Muuttanut Hyvinkäälle

mummukka63v

Muutin Hyvinkäälle päästyäni eläkkeelle, lähelle lapsiani. Olen etsinyt sopivaa "harrastus yhdistystä", mutta ei ole vielä tärpännyt. Marttayhdistyksiä on monia, mutta olen kuullut, että siellä juorutaan,kytätään toinen toisia, haukutaan se joka kulloinkin puuttuu porukasta, (ymmärrän, kun on naisvoittoinen). Ei oikein innosta sekään yhditys. Sitten on näitä "eliitti yhdityksiä", Ei duunarin eukolla ole varaa käydä golfaamassa, oopperassa, kylpylässä, ymym. Onneksi ei ole vielä mitään sairautta, jonka nojalla voisi liittyä yhditykseen, olisi ainakin yksi yhteinen puheenaihe. Ja sitten yhdistykset, jotka ovat poliittisesti kallellaan johonkin suuntaan, ei kiitos. Jatkan etsimistä, ja tutkailua

31

2737

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VanhaUkkeli

      Kysäise lapsiltasi tai lapsenlapsiltasi, heiltä saat fiksumpia neuvoja kuin tältä palstalta. Aloituksestasi päätellen olet sinkku, mutta jos et, niin kommenttini sopii kuitenkin.
      Alle kuusivitonen nainen on täyttä kamaa, ja kelpaa lähes mihin tahansa harratus/menopiiriin. Kannattaa varoa useimpia yhdistyksiä, koska niissä on sama nokkimisjärjestys kuin työelämässäsikin on ollut. Varo tulevaisuudessakin sairauksien perusteella toimivia porukoita. Onko mitää raskaampaa ja rasittavampaa, kuin kuunella jaaritteluja kaikista hiton syövistä ja sydänvaivoista! Yhdistysten ongelma on se, että samat ikävät pärstät näkyvät aina kun menet niihin tapaamisiin. Samat työelämässäkin aina äänessä olleet tyypit ovat aina muita viisaampina antamassa neuvoja joita et fiksuna ylemmän keski-iän edustajana todellakaan tarvitse. Käsityksesi poliittisista näyttää olevan OK. Etsi joku mieleisesi harrastusporukka, joka ei ole järjestäytynyt. Kerro mitä harrastit ennen eläköitymistäsi niin saat neuvoja. Yhdistysten uksi etu on se, että saa jäsenmaksun maksettuaan istua hieman halvemmalla sen saman hapannaamaporukan kanssa samassa bussissa, matkalla jonnekin teatterinäytökseen ja kuunnella saman porukan samoja jaaritteluja. Lapsiltasi saat taatusti tukea aloittaa jonkin uusi harrastus, jossa olet oma itsesi ilman "yhdistyksen tukea".
      Aluksi suosittelen ostamaan maastopyörän, ja tutustumaan Hyvinkään lähiympäristöön. Et ajele kauan yksin, kun joku samanhenkinen henkilö alkaa jutella jossakin pyöräreitin varrella.

      • 10vuottaNuorempi

        Tuo pyöräily ehdotus on hyvä, täällä riittää pyöräily, kävely ja ulkoilumaastoja. Pikkumatkan päässä on tämäkin;
        http://kytaja-usmi.fi/tiedostot/ku-opas.pdf
        Mutta vaikka olen asunut nyt 8v täällä, aktiivisemmin jo alkuvuodesta kävellyt pitkin Hyvinkään teitä ja metsiä ja nyt kesän tultua myös pyöräillyt, ei vielä missään ole kukaan tullut minulle mitään juttelemaan. Olen ihan sosiaalinen ihminen, en varmasti ulkoisestikaan luontaantyöntävä , joten missähän vika ?
        Yritin hakea kävelyille seuraakin netissä täältä Hyvinkäältä, yhtäkään vastausta en saanut.

        Jos aloittaja tykkää liikunnasta, on Sveitsin ulkoilumaastot mahtavia, uimahallikin löytyy jossa kesällä auki ulkoallaskin.

        Tältä sivustolta voi löytyä jotain ;
        https://www.hyvinkaa.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/harrasta-hyvinkaalla/

        Ja vieressähän on mm. Riihimäki josta voi sitten löytyä jotain, jos ei täältä löydy..


    • kurjaonasenne

      Kyllä tuo "duunarin eukon" oma asenne karsii mahdollisuudet olla missään yhdistyksessä.
      Negatiivisuus kuultaa läpi, ei sellaista ihmistä kaivata minkään tason harrasteporukoissa.

      Mökötä vaan kotona ja ihmettele, miksi ne lapsetkaan ei käy katsomassa.

      • mummukka63v

        No tulihan se sieltä, se keljuilu viesti. Itse taidat olla perusnegatiivinen ihminen, aina karvanen puoli päälläpäin. Valmis hyökkäämään. Mitä lapsiini tulee, ovat ihania nuoria aikuisia, samoin suloiset lapsenlapset. Käyvät tervehtimässä minua. Ja kiitos nimim "VanhaUkkeli" asiallisesta vastauksesta, noinhan se yhdistystoiminta taitaa mennä, olen kuullut "puskaradiosta" samanlaisia kaikuja.


      • Rainhold2

        Mistähän "vapaaduunareista" on tämäkin hemmo kotoisin kun "duunarin eukot" saa ihmisen rajaamaan kaikista yhdistyksistä (niin sai muuan Hitlerkin kun asenne oli mikä oli).

        Eihän tuo "duunarin eukko" ole mikään asenne vaan elämishistoria jota ei näemmä hyväksytä joissain piireissä, hah!

        ainakin kävelykumppanii vois löytyy t. 64v


    • fillaritäti

      Ei potilasyhdistyksissä "tarvitse" sairastaa mitään. Olen itse harkinnut Hyvinkään Invalideihin liittymistä. Toki on vaivaakin, mutta heillä on ihana kesäpaikka Usmissa. Joskus voi mennä retkillekin, tai hyvän näytelmän sattuessa teatteriin. Kokemukseni mukaan hiukan vaikeaa on päästä ns. sisäpiiriin. Mutta miksi pitäisikään? Niin se on joka paikassa. Aina siellä on kuitenkin joku, jonka kanssa on kivakin jutella, vaikka ei (tai sinun kohdallasi nimenomaan ei) juttelisi sairauksistakaan. Yhdistyksillä on yleensä niitä informatiivisempiakin tilaisuuksia niitä varten, jotka haluavat vertaistukea.
      Olin joskus syöpään sairastuttuani syöpäyhdistyksen jäsen hetken aikaa. En tuntenut ketään rintayöpäpotilasta, joten odotin, että voisin keskustella syövästä siellä. Mutta sain vaikutelman, että kaikki olivat sairastaneet syövän vuosia sitten, ja heille olivat retket sun muut tärkeämpiä puheenaiheita. Vertaistukea ei siis tullut. Nyt on onneksi toinen ryhmä vastasairastuneille.

    • hommaapiisaa

      Lähde mukaan vapaaehtoistoimintaan: ulkoiluttamaan vanhuksia, koulumummoksi, ystäväksi maahanmuuttajalle.

    • runo_Hyvinkää

      Hyvinkää hieno kaupunki on,
      uusmaalaisista voittamaton.

      Se on kuin repäisty pohjoisesta,
      maanosasta aivan toisesta.

      Historiastaan loistaa Kytäjän kartanot,
      menneisyyden loistot ja kuolemien kirot.

      Ampui 1972 Kai Vähäkallio 3 poikaa raa'asti,
      tyhjeni magnumrevolverin patruunalasti.

      Meni Kailta hermot ja 1979 teki itsemurhan,
      totesi varakkaan elämänsä olleen turhan.

      Osti kartanonsa auto-Laakkonen,
      kuoli siellä veljes toinen äkisten.

      Onneks kirous ei vaivaa itse taajamaa,
      on Hyvinkäällä iso kasvumaa.

      Muuttaa moni tänne asumaan,
      menee Stadiin töitä raatamaan.

      Meno raitilla on täällä leppoisaa,
      kuntatalous ei oo heppoisaa.

      • Paikallistuntija

        Tuohon vois nelosen jälkeen laittaa mopopojat aikansa kiusasi, pellot pyörillänsä tuhosi, kohta menee hermot. Oikeastaan ennen 4 kohtaa. Ennen Laakkosten ostoa voisi olla, tyhjensi perikunta metsät ja rahat "lakimiehen" opastaessa ja kohta pesä tyhjeni.


      • runo_Hyvinkää
        Paikallistuntija kirjoitti:

        Tuohon vois nelosen jälkeen laittaa mopopojat aikansa kiusasi, pellot pyörillänsä tuhosi, kohta menee hermot. Oikeastaan ennen 4 kohtaa. Ennen Laakkosten ostoa voisi olla, tyhjensi perikunta metsät ja rahat "lakimiehen" opastaessa ja kohta pesä tyhjeni.

        Juu tiedän tarkkaan taustat mutta riimittely piti pitää tolkun rajoissa. :-)


      • Paikallistuntija
        runo_Hyvinkää kirjoitti:

        Juu tiedän tarkkaan taustat mutta riimittely piti pitää tolkun rajoissa. :-)

        Ei olut tarkoituskaan pikavastauksella riimitellä, mutta valikoiva "totuus" harmitti ja oli pakko vastata. Tuo aika on hyvin arka asia muutoinkin, koska paikallishistoriassakin siitä vaietaan lähes kokonaan.


    • kokemustaon

      Vähän hankalaa se on, jos yksinäinen naisihmnen liittyy yhdistykseen, niin "akat" katsovat alta kulmien "ei kai toi vikittele mun miestä". Sisään lämmentynyttä porukkaa, on omat "kuppikunnat" johon on vaikea päästä sisään.

      • valitseyhdistysparemmin

        Mitä ihmeen miestä se jossain Martoissa vikittelisi, ei siellä miehiä ole.


      • kokemustaon

        Ei ollut kysymyskään martoista, on paljon muitakin yhdistyksiä, joissa tapahtuu kyseistä kyräilyä.


      • mitähänneon
        kokemustaon kirjoitti:

        Ei ollut kysymyskään martoista, on paljon muitakin yhdistyksiä, joissa tapahtuu kyseistä kyräilyä.

        Mainitse esimerkkejä, kun kerta yleistät kaikki yhdistykset, ja heti löytyi yksi johon yleistys ei päde.


      • Anonyymi
        valitseyhdistysparemmin kirjoitti:

        Mitä ihmeen miestä se jossain Martoissa vikittelisi, ei siellä miehiä ole.

        Onhan siellä ns. partamartat, kuten he itseänsä nimittävät. Luotettavat lähde on kertonut asian taustat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan siellä ns. partamartat, kuten he itseänsä nimittävät. Luotettavat lähde on kertonut asian taustat.

        Nuo kuskeina aikoinaan toimineet partamartat sitä "tiedonvälitystä" jopa marttoja enemmän harrastivat. Nykyisin ovat jo melko hiljaisia.


    • HistoriaKiinnostaisi

      Hyvinkäällä on liian vähän porukkakerhoja ym.jotka eivät ole puoluesidonnaisia. On leveilijöille, punaänkyröille, tukiaisihailijoille, piipertäjille, mutta sitoutumattomille eri aihepiireistä kiinnostuneille ei löydy tai sitten niistä ei kerrota. Paikallislehtikään niistä ei kerro, eikä sitä moni enää tilaa, koska Lopen keikarin asiat ei kiinnosta. Kokoonttumiset keskusteluja varten puuttuvat paikallishistoriasta, teknisistä rompejutuista ym. erillisistä kohde-aihepiireistä. Jos jotain on, niistä ei ole tietoa. Kaikki eivät kulje koko ajan puhelinta tuijottaen, saatikka löytäisi sieltä tietoa. Vuosia olen tätä täällä ihmetellyt ja ainainen Helsingissä kulkeminen aihepulan taholta kyllästyttää. onneksi on fudiksen MM- kisat niin aika kuluu nopeasti. Jälkipelaajat soittelevat Helsingistä.

      • kokeiletaikatsoainakin

        Oletko katsonut kansalaisopistojen tarjontaa, syksyisin niissä alkaa aina monenlaisia kursseja.


      • HistoriaKiinnostaisi
        kokeiletaikatsoainakin kirjoitti:

        Oletko katsonut kansalaisopistojen tarjontaa, syksyisin niissä alkaa aina monenlaisia kursseja.

        Viime talvikautena oli 1 luento sisällissodan tiimoilta muistaakseni Viipurin tapahtumat. Siinä kaikki. Lähinnä kielikursseja mainoskirjasen mukaan.


      • Anonyymi

        Tuo pitää edelleen paikkansa, mutta koronan takia tilanne pahentunut. Kaikki "keskustelu" tapahtuu etänä ja pakosta mukavat porukkakeskustelut jääneet pois. Ketjun alkupuolella runon lopussa kerrottiin että Kytäjän murheet jäivät tuohon yhteen ampumiseen, mutta se ei ole totta. Sitä ennen ja sen jälkeen on ollut useita eri rikoksia ja tuomioita. Siinä olisi aihetta osaavan henkilön luennolle joskus kun korona on historiaa. Ei mitään typerää etätapaamista.


    • tökötitök

      Miekkailu on hieno harrastus...voisin pari kertaa tökkäistä sinuakin :)

    • peloton

      Runo 2:

      Sinut vielä innostan, syvällisyyteeni vaellan.
      Humuiseen aamuuni houkutan, vierelleni jonnekin harmaan.
      Otteeni sinusta ottaa saan, rakkauttani syömmein kirmaa,
      Sumuiseen aamuni iäti luotaan, lähellesi tähteni kauniin armaan.
      Minnekäs muualle - vain lähelläsi sydämeni pelotta kirmaa.

    • ei_paljasjalkainen

      Kun mummukalle ei tunnu löytyvän mitään oman laista toimintaa, yhdistystä tai harrastusta niin mikä estää häntä kokoamasta ryhmää itsensä ympärille. Toimintatilaa löytyy kertaluontoisesti tai jatkuvaan käyttöön korvausta vastaan. Itse hän voisi kehitellä ryhmälleen mallit ja säännöt jopa sen juoruamisenkin suhteen. Itse tulin myös uutena asukkaana Hyvinkäälle ja mieli teki tavata samanhenkisiä ihmisiä. Katselin eri yhdistyksiä mitä heillä on tarjolla ja millaista toimintaa. Löysin sellaisen ja eräänä syksynä menin ensimmäiseen kerhopäivään, kerroin kuka olen mistä tulen. Minut otettiin todella lämpimästi vastaan ja muutaman viikon kuluttua totesivat, että ihan kuin sinä olisit ollut aina tässä meidän joukossamme. Se teki minulle hyvän olon. Tapailemme kerhoajan ulkopuolellakin, käymme eri lounaspaikoissa ruokailemassa, piipahdamme teattereissa, autamme toisiamme, jos avulle tarvetta löytyy. En voi muuta kuin toivottaa mummukalle hyvää elämää itsensä kanssa.

      • semmonenmummuse

        Eipä ole mummukaa näkynyt sitten aloituksen jälkeen täällä, nähtävästi kyllästyi höpötyksiin jo kahden kirjoituksen jälkeen.


    • papparainen69v

      Olen samaa mieltä"mummukka 63" kanssa. Jo edesmennyt vaimoni kävi eräässä naisvoittoisessa harrastuspiirissä. Tuli kotiin monen monta kertaa pahoilla mielin, tunsi itsensä ulkopuoliseksi. Oli sisäänlämmenneet "kuppikunnat"., kuulemma. Ei toivotettu tervetulleeksi,.ei otettu porukkaan mukaan. Kovaääniset öykkärit siellä pärjäsi. Mutta nyt hänen ei tarvitse enään pahoittaa mieltään mistään.,

    • yögugguja

      Niin se on, papparainen69v. Ikävä kyllä ne ihmiset, jotka ovat jo työelämässä olleet toisten jyrääjiä, eivät siitä ainakaan parempaan päin muutu ikäännyttyään. Heidän mielipiteensä asioista on se ainoa oikea, heidän tapansa elää ja toimia samoin. Ei sitä enää jaksa kuunnella, jos ja kun töissä ollessa oli pakko. Kukaan kun tällaista omakehua harastavaa ei hiljaiseksi saa.

    • kaikki_virtaa

      Kun asuu Hyvinkäällä, niin voi aivan hyvin harrastaa jotain myös muilla paikkakunnilla, esimerkiksi Helsingissä. Jos on kulkenut siellä töissä vuosia, niin miksi se suunta jäisi eläkkeellejoutumisen jälkeen? Ja jos junalla kulkee, niin onhan siinä välilläkin paikkoja. Ja Riihimäki toisessa suunnassa.

      Itse en ollut sidottu turpeeseen, kun olin vielä työelämäsä, joten miksi olisin sitä nytkään?

      Ja on turha mummotella ja papatella alle seitsemänkymppisiä hyväkuntoisia ja vireitä ja muutoksiin kykeneviä ihmisiä halveeraan sävyyn. Mistä tuo vanhusviha? Jokainen meistä ikääntyy samaan tahtiin ja jotkut ovat jo kolmekymppisinä henkisesti kalkkiksia.

      Hyvinkää on ihan ok asuinpaikkkunta ja harrastan hieman myös täällä. Mutta jos en pääsisi myös muualle milloin mistäkin syystä, niin aika kapeaksi se elämä muuttuisi. Tämä koske tietenkin ihan mitä tahansa paikkakuntaa. Ei elämää ole ainoastaan asuinpaikkakunnalla.

      • yögugguja

        Itse ainakin vastasin NIMIMERKILLE "papparainen69". Vanhusvihaa en toki voi tuntea kun itsekin yli 60-vuotias olen. Joten älä mulle ala :)
        En tosiaankaan tätä ketjua aloittanut, mutta en ole ikinä joutunut kulkemaan junalla töissä. Ja hiukan vaivaisena liikkujana en lähtisi muualle harrastamaan. Mutta he, ketkä voivat, hyvä juttu heille. Kyllä tuo liikkumisen ongelma on kapeuttanut elämääni, se on taivahan tosi. Mutta näillä korteilla mennään, vaikkei ne mitkään parhaat ole.


    • Anonyymi

      Yksi säkeistö lisää runoon Hyvinkäälle:

      Tietyt tahot rakennutti Willan
      ja toiset vanhankirkon sillan.
      Mutta voitot kulkeutuvat samaan taskuun
      ja tappiot kuntalaisten laskuun.

      • Anonyymi

        Ainakin yksi täti ja myös yksi setä on ollut kummastakin päättämässä. Ovat myös vaaleissa eunsaasti mainostaneet.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    10. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    Aihe