Pitäiskös sallia homojen kirkkovihkiminen?

näivettyminen

Mitäpä mieltä olette ,näivettyykö kirkko siitä jos ei salli ,vai päinvastoin?

55

709

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KunKysyit

      Se tulee seuraavan kirkolliskokouksen päätöksellä, papiston enemmistö on jo puolensa valinnut.

    • järvisss

      Avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto. Vain avioliittoja vihitään kirkossa. Samaa sukupuolta olevat voivat elää parisuhteessa mielestäni, mutta sitä ei pidä kutsuttaman avioliitoksi.

    • äfäfäfääfäf

      Ei kuulu alajärvi keskusteluihin.

    • hyväniin

      Totta puhut ,Alajärvi keskusteluissa käsitellään vessojen paskaasuudesta ja muista meille tärkeistä asiosta.Eikä meillä täällä edes homoja olekkaan !

      • ylitarkastaja

        Sama komonoukka naapurikunnasta käy tahallaan sotkemassa vessat repimällä paperia lattialle, nähty on.


    • Hxjnb

      Miksi homojen pitää tukkia kirkkoihin vihittäviksi? Tai parien mitkä eivät usko edes kirkon sanomaan? En ole tätä ymmärtänyt tässä keskustelussa. Eikö sitten ole sama missä avioliittoon vihitään ellei usko Jumalaan laisinkaan?

      • kaikki

        Juuri näin .samat on ajatukset asiasta.Tätä ei voi käsitellä tasa~arvo kysymyksenä.


    • aallokki

      Avioliitto, se on siis naisen ja miehen välinen liitto.

    • pappismiäs

      Raamatullinen avioliitto on vain miehen ja naisen välinen ja tavoitteellisesti elinikäinen.

      • Antaatulla

        Nim pappismies. Osoitappas missä kohtaa Raamattua avioliittoon on vain miehen ja naisen välinen. Siis ei riitä yleinen toteamus vaan kerro raamatun kohdat???!


    • eihelppo

      Toivottavasti jokainen joka tutkii Jumalan edessä tätä asiaa löytää sydämessään vastauksen .

    • mahotontameininkiä

      Minä en tiedä oikein onko meille opettu avioliitosta liian ahtaanlaisesti vaiko löysästi ,mutta helpoksi siinä elämistä ei ole tehty.Voi homopojat mihin joutuvatkaan.

      • Kivinenon

        Nim mahdotontameininkiä. Tosiaan on näiden uskonhihhuleiden fariseusten tie minne oikein vie. Kyllä sieltä kirjasta löytyy tie minne joutunut toisten tuomitsijat ja herjaajat? !?


    • Luciferinhuone

      Naispapit homoja vihkimässä, kuka oikea kristitty enää ottaa askeltakaan kirkon kynnyksen sisäpuolelle!

      • törkeitälesboja

        Naispapit rukoilkaa ,että nuoret jalkapallojoukkueen tytöt säilyisivät alisteisina joukkueen vanhojen lesbojen hyväksikäytöltä. Vanhat lesbot kuulemma määräävät matkoilla ketä ottavat huonetoveriksi.


    • Lyhyt_neuvo

      Lukekaa Raamatustanne myös ne fariseuksia koskevat kohdat.

      • Pahatpapittaret

        Nuo homovihkimiset on paholaisen juoni kirkon saastuttamiseksi.ja naispapit on väline siihen


      • toinentoistansa

        tosiuskovat, fariseukset ,tosisyntiset,välinpitämättömät,pelokkaat ,laiskat,ahkerat,tyhmät,viisaat,heterot,homot,köyhät,rikkaat,nälkäiset,lihavat,juopot,sairaat,ylpeät....
        Kaikki saman Jumalan edessä ,armahda meitä !!!!


    • apuneuvoja

      Minusta pajon suurempia syntejä kuin lihan tai kielen synnit ovat ne synnit, joissa tietoisesti ja ennalta suunnitellusti toimitaan Jumalan Sanaa vastaan. Tarkoitan tässä naispappuetta ja sama sukupuolta olevien parien vihkimistä. Meillä kaikilla on liha heikko ja kieli liukas, mutta jos me ennakolta suunnitellusti hakeudumme toimimaan Raamatun Sanaa vastaan, niin voi , voi!

      • AlaskaivAa

        Nim apuneuvoja. sinähän se synnitön olet kun täällä jakelet syntejä eri luokkiin.

        Alas kertoa missä kohdin Raamattua nämä synnit jaetaan eri luokkiin????


    • Pahatpapittaret

      Naispapit kauhistuivat tuollaisesta puheesta.he saarnaavat oppia jonka mukaan homosuhde on rakkaussuhde.

      • rumaelsa

        Naispapit voivat itsekkin olla lesboja, sellaista kuulin kirkon juurella.


    • annamunkaikkikestää

      Tämä naispappeuskin näyttää vielä olevan vaikea pala ! Naiset tukkii kans joka paikkaan.Kyllähän ne puhua osaa hyvinkin,kaikki ei huolis haudallensa.

    • Karvaranne

      Miten tämä liittyy alajärveen?

    • Piruraamattua

      Sanassahan sanotaan että raamattua pitää aina tulkita aikakontekstissa, jos sitä ihan tarkasti noudatettaisiin taitaisi paikalliset tosiuskovaisekki sillointällöin joutua kivittämään omiaan kuoliaaksi....

      • Laistaeikatoakirjainkaan

        "Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut." (Matt. 5:18);
        Sanan tarkan merkitysvivahteiden selvittäminen kertoo hitusen lisää siitä, minkälaisesta katoavaisuudesta Jeesus tekstissä puhuu. Kysymys katoavaisuudessa ei niinkään ole häviämisestä tyhjyyteen tai olemattomuuteen, vaan pikemminkin siitä, että aika kulkee jonkin asian ohi ja tekee sen tarpeettomaksi tai kelvottomaksi alkuperäiseen tarkoitukseen, mihin se on tarkoitettu. Kyse on siis siitä, että kun asian varsinainen merkitys häviää, kyseinen asia häviää merkityksettömänä pois – ts. lakkaa olemasta.
        Vastakohtana inhimilliselle epävarmuudelle ja katoavaisuudelle ovat Jeesuksen sanat. Ne eivät koskaan kohtaa tällaista katoamista. Ne eivät koskaan raukea tyhjiin eivätkä käy tarpeettomiksi siten, että niiden tarkoitus katoaisi.


    • kulukunmärki

      Mulla ainakin omatunto joustaa että pystyy yleensä elämään.Niin se on muillakin.Ollaan reilusti ulkokultaisia niin säilytetään kasvot.Tuntuu että tuliko alajärvi palstasta helluntai seurakunnan virallinen oppipalsta.Jos on homo niin saa ollakin . Luoja on senkin luonut , minkä sille voi.Käytöstään voi suittia, kaikki.Heterot ne paskimmat jutut tekee.Vaihtakaa jo puheenaihetta.

      • sairausseon

        Eroan kirkosta kun homoja vihitään alajärvellä. Homous on sairaus jota ei tarvitse parantaa.
        Ainahan noita on ollut. Esim jos jollain on mielihalu poltaa ,pyromaani,taloja ei sen tarvitse olla yleinen ja suvaitseva käytäntö kaikille . Homous on sairaus jota ei pidä suvaita joka kohtaan leviäväksi yleistämiseksi.
        Olkoon he rauhassa ja kuolkoon rauhassa yhdessä asuen mutta ei volla avioliitto. Miksi pitäisi olla kun yhteis elo ei kaipaa avioliitto sinettiä.
        Nainen ja mies on avioliitto.


      • Täydellinentasa-arvo

        Sulla "kulukunmärki" on jäänyt jokin oleellinen asia tässä nyt huomaamatta. Sanot, että "Jos on homo niin saa ollakin . Luoja on senkin luonut , minkä sille voi." Tuo pitää ehkä paikkansa. Mutta tässä ei keskustellakaan homoudesta ja sen sallimisesta tai kieltämisestä, vaan homojen vihkimisestä kirkossa. Et kai oikeasti voi olla sitä mieltä, että jos sattuu olemaan homo, niin silloin ja sillä perusteella ihmiselle pitää sallia kaikki? Missä niin sanotaan?
        Homoillehan sallitaan jo avioliittoon vihkiminen Suomen laissa. Miksi pitäisi vielä vihkiä kirkossakin, vaikka Raamattu tuomitsee selkeäsanaisesti homouden?
        Jos aletaan vaatia tasa-arvoa kaikissa asioissa, niin toki voidaan niinkin tehdä. Se tapahtuu seuraavasti: koska Suomessa halutaan noudattaa täydellistä tasa-arvoa, niin homot velvoitetaan kääntymään heterouteen kuten kansan enemmistökin on. Tällöin heillä on kaikki samat oikeudet mutta myös velvollisuudet, kuin muillakin kansalaisilla.
        Minusta asiassa ei ole mitään epäselvää. Jos halutaan täydellistä tasa-arvoa, niin täydellinen se silloin myös olkoon.


      • filosofiammaisteri

        Ei täydelliseen tasa-arvoon pidä pyrkiä. Ihminen on jo syntyessään erilainen. Jos pyrimme täydelliseen tasa-arvoon, mihin on mahdottomuus päästä, se syö liian paljon voimavaroja muusta inhimillisestä toiminnasta. Ihmisyhteisössä voi olla onnellinen, vaikka toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset. Ihmisyhteisöön kuuluu myös uskonto, joka osaltaan lujittaa yhteenkuuluvuutta ja luo positiivista ilmapiiriä. Nimenomaan, jos uskonto toimii sille kuuluvalla tavalla.


      • Niinseonkynmakas
        sairausseon kirjoitti:

        Eroan kirkosta kun homoja vihitään alajärvellä. Homous on sairaus jota ei tarvitse parantaa.
        Ainahan noita on ollut. Esim jos jollain on mielihalu poltaa ,pyromaani,taloja ei sen tarvitse olla yleinen ja suvaitseva käytäntö kaikille . Homous on sairaus jota ei pidä suvaita joka kohtaan leviäväksi yleistämiseksi.
        Olkoon he rauhassa ja kuolkoon rauhassa yhdessä asuen mutta ei volla avioliitto. Miksi pitäisi olla kun yhteis elo ei kaipaa avioliitto sinettiä.
        Nainen ja mies on avioliitto.

        Kirjoittaja on sairas. Älä sinä kuule puutu toisten elämään kun et mitään asioista tiedä.


    • kulukunmärki2

      Aihe ei liity mitenkään Alajärvi asioihin.Jos on paha olla , pitää mennä muille sivuille.Pitäis ymmärtää.

      • christian

        Kyllä se liittyy, nimittäin Alajärvi on raamattuvyöhykettä.


      • Raamattupohjana

        Oikeat uskovaisethan on joutunu lisäilemään kaiken maailman pikkuparannuksia tuohon raamattuun jotta se paremmin taipuu uskovaisten mielen mukaiseksi.


      • eilisätäeioteta

        Mitä lisäyksiä tarkoitat,en ole kuullutkaan ?


    • kirkonasiatkiinnostaa

      Alajärveläisistä taitaa vielä suurin osa kuulua kirkkoon !

      • omistaja

        Totta kai ja jos ei kuulu, niin kuuluu johonkin muuhun kristilliseen yhteisöön. Ja näin tulee olemaan tulevaisuudessakin. Ateismi on ollut aina heikoilla täällä.


    • Kirkon on elettävä ajassa mukana tai muuten se näivettyy. Naispappeuskin oli sukupolvi sitten monelle täysi mahdottomuus, mutta se sukupolvi alkaa olla jo mennyt ja papeista yhä useampi on nainen ja pidetty pappi onkin.
      Jonkin ajan kuluttua tällaista vastustusta vain naureskellaan, että kyllä sitä joskus on oltu vanhanaikaisia. Raamattu on ihmisten kirjoittama ja jossain vaiheessa siihen on eksynyt jos jonkinlaista politiikka ja mystiikkaa. Orjat käsketään ottamaan naapuriheimoista, ei omista ja ihan kaikkea nykypäivään täysin järjetöntä tekstiä.
      Kysykää itseltänne, että mitä Jeesus tekisi?

      • christian

        Roomalaiskatolilainen ja ortodoksinen kirkko pärjäävät ilman naispappeja, ja niillä pyyhkii paremmin kuin naispappeuden ja samaa sukupuolta olevien vihkimykset hyväksyneillä protestanttisilla kirkoilla. Näin yleismaailmallisesti asiaa tarkasteltuna.


    • alapelle
    • alapelle2

      Edellinen ei ole homo vaan transsu ja sitäkin rohkeasti ja rehellisesti.Homot ovat olleet sairaalatyössä hyviä työtovereita.Heidän oikeuksiaan ei saa loukata.Homot saavat rakastaa toisiaan niinkuin muutkin.Miksi ette kysy miksi 50 pros heterosuhteista päätyy eroon.Vaikka olisi kuinka kirkkovihittyjä.Siellä se ongelma on eikä muutamassa homohäissä.

      • Paavolainen

        Tärkeintä on, että Suomessa mahdollisimman moni kuuluisi kirkkoon. Se nostaisi kristinuskon arvovaltaa suhteessa islamiin. Uhkana on tulevaisuudessa maamme islamisoituminen. Tämä on yleiseurooppalainen ilmiö. Esimerkiksi Englannissa kirkkoja suljetaan ja moskeijoita avataan. Kristityt tekevät siellä entistä vähemmän lapsia. Muslimeilla syntyvyys pysyy korkealla tasolla. Vaikka kannatan uskonnonvapautta, niin nykyaikana on tullut esille se tosiseikka, että kristinuskon puolesta täytyy tehdä työtä, taistella. Kouluissa on tärkeää säilyttää tunnustuksellinen uskonnonopetus, samoin mahdollisuus kristillisiin päivänavauksiin ja ruokarukouksiin. Meidän suomalaisten kristittyjen ei tule antaa periksi!


    • ihantavallinenmummo

      Kirkkoja on toki muitakin kuin ev.lut. Miksi niissä ei ole mitään hämminkiä...katoliset, ortodoksit, ja mites tuo islamistien usko...

      • Sanovat uskontoja taikauskoksi. Mitäs sinä siihen? 🤔


    • Aitoauskoa

      Islamin uskonnossa uskotaankin niinkuin profeetat on aikoinaan opettaneet, ei siis ole ihme että luterilainen kirkko vuotaa sinnepäin kuin revennyt seula erityisesti nuoria naisia, kuka haluaa lapsiansa samalle alttarille jossa naispappi on homoja vihkiny?

      Luterilainen kirkko on rähmällään ajan ilmiöiden edessä, ei siis ihme että kannatus hiipuu jatkuvuutta ja turvallisuutta hakevien joukoissa.

      • lueroomaiskirje

        Ortodoksinen ja Roomalaiskatolinen kirkko ovat vahvoilla, koska epänormaaleja sukupuolisuhteita ei kannateta ja naisia ei ole pappeina. Kannattaa aina tutkia, mitä Raamattu sanoo näistä asioista.


      • Korpivaelluksella

        Alajärvellä tuo raamatun tuntemus ei kovin korkeaa tasoa ole ja sekin vähä mikä tunnetaan täytyy vähän soveltaa paikallisiin olosuhteisiin sopivaksi...


    • lauvukkala

      Ei pidä sallia ja homopropaganda pitäisi myös kieltää, niin kuin meillä oli vielä 90-luvulla.

      • Saiajatuksesi

        Nim lauvukkala mitähän sinäkin onneton rääpäle täällä määkii!! Ilmeisesti elät vielä Keski-aikaa. Ihmisoikeudet on tätä päivää ja on ja pysyy. Sinä saat painua öohjois-koreaan


    • mustamulukku

      Kirkolta vihkimisoikeus pois, vain maistraatti saisi vihkiä.Kirkko sitten siunaisi jäsenensä.Näinhän on puolessa eurooppaa.Se ei kirkon asemaa muuttaisi huonommaksi.Loppuisi joutava väittely.Kaikki saavat rakastaa ketä tahtovat.Testamentata saa vaikka kissoille jos haluaa.Tai alajärven ankkureille.

      • alajärv

        Ei missään tapauksessa kirkolta pidä viedä vihkimisoikeutta pois. Se olisi aivan tyhmää.


    • mitähävielä

      Olihan tv:ssä pedofiili vaatimassa oikeuksia seksuaalisuutensa toteuttamiseen lapsen kanssa.Hän ajoi asiaansa lasten oikeudella seksiin. Koskahan nämä nostetaan vaatimuslistalle oikein kamppanialla.?

    • Järjetönmielikuvitus

      Nim mitävielä niin mitähän vielä tuolla tyhmässä päässäsi syntyykään!??

      • voisinua

        Nyt taisi osua itteäs otsaan.Vai ei ole Alajärven ongelma ? Eikö pedofiilia Alajärvellä ??


    • Jylppy420

      Saatana

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1575
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1248
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe