Millainen Jumala?

Senplönn

Jos Raamatun Jumala oletettaisiin todelliseksi, niin millainen Hän olisi?

19

361

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AteistiVaan

      Riippuu täysin siitä, mistä kohtaa Raamattua lukee. Itse kuvaisin Raamatun jumalaa aika ailahtelevaiseksi.

      Rakastava:
      ”Joka ei rakasta, ei ole oppinut tuntemaan Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus.”

      Rankaiseva, vihainen ja kostonhimoinen:
      ”Minun vihani on syttynyt, sen liekki yltää syvyyksiin saakka. Se kärventää maan ja sen sadon, kalvaa vuorten perustukset. Minä kasaan heille onnettomuuksia onnettomuuksien päälle, kulutan heihin kaikki nuoleni. He nääntyvät nälkään, he menehtyvät ruttoon, kulkutauti korjaa heidät. Minä lähetän heidän kimppuunsa
      raatelevia petoja ja myrkkykäärmeitä. Ulkona heidän lapsensa tappaa miekka ja kodeissa kauhu. Kuolema vie niin nuorukaisen kuin neidon, niin sylilapsen kuin vanhuksen.”

    • Jeesus.on.tie

      Pitää katsoa kokonaisuutta, eikä irrottaa kohtia asiayhteydestä. Jos Jumala sanoo tekevänsä jotain, siihen on olemassa myös syy. Esimerkiksi hän asetti Israelille eteen siunauksen ja kirouksen. Sitten hän sanoi miten käy niillä teillä. Jos valitsee siunauksen, saa osakseen Jumalan siunauksen, mutta jos valitsee kirouksen, saa osakseen Jumalan kirouksen.

      Jumalan luonteenpiirteistä voi sanoa, että hän on hyvä, pyhä, oikeudenmukainen, armollinen, pitkämielinen, laupias ja rakkaus.

      Pitää siis ymmärtää, että koska hän on pyhä, ei hän voi hyväksyä vääryyttä. Mutta koska hän on myös hyvä, joka tahtoo parastamme, on hän valmistanut ratkaisun syntiongelmaamme. Siihen kelpasi vain hänen oma Poikansa, Jeesus, joka sovitti syntimme ristillä. Ristillä ilmenee Jumalan rakkaus, pyhyys, vanhurskaus, laupeus, armo ja pitkämielisyys.

      Yksi tunnetuimmista kohdista sanoo: "Avuksesi huuda minua hädän päivänä ja minä tahdon auttaa sinua". Mutta jotta ymmärtäisi sen, ettei tekstejä voi mielivaltaisesti irrottaa asiayhteydestä, tulee lukea kyseinen kohta laajemmin, eikä pelkkä yksi jae. Nimittäin Jumalan lupauksiin sisältyy aina joku ehto. Tässä voitte itse lukea kohdan ja huomata, että tuokin lupaus koskee vain, jos omaa oikean mielenlaadun:

      15. Ja avuksesi huuda minua hädän päivänä, niin minä tahdon auttaa sinua, ja sinun pitää kunnioittaman minua."
      16. Mutta jumalattomalle Jumala sanoo: "Mikä sinä olet puhumaan minun käskyistäni ja ottamaan minun liittoni suuhusi?
      17. Sinä, joka vihaat kuritusta ja heität minun sanani selkäsi taakse!
      18. Jos sinä näet varkaan, niin sinä mielistyt häneen, ja sinä pidät yhtä avionrikkojain kanssa.
      19. Sinä päästät suusi puhumaan pahaa, ja sinun kielesi punoo petosta.
      20. Sinä istut ja puhut veljeäsi vastaan, sinä panettelet äitisi poikaa.
      21. Näitä sinä teet, ja minäkö olisin vaiti? Luuletko, että minä olen sinun kaltaisesi? Minä nuhtelen sinua ja asetan nämä sinun silmäisi eteen.
      22. Ymmärtäkää tämä te, jotka Jumalan unhotatte, etten minä raatelisi, eikä olisi pelastajaa.
      23. Joka kiitosta uhraa, se kunnioittaa minua; joka ottaa tiestänsä vaarin, sen minä annan nähdä Jumalan autuuden."

      • AteistiVaan

        Sopii lukea kokonaisuus. Näen siinä silti vihaisen Jumalan, joka uhkaa tappaa jopa sylivauvat israelilaisilta vain sen vuoksi, että olivat palvoneet toisia jumalia.
        http://raamattu.fi/1992/5Moos.32.html


      • ohjaahan.jo

        Jeesus.on.tie, joka päin mäntyä vie.


    • Selvästi skitsofreeninen arvaamaton kiihkoilija, jota saisi aina pelätä. Jumala Raamatun mukaan tappoi ylipappinsa Aaronin kaksi pappeina toiminutta poikaa, kun olivat tuoneet pyhäkköön väärin sytytetyt soihdut.

      Mad Dog, eikun God.

    • Raamatun Jumala on rakkaus ja täydellisen oikeudenmukainen.
      Raamatun Jumala on kaiken luoja, ensimmäinen ja viimeinen.
      Hänen käsivartensa kautta eli Jeesuksen kautta kaikki on luotu ja tällä käsivarrella hän myös pelastaa.
      Raamatun Jeesus on täydellinen Jumalan kuva. Jos haluat nähdä millainen Jumala on sydämeltään ja mieleltään, niin katso Jeesusta Kristusta. Hän on nöyrä sydämeltään.
      Jumala rakastaa kaikkia luotujaan ja haluaa kaikkien pelastuvan.
      Jumala rakasti meitä ollessamme syntisiä ja epäuskoisia lähettämällä ainosyntyisen Poikansa kuolemaan puolestamme, jotta me voitaisiin pelastua Hänen kauttaan.
      Jumala rakastaa jopa niitä jotka eivät Häneen usko, Jeesuksen Kristuksen lävistetyt kädet odottavat jokaista syntitaakkaansa kantavaa ihmistä luokseen, jotta voisi antaa heille levon ja pelastuksen ilmaisena lahjana.

      • uskonyleväkauneus

        Tässä vähän malliksi sitä raamatun jumalan rakkautta ja oikeudenmukaisuutta:

        "Mutta näiden kansojen kaupungeissa, jotka Herra, sinun Jumalasi, antaa sinulle perintöosaksi, älä jätä ainoatakaan henkeä eloon, vaan vihi ne tuhon omiksi: heettiläiset ja amorilaiset, kanaanilaiset ja perissiläiset, hivviläiset ja jebusilaiset, niinkuin Herra, sinun Jumalasi, on sinua käskenyt".

        "Näin sanoo Herra sinun Jumalasi: Mene siis ja voita amalekilaiset ja vihkikää tuhon omaksi kaikki, mitä heillä on; äläkä säästä heitä, vaan surmaa miehet ja naiset, lapset ja imeväiset, raavaat ja lampaat, kamelit ja aasit".

        “Herra sanoi Joosualle: 'Minä annan sinun käsiisi Jerikon, sen kuninkaan ja kaikki sen sotilaat. He olivat julistaneet Herralle kuuluvaksi uhriksi kaiken, mitä kaupungis sa oli, ja niin he surmasivat miehet ja naiset, nuoret ja vanhat, härät, lampaat, vuohet ja aasit. Mutta itse kaupungin ja kaiken, mitä siellä oli, israelilaiset polttivat poroksi. Vain hopean ja kullan sekä pronssi- ja rautaesineet he antoivat Herran pyhäkön omaisuudeksi.”

        "Ja Herra: Älköön lähestykö kukaan, jossa on joku vamma, älköön kukaan sokea tai ontuva, kukaan kasvoiltaan tahi jäseniltään muodoton, jalkansa tai kätensä taittanut, kyttyräselkäinen tai surkastunut, silmävikainen tai ihotautinen tai rupinen tai kuohittu. Älköön hän tulko esiripun luo älköönkä lähestykö alttaria, koska hänessä on vamma, ettei hän häpäisisi minun pyhäkköäni."

        "Mutta orjasi ja orjattaresi, jotka hankit itsellesi, ostakaa kansoista jotka asuvat teidän ympärillänne. Ja jättäkää ne jälkeenne perinnöksi lapsillenne, pysyväksi perintöomaisuudeksi; niitä saatte pitää ainaisesti orjinanne."

        Ja Herra sanoi hänelle:
        "Kulkekaa hänen perässään kaupungin halki ja tappakaa säälittä, ketään säästämättä. Tappakaa vanhukset ja nuoret miehet, neidot, naiset ja lapset, tappakaa heidät viimeistä myöten. Saastuttakaa temppelirakennus, surmatkaa ihmisiä esipihat täyteen. Menkää sen jälkeen kaupunkiin ja tappakaa siellä.”

        Ja Herra sanoi Moosekselle: "Ota kansan kaikki päämiehet ja lävistä heidät paaluihin Herralle, vasten aurinkoa, että Herran vihan hehku kääntyisi pois."

        "Näin sanoo Herra, Israelin Jumala: sitokaa miekka vyöllenne, kulkekaa edestakaisin leirin halki portilta portille ja tappakaa jokainen, jonka kohtaatte, olkoonpa vaikka oma veli, ystävä tai sukulainen." Heimon miehet tekivät käskyn mukaisesti ja kansasta sai sinä päivänä surmansa noin kolmetuhatta miestä. "Teidät on tänään vihitty palvelemaan Herraa. Te olette käyneet jopa poikianne ja veljiänne vastaan,ja siksi te saatte tänään siunauksen."

        Elisa lähti sieltä Beteliin. Kun hän nousi rinnettä, kaupungista tuli pikkupoikia jotka pitivät häntä pilkkanaan ja huusivat hänelle: "Tule tänne, kaljupää! Tule tänne, kaljupää!"
        Hän kääntyi katsomaan pilkkaajiaan ja kirosi heidät Herran nimeen. Heti tuli metsästä kaksi karhua ja ne raatelivat neljäkymmentäkaksi poikaa kuoliaaksi."

        Kovastipa on kaunista, rakastavaa ja oikeudenmukaista...


      • AteistiVaan

        ”Raamatun Jumala on rakkaus ja täydellisen oikeudenmukainen.”

        Joko et tunne Vanhaa Testamenttia tai sitten sinun käsitys rakkaudesta ja oikenamukaisuudesta on kieroutunut. Esimerkiksi sylivauvojen tappaminen ei ole hyväksyttävissä missään olosuhteissa tai millään perusteella. Jos haluat puolustaa kantaasi, joudut menemään aika kammottavaan ajatussuuntaan. Yleensä se menee niin, että Jumala saa tehdä mitä pahaa tahansa, koska kaikki hänen tekonsa ovat määritelmällisesti hyviä vaikuttivatpa ne meidän mielestä kuinka pahoja tahansa. Mutta tämä argumentointi on järjetön. Silloin olemme eri mieltä siitä, mikä on moraalista ja edistää ihmisten hyvinvointia.


    • torella.karmee.nääs

      Jumala olisi erittäin ruma, koska hän ei kehtaisi näyttää naamaansa kenellekään. Ja se, joka hänet näkisi, kuolisi oitis. Kyllä hän niin hirveän ruma olisi.

    • luettelo_jumalista
    • Jobin kirjan mukaan Saatanan isä.
      Sanotaanhan että pojasta polvi paranee...

    • uskonwiisaus

      Täysin tumpelo idiootti, joka laittaa täydelliseen paratiisiin kavalan käärmeen ja puun jonka hedelmiä ei saa syödä ja sitten ihmettelee, kun homma menee ihan päin hel....

      • Ihmettelijä

        Jos tulkitaan tarinaa loogisesti kristinuskon Jumalan näkökulmasta, niin ajatus menisi jotenkin näin:

        Jumala laittoi paratiisiin hyvän ja pahan tiedon puun. Hän tiesi jo etukäteen, että ihmiset söisivät siitä ja rikkoisivat hänen käskynsä. Puun tarkoituksena oli antaa ihmiselle ymmärrys moraalista ja lisäksi toimia tekosyynä paratiisista karkoitukselle. Jumala valehteli Aatamille ja Eevalle puun luonteesta, koska tiesi käärmeen kertovan totuuden. Miksi valehtelu oli tarpeellista on mysteeri. Kenties se oli välttämätöntä, jotta saisi ihmiset maistamaan kiellettyä hedelmää.


    • 12____13

      Raamatun mukaan:

      Jumala on Henki; ja jotka häntä rukoilevat, niiden tulee rukoilla hengessä ja totuudessa.
      Joh. 4:24

      Joka ei rakasta, se ei tunne Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus.
      1 Joh. 4:8

      • 23___45

        Miksi sinä ja kaltaisesi ette rakasta?


      • Senplönn
        23___45 kirjoitti:

        Miksi sinä ja kaltaisesi ette rakasta?

        Ulkopuolisen pitää puuttua tällaseen tilanteeseen


    • Nykyään voisi sanoa, että kaikkien galaksien päällikkö. Kuolematon, kirkas, ihmisenmuotoinen olento. Perheellinen, vaimo ja lapsia. Naimisiin ei kuitenkaan mennä taivaassa, vaan he ovat vaan ikuisuus sitten menneet ikuiseen avioliittoon.

      Luonut lukuisia maailmoja universumiin, taivaita ja paratiiseja, maapalloja. Kadotuksen paikkoja.

      Jos näkee hänet täydessä kirkkaudessaan, palaa tuhkaksi ellei itse samalla kirkastu.

      Jeesus on aivan samanlainen kuin hän, ja on ilmoittanut millainen hän on, rakastava, armollinen jne. Jeesus oli myös Luoja ja Vanhan Testamentin Jahve. Että ankara tarvittaessa.

      Sanalla sanoen elävä Jumala.

    • Kirjakääröt

      Dan.4:32 Biblia (1776) Jonka suhteen kaikki, jotka asuvat maan päällä, ovat luetut niinkuin ei mitään. Hän tekee, kuinka hän tahtoo, taivaan sotajoukon kanssa, jotka asuvat maan päällä, ja ei kenkään taida hänen kättänsä estää, eikä hänelle sanoa: mitäs teet? Jes.40:17

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      65
      1980
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      79
      1327
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      78
      1264
    4. 46
      1148
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      1002
    6. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      999
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      920
    8. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      41
      881
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      878
    10. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      873
    Aihe