Helsinki on ihana kaupunki!

En tiennytkään Helsingin olevan nykyään niin ihastuttava paikka.

Saavuin pitkästä aikaa junalla pääkaupunkiin ja heti asema oli täynnä ihania suklaasilmiä. Siis aivan mahtavan kansainvälinen meininki teillä siellä. Aivan kuin olisin ulkomailla vieraillut!
1
Ilmianna
Jaa

23 Vastausta


Se steissin alue on vielä pientä. Mene tuonne ISIS-keskukseen , Itäkeskus, Puotila, Vuosaari. Siellä jos missä tuntee liikkuvan afrikassa ja lähi-idässä. Nämä lähi viikkojen lämpöiset säät vielä lisää sitä fiilistä.
Ilmianna
Jaa
Helsinki on Suomen paskasin kaupunki!
2018 luvulla edelleenkin Helsingissä pumpataan jätevedet suoraan mereen puhdistamattomina.
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Samaa mieltä aloittajan kanssa. Helsinki on ihana kansainvälisen tuntuinen kaupunki.

Itse myös asun pääkaupunkiseudulla ja tunnen siten itseni onnekkaaksi että voin asua tässä Suomen ylivoimaisesti suurimassa asutuskeskuksessa, jossa on hyvät julkiset liikenneyhteydet, aivan mahtavia ulkoilumaastoja sekä sellainen mahtava kansainvälinen fiilis, jotka tekevät kaupungilla liikkumisen erittäin miellyttäväksi ja vierailemisen eri kaupunginosissa myös helpoksi ja mukavaksi. Kaupungilla liikkuessa ja vieraillessa eri paikoissa on myös helppo kuvitella olevansa ulkomailla ja onkin hauska välillä leikkiä vähän turistia ja kuvitella olevansa matkoilla jossain kauempanakin.
Olen myös vieraillut Itiksen ja Columbuksen kauppakeskuksissa tuolla Itä-Helsingissä ja siellä oli erityisen helppo kuvitella olevansa jossain suuremmassakin kaupungissa ulkomailla. Ja kun oikein metrollakin pääsee mukavasti matkustamaan, mitä ei muualla Suomessa pääsekään. On myös todella kiva istuskella katsomassa ohi kulkevia kaupunkilaisia kauniina ja lämpimänä päivänä kylmä virvoitusjuoma tai jäätelö kädessä ja kuunnella sitä monen eri kielen puheensorinaa mitä ympäristöstä kuuluu,

Oikeastaan Helsinki ei vain tunnu, vaan se myös on IHANA KANSAINVÄLINEN KAUPUNKI.

Tämä tietenkin vielä korostuu ja näkyy etenkin kauniilla ja helteisillä säillä kun ihmiset liikkuvat paljon ulkona ja lomakaudella kun tähän vielä lisätään kaupunkiin ulkomailtakin tulvivat turistit.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Justjoo... ja meikä haluaa landelle luonnonrauhaan tietyin väliajoin
pois tsiigailemasta kopeaa ja tympeää jengiä Stadin puolessa. Sitä
paitsi Kehä III:n ulkopuolella on määrällisesti enemmän historiallisia
käyntikohteita, kun Helsingissä historiallinen kerrostuma on hyvin saatu
häivytettyä 60 vuodessa kun Tallinnassa, Porvoossa, Turussa ja Tukhol-
massa on vielä nähtävissä historiallista kerrostumaa, jota minä ainakin
historiasta kiinnostuneena kaipaisin enempi Helsingissä.

Olen iloinen siitä että historioitsija Matti Klinge on myös perehtynyt
Ruotsin-vallan ajan Helsinkiin vv. 1550-1809 ja saariopas Jarmo Nieminen
on perehtynyt v:den 1906 Viaporin kapinan sekä v:den 1918 Kansalaissodan
tapahtumiin Helsingin historiassa.

Helsingin Kokoomus ei paranna Helsingin imagoa, ihan tiedoksi vaan.

Keskusta-Kokoomuksen Sote-esitelmä täyttä fuulaa.
Oma etu näillä on vaan mielessä, köyhistä viis veisataan.
Ei uskois 100 vuoden jälkeen köyhälistön olevan näin
vellihousuja, kun 1918 maksoivat hengellään raskaan hinnan
elämästään, jota omistava luokka halveksi tuolloin.

On koomista seurailla pukumiehiä ja jakkupukunaisia käppäilemässä
Aleksanterinkadulla sekä Mikonkadulla Helsingissä. Siitä en ole varma
kannattavatko Sosialidemokraatteja vaiko Kokoomusta. Jos kannattavat
Kokoomusta niin voi Pyhä Sylvi, itsepähän itsensä naurunalaisiksi saattavat.

Fakta on se että suurin osa luodusta hyvinvointivaltio-mallista on Sosialidemo-
kraattien tekosia, jotenka turhat pulinat pois! Tähän on vaikuttanut Forssan
kokouksen 1903 julkilausuma hyvinvointivaltiosta, ainoastaan kirkon erottaminen
valtiosta on jäänyt uupumaan tuosta julkilausumasta, muuten tuo om pääpiirteittäin
toteutunut Suomessa.

Ottakaa asioista selvää ennen kuin alatte juttusille.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Näkyy teitä vanhoillisia paska hous... vielä olevan olemassa! Sosdemit eivät ole saanut Suomessa mitään muuta, kuin vahinkoa aikaan valehtelullaan! Luvataan ennen vaaleja kuukin taivaalta, mutta mitään ei saada aikaan, kun jotkut idiootit niitä äänestävät ja ne pääsevät valtaan! Toivon hartaasti, ettei sosdemit ja vasemmisto yleensäkään ole suraavassa hallituksessa, koska taas lähti velanotto kasvuun ja rajusti, kun yrittävät toteuttaa katteettomia lupauksiaan!!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Olin tänään Suomenlinnassa. Syreenit kukkivat, aurinko paistoi ja iloiset ihmiset olivat piknikillä. Mukavia ulkomaalaisia turistejakin näkyi ja he näkyivät nauttivan sydämestään kaikesta.
Jumalaisen ihana paikka! 👍😊
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
täysin tuppukylä ,maailmalla satoja kaupunkeja jossa asukkaita enemmän kuin koko suomessa. kuitenkin esim. uutisissa aina helsinki pääkaupunki seutu ,helsinki pääkaupunki seutu jne, eikö todella suomessa ole muita paikkoja kun tuo käpykylä.kilo paskaa kiinnostaa enemmän kun helsingin=persläven tapahtumat.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ei ehkä kannata uskoa kaikkea mitä netissä lukee. Siellä on näitä valemedioita. Ja vaikka tuosta yhden miehen videon sisällöstä olisi puoletkaan totta, niin jutussa käsitellään vain Tukholmaa. Oli Tukholmassa No-go-alueita tai ei, niin Helsingissä niitä ei ainakaan ole. Tietysti yöaikaan liikkuessa kannattaa olla varuillaan, kyllähän niitä ryöstöjä tapahtuu. Mutta päiväsaikaan voi liikkua aivan hyvin missä tahansa Suomessa.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Valemedia.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Onkohan nämä Helsinkiä kehuvat kaikki homoseksuaaleja. Stadi Pride, juu sii.
Ilmianna
Jaa
Ellei Helsinki kelpaa niin mikä pakko sinne on ängetä ?
Ilmianna
Jaa
Kauppakeskus Itiksessä järjestetään tänäkin vuonna perhetapahtuma ramadanin päätyttyä, id-al-fitr -päivänä 15.6. Itis on myös viime kesän tapaan mukana Helsinki Pride -viikon puistojuhlassa, jossa Itiksen maskotti Riehuli tanssittaa perheiden pienempiä lastendiscossa. Tapahtumilla halutaan ilahduttaa niihin osallistujia, mutta myös juhlistaa Itiksen brändiarvojen mukaisesti yhdenvertaisuutta.

‒ Saimme viime kesänä erittäin myönteistä palautetta niin id-al-fitr -päivän perhetapahtumasta kuin osallistumisestamme Helsinki Priden puistojuhlaan maskottimme Riehulin discolla. Molemmat tapahtumat sopivat myös hyvin Itiksen brändiarvoihin, joiden ytimessä on yhdenvertaisuus, kertoo Itiksen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Anna Homén.

Kauppakeskus Itiksessä järjestetään vuosittain lukuisia tapahtumia erityisesti lapsiperheille. Itiksen lastentapahtumissa esiintyy tänä vuonna kauppakeskuksen oman Riehuli-maskotin lisäksi myös Kikattava Kakkiainen, joka tunnetaan niin tv-sarjasta, mobiilipeleistä kuin Sony Music Entertainment Oy:n DJ Kakkiainen levystäkin. Lastentapahtumat ilahduttavat myös pomppulinnalla ja kasvomaalauksilla.

‒ Id-al-fitr -päivän perhetapahtuma on konseptiltaan käytännössä samanlainen kuin Itiksen loppiais- ja pääsiäistapahtumat. Näihin tapahtumiimme kaikki ovat tervetulleita, kertoo Homén.

‒ Helsinki Priden puistojuhla lauantaina 30.6. puolestaan tarjoaa oivan mahdollisuuden Riehulille ilahduttaa lapsia discolla Itiksen ulkopuolella. Kaivopuistossa pidettävä puistojuhla on iloinen, lämminhenkinen tapahtuma, johon on ilo osallistua, Homén jatkaa.

Ramadanin päättymisjuhla näkyy kävijämäärissä

Vuoden takainen, kesäkuun loppuun sijoittunut id-al-fitr -päivän tapahtuma toi kauppakeskukseen noin 20 prosentin kävijämäärän kasvun vastaaviin päiviin verrattuna. Myös tänä vuonna päivästä odotetaan hyvin vilkasta erityisesti kauppakeskuksen ravintoloissa.

‒ Kaupallisessa mielessä id-al-fitr muistuttaa joulua: lapsille annetaan lahjoja ja nuoret saavat rahaa mieleistensä ostosten tekoon. Joulusta poiketen id-al-fitr -juhlaa vietetään kodin ulkopuolella ravintoloissa yhdessä ruokaillen: lounas syödään perheen kesken ja illemmalla useat nuoret suuntaavat vielä ystävien kanssa illalliselle. Odotammekin, että Itiksen ravintolat ovat todella täynnä, kertoo Homén.
1
Ilmianna
Jaa
Palveluja markkinoidaan enenevässä määrin vaurastuvalle ramadan-väelle. Ainakin osalla on varaa kuluttaa. Naisten puvut voivat olla tosi hienoja perjantaisin.
Ilmianna
Jaa
ja tämänkin keskustelun valvoja on helsinki=persläven palvoja, tuppukylän teppo, käpykylän kalle.
Ilmianna
Jaa
On varmasti naiselle ihana paikka. Sun mielestä tietenkin paikalliset sinisilmäiset miehet ovat rottia.
Ilmianna
Jaa
Älkää nyt dorkat provoon vastailko! No, onneksi ensi vuonna tulee ulkopuolisille pääsymaksu Suomenlinnaan! Saadaan me saarella vakituisesti asuvat olla rauhassa ja ehkä varakkaammat fiksut turistit on ko!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Etpä asu täällä Suomenlinnassa, joten turha provo. Jos asuisit, tietäisit ettei mitään pääsymaksua tule.

Tai sitten olet niitä ”vakituisia” työsiirtolaisia. Ajelette lautalla sossun piikkiin, jos loma iskee.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Jhghj kirjoitti:
Etpä asu täällä Suomenlinnassa, joten turha provo. Jos asuisit, tietäisit ettei mitään pääsymaksua tule.

Tai sitten olet niitä ”vakituisia” työsiirtolaisia. Ajelette lautalla sossun piikkiin, jos loma iskee.
Jos osaat lukea uutisia ja ymärrät lukemasi, niin ehkä tajuat, että suomenlinnaan on todellakin tulossa maksu ja hyvä niin, koska alue on museoaluetta!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Suomenlinnaan harkitaan pääsymaksun asettamista turisteille. Suomenlinnan hoitokunta on tekemässä taustakartoitusta asiasta ja tilannut kolmelta asiantuntijalta lausunnot siitä, millaisia vaikutuksia pääsymaksulla olisi.

Selvitystyön aikana pohditaan muun muassa sitä, maksaisivatko pääsymaksua saarelle myös helsinkiläiset vai olisiko helsinkiläisille sekä koti- ja ulkomaisille turisteille esimerkiksi kolme eri maksuluokkaa. Saarella vieraileminen talviaikaan voisi myös olla halvempaa kuin kesällä. HS

Lausunnot valmistuvat syksyyn mennessä.

– Tässä on todella monta asiaa mietittävänä. Nyt vasta mietimme, että jos maksu tulisi, niin säilyisivätkö Suomenlinnan kulttuuriarvot. Emme halua, että Suomenlinna muuttuu ulkoilmamuseoksi, vaan että se on elinvoimainen kaupunginosa, sanoo hoitokunnan kehittämispäällikkö Petteri Takkula.

Luulen, että perusturistit eivät mitenkään pahastuisi maksusta."
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Jhghj kirjoitti:
Etpä asu täällä Suomenlinnassa, joten turha provo. Jos asuisit, tietäisit ettei mitään pääsymaksua tule.

Tai sitten olet niitä ”vakituisia” työsiirtolaisia. Ajelette lautalla sossun piikkiin, jos loma iskee.
Näkee, että olet juntti! Sossun piikkiin ei lautalla ajele kukaan ja kun se TOISTAISEKSI on maksuton, niin kaupunki myös maksaisi sinunkin lauttamatkan, sikäli kuin osaisit siihen rantaan.......
Kommentoi
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Turha vouhottaa ja esiintyä ”me saaressa vakituisesti asuvat” -tittelin alla. Jos asuisit Suomenlinnassa kuten minä, tietäisit että mitään pääsymaksua ei tule.

Sehän olisi ihan hassua. Eihän muihinkaan Helgingin kaupunginosiin ole pääsymaksua. Ei Lauttasaareen, Kuusisaareen, Lehtisaareen, Kulosaareen, Katajanokalle eikä Laajasaloon, jotka ovat kaikki saaria. Ei edes Seurasaareen. Ei myöskään Kaivopuistoon, Eiraan jne. jne.
Tukholmassa ja Tallinnassakaan ei tarvi maksaa pääsymaksua, jos menee vanhaan kaupunkiin, jonkalainen Suomenlinna tavallaan on Helsingille.

Turistit tuovat rahaa yrittäjille. Yrittäjät maksavat veroja ja maksuja ja hoitavat oman osuutensa saaren pitämiseksi kunnossa ja viihtyisänä. Pääsymaksua ei tarvita, eikä sitä tule.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Helsinki on ihana kaupunki!

En tiennytkään Helsingin olevan nykyään niin ihastuttava paikka.

Saavuin pitkästä aikaa junalla pääkaupunkiin ja heti asema oli täynnä ihania suklaasilmiä. Siis aivan mahtavan kansainvälinen meininki teillä siellä. Aivan kuin olisin ulkomailla vieraillut!

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta