

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ahneellapaskanenloppu

      Ei koskaan tule rahavitoja,kertokaa se savolalle.
      Mitä hyvää tuo Savola on ähtärillä tuonut.
      Ei muuta kuin itselleen,joukoilleen Kiinan matkoja. Sairaalan lopetus JÄÄ PARHAAKSI ANSIOKSI.
      Suomen keskusta on pahin maaseudun syöpä,joka on tuhonnut koko Suomen.

    • totavaa

      Kaikki Ähtärin yritykset, jotka hyötyvät lisämatkailusta, saavat lisää tuloja, josta Ähtäri hyötyy yhteisöveroina. Samoin Ähtäri hyötyy jokaisesta työllistyneestä ähtäriläisestä, on työpaikka sitten Eläinpuistossa tai muualla, kasvavien kunnallisverojen kautta sekä vähentyvien sosiaaliturvamenojen kautta. Hanke voi olla kannattava, vaikkei osakeyhtiö tekisi edes voittoa, jos Ähtärin muut firmat tekevät pandojen myötä parempaa voittoa ja jos ne ja Eläinpuisto yhdessä työllistävät lisää väkeä töihin verotuloja kerryttämään.

      • Kaikkieioletotta

        Mitkä yritykset hyötyvät ja kuinka paljon? Jos mökkimajoittuja hakee ruokaa marketista, hyöty on aika pieni, satasen ostoista kaupalle ehkä pari kymppiä. Bensanmyynti on lähinnä veronkeruuta. Mesikämmen ja muut majoittajat menevät tappiolla. Puhutaan suurista oheisvaikutusista, mutta taitavat olla toiveajattelua.


      • tarkastelua
        Kaikkieioletotta kirjoitti:

        Mitkä yritykset hyötyvät ja kuinka paljon? Jos mökkimajoittuja hakee ruokaa marketista, hyöty on aika pieni, satasen ostoista kaupalle ehkä pari kymppiä. Bensanmyynti on lähinnä veronkeruuta. Mesikämmen ja muut majoittajat menevät tappiolla. Puhutaan suurista oheisvaikutusista, mutta taitavat olla toiveajattelua.

        Niin, tämä taitaa ollakin oikea todellisuus suurista oheisvaikutuksista.

        Jonkin verran kulutustarpeiden, ruokaostosten ja joidenkin palvelujen käyttö kesäkausina kasvaa, mutta näiden paluukierto vastaavien verotulojen osalta paikkakunnalle on vähäinen.
        Eniten selkeää hyötyä voi saada mökkien tai majoitusten tarjoaja, mutta kilpailun kasvaessa tilanne ei ole niin ruusuinen.
        Lomakausi on lyhyt ja kesäkauden ulkopuolinen talvikausi on hiljaista.


      • karutodellisuus

        "Kaikki Ähtärin yritykset, jotka hyötyvät lisämatkailusta, saavat lisää tuloja, josta Ähtäri hyötyy yhteisöveroina. "

        Ajatus on ihastuttavan idealistinen, mutta nyt elinkeinorakenne on sellainen, jossa tämän ajatus ei toteudu. Paikkakunta kokonsa, sijaintinsa ja asukasmääränsä vuoksi ei kannattele suurempien kaupunkien tapaan mittavaa sisäistä kulutuskulttuuria palveluiden kautta.

        Todennäköistä on sekin, kävijöiden suuri enemmistö on tosiaankin lyhyesti kävijöitä ja pidempään paikkakunnalla oleskelevia on jo se hyvin pieni vähemmistö.

        Syys-huhtikuun välinen aika on kaikilla maaseudun paikkakunnilla uneliasta, eikä kysyntää ole muille kuin peruspalveluille.
        Viisaat liike-alan toimijat ovat tämän sisäistäneet jo pitkään, pelkkä tarjonnan lisääminen ei kohtaa sen kysynnässä.


    • Loppuhäämöttää

      Katsokaa nyt hyvät urpot ahterin yhteisöverokertymä! Katsokaa mistä yrityksistä yhteisövero tulee! Niinpä. Kyllä ahterin tulot tulevat kunnallisveroista ja valtion avustuksista. Millään laskuopilla tämä panda-höpötys ei ole kannattavaa. Päinvastoin se on suuren luokan virhe, josta ei voi enään perääntyä. Keilahallia ja muita virheitä ollaan vaan tekemässä lisää! Nyt kannattaa myös miettiä millä rahoilla näitä lainpja maksetaan, kun 60 prosenttia kunnan tuloista siirtyy maakunnalle. Pelottavaa ja tätä ei ole tainnut kovin moni edes miettiä. Tuolla 40 prosentilla pitää saada kaikki koulut, tiet ym. hoidettua. Ahterin nimi voi muuttua hyvin pian Alavudeksi.

      • tyhjät-seinät

        Tarkemmin ajatellen sote-uudistusta ei ole toistaiseksi hyväksytty, parempi olisikin.

        Samantapaista vauhtisokeutta näyttää olevan perustelut matkailun ainutkertaisuudesta paikkakunnalle ja sen laajentamisestakin.

        Kannattaisi tarkastella myös talvikauden varausprofiileja, ne ei taida joka päivälle olla vielä 90%, keskiarvo jäänee varsin matalaksi.
        Ainoat jotka oikeasti hyötyvät ovat rakentajat, tyhjistä rakennelmista.


      • Turistit..Pohjanmaalle

      • Joovoinrakentaamutta

      • kysyntäjatarjonta

        Onkohan ainoa lomanviettotapa käydä kuluttamassa aikaa joissain keskuksissa ?
        Ajatuksena samaa kuin hampurilainen on oikeasti ateria ?


    • valtuutettu

      Rahavirtoja alkaa tulla kaupungille, sillä hallituksessa suunnitellaan kahden prosenttiyksikön kuntaveron nostoa. Kyllä sillä pandoille rehua saadaan pitkä pätkä ja maksetaan vuokraa kiinalaisille.

      • torvelot

        Parempi on vaan että hallitukset maksaa itse omat torveilunsa


    • Vastuupäättäjille

      Valtuutetut myös.

    • Vastuussaovat

      Virkamiehillä virkavastuu,vaikka onkin poliittisia suojatyöoaikkoja.

    • uusitapahtumaähtärissä

      Ähtäri on näköjään onnistunut saamaan paikalliseen hotelliin eläinlääkärien ja eläinneuvojien emolehmäkurssin elokuuksi 2018:
      https://www.lehmalaakarit.com/emolehmakurssi-23-24-8-2018-ahtarissa-hotelli-mesikammen/
      Hotelli saanee siitä tulovirtaa ja eläinpuistokin lisäkävijöitä eläinten ystävistä. Erilaisia konferensseja, seminaareja ja kursseja kannattaa Ähtäriin koittaa haalia enemmänkin. Ne työllistävät ja niistä voi saada kävijöitä hotelliin myös muutoin hiljaisemmille ajoille. Paikka on junanradan varressa ja pikavuorobussipysäkin lähellä, eli saavutettavissa ympäri Suomen väkeä keräävien tapahtumien vierailijoille.

    • Patomurtuu

      Malttia aloittaja nimim. Konkurssitulee. Ilkan sivuilla kerrotaan valtuuston hyväksyneen takaukset ja pääomitukset ja sanotaan että "yhtiön (Zoon) tulovirrat alkoivat vasta kun pandatalo avattiin yleisölle".

      Tulovirrat alkoivat siis 17.2 ja ne kääntyvät kaupungin kasssaan sitten kun Zoon kassaan ei enää mahdu. Siis ihan kohta, eikös niin :).

      • elinkaarivaiheineen

        Unohtui ne miljoonamenot alkoi myös joka vuosi, mutta jatkuuko ne miljoonatulot tosiaan koko sen 15 v ?

        Jotenkin nyt edelleenkin vaikuttaa siltä kuin takaukset ja pääomitukset toistuvat hyvinkin usein tulevina vuosina.

        Elinkaariajattelussa oletetun alkavan kysynnän kasvuvaihe, myöhemmät vaiheet odottavat, kysynnän tasaantuminen, kysynnän lasku, ongelmien kasautuminen.
        Toistaiseksi siis kaikki hyvin, tosin epäselvää on millä aikavälillä elinkaari toteutuu.


    • TerapiaPalsta

      Ei onnistunut taaskaan Trolli. Mee jo eläkkeelle, oikee elämä Ähtärissä porskuttaa hyvin!

      • Aktiivisuusmalliaherroil

        Riittää kun sä oot ja lisää kansa kommentoi,lisää aloituksia,lisää tietoo kansa janoo tietoo ja tänne sitä tulee..
        Ristokaan ei voi estää.
        Puhumattakaan Jatkosta.


    • Piantaasotsikoissa

      Äänestettiin,ja hilkulla olikin kaatua nuo pohjattoman kaupungin hallituksen päätökset.
      Ähtärissä toimii aktiivimalli.
      Kuntalaiset aktivoi muut viranomaiset kun oikeutta haetaan..

      • Hallloo

        Valtuuston tahtotila oli myönteinen rahoitusasioissa. Pienistä tarkennuksista äänestettiiin. Asia josta äänestettin oli Laineen Sepon ehdotus kuntarahoituksen laina-asian jättäminen pöydälle.Sepon ehdotus sai tuekseen kaksi kannattajaa
        Ei pitäisi kirjoitella virheellisiä


      • Eisitäkoskaantiedä

        Oliko valtuustolla käytännössä mitään vaihtoehtoja. Olipa tietenkin. Samanlaiset kuin lääkärillä joka elvyttää kymmenettä kertaa samaa potilasta. Yritetään kuitenkin vielä, jospa tapahtuisi ihme.


    • näin-se-etenee

      Jos niistä joskus tulee rahaa, niin ei kaupunki siitä mitään saa. Korkeintaan takauksensa pois, mutta niin ei tule käymään.

    • nirkkissis

      Hyvin on ainakin Hoteli Mesikämmen varattu täyteen lähes koko kesäksi, luulisi niiden hotellin asukkaidenkin ainakin pääsääntöisesti käydä pandoja katsomassa!

    • näintuleekäymään

      Ähtäri on kohta niin isoveroinen paikkakunta asua että kenelläkään ei ole varaa olla siellä. Tai sitten konkurssikypsä kylä joka alkaa anelemaan kuntaliitosta Saarijärven tai Keuruun kanssa.

      • mikääneiriitä

        Syntyy Suur-Ahteri, se liittää itsensä kaikkiin naapurikuntiin... hehe
        Mikään vähempi ei enää riitä


    • Taaskiinnijäitte

      Täällä näkyy pääsääntöisesti nuo päättäjät kirjoittelevat,koska puhuvat kokoajan tällä palstalla tarkistamatomista pöytäkirjoista.
      Eivät ole edes viellä netissä tarkistettuna.
      On ne typeryyteen tottuneet.

    • Kautokuru

      9 kk. on sitä hissun kissun aikaa jolloin ei kassaan mitään tule mutta kustannukset juoksee koko ajan sehän tässä sehän tässä huolestuttaa.

      • odotettelua

        Jos tarkoitus on 15v aikana hallita n. 8 15 = 23 M€ lainatilanne, vuodessa pitää olla tuloja yli n. 1.8 M€ käytettäväksi tähän tarkoitukseen.
        Siis kaikki käyttökulut, palkat ym. muut velvoitteet on tämän ulkopuolella.
        Aika kova tavoite lomakausille

        Mitenpä onnistunee ?


      • Vieläenemmän

        Eikös enemmän. Nythän päätettiin taata 6,6 ja 4 miljoonan lainat ja laitettiin 2 miljoonaa lisää pääomaan. Siis pyöreästi 28 miljoonaa/ 15 vuotta. Lopputulos lähes 2 M€ per vuosi.

        Lisäksi nämä panostukset ovat vasta alkua. Keilahalli 1,8 miljoonaa jne.


      • syyllisetesiin

        Joo, kyllä tuo 28 M€ taitaa tarkoittaa vuodessa tosiaan yli 2M€ lainojen hoitoon ja käyttökulut, palkat, muut menot lisäksi.
        Riittäisikö 3 M€ /v kaikkiaan ?
        On siinä lomakausille tavoitetta.

        No, kyllä nyt niille pandoille on nyt pidettävä palaveri ja käytävä nämä strategiat läpi, mitä heiltä odotetaan ja vaaditaan.
        Kyllä siinä nyt on oltava ankarana että asiakaspalveluhenkisyyttä on oltava ja hekin osallistuvat ponnisteluihin eivätkä siellä yksin vaan vetelehdi ja kääntele kylkeä.
        Toiminnan on tehostuttava


      • Konstitonmonet2

        Taisi tulla pojille arviointivirhe. Ähtärin matkailu ei muutu ympärivuotiseksi pandojen ansiosta, keilahallikaan ei sitä asiaa muuta. Ulkomaisista turisteista on turha haaveillakaan. Ujutetaan siis peruskoulujen opetusohjelmaan pakollinen käynti Zoossa joka vuosi.


    • etsiltappaarahaatehään

      kolmesataa tuhatta tappiota vajaassa kolmessa kuukaudessa että sellainen raha sampo ei muuta kuin konkurssiin ei kannata enää elvyttää pitkässä juoksussa tulee halvemmaksi ähtäriläisille...

      • tulostakaaeliittikin

      • totaniinvaa
        tulostakaaeliittikin kirjoitti:

        http://www.asiakastieto.fi/web/fi?gclid=EAIaIQobChMIyZbd7Y6g2wIVSrDtCh3qUg8REAAYASAAEgKpUPD_BwE
        Totta vie, niin on.
        Onko meitä valtuutettuja taas johdettu harhaan...
        Poliittinen vastuu on päättäjillä, mutta virkavastuu virkamieheillä ja perättömiä ei saa puhua.
        Edelliseen tilikauteen verrattunako se miljoonan tappiot taas tuli.

        konkurssiin se olis nyt päästettävä,,lakia olis noudatettava.
        Eikä kuntarahoitusta ole järkevää edes anoa..

        Lain mukaan konkurssi on aina viimesijainen vaihtoehto. Jos tuon kokoluokan yritys haluttaisiin ajaa konkurssiin, sitä ennen pitäisi lain mukaan aina varmistaa, ettei yrityssaneeraus olisi mahdollinen. Eli käytännössä pitäisi varmistaa, ettei toiminnasta voi tulla kannattavaa, jos velat leikataan pois. Eli jos yritystä ei joskus enempää rahoitettaisi, se ajettaisiin velkasaneeraukseen, jossa velat leikattaisiin pois vaikkapa 90 prosenttisesti, minkä jälkeen velkojen takaajat sitten maksaisivat laskut velallisille. Sen jälkeen yhtiö olisi lähes velaton ja jatkaisi toimintaansa. Ähtärin kaupunki tuskin haluaa päästää yhtiötä velkasaneeraukseen, vaan halunnee ennemmin nostaa firman jaloilleen, jolloin se tuottaa paremmin sekä työpaikkoja että verotuloja, ja jos hotelli joskus myydään, niin myös paremman myyntihinnan siitä.


    • ideaa

      Laittakaapa vielä jäähalli ja konserttitalo. Ne tuottaa niin paljon että kunnan talous saadaan nousuun, voidaan kattaa pandatalonkin tappioita. Urheilu- ja musiikkikulttuuri ne on tulevaisuuden rahanlähteet.

      • Lisäähypetystä

        Kannatan! Ja lisäksi Guggenheim-taidemuseo. Senkin Helsinki hylkäsi, mutta kyllä se on Suomeen saatava. Ajatelkaa mitkä turistivirrat ulkomailta Valtava mahdollisuus Ähtärille, seutukunnalle, koko Suomelle, koko ihmiskunnalle.


      • niinvaanjoo

        Kieltämättä kulttuurin saralla Ähtärin tapahtumatarjonta voisi olla monipuolisempaakin. Nyt tapahtumia on päivittäin Ähtäristä myynnissä esim. lippu.fi -palvelussa, mutta monipuolisisuutta tapahtumissa voisi ehkä olla lisää: http://www.lippu.fi/lippuja.html?affiliate=ADV&doc=city&fun=ortsliste&detailadoc=erdetaila&detailbdoc=evdetailb&nurbuchbar=true&showFilter=yes&ortId=504&tipps=yes

        Nimittäin esimerkiksi musiikki- ja urheilutapahtumia ei tuolla näy tällä hetkellä olevan lainkaan kaupan. Kuntaan voisi koittaa haalia pienempiä ja suurempia urheilutapahtumia, kuten Jukolan viestin, pitkien matkojen juoksutapahtumia ja muita vastaavia. Niistä kertyy ihan kohtalaisesti majoitusvuorokausia ja työtä sekä tuloja kunnalle. Ähtäri-halliin voisi koittaa saada enemmän konsertteja ja muita vastaavia, ja hyödynnettyä siten jo olemassa olevaa tilaa monipuolisemmin. Uutta konserttitaloa tuskin kuntaan toistaiseksi tarvitaan. Ennemminkin pitäisi saada lisää tapahtumatarjontaa jo olemassa olevaan Ähtäri-halliin: konsertteja, teatteria, seminaareja, konferensseja yms. Myös esim. kirkossa voisi olla enemmän konsertteja. Elokuvateatterissa voisi olla yhteistyökuvioita Mesikämmenen ja Eläinpuiston kanssa niin, että esim. työpaikkamatkailijaporukoille myytäisiin Mesikämmenen tai Flowparkin kanssa yhteisen luukun periaatteella tilausnäytöksiä jne., jotka voisi sitten yhteensovittaa johonkin työpaikan virkistysreissuun, jossa majoitus olisi vaikka Mesikämmenessä ja jossa ohjelmassa olisi myös vaikka kiipeilyä FlowParkissa.


      • Ottakaaminutjopoistäältä

        Ollaan enemmän kiinnostuneita raameista kuin sisällöstä. Olemassa olevia resursseja ei haluta eikä osata käyttää tehokkaasti.


      • Päiväunilla
        niinvaanjoo kirjoitti:

        Kieltämättä kulttuurin saralla Ähtärin tapahtumatarjonta voisi olla monipuolisempaakin. Nyt tapahtumia on päivittäin Ähtäristä myynnissä esim. lippu.fi -palvelussa, mutta monipuolisisuutta tapahtumissa voisi ehkä olla lisää: http://www.lippu.fi/lippuja.html?affiliate=ADV&doc=city&fun=ortsliste&detailadoc=erdetaila&detailbdoc=evdetailb&nurbuchbar=true&showFilter=yes&ortId=504&tipps=yes

        Nimittäin esimerkiksi musiikki- ja urheilutapahtumia ei tuolla näy tällä hetkellä olevan lainkaan kaupan. Kuntaan voisi koittaa haalia pienempiä ja suurempia urheilutapahtumia, kuten Jukolan viestin, pitkien matkojen juoksutapahtumia ja muita vastaavia. Niistä kertyy ihan kohtalaisesti majoitusvuorokausia ja työtä sekä tuloja kunnalle. Ähtäri-halliin voisi koittaa saada enemmän konsertteja ja muita vastaavia, ja hyödynnettyä siten jo olemassa olevaa tilaa monipuolisemmin. Uutta konserttitaloa tuskin kuntaan toistaiseksi tarvitaan. Ennemminkin pitäisi saada lisää tapahtumatarjontaa jo olemassa olevaan Ähtäri-halliin: konsertteja, teatteria, seminaareja, konferensseja yms. Myös esim. kirkossa voisi olla enemmän konsertteja. Elokuvateatterissa voisi olla yhteistyökuvioita Mesikämmenen ja Eläinpuiston kanssa niin, että esim. työpaikkamatkailijaporukoille myytäisiin Mesikämmenen tai Flowparkin kanssa yhteisen luukun periaatteella tilausnäytöksiä jne., jotka voisi sitten yhteensovittaa johonkin työpaikan virkistysreissuun, jossa majoitus olisi vaikka Mesikämmenessä ja jossa ohjelmassa olisi myös vaikka kiipeilyä FlowParkissa.

        Jaa vai niin...ookko tosissas vai just heränny??


      • Singaten
        niinvaanjoo kirjoitti:

        Kieltämättä kulttuurin saralla Ähtärin tapahtumatarjonta voisi olla monipuolisempaakin. Nyt tapahtumia on päivittäin Ähtäristä myynnissä esim. lippu.fi -palvelussa, mutta monipuolisisuutta tapahtumissa voisi ehkä olla lisää: http://www.lippu.fi/lippuja.html?affiliate=ADV&doc=city&fun=ortsliste&detailadoc=erdetaila&detailbdoc=evdetailb&nurbuchbar=true&showFilter=yes&ortId=504&tipps=yes

        Nimittäin esimerkiksi musiikki- ja urheilutapahtumia ei tuolla näy tällä hetkellä olevan lainkaan kaupan. Kuntaan voisi koittaa haalia pienempiä ja suurempia urheilutapahtumia, kuten Jukolan viestin, pitkien matkojen juoksutapahtumia ja muita vastaavia. Niistä kertyy ihan kohtalaisesti majoitusvuorokausia ja työtä sekä tuloja kunnalle. Ähtäri-halliin voisi koittaa saada enemmän konsertteja ja muita vastaavia, ja hyödynnettyä siten jo olemassa olevaa tilaa monipuolisemmin. Uutta konserttitaloa tuskin kuntaan toistaiseksi tarvitaan. Ennemminkin pitäisi saada lisää tapahtumatarjontaa jo olemassa olevaan Ähtäri-halliin: konsertteja, teatteria, seminaareja, konferensseja yms. Myös esim. kirkossa voisi olla enemmän konsertteja. Elokuvateatterissa voisi olla yhteistyökuvioita Mesikämmenen ja Eläinpuiston kanssa niin, että esim. työpaikkamatkailijaporukoille myytäisiin Mesikämmenen tai Flowparkin kanssa yhteisen luukun periaatteella tilausnäytöksiä jne., jotka voisi sitten yhteensovittaa johonkin työpaikan virkistysreissuun, jossa majoitus olisi vaikka Mesikämmenessä ja jossa ohjelmassa olisi myös vaikka kiipeilyä FlowParkissa.

        Maailmalla suosiossa olevat swinger-partyt sopisivat tänne Ahteriin. Hotelli olisi täynnä ja jos eläinpistossa voisi swingata pandoja katsellen niin jo olisi pöhinää.


      • Realismiaplease
        Päiväunilla kirjoitti:

        Jaa vai niin...ookko tosissas vai just heränny??

        Tosissaan on. Nyt tapahtumia on päivittäin eli lippu.fi:ssä on joka päivälle tarjolla pandalan lippuja. Tarjonta voisi todella olla monipuolisempaa. Se olisi, jos olisi kysyntää eli maksajia, mutta kun ei ole.


      • röyhh

        Kieltämättä hetkellisesti jokin Bon Jovin tai perinteisemmän genren Rolling Stonesin konsertti voisi olla menestys, no sen yhden hetken pari tuntia, siinä konserttitalon stadionin kokoisella edustalla.

        Mitäs sitten seuraavat viisi vuotta ?
        Lied-laulua ja barokkikauden esityksiä alkuperäissoittimin kesäisin kohdeyleisönä keski-Euroopan kulttuuriväki. Amerikan countrymusiikin tai bluegrassin teemaviikot heinäkuun helteille. Australian abo-originaalien taidetta, musiikkia ja perinteitä.
        Sama vaikutus, mitäs sitten ?

        Ehkä ajatukset oopperatalosta ja turkkilaisesta kylpylästä voisi samantien unohtaa, ja lopettaa niiden muidenkin suuruuden hulluuden monumenttien pystyttäminen, mitä kaikkia niitä on suunnitelmissa ollutkin.
        Vastaavien keskusten toiminta on samaa kuin tukkilaiskisat jäätyneen kosken rannalla talvisin.

        Pienimuotoiset tapahtumat ja vuosittaiset teemaviikot nykyisissä puitteissa olisivat paremmin kiinnostavia, hiiligrillauksen MM, suopotkupallon maakuntasarja, viulunsoittoa nuottikorvattomille, etelä-Amerikan barbeque- grillausta Argentiinan tapaan, Perun perunaviikot, kansanperinteiden vaalimista kuten alkoholikulttuuri 1700-luvulta nykypäivään -seminaari yms.

        Jos kiinnostusta ja kävijöitä ei kesäisin sitten ole, toimitaan kuitenkin maan pinnalla, osallistuvalla tavalla, eikä tappiot ole miljoonia vuosittain.
        Lisäksi vähäisetkin kävijät ovat tyytyväisiä, jos niitä pihvejä riittää pääsylipun vastineeksi.
        Röyh


    • suomielämä

      No, kyllä nyt niille pandoille on nyt pidettävä palaveri ja käytävä nämä strategiat läpi, mitä heiltä odotetaan ja vaaditaan.
      Kyllä siinä nyt on oltava ankarana että asiakaspalveluhenkisyyttä on oltava ja hekin osallistuvat ponnisteluihin eivätkä siellä yksin vaan vetelehdi ja kääntele kylkeä.
      Toiminnan on tehostuttava. Lainaus edeliseltä.
      Ei taida autaa kun katsoo MTV kameraa niin tyttöpanda ei kestä suomi elämää ja pandaolutta.
      Se makaa pää tikapuiden välissä pitkälle puoleen päivään vaikka vähät asikaat kävelevät katsomossa.

    • Hypetystäkö

      "Nyt on hypetetty miten kaikki maailman ihmiset haluavat nimenomaan tulla tänne takahikiälle katsomaan pandoja. Kysymys kuuluu miksi ihmeessä?"

      Hyvä kysymys, mutta sitä on myöhäistä esittää. Pandahankkeen puuhamiehet ovat uskoneet, että ihmiset tulevat tänne suurin joukoin. Luokkaretkeläisiä on kai ollut aika paljon, mutta onko kaikilla ollut varaa Pandalaan? Tiedän joitakin ryhmiä, jotka eivät ole käyneet Pandalassa, vaan vain elukkapuistokierroksella. Järkevää.

    • musiikkipelastaa

      Eikö Ähtärissä ole ketään muusikkoa enää joka säveltäisi Pandoille ikioman biisin, vaikka Pandavalssin. Se soisi niin kauniisti kesäillassa. Mutta kun ei ole Topiakaan enää tulkitsemassan

    • Tanssiiko

      Panda?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1465
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1092
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe