Viherhörhö tuli huutamaan punaisena

Halla-ahon.äänestäjä

Kalastajasatamassa olin silakkaostoksilla turkkilaistaustaisen tuttavani kanssa kun jouduin outoon tilanteeseen. Turkkilainen ystäväni ei juuri puhu suomea, joten hän ei onneksi ymmärtänyt mitä hänen ympärillään tapahtui. Mukanamme oli myös eräs suomalainen tuttavamme ja kun siinä sitten katselimme kaloja ja mietimme, mitä ostaisimme, hän ehdotti puolta kiloa silakoita. Tokaisin, että eikö meidän pitäisi ottaa huomioon myös Ali Ihmisen mielipide ja käännyin kysyäkseni asiaa turkkilaiselta ystävältäni, kun räjähti verbaalisesti. Viereisellä kojulla ostoksilla ollut kasvissyöjä alkoi kiljua kuin kiljuhanhi ja nimitteli minua natsiksi!

Sitten paikalle saapui poliisi, jonka toiminnasta aion tehdä valituksen tasa-arvovaltuutetulle. Heidän työskentelynsä nimittäin vaikutti erittäin profiloivalle. Turkkilainen tuttavani omaa palestiinalaiset ja syyrialaiset sukujuuret ja on siten hyvin tumma ihonväriltään. Kun hän sitten vielä poliisin kysyessä kertoi nimensä, alkoi poliisi tivaamaan sitä kuuluvalla äänellä monta kertaa keskellä Kalasatamaa."Ali mikä, Ali mikä" he kysyivät monta kertaa kovaan ääneen ja ihmiset kertyivät ympärillemme rinkiin ihmettelemään ja tuijottamaan ulkomaalaista ystävääni. Ystäväni joutui kolmeen kertaan tavaamaan sukunimensä Ihmiz, ja koko ajan poliisit tuijottelivat hyvin epäluuloisen näköisinä Ali-raukkaa ja lopulta nauroivat.

Minusta tämä oli kohtuutonta käytöstä sellaista ihmistä kohtaan, joka vieläkin kärsii islamistisen hallinnon suorittamien sortotoimien traumoista! Hänen on edelleen vaikeaa luottaa viranomaisiin ja nyt sitten vielä suomalainen poliisi nolasi hänet julkisella paikalla naureskelemalla junttimaisesti hänen sukunimelleen.

36

755

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rasseli

      Ostitteko kuitenkin silakoita, puolikiloa vai kilon?

      • Halla-ahon.äänestäjä

        Olimme kaikki niin jårkyttyneitä, että jäi silakat ostamatta. Menimme kaikki kebabille Alin sukulaisen omistamaan pzzeriaan. Sinnekin mennessämme kohtasimme syrjintää. Kerron siitä sitten toiselle kerralla tarkemmin. Täällä on nyt sellainen rasisteille ominainen epäluuloisuus vallalla, että koen sen epämiellyttäväksi.


    • Voihankoukkunokkajalättä

      Turkkilainen YSTÄVÄ eikä juurikaan puhu suomea eli loisimaan tänne saapunut mikä hätä Turkissa muka on

    • sdsjdksjd

      Valehtelet. Ei ole silakoita vielä myynnissä.

      • kokemustaon

        Nyt on kevään paras silalla-aika. Ota pilkkionki ja mene mustikkamaan sillalle tai lauttasaaren sillalle nostamaan silakkaa. On muuten hyvää.


    • Aavikon.arvostelija

      Eikös siellä lukenut ihan alussa, että fiktiivisten juttujen kertominen rasistisessa tarkoituksessa on kielletty. Ei sitten sattunut silmääsi. ;)))

      Katsotaan lyhyesti, mitä asiavirheitä yhteen juttuun mahtuu:
      - Kalastajasatama = tällaista myyntipaikkaa tuskin on. Tai on Lohtajan kärjessä ja eräissä muissa paikoissa, joita sinä et edes tiedä
      - puolta kiloa silakoita = tuskin on myynnissä. Sesonki on syksyllä
      - viereisellä kojulla = mitä ihmeen kojuja on kalastajasatamassa?
      - ostoksilla ollut kasvissyöjä = miksi kasvisyöjä olisi ostamassa kalaa? Kalastajasatamassa tuskin myydään muita tuotteita.
      - paikalle saapui poliisi = mistä tämä nyt tupsahti. Vähintään puolen tunnin odotus tarvitaan, jos kalastajasatamaan hälytetään poliisi (Lohtaja, Simo, Inari ja mitä niitä onkaan)

      Kyllä valehteleminenkin on taitolaji. Saat pisteitä 5-. Surkea esitys. ;)))

      • kiinnostais-tietää

        Millä tavalla juttu oli mielestäsi rasistinen?


      • ulkopuolinen

        Et sitten ole koskaan käynyt paikalla?


      • maailmanmeno

        Huijaus tuli mieleen minullekin. Kuvaus ei sovi Helsingin Kalasatamaan - Fiskehamnen. Vieraan sukunimen kanssa sekoilua ei oikeasti tapahtuisi. Jokainen ystävä auttaisi vierastaan pulassa.


    • KalamiesSankari

      "- puolta kiloa silakoita = tuskin on myynnissä. Sesonki on syksyllä"

      - Kyllä näkee , että nysväri ei paljoa luontoon ulos uskaltaudu. Puhumattakaan että tietäisi kalastuksesta höykäsen pölähtävää.

      Sisällä koneella nysvääjälle tiedoksi , että silakan pyyntiaika on nyt just parhaimmillaan etelä-Suomessa.

      • Sillin.sukua

        Se onkin trollien heikompaa ainesta joka kalastaa litkalla Gustavsbergin istuimestaan.Silakan kutuaika on parhaimmillaan nyt mutta eihän tuo aavikontumppu sitäkään tietänyt että suurin osa silakoista kutee alkukesästä ja syksymmällä samoille paikoille tulee osa populaatiosta.


      • nestehukkaa.auringossa

        Aavikolla saattaa sillistäkin tulla kuuma.


    • oha-allah

      Sinerhörhö joi taas pari pulloa kossua ja jutut on sen mukaiset a.k.a. Teuvo ja Timo kalassa. Kerro seuraavaksi miten ahdistelit naisia pikkujouluissa oksennusta paidallasi.

    • Aavikon.Onkija

      Pidän kiinni mielipiteestäni, että silakan paras myyntisesonki on syksyllä. Kutu on loppukeväästä. Mutta viivatkaa toki tämä kommenttini yliviivauksella. Jäähän jäljelle vielä yltäkyllin nimimerkin "Halla-ahon.äänestäjä" valheita selitettäväksi.

      Voisimme lähteä liikkeelle vaikkapa tarinan tapahtumapaikasta. Olisikohan se Helsingin Kalasatama? ;)))

      • Fisut.aiheena

        Mitä sinä Oulussa asuvana pääkaupunkiseudun silakoista mesoat? Kutu on myöskin syksyllä silakalla.


      • Fisut.aiheena
        Fisut.aiheena kirjoitti:

        Mitä sinä Oulussa asuvana pääkaupunkiseudun silakoista mesoat? Kutu on myöskin syksyllä silakalla.

        Kun aloituksessa ei rasismia ole, on pulina turhaa.


    • EiköTotta

      Hauskinta näissä Ali Ihmzissä on se että pakenevat Islamisti hallintoa tullakseen suomeen palvomaan tätä sairasta ahdasmielistä keskikiaikaa elävää Islaminuskoa ja levittämään sitä kuten somalit, afgaanit, irakilaiset jne kehitysmaamuslimi haittamaahanmuuttajat tekevät suomessa.... muuten ei muuta kun töihin ja integroitumaan yhteiskuntaan....

    • Ali.Ihminen

      Olpas haaska tappaas.

      • Halla-ahon.äänestäjä

        Ei se hänestä itsestään ollut kovinkaan hauska. Hän kertoi, että asuessaan aiemmin Saksassa uusnatsialueilla hänelle ei koskaan sattunut mitään tuollaista.

        Sukulaisen pizzeria kyllä poltettiin siellä ja Ali hakattiin muutamia kertoja, joskus sairaalakuntoonkin, mutta tuollaista raakaa henkistä väkivaltaa siellä ei koskaan ilmennut ja varsinkin poliisi oli aina asiallinen ja korrekti. Mitään pysyviä vammoja ei siis jäänyt, muutamia fyysisiä lukuunottamatta, mutta nehän nyt ovat merkityksettömiä, ehkä jonkun ehdonalaistuomion arvoisia korkeintaan. Ei siis mitään vakavaa.


    • heuef

      Käytä tulevaisuudessa vain etunimeä. Et kai käytä koko nimeä suomalaisistakaan tuttavistasi?

      • Halla-ahon.äänestäjä

        Niin muuten tarkemmin ajatellen siitähän tuo koko sekaannus saattoikin johtua. Kiitokset vinkistä, kokeilenkin sitä heti seuraavalla kerralla kun käymme taas Kalastajasatamassa.

        Ajattelin ensin, että viherhörhö halusi taas leimata kaikki maahanmuuttokriittiset natseiksi, mutta ehkä heille pitää puhua vain selkokieltä, niin ei tule väärinkäsityksiä.

        Tyyppi nimittäin oli tuttu, siksi tiesin, että on kasvissyöjä. On tullut joskus ennenkin huutelemaan esim. maahanmuuton vastaisten mielenosoitusten yhteydessä.


    • kaperhana

      Tuo aavikon hyeena vaikuttaa olevan kovasti syntymähumalassa noista peräpäänsä kommenteista päätellen, sillä niissä ei ole päätä eikä häntää?

      • Omaishoitajan.suru

        Häntänsä poistettiin nuorena ylipitkäksi menneellä napsauksella ja päänsä on punoituksesta kärsinyt jo vuosia kirjoituksistaan päätellen. Ei silti mene lääkäriin.


    • SilminnäkijänäJaVannon

      Oikaistaan aavikon pahimmat virheväittämät :

      "Katsotaan lyhyesti, mitä asiavirheitä yhteen juttuun mahtuu:
      - Kalastajasatama = tällaista myyntipaikkaa tuskin on. Tai on Lohtajan kärjessä ja eräissä muissa paikoissa, joita sinä et edes tiedä
      - puolta kiloa silakoita = tuskin on myynnissä. Sesonki on syksyllä
      - viereisellä kojulla = mitä ihmeen kojuja on kalastajasatamassa?
      - ostoksilla ollut kasvissyöjä = miksi kasvisyöjä olisi ostamassa kalaa? Kalastajasatamassa tuskin myydään muita tuotteita.
      - paikalle saapui poliisi = mistä tämä nyt tupsahti. Vähintään puolen tunnin odotus tarvitaan, jos kalastajasatamaan hälytetään poliisi (Lohtaja, Simo, Inari ja mitä niitä onkaan)"

      - Kalastajasatama = kalasatama. Hyvin tyypillisesti vanhemmat töölöläisrouvat puhuvat fiskermanshamn paikasta ja tarkoittavat tietysti kalasatama. Halla-ahon äänestäjä on siis oikeassa kertomuksessaan , sillä hänelle on vain tarttunut tuo töölöläisrouvien puheenparsi.

      Silakat tuolla on jo käsiteltykin = Nyt on silakan sesonki parhaimmillaan , joten kyllähän niitä toki myynnissä on parhaillaan.

      Viereisellä kojulla = Halla-ahon äänestäjä tarkoittaa tietystikin " kojulla" vain yleisesti " myyntipaikkaa" jolle "koju" on kansankielessä vakiintunut sanonta kun puhutaan ulkona olevasta myyntipaikasta.

      Kasvissyöjä ostoksilla = Tämä mainittu kasvissyöjä oli hakemassa naapurilleen paria kiloa silakoita , kun naapuri oli kuullut että nythän on silakan sesonki parhaimmillaan ja niitä onkin jo runsaasti myynnissä kalasatamassakin.

      paikalle saapui poliisi = Poliisin oli hälyttänyt tämä punaviherpiipertäjä välittömästi luullessaan nappaavansa rasistin itse teossa ja piipertäjä oli vieläpä vannottanut poliisipartiota saapumaan pikaisesti, jotta rasisti saataisiin heti rautoihin ja tuomittua paikanpäällä , punaviherpiipertäjä oli luulossa , että oikeusvaltio Suomi tarkoittaa sitä että punavihervouhkaajat voivat esittää poliisia sitovan toivomuksen riittävän kovasta rangaistuksesta rasistisella motiivilla epäiltyyn rikokseen syyllistyneelle.

      Näin se meni ! Olin silminnäkijänä tuolla ja valmis todistamaan kaiken , mikäli joku epäilee suomalaisen miehen rehellisyyttä!

    • Adolf.Untermensch.88

      Ei nimi miestä pahenna ellei mies nimeä. Minunkin monikulttuuriseen ystäväpiiriini kuuluu montakin Ali Ihmiztä. Yleinen nimi Turkin suunnalla.

    • Aavikon.Arvostelu

      Käsitellään nyt yhdessä tämä tolleron oikaisu.

      - Kalasatama
      Jepulis sentään. Kalasatama on Sörnäisten kupeessa. Helsingissä kalan kauppapaikkana on kauppatori, on ollut jo satoja vuosia. Torin rannassa ovat kalastajat aina myyneet kalaa veneestä. Nyt venemyyntiä on vain silakkamarkkinoiden aikana. Mutta ymmärränhän minä, että Lieksan horisontista on vaikea kertoa uskottavasti Helsingistä.

      "fiskermanshamn"
      Nauretaan yhdessä. Totisesti ei ole pakkoruotsi sinuun tarttunut.

      - Koju
      Koju tarkoittaa aina katettua myyntipaikkaa, muuten se on myyntipöytä (tiski).

      - Kasvissyöjä ostoksilla
      Ymmärtääkseni vakaumuksellinen kasvisyöjä ei aatteellisista syistä osta lihaa tai kalaa, ei edes kaverille.

      - Poliisi
      Kertomus sisältää poliisin maagisen ilmestymisen. Tarinan mukaan kukaan ei soittanut hätäkeskukseen.

      Tarinoita on mukava kuulla ja mukava kertoa. Tämä avaajan kertoma tarina oli kuitenkin niin kovin lapsellinen. Tarvitaan lisää harjoittelua. ;)))

      • SivustaSeurannut

        Khö..khöm..tuota noin ..

        Anteeksi herra mutta mielestäni Te puhutte nyt kylläkin muunneltua totuutta tässä tapauksesa ja etenkin Teidän tapanne julistaa yhden ainoan totuuden sanomaa on ...luvalla sanoen ...hieman vastenmielistä seurata näin sivusta. Herrasmiehenä.

        Asiaa sivusta seuranneena voin vahvistaa nimimerkkien "Halla.ahon.äänestäjän sekä häntä tukevan nimimerkin SilminnäkijäJaVannon kertomuksen pitävän täysin paikkansa ja vieläpä pilkulleen.


        "Mutta ymmärränhän minä, että Lieksan horisontista on vaikea kertoa uskottavasti Helsingistä. "

        - Nyt Te sotkette oman kotipaikkanne , joko tahallisesti tai tahattomana freudilaisena lipsahduksena , tähän keskusteluun. Puhe oli siis Helsingin ( Suomen pääkaupunki ) kalasatamasta , josta vanhemmat töölöläisrouvat käyttävät yleisesti tunnettua ja jo vakiintunutta nimitystä " fiskermanshamn" joka voidaan vapaasti kääntää " kalastaja(n)satama".

        Näin ollen puolueettomana sivusta seuranneena julistan Teidät hävinneksi tältä osin kiistelyssä.

        - Koju
        Koju tarkoittaa aina katettua myyntipaikkaa, muuten se on myyntipöytä (tiski).

        - Tässä nimenomaisessa tapauksessa kirjoittaja tarkoitti sanalla " koju" yleisesti ulkoilmassa sijaitsevaa myyntipaikkaa joka ymmärretään nimityksellä " koju". Tämänhän jo tietävät kaikki , joten Teillä on ilmeisesti hieman...sanoisinko aukkoja sivistyksessänne.

        Näin ollen täysin puolueettomana sivullisena julistan Teidät myös tältä osin hävinneksi kiistassa.

        -" Kasvissyöjä ostoksilla
        Ymmärtääkseni vakaumuksellinen kasvisyöjä ei aatteellisista syistä osta lihaa tai kalaa, ei edes kaverille"

        - Ettehän edes Te voi olla näin typerä ?

        Tämä tuskin vaatii erillisiä perusteluja , joten julistan Teidät myös tältä osin hävinneeksi. Tietystikin puolueettoman sivusta seuraajan valtuuksin.

        "- Poliisi
        Kertomus sisältää poliisin maagisen ilmestymisen. Tarinan mukaan kukaan ei soittanut hätäkeskukseen."

        - Teillehän on selvitetty jo kuinka tämä poliisin paikalle hälyyttäminen on tapahtunut , joten julistan Teidät myös tältä osin hävinneeksi kiistelyssänne.

        Tämän kaiken puolueettomana sivusta seuranneena vannaon todeksi .


      • Aavikon.filologi
        SivustaSeurannut kirjoitti:

        Khö..khöm..tuota noin ..

        Anteeksi herra mutta mielestäni Te puhutte nyt kylläkin muunneltua totuutta tässä tapauksesa ja etenkin Teidän tapanne julistaa yhden ainoan totuuden sanomaa on ...luvalla sanoen ...hieman vastenmielistä seurata näin sivusta. Herrasmiehenä.

        Asiaa sivusta seuranneena voin vahvistaa nimimerkkien "Halla.ahon.äänestäjän sekä häntä tukevan nimimerkin SilminnäkijäJaVannon kertomuksen pitävän täysin paikkansa ja vieläpä pilkulleen.


        "Mutta ymmärränhän minä, että Lieksan horisontista on vaikea kertoa uskottavasti Helsingistä. "

        - Nyt Te sotkette oman kotipaikkanne , joko tahallisesti tai tahattomana freudilaisena lipsahduksena , tähän keskusteluun. Puhe oli siis Helsingin ( Suomen pääkaupunki ) kalasatamasta , josta vanhemmat töölöläisrouvat käyttävät yleisesti tunnettua ja jo vakiintunutta nimitystä " fiskermanshamn" joka voidaan vapaasti kääntää " kalastaja(n)satama".

        Näin ollen puolueettomana sivusta seuranneena julistan Teidät hävinneksi tältä osin kiistelyssä.

        - Koju
        Koju tarkoittaa aina katettua myyntipaikkaa, muuten se on myyntipöytä (tiski).

        - Tässä nimenomaisessa tapauksessa kirjoittaja tarkoitti sanalla " koju" yleisesti ulkoilmassa sijaitsevaa myyntipaikkaa joka ymmärretään nimityksellä " koju". Tämänhän jo tietävät kaikki , joten Teillä on ilmeisesti hieman...sanoisinko aukkoja sivistyksessänne.

        Näin ollen täysin puolueettomana sivullisena julistan Teidät myös tältä osin hävinneksi kiistassa.

        -" Kasvissyöjä ostoksilla
        Ymmärtääkseni vakaumuksellinen kasvisyöjä ei aatteellisista syistä osta lihaa tai kalaa, ei edes kaverille"

        - Ettehän edes Te voi olla näin typerä ?

        Tämä tuskin vaatii erillisiä perusteluja , joten julistan Teidät myös tältä osin hävinneeksi. Tietystikin puolueettoman sivusta seuraajan valtuuksin.

        "- Poliisi
        Kertomus sisältää poliisin maagisen ilmestymisen. Tarinan mukaan kukaan ei soittanut hätäkeskukseen."

        - Teillehän on selvitetty jo kuinka tämä poliisin paikalle hälyyttäminen on tapahtunut , joten julistan Teidät myös tältä osin hävinneeksi kiistelyssänne.

        Tämän kaiken puolueettomana sivusta seuranneena vannaon todeksi .

        Käytetäänpäs kielitoimiston sanakirjaa:
        koju = koppi, koppero, suoja; kioski. Koju, jossa säilytetään työkaluja. Lautakoju. Markkinakoju.

        Lisää omasta päästäni: vartiokoju, jäätelekoju, lehtikoju.....
        Näihin kaikkiin käsitteisiin liittyy sateensuoja ts. katto tai katos.

        Vai Suomen pääkaupungin kalasatama. Kuten kerroin jo, se oli siellä Sörnäisten kupeessa.

        Vai ihan puolueeton sivullinen. Nauretaan taas. ;)))


      • Makkimiesmatti
        Aavikon.filologi kirjoitti:

        Käytetäänpäs kielitoimiston sanakirjaa:
        koju = koppi, koppero, suoja; kioski. Koju, jossa säilytetään työkaluja. Lautakoju. Markkinakoju.

        Lisää omasta päästäni: vartiokoju, jäätelekoju, lehtikoju.....
        Näihin kaikkiin käsitteisiin liittyy sateensuoja ts. katto tai katos.

        Vai Suomen pääkaupungin kalasatama. Kuten kerroin jo, se oli siellä Sörnäisten kupeessa.

        Vai ihan puolueeton sivullinen. Nauretaan taas. ;)))

        Jäätelekoju 🤪😃. Ja saivartelija koneella 12 tuntia päivässä nillittää tuollaisia. Filologi sanasokea.


      • Aavikon.filologi
        Makkimiesmatti kirjoitti:

        Jäätelekoju 🤪😃. Ja saivartelija koneella 12 tuntia päivässä nillittää tuollaisia. Filologi sanasokea.

        Tarakka kakara. ;)))


      • Ekonomi
        Aavikon.filologi kirjoitti:

        Tarakka kakara. ;)))

        Tarakka on pyörän tavarateline!


    • Violetta

      On tämä kyllä hauskin parodia mitä olen aikoihin lukenut.Tai ainakin yksi niistä.

    • Naurattaameitä

      Tähän aikaan vuodesta silakkaa myydään myös K- supermarkettien kalatiskeillä ympäri helsinkiä! Sää varauksella! Ja tuo hyökkäys ei nyt ole muutenkaan mikään yksittäis tapaus,suvakki on jatkuvassa kiimassaan , puolustaessaan mustanmakkaran saantiaan, hyvinkin agressiivinen!

    • aavikkohörhö

      Ihmeellistä vatvomista yksistä silakoista. Kyllä silakkaa on nyt saatavissa, teeveen uutispätkässäkin oli silakanpyytäjiä sillanpielet täynnä.
      Ja ilman syöttiä kalastavat, kymmenen koukkua pitää olla samassa.
      Yksikin kalastaja oli saanut 11 silakkaa samaan nippuun.
      Jos yle valehtelee niin sille me emme voi mitään.
      Aavikon ihmejuna ei taida tietääkään mikä on silakka. Mistähän venäjän tasavallasta hän oikein on pullahtanut tänne jorinoimaan.
      Mene takaisin kotimaahasi, dasvidaania.

    • haikala

      Ei saa enää silakkaa, ennenkuin loppusyksystä. Kiintiöt täynnä, kiitos EU:n. Mitenkähän Helsingin silakkamarkkinat lokakuussa.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      208
      3377
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2161
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1945
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1261
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe