Alavus: pätkätyöläisten paratiisi

Alavudellatöissäkäynyt

Menet tietyksi ajaksi töihin sopimuksen mukaan-sitten sopimusta uusitaan ja uusitaan ja työttömänä olet iki-onnellinen tarjotusta työstä ja on kehuttu ja odotat jopa että saisit työn, vaikka vaki-ajalla tmv. mutta: ei vakinaisteta ja lopulta olet kuin heittopussi paikasta toiseen. Kaikissa kyllä kehutaan työn laatua jne. mutta vakinaisteta ei. Olet aina valmis töihin vaikka milloin. Olet kuin päivystäjä -aina valmiina.
Olit sitten tutkinnon suorittanut tai et...Joku sanoi että tulee halvaksi palkata pätkätyöläisiä. Kunpa he ymmärtäisivät että pätkätyöläiset haluaisivat vakituisen työpaikan.
Nyt Alavuden Kaupunki etsii kuumeisesti kuumeisesti ensisijaisesti kesäksi sijaisia erilaisiin tehtäviin. Jatkuva haku päällä. Työtön innokas katsoo tilaisuutensa ja menee kesäksi töihin ja tekee työnsä hyvin. Sitten sanotaan "ilmoitellaan" ja soitetaan jatkossa esim. vain sairaspäivä-tuuraajaksi. Eli muutama hassu päivä.
Että tämmöstä.

8

525

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Saikkuasaikunpäälle

      Koe aika ahkeroidaan ja kun vakinaistetaan, niin alkaa kolottaa sieltä tänään ja tuolta huomenna, muksukin on joka toinen päivä kuumeessa ja pää kipeä. Maanantaisin kankkunen ja perjantaina kiire Alkoon. Näin se vain on!

      • Alavudellatöissäkäynyt

        Sinulla on käynyt huono tuuri. Onhan meitä moneen junaan mutta todella ne jotka töitä haluavat ja tehdä sen kunnolla ja tunnollisesti jne. ei kolota eikä kankkunen vaivaa. Ei yleistetä.


      • Alavudellatöissäkäynyt
        Alavudellatöissäkäynyt kirjoitti:

        Sinulla on käynyt huono tuuri. Onhan meitä moneen junaan mutta todella ne jotka töitä haluavat ja tehdä sen kunnolla ja tunnollisesti jne. ei kolota eikä kankkunen vaivaa. Ei yleistetä.

        Ja omalla kohdallani lapset jo omillaan, töitä olen tehnyt vaikka lapsi kipeäkin ollut (lapsen vahti aina ollut). Ymmärrän jos on vakavampi sairaus kyseessä mitä tulee lapsiin.
        Tosi monta kertaa tuurannut juuri näitä tapauksia kun "lapsi kuumeessa, ei voi tulla". Jos ei saa lapsenvahtia niin ymmärrän mutta itse ainakin yritin viimeiseen saakka saada, onneksi oli mahtava naapuri/ystävä joka katsoi pikkuiseni perään.


    • Omatunnoton

      3päivää saa ilman lääkärintodistusta, omantunnon kanssa ei ongelmia!!!

    • Alavudellatöissäkäynyt

      Meitä ammattitutkinnon suorittaneita pätkätyöläisiä on. Kyse siis on Alavuden Kaupunki joka ei palkkaa vaikka uusii työsopimuksia (ei varotus-ajalla) uudelleen ja uudelleen. Mietin juuri, eikö laissa ole mitään pykälää mikä sanoo (ainakin ennen) että pitää palkata tai ei tietyn ajan kuluessa.
      Alavuden kaupungille tulee tämä halvemmaksi: Palkataan ammattitaitoinen työntekijä, uusitaan sopimusta viikko kerrallaan (ainakun luulet että töissä se viimeinen viikko niin jo taas kysytään jatkatko vielä) jne. Onko tämä yleensä käytäntöä Alavudella?

    • Kääk-Kääkkä

      Alavuden kunta päättäjinähän on eräskin henkilö jonka mielestä paikallinen työsopimus on työntekijän etu.

    • Aaii

      Sairaslomalla 2viikkoa, vko loppuna kyllä kykenee ryyppäämään baarissa. Tälläinen vakipaikalla työskentelevä työnsankari.

    • Alavudellatöissäkäynyt

      Kuulin juuri yksi päivä että 50 vuotiaan siivoojan ns. määräaikaisuus oli uusittu 80:ntä kertaa. Kiva…ei lomia, painetaan vaan jos töitä on . Pari päivää ja taas soitetaan töihin.Työtön tottakai ottaa vastaan mitä tarjotaan. Taas hirveä paperisota: Olen niin kypsä, niin kypsä enkä ole ainut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1346
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe