Vaihtoehtoja arpien häivyttämiseen / korjaamiseen

Madeofscars

Minulle jäi plastiikkakirurgisesta kasvoleikkauksesta pieni mutta hyvin näkyvä arpi nenänpieleen. Kirurgi arveli että arpi tasoittuisi vuoden tai parin kuluessa, mutta näin ei ole käynyt. Pahinta on, että arpi hieman punoittaakin edelleen, eli siihen saisi olla laittamassa meikkiä pitkin päivää. Olen ilmeisen arpeutuvaa sorttia, sillä käsivarressa on myös iso, näkyvä leikkausarpi muutaman vuoden takaisen operaation jäljiltä. Haluaisin näistä eroon, tai saada ne edes vähän vähemmän näkyviksi.

Mitä keinoja olisi tasoittaa tai häivyttää arpia? Onko kukaan testannut laseria? Entä kotihoidot? Onko arpivoiteet pelkkä vitsi? Entä microblading, tasoittaako se ihoa?

Kiitos jo etukäteen muille arpeutuneille!

11

2309

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokemuksia

      Vanhat valkoiset arvet pystyy peittämään hyvin ihonvärisellä kestopigmentoinnilla. Jotkut sairaanhoitajat tekevät näitä arpipigmentointeja. Itse kävin vuosi sitten pigmentoimassa nejä vuotta vanhan vaalean arven kasvoissa, ja pigmentointi häivytti arven näkymättömäksi . Pigmentointi ei valitettavasti sovi tuoreille/punoittaville/keloidiarville.

      Punoittaville esim hypertrofislle arville suosittelen punoituksen häivtykseen KTP-laseria.
      Itselläni arpi punoitti kasvoissa yli kaksi vuotta kunnes vaaleni itsekseen, joten ehkä sinunkin kannataa vielä odottaa arven vaalenemista esim vuosi. KTP-laser tosin voi nopeuttaa vaalenemisprosessia turvallisesti yli vuoden vanhoissa arvissa. Keloidiarpiin en KTP-laseria suosittelisi.

      • Oma_kokemus

        Leikkausarpi auringolle alttiissa paikassa voi punottaa paljon kauemmin kuin UV-säteilyltä suojassa ollut. Jos arpi on saanut paranemisvaiheessa aurinkoa (kuten kasvoissa on mahdollista) paraneminen kestää pidempään, jopa vuosia.

        Jos taas punoitus johtuu arpeutumistaipumuksesta, kaikki korjausleikkaukset aiheuttaa vain uuden punoittavan arven. KTP-laseria voi kokeilla, mutta kannattaa keskustella ensin hoitotapaan perehtyneen plastiikkakirurgin kanssa.


    • candi

      CityKlinikan laserhoiito auttoi minulla.kävin viime vuonna.miellyttävä paikka ja huippulääkörit.

      • tykkään

        Kyllä siellä on markkinoiden paarhaat laserlaitteet ja toimii arpiin.


    • Chazam

      Omahoidon osalta syvempien ja laajempien kasvojen alueen arpien suhteen voi pehmeänä pitämiseen saada apua voice massage/voice well- hoitajan opastamasta faskiakäsittelystä. Toipumista voi jouduttaa ensimmäisten kuukausien ajan runsaasti A- ja E- vitamiinia sisältävillä öljyillä- esim. manteli, kehäkukka, laventeliöljy (Apteekissa myös Bio-oil, joka on tosin kemikaalipitoinen). Arpivoiteista, esim. Kelo-Cotesta ei ole kokemusta, mutta ilmeisesti joillakin positiivisia kokemuksia?

    • Arvet

      Minulla myös tuo arpiongelma (valkoiset arvet), joihin haen tällä hetkellä apua mikroneulauksesta. Olen käynyt vasta kerran, joten vielä en osaa sanoa tuloksista mitään, mutta yritän mustaa käydä täällä antamassa lisäinfoa tuloksista ja mielenkiinnolla seuraan tätä keskustelua.

    • Madeofscars

      Kiitos kommentoijille! Odottelen varmaan vielä hiukan arpien kypsymistä mutta varmaa on, ettei ne itsestään kyllä poistu. Harmittaa kovasti, vaikka toisaalta arvet ovat osa elämää. Kasvoissa ne kuitenkin nyt minulla näkyvät turhankin elävästi! Osaatteko sanoa millaisissa hintaluokissa arpien korjailussa liikutaan? Ja montako hoitokertaa vaatii vaikkapa laserhoito?

    • Jolene88

      Onko kokemusta arpivoiteista?

    • Eroonarvista

      Entä kuoppamaisten arpien hoidosta? Tasoittaako laser kuoppia?

    • Isomyymikki

      Minulla myös näkyvä arpi luomen poistosta. Lääkäri sanoi, että jos arpi vaivaa niin sen saa huomattavasti pienemmäksi kun siihen ruiskuttaa kortisonia. Aion kokeilla.

    • turvallinen.kauneus

      Arvet kertovat eletystä elämästä. Anna niiden näkyä. Kukaan ei katso arpiasi pahalla, eikä moni varmaan edes huomaa niitä.

      On hienoa, miten monet arvostavat luonnollista kauneutta. On hienoa, etteivät kaikki lähde leikkelemään itseään ulkonäön vuoksi. On kuitenkin sääli, miten paljon ennakkoasenteita ja vääriä luuloja kauneusleikkauksissa käyneisiin ihmisiin kohdistuu.

      Monille tulee kauneusleikkauksista puhuttaessa ensimmäisenä mieleen jättirintaiset ja pulleahuuliset tositeevee- tai lööppijulkkikset. Eikä ihme, sillä media myy hyvin poikkeuksellisen näköisillä, erotiikkaa esiin tuovilla ihmisillä. Todellisuudessa suurin osa kauneusleikkauksista käyvistä ihmisistä on kuitenkin aivan tavallisia ihmisiä. Heistä harvoin ulkopuolinen ihminen edes huomaa, että heitä olisi leikelty. Useimmiten kauneusleikkauksissa pyritään maltilliseen ja mahdollisimman luonnolliseen lopputulokseen. Kauneusleikkauksilla voidaan korjata esimerkiksi raskauden, iän tai painon vaihtelujen aiheuttamia muutoksia kehossa. Jotkut ovat saattaneet joutua lapsena kiusatuksi massasta poikkeavien piirteiden vuoksi, mikä saattaa johtaa ihmisen harkitsemaan kauneusleikkausta myöhemmällä iällä. Ulkonäköpaineet ovat tätä päivää erityisesti naisten keskuudessa.

      Kauneusleikkauksissa käy lähes kaiken ikäiset ihmiset. Jopa lapsille saatetaan tehdä ns. hörökorvaleikkauksia.

      Kauneusleikkaus voi olla apuna esimerkiksi tilanteisiin, joissa
      ihminen ei koe näkevänsä peilikuvassa itseään
      ihminen häpeää itseään, koska on kuullut ikäviä kommentteja ulkonäöstään
      ihminen ei uskalla riisuutua puolisonsa edessä eikä halua harrastaa seksiä, koska vihaa omaa ulkonäköään
      ihminen ei uskalla käydä uimarannalla tai uimahallissa
      roikkuva ja raskas ylimääräinen iho tuottaa kipua ja ihottumaa
      silmien näkökenttä huononee riippuvien silmäluomien takia

      Kauneusleikkaus ei ole oikotie onneen eikä mahdollisia korjausleikkauksia yleisten harhaluulojen mukaan makseta veronmaksajien pussista. Leikkauksessa käynyt maksaa kaiken itse niin Suomessa kuin ulkomailla tehdyissä operaatioissa. Jokainen leikkaus on terveyteen ja henkeen kohdistuva riski ja paranemisprosessit voivat toisinaan olla hyvinkin pitkiä ja piinaavia. Moni miettii asiaa itsekseen vuosia ennen kuin päätyy lopulta veitsen alle, niitä ei siis tehdä hetken mielijohteesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      188
      1532
    2. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      27
      1287
    3. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      321
      1180
    4. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      144
      1104
    5. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      105
      980
    6. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      98
      977
    7. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      131
      968
    8. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      228
      942
    9. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      61
      930
    10. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      86
      895
    Aihe