Puolueeton mielipide ongelmaan?

Jee123

Haluaisin puolueettoman mielipiteen seuraavaan asiaan: Miehelleni musiikki on todella tärkeää. Itse taas koen sen stressaavaksi, usein hermoni kiristyvät ja fiilikseni huononee ja nautin hiljaisuudesta. Tänään mieheni kuunteli musiikkia ja kuuntelin n. Tunnin enkä kertaakaan valittanut sen aikana. Sen jälkeen sanoin, josko voitaisiin laittaa pois. Mies halusi jatkaa musiikin kuuntelua ja hänen mielestään vaatimukseni oli kohtuuton ja tunti lyhyt aika. No sanoin että voi kuulokkeilla kuunnella ja perustelin miksei se ole ok minulle kunnes mieheni laittoi musiikin pois. Siitä mies oli minulle koko illan tosi vihainen ja sanoi että musiikkia pitäisi olla pari tuntia aamulla, pari päivällä ja pari illalla. Itse ajattelen, että kun olen esim. Tunnin jaksanut kuunnella niin sen jälkeen on ihan ok hänen kuunnella kuulokkeista niin itse ei tarvitse kuunnella ja hän voi. Muussa tapauksessa minun pitäisi poistua ulos tai sitten olisin tosi huonolla tuulella sen ajan, koska itse taas en voi sulkea kokonaan musiikin ääntä sisällä pois itseltäni, jos se on päällä. No mieheni mielestä lastenkin pitää saada paljon musiikkia, jotta aivot kehittyvät, minkä takia hän ei voisi kuulokkeita käyttää. Ja tunti päivässä on hänen mielestään liian vähän lapsillekkin. Pitäisikö minun vai miehen joustaa mielestänne tässä asiassa? Mikä olisi kohtuullinen kompromissi molemmille?

10

508

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oppeliini1

      Todella vähä-älyisen miehen olet valinnut! Ja tehnyt vielä lapsia sen?kanssa?
      Ellei se todellakaan tajua että hänen makunsa ei sovi kaikille, eikä se kykyne käyttämään kuulokkeita, on sen korvien välissä jotain hyvin pahasti vinksahtanut!

      Auttaisikohan iso pulloharja, you know, toisesta korvasta sisää, toisesta ulos jynssäten nuo typerät mielipiteet kokonaan pois. Tehden tilaa pikkusen älykkäämmälke.

    • Hellitä

      Jos vuorokaudessa on 24 tuntia, tunti musiikin kuuntelua on todella vähän. Kolme tuntia kuulostaisi reilummalta, vaikka itse olenkin sitä mieltä että musiikkia olisi hyvä kuunnella vielä enemmän, ilman kuulokkeita, koska lastenkin pitäisi saada kuunnella musiikkia. Musiikin kuuntelu todellakin on hyväksi (lasten) aivoille ja suotavaa lapsille. Siitä löytyy paljon tietoa netistä. Tässä yksi linkki.

      https://www.theglobeandmail.com/life/health-and-fitness/health-advisor/why-music-is-key-to-your-childs-development/article23515934/

    • Hellitä
    • Cklb

      En minäkään jaksaisi kotona musiikkia kuunnella! Joskus viikonloppuisin tunnin tai pari radiosta, mutta ei todellakaan päivittäin. Olisi ärsyttävää sellainen tulva ääntä koko ajan.

    • Viisaskomies

      Meitä on niin moneksi.
      Elän toista pitkää parisuhdetta.
      Ensimmäinen puolisoni halusi pitää radion päällä aina kun oltiin valveilla kotona, ellei sitten katsottu telkkaria. Oli oppinut sen lapsuudenkodissaan ja koki olonsa turvalliseksi kun oli kokoajan vähän ääntä.

      Nykyinen puoliso inhoaa " turhaa ääntä ja hälyä " yli kaiken. Ei radiota. Tv ei voi olla turhaan päällä jos sitä ei kukaan moneen minuuttiin katso, eli esim. jos siirryn keittiöön syömään iltapalaa, hän sammuttaa tv.n jos en sitä itse sammuta vaikka muutaman minuutin kuluttua palaan sitä taas katsomaan.

      Vaikka kumpikaan tapa ei ole minua häirinnyt, jos häiritsisi, ei kenelläkään ole oikeutta pistää minua "pakkokuuntelemaan" mitään mitä en halua.

      Jos miehelläsi on mielestään oikeus tehdä niin. Kestä. Kestä myös se että kun miehesi on vaatimansa musiikkiajan käyttänyt alkaa sinun valitsemasi musiikin vuoro. Valitse musiikki josta miehesi ei pidä ja anna soida yhtä kauan. Jos hän ei kuukaudenkaan kuluttua valita musiikistasi, hän on oikeasti sanojensa takana, mutta jos on sitä mieltä että vain hänen valitsemaa musiikkia kuunnellaan, hän on narsisti. Silloin on parempi lähteä, pysyvästi.

    • roskaPostiiii

      Styylatessahan tuollaiset tavat tulevat esille joten miten et ole reagoinut aikanaan `? Nyt jälkeenpäin kadut toisen tapaa ellää , voiskohan vika löytyä sinusta itsestäsi ? Olet pilannut molempien tulevaisuuden .

    • jyrjr

      Kun haluaa kuunnella musiikkia tunteja päivässä, kyse ei ole pelkästään musiikin kuuntelusta, vaan omista erittäin tärkeistä tarpeista, fiiliksestä, mielenterveydestä, elämäntyylistä, tai oikeastaan koko elämästä. Myös ajoitus on tärkeä.

      Itse kuuntelin musiikkia nuorempana monta tuntia illassa. Kiitos vanhemmilleni, jotka ymmärsivät. Ellen olisi saanut kuunnella musiikkia, olisin tullut hulluksi. Eli sairastunut masennukseen yms.

      Omaa perhettä perustaessa ei ollut aikaa musiikkiin tunteja päivässä, todellakaan. Onneksi mieheni, nyt jo ex, oli paljon poissa kotoa, joten jos joku musiikkia soitti, se olin minä. Lasten kasvaessa he alkoivat kuunnella etupäässä kamalaa musiikkia. Tein kaikkeni, etten hermostuisi. Kirjoittamaton sääntö oli kuitenkin, ettei musaa soiteta tuntia kauempaa, ja yksi kerrallaan soittaa.

      Musiikkia voi soittaa tuon tunnin, tai vähän enemmänkin helposti, jos asunto on 2-kerroksinen, kuten lapsuudenkotini oli, ja oman perheen kotikin. Kerrostaloasunnossa tunti on todella pitkä aika kuunnella epämieluisaa musiikkia, tai kun haluaisi olla omassa rauhassa ja hiljaisuudessa. Minulla ja miestystävälläni emme asu yhdessä. En voisi kuvitellakaan asuvani yhdessä kerrostalokaksiossa, jossa stereot ja tv omat samassa huoneessa. Makuuhuone on luonnollisesti omistettu levolle.

      Sinun tilanteessasi näen pari vaihtoehtoa. Suostut kuuntelmaan musiikkia tunnin päivässä, mikäli mies siihen suostuu. Voi kyllä olla vaikeaa jos haluaisi kuunnella 6 tuntia. Miten hänellä muuten on niin paljon aikaa? Eikö hän tee mitään muuta? Radiotako kuuntelee vai tallennuksia?
      Vaihtoehto 2 on erilleen muutto.

      Tai 3 vaihtoehto: muutto 2-tasoiseen asuntoon, jossa huoneet jakautuvat niin, että musiikkia voi kuunnella toisessa kerroksessa ja sinä voit oleilla rauhassa toisessa. Tässä kohdassa kyllä täytyy sanoa, että (teille kahdelle) pieni rintamamiestalo on ehdoton ykkönen. Vanhempani olisivat muuten tulleet hulluiksi minun musiikinkuuntelusta... Ja muutaman ystäväni vanhemmat myös. Monella ystävällä oli kokonainen bändi rintamamiestalon yläkerrassa tai kellaritilassa/autotallissa soittamassa. Luksusta oli piharakennus, jossa tilaa bändille.

      4. vaihtoehto on myös äänieristää yksi huone musiikinkuuntelulle. Kallis, kyllä. Samoin vuokranantaja ei välttämättä innostu äänieristeiden rakentamisesta, jos vuokralla asuu. Tosin yksi ystävä sai kaupungilta luvan rakentaa musiikkistudio äänieristyksineen kaupungin vuokra-asuntoon.

    • Kinkkinen ongelma. Ymmärrän miestäsi, itsellenikin musiikki on tosi tärkeä. Mutta parisuhteessa kummankin tulisi pyrkiä kompromisseihin, ei vain sinun. Kuulokkeilla miehesi saa niin paljon musiikkia kuin haluaa, ja sinä rauhan. Minusta voit vaatia asiaan kompromissia. Parisuhteessa on kaksi ihmistä ja kummankin tarpeet ovat yhtä tärkeitä.

    • Jee123

      Parisuhteen alussa mielestäni yksi isoin ongelma oli mieheni musiikki, etenkin suomiräpin kuunteleminen. Myöhemmin musiikki ehkä vähän väheni ja se oli mielestäni tasapainossa, mieheni kuunteli välillä ja itse välillä koitin jaksaa kuunnella (jossain vaiheessa sanoin aina etten jaksa enempää ja laittoi sitten pois) kuunteli muutakin kuin suomiräppiä. Ilmeisesti se ei sitten riitä. Asiasta tuli riita ja hän toi äskeiset asiat ja mielipiteet esille. Ja joku kysyi miten on niin paljon aikaa kuunnella. Normaalisti ei olisikaan, mutta nyt loma ja tietysti vapaapäivinä.

      Ap

    • offiti

      Toiset tykkää kuunnella paljon, toiset ei ollenkaan ja sitten on kaikkea siitä väliltä. Itse olen sitä mieltä että kuulokkeet käyttöön. Osta miehelle lahjaksi laadukkaat kuulokkeet. On mielestäni jokseenkin itsekeskeistä että yhden ihmisen mielenkiinto ja harrastus täyttää koko kodin ja kaikkien on sitä kuunneltava. Aika järjetön oletus, varsinkin kun kukaan ei oo itse toimintaa kieltämässä vaan ehdottamassa kuulokkeita, joiden käyttö mielestäni kuuluu hyviin tapoihin kun saman katon alla on muita. Yhdessä voi kuunnella kun kaikki haluavat sitä mutta kesto-oletus että milloin vaan saa kuunnella toisista piittaamatta niin että musiikki kuuluu ksikille, kuulostaa jopa karmivalta.
      Sitäpaitsi musiikin kuuntelu ja tv:n katsominen, mikä ihana yksityinen nautinto se onkaan kuulokkeilla. Eli et edes vaadi mahdottomia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6729
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4360
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2783
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2090
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1643
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1437
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1141
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1114
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1081
    Aihe