Dodge Dakota 3.9l automaatti kokemuksia?

Jenkkihullu

Elikkäs ruusut ja risut tästä autosta.
Vuosimallia 1990

Kun itse tälläisestä autosta haaveilen.

7

650

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • inkkarii

   Rotke on ameriikan mosse, ramblerin rinnalla. Hyvin harvinainen malli.

  • Kiva-Setä
  • bensiiiiinillämeen

   ameriiikkalaiset ei ole koskaan osanneet tehdä dieselmoottoria. en suosittele. hanki dodge ram bensakoneella vaikka. kuluttaakin maltilliset 9 litraa kuulemma satasella. kuulopuheet on toki aina kuulopuheita koska yksikin sanoi että kuluttaisi 8 litraa. ketä siis uskoa? uskoa voi ainakin sen että diesel ei ole amerikanpojan osaamisaluetta. liian pienet öljytilavuudetkin.

  • Stargraft

   Mä ajelin olds deltalla 5.7 dieselillä eli kuulemma sillä huonoimmalla koneella ikinä n. 370 tonnii ennenkuin hajos. Sen jälkeen hankin 6.2 diesel vanin jossa jo kilsoja on tällähetkellä 740 tonnii. Empä oikeen tiiä kun noita haukkuvat huonoiksi, taitaa suurin osa haukkujista olla niitä essonbaarin kaikkiviisaita hevosmiehiä jotka eivät ole jenkkiä ikinä ajaneet saatikka omistaneet. Samat saamattomat setämiehet ylistävät noita saksan preemijumeja parhaimmiksi vaikka ne poikivat kone ja lastikkoremontin jo takuuaikana, hitto mitä pällejä.

   • tietoiskuasulle

    sä muodostat sun mielipiteen subektiivisesti. jos otetaan isompi otos autoja joissa on tuo 5,7d moottori joka todella on täysi susi, niin havaitaan etttä ongelmat ovat erittäin yleisiä ja vakavia. se että sun autosi on tuurilla kestänyt ei muuta tuota tosiasiaa. ja oikeasti mikä luku edes on 370tkm dieselille? ei mikään. mun fiat scudolla on ajettu 510tkm ja on 1,9d moottorilla. ei edes öljyä kuluta. on ihan fakta että psa dieselit kestää moninkertaisesti verrattuna 5,7d moottoriin. saat höpöttää mitä höpötät mutta se koke on susi. 6,2moottori jo alkaa olla kestäväkin tosin sekin on alimääräisellä öljytilavudella eli insinöörity huonoa. jos siihen öljyt usein vaihtaa niin luja kone.


  • EiNiinYksinkertaista

   Nyt kannattaa Dodgen haaveilijan muistaa että kosla on lähes 30vuotta vanha ja suomeksi suoraan sanoen paali-ikäinen jolle jokainen lisäpäivä on tekohengitystä+yliaikaa!
   Se ei tarkoita että se ei harrasteautona oiva peli oisi MUTTA ei se ihan tankkamalla+puunaamalla enää kulje vaan vaatii ja vaatinutkin jo pikkasen isompia remontteja,ruostekorjauksia ja jos mitä.
   Yksilöstä kiinni missä kunnossa se on ja siitä mihin kuntoluokkaan tähtäät tulevan Dodgesi kanssa?
   Mikäli taidot ja tilat ei kunnossa niin harkitse uudelleen koska itse auton arvokaan ei hääppöinen ole eikä se siitä kasvakkaan vaikka puoli autoa uusisit,tämä kumminkin muistettava.
   Cummings kuin Detroit dieselit lienevät tuntemattomia tuotemerkkejä vastaajille,ehkä "pienvalmistaja" Caterpillar yhtään tutumpi dieseleistään?
   GM 350( kuin 260dsl V8 )ajoista on aikaa pian 40vuotta joten ensimmäisten-78 ja viimeisten n-85 mallisten 350 dieseleiden kestävyydestä ei yhtä totuutta voi sanoa koska lukuisia muutoksia tehtiin valmistusaikana ja viimeiset n82- eteenpäin oli tyystin erimoisia kestävyydeltään kuin alkupään vm joihin niihinkin tehtiin jo muutoksia esim puristus-suhteen osalta noin v-80 ja pidempien kannanpulttien,kampiakselinpulttien ym muodossa.
   Valtavat valmistusmäärät ei kerro täyttä totuutta moottorin huonoudesta siltäosin että yhä löytyy USA:sta paljonkin avaamattomia alkupäänkin dieselkoneita tai vaan ihan normaalitason korjailujen läpikäyneitä ikäisikseen,vanhoja kun ovat ja huoltopuoli siellä on mitä on olipa bensa tai dieselkone.
   Miksi toiset koneet sitten kestivät ja toiset ei?
   Paljon riippui käyttäjistä,huollosta ja ajotavasta,varsinkin USA:ssa dieselöljy oli huonolaatuista(suodatin olisi pitänyt vaihtaa usein) ja tankkauspisteet takapihoilla epäsiistejä rekkamiesten reviirejä.
   Vaihde päällä pitäminen moottorin tyhjäkäydessä rytkytti normaali bensa V8 enemmän ja siitä kampiakseli ei tykännyt alkupään tuotoksissa,myöhemmin myös suodatinta parannettiin epäpuhtauksien suodattamiseksi ja pumpun suojelemiseksi.
   Roosa Master pumppu oli alunperin traktorikäyttöön ja käyttöakselin osalta ei ehkä riittävän kestävä,niitä katkeili juurikin alkupään koneissa.
   Polttoainevuotoja suutinten kautta=rakennetta parannettiin sitten alkupään moottoreiden.
   Kannentiivistevuodot väheni puristus-suhteen laskun myötä ja itse tiivistetyyppi vaihtui.
   Ym Ym
   Nämä kaikki muutokset voi tehdä jälkikäteen ja niin monesti toki korjaamoilla tehtiinkin...mutta ei täällä koska tietotaitoa ei ollut eikä päivitettyjä osiakaan mutta ken moisista kiinnostunut niin siitä vaan.
   Osia saa yhä hyvin ja tietoa muutoksista,niitä vähän ajettuja orkkiskoneitakin löytyy auton kera Jenkeistä halvalla.
   Ongelma on että toki nekin vaatii jo muutenkin täyskunnostuksen ja oikein osin+ammattimaisesti kunnolla mutta pääsee paljon helpommalla kuin läpilahojen ja kiertpalkintoina olleiden suomidieseleiden kanssa joissa jos vaikka mitä virityksiä mutta dieselmoottoreiden kunnostus on aina tyyristä eikä ihan kotipajan hommia.
   GM 350 oli murheenkryyni ja kallis sellainen eikä myöhempien vm paljon parempi varmuus enää riittänyt kääntämään huonoa mainetta vaikka kone kelpasi Cadillacinkin keulille ja 3 DSL omistaneena oli hieno moottori aikanaan tehon+väännön suhteen vaikkakin kovin karkeakäyntinen ja ei värinätön tai maailman paras varmaankaan.

  • JukkaPalmu

   Mielenkiintoisia tarinoita dieselmoottorista. Dakotan keulalta moista ei ole tehdasasenteisena löytynyt.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Pelastusalan pimeä puoli: machokulttuuria ja seksuaalista häirintää

   Ohhoh. Kiinnostava ja todella hämmentävä artikkeli pelastuslaitosten ja ensihoidon meiningistä. Hyvä että näistä asioista puhutaan, muuten ei mikään i
   Maailman menoa
   276
   3318
  2. Sofia pääsi rakkaansa luo

   Matkustaa business luokassa. Mahtaa Sofian mollaajat olla kateellisia😄
   Kotimaiset julkkisjuorut
   266
   1716
  3. Stefu mahtavalla lomalla.

   Hyvää ruokaa ja lämmintä. Kyllä nyt kelpaa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   1407
  4. Miksei Suomesta viedä juuri mitään elintarvikkeita?

   Ihmettelee Madventures Rantala Hesarin kolumnissaan. On tehnyt sellaisen havainnon, että maailmalla törmää jatkuvasti pohjoismaisiin ruokiin, muttei s
   Maailman menoa
   278
   1387
  5. Kaisa Mäkäräinen antoi erikoistehtävän Jarkko-rakkaalle: "Ethän sä voi sitä asetta jättää..."

   Kaisa Mäkäräinen kutsuu Maria Veitolan Joensuun kaupungilta saadulle tontille rakennettuun upeaan hirsitaloon Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa. Muk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   5
   1021
  6. Mistä se korona oikein tuli?

   Näin entisenä lappajärveläisenä ihmettelen mistä se korona noin rajusti levisi. Oliko jokin tapahtuma vai mikä?
   Lappajärvi
   94
   927
  7. PS edustaja luetteli rikollisten nimiä, Ahmed, Ali, Mohammed

   https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2000008359206.html Suvakit taas suuttui kun joku kertoi faktan ja totuuden. Häpeällistä että jotkut haluavat pe
   Maailman menoa
   236
   909
  8. Se on niin

   Että sä et anna kenenkään rakastaa sua. Tai ehkä annat, hitostako mä tiedän. Tai ehkä tiedän, koska tuntuu että tunnen sut hyvin. En välttämättä, mutt
   Ikävä
   64
   875
  9. Valtamedia valehtelee!

   Lokakuu 2021 Työskentelen sairaanhoitajana isossa sairaalassa. Koronaa on viimeisen 1.5 vuoden aikana esiintynyt osastollamme ja muilla osastoilla. T
   Maailman menoa
   206
   686
  10. Kumpi uskaltaa kertoa

   Ensin että rakastaa. Kun olet seurustellut jonkin aikaa vaikka 3 kuukautta niin kumpi sanoo ensin että rakastan sinua?
   Sinkut
   155
   685
  Aihe