Porinapasuunoista sekalaisia juttuja

Ali-Frankenstein

Näyttää tuo edellinen klarinettiketju jo sen verran hidastuneen, että avataan färski baana luisteltavaksi. Ainoa tarve on luistimet ;)

Ensimmäisenä aiheena voisi ruotia niitä ajatuspajoja. Kuka niitä ohjaa ja omistaa ja mihin ne pyrkivät

352

8338

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • edson

      Luin ensin, että "avataanpa härski baana"

      Ajatuspajoista en tiedä, mutta ajatushautomoissa voi olla naisvalta. Ei miehet haudo, enemmän takoo, joten ovatko pajat sitten meluisia turpiinlyönti - ei kun raudan taivutuspaikkoja. Sanotaanhan, että "pitääkö vääntään rautalangasta"

      Tätäköhän whoo tarkoitti niillä puujalkavitseillä, mitkä vievät pohjaa pajojen ja hautomoiden tuloksilta?

      Think tank. Voisko olla yksi sellainen yleensäkin suomalainen hallitus? Kapuloita eli klapeja rattaisiin eli säiliöihin hallitus, vuoron perään tankkien tyhjennys hallitus ... siis seuraava hallitus lupaa soten ja toimivat tietojärjestelmät, kunnes taas tulee uusi hallitus ja varmaa vain on halla ja hellekorvaukset.

    • edson

      Täytys saada jotain helpotusta paarmoja vastaan. Onneks koht on talvi. Paarmat ovat ainoita nisäkkäitä, joita on vaikea sietää. Tai olisivatpa nisäkkäitä, odotusaika öbaut 10 vuotta ja vain yks imetettävä kerrallaan.

      No ni, paljastan taas. Eilennä istuttii naapurin rouvan kanssa hänen pihallaan ja pohdittiin vanhenemisen hauskoja puoli, unohduksia ja kaikenlaisia muita kömmähdyksiä. Siis kaikkee kivaa on vielä edessäkin. Nyt pitää kyllä tässä vähän hellittää, tässä kivan odotuksessa, painaa jarruja kans, koska ei sairaudet ole kivoja. Ilman tulehduslääkettä en taitais enää pärjätä tai en pääsis duunin jälkeen ylös edes tuolista, saati sängystä. Selkä perskule sellanen. Tasapainoaistia ei ole pätkän vertaa. Kuuloaisti on vain luuloaisti.

    • Cee-Lila

      Zipzap puhui usein think tankista. Tänään on juttua lehdissä, että suomalaisetkin ovat jo niin lihavia, että lanssit ja paarit ovat liian pieniä potilaiden kuljettamiseen ja näin ollen sekä autot, ensihoitajat että potilaat ovat vaarassa pelkästään kuljetusten aikana. Nyt ollaan sitten ajatuspajoissa pohtimassa ja suunnittelemassa vahvempia kulkupelejä amerikan malliin, siellähän lihavia riittää. Ehkä tulevaisuuden ensihoitajienkin on oltava suuria kuin ladonovet, ettei tarvitse lisätä henkilökuntaa lansseihin.

      • Ali-Frankenstein

        Minun vbanhempi sisareni on muutaman kerrtan siedettävin vaurioin kaatunut ja tarvinnut apua päästäkseen ylös.
        Me lähisukulaiset olemme siihen keksineet hyvän ratkaisun : Pekka Niskan nosturipalvelun päivystysnumero aina matkassa.
        Se ilmasek vihjeeks Edsonillekin jos tasapainoelin kovin innokkaasti ja pyytämättä alkaa maan suuntaan vetään


      • Cee-Lila
        Ali-Frankenstein kirjoitti:

        Minun vbanhempi sisareni on muutaman kerrtan siedettävin vaurioin kaatunut ja tarvinnut apua päästäkseen ylös.
        Me lähisukulaiset olemme siihen keksineet hyvän ratkaisun : Pekka Niskan nosturipalvelun päivystysnumero aina matkassa.
        Se ilmasek vihjeeks Edsonillekin jos tasapainoelin kovin innokkaasti ja pyytämättä alkaa maan suuntaan vetään

        Tuota nosturia (ei kuitenkaan Pakka Niskan) olen nähnyt noissa amerikkalaisissa hengenvaarallisesti lihavat -ohjelmassa. Siinä henkilöt eivät pysty edes kavelemään vain siksi että ovat liian lihavia, paino esim 243 kg. Yksi ilta katsoin tällaisen ohjelman, nuori nainen oli vanhempiensa tuen armoilla, koska ei pystynyt kävelemään vaan liikkui pyörätuolin avulla pelkän lihavuuden takia. Ohjelmaa katsoessani ajattelin syödä yhden ruispuikulan, kun tuli nälkä katsoessani naisen syömiä herkullisia pitsoja (3 kpl), makkaroita (10 kpl) sekä jotain jäätelöitä, mutta jätin menemättä ruokakaapille.

        Jos kaadun, en minäkään helposti ylös pääse, syynä kipeä polvi ja molemmat ranteet. Tarvitsen jotain, mistä ottaa kiinni ja minkä avulla ponnistan itseni ylös. Ylipainosta ei ole vieläkään kyse. Esim kyykkyynmeno-voimistelu taikka etunojapunnerrukset eivät onnistu minulta ollenkaan. Lattialla risti-istunta japanilaista teetä juodessa ei onnistuisi ollenkaan. Siksi juonkin vain Liptonia kupista tuolilla istuen.


      • Ali-F

        Paras ohje meille vanhemmille ihan painosta riippumatta, onkin tehokkaasti vältellä kaatumista missään ja jättää tikapuiden käyttö nuoremmille.
        Itse olin hyvin tiedostanut kaatumisen riskit näin isona (Isot luut ;) )

        Sen kerran kun rojahdin silloin tammikuun 9 pv 2016 Kallion alamäessä mustalla jäällä nmiin heti mutui nilkka.
        Sen jäljkeen olen entistäkin tarkemmin katsonut mihin varpaani tunmgen ja nyt kun tämä ylimääräinen vika vielä heiklensi kävely- ja liikunta haluja ja osin kykyä niin kuljen aina niin, että tarvittaessa saan jostain kaiteesta kiinni.

        Minun painoni on nyt siinä 135 kg luokassa, mutta onhan pituuttakin melkoisesti. Liian painava silti. Olen nuorempina vuosina ja niillä voimilla kokenut henkilökohtaisen hyvänolon painoni olevan 120 kg sanoivat lääkäreioden pituus painosuhteet mitä tahansa

        Tietenkin ytkin oliosi helpåompi liikunnan kannalta jos paino olisi mieluummin se 120 kuin 135.

        Toisaalta jos tämä leikkaus jälkihoitoineen "onnistuu" nuiin kyllä painonikin tulee takuuvarmasti ja pysyvästi ja sopivan hitaasti tippumaan sinne 120 suuntaan

        Nyt en painonpudotusta kuitenkaan mitenkään halua nopeuttaa. Ensin on saatava tuo vatsaletkukij sopeutumaan paikalleen ja sen istutuskin on vasta alussa. Perjantaina katsotaan taan. Ei se kyllä paljoa eritä mutta laipan alla vatsanahkaa vasten on vielä harsotaitos eikä se ihan kivuton ole mutta ei mitään verrattuna siihen alkukiristykseen minkä oli ilmeisesti tehnyt King Kong 8 metrin putkitongilla


      • Cee-Lila

        Ei sinun painosi ole tavaton pituuteesi nähden, en siksi ottanut tätä keskustelunaiheeksi tänään,, Olen vain katsonut näitä ohjelmia, missä ollaan todella sairaalloisen lihavia. U:kin painaa ehkä 105 kg ja on lyhyempi kuin sinä. BMI ei myöskään paljasta kaikkea, jos on paljon tiukkaa lihaa se on eri asia kuin liikaa läskiä. Luusto myös määrää osan painosta.

        Sanoit, että sinulle laitetaan vatsaletku, entisen nenäletkun tilalle. Mihin se asennetaan. Siis suoraan vatsanahan läpi?


      • Ali-F

        Minä en kestä katsella niitä sairaasti ylilihavia ohjelmia.
        Tämä vatsa, eli PEG letku ainakin minun taoauksessani sijoitettiin noin 10 cm navan yläpuolelle ja noin 5 cm keskiviivasta vasemmalle.
        Onhan siinä se etu ettei se ole jokaisen siolmille hyppimässä ja nenän sekä nielun saa vapautettua paranemaan oikeampaan suuntaan
        Ei minuakaan oma painoni hermostuta, on oikeitakin hermopaine syitä, kuten juuri tuo letku ja se koko keikka.Mutta jos esimerkiksi Edson painaisi 150 kg niin hänellä saattaisi olla operusteita hermostua omaan painoonsa.
        DR Whoohan taas on selvä anorektia tapaus kerran väittää syövänsä porkkanoita½!


    • Dr.Whoo

      Paino korreloi vahvasti lihavuuden kanssa. Miekään en ole vielä riittävän ohuessa kunnossa, 186/90 (jälkimmäinen on paino). Mitä enemmän tulee ikää, sen enemmän ne ylimääräiset kilot rassaa. Olen kärsinyt huomattavasta lihavuudesta vaihtelevasti koko ikäni, pahimmillaan olen painanut 137 kg. Tiedän siis mitä puhun.

      Tästä aiheesta saataisiin aikaan helposti mojova riita. Jotkut väittävät esim. olevansa painavia "luonnostaan", heillä on painavat luut, lihovat syömättä oikeastaan lainkaan, ym ym höpönlöpöä. Tosiasiassa ainut syy lihomiseen on se että syö enemmän kuin kuluttaa. Energian häviämättömyyden lain mukaan energia ei häviä, eikä myöskään synny tyhjästä.

      Sen sijaan miksi syö liikaa, siihen on monenlaisia syitä, useimmat kuuluvat psyyken puolelle. Toki jonkin verran on aineenvaihdunnallisia eroja; toisen keho varastoi ylimääräisen energian rasvana hitusen tehokkaammin kuin toisen keho. Mutta nää erot on aika pieniä, eikä selitä kenenkään huomattavaa ylipainoa.

      Kulinaristina myönnän, että syöminen on likimain elämän suurin nautinto.

    • edson

      No ni, vai painoista täällä. Helpompi painoa hallita kuin pituutta. Omaa painoani hallitsen täysin itsevaltiaasti.

      Keskivartaloon se minun painoni on keskittynyt eli kuulemma sinne, minne ei pitäisi. Tosin suuri osa painosta on myös harteillani ja napatyrässä. 175 / 93 on timmit mittani just nyt. Ei kauaakaan, kun paino oli 105. Se on talvipainoni.

      Jo monta vuotta olen välttänyt vaatekauppoja "kohta laihdutan" metodilla. No se on taas sitten hankala metodi, kun pitäisi kasvattaa kehon kulutusta tai syödä tomaatti per päivä. Joka töötistä tulee neuvoja, että kulutusta pitäisi vähentää mieluummin.

      Joku nyt tuossa edellisessä kappaleessani mättää? Oon tainnut suggeroida itseni näillä selityksilläni ja nyt sitten en enää tiedä, mitä tehdä.

    • ali.f

      Sanoisin, että jokainen matkatkoon sen painon kanssa mikä ovat sopivaksi hyväksyneet
      Nyt tuli järjestykseen viimeinenkin tätä viimeistä muuttoa seurannut homma eli parkkitolpan sopimus valmiiksi, nyt saan vahan koslan taas suhteellisen lähelle mutta ennenkaikkea pääsen itsenäisesti maisemiin.

    • edson

      Itsehän kiloni kannan.

      No niin kantaa nakkimukikin, mutta voe voe, mitä suustaan päästää. Eilen mölisi ja puolusti kusettaja Jari Lindströmiä kyselytunnilla. Tää nakkimuki sentään kasvattaa läskejään verovaroilla perkele. Kyllä kansa tietää.

      No ni Ali, parkkitolppa on hyvän alun hyvää jatkoa. Enhän nyt tiedä tietty tarkalleen, mutta toivoa aina saa ja pitää. Juu ja se kämppäkin oli jo samaa jatkumoa parempaan.

      Sada sada jee! Eihän se kaikkea tuhoja korjaa, mutta antaa sentään jotain toivoa sekin.

    • edson

      Päiväkirjojen tekoa.

      Nyt alkaa olla järjestys matkoista tietsikalla. Ensin samassa kansiossa päivämääräjärjestyksessä kunkin päivän videot, matkakartta ja kuvat. Ja kansiot tallennettu ulkoiselle kovalevylle myös.

      • Ali-Korsto

        Oletko Edson koskaan ajatelölut luioda jonkinlainen kuvallinen matkamuisto novelli missä on sinun seikkailuitasi vielä lyhyen elämäsi varrelta, Parhait kuvia joita sinulla on laarteittain, Esimerkiksi rationaalisen ekomatkailijan tripit ilman taikasientä.
        Voisit lainat joukkoon motskariveljesi suullisia matkakuvauksia ja poikasi kohtalosta maustetta. "Muija veio.poika vikisi!"
        Kirjallisuusmarkkinoilla ei ole oikeastaan ollut mitään rehevää sitten Turms kuolemattoman


      • edson
        Ali-Korsto kirjoitti:

        Oletko Edson koskaan ajatelölut luioda jonkinlainen kuvallinen matkamuisto novelli missä on sinun seikkailuitasi vielä lyhyen elämäsi varrelta, Parhait kuvia joita sinulla on laarteittain, Esimerkiksi rationaalisen ekomatkailijan tripit ilman taikasientä.
        Voisit lainat joukkoon motskariveljesi suullisia matkakuvauksia ja poikasi kohtalosta maustetta. "Muija veio.poika vikisi!"
        Kirjallisuusmarkkinoilla ei ole oikeastaan ollut mitään rehevää sitten Turms kuolemattoman

        Rationaalinen ekomatkailija joo.

        Vain ikä estää muuttamasta omaisuuden eko-purjelaivaan. Ja se, etten opi koskaan kiertämään reimareita oikealta puolen. No auta armias, eihän se estä ajamistakaan, vaikka ei tunne liikennemerkkejä. Älä aja päälle on ainoa liikennemerkki, jonka koitan sisäistää. Ja jos ajat, niin hautaa ruumiit. Lähinnä tarkoitan elukoita.

        Rationaali matkailija opettelee pysähtymään, viihtymään ja juttelemaan immeisten kanssa. Katselemaan ympärilleen yleensäkin.

        Asiasta toiseen. Maradonalla oli katsomossa taikasientä, silmät pyöri päässä ja taputukset eivät onnanneet paraalla mahdollisella tavalla.

        Motskariveli kirjoittaa par'aikaa kirjallista tuotetta omista kokemuksistaan työaikana ja eläkkeellä olevista tapahtumista eri maissa.

        Sitten, kun ei enää rattiin pysty tarttumaan, niin pidän peukkuja, että näkökyky olisi tallella. Silloin matkustan neliömetrin kerrallaan ja teen muistiinpanoja vaikkapa pieneliöistä. Muurahaisten elämääkin olisi hauska seurata.


      • Alikorsto

        Kun olet yhteydessä motskarivbeljeesi niin kerro hänelle, että varsinainen maailmakiertäjä, 82 maata, kaikki maanosat Eteläm,annerta lukuunottamatta. Palkattuna, yrittäjänä, konsulttina eli soolona, muttei päiv'ääkään virallisena työttömänä, olisi hänen matkakuvauksisrtaa halukas lukemaan otteita, sitten ja jos niitä on saatavilla.

        Hyvät matkaseikkailut, jopa sallitusti värjätytkin ovat luettavaa ja opettavaista tarinaa


      • Ali-Ali

        Saitko tuosta Edsolvent selvän. Jos et saanut niin oikoluen ja kirjoitan vihreittä!
        Tänään olisi juttutuuleea, mutta puheripulit eivät aina satu samaan aikaan muiden kanssa.
        En muuten ole ainoa kirjoittaja jolle iskee ajoittain kova puheripuli ja sitten menee maakellariin jäähdyttelemään. Niin ja rikkaammat Könniin!


    • edson

      Olen joskus maininnut muutamalle kaverilleni, että meidän kirjoittajaporukkaan kuuluu myös merikarhukemisti. Näin myös veljelleni. Ja siis lisäksi maininnut, että olemme toisillemme tuntemattomia nimimerkkejä ja muita unohtamatta olen myös kehunut kirjoittajaporukan monipuolista elämänkokemusta.

      Veljeni on enemmän kiinnostunut mielenkiintoisista tapaamistaan ihmisistä kuin muusta. Toki maisemat kait myös ovat jotain merkinneet. Muutama viime vuosi, ehkä öbaut 10 viime vuotta ovat kartuttaneet hänen tietoisuuteensa motoristien tuntemuksia eri mantereilta.

      Olin äimän käkenä, kun kuulin hänen kirjoitusharrastuksesta.

      Puheripuli on ripuleista ehkä vaarattomin. Joskus, kun itse innostun, niin suupieliin ilmaantuu vaahtoa. Toisaalta säälin kyllä joskus niitä, jotka silloin lähistöllä ovat.

      • Dr.Whoo

        Ainakin elävässä elämässä pahimmat puheripulista kärsivät ovat niitä jotka myös vähiten ehtivät kuunnella muita.


      • aurora5
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Ainakin elävässä elämässä pahimmat puheripulista kärsivät ovat niitä jotka myös vähiten ehtivät kuunnella muita.

        Terve Whoo, on harmi ettei näistä nykyisistä tai entisistä elämäläisistä voi suoraan päätellä, ovatko he tosielämässä puheliaita vai eivät. Ketjujen valtaamisessa aktiiviset ovat tod näk kovimpia selittelemään, eivät välttämättä kiinnostavimpia.


      • Dr.Whoo
        aurora5 kirjoitti:

        Terve Whoo, on harmi ettei näistä nykyisistä tai entisistä elämäläisistä voi suoraan päätellä, ovatko he tosielämässä puheliaita vai eivät. Ketjujen valtaamisessa aktiiviset ovat tod näk kovimpia selittelemään, eivät välttämättä kiinnostavimpia.

        Ketjujen valtaamisessa? Mitä tarkoittanet?


      • aurora5
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Ketjujen valtaamisessa? Mitä tarkoittanet?

        Tarkoitan, että kun esim. minut on karkoitettu tästä ketjusta, niin nyt näköjään Rapu ei viitsi kirjoittaa omassa Elämä-ketjussaan, koska sinne on tullut vieraita "hallitsijoita".

        "Ne jyrää meitit."


      • Dr.Whoo
        aurora5 kirjoitti:

        Tarkoitan, että kun esim. minut on karkoitettu tästä ketjusta, niin nyt näköjään Rapu ei viitsi kirjoittaa omassa Elämä-ketjussaan, koska sinne on tullut vieraita "hallitsijoita".

        "Ne jyrää meitit."

        Joo, olen kyllä huomannut että pelokas Rapu aristelee meitä miehiä, rumiakin olemme. Mutta kaikille avoimia nää ketjut on, nyt ja aina. Vähintään kolmannen kerra totean: Kaikista ei voi tykätä, mutta sietää pitää.

        Eikä täällä eikä tuolla ole hallitsijoita, ei ole keisreita, ainkaan ilman vaatteita. Mie nyt korkeintaan vähän joskus vähän johdattelen keskusteluja, sillai ystävällisesti ja huomaamatta..


      • edson
        aurora5 kirjoitti:

        Terve Whoo, on harmi ettei näistä nykyisistä tai entisistä elämäläisistä voi suoraan päätellä, ovatko he tosielämässä puheliaita vai eivät. Ketjujen valtaamisessa aktiiviset ovat tod näk kovimpia selittelemään, eivät välttämättä kiinnostavimpia.

        Valtaaja (?) tai ei, karkoitettu (?) tai ei, on se kumma, jos näihin avoimiin saitteihin sitten ei voisi kirjoittaa.

        Oma Elämä ketju ? Voihan nenä. Niistä alkuajoista, jolloin noin saatoin minäkin tuntea, olen vapautunut. Toistaiseksi kuitenkin, silloin kun käyn suomi-kaksneljässä, niin "automaattisesti" luen soitinpelien ketjun kirjoitukset. Joskus olin tekniikankin ketjuissa täällä ja vieläkin, jos googlehaku suomi24:ään viittaa, saatan lukea itseäni kiinnostavia ketjuja. Tosi harvoin kylläkin.

        Eiks lopetettas tällainen? Ainakin minä en niin välitä, mihin kirjoittelen täällä, harjoittelen vain sietämistä. Ja ehkä hieman sanavalintojakin.


    • edson

      Tänään, pudotuspelien aattona, sovin itseni kanssa, etten rehki. Sopimus piti.

      No täytyy kehua, että panostin naapurin, metsänomistajan, saunapuihin eli vein maassa kuivanneita klapin pätkiä kiitokseksi siitä, että olen saanut hakea hänen metsästään tuulenkaatoja. Hänellä on halu käydä tynnyrisaunassaan, mutta taiteellisena sieluna ei niin paljon perusta polttopuiden teosta. Lisäksi hänellä on ollut kaikenlaista puuhaa keväästä tähän päivään oman kirppiksen ja muutamien taidenäyttelyiden järkkäämisessä. Lisäksi omatuntoni tyydyttyi, sillä hänen tuulenkaadoillaan ja hakkuista jääneillä latvuksilla on ollut isohko merkitys meidän talven viettoon. Ja mettäs on kiva olla. Tänään tuuli toimi hyvänä hyttysmyrkkynä.

    • Ali-Baba

      Tämänpäiväisellä kuntotestikierroksellani sattui muuten varsin odottamaton tapahtuma ihqan kotiportin lähellä-
      Olin parkkeerannut ruutuun mikä on noin 1200 m päässä ovesta. Mukana rollaattori mikä oli taitettuna kontiossa ja rollaattorin istumakannella Liidelin paperikassa, jossa hankintani. Päästyäni kotiinpäin viimeiseen kääntöympyrään autoliikenteelle niin kassi ottia tuota ja repesi luovuttaen tavarani asfalttiperän hallintaan aluksi.
      Yritin niitä pakkailla takaisin kassiin ja kun eivät pysyneet rollarin tasolle.
      Yhtäkkiä viereen pysähtyi nuoren naisen ajama auto ja hän ulos autosta kertoen että heillä on kasseja takakontissa. Nainen antoi minulle sellaisen muovisen liidelin suuren ostoskassin jonka kanssa lopulta sain kamani pysymään rollarin laudalla ja himaan.
      Rouva ei varmaan tätä näe, mutta jos näkisi niin kiittäisin avusta ja erityisesti siitä että onkin olemassa ihmisiä jotka ovat valmiita auttamaan pyyteettä kun näkevät että sille olisi paikka.

      Samalla jouduin oppimaan senkin että nykykunnossa ei ole syytä ahnehtia tavarnakuljetuksessa vaan se on hoidettava niinkuin alunperin ajattelin että auto oven eteen mihin sen saa 2 tunnin pysäköintikiekolla kolmelle vieraspaikalle ja sitt3en kamat vetokärryllä himaan ja sitten vasta auto parkkiinj ja rollaroiden takasin ilman lisäpainoja

      Maailmassa ja sen kansalaisten joukosta siis löytyy edelleenkin perushuolehtimista, eikä pelkkää hyväksikäyttöä mihun suuntaan maailma on näyttänyt kehittyvän.

      Se että kuitenkin joissain meistä piilee aito hyvyys on tämän vuoden positiivisin havainto

      Voisiko tällaista sattua esimerkikisi Pehmoisissa? Tämä siis sattui ihan Hellsingissä

      • Dr.Whoo

        Hienopa tapaus tuo.

        Mutta, sen verran kyyninen, jopa inhorealistinen olen, että en oikeastaan usko täysin pyyteettömän hyvyyden olemassaoloon. Luonnossa ei ole hyvyyttä eikä pahuutta muualla kuin ihmisten kesken. Onneksi suurin osa ihmisistä tekee "hyviä" asioita. Mutta hyviä tekoja tehdään vain jonkin palkinnon vuoksi. Palkinto voi olla vaikkapa vain hyvä mieli minkä saa toisen jeesaamisesta. Sekä tietysti sen ilmiselvän tosiasian ymmärtämisestä, että sitä voi olettaa itse saavansa mitä muille antaa.

        Mutta pahuus...luullakseni on olemassa ihmisiä jotka haluavat saada pahaa aikaan, ja ilmeisesti saaden mielihyvänsä siitä.

        No huh, voi näitä juttujani..


      • edson

        Oikeestaan uskon sellaiseen hyvyyteen, ettei siellä taka-ajatuksena ole oman itsensä onnelliseksi ja tyytyväiseksi tekeminen. Toisaalta toisen auttaminen ei saisi sulkea pois sitä, että siitä tulee hyvä mieli auttajallekin.

        Pienellä paikkakunnalla asuneena uskon myös siihen, että jos jollekin sattuu jokin kämmi, niin osa aattelee, että just tolle sen pitikin sattua, häh häh, siitäs sait. Joku taas ihan varmana auttaa.

        Noin siis laajemmin voisin aatella, että Suomessa ei välitetä, jos Välimereen hukkuu väkee. Veikkaus. 70 % ei välitä.

        Sitten veikkaan, että Espanja voittaa Venäjän ja Tanska Kroatian.


    • Ali-Baba

      Tuo nyt on kyllä korjattava; Olin parkkeerannut ruutuun mikä on noin 1200 m päässä ovesta. Mukana rollaattori mikä oli taitettuna kontiossa ja rollaattorin istumakannella Liidelin paperikassa, jossa
      1200 m piti lukea 100 m.

    • Dr.Whoo

      Tässä aika kiinnostava juttu ihmisoikeustuomioistuimen (EIT)päätöksestä.

      https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005739531.html

      Esim:

      "EIT on erottanut toisistaan faktaväitteet ja mielipiteet. Mielipide ei ole samalla tavalla sidottu tosiasioihin kuin faktaväite, mutta sekin voi olla sananvapausartiklan vastainen, jos sen tueksi ei pysty esittämään perusteita.

      Asian esitystavalla on merkitystä. Vaikka itse asian kertominen katsottaisiin hyväksyttäväksi, tarkoituksellisen loukkaava muotoilu ei nauti sananvapausartiklan suojaa. Toisen ihmisen nimitteleminen halventavaan sävyyn ei siis ole hyväksyttävää."

      • edson

        Faktaväite : Työministeri valehteli viimeisellä eduskunnan kyselytunnilla. Aktiivimalliasia, missä nyt suunniteltua kakkosta noudattaen siitä huolimatta saattaa menettää osan työttömyyskorvauksista. Oikein lakiviilaajien juttuja taas.

        Mielipide : Ei sillä ole väliä

        Olin niin laiska, etten ainakaan vielä lukenut koko juttua.


    • edson

      Nyt kirppikselle pukua kattomaan. Eilen on sieltä bongattu ehkä minulle sopivan kokoinen, liki uusi puku.

      Kalanruotopikkutakki on palvellut jo monet hautajaisetkin ja muut bailut, mutta jos nyt ... ja sitä paitti, kalanruototakkia en hylkää kuiteskaan.

      • Dr.Whoo

      • edson
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Ja tässä tyylikäs krvatti kalanruotopukuun.


        http://bot.fi/2pfy

        Toi olis todella hiano. Minulta jäi se nokkakalan ruoto sinne ravintelin lautaselle. Se olisi natsannut juuri hakemani puvun väritykseenkin. Tummahkon sinisen Turon puvun hain just kirppikseltä.

        Siististi pukeutuminen kaiken kaikkiaan on kuulemma toisten kunnioitusta. No osalla se on myös itsensä esille tuomista. Ei siis riitä pestyt ja siistit housut ja villatakki joka juhlaan. Vainajakin ... äsh. Kääntyy ne muutenkin haudassaan helekutti.


    • Ali-Kuli

      Herrojen pukeutumispäivät. Kyllä kalanruoto tweed aina paikkansa ansaitsee. Tuo kravatti saattaaa olla sellainen rajatapaus.
      Psykiatriahan tuntee Atriaa paremmin , että kevyt tai heikko persoonallisuus yrittää ulkoisin merkein saada muiden huomion kohdistumaan itse merkkiin eikä sen epäfvarmaan kantajaan.
      Tyypilliset tällaisen heikon persoonallisuuden kätkemismerkit ovat juurikin solmio miehillä, tatuoinnit ja lävistykset yleisesti sekä aikuisten purkan mässyttäminen, mikä saa muut mielikuvaan märehtijästä eikä purkaaa mässyttävästä ihmisestä joka kätkee persoonallisuustasonsa puutteita
      Kirppis on hyvä paikka hankkia erilaista käyttö ja kulutustavaraa. Valitettavasti en vaatetuksen osalta kuulu niihin jotka sieltä mitään sopivaa löytäisi.

      Muuten kai olette huomanneet, että kokkiohjelmissa lähes pääosin kokataan kaasulla ja valurautapannu heiluu aika tiuhaan. Valurautapannussa on sekin hyvä ominaisuus, että se voidaan kuumentaa tosi kuumaksi ja se kuitenkin säilyttää lämpöä jonkin aikaa..

      Jos pääsen vielä joskus oikeiden syöjien kirjoille analyytikon asemesta niin lupaan hankkia sekä valurauta paistinpannun että uunipannun

      • Dr.Whoo

        Ilmankos mie en mielelläin käytä kravattia, vaik mielelläni pukeudunkin tilanteen mukaan hyvin.

        Se onkin mielenkiintoista miten tuo pukeutumusjuttu liittyy ainakin itselläni siihen, millaisissa mitoissa kroppa on. Lihavina kausina ei vois vähempää kiinnostaa, näytän lähinnä puliukolta. Sitten kun kroppa on "timmimmässä" kunnossa, meikäläisestä löytyy lähes keikarimaisia piirteitä. Ostan uusia vaatteita jne. Tiedän kyllä että vaatteet eivät tee miestä, mutta on se joskus kiva pukeutua hienosti.

        Nuo tatuoinnit ja purkansyönnit liittynee enemmän erilaiseen tapakulttuuriin nuoremmilla sukupolvilla. On ne kyllä pirun rumia, tatuoinnit.


      • Dr.Whoo

        Pannuista puheenollen, niin meillä käytetään juurikin valurautaa. Nyt on kyllä käytössä myös tommonen mikälie Fiskarsin kovanaama (hard face), mutta kokemuksien mukaan kestävät vain lyhyen aikaa, vaikka uutena ovatkin loistopannuja. Tän pitäis vissiin olla jottain erinomaista laatua, mutta saapas nähdä.


    • edson

      Jalkapalloilijoilla on paljon tatuointeja.

      Kysymys. Mille joukkueelle sopisi tatuointi 1-5-5 ? Taatana tentään.

      Purkka. Minulla tapa, olis kuin alasti ilman purkkaa. (Nikotiini)purkka myös enemmän kuin tapa, suorastaan addiktio. Joku lääkäri muistaakseni on pitänyt hyvänä syljen hyvää eritystä. Oisikohan ollut joku hammaslääkäri. Tai sitten ei, mutta purkka lisää ainakin syljen eritystä.

      Meillä on kait 99 prosenttisesti käytössä erilaisia pintakäsiteltyjä pannuja. Ainoastaan pieni valurauta, millä kyllä saa maukkaita pikku räiskäleitä ja paistettuja perunoita.

    • Dr.Whoo

      "Uusi taksilaki voimassa vasta 15 tuntia – Lahden katukuvaan ilmestyi jo mystinen traktoritaksi"

      Vinkki vinkki, eikös tässä olis hyvä konsti  lisätienisteille entiselle taksimiehelle?

      http://bot.fi/2pg9

      • edson

        Olen ihan vastaavalla kalustolla (traktori ja peräkuuppa) vienyt kumppanin ja naapurin rouvan metsätietä mustikkapaikoille. Kuupassa oli 20 cm vahvuinen pehmuste. Tuossa kuvassa ei ollut pehmustetta, joten b- luokan yrittäjä.

        Tuossa joutuu kuitenkin itse ajamaan. Mieluummin kehittelisin sellaista yritteliäisyyttä, ettei tarttis muuta kuin laskuttaa ja käskyttää :)


      • Dr.Whoo
        edson kirjoitti:

        Olen ihan vastaavalla kalustolla (traktori ja peräkuuppa) vienyt kumppanin ja naapurin rouvan metsätietä mustikkapaikoille. Kuupassa oli 20 cm vahvuinen pehmuste. Tuossa kuvassa ei ollut pehmustetta, joten b- luokan yrittäjä.

        Tuossa joutuu kuitenkin itse ajamaan. Mieluummin kehittelisin sellaista yritteliäisyyttä, ettei tarttis muuta kuin laskuttaa ja käskyttää :)

        Tohon just mun liikeidea perustuu, ihan ei ole vielä toteutunut.


    • Dr.Whoo

      Aamucapulla Fasulla, jep. Kesälomaa ajattelin pitää tänään 3 tuntia. Sitten taas töiden kimppuun. Toisaalta meikä on aina töissä, aivot raksuttavat huilatessakin.

      Kumma juttu, nyt taas tuntuu tää saitti toimivan luurillakin, ei edes nikottele.

      • Dr.Whoo

        No totta hitossa toimii luurilla näin lyhyt ketju, toiseen ketjuun hyvä jos jotenkin pääsi lukemaan viestejä.


    • Ali-Kuli

      Ei täällä mikään pahemmin porise, eivätkä herrat horise. Työ kaikkiwen päivät täyttää, eikä sen jälkeen ehdi valtakunnallisesti mielipiteitään näyttää.
      Kunhan jaksaa Zetorin käyntiin potkia ja sitten sitä käyttää

    • aLI-kULI

      NYT KAIKKI KILJUEN MASKUUN OSTAMAAN "KALUJA".
      MASKUSSA ALKOI HULVATON ALE JA SE ON NYT JO 45´HULVATON ALE TÄNÄ VUONNA

    • Dr.Whoo

      Kyllä menee meikän työnteko velttoiluksi, taas täällä Fasulla aamucapulla.

      Juu, huvittavia ellei suorastaan silkkaa höynäytystä on nuo kaluliikkeiden jatkuvat alet. Maskukin saanut useita sanktioita harhaanjohtavasta markkinoinnista, mutta meno eikun jatkuu. Sukari nauraa sadan tonnin sakoille, joita jo vissiin pari kertaa ainakin on napsahtanut.

    • Ali-Kuli

      Hullua tämä työnteko. Minäkin olen jo tehnyt labrareissun ja iltaopäivällä jonossa lääkärireissu.
      Vampyyri muisti heti että tuota pistelin viime kerralla neljästi löytämättä verta ja ohjasi suoraan täyskokeneelle vampyyrille joka pikkuisen neulaa kierittelemällä löysi yhdellä pistolla tarvittavan määrän.
      Saisi jo loppua nämä verenirroituskokeet"

      • Dr.Whoo

        Miulkiin on huanot suanet, voipi olla taju kankaalla jos joku tumpelovampyyri yrittää ruuvata neulaa suoneen. Taitava vampyyri tekee sen niin, ettei edes huomaa.


    • edson

      Täällä taas menee velttoilu työnteoksi.

      Sadepäiväkin tulossa ja mitä vanhemmaksi tulee sitä enemmän sokeriksi muuttuu. Oiskohan tuo sokeritaudin lähde eli juuri?

      Maskussa en ole koskaan käynyt enkä käy. Tyhmä asenne, mutta olkoot. Toisaalta, jos alkais samoin perustein lopettelemaan erilaisia käyntipaikkoja, niin taitais paikat olla vähissä. Tässä näkyy suuri luottamukseni eli ihan on pulaa luottamuksesta eli suorastaan luottamuspulaa rahapulan lisäksi.

      • Dr.Whoo

        Sukariko vaiko mikäkö Maskussa närästää? Mie ostan niin harvoin kaluja, etten oikeen tiiä noista. Samaa krääsää taitaa näissä isommissa ketjuissa kaikissa olla.


    • Dr.Whoo

      Häh, äijät valveilla jo tähän aikaan iltapäivästä?
      Mie oon taas kaffella, nyt täällä Prismassa.

    • edson

      Nyt on kuitenkin mentävä ulos. Kaksi lasta vaatii tai ei ne lapset vaadi vaan minä vaadin. Muuten joutuu leikkimään piilosta koko päivän tai katselemaan lastenohjelmia tai pelaamaan kimbleä tai lukemaan satuja tai ottamaan vanhemmalta puhelimen kädestä tai konttaamaan lattialla autojen seassa tai tai tai

      Ulkona on meinaan metsämansikoita houkuttimena. Ja muurahaiset ovat kans kivoja tai sisiliskot. Ja tytölle kaikki kukat

      Johtopäätös. Yöllä sitten pidetään vapaata. Katsotaan futismatsit nauhalta. Hitto, mähän oon just koneen ääressäki että mitenhän se meneekään ja lapset huutaa : tuu pappa !!!

      • Dr.Whoo

        Ja täällä ollahan, kahvilla Nesteellä nimittäin. No, tuli tossa kyllä syötyäkin. Eli kyllä tässä työt hyvin edistyy.

        Ja rankkaa se on toi lastenlikkakin olo, vaik ihan mukavaa kunhan ei jokapäiväistä oo.

        Ja Auroralle tuonne toiseen ketjuun (luurilla ei voi vastata) sen verran, että kyllä löytyy miulta tuokin, kipee polvi nimittäin. Tossa vuosi sitten kuljin jatkuvasti apteekin polvitukea käyttäen, ja olin jo varma että nivelrikkoa tämän nyt täytyy olla. Harkitsin jopa lääkärille lähtöä. Sitten kuitenkin hokasin, että jos pikkuisen painoa pudottais, sehän kuitenkin on se ensimmäinen asia mikä tulisi tehdä. Tommonen 15-20 kiloo pois, ja taasen ei ole minkäänmoista vaivaa polvissa.


    • Cee-Lila

      Minullakin on vasen polvi ollut kipeä ja turvoksissa jo puolitoista vuotta, mutta ei ole ylipainosta johtuvaa. Polvelle ei tehdä mitään, koska vasen jalkani ei ole muutenkaan kunnossa kaikista toimenpiteistä huolimatta. Viime perjantainakin Meikussa pyysin tyynyn polveni alle, koska on tuskallista jalalle maata suoralla alustalla jalan verenpainemittausten aikana ilman, että polvitaipeen alla on jotain koroketta.

      • aurora5

        En usko, että minunkaan polvivaivani on liikapainosta johtuva, vaikka Whoo tuolla niin vihjaileekin. Miksi ne läskit sitten vaikuttaisivat vain toiseen polveen.

        Selitäpä Whoo sitten, miksi toinen kylkeni on äitynyt kipuilemaan, eihän sen yläpuolella ole kuin henkisen työn tekijän hennot käsivarret ja painavat aivot;)

        Kahdeksankympin raukoilla rajoilla ihminen ei yksinkertaisesti ole yhtä vankka kuin kuusikymppisenä. Me jokainen kulumme ajan myötä. Itse asiassa rappeutuminen alkaa jo syntymän hetkellä.


      • Dr.Whoo

        Jos on toispuoleisesti lihava?

        Eräs entinen kollegani valitti usein, että on kylk kip. Johtui virtsakivistä.

        Rappeutuminen on karu tosiasia. Kyllä sen tässä iässäkin huomaa. Mieli on nuorukaisen, kroppa ei.


      • Ali-Kulinen

        Kaameita juttuja lukea nuo pitkät suonensiirrot ja saitten kaikki haavahoidot ja komplikaation.
        Vaatii luonnetta aimosti selvitä ja kohdata kaikki se fyysinen ja henkinen rasitus mikä sellaisista seuraa.

        Olin nyt iltapäivällä ontelohuuhtelussa ja nuorempi dr. sano että kylläpä on pieneksi muuttunut. Tämä Dr on sen monta kertaa osastolla hyyhdellut. Edelleenkään ei ole täysin kiinni vaan sopivasti ruiskutettuna neste pääsee oienesllä määrin suuhun.
        Meinaavat että paraimmillaan se jopa saattaa kasvaa umpeen tällä menolla.
        Sairaalassa pitääkin vaatia korotukset ja pehmennykset niin kyllä ne heti tulee. Ne ei välttämättä ajattele ensin asiaa kun ei ole oma polvitaive tai jäykkä niska leikkelypöydällä.

        Saitko Cee muuten mitään opiaatteja kotikipulääkkeeksi? Eivät kaikille niitä anna, mutta minä sain.

        Tosin olen kaivanut esiin wiskyvarastoni ja alkanut ottamaan reippaan ravintolapaukun verran päivässä sitä. Hyvin menee letkua pitkin ja puhdistaa letkunkin.

        Tosin minulle sopiva kokoinen ravintolapaukku tainnuttaisi jo Dr. Whoon kaltaisen langanlaihan (alle 100 kg) vegaanin ja laittaisi Pehtoorin kiipeilemeään pihapuihin

        Ei ole siis helppoa kellään, mutta jokaisen on jotenkin soudettava venettä niillä eväillä mitä tuli matkaan


      • Dr.Whoo

        Tsot tsot, olen juonut kokonaisen pullollisen oluttakin ja pysynyt melkein tolpillani. Eli ollaan tässä kovan luokan juomamiehiä tarvittaessa.


      • Cee-Lila
        Ali-Kulinen kirjoitti:

        Kaameita juttuja lukea nuo pitkät suonensiirrot ja saitten kaikki haavahoidot ja komplikaation.
        Vaatii luonnetta aimosti selvitä ja kohdata kaikki se fyysinen ja henkinen rasitus mikä sellaisista seuraa.

        Olin nyt iltapäivällä ontelohuuhtelussa ja nuorempi dr. sano että kylläpä on pieneksi muuttunut. Tämä Dr on sen monta kertaa osastolla hyyhdellut. Edelleenkään ei ole täysin kiinni vaan sopivasti ruiskutettuna neste pääsee oienesllä määrin suuhun.
        Meinaavat että paraimmillaan se jopa saattaa kasvaa umpeen tällä menolla.
        Sairaalassa pitääkin vaatia korotukset ja pehmennykset niin kyllä ne heti tulee. Ne ei välttämättä ajattele ensin asiaa kun ei ole oma polvitaive tai jäykkä niska leikkelypöydällä.

        Saitko Cee muuten mitään opiaatteja kotikipulääkkeeksi? Eivät kaikille niitä anna, mutta minä sain.

        Tosin olen kaivanut esiin wiskyvarastoni ja alkanut ottamaan reippaan ravintolapaukun verran päivässä sitä. Hyvin menee letkua pitkin ja puhdistaa letkunkin.

        Tosin minulle sopiva kokoinen ravintolapaukku tainnuttaisi jo Dr. Whoon kaltaisen langanlaihan (alle 100 kg) vegaanin ja laittaisi Pehtoorin kiipeilemeään pihapuihin

        Ei ole siis helppoa kellään, mutta jokaisen on jotenkin soudettava venettä niillä eväillä mitä tuli matkaan

        Sain minä opiaatteja viime vuonna, jopa kahta sorttia, eli Tramalia ja Lyricaa. Viime syksyn jälkeeen en ole syönyt kumpaakaan. En edes 1 gramman Paratabsia, jonka resepti jo loppui, mutta tabletteja on vielä jäljellä, samoin Lyricaa. Nyt minulla on ne kovat säryt loppuneet, ettei ole tarvetta. Pienempiin särkyihin olen niin tottunut, etten niitä lääkitse. Esim polven kipuun en syö mitään, enkä tilapäisiin päänsärkyihin. Yritän välttää kipulääkkeiden syöntiä, koska minulla on niin iso arsenaali päivässä syötävä aivan näihin verenkiertojuttuihin.


    • edson

      Jahas, vai täällä rappeudutaan.

      Niin täälläkin. Ja autokin rappeutuu ja siihen on vaihdettava nivel, kun ei siinäkään ole rasvanippaa. Mutta auto ei rypisty, paitti kolarissa, vaikka vanheneekin.

      Sellast se on, että maalima muuttuu. Hetkonen. Siis, että ropotit ei ruostu ja ihmiset saa sitten rauhassa rappeutuu.

      Tähän sopis ny joku rappiolaulu, vaikka Hassisen koneelta. Tube ei anna ääntä, sekin on rappiolla

      • Dr.Whoo

        Vaan minä ostin juuri pari toosaa mansikoita. Mitä lienee Rumbaa, ei Polkan veroista, mutta kyllähän näitäkin syö. Myös pensasmustikoita toosallisen.

        Juu, vanhenee ne autokin, miekiin oon tuuminut tommosta lataushybridiä..taitaa kyllä jäädä tuumiseksi. Täyssähköinen se olla pitäisi, maksavat vielä liikaa. Kyllähän dieseli edelleen olis ylivoimainen valinta. KaasuAli tietysti on eri mieltä.

        Ja vanhenee se vaimokin, en kyllä toistaiseksi oo tuuminut vaihtoa..


    • Ali-Kuloinen

      On kyllä tylsää. Ei voi edes herkutella murheeseen. Se se vasta sadismia onkin.
      Kun kello on jo ehtoopuolella niin taidan ottaa annosen minulle määrättyä taikanestettä ja sen lämmittämänä olla hetken aikaa kirjailija. "Fat loosing Jules"
      Pitäisi kohtapuoleen jo käydä vaa'assa katsomassa montako kiloa tämä letkusadismi on poistanut.

      Indonesiassa oli lähes jokaisessa Masakan Padang ravintolassa tarjolla paahdettuja lehmänkorvia. Ei sekään juuri innosta läskiä vyötärölle keräämään.

    • Ali-Kuloinen

      Tässä kun tänään ovat olleet siansaparot tapetilla siksi että EU on kieltänyt niiden leikkaamisen, mutta vain Suomi ja Ruotsi antavat siokojen pitää saparansa ja sen sijaan että söisivät toistensa saparoita , saavat oikeaa ruokaa, olikeaan aikaan.

      Länsirannikon painonvartijalta onkin kysyttävä, että onko siellä päin tuttua Kiinassa ylettömän tuttu siansaparomuhennos?

    • Ali-Kulinen

      Tässsä kohtalainen reseptilista näytteineen Masakan Padang safkasta ; https://cookpad.com/id/cari/masakan padang Nimihän tulee Länsi sumatralaisen Padangin kaupungin ja sitä asuttavan heimon ruokatavoista. Kyseessä on trooppisissa olosuhteissa esivalmistettu ruoka. Lisukkeeksi ravintolassa kävijä ottaa yleensä höyrytettyä riisiä. Nasi putih, ja sitten menoiksi. Säilyvyyden kannalta öljyä on aika lailla samoin melko tuhteja mausteita jotka toimivat samalla bakteerintappajina.

      ps. vielkää en ole ottanut taika juomaa, mut koht otan!

    • Ali-Kulinen
    • Ali-kulinen

      Ei sujhostu kuitenkaa ratkaisevaa padang sanaa muuttamaan html muotoon. joskus näin käy. yleensä paranee bottaamalla; http://bot.fi/2pod
      jos ei auta ja masakan padang kiinnostaa niin kirjoittakaa se selaimeen ja sieltä löytyy kaikenlaista tästä keittiöstä. Ei wegaaneille

      • Cee-Lila

        Katsoin eilen netistä sellaisen vietnamilaisen ruokaohjeen, missä oli pohjana 1000 matoa, ihan kastemadon näköisiä, osa oli vaaleanruskeita, osa vaaleavihertäviä. Ne huuhdeltiin muutamaan kertaan, sitten käytettiin kuumassa vedessä, minkä jälkeen ne jauhettiin myllyssä, sekaan lisättiin lihapaloja, maustettiin suolalla ja vihreällä yrttimurskeella, paistettiin pannulla runsaassa öljyssä. Näytti kyllä aika herkulliselta, mutta tietäen ne madot, en söisi.


    • amummu

      Vegaanivouhotus alkaa himpun jo tökkiä. Ei lehteä, missä vegereseptejä ei olisi. Jotenkin tuntuu, että pitäisi olla kallella kypärin, jos syö jotain eläimellista. Miksihän meillä on sellaiset hampaat kuin on?? Jäneksen hampaat kai olisivat hyväksyttävämmät, mut ku on ne tavalliset. Ainakin minulla.

      Vihreätä meillä syödään paljon , mutta sen ohella myös kohtuudella eläinkunnan tuotteita: kanaa, possua, kalaa, makkaraa (siipan must-ruokaa). Sirkat eivät vielä kuulu menuumme, eivätkä kuulukaan niin kauan kuin minussa henki pihisee. Joku roti!!


      Teatterissa olimme. Alkuun vettä putosi enemmän kuin laki sallii, mutta esiintyjät eivät olleet moinaankaan. Aivan mahtavasti vetivät. Toisen näytöksen (puoliajan) saivat jo olla kuivassa. Kun kävin miniääni halaamassa, niin oli vaatteissaan ihan läpimärkä, hiuksia myöten. Toivottavasti ei tule kipeäksi.

      Nyt unten maille,että pääsen aamulla ylös. Pitää lähteä uusimaan passia, labraan ja viemään tyttöä terapeutilleen.

      Kauniita unia itsekullekin!

    • Dr.Whoo

      Veganismi isminä tarkoittaa täydellistä kieltäytymistä kaikista eläinkunnan tuotteista kala mukaanlukien, eli on siis täysin älyvapaa ajatus. Kasvisruoka sinänsä on terveellistä ja voi olla erinomaisen hyvääkin. Monilla on vain turhan paljon ennakkoluuloja sen suhteen.

      Sen sijaan minä, yllättävää kyllä, olen nyt kahvilla. Töitäkin olis tarkoitus tehdä.

      Tota vettä tuntuu taivaalta tippuvan koko viikon, hyvähän se on että kuivuus alkaa hellittää. Pohjavedetkin edelleen erittäin alhaalla ainakin täälläpäin.

      Mutta Thaimaan luolapojilla ei taatusti ole kovinkaan mukavaa.

    • edson

      Minä ihmettelen sitä, miksi ollaan niin riittisiä esimerkiksi vegaaniresepteihin. Eikö niitä voi ohittaa, jos niitä ei halua nähdä?

      Jokakesäinen/keväinen grillausvouhotuskaan ei minua ainakaan hetkauta. Itse en grillaa juuri koskaan ja ainoa grillikin on vanha hiiligrilli. Toisaalta kyllä katselen mielelläni Samin grilliä ylen aamuteeveestä.

      Nyt olen löytänyt itselleni mainiot sivustot, monnlaisten ihmisten monenlaisia kokemuksia karavaanireissuilta ja sielläpä säpinää sivustoilla. Laaja skaala korjaamoista hiljaisiin yöpymispaikkoihin, hintaesimerkkejä ja vinkkejä leiripaikoista kohti nähtävyyksiä yleisillä kulkuneuvoilla tai omilla fillareilla. Siis niille, jotka haluavat seisoskella Eiffelin vieressä.

      • Dr.Whoo

        Hiili/puuklapi grilli meitilläkin on. Rillaaminen silloin tällöin on ihan kivaa ja leppoisaa puuhaa. Oppis vielä käyttämään tuossakin enemmän kasvia kuin eläintä.

        Nyt sijaitsen täällä Forssassa, työmatkalla siis. Paikallisia Sonata mansikoita tässä maistelen, erittäin hyviä nämäkin. Tänä kesänä mansikan laatu on ollut merkistä riippumatta erinomainen. Tähän astisten makututkimuksieni tulos on yllättäen se, että parasta on ollut Sonata, sitten Polka, sitten Rumba.

        Aika rauhallista on teillä.

        Miekin, tai mekin joskus nuarena saatettiin silloin tällöin telttailla jossain cambing- alueella. Enää ei viittis niin alkeellisesti yöpyä. Ohan nuo ihan mukavia paikkoja jotkut. Yks hienompia kotomaassa on mielestäin Kangasjärvi Isojoella. Missään ei oo yhtä kristallinkirkasta vettä kuin siellä. Melekein kuin näköharha sameisiin vesiin tottuneelle.


      • amummu
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Hiili/puuklapi grilli meitilläkin on. Rillaaminen silloin tällöin on ihan kivaa ja leppoisaa puuhaa. Oppis vielä käyttämään tuossakin enemmän kasvia kuin eläintä.

        Nyt sijaitsen täällä Forssassa, työmatkalla siis. Paikallisia Sonata mansikoita tässä maistelen, erittäin hyviä nämäkin. Tänä kesänä mansikan laatu on ollut merkistä riippumatta erinomainen. Tähän astisten makututkimuksieni tulos on yllättäen se, että parasta on ollut Sonata, sitten Polka, sitten Rumba.

        Aika rauhallista on teillä.

        Miekin, tai mekin joskus nuarena saatettiin silloin tällöin telttailla jossain cambing- alueella. Enää ei viittis niin alkeellisesti yöpyä. Ohan nuo ihan mukavia paikkoja jotkut. Yks hienompia kotomaassa on mielestäin Kangasjärvi Isojoella. Missään ei oo yhtä kristallinkirkasta vettä kuin siellä. Melekein kuin näköharha sameisiin vesiin tottuneelle.

        Meilläkin mökillä käytetään hiiligrilliä vesielävien grillaukseen. Siippa on allerginen niille, eikä viitsitä sen takia ottaa turhia riskejä kaasugrillin kanssa, missä muu grillattava valmistuu.

        Minä muuten grillasin taannoin avocadoja. Niistä tuli herkullisia chilikastikkeella ryyditettynä. Kiinankaalia olemme grillanneet myös ja sekin tosi hyvää, vaatii myös jotain mauste(kastike)tta kyytipojaksi. Maissi, sienet!!!, paprikat, zuccinit, parsat, perunat, bataatit, uuni-/grillijuurekset ja erilaiset hedelmät ovat meillä lähes vakiogrillattavia. Himogrillaajat sanovat, että kaikki rehut sopivat grillille. No, eivät ehkä salaatinlehdet. Tai kuka tietää, itse en ole kokeillut.


      • Dr.Whoo

        Kaikki muu menettelee, mutta että sieniä...mutta jos ne rillaisi ihan hiileksi, ehkä ne voisi sitten käyttää hiilinä lämmittämiseen seuraavaalla kerralla?


      • Cee-Lila

        Hih, mekin söimme grillattuja herkkusieniä lauantaina siellä mökillä, ne oli täytetty jos jollain, samoin ne paprikat ja tomaatit. Itse en tajua, miksi jotkut kauniit punaiset paprikatkin hiillostetaan mustiksi, jonka jälkeen kuori raavitaan pois ja niistä tehdään jotain muuta. Yleensä mustaksi paahdetut, ovat mitä tahansa, ovat karsinogeenisiä, joita pitäisi välttää. Esim mustuneet grillimakkarat ovat monien todellista herkkua, itse haluan vain sellaisen, joka on juuri ja juuri kypsä, ei palanut karrelle.


      • amummu
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Kaikki muu menettelee, mutta että sieniä...mutta jos ne rillaisi ihan hiileksi, ehkä ne voisi sitten käyttää hiilinä lämmittämiseen seuraavaalla kerralla?

        Grillihiilien teossakin: konstit on monet sano akka ku kissalla pöytää pyyhki:))


      • Dr.Whoo
        amummu kirjoitti:

        Grillihiilien teossakin: konstit on monet sano akka ku kissalla pöytää pyyhki:))

        Ja tästähän syntyy uusi innovatiivinen tuote: Tattihiilet, uutta aromia ruokaasi!

        Eiköhän ole aika perustaa se uusi liikeyritys tämän tuotteen saamiseksi markkinoille.


      • amummu
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Ja tästähän syntyy uusi innovatiivinen tuote: Tattihiilet, uutta aromia ruokaasi!

        Eiköhän ole aika perustaa se uusi liikeyritys tämän tuotteen saamiseksi markkinoille.

        Jos ilmoitat, milloin alat, niin ryntään ensimmäiseksi asiakkaaksesi!


    • Ali-Kuli

      Tosha mie löysin sopivan ympäristöystävälliwen herrasmies kaasuauton länsisuomalaisille grillaajille ynnä kahvin jauhajille: [url]http://but.fi/7lv[/url]

    • edson

      Kesällä taitaa olla puutetta uutisista.

      Eilenköhän haastateltiin jotain sukeltajaa. Ei siinä mitään, nyt sitten etsitään sukellusmaskia nuorille thaimaalaisille pojille ja vaikeaa on, kun ovat sekä nuoria että pienikasvoisia. Nyt pitää pelastajien varautua tulevaisuutta varten paremmin. Ja luolia on monenlaisia ja jokaiseen niistä jonkun pitää tunkeutua. Ja kasvoja eri mallisia. Vyötäröitä eri kokoisia.

      Kyllähän tuo luolaseikkailu on karsea kokemus näille nuorille jalkapalloystäville ja kun selviytyminenkään ei näytä olevan 100 varmaa kaikille. Mitenhän se liittyy jalkapalloon? No ei tietysti mitenkään.

      Joo ja äsken yleltä, rantakiloihin selviytymisopas.

      Elämä on siis pelkkää äksöniä ja niistä selviytymistä.

      • Dr.Whoo

        Joo, karmee on tilanne pojilla. On siinä probleema pelastajilla miten tuolta pojat ulos otetaan. Huippusukeltajallakin kuulemma kestää toista tuntia sukeltaa sinne loukkoon.

        Mutta koska minäkään en toimi ilman säännöllistä energialialisää, suunnistan tuonne ravinteliin.


    • edson

      Jes, kyllä energiaa tarvitaan. Viittä vaille loppu olin äsken ja työmäärä vain suhteellisen pieni. Hiki ja hyttyset seurana; ja omena, mistä ammensin sokeria energiaksi. No viittä vaille määrässä ovat myös talven polttopuut pihalla, osa jo varastossa kuivana, osa pilkottuna välivarastossa ja osa pölleinä katoksen alla.

      Kuvaavaa tämä jokavuotinen kertomukseni polttopuista. Kertoo siitä, että silloin elän varsin mitättömin ulkoisin virikkein, mutta jopa tyytyväisenä. No entisajan kansalle tämä oli ihan elinkysymys monellekin ja minä kirjoitan mitättömistä virikkeistä ja tyytyväisyydestä. Vanhemmille immeisille näitä kirjoituksia en kehtaisi näyttää, siis maalla koko ikänsä eläneille juurakoille.

      Kunhan päästään syksyyn, niin kertaan sienitarinoita, vaikka sitten piruuttain.

      • Dr.Whoo

        Luvassa siis gurmeettisia kauhukertomuksia. Ei maar, söin minäkin kerran sienen, vahingossa.

        Oli muuten hyvää vegeruokaa, ensin Goi- salaattia, sitten Com Suonia. Jälkimmäisessä mm. marinoitua soijapihviä, riisiä, porkkanapikkelssiä ja aivan mainiota kastiketta. Goi salaatissa on mm. marinoitua punakaalia, minttua pähkinää ym. Eläessäni en ole syönyt yhtä hyvää salaattia. Uskomatonta.


    • Dr.Whoo

      Tuonne toiseen ketjuun kuittaan: Vai immuuni mainoksille. Höpsis. Mainonta toimii osittain samoin kuin subliminaalinen viesti (piiloviesti), eli haluttiin tai ei, jättää muistijäljen alitajuntaan joka palaa mieleen valintoja kaupassa tehdessä.

      Mitä tulee passikuvaan, sanotaan että sitä pitäis päivittää iän myötä, mutta eikös se riitä kun sitä vähän rypistelee vuosien kuluessa sieltä täältä niin pysyy justiinsa naaman mukaisena...

      • Cee-Lila

        Siksi kaiketi passikuva ja koko passi on voimassa vain 5 vuotta, aiemmin oli 10. Ei pääse nuoruudenkuvilla pröystäilemään.


      • amummu

        No, en tiiä. Olin jonkin aikaan mukana eräässä paneelissa arvioimassa kaikenlaisia tuotteita, niiden mainoksia ja kokemuksia niistä. Lopetin, koska enimmäkseen kysymykseen "missä olet nähnyt tätä ja tätä tuotetta/tavaraa mainostettavan" jouduin vastaamaan en tiedä/en ole nähnyt. Useimmat mainokset menevät minulta toisesta silmästä/korvasta sisään ja toisesta ulos.

        Tietysti mainoksista, joita kaikki tuutit täynnä, jotain minunkin kovaan päähäni väkisinkin jemmaantuu, mutta se on kyllä sillä tavalla, että mainonnan vaikutus omiin ostoksiini on minimaalinen. Ostan hinnan, omien mielikuvieni, mieltymyksieni, mutta etenkin tottumuksieni mukaan.

        On sentään ainakin yksi tuote, jota minun piti mennä oikein nettiin katsomaan, kun en edes nimeltä saati aineen laadun suhteen tiennyt ainuttakaan tuotetta: kukkalannoite. Nimeä en muista nytkään, enkä laiskuuttani viitsi tuonne terassille mennä sitä pullon kyljestä lukemaan, mutta kesäkukat kukkivat hyvin, joten lienee hyvää ainakin siihen tarkoitukseen.


      • Dr.Whoo

        Tietoinen muisti on vain pieni siivu siitä informaatiomäärästä mikä tallentuu alitajuntaamme. Nykykäsityksen mukaan kutakuinkin kaikki aistiemme kautta saatu informaatio tallentuu alitajuntaan, ja vaikuttaa sieltä käsin päätöksiimme. Eli et tee pelkästään tietoon/kokemukseen/tuotteiden vertailuun yms. perustuvia tietoisia valintoja kaupan hyllyllä, vaan seuraat osittain mainonnan alitajuisesti manipuloimia mielikuviasi jostain tuotteesta.
        Eli siis ostopäätöstä tehdessä et välttämättä muista/tiedosta että jokin ostopäätökseen vaikuttava tekijä onkin peräisin mainoksesta.


      • amummu
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Tietoinen muisti on vain pieni siivu siitä informaatiomäärästä mikä tallentuu alitajuntaamme. Nykykäsityksen mukaan kutakuinkin kaikki aistiemme kautta saatu informaatio tallentuu alitajuntaan, ja vaikuttaa sieltä käsin päätöksiimme. Eli et tee pelkästään tietoon/kokemukseen/tuotteiden vertailuun yms. perustuvia tietoisia valintoja kaupan hyllyllä, vaan seuraat osittain mainonnan alitajuisesti manipuloimia mielikuviasi jostain tuotteesta.
        Eli siis ostopäätöstä tehdessä et välttämättä muista/tiedosta että jokin ostopäätökseen vaikuttava tekijä onkin peräisin mainoksesta.

        Varmaan se noin on, kun tsytolookit niin sanoo. Mainokset ovat tietty yksi keino "aivopestä" ihmisiä. Itse ostelen hirmu vähän mitään muuta kuin ruokaa (ja oopperalippuja!!!), ja niissä todellakin omat mieltymykset ovat päällimmäisinä valintakriteereinä. Saattaa tietysti olla, että joku iän kaiken käyttämäni tuote on joskus mennyt kaaliini ja käynyt makunystyröilleni mainoksen kautta, mutta sellaista on vaikea enää träkätä. Yksi hyvä esimerkki on minulle Domino-keksit. Olen aina ostanut ja ostan niitä originaaleja, vaikka muitakin sortteja on. Maistanut olen kylässä minttu-sellaisia, mutta en innostunut, vaikka minttu-suklaayhdistelmästä muuten pidänkin.

        Olen perin huono kokeilemaan uusia tuotteita - vanhassa vara parempi;), mainoksienkaan yllyttämänä, haluan olla varma, että saan rahallani juuri sitä, mikä on parasta minulle. Tiedän, että saatan menettää monta herkkua, kun en edes kokeile, mutta hälläsvälis. Ei elämän pidä olla herkkua ja hekumaa:))

        Tänään olisin kokeillut (minulle) uutta mansikkalajiketta (mainosta en ole nähnyt), en edes muista nimeä, joku S:llä alkava, mutta en maksa 45 ekeä viidestä kilosta marjoja, joten sinne jäivät.


      • Dr.Whoo

        Oisko ollut sitä Sonataa jota tuolla ylempänä kehuin. Mainitsemasi hinta kyllä kuulostaa melkein tuplalta mitä kuuluis olla.

        Jaa että herkkua ja hekumaa..kyllä kai sentään sopivasti ja kohtuudella annosteltuna molempia saapi olla.

        Onkos muuten uupperaliput kalliita, esim. Porin jatsiin (oikeaa musiikkia) maksaa yksi päivä Kirjurinluotoon 78 ja kolmen päivän lippu 179 €


      • Cee-Lila

        Senga Sengana on myös ässällä alkava mansikkalaji, kuulemma jo keskiaikainen, joka on väistymässä harmaahomealttiutensa takia.


      • amummu
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Oisko ollut sitä Sonataa jota tuolla ylempänä kehuin. Mainitsemasi hinta kyllä kuulostaa melkein tuplalta mitä kuuluis olla.

        Jaa että herkkua ja hekumaa..kyllä kai sentään sopivasti ja kohtuudella annosteltuna molempia saapi olla.

        Onkos muuten uupperaliput kalliita, esim. Porin jatsiin (oikeaa musiikkia) maksaa yksi päivä Kirjurinluotoon 78 ja kolmen päivän lippu 179 €

        Jäi tuosta herkusta ja hekumasta pois sana vain;)

        Oopperalippuja on ainakin saanut halvimmillaan muutamalla (4-5) kympillä, kalleimmat ovat olleet, esityksestä riippuen, satasen molemmin puolin. Sama linja näkyy jatkuvan ensi kaudellakin. Ihan oikeaa musiikkia KO:ssakin on, usko vain.

        MInäkin kävin takavuosina monena kesänä Porissa. Työelämässäni saatoin aika usein pistää huvin ja hyödyn samaan pakettiin: pidin kursseja Ilmailuopistolla ja illalla saatoin suunnistaa kaupungille kuuntelemaan. Sitten se vain jäi, vaatii niin paljon varhaista ennakkotoimintaa ainakin lippujen ja majoituksen suhteen. Olen lisäksi aika kranttu, kaiken musiikin suhteen, ja haluan rahani edestä sitä mistä tykkään. Tykkään enempi jazzista, mitä jammaillaan savuisissa kippoloissa, ei jättilavoilla.

        Onhan Porissa näköjään tänäkin kesänä melkoinen ohjelmisto, mutta mitä itse lähtisin täältä saakka kuuntelemaan on yleensä juuri niissä pienemmissä paikoissa, ja ennen kuin hämäläisenä olen ehtinyt hätiin on ne sitten loppuunmyytyjä. Aili Ikosta voisin lähteä kuulemaan ja ehkä Morissetteä ja varmaan siellä Cafessakin olisi ihan meikäläisenkin kuunneltavaa jazzia, esiintyjien nimet eivät tosin ole minulle mitenkään tuttuja, joten ai hajuakaan minkä genren musaa esittävät. Mutta varmaan jazzit jäävät osaltani tänäkin kesänä. Sen sijaan menen Savonlinnaan kuuntelemaan Timo Mustakallion voittajien konserttia:)


      • Dr.Whoo

        No voin mie tehdä suuren tunnustuksen: Kyllä minä kuuntelen melkein toiseksi eniten klassista musaa. Ja ei toi oopperakaan nyt ihan vierasta ole.

        Jaskan alueelta kyllä löytyy se mielenkiintoisin musa. Tänä vuonna jostain syystä Porissa ei kuitenkaan ole juurikaan ihan meikän favoritteja. Delvon Lamar nyt ainakin soittaa kunnon kamaa, ja miksei Tower of Power ja muutama muu. Saapas nähä tuleeko kuitenkaan lähettyä, lippujakaan emme ole varanneet. Majoitustahan ei ainakaan tässä vaiheessa enää löydy. Mutta jos vaikka joku Biel Ballester trio (mustalais jazzia) soittaisi siellä, villit hevosetkaan eivät estäisi lähtemästä.

        Nykyisin kuuntelen paljon myös electro swingiä. Se on yhdistelmä vanahanaikaista jatsia ja elektronimusaa. Parhaimmillaan nerokasta meininkiä.


      • amummu
        Dr.Whoo kirjoitti:

        No voin mie tehdä suuren tunnustuksen: Kyllä minä kuuntelen melkein toiseksi eniten klassista musaa. Ja ei toi oopperakaan nyt ihan vierasta ole.

        Jaskan alueelta kyllä löytyy se mielenkiintoisin musa. Tänä vuonna jostain syystä Porissa ei kuitenkaan ole juurikaan ihan meikän favoritteja. Delvon Lamar nyt ainakin soittaa kunnon kamaa, ja miksei Tower of Power ja muutama muu. Saapas nähä tuleeko kuitenkaan lähettyä, lippujakaan emme ole varanneet. Majoitustahan ei ainakaan tässä vaiheessa enää löydy. Mutta jos vaikka joku Biel Ballester trio (mustalais jazzia) soittaisi siellä, villit hevosetkaan eivät estäisi lähtemästä.

        Nykyisin kuuntelen paljon myös electro swingiä. Se on yhdistelmä vanahanaikaista jatsia ja elektronimusaa. Parhaimmillaan nerokasta meininkiä.

        Kiitos tunnustuksesta:)Kyllä klassinen ja ooppera ainakin minulle tarjoaa sellaisia elämyksiä, joita ei minkään muun genren musa anna. Olisi kiva jäädä seuraamaan, soiko tämänkin päivän musa vielä satojen vuosien päästä.

        MAinitsemastasi electro swingistä en tiedä mitään muuta kuin mitä juuri äsken kuuntelin pätkiä YT:sta. Aika ovelan kuuloista. Ei ehkä just minua varten , mutta ainakin paikka paikoin hyvä meininki.


    • Ali-Kuli

      Tässä kulinaristeille tiedoksi mitä maailmanuutisissa käsitellään ja mikä sen mukaan on sitä nautinnon huippua: http://bot.fi/2pr3

    • Ali-kuli

      Hitto kun meni päivä muiden ihmisten parhaampaan kirjoitusaikaan etsiessä tehdasvalmisteista letkuruokaa ja ei tehdasvalmisteisia potentiaalisia letkumuonavalmisteita.
      Letkumuonaa ei joka apteekissakaan ole hyllyssä kuten ei Tammiston YA apteekissakaan. No selvitin että sitä on Ala-Malmin Yliopiston apteekissa Nova ostoskeskuksessa jas piti suunnistaa sinne ja opetella apteekkiin pääsy ja parkkipaikat
      No pienen hääräämisen jälkeen kaikki löytyi ja iloksen totesin että nyt oli muonaan saapunut kela päätös eli 65% kela korvaus mikä pudotti sen hinnan normaaliruoan hinnan tasolle jos reseptin määriä käyttäisi. Eli yhdelle yli 100 kiloiselle noin 200 euroa per kk omavastuu..
      Bernsaa piti laittaa vaikka ajot ovat nyt jääneet entisiä aikoja vähäisemmiksi. Voisi jopa harkita kulin vaihtamista vanhaan nokimoukariin. Sellaiseen millä nuo metsä-ja kulinaruia yrittäjämme mielellään suhailevat.
      Huomenna aamulla on toistaiseksi viimeinen ohjelmoitu ontelon huuhtely. Tein kyllä listan kysymyksiä valmiiksi jatkosta kun seuraava tapaaminen on ohjelmoitu vasta 28.08 Pääkirurgin kanssa ja välillä voisi vaikka yrittää harjoitella nielemistä jos luvan saa. No se ontelo ei ole vieläkään aivan täysin pitävä eli voi olla että saan ohjeksi niellä 'kieltäni! ;)

      Jos käynnit näin hatvenee, niin sitten on kyllä kehitettävä jotain tekemistä ellei ryhdy ryyppäämään kunnolla.
      Hampurissaskin on muuten tai ainakin oli Cotton club jazzkuppila. Tuli siellä muutama kerta käytyä.

      Vaakaa ei ole, mutta aamulla vedin kinttuihin toiset housut joiden vyö nauha oli vanhalla asetuksella ja jouduinpa ihan reippaasti vyököyttä tiukkaamaan

    • edson

      Tehän olette olleet taas ahkerina.

      Maailmanlaajuisesti kait musiikki on number yks, mikä vetää taiteen lajeista eniten väkeä ympärilleen. Joskus sitä ihmettelen, mutta se johtuu omasta rajoittuneisuudesta. Toisaalta tänä kesänäkin räpläsin radion aina sille taajuudelle, mistä kuului. Oikeastaan aika ajoin tuli loistavaa taustamusiikkia ja se ei ollut poppia tai iskelmää kuskin näkövink ... kuulovinkkelistä.

      Kyllä voin kuvitella Ali sen housujen vyön tiukkaamisen, onhan sinulla takana melkoiset ajat. Päivä kerrallaan ja kyl sinä keksit jotain mielenkiintoista.

      Itsellä on viimeinen kerta tältä kesältä, kun suuntaan nokimoukarilla metsään hakemaan pöllilastin. Ja iltapäivällä sitten 16:30 laatuaikaa.

    • Ali-Kuli

      Tässäå puhtaasti mielikuvituasiana keitän vastajauhettua kahavia nuotiolla ja valmistelen läskisoosia odotellessani metsänkäyttäjä Edsonin palaavan nälkäisenä päivän klapihakkuista lietensä ääreen.
      Tänään oli toistaiseksi viimeinen kurkkulaitoksen käynti ennen 28.8. Kurkku jäi keskeneräiseksi ja päätoimintoja kuten sillä nieleminen ja puhuminen toteuttamatta. Tosin sain luvan aloitaa vedellä ja ohuilla litkuilla nielemisen harjoittelun.
      Nyt pitäis vaan saada sairaalareissulta alaraajoihin jäänyt turvotus pois. Vaihdettiin yksi verenpainelääke toiseen. Vanha tuttu ennen sairaalaa tämä uusikin. Ja nyt pitäisi sitä alkaa seuraamaan tervarin systeemissä. On siinäkin oma hankaluutensa kun aikoja ei voi soittaa ja on tervari uusi.

      • Cee-Lila

        Ihmeen nopeasti sinutkin laitettiin pois sieltä tiuhasta seurannasta terkkarin piiriin. Itsekään en sinne terkkarin piiriin haavani kanssa päässyt helpolla, vaan piti olla jo yksityisen klinikan hoidossa ja maksaa sen mukaisesti. Olen huomannut omistakin verenpainelääkkeistä, että voi olla seurauksena alaraajojen turvotusta. Minulla kumma kyllä turpoaa vain vasemman jalan nilkka, eli sen operoidun jalan. Turvotus ei siis johdu mistään verenpainelääkkeestäni, joita on kolme. Saitko puheen opetteluun lähetteen jollekin alan asiantuntijalle vai pitääkö itse opetella? Vai luulevatko, että osaat sen ennestään sen vuoden 2004 kokemuksen jälkeen.


    • Ali-Kulinen

      Niin, se jo sairaalasta kotiutettaessa annettu ohjelma jäi voimaan, mutta ei kuitenkaan ntuosta noin vaan, vaan minulla oli printatattuna joukko kysymyksiä juuri näiden jatkohoitojen vuoksi.
      Huuhtelun ja napaletkun tarkastuksen tehnyt erikoistuva lääkäri kutsui paikalle erikoislääkärin, jonka tunsin ennestään ja joka oli paikalla myös silloin kun päätös leikkauksesta tehtiin. Hän totesi tarkastuksen jälkeen, että huuhteluja ei tarvitse enää jatkaa kun ontelo on lähes umpeen kasvanut eikä siinä ole tulehduksia tai vuotoja.
      Hän myös “valtuutti” harjoittelkemaan nielemistä vettäkin painavammilla litkuilla joita voidaan joko ruiskulla kuten teen, tai lusikalla annostella kielen päälle ja nieluun. Kieli ei vielä osaa “lapioida” tavaraa nielun suuntaan ainakaan vesiohuena.
      Lisäksi sovimme kommunikaatiovaikeuden vuoksi, että jos tarvetta tulee niin voin tulla suoraan joko päivystykseen tai osastolle.

      Sen sijaan nämä verenpaineasiat, turvotukset jätetään terveysaseman seurantaan ja mahdollisiin muutoksiin. Minun on vaan saatava avattua kommunikaatio Haagan tervarin kanssa jonka alueelle muutin sairaalassaolon aikana ja keksiä omalääkäri.
      Sen varmaan saan joskus ensi viikolla hoidettua. Minulla on tavalliseen asiakkaaseen verrattuna semmoinen etu vastaanotossa, että pois ei heitetä vaan lääkäriaika kyllä järjestetään nopeasti. Minulla tietysti on valmiiksi kirjoitettuna ja printattuna miksi terveyskeskuslääkläri tarvitsen ja miksi kontrolleja pitää tehdä uusiksi sairaalareissun jälkeen. Nehän olivat täysin hallinnassa ennen sitä. Sairaalassa vaan entistä ohjelmaa laitettiin tauolle ja aloitettiin uusia lääkityksiä kuten metformiininin korvaaminen insuliinillä.
      Niitä kaikkia pitäisi alkaa palauttamaan entiselleen ja se on nyt sitten tervarin ja minun asia.

      Puheen kanssa on sellainen erillistila, että se onnistuu vain sillä jo kurkussani olevalla puheventtiilillä, mutta vanha on vaihtovuorossa ja jumissa näiden operaatioiden jälkeen. Se on estänyt veren ja syljen yms valumisen henkitorveen. Sitä ei haluttu vaihtaa jottei leikkauskomplikaatioiden jälkeen olisi aiheutettu uusia komplikaatioita. Puheterapeuttia tuskin tarvitaan ja kyllä tietävät sen. Silloin 28.08 vastaanotto on juuri sille tohtorille, joka alunperin ne vehkeet asensi ja on kaksi kertaa vuodessa viimeiset 14 vuotta tarkastanut
      Silloin kaikki parantuminen ja asettuminen pitäisi olla niin pitkällä, että se Provox voidaan vaihtaa

      Ei muuta kuin pinnistellen. Selväähän se on että erikoissairaanhoidosta pyrkivät mahdollisimman nopeasti palauttamaan kunnan hoitoon. Joskus ehkä joutuu pitämään puoliaan eli ilmaisemaan perustellusti mitä itse ajattelee.

      ps. minulla on ollut käytössä koko sairaalareissun ajankin yksi verenpainelääke minkä tiedetään aiheuttavan varsinkin kesällä jalkojen turpoamista. Se vaihdetaan nyt pois.

    • Ali-Kuli

      Edsoninenkin on uuvuttanut itsensä lisäansioita touhutessaan, että hyvä jos ehtii futista tsiigaamaan. Laitilan munakeisari on puolestaan ilmeisesti kotona ja muorin valvonnassa, kun on kerran viulu vaiennut.
      Ceellä on loppumaton lähde kauhujuttuihin, kuten esimerkiksi sellaiseen nyrkinkokoiseen chihuahuaan joka ahdistell pyöräilijöitä ja jolkla on Tanskan doggin ego ja uskoo olevansa hevoinen.

      • Dr.Whoo

        Meinaatko että soitan vain toista viulua kotona...no joo, tietyissä asioissa kyllä.

        Mutta kun täällä nyt tuntuu yks sun toinen syövän verenpainelääkkeitä, niin miten on statiinien laita? Miullakkiin on ollu kolesteroolia ja tohtor on niitä tyrkyttäny. Suhtaudun kyllä varsin epäluuloisesti näihin statiineihin.


      • Cee-Lila
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Meinaatko että soitan vain toista viulua kotona...no joo, tietyissä asioissa kyllä.

        Mutta kun täällä nyt tuntuu yks sun toinen syövän verenpainelääkkeitä, niin miten on statiinien laita? Miullakkiin on ollu kolesteroolia ja tohtor on niitä tyrkyttäny. Suhtaudun kyllä varsin epäluuloisesti näihin statiineihin.

        Minulla on 5 mg Atorvastatinia päivässä. Se on niin pieni määrä, etten ole huomannut mitään haittavaikutusta. Syön myös Alentaja-Keijua leivän päällä. Kaipa se oli syy, että vuodessa sain LDL-kolesterolini laskemaan 3,3:ta 2,6:teen.


      • Dr.Whoo
        Cee-Lila kirjoitti:

        Minulla on 5 mg Atorvastatinia päivässä. Se on niin pieni määrä, etten ole huomannut mitään haittavaikutusta. Syön myös Alentaja-Keijua leivän päällä. Kaipa se oli syy, että vuodessa sain LDL-kolesterolini laskemaan 3,3:ta 2,6:teen.

        Joo, sehän on mielenkiintoista noitten kolesterolien kanssa, että aina ne ei edes riipu siitä mitä syö. Usein kyllä. Siinähän on myös kaksi koulukuntaa, toisten mielestä statiineja ei pitäisi ainakaan kovin heppoisin perustein käyttää monien sivuvaikutusten takia, toisten mielestä jo normaalin ylärajoillakin olevaa pitäisi statiineilla alentaa.
        Myös monet tutkimukset ovat ristiriitaisia kolesterolien vaikutuksista.

        Tuo 3,3 LDL on vain hitusen yli suosituksen ylärajan, aika helposti siis statiineja määrätään. Ja usein heti ensimmäisenä keinona, yrittämättäkään selvittää voisko ruokavalion muutoksilla saada parannusta aikaan. Ja tärkeintähän lienee LDL:n ja HDL: suhde. Jälkimmäistä pitäisi olla ainakin yli 1


    • edson

      Jessus maaria. Kun lukee Alin kokemia ja tarkkaakin tarkempaa opettelua taas kohti parempaa, niin ei tässä mieli tee kyllä mistään ainakaan valittaa. No onhan ceekin kertonut aika karseita kokemiaan.

      Onneks saan tänään kumppanin kotio pitämään jotain rotia. Jaksaakohan enää kepittää? No siivoon ainaski. Kyllä naisilla riittää energiaa pentujen kanssa. Ensin omien ja sitten toisten. Vaikka kuinka koitan, niin kaksi päivää on minulle maksimi. Eka päivä menee jälleennäkemisen iloon ja toka totuttelemiseen siihen vauhtiin ja energiaan.

      Kolesteroli on seurannassa ja lupasin muuttaa ruokavaliotani ja ensi huhtikuussa sitten katsotaan. Valiotasolla se minun ruokailu ei ole koskaan ollut kylläkään. Toistaiseksi pärjään astma ja eturauhaslääkityksellä.

    • edson

      Jumanplavite.

      Mitä te teette näiden helekutin muovien kanssa? No eihän sitä tarvittis ostaa sellaista tuotetta, mikä on muovin sisällä. Onko niitä kuitenkaan saatavilla? Okei, lihatiskiltä löytää jotain ja jotkut tavarat ovat pakatut pahvinkaltaisiin pakkauksiin.

      Mulla on tämä jätteen käsittely osin tökkinyt ja kyllä on mennyt suurin osa muoveista poltettaviin. Kierrätys on hieno sanana, mutta mutta. Varmaan ajatuskin kierrätyksestä on hieno juttu, mutta mutta.

      Tää tuli vaan mieleen, kun miljoonatta kertaa suljin täyttä roskamuovipussia. Ei taida olla kuin kaupungeissa ne hallit, mistä vielä saa mm. elintarvikkeet ilman muovia. No toreilta kait saa tietty jotain. Helekutti, alan kiinnittää enempi huomioa tai sitten en ala.

    • edson

      Tänään mä valitan

      Pitkästä aikaa lueskelin hesaria aikani kuluksi, odotellessa. Metsähallitus selittää, miksei pitkospuita ... No siinä oli yksi videoklippi, missä arvioi tyttö mm. sorapolun ominaisuuksia.

      Kiva kävellä ja työntää lastenrattaita. Joo, mutta kuulemma askelten "sora"ääni häivyttää metsän oman äänen. Helevetti juu. Kyllä kaikkia nykyään mietitään, pitkospuillakin kävellessä kuuluu mukava kopina.

      No tää oli vain pikku mutinaa. Toisaaltahan maamme kansallispuistot ja muut luonnonpuistot ovat yhä suositumpia, joten ehkä panostusta tarvitaankin. Mutta onko joka paikassa oltava polttopuita? Eiks ihan kävely ja eväitten syönti riitä? Juu ja jos ottaa harteilleen kunnon repun, missä on istuin, niin saa istahtaa, milloin tarve.

    • Ali-Kuli

      Vai että reppu!
      Jos maailmasta löytyy semmoinen reppu
      minkä päälle voi istahtaa meikäläisen peppu
      niin heti ostan

      Muuten olen samaa mieltä, että lyhyemmät luontroreissut pärjää
      mainiosti omin eväin.
      Tilanne on toinen jos lähtee kunnon viikon eräretkelle jolloin mukana on vaa n tikut, suolat, kahvit ja ehkä jotain ilmakuivattua kinkkua veistettäväksi ja matkan aikana kerätään marjat jne luonnosta ja ongitaan proteiinit
      Kevyt keittopannu ja paistinpoannu ja siinähän se.

      Ruotsi ei taida johtaa vaikka koko vutiksesta viis veisaan F1 miehenä!

    • edson

      No ni, taitaisi 2 metristen polvet olla suussa, jos istahtaisi minun pilkkijakkaralle. Ne viikon kahden reppu ja reissumiesmatkat ovat taakse jäänyttä elämää. Ei viitsi enää pystyttää telttaa, kuivattaa vaatteita, haista hielle ainakaan reissuissa. Siitä on kyllä aikaa, kun moista harrastin ja silloinkin kohtuudella. Ja aina kalan perässä täytyi reissata.

      Minun piti mennä matkalla katsastamaan erään latvialaisen tehtaanmyymälän kumivenetarjontaa, mutta se jäi vain aatokseksi. Kunnon kumiveneestä joutuu maksamaan tonnista ylöspäin. Tämäkin haave on kalan perässä liikkumista pääosin.

      Helekutti, luin just ylen sivuilta öljynkulutuksesta. Se vaan kasvaa ja kasvaa.

    • edson

      Tänään ei kulunut millilitraakaan öljyä ja vain vähän sähköä puunhalkaisijaan. Siis tuo muusta sähköstä poikeavaa työsähköä.

      Alankin pitää muiden muistiinpanojen lisäksi kulutusmuistiinpanoja. Aina, kun liikahdan autolla, sahaan puita tai teen jotain muita jokapäiväisestä poikkeavia juttuja, niin ylös vaan.

      Heh heh juu.

      Laskin per lärvi neliviikkoisen matkamme kaikki kulut euroina. 23 € / päivä / henkilö. Ja oikeestaan noistakin luvuista pääsee vain alaspäin eikä edes matkan anti huonone, päinvastoin.

      Heh heh juu. Onks teillä kellään näin hienoja lasku ja muita muistiinpanoja?

    • Ali-F

      Kuules pitkin mantuja dieselhomella suhaileva heppu.
      Heppu jonka pilkkireeu niin pieni on ettei siihen istu kunnon järkäleen peppu
      Matematiikasta on selvää, että mitä useamoi on matkassa, aitä pienempi on kokonaiskustannus per nuppi.
      Minulla reissailu on ollut aina vähän kalliimpaa kun kaiken on jakanut yksi nuppi
      Kiva on kuitenkin matkalla olla
      Ja kaataa siellä ihan muutama kuppi!

      • edson

        Noinhan se on, että mitä useampi kuppi, sitä vähemmän menee per nuppi. Iso kaffi jaettuna kahella on vähemmän killinkejä, kuin yksi pikkukuppi. Jos suihku maksaa kaksi ekuu, niin sillä ehtii kaksikin suihkuttaa itsensä. No ne ovat olleet ilmaisia. Jos pyykki maksaa 5 ekuu, niin sinne sopii kahden pyykit. Jos ruoka-annos maksaa 7 ekuu, niin siitä syö kaksikin.

        Hih hih juu

        Kyllä omalla eläkkeelläni olisi aika säästäminen, jos puoli vuotta olisin poissa kotoo. Toisaalta voisi pitää kämpän 10 asteessa ja muu kulutus kotona olisi sitten olematon. Tää olisi kokeiltava eli kuis se matematiikka pelais todellisuudessa.

        Oon edelleen "menossa" koko ajan. Kuljen toisten karavaanareiden kertomusten myötä talvehtimispaikoilla. Ja toisten kertomusten myötä olen myös jo "yöpynyt" Balttiassa, Puolassa, Slovakiassa, Unkarissa ... monessa itselleni vieraassa leirintäpaikassa. Ottanut fillarin takatelineestä ja polkenut keskustoihin tai muuanne jne.


    • Ali-F

      Minäkin aion alkavalla viikolla kuskata itseäni johonkin suuntaan. Eihän kukaan kestä liikaa kolowssa elämistä.
      Pitää vielä setviä ittelleen mihin suuntaan suhaisi.
      Kalliosta oli luontevaa lähteä itään trai pohjoiseen. Tämä taas on kehätien keskisijainnilla niin, että tästä voi lähteä kaikkiin ilmansuuntiin.

      • edson

        Voisin tietty kirjoitella muustakin kuin omista jutuistani. Ne ovat olleet niin pinnalla vielä matkankin jälkeen. Siis minun pinnalla.

        Kolossa tässä kuitenkin täytyy minunkin elää, ainakin ensi kevääseen. No pieniä reissuja toki, Hesaan etupäässä.

        Kumma kyllä, onnistun taas riipimään iloja arjestakin, vaikka nyt tänne lataamalla jotain. Ja metsä on kans mun toinen koti. Sitä on kiva katsoo sisällä istuen ja kuunnella vaik baarissa noita metsäntuhoajia. Ei auta tällaisissa perslävissä juurikaan heittää epäilyksen varjoja soiden ojittajille ja aukkohakkaajille. Täällä meinaan tiedetään ja Helsingin herroja vihataan, paitti maatalousministerii. No ehkä hieman yksipuolinen kuva.


      • Ali-F

        Tämä minun nykyinen koloni on He4elsingissä sillä tavalla poikkeuksellisela paikalla, että ikkunastani aukeaa ihan ehtä vanhan metsän pätkä, ihan maahan kaatuneine lahopuineen.
        Ei se suuren suuri alue ole mutta sattuu olemaan ikkunani alla. Sen halkaisee vain kuntopolku.

        Kyllä sellaisia maisemia tarvitaankin jotta ihmisillä olisi jotain mihin katseensa suunnata muuhun kuin valheelliseen ja ratkoitukselliseen väärinymmärtämiseen rupatteluketjuissa.

        Se vaan näyttää olevan joillekin ainoa elämä joka käänteessä käydä jonkun "valitun" kimppuun, syytä tai ei.

        Nyt minäkin tein osuuteni neutraalin keskustelun puitteissa eikä se kauaa vienyt kun kaivettiin esiin ja taas kerran aivan väärin tulkittuna jokin vanha juttu ja alettiin tekemään mielikuvituksen vihollista ja kutsumaan kolleegat koolle tuomitsemaan mielipiteestä

        Kova oli siis pelko päämanipulaattorilla, että joutuisi jäämään ketjuun missä kaikki kirjoittavat neutraalisti ja jos joku jotain sattuisi puhaltamaan, niin siitä ei väärennöksiä alettasi tekemään

        Apuunhan tässä välillä huudetiin jo kuhankeittäjää ja sen jälkeen ihan nimillä kaikkia muita erottelemaan ja jakamaan ihmisiä lärvikertoimen perusteella

        Siinäpähän huutelee ja manipuloi, valehtelee ja väärentää. Kyllä sen joskus kaikki ymmärtävät.
        Hiilipajaan on sillä tavalla varmuudella matkan suunta.


    • edson

      No ni, ans kattoo, millaiseksi päivä vääntyy. Joka päivä elettävää aikaa. En edes elä huomisen odotuksessa, sillä silloin menis ajan tuhlailuksi. Tosin huomenna ...

      Ihminen on kyllä tuhlari monesti, ei voi mitään. Työelämässähän joskus sen ymmärtää, jos ymmärtää, kun pitää vääntyä väkisin ns. sosiaaliseksi. Siis leipänsä takia. Silloin menee hukkaan aikaa, jos jää paikoilleen hymyilemään, vaik ei hymyilytä. Näin joutuu varmaan tekemään monikin, joka liikkuu pakolaisena parempiosaisten maailmassa. No moni muukin.

      • Ali-F

        Minä varmaan lähetin joskus Anatolian maaseuden "maamajoista" kuvias. Hyvin ovat siellä pe3ltojen keskellä niillä pärjänneet. Suojaa ovat saaneet sekä ihmiset että elukat,¨Siis varsin vähäinen on ihmisen elämisen tarve lopulta. Sateensuoja ja jostain "turkkia" tasi karkeaa neuletta päälle. iili nuotion sytyttämiseen ja niitä oikein tai väärin päin kylvettyjä perunoi ja muita kasviksia. Välillä joku vuohi lihoikse ja juhlapäivän pataan.

        Meillä oli mökillä siinä 60 luvun vaihteessa sellainen kaasulamppukin mikä antoi ihan samaa luokkaa olevaa valoa kuin sähköpiuhavalo. Uuni toimi metsästä kerätyillä oksilla
        Laiturissa tietenkin soutuvene jonka avulla saatiin joku satunnainen fisu pöytään vaikka juuri silloin 60 luvun taitteessa Kaukopään jätevedet olivat lähes tuhonneet kaikki Salonsaaren tehtaan puoleiset vedet ja rannat

        Onneksi metsäteollisuuskin tuli järkiimnsä ja alkoi puhdistamaan vetensä ja nyt vain 60 v kuluttua vesi on yhtä puhdasta kuin metsäteollisuuden alkamisajankohtaan kaukopäässä.
        Nyt puhutaan puunuiton lisäämisestä eteläsaimaalla jas yhtiöiden vedessä oevien puuvarastojen lisäämisestä.

        Mutta siinäkin on ongelmansa. Ensisilmäyksellä näyttää kuin rekkojen teitä kuluttava ja ilmaa saastuttava vaikutus lakkaisi. Näin käykin, mutta samalla sitten lisääntyy taas uitettavan puun mukanaan tuoma biomassan vesien saastutus ja ennenkaikke kaarnakuoren erittän voimakas hapenottokykyky vedestä (Parkkihapot) mikä aiheuttaa paikallisesti suurtakin happikatoa.
        Silloin kakruina katselimme kun tukkilauttoja vedettiin Pappilansalmen läpi ja lauttaa seurasi happikadosta tajuttomia kaloja vatsat ylöspäin

        Metsäteollisuuden kuljetus vesitse pitäisi oikeastaan hoitaa proomuilla lähtöpaikasta aina purkupaikkaan asti. Silloin saataisiin optimitulos. Mutta proomutkin maksavat ja teollisuus ite aina koettaa tehdä kaiken mahdollisimman halavalla


      • edson
        Ali-F kirjoitti:

        Minä varmaan lähetin joskus Anatolian maaseuden "maamajoista" kuvias. Hyvin ovat siellä pe3ltojen keskellä niillä pärjänneet. Suojaa ovat saaneet sekä ihmiset että elukat,¨Siis varsin vähäinen on ihmisen elämisen tarve lopulta. Sateensuoja ja jostain "turkkia" tasi karkeaa neuletta päälle. iili nuotion sytyttämiseen ja niitä oikein tai väärin päin kylvettyjä perunoi ja muita kasviksia. Välillä joku vuohi lihoikse ja juhlapäivän pataan.

        Meillä oli mökillä siinä 60 luvun vaihteessa sellainen kaasulamppukin mikä antoi ihan samaa luokkaa olevaa valoa kuin sähköpiuhavalo. Uuni toimi metsästä kerätyillä oksilla
        Laiturissa tietenkin soutuvene jonka avulla saatiin joku satunnainen fisu pöytään vaikka juuri silloin 60 luvun taitteessa Kaukopään jätevedet olivat lähes tuhonneet kaikki Salonsaaren tehtaan puoleiset vedet ja rannat

        Onneksi metsäteollisuuskin tuli järkiimnsä ja alkoi puhdistamaan vetensä ja nyt vain 60 v kuluttua vesi on yhtä puhdasta kuin metsäteollisuuden alkamisajankohtaan kaukopäässä.
        Nyt puhutaan puunuiton lisäämisestä eteläsaimaalla jas yhtiöiden vedessä oevien puuvarastojen lisäämisestä.

        Mutta siinäkin on ongelmansa. Ensisilmäyksellä näyttää kuin rekkojen teitä kuluttava ja ilmaa saastuttava vaikutus lakkaisi. Näin käykin, mutta samalla sitten lisääntyy taas uitettavan puun mukanaan tuoma biomassan vesien saastutus ja ennenkaikke kaarnakuoren erittän voimakas hapenottokykyky vedestä (Parkkihapot) mikä aiheuttaa paikallisesti suurtakin happikatoa.
        Silloin kakruina katselimme kun tukkilauttoja vedettiin Pappilansalmen läpi ja lauttaa seurasi happikadosta tajuttomia kaloja vatsat ylöspäin

        Metsäteollisuuden kuljetus vesitse pitäisi oikeastaan hoitaa proomuilla lähtöpaikasta aina purkupaikkaan asti. Silloin saataisiin optimitulos. Mutta proomutkin maksavat ja teollisuus ite aina koettaa tehdä kaiken mahdollisimman halavalla

        No joka päivä kuulee uutta, minulle uutta eli parkkihappojen ja kaarnan ja hapettomuuden yhteispeliä.

        Kyllä kala on niin arvokas luonnonvara, että kaikki pitäisi tehdä kalojen hyvinvoinnin eteen.

        Anatolian majoista vain harmaa muistikuva. Ymmärrän kuitenkin joo. Ihmisen tarpeet ovat "välttämättömyyksissäkin" kasvaneet. Kehityksen mennessä etiäpäin tietenkin, mutta jotain rajaa ehkä toivoisi. Luonto ei toiveitten mukaan toimi, joten kyl sitä saa, mitä kylvää. Jotkut taas näkevät toisten "kylvämisten" johdosta nälkää.

        Netti, pala leipää ja vettä eli ruokaa ja kuivaa ylle ja kohtuullista lämpöä sisälle majaan. Jokainen näistä ns. tarpeistani kantaa kuitenkin rinnallaan uusia tarpeita että silviisiin.


    • Ali-F
    • Ali-F

      Sen vielä lisäisin tuohon öljy Petromaxiin, että se ei siis käytä dieseliä vaan ns. lamppuöljyä eli parafiiniöljyä.
      Uudemmat versit toimivatkin jo maakaasulla suoraan painepurkkiin kiinnitettynä

    • edson

      Kaasua oon käyttänyt oikeastaan vasta nyt enempi. Valon joskus tein valopetroolilla. Ruoan valmistukseen käytin säilykepurkin avaajaa ja notskia ja kaasukeitintä. Pisin aika oli puoli vuotta Lapissa, muuten nekin muut kerrat vain retkeiltäessä viikko kaksi kerrallaan korkeintaan.

    • Ali-F

      Tuossa pieni selvitys metsäteollisuuden vesivaikutuksista. Uittojen vaikutusta hapettomuuteen ei suoraan käsitellä vaan se on ymmärrettävä yhteyksistä.
      Sensijaan kattilakemisti on täysin selvillä mitkä tuotteet sitovat missäkin oloissa happea vedestä
      Tosin jos on ollut tilaisuus nähdä omin silmin kaloja kellumassa suurten tukkilauttojen ympärillä tietää konkreettisesti tilan.
      Sellupuulle on edullista keittoprosessin ja hakettamisen kannalta puun kosteus tai tuoreus.
      Siksi näillä suurilla sellutehtailla on suuret kellutusvarastot
      Oletan että hapenhävikki on siedettävä itse varastoalueella. Silloin puu voitaisiin kuljettaa vesivaerastoon joko proomuilla tai lyhyen matkaa suoraan rekoilla metsästä kun se joudutaan kuitenkin kuljettamaan proomuunkin.
      Näistä asioista ei juurikaan julkista kekustelua käydä ja jotka käyvät , ovat yleensä pihalla kokonaistodellisuudesta (poliitikot ja järjestöinehmot siis)

      file:///D:/Luku 4 _hintsanen_metsatalouden_vesiensuojelu_2011.pdf

    • Ali-F
    • Ali-F

      Ja jalakapalloa venatessa herroille vähän lisää vesikemiaa mielenkiitoisissa kattilalaitoksissa. Eli tannic acid eli Parkkihapon vaikutus hapen kulutukseen:
      http://bot.fi/2puj
      Mielenkiintoisia lukuhetkiä. Valitettavasti kurimateriaalin vaikutuksesta vesistöissä ei löydykään yllättäen pätevää ja tiivistettyä kotimaista tietoa vaikka kyllä sen tiedon jossain on oltava

      Toivottavasti aukeaa toi bot, kun alkulinkki oli melko pitkä

      Ylempänä siinä Hintsasen jutussa se tuli pdf muodossa eli sen saa auki kun kopioi pdf linkin selaimeen ja painaa now!

    • Ali-Babanen

      Hello kaikki insinöörit, merkonomit ja muuten reippaat ihmiset!
      Tässä aika tuore kuva suomalaisten kehutusta maailman parhaasta metsänhoidosta:
      http://but.fi/7m6
      Mitäs mieltä olette kun samalla väitetään että metsät kasvaa enemmän kuin e4hditään kaatamaan ja että metsämme sitovast hiillidioksidia ennen näkemättömästi ja niin että voisimnme korvat hiilenkin ryhtyällä polttamaan metsiemme yliresursseja? Kysyn vaan!
      Olisiko esimerkiksi metsän virtuaaliomistajilla jotain mielipidettä voisiko metsiä kenties yhteisen edun nimissä hoitaa paremmin kuin tämä tyyppikuva kertoo

    • Moten-Gurken

      Joku saattaaa muistaa, että minun paras työaikani ei suinkaan ole päivällä vaan juuri ny. Tai alkoi tunti sitten.
      Olen saanut Ikea listan valmiiksi eli kalut uuteen toimistooni, Teevee telineeksi ja harvoin vierailijoita käyvän ruokapöydäksi
      Kaikki kun mitotetaan ja suunnitelmallisesti paikalleen ährätään niin tilaa tulee kaikille itsehuoltotarpeille ja toimiston pitotarpeille ihan kunnolla ja sitten jolpa kahvipöytä istuimineen mahdollisille vieraille. Pari viikkoa saa odotella tilausnappulan painamisen jälkeen. Kotiinkannosta saapi maksaa 89 euroa, mutta paree niin, kuin lähteä rampana kanniskelemaan maita ja mantuja.
      Tänään Malmin apoteekkiin hakemaan letkumuonaa ja joitain droppeja varastoon noin kuukauden tarpeet

    • edson

      No ni, yökyöpeliltä tiedetekstiä. Valitettavasi ymmärtämisprosenttini on matala, ja näin ollen omaksuminen pohjautuu lujaan uskooni. Kouluajalta muistan, että kemia oli minulle vähän kuin ruotsin kieli persuille. En käsitä, miten niin on voinut olla, sillä tiedostin kemiaa olevan joka puolen ja vaikuttavan joka asiaan. Paitti soteen.

      Hyvä juttu, että Alin koti hiljalleen muodostuu asujan just eikä melkeen tiptop paikaksi.

      Tuo metsä. Onkohan yleensäkään sellu sitä korkeinta jalostusastetta, mitä metsästä saadaan? No kaikki kait tietävät, että yritys pohjaa toimintaansa maksimaaliseen voittoon. Ja jo pitkään ovat tajunneet, että naiset ovat firmoissa parhaita tiedottajia. Tässä taas minun vajaatakin vajaampi talouskappale. Käsittämätöntä kyllä metsäpuolen selvitykset siitä, että heidän konsteillaan hiilinielu se senkun vaan nielee enempi ja enempi.

    • Ali-abu-Ananias

      Varmaan on Edsonin väri muuttunut siniseksi lukiessaan vesikemian alkeita, joita tuossa kirjassa oli sen 364 siivua ja kaikki enklanniksi.
      Olen itsekin kirjoittanut aiheesta tilaus ja koulutuskäyttöön siellä ulkomaailmassa vastaavanlasisen opuksen missä vedenkäsittely oli vieläkin tiivistetympi nimenomaan koulutettavie oppimisnopeutta ajatellen. Tosin minun opukseni kokonaisyydessaankin on vain 260 siivua

      En ole muuten ainoa merikapteeni joka metsistä kirjoittaa tai vedestä ja saasteista, Myös V. Hintsanen on kirjoittanut paljon ja nimenomaan täällä kotimaassa

      Sama Hintsanen oli sen ylempänä liittämäni PDF tiedoston takana

      Eli jos kaipaatte iltalukemista mikä vie tajun niin kysykee miulta

      Taas on saatu yski päivä jotenkin liikahtamaan. Tänään olin liikenteessä ja testasin että kaupungin lainarollaattorilla pystyy erinomaisesti kuljettamaan 2 laattikkoa letkuruokaa

      Sitten tänään olen päättänyt että juon ite loppuun hakemani viinat mitä en jo ehtinyt musicantille antaa.

      Paremminhan palaa roihussa sitten kun sen aika tulee. Tahu? (Indonesiaa, ymmärrätkö)

      • edson

        Minulla kun kaikki opiskelu jäi kesken, niin en voi laittaa yhtäkään linkkiä, missä Ali alkais sinertää. No jos sitten lähetän vaikka sinolia pullon?

        Tahu? Jotkut ovat aatelleet, että paljon spriitä juoneilla on myös puhtaat sisuskalut. Siitä ei ole ollut kait missään juttua, että myös roihusta lähtisi puhdasta savua.


      • Ali.F

        Sinähän asustelet ymmärtääkseni niin keskellä suomalaista luontoa, että siellä sinertää pelkästä vilusta.
        Tässä mäellä t5äällä Lassilassa on kiitos ilmeisesti sen paikoilleem jätetyn pienen oikean metsän ihmeellisen näköisiä lintuja, joista tunsin vain "peipon". Paljon on lintujen tunnistuksia kadonnut maailman kivikylissä asuessa ja osin meriä seilatessa.
        Albatrossin kyllä tunnistaisin heti jos näille korkeuksille erehtyisi
        Tuolla toisaalla sinua halutaan kovasti kirjoituskumppaniksi. Mene ihmeessä minun puolestani kirjoittamaan joka paikkaan mihin huvittaa. Niin teen minäkin


      • edson
        Ali.F kirjoitti:

        Sinähän asustelet ymmärtääkseni niin keskellä suomalaista luontoa, että siellä sinertää pelkästä vilusta.
        Tässä mäellä t5äällä Lassilassa on kiitos ilmeisesti sen paikoilleem jätetyn pienen oikean metsän ihmeellisen näköisiä lintuja, joista tunsin vain "peipon". Paljon on lintujen tunnistuksia kadonnut maailman kivikylissä asuessa ja osin meriä seilatessa.
        Albatrossin kyllä tunnistaisin heti jos näille korkeuksille erehtyisi
        Tuolla toisaalla sinua halutaan kovasti kirjoituskumppaniksi. Mene ihmeessä minun puolestani kirjoittamaan joka paikkaan mihin huvittaa. Niin teen minäkin

        Joo, olen kirjoittanut aina, mihin on huvittanut. Toisaalta luonteestani kertoo se, että olen myös päätynyt tilanteisiin, missä kirjoitukseni on mitätöity eli palstan pitäjä ei ole sallinut kirjoituksiani. Ja silloin ei ole ollut kyse kiroiluista tai muuten hyvistä kirjoitustavoista. Pelkästään eri käsityksistä yhteiskunnallisista asioista. Hitto, olisinpa keskittynyt luonnontieteisiin silloin joskus.

        Mulla on omasta mielestäni luxusta nämä tällä hetkellä elämäni vuodet. Vielä hiukka jaksaa ja on mahdollisuus olla jaksamattakin, huilia ainakin mielensä mukaan. En kirjoita kuitenkaan niin, että elämäni tärkein asia on terveys, sillä se se ei ole. Tosin kaikki turha kärsimys voitaisiin poistaa, mutta eihän jumalat sitä tee, vaikka niin kaikkivoimaisia ovatkin.

        Nuorena kiikaroin ahkerastikin lintuja, mutta nyt pitää katsoa kirjasta, jos tulee tunnistusvaikeuksia.


    • Ali-Fågelius

      Onko helle kuatanunna Edsonin? Olen etsinyt sekä lintu, eläin, että värikasvikirjaa millaisen keskikouluaikoina osasin ulkoa kannesta kanteen. Jos on hyvää tietoa netissä vapaasti aukeavasta versiosta niin tieto otetaan iloisesti vastaan

    • Ali-F
    • Ali-F
    • Ali-F

      Ja tässä hiukan asenteellisesta lehdestä tattien ylistys ja suun kielelle tuova kuva tatista millä hoidetaan kolesterolikin kuntoon iliman pillereitä.
      https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/metsäsienet-ovat-superruokaa-vitamiineja-ja-kuituja-yllin-kyllin-1.204864
      Nyt varmaan nähdään kaikki kolesterolipillereitä popsivat tattikaupan jonossa

    • edson

      Nuo kasvit.

      Ostin joku vuosi sitten pirun paksun, yli 900 sivuisen Pohjolan kasvit kirjan. Vaikka piirretyt kuvat, niin erikoisen hyvin piirretty. Ei mikään mukaan otettava kirja, mutta kun ottaa kuvan kasvista, niin kotona mukava selailla. Helpottaisi, jos opettelisi kasvien yleispiirteiden mukaan ne oikeahkot heimot sun muut lahkot

      Kyllä päivän "helle" oli kovaa, kun halkaisin kuivahkoja koivupöllejä kiiloin ja lekoin. Niitä pöllejä kun ei jaksa nostaa kokonaisina halkaisijaan. Joku jaksaisi, minä en, tosin eivät ne siihen halkaisijaan mahtuisikaan. Niin ne voimat katoavat talven pitkiin laiskotteluaikoihin. Joka alkutalvesta päätän urheilla lumikolan kanssa, mutta kyllä se persus etsiytyy vaan traktorin penkkiin.

    • Ali-Frankenstein
    • Ali-F

      Panitko Edsorbent merkille Utajärven energiauutisen eli koko kunta lämmitetään kauran leseillä?
      Siinä voi olla ihan järkeäkin poltttaa kuoret jos ne on kaurasta kerran erotettava.
      Onneksi artikkelissa edes lievästi mainitaan tällaisen energian haittapuoli eli polttamisongelmat ja pienhiukkaspäästöt.
      Sama koskee puuta ja turvettakin käyttäviä laitoksia.
      Biomassaa pitäisi juuri sen haittapuolista johtuen väkttää energiana. Jos jokin tuotantolaitosa kuitenkin hylkyä biomassana tuottaa niin sen voinee hyvin savukaasupuhdistettuna polttaa, vaikka kyllä kaikelle biomassalle löytyisi påarempaakin käyttöä kuin energia.

      Klapit kotitarvekäytössä, etenkin Pehmoisten höylätyt klapit onkin sitten ihan toinen asia

      • edson

        Enpäs huomannut kauranleseen käyttöä.

        Biomassa, uusiutuvat jne. Klapit. Kaikki nämä, vaikka sitten hiottuna tai höylättynä lienevät hankalia polttoaineita ilmastolle, paitti Keskustan mielestä.

        Eilen kokeilin ensi kertaa ilmalämpöpumppua jäähdytykseen. No 25 astetta oli sisällä lähtötilanne ja kun sisälämpö tippui 21:een, niin johan tuntui kylmältä eli pois pumppu päältä. Pienistä lämpötilan vaihteluista se on kiinni se mukavuusalueen etsintä. Ei siis syytä rajuihin sisälämmön alentamisiin. Onneksi kuitenkaan sisälämpö ei ole vielä tänä kesänä huidellut 28-30 asteessa. Silloin varmaan tiputtaminen 25:een on mainio mahdollisuus.


    • Ali-F

      Ajelemassa kävin taas tavanomaisen kierroksen. Mitään en kuitenkaan ostanut , mutta onneksi ilima oli ihan kesäinen. Ihan kuin Lappeenrannassa 50 kuvulla "joka kesä"

      On kuitenkin veto selvästi vähentynyt verrattuna aikaan ennen tätä viime leikkelyä. Nyt vielä jonohoitaja soitteli aamulla Meilahden vatsa-ja verisuonikirurgiasta missä olen sen vatsa aortan aneyrysman stenttileikkausjonossa jo ennen tätä kurkun leikkelyä, No puheettomana en tietenkään voinut vastata. Eiköhän tarpeellinen tieto tule paperillakin. Sen pitäisi olla vain päivän operaatio ja tehdä paikallispuudutuksessa niin että paikkausputki viedään nivusen valtimosta paikalleen. Mutta mene ja tiedä. Mieluummin sanoisin ei kiitos kaikelle lisäkirurgialle.
      Kirurgiassa on se ongelma, että joka kerta tuloksen saaminen huononee, kuten kävi nielussakin. Tuolla aortan puolella toki ei ole ennen leikelty.
      Ties vaikka sattuisin Ceen kanssa samaan aikaan sille osastolle. No Cee varmasti tunnistaisi minut: Hirmuisen kokoinen, kauhea reikä kurkussa, mutta ah! niin ystävällisen näköinen ja tapainen

      • Cee-Lila

        Ajattelin jo viime kerralla ollessani siellä vatsakeskuksen polilla, mikä on myös se verisuonikirurginen osasto, että näenköhän sinut, mutta en mielestäni nähnyt. Yhden ison miehen näin, mutta se et voinut olla sinä, koska hän oli erittäin huonosti kävelevä ja oli sairaalavaatteissa. Häntä tuki pari hoitajaa kävelyssä. Mielestäni meillä oli aika samana päivänä. Itse olin siellä U:n kanssa, ensin huoneessa, jossa mitattiin jalkojen verenpaine ja sitten toisessa huoneessa, missä otettiin UÄ vasemmasta jalasta.

        Kerran näin siellä yhden Kaunialasta tutun miehen, joka oli siellä yhtä aikaa ja hänellä oli vuorossa varvasamputaatio. Häneltä oli toinen jalka amputoitu reidestä. En ehtinyt juuri keskustella hänen kanssaan, koska haavahoitajani huusi jo sisään. Lähetin hänen mukanaan terveisiä vielä siellä oleville, mikäli enää olivat siellä. Itse olin neljä viikkoa. Siellä oli melkoinen vaihtuvuus. Se oli ns kuntoutusosasto.


    • Ali-F

      Täällä vaikuttaa yhdellä sun toisella olevan jos jonkinlaista kulumavikaa. Myös aneyrysmat on luettu kulumavikoihin.
      Raision suunnalla ei taas tällaista kulumavikaa saamieni tietojen (mulla on agentit Raisiossa ja Naantalissa) esiintynyt vaan yleisin ongelma on kuulemma ilmavaivat. Sen voivat kuulemma tarkkanenäiset haistaa vaikka suljetussa autossa Raision ohittaisi.
      No juuri siksi että kaikissa tällaisia kulumavikoja jossain muodossa näyttää olevan niin täytyy välillä "potkiskella!" pehtooriakin hereille ja liikkeelle, ettei unohdu sinne klapimetsälle liikaa likkuessaan

      Ja sitten kympin uutiset piälle

    • Ali-F

      Tässä jenkkiläinen autonosa tunnistustesti: http://bot.fi/2qbi
      Mottorimiehet Huu ja Pehtoori varmaan vetäsevä 48 0ikein.
      Minä kemisti sain vain 38 oikein: Siis en ole autoinsinööri enkä mekaanikko, mutta kysykääpäs jotain vaikka kattilaveden käsittelystä!
      86% of people can't guess these 48 car parts by looking at just one image. Can you?
      38 out of 48!

      • edson

        Minä "tuskastuin" jo ilmanpuhdistajan kohdalla. Kun se sitten olikin kyse kaasuttimesta.

        Juu ja nuo erikoisalan sanat englanniksi tai sit amerikoiksi eli tulos 28/48.


      • Ali-F

        Minua auttoi tuonkin verran se, että tekninen oppimis-ja työkieleni on englanti. Juurikin siksi vastasin esimerkiksi tuon ilmanpuhdistimen osalta carburettor eli kaasari vaikka kyseessä oli ilmiselvästi vain kaasarin osa eli ilmanpuhdistin. Kun ei vaihtoehdoissa ollut air filteriä niin oli ainoa vaihtoehto vastata carburetor.
        Mutta tosiasiallisesti tässä osataan autoista se mikä kuului perusosata silloin kun konepelti avattiin itse, vaihdettiin tulppia ja suodattimia. Välillä jopa laturia ja starttimoottoria

        Siitä on nettihaennassa merkittävää etua kun hakee englanniksi tai englanninkieliseksi asetetulla browserill. Tavaraa tulee esiin massoittain enemmän kuin suomenkielisellä haulla

        Toinen kysymys on että tarvitseeko kaikkea tietoa ja kaatuvatko elämää pystyssä pitävät perusasiat tilastojen ja irrallisten yksityiskohtien alle

        Onko Pehmoisissa nukahdettu ranrapenkille järven rannalle, näkemään unia suunnattoman suurista pakuritehtaista joiden höyry tuotetaan kauraleseellä ja ohranperkeet kaatuvat porinapannuun n, misttä valmistuu paikallisjakeluun jaloa hellejuomaa nimeltään "Ohrapore"


    • Ali-F

      Tässä maamme ja globaaliakin elentarvikehuoltoa ajtellen on jo aikaisemmin todettu että lähes mitä tahansa kasvista ja sientä voi säilöä lähes loputtomiin kuivaamalla joko luonnollisesti tai avustettuna.

      Tulee siitä heti mieleen sellaiset erinomaiset ruokakasvit kuten kaali, nauris, lanttu, porkkana jne ja miten helppoa niitä olisi tuottaa pitkäaikaissäilyvään varastoon ja sitten ruokaa valmistettaessa lisätä lähinnä vesi.
      Esimerkiksi jos tulee liikaa kaalia pelloilta niin ei muuta kuin ylimäärä joko reaktorissa hapankaalisi, keittimessä ylijäämä sian kanssa kaalisopaksi tai osin siivutettuna lastuiksi ilmakuivattuna. Kaikkia juureksia voidaan sillein ilmakuivata ja säilyvät vuosia

      Tällä tavalla voitaisiin kautta maailman varastoida ekologista ruokaa ihmisille suht halvalla ostettavaksikin. Pitäisi vain olla valtion keskitettyjä muonavarastoja nkuten ennen oli valtion viljavarastot.... niin ja voivuoret! ;)
      Laajaa suurvarastointia ei saada vaan millään yksityisin voimin toteutettua. Lähinna kulutusosuuden. Siksi näissä varmuusvarastoissa valtion osuus on ainoa mahdollinen. Valtio sitten kontrolloidusti uusisi varastojaan myymällä parhaalla mahdollisella hinnalla vanhempia varastojaan markkinoille ja maailmanmarkkinoille. Tosin valtion pitäisi ostaa tällaiset ruoka aine tai ruoka erät aidolla ylijäämähinnalla tuottajilta eikä MTK tyyliin rahoittaa tai siirtää veronmaksajien rahaa tuottajille muuten kuin markkinahinnoittelun mukaan eli ylijäämästä jota tuottaja ei muuten saisi kaupaksi maksetaan vain kulut korvaavaa hintaa ja voitto tulkoon nopeista kulutustuotteista ja kulutuksesta tuottajille

    • Ali-F

      Huomasin eräästä peurojen levinnäisyyskartasta, että valkohäntäpeura, joka kantaa suomen vaarallisintä eläjää, punkkia, on läshes sydänmaillaan Edsonin läänissä.
      Seuraava kysymys onkin nälkäiselle, että onkos teitillä useinkin peuran paistia pannulla tirisemässä? :)

      • edson

        Kumppanin siskon miesvainaa purkitti myös peuraa. Silloin sitä joskus sain.

        Meillä näitä kauriita / peuroja kyllä on varmaan aika tavalla. Itseeni ei ole punkki vielä iskenyt, mutta pois niitä nyppinyt olen ja miltein aina jää "kärsä" ihon sisään.

        Tuosta ilmakuivatuksesta. Aika hankalaa, jos ilmankosteus huitelee 80 - 90 prossassa silloin, kun esim. porkkanoita maasta nostetaan. Mutta ilmankosteus ja kuivatus, niillä ei liene ihan suoraa yhteyttä kuivaustulokseen. Nimittäin tuota noin kuivaahan polttopuukin vielä ehkä näin keskikesällä 20-25 prossaan, vaikka ilmankosteus on 65-70.


    • Ali-F

      Bongasin tuolta jenkkilän uutisista tällaisen mainoksen mikä kertoo ihmejuoman löytymisestä. Sellaisen mikä muttaa vanhat kankeat sotaveteraanitkin nuoriksi "pukeiksi"
      Kokeillaan onnea ja katsotaan meneekö robosta läpi.
      Jos menee niin itse sisältö on jokaisen lukijan vastuulla tulkinnasta
      http://bot.fi/2qfw

      • edson

        Käytin kääntäjää ja nopean selauksen jälkeen jäi mieleen, että "jos on kiireinen, eikä halua tuhlata elämästään aikaa käydä kaupassa ostamassa hedelmiä, kuoria niitä ..."

        Voi helekutti.

        Muuten. Olen haaveillut palauttaa mieleen esim. englannin sanoja ja kuitenkin käytän kääntäjää.

        Voi helekutti


    • Ali-F

      Ja kun paljon töitä tekee niin jotain ilmaistakin löytää, kuten tällainen netissä oleva lintukuvasto. Hiukan työläs käyttää, mutta ilimaaanen: http://www.lintuja.net/Birds.htm

    • edson

      Alkufiilikset ilmalämpöpumpun energian kulutuksesta, siis jäähdytyksessä

      Riippuu tietysti tuntimäärästä, mutta meillä lienee vaikutus normaaliin kesäkulutukseen lisäystä 4-5 kWh. Vasta ensimmäisen päivän tuloksen (13.7) perusteella en isoja päätelmiä tee.

      Joka tapauksessa mainio vehje ja nimenomaan kesähelteiden siedettäväksi tekemisen suhteen.

      Ihme, etteivät kerrostalot tee mitään järjestelmää (aurinkoenergia) asukkaiden viihtyvyyden lisäämiseksi kesäisin. Meinaan vaan, että kärsimystä se on olla 27 sisälämmöissä. Siitä huolimatta, että ei niitä päiviä montaa ole vuodessa, joinakin vuosina ei ainuttakaan,

      • Ali-F

        Siis ilmalämpöpumppusi on ihan oikea AirCon joka jäähdyttää ja lämmittää säädöstä riippuen. Minulle tuo nimitys lämpöpumppu on vähän hepreaa kun ei tuolla maailmalla ole muuta kuin ilmastointilaitteita eli aircon. Lämpimässä maailmassa niiden lähes yksinomainen käyttö onkin jäähdyttäminen eikä lämmittäminen.
        Minulla oli kolossa sellainen poistoputketon lattialla seisova jäähdytin, mutta linkosin sen vekelään juuri siksi, että ei sille moneen vuoteen ollut tuntia enempää käyttöä ja vei kuitenkin suurimeluisena tilaa turkilta. (Turkki= merimieskielen lattia)


    • edson

      Ihan näistä mustikoista

      Hikosin ja poimin ja hikosin. Vain litran sain, mutta en ole nopea poimija, mustikatkin pienehköjä. Poikkeuksellisen raskas ilma tietty vähän verottaa.

      No mitä nyt sitten tuumin? Hitto, jos jollain on rahat niin tiukassa, etteivät voi maksaa nuorelle koululaisellekaan 22 € / 5 litraa, niin on hävytöntä. Käsin poimittuja ja roskattomia lisäksi. Viidessä litrassa on jo pitkän talven puuromarjat. Heti, kun ei kynnelle kykene, niin ainakin minä tulen ostamaan marjoja puuron päälle.

      • Ali-F

        O)len kyllä samaa mieltä, että kyllä nykyrahassa on luonnonmarjoista puhdistettuna kyettävä maksamaan koululaisellekin 5 euroa litralta.
        Ei ole kylläkään käsitystä mihin hintaan thai mustikkaa myydään toreilla jqa kaupoissa
        Puolukastakin, vaikka helpompaa ja nopeampaa kerätä kuin mustikka pitäisi marjan laadun vuoksi tuo minimihinta maksaa. Tai sitten mennä ite hirvikärpästen pommituskohteeksi ja kerätä marjat ilimaaseks.
        Pensasmustikan maatiaiskantaahan myös löytyy soiden reunoilta nimellä Juolukka. Molemmathan tunnistaa oikeasta mustikasta sekä maun että sisuskalujen värin mukaan. Juolukan sukuhaarassa se on vihertävä eli valtaosa mustikan hyvää teke3vistä väriaineista ja flavonoideista puuttuu. Helppoja kerätä nekin, ja pinnalta kauniita. Suomessa niitä vielä aika vähän viljellään.

        Kannattaa parasta ennen päivämäärän ylittäneitä kehottaa laistamaan metsä työn tekoakin näillä lämpötiloilla.

        Taidankin lähteä pihoille, mutta en urheilemaan


    • Ali-Hä

      No olihan se edes jonkinlainen ulkoilu. Gummipyörät sai vauhtia sekä rellulla että rollaattorilla.
      Samoin ostoskärryt. Askelia tuli otettua Lahden moottoritien Keravan romanialaispysäköinnässä ja vietyä rellusta roskia siihen yleiseen roskanieluun.

      Nyt on myönnettävä että ei pahemmin palellut vaan tuntuu ihan oudolta kun hiki virtaa auringossa liikkuessa.
      No Kaaren Prismassa oli viileetä. Ostin pari uutta tyynyä ja sellasen kevyen peitteen kun meinaan lingota seuraavalla matkalle vanhan kevyt täkin roskahornaan

      Tässä kotikololämmössä on nyt juuri sopivaa.

      Sen syksyisen suurpuhdistuksen jälkeen en jättänyt muuta tuuletintakaan jäljelle kuin sen lämpöpuhaltimen minkä saa kierrättämään myös kylmää ilmaa. Se näyttää riittävän vielä.
      Autonkaan ilmastointia ei juuri ole tarvinnut. Pikkusen fönärit raollaan niin tulee riittävän viileäksi. Tosin luulen että kunnolla toimiakseen pitäisi täyttää jäähdyttimen kaasut mutta sama kuin jäähdytyksessä kysymys: Kannattaako se muutaman vuositunnin takia.? Hä?

      • Ali-Hä

        ps- Kun on ihan viime päivinä ollutb puhetta suomalaisten maatiais mustien mehiläisten suojelemisesta, niin "aamulla" avattuani parit tuuletuskikkunat ja istuttuani "työmaan" penkille niin siinä alkoikin mehiläinen pörräilemään. Ja sehän olikin juuri sellainen musta eli tumma mehiläinen. Ilman siitä kirjoitettuja artikkeleita olisin viis veisannut minkä värinen se oli ja nytkin meni monta tuntia ennekuin se yhdistyi päässä valokuvana olevaan tietooin


      • edson

        "Gummipyörät sai vauhtia sekä rellulla että rollaattorilla."

        Jumanpliut, oot jo menokunnossa. Hienoa. Juu ja kaiken lisäksi mehiläistutkintaa.

        Eilenköhän tuli tietoa Itämeren ja lähinnä kait Suomenlahden ja Pohjanlahden levätilanteesta. Niin äijä vaan väitti, että edelleenkin maatalous olisi pahin fosforin päästäjä ja kun sitä lisäksi on sedimentissä, niin ei ihme sitten, kun se vapautuu näin helteillä. Kyllä muutamissa vuosikymmenissä on tilanne ihan kääntynyt pahaksi.


    • edson

      No ni, kuumuuden keskeltä ...

      ja kiva tulla sisään, kun 22. No ulkona ei vielä kuin 28. Alille tähän, että se ilmalämpöpumppu on siis lämmittävä ja kylmentävä.

      Aika urakan tässä aamupäivällä tein ja kumppani pani vielä paremmaksi. Meinaan, että siivosimme asuntoauton yltä päältä paitti ei katolta. Poika hakee huomenna biilin ja lähtee Kalajoen suuntaan perheineen.

      Ja minä luen karavaanareiden reissuista ympäri Eurooppaa. Kovia ovat jotkut menemään. Baanoja käytetään, jotta päästään nopeasti ja sitten ollaan jossain viikko. Taas baanalle ja kovaa ja taas paikallaan.

      Tapoja mennä on monia. Minä en enää kerää tieten tahtoen kilometrejä, vaikka joka vuosi on Saksaan mentäväkin. Ei ois pakko mut tahtoo. https://park4night.com/carte_lieux Tässä aika kattava pysähdyspaikkojen sivusto

    • Ali-F

      Hitto wie, nyt tekstiviestipuhelin kävi kimppuuni ja ilmoitta sen vatsa aortan aneyrysman leikkausta edeltävän ukon tarkastuksen heti aamusta 20.07 ja varsinainen stentin muilutuspäivä myös heti aamu 7 25.07. 19.07 pitää vielä käydä labroissa.
      Jos menee yhtä hyvin kuin kurkun operointi, niin Jouluna pois sairaalasta. Muuten se on vain päiväkirurgia eli sentti reisivaltimon kautta paikalleen uitettuna ja sitten sukka irti.
      Cee jos sattuu olemaan siellä niin tuntomerkithän olivay hirmuisen suuri, gauhea reikä henkitorvessa, Frankensteinin tapaan kokoon kursittu leuka mutta kaikesta huolimatta ystävällisen ja kohteliaan näköinen ja tapainen

      • edson

        Toivotaan, ettei jouluksi saakka sinua siellä pitele. Kovat on operaatiot tehty (tehdään) miehelle. Minä nyt noista mitään ymmärrä, mutta kumppani tietää ja valisti minua.


      • Cee-Lila

        Minulla on 23.7. aika Meilahden tornisairaalan vieressä olevalla Naistenklinikalla alaraajojen magneettikuvaus. Mielestäni sama kuvaus tehtiin minulle viime vuonna Meikun alakerrassa, mutta en tiedä, josko minut vietiin maanalaista käytävää pitkin silloinkin Naistenklinikan puolelle siihen magneettikoneeseen, joka piti kovaa meteliä, kuulokkeet laitettiin korvilleni.


    • Ali-F

      No niinkuin sanoin niin tämän pitäisi olla päiväoperaatio. Edellinen kokemus vaan laittaa ilmaisemaan sen varauksin. Onneksi mitään muuta ei tuon jälkeen ole jonossa, eikä tule, kun ei enää oteta.
      Nyt vaan selvitään näistä miten selvitään, mutta en tiedä selviääkö sillä wiinavarastolla mikä minulla on hyllyissäni.
      Ja jos positiivistä on etsittävä niin pitäväthän kaikki nämä juoksutukset puuhakkaana.

      Nyt muuten alkaa olla vuosien jälkeen sellaiset ilmat mitä varten aikoinaan hommasin sittemmin poistamani ilmajäähdyttimen ja tuulettimet.

      Tosin tuulettimet ovat tosi halpoja jos niitä taaskaan on kauppoihin jäänyt
      Kumppanisi taitaakin olla hoitsu? Hoitsut tietävät että olen käyttänyt kovin vaatimatonta kieltä kertoessani mitä kurkulle on kaikenkaikkiaan tehty.

      ps. nyt tarkistin mitä kirjoitin, kun edellisen oli kirjoittanut selvästikin "Harakka"

    • Ali-F

      Olen huomannut monien popsivan makeita mansikoita näin kesähelteellä.
      Minä korvasin sen itselleni sekoittamalla kuppiin luomu omenasosetta ja kevytkermaa sekä hiukan vettä ohentamiseksi. Se sitten letkuun ja pötslaukkuun. Sen melkein maistoi kun näki sen valuvan siinä silikoniletkussa vaysan suuntaan.
      Ilonsa kullakin!

    • Ali-F

      Kaippa ainakin lähes sata vuotiaat muistavat, että vanhassa kunnon maakellarissa olisi kovimmillakin helteillä ilman mitään apupumppuja mukavan viileetä. Ja vastavuoroisesti paukkupakkasilla kohtalaisen nlämmintä eli luokkaa 4 c ilman nuotiota.
      No kohta alkaa hiukan hellittämään niin ettei tarvitse turvautua pikaviilennyksiin kylmissä tai kostuttavissa suihkuissa joissa viilenee vaikka olisi ottanut kuuman suihkun mutta sitten tullut jonkinlaiseen tuuletukseen tai vetoon. Vesi hauhtuessaan iholta aiheuttaa endotermisen reaktionSamaan perustuvat vesikäyttöiset jäähdyttimet. Vettä joko pakotetaan haihtumaan tai tehdään sopivilla suuttimilla veden syöttöpuolelle alipaine mikä sitten viilentää ja flekti puhasltaa viilennetyn alueen läpi huaneistoon.. (Venturi suutin)

    • Ali-F
    • Ali-Baba

      Ja tuossa ihmeellistä asiaa meillä niin suosituista Omega 3 ja kalaöljyasioista itsensä BBC tuottamana:
      https://www.bbc.com/news/health-44845879
      Kannattaa tämäkin lukea vaikka google kääntäjän avulla.

      Parin asteen lämmönpudotus ei haittaisi enää arabian maisemien tallaajaakaan

    • edson

      Täällä ei saa lämpöhalvausta joulu-helmikuussa : Kreetalla siis. Tällaista sitä on tullut tutkittua ja jos lämpötilatilastot pitävät paikkansa, niin ei ainutkaan yö viime vuonna pakkasen puolella, alin 6. Ja päivisin noin 12-17 astetta öbaut.

      Omega3 ja se terveyssieni. Hiukka luin siitä sienestä, mutta nyt on mansikoiden ja mustikoiden aika ... ja mielenkuvamatkustelun.

      Juu ja edelleen kehun tätä ilmalämpöpumpun viilennystä.

      Poika lähti perheineen eilen Kalajoen suuntaan asuntoautolla. Jos auton saa varjoisalle paikalle, niin kelpaa helteelläkin olla ja eilen jo tuuli mukavasti. Lisäksi tuo park4 sivusto on upee ja sieltä löytyy kaikenlaisia puskaparkkejakin ja itse voisi sinne kait lisätä löytämiään paikkoja. En oo ehtiny tutustua tosin.

    • Ali-Powerless

      Minusta Putler on tuosta joukosta tyylikkäimmin pukeutunut. Trum tqaas on tunnetusti aina kuvitellut näyttävänsä mahtavalla symbolisessa “Voimapuvussa”, millä yritetään juurikin massiivisella solmiolla ja värillä ohjata katsojan katse pois itse hyypiöstä noissa vaatteissa.
      Hyypiötä ei kuitenkaan saa vaatteilla peitettyä, kuten ei hirmuista kasaa laardiakaan.
      Jos laardin haluaa tyylikkäästi peitellä niin siihen tarvtaan Hawaiji asusteet
      Amerikkalaiset ovat todellakin aina pitäneet väljistä miesten vaatteista, niin minäkin. Mutta Trump ei ajattele edes omaa viihtyvyyttään vaan puhtaasi kuvittelemaansa vaatetusvaikutusvaltaa

    • Ali-Tuiseen

      Mietiskelen tässä tekemisen puutteessa, minkähänlaista voimapukua Edsolvent ja Tyrni-Huu käyttävät yrittäessään saada eukoiltaan lupaa johonkin itseään kiinnostavaan?
      Veikkaan, että Edsorbent käyttää Fred Flintstonen leopardipukua ja puunuijaa :)

    • Alin-Taika-ja-loitsu

      Jos olette eri mieltä kanssani, niin lukekaa kuin ette olisi nähneetkään mitä kirjoitin:
      Trump on ääliömäisin valtion kansan valittu johtaja minkä syntymäni jälkeen muistan.
      Putler on huomattavasti fiksumpi, mutta muuten samanlainen puhdas narsistipopulisti
      Niinistöllä taas on vihreä veljennpoika!!??
      Li Anderssonilla puolestaan on parhaat taustapirut eli RKP raha ja ideologia
      Tässähän sitä olikin logiikkaa ihan riittämiin. Sopivasti tällaisiin helleiltoihin

    • edson

      Putleri on enemmän kuin narsisti populisti. Suorastaan tyrangi.

      Truppi taas on suoranainen pelle. No en siis ihmettele, että Soini tykkää. Ovathan molemmat lisäksi jumalan lapsia. " Näyttäkää se palvelin!!!" toisti Soinikin. Hih hih juu, tällainen ulkoministeri meillä. Ei voi kuin valittaa.

      • Dr.Whoo

        Mitä, arvostellaanko täällä minun poliittisia idoleitani, Trumppua, Putleria ja Soinia? Ettäs kehtaatte..

        Soinista tuli mieleen,että mitä mieltä ollaan naispappeudesta? Minähän annan piutpaut kaikille papeille, oli mies tahi nainen, tai siltä väliltä.

        Minun poikani ristiäis pappi oli nainen. Ja hyvä tuli, nimestä ja pojasta.


      • edson
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Mitä, arvostellaanko täällä minun poliittisia idoleitani, Trumppua, Putleria ja Soinia? Ettäs kehtaatte..

        Soinista tuli mieleen,että mitä mieltä ollaan naispappeudesta? Minähän annan piutpaut kaikille papeille, oli mies tahi nainen, tai siltä väliltä.

        Minun poikani ristiäis pappi oli nainen. Ja hyvä tuli, nimestä ja pojasta.

        Hitsi, kun muistaisi. Tässä päivä pari sitten ykkösen aamuteeveessä oli mielenkiintoinen aihe ja pappi aihetta selittämässä. Se liittyi nimiin ja nimien takana oleviin seurakunnan historiallisiin perinteisiin. Olikohan ortodoksisuudesta siinä ohjelmassa kyse, en muista.

        Hitto, mitähän uutta maailmanjärjestystä nämä kaksi kahelia suunnittelevat? Trumppi kait kutsuu syksyllä taas tapaamisiin Putlerin. Onneksi (ehkä) Jenkkilä on vielä demokratia.


    • Ali-Energia

      Tästä hetken uhkatilanteesta riippumatta voidaan todeta, että hallitukset ovat hoitaneet valtakunnan stabiilin energiahuollon erityisen huonosta ja sen kaikilla energian alueilla liikenne mukaanlukien.
      On yritetty vetää bio nimikkeellää välistä pikkuryhmille sen minkä ehditään kun olisi pitänyt keskittyä luomaan metsiä ja soita säästävä ja niillä ilmaa pilaamaton energiantuotanto. Samoin energiantuotanto mikä ei tuulivoiman tavoin vaadi suunnattomia jatkuvia tukia.

      On meille riippumattomille energiaa seuraaville ollut täysin selvää, että ydinvoimaa, etenkin modernia olemassaolevan teknologian ydinvoimaa mikä käyttää noin 95% polttoainesauvan energiasta eikä vain noin 20% kuten perinteelliset ydinvoimalat tekevät.

      Fissiomateriaalia maassamme on helposti ja kannattavasti sekä Uraanina, että Toriumina sadoiksi ellei tuhansiksi vuosiksi omaan tarpeeseen nykyisillä systeemeillä ja tiedoilla, Nyt olemme uhkan alla kuten joka talvi keskellä energian suurinta tarvetta. Tuulivoima kaatuu aina tyyntyessä tai kovaa tuulklessa. Aurinkovoima kaatuu meillä aina kun on pimeää ja etenkin talvella jollin virtaa tarvittaisiin

      Liikenteessä on huuhaa ideologisesti yritetty panostaa rationaalille ajattelulle välittömästi kestämättömään sähhköautoiluun kun olisi pitänyt panostaa kaiken raskaan liikenteen ensin ja sitten yksityisautojen nopeasti käyttämään maakaasuja joko biokaasuna tai LNG muodossa. Edes LPG eli Autogazina mitää varten on tiivis jakeluverllo Suomea lukuunottamatta koko Euroopassa.

      Energia ja sote asioissa hallitksiltamme kertakaikkiaan heikot ja huuhaa ajtukset ja toimenpiteet. Ahnein ensimmäisenä potilla ei kansakuntaa, energiaa ja ilmastoa juurikaan ilahduta
      Energiaministerinä sattuu vielä kaiken lisäksi olemaan Etelä-karjalainen "luomu" kepulainen.


      ps. Tämän jutun kirjoitti jollain nimimerkillä jossain maakuntalehdessä puhtaasta ja jatkuvasti saatavasta energiasta kiinnostunut. Ettei vaan ollut nimimerkillä Gilgamesh

      • edson

        "Aurinkovoima kaatuu meillä aina kun on pimeää ja etenkin talvella jollin virtaa tarvittaisiin"

        Kyl kyl, mutta onko se liian suuri tuhlaus, jos käyttäisimme aurinkoenergiaa silloin hyödyksi, kun sitä on saatavilla. Hyvillä paikoilla varmaan maaliskuun-marraskuun välillä. No tietysti nämä massiiviset aurinkopanelipuistot sitte seisoisivat osan ajasta ja eiväthän ne ilmaisia ole. Summasummaarum, en osaa sanoa, miten pitäisi tehdä. Tuo ydinjäte on toistaiseksi kait myös melkoien ongelma?

        Kaasukappaleeseesi 100 % kannatukseni. Lienee kyllä melkoista hölmöyttä joka tuutista toitottaa siirtymistä sähköautoihin. Annas kattoo, kun aletaan akkuteollisuuden raaka-aineiden riittävyyttä kunnolla pohtia. Tällainen ennakkoluulo minulla on.


    • Ali-Ympäristö

      Laitanpä tänne joutessani yhdellä nimimerkilläni kirjoittamia poimittuja juttuja energia-ympäristöaiheista kotimaakunnan lehdestä ja ehkä muiltakin foorumeilta.
      Gilgamesh on yksi niihin asioihin kohdentava artikkelikommentointi nimimerkkini, muutaman muun lisäksi:

      Gilgamesh • muutaman sekunnin päästäTämä odottaa hyväksyntää palstalta Etelä-Saimaa.
      Saimaanranta on todella aivan erinomainen paikka. Vakakin enemmän sesonkipalveluille, niin mahdollisuuksia on muinakin off season vuodenaikoina yliseen huvitoimintaan ja majoituksees. Matka Lappeenrantaan kun on autoilijalle lyhyt.
      Muuten yleisen 2000 luvun käänteen tasoisen ja Matti Nykäsen tähdittämän huvitoiminnan aikaansaamisen kohtalonkysymys on toimiva julkinen liikenne. Mukaanlukien niin, että myös "aamuun venätäneestä viihdytyksestä" pääsee kaupungin keskustaan julkisella tai järjestetyllä omalla liikenteellä. Yksi tapa hoitaa kuljetustarvetta on tarjota viihteilijöille edullisia majoituksia.
      Saimaanrannan Männikön parturoimisesta silminnäkijänä ennen ja jälkeen olen sitä mieltä, että jokaisen avohakkuun tapaan se on tragedia ja tietoinen luontotuhotyö mitä korjuuhakkuu ei taas olisi.
      Kansakunnan hyvinvoinnin nimissä olisikin yhteisesti koetettava laittaa jonkinlaisia suitsia ahneudesta metsiä parturoiville piittaamattomille kansalaisille.
      Viihdetoiminnassa on sekä yrittäjän että yhteiskunnan muistettava että viihde kannattaa mitä vähemmän sitä säädellään ja että viihteen ydinkysymys on sosiaalineen ja lopulta jopa väestönkasvun ylläpitäminen epäsuorasti! ;)

      • edson

        Tosta viihdetoiminnasta olen ... helekutti ... epävarma suuntaa ja toiseen. Näen sen jo nyt hukkuvan itseensä. Viihdepuistot lapsille joo ja se takaa, että aikuisenakin etsiydytään tehtyyn viihteeseen. Ihminen ei siis osaa kohtaviihtyä ilman että sen viihtymisen joku järjestää.

        Edullisia majoituksia vain asumiseen, pliis.

        Ootteko kuulleet, kuinka muutamat maailman suositut turistikohteet tukehtuvat viihdeihmisistä?


    • Ali-Yhteiskunta

      Ja täs ny ainaki yksi osin poliittinen yleiskannanotto EU:ssa pinnalla olevaan aiheeseen

      Gilgamesh • muutaman sekunnin päästäTämä odottaa hyväksyntää palstalta Etelä-Saimaa.

      Euroopan unioni on meille ehdottoman tärkeä.
      Toisaalta kiistatonta on sekin, että siihen tuli Lissabonin sopimuksen myötä varsin pahoja valuvikoja joita olisi saatava korjattua.
      Niitä on pääosin ajatuksessa liittovaltiosta
      Koko energiapolittiikassa perusteineen.
      Rahaliitossa jossa on kaikkien vahingoksi mukana täysin taloudellisesti yhteensovittamattomia valtioita
      Maahantulopolitiikka joka olisi noin 100% uusittava EU tasolla eli EU rajat ensin tiiviisti kiinni laittomalle ja talouspakolaisuudelle ja sitten uusiksi työperäiset määräaikaisluvat joita työnantajat voivat hakea ja siten myös joutua osin vastuulliseksi tuomastaan kotiväkeä halvemmasta työvoimasta

      • edson

        Kuis se on, kun kotiväkeä ei paskaduunit kiinnosta?

        Itse taas katson suopeasti liittovaltiokehitystä, siis kohti vielä yhtenäisempää ja syvempää integroitunutta Eurooppaa, missä pikkuasiat (kukun käyryys) jäävät jäsenvaltioiden päätettäviksi. Verotuksenkin yhdenmukaistamista kannatan, vaikka en yksityiskohdista olekaan tietoinen. Ilmastopolitiikka ja puolustuspolitiikka ja ja ... monet keskeiset eurooppalaiset arvot, kyl niitä on muitakin, jotka eivät voi olla valtiollisten rajojen sisäistä toimintaa, missä ei toteuteta ihmisten tasa-arvoon pohjautuvaan elämää.

        Pakolaisvyöryt olisi ehkäistävä toki ja siihen satsattava kunnolla euroja eli saatava asianmukaiset vastaanottokeskukset esim. Välimeren molemmin puolin. Mutta että kieltää ihmisiä kulkemasta muualla kuin Euroopan sisällä? Aina on etsitty parempaa. Siis tavaran vapaa liikkuminen on tärkeämpää kuin ihmisten? Enkä nyt tarkoita mitään jo ylipursuavaa turismia.

        Aika sekavaa ja vaikeaa, mut niin ovat asiatkin


      • Ali-Baba

        Käwin täällä gurkkaamassa, mitä Edson oli kommentoinut suureen eurooppalaiseen maahantulo-ongelmaan. Ongelmahan on sillein paha, että kaikki joilla on mielipide tarkoittavat hyvää, mutta toisen tai jopa monien hyvä on toisten mielestä tai minien mielestä paha.
        Ratkaisepa tämä ongelma Edsol, niin heti nimitän sinut Pehmoisten vara-hallitsijaksi.

        No oikeesti olemme kenties kaikki ymmärtäneet, että niin ilmiselvän tarpeellista kuin kansainvälinen rtyön ja liikkumisen vapaus onkin, emme voi aivan ilman sääntöjä toimia ja olla rajat avoimena kenelle tahansa tulijalle jolla on repussaan tai halussaan jokin "hyvä" syy kuten oman talouden kehittäminen.
        Miksi minä aikoinaan menin ulkomaille. No juuri siksi ja eikä muuten ollut helkppoa saada työlupia Euroopassakaan ennen EU ja chengeniä. Kovat väännöt piti käydä ja ihan juristiavustuksella yjtiöiden puolesta että sai aikoinaan työluvam Englantiin, Hollantiin ja Saksaa. Jenkkilässä oltiin se puali vuotta ihan amerikkalaisen yhtiön ulkomaan työntekijän koulutus ja bisnesviisumilla.

        Osa meisträ, suurin osa valitettavasti, ei ymmärrä sitä että kaikkein eniten halpamaiden yksilöitä eli juurikin potentiaaleja talouspakolaisia voidaan auttaa hyväksymällä heidän kouluttamattomaan työhön palkkaaminen kotimaista heikommilla ehdoilla jotka kuitenkin ovat merkittävästi lähtijän alkumaan ehtoja paremmat. Se käy täydellä rajahallinnalla ja määräaikaistyöluvilla joita työn jatkuessa jatketaan kierros kerrallaan

        Monista maista kuten juurikin Arabian maista on näyttöä siitä että yksittäinen rikas kansakunta voi työllistää Qatarin tavoin aina 90% koko väkiluvusta emigrantteja jotka tienaavat vähemmän kuin qatarilaiset tai muut arabialaiset. Jopa palaavat kotimaihinsa kun eläkeikä täyttyy. Siinä tavallaan luodaan kokonainen markkina näiden vierastyöläisten avulla.
        Siinä on tietenkin ongelmiakin, mutta ei kovin mittavia suhteutettuna siihen väkimäärään mikä sitten kykenee ylläpitämään perhettään Nepalissa, Pakistanissa, Intialla, Bangladeshissä eikä sovi unohtaa kovapalkkaisia eurooppalaisiakaan jotka siellä tienaavat asiantuntijatuloa.
        Asuttaminen on yksi ongelma sillä mass työläiset yhtiöt asuttavat siellä tyypillisiin työlaishotelleihin joissa yhdessä huoneessa on 4-6 ihmistä, ellei välillä enemmänkin.
        On myös aika huonojakin asuinalueita parakkileireissä hiukan sivummassa olevilla teollisuusalueilla. Minullahan näistä on autenntisia kuvia ja vuosien kokemusta.

        Siis minä päästäisin ihmisiä maahan työpaikan ollessa ja määräaikaisella tryöluvalla sekä niin että työnantaja organisoi kohtuullisen halvan joukkomajoituksen kuten projektikylän tapaisen ja pitää huolta tuomistaan työntekijöistä riittävällä terveydenhuollolla työmaakuljetuksilla ja vakuutuksilla.


    • edson

      Tosi tarina, missä Vilma ja Viktor rakensivat asunnon perävaunun rungon päälle, tv1. Jeee, upeeta.

      Tyttö siinä jossain vaiheessa pohti, että onkohan lainmukaista asumista. No päätti olla enempiä pohtimatta ja totesi, että kyllä ne sitten tulevat sanomaan, jos ... ja helvetti, ainahan ne tulevat sanomaan, että EI SOVI.

    • Ali-F

      Täällä on näemmä papupata porissut laiskasnlaisesti. Epäilisin siinä näkyvän helleuupumista.
      Minä piipahdin taas Örjanin ja Eikan luona yhteisessä tilannekatsauksessa. Eikka oli pukeutunut puna-valko-vaakaraitaiseen paitaan ja näytti ihan Sörkan vangin ja joulutontun hybridiltä. Antero entisenlainen joskin tauti aiheuttaen lisääntyvää väsymistä ja mustelmia eri puolille.
      Minusta huomasivat etta painoa on letkuruokinnassa kadonnut. Vaakaa ei ole mutta veikkaisin sen lähestyvän niinkin mitätöntä painoa miehelle kuin 130 kg. En edelleenkään halua keskeyttää painonputoamista baan teen sen vasta kun 120 alkaa olla vaa'assa.
      Ja nyt nestettä tankkaamaan. On lähes meinannut unohtua.

      • edson

        Kyllä helle vaikuttaa. Tiivistin asuntoauton yhden kattoluukun ja varmana ei tule vesi sisälle. Mutta eipä avaudu luukkukaan. Maatkalla ei käytetty kahta muutakaan kattoluukkua, riitti sivuikkunoiden aukaisu yöksi.

        Kyl se olin se venevideo niinkus huomasit, mainosvideo. Kriittinen mitta tuollaiseen kumikanoottiin istahtaessa on se ponttoonien väli eli sisämitta. Tuossa se on 40 cm. Mittasin pärseeni ja just sopii

        Ootan ja sijoitan 3,8 metriseen kahden melottavaan. Niitä ei kuulemma ole varastossa tälle kesälle enää. Katotaan, kun pääsen käymään firmassa.

        Ja jos jaksaa tai kiinnostaa, niin https://www.mcsea.fi/grand-kumivenekanootti Kulkijan mainio kulkuneuvo kohtalaisen helpoissa säissä. Tuo purjemahdollisuus ja aurinkokennot kiinnostavat


        Sori, mulla on vain tällaista asiaa. Tsemppiä sinulle kaikkien koettelemusten keskellä.


    • Calif

      Se oli varmaan se kumivene video kuvattu Edson lahdella Pehmoisissa. <Kuskina joku Edsonin pojista ja kyydissä koku niistä Edsonien uusiutumista
      Ellen liian tarkkaan katsonut niin siinä näytti olevan jopa pienlautta leväkukintoa. Ehtaa viherlevää.

    • Ali-B

      Helou till Pehmoinen också. Här tränar vi svenska språk. Det kan vara nyttigt i Larsmo-Luoto. Nå nej ändo, där pratar dom en dialekt som påminner svenska men bara de lokala färstår det.
      I Sverige kommer man ingenvart med det språket. Ingen färstår.. Tror at det är Svintysk.

      Kannattaa muuten herätä siellä erämaassakin. Ei etelä loputtomiin jatku. Ilmastointi puhaltamaan vaan. Onnellinen on nyt kenellä on aircon tai savolaisittain ilmalämpöpumppu.

      Ei muuta kuin polskimaan Pehtoorin lahteen ja melomaan sillä melkein ostetulla gummivenholla. Ite en kyllä nykyisin reikä kurkussa menise kiikkerään vehkeeseen vetten päälle rentoutumaan. Voisi käydäkuin "juhannuskuseksijalle" järvellä.

      Kielet on muutebn tosi helppoja. Ei tarvitse opetella kuin noin 300 yleistä käyttökielen fraasia ulkoa ja kas kummaa niistä jo syntyy loistava pohja sille kielelle. Niin minäkin opettelin saksan aikoinaan 3 viikossa. Tosin kun toimin teknisenä myyntimiehenä saksalaisille insinööreille niin minun oli pakko opetella 600 yleistä fraasia ja alkaa sitten bamlaamaan itse kieltä
      Tule esiin puskista Edson.
      Vaihtelu virkistää.
      Asiaa ei tarvitse olla. Juttua voi kehittää vaikka mistä paitsi ei tietenkään aina. Eikä aina tarvikkaan. Alusta jaksaa odottaa
      Tätäkään ketjua ei kannata heittää pois. Sille on oma tilansa

    • Ali-B

      Kielistä vielä puheenollen niin tuo fraasioppiminen edellyttää roomalaisia kirjaimia. Ei onnistu kyrillisillä ja aasialaisten kirjoitusmerkeillä jotka on sensin päntättävä ja se ei kyöö ihan tuokiossa tapahdy. Minäkin asetin kieliosaamisessa rajan eurooppalaisiin eli roomalaisiin kirjaimiin.
      osin kyrillisiä voi aika nopeasti oppia kun ne ovat keikan periaatekirjauimia joista moni on tiedej
      käytössä ja siten tuttuja
      Sinun vejesi sen motskarin päällä täytyy tuntea luonnollista vetoa kieliin eli kommunikaatioon.
      Jos puhutaan kokonaiskommunikaatiosta niin ihminen pystyy täysin ummikkonakin aika paljon ilmaisemaan vaikkei sanaakaan olisi hallussa.

    • edson

      Tänään on jännittävä päivä. Nimilaput rinnassa kohtaamme toisemme. Joidenkin kanssa ei ole oltu tekemisisssä 1970 luvun alkuajoista ja siksi tuo nimilappu : kuka olen, missä asuin. Jotkut taas ovat vain valokuvissa 1960 luvulta ja aikaisemminkin. Eli liki hiekkalaatikkoiät vain muistissa. Ensin ihmettelin nimilappujen suhteen, mutta kun katsoo omaa kuvaansa kymmenen vuoden takaakin, niin enpä ihmettele enää.

      Hyvä Ali, oot taas "baanalla"

      Veljellä oli jo nuoruudessa kielet helpompia kuin minulla. Oli alle kakskymppisenä puoli vuotta Epsanjassa ja kuulemma vielä sujuu jotkut ilmaisut. Ja tuo prätkäharrastus eli elämänmuoto kyllä kertoo sekin juu jotain. Ei sen puoleen, olen itsekin halukas juttelemaan, mutta laiska harjoittamaan kielten kanssa. Onneksi en viime matkalla saanut kuin hymyjä aikaan, kun puhuin "kieliä"

      • Ali-B

        Se hymy onkin hyvä alku kun yrittää toisen kieltä puhua. Kautta maapallon ihmiset arvostaat vaikka miten surkeaa yritystä puhua heidän kieltään.
        Toinen juttu on kun on edustajana tai töissä vieraan kielen alueella. Silloin vaatimustaso nousee melkoisesti mutta kielen ja kirjoituksen täydellisyyttä vaativat vain "kellosepät"
        lähes siedettävä ilma päivän kierroksella. Ihan kuin olisi korson kohdilla pieni tuulenvire käynyt ja hiukan tummempia pilviä näyttävän nousevan.
        Terveisiä sukukokoukseen.. Toiset niitä järjestävät. Meidän suvussa ei kukaan koskaan. No tosin valtaosa onkin ollut aika kaukana ulukomailla.


      • edson
        Ali-B kirjoitti:

        Se hymy onkin hyvä alku kun yrittää toisen kieltä puhua. Kautta maapallon ihmiset arvostaat vaikka miten surkeaa yritystä puhua heidän kieltään.
        Toinen juttu on kun on edustajana tai töissä vieraan kielen alueella. Silloin vaatimustaso nousee melkoisesti mutta kielen ja kirjoituksen täydellisyyttä vaativat vain "kellosepät"
        lähes siedettävä ilma päivän kierroksella. Ihan kuin olisi korson kohdilla pieni tuulenvire käynyt ja hiukan tummempia pilviä näyttävän nousevan.
        Terveisiä sukukokoukseen.. Toiset niitä järjestävät. Meidän suvussa ei kukaan koskaan. No tosin valtaosa onkin ollut aika kaukana ulukomailla.

        Tähän vähän

        Lapsuuden leikkikavereita oli koolla, ei sukua (onneksi :) ) Yli 50 meitä oli ja kaikki hetken päästä tunsimme toisemme. Joitakin en ollut nähnyt viiteen kymmeneen vuoteen.

        Tilat meille antoi käyttöönsä Jollas89 hotelli. Mainiolla paikalla, kunhan ehtivät kehitellä. Avattu just vast. Paikka ent. SOK opisto, joka koulutti kauppiaita.


    • Ali-B

      Nyt täytyy seurailla enemmän Trump uutisia kun täällä on uutispläkä. (Pläkä on täysin tyyni ja väreilemätön vedenpintatila)
      Trump on jäämässä kiinni poikansa vehkeilystä venäläisten kanssa. Eipä haittaa vaikka jäisi. Johan ennen vaaleja kuuntelin suorassa Jenkkilähetyksessö vaaliväittelyssä hänen julkisesti pyytävän venäläisiä löytämään Hillaryn kadonneet 33000 meiliä. Mikä olisi selvempää yhteistyötä päästä venäläisten avulla presidentiksi ja kaikkien kuullen suorassa lähetyksessa vaaliväittelyssä.
      Tämä on luonnollisesti henkilökohtainen mielipide, mutta mielestäni maailmassa olisi helpompaa hengittää jos Trump lempattaisiin takaisin Trump torniinsa tekemään kiinteistödiilejä.
      Putlerkaan ei paljoa hengitystä helpota sillä hän on todella vaarallinen halutessaan Neuvostoliiton takaisin. Sitä taas ei taida monikaan takaisin haluta. No ehkä Puolan Kaczynski ja Unkarin Orban

    • Ali-B

      Oletteko muuten panneet merkille, että valtaosassa sivistynyttä ja demokraattista maailmaa ei parlamenteissa ole maajussien kepu puoluetta eikä myöskään vihreiden puoluetta.
      Mistähä sekii johtuu. Ja jos on keskustapuolie agraarisidoksella niin sen korkein äänimäärä ei juurikaan 6% ylitä????

    • Ali-B

      Kirjoitin pitkän sääjutun mikä välillä katosi ruudusta. Se oli jatkumassa siitä, että heti kun tuulettimia ilmestyy normaalihinnalla kauppoihin niin kannattaa hankkia vaikka viilentävä eli eräänlainen air con tuuletin sill auringonpilkkujaksojen kesälämpökäyttäytymisen mukssan ainakin seuraavat 2-3 kesää ovat hellekesiä.
      Minä ainakin aion heti hankki kohtalaisen jäähdytystuulettimen kun ne kauppoihin taas ilmestyvät
      Hyvä että olin jättänyt edes tuon flektillisen lämpöpuhaltimen millä saa ilman lämpöäkin puhallettua vähän. On se edes pikkusen auttanut

    • Ali-F

      Mitään juttua en ole minäkään keksinyt mutta kävin katsomassa olisiko Edson hienon ilmalämpöpumppunsa viilentämän pursunnut juttuja niin että niitä olisi tännekin turskahtanut

    • Ali-B

      Haloo metsien mies ja karhujen vahti! Kun katson tässä kirkkaassa toimistopöydän valossa nahkaani niin sehän kele hikipisaroi vaikkei mitään muuta tee kuin "ajattelee"
      Oletko ottanut huomioon että paljon nestettä haihtuu myös nahkasta ja sen kompensointiin pitää ryypäta aika paljon tilalle. Siis oletko ryypiskellyt riittävästi- Riittävästä ryypiskeluystähän meita senioreja jatkuvasti muistutetaan. Vanhuksiahan olemme vast 75 vuotta täytettyämme. Virallisesti siis.
      Kiinnostaisiko joko eksoottinen kieli jonka opinnot voisimme aloitytafraasioppipohjalta

      Esimerkiksi: Buenos tardes Señor, que pasa?

    • edson

      Voi hitto, kirjoitin "mietityn" jutun, mutta en muistanut lähettää. Nyt en mieti, vaan siis kirjoitan

      Pliis, pystyykö afraasioppipohjalta harrastamaan täällä opintoja germaanikielistä? Niissä sanotaan good evening välittämättä onko kello just ylittänyt jonkin ajan ja lisäksi ei tartte miettiä kesä/talviaikojen vaikutuksia.

      Toisaalta. God morgon on voimassa klo kahteentoista saakka. Auta armias, jos joku ennen puolta päivää sanoo god dag.

      • Ali-B

        Nämä aikaan liittyvät sanonnat kyllä selkiintyvät niistä fraasikäännöksistäkin. Tosin itsekin jouduin juuri tuohon milloin on hyvää huomenta, hyvää päivää tai iltaa tai yötä enemmän paneutumaan. joissain kielissä ne ovat tärkeämpiä kuin toisissa. Joissain muisssa taas kohteliaisuuden ja sosiaalisuuden ilmaisuja jolloin aika menettää merkityksen. Epsansassa aijan oikealla ilmaisulla esimerkiksi on suurempi merkitys eli on tiedettävä milloin on diaz, tardes tai noche. Ruotsissa en juurikaan ole edes kuullut ilmaista God dag. Saksassa se taas on normi kuten selväjakoiset moten gurken, tagen gut ja aten gubend! :)
        Parasta olisi katsella kuitenkin kelloa ja ajatella suomalaista aamun, päivän, iltapäivän (nacjmittag), illan ja yön ajoittamista. Se on kyllä riittävän yleismaailmallinen. Vain nimenomaan Epsanjan kielisellä alueella voi kysellä tarkennuksia milloin ne oikein ovat!


    • edson

      Juu, kyllä nämä Putlerit ja Trumpit voitais ... no Jenkkilässä on kyllä kunnon vaalit, mutta vaalikarja pitäs vaihtaa.

      Mutta että Vihreät olisi sivistyksen esteenä !!! Hitto, ovat liiaksikin sivistyneitä. Tai hei, voiko ees olla liian sivistynyt?

      Olen kyllä ehdottomasti sitä mieltä, että vain selvät ja ankarat kiellot voivat enää pelastaa jotain jälkipolville tästä planeetasta ja sen elinmahdollisuuksista lajillemme ja muille lajeille.

    • edson

      Ja nyt hieman vaatteista.

      Tästä se alkaa. http://bot.fi/2rje Ai että mikä alkaa? No oma viimeistely tietyille vaatekappaleille. Tuonkin paidan nimi ilman kaulusta on kangaspaita, ei siis kauluspaita.

      Vuodesta ties mistä olen jo leikannut oman tukkanikin, miksei myös vaatturin hommat käy? Enää ei kaulus paina niskaa, ei kravatti sovi, eikä kaulus meinaan likaannukaan. Kunhan vielä opettelen ompelikoneen käyttöä, niin saan kauluskohtaan ommeltua kapeita erilaisia ja erivärisiä kantteja eri paitoihin.

      • Ali-B

        Tuosta irti leikatusta kauluksesta en voi muuta kommentoida kuin että tulipa sota ja pula ajat mieleen.
        Sen sijaan se pöytä millä se oli oli kertakaikkiaan hieno kappale aidosta puusepäntyöstä. Oikein maatiaiskaluste.


      • edson
        Ali-B kirjoitti:

        Tuosta irti leikatusta kauluksesta en voi muuta kommentoida kuin että tulipa sota ja pula ajat mieleen.
        Sen sijaan se pöytä millä se oli oli kertakaikkiaan hieno kappale aidosta puusepäntyöstä. Oikein maatiaiskaluste.

        Molemmat, sekä pöytä että kaulus, oman työn jälkiä. Tai siis joku pöljä oli laittanut kauluksen paitaan, minä sen irroitin.

        Ei pula-ajalla (1950 luku) noin koivuviilutettu pöytää. Tai siis ei oikeata viilutusta, vaan vaneripintaan liimattuja koivurimoja öbaut 3-4 cm leveitä 2-3 mm paksuja ja mehiläisvahaa pinnalla


    • edson

      Ja mitä saikaan aikaan eilinen ?

      Aamulla katsoin tubesta kevyttä jumppavideota. Eilen en syönyt perunan perunaa ja vain kaksi näkkileipää, yhden kananrinnan ja kurkkua, tmaattia sipulia ja salaattia paljon.

      No syy on se, että meloin ensi kertaa kotovesillä kumikanootilla, mutta enpä päässyt kuin vaivoin kääntymään sisätiloissa toiste päin. Piti meinaan testata, kuin päin on parempi meloa, perä vai kokka edellä. Onneks ei ole kiikkerä, mutta ne räjäytyspelastusliivit kait hankittava.

    • Ali-B

      On kyl marottoman lämmintä kirjootella, mutta kun on nyt uusi toimistakalustus kiipparin alla niinpä kerron, että kyllä nämä ikean jutut ovqt sellaista halpateollista tasoa verrattuna esimerkiksi Edsonin räätälinpöytään missä oli oikean puun tuoksu ja käsityön aistimus.
      Olisin mieluiten ottanut Bauhausista jalopuu liimalevyn mittaan sahattuna eli 2000 x 800 x 28 mja puunannut siihen pinnan öljyillä tai lakoilla., mutta terveystila ei sallinut laukkaamista painavien levyjen haussa vaan helpon tilauksen kotiin toimitettunqa Kampradin kaupasta.
      No kyllä nämä nyt menetteleen kun vieraita ei hirveesti laukkaa mutta esimerkisi se TV alle mennyt Billy hylly takaosa on ihan takaosan näköinen eikä kalusteosan näköinen eli sitä on pikkusen tuunattava niin etteivät lastulevypinnat paista silmaan takapuolen pinnoittamattomista osista. Muuten se täytti tehtävänsä juuri niinkuin oli suunniteltu ja TV on sopivalla korkeudella punkassa röhnöttäessä ja jakaa hienosti Alkovia "olohuoneesta,
      Poikakin ihmetteli että onpa hienosti suunniteltu yksiö
      Vielä kun jossain vaiheessa ilmestyy puhaltimia kauppaan tai pieniä kannettavia jäähdyttimiä niin sellainen kehiin eikä Sahara pääse yllättämään kuten teki nyt. No voin puolustautua sillä että olin tehnyt massiivisen suur puhdistuksen ja sitten asunut sairaalassa kyvyttömänä hankkimaan uuteen tilaan sen vaatimia vekottimia. Nyt ilmastointia lukuunottamatta alkaa olla.
      Pikku tuunaaminen käy kyllä multakin kunhan ei tartte suuria kannella

    • edson

      Näistä mööpeleistä

      Kannatan Ikeaa. Kun tarvitsen osiin menevää mööpeliä (esim. muuttojen takia), niin just oikee paikka tuo Ikea.

      Jos taas on sellaisia "ystäviä", että vierailulle tullessaan muistaa vain Bilnäsin kirjoituspöydän, niin voivat olla tulemati. Tai siis olen matkoilla, kun tulevat. No ei meillä ole sellaista mööpeliä eikä tule.

      Mun pikku tuunaamiset alkavat olla tosi pikkuisia. Kunhan karsin yhden kirsikkapuun kuolleen oksan, halkaisijaltaan tyvestä ehkä 5-7 cm, niin saatan ajaa siitä sirkkelillä sekä poikittaisia että pitkittäisiä siivuja vain katsoakseni puun aitoa maalauksellisuutta.

      • Ali-B

        Aito puu onkin taideteos jo luonnostaan ja siitä sahaamalla, höyläämäällä ja puunaamalla luodut poikki tai pituuspinnat vasta taidetta ovatkin.
        Sitä taidetta ymmärtävät metsäsuomalaisten lisäksi monet kansat tuolla maailmalla ja osaavat tehdä puun eri osista ihan ehtaa taidetta. Jonkin verran esimerkkejähän olen valokuvina sellaisesta lähettänyt


    • edson

      Ja nyt sporttituokio

      minkä voi katsella myös tuolla nimellä yle areenasta. Osa yksi suoritettu eli joku kesäkuun alkuohjelma. Voi, kun pitäisivät areenassa nämä tuokiot näkyvillä

      meinaan, että kyllä tulen taipumaan vielä kumikanoottiini ja painoa tippunut nyt 2 kg

    • Ali.B

      Ja nyt on täällä kalliolla kaikki Ikeat koottu ja paikoillaan eli nyt tämä on asuttu yksiö jossa sijaitsee hieno punkka alkovissa, komento- ja kommunikaatiokeskus yhdellä seinällä ja keskellä "olohuonetta" 3 tuolin vieras/kahvipöytä jionka päälle täytyy vielä kaivaa joku jäljellä olevista aidoista käsinkudotuista "batiikki" pikkuliinoista noin 30 x 50 cm soikeita ja yksi pyöreä. Sen voi koristeeksi sijoittaa vaikka ainoan säilyttämäni sinivalkokeräämisen kreikkalaistyylisen vaasin alle ja vaasiin jokunen silkkikukka kun sattuu taas silmään kaupoissa. Edelliset palvelivat hyvin vuositolkulla Kallion eteläikkunalla ja joutivat jo koiperhosten tai muiden yökkösten sapuskaksi vaikka taisivat päätyä Vantaan energialaitoksen romukitaan

      Nyt pitää vaan organisoida jäljellä olevat irtokamat hyviin paikkoihin. Nyt on kerrankin hylly ja laatikkotilaa vapaana niin että voisin vaikka varastoida vuoden letkumuonat kerralla jos Kela antaisi ostaa.
      Radiokin melskaa. Ei kuitenkaan retroradiono mille en vielä ole keksinyt sopivaa sijaintia vaan aito taskuradio patterioperointisena. Kai tiedätte siellä Pehmoisissakin, että kansalaisilla pitäisi olla virrasta riippumaton radio josta voi tarvittaessa kuunnella hätätiedotuksia "tai evakuointiohjeita"
      Minulla sellainen on luonnostaan kun jo lapsena merillä matkaradio oli yhteys kotimaahan ja mailman,
      Silloin toimivat Lahden radiomastot ja Porin lyhytaaltolähetykset maailman ympäri. Ellen ihan väärin muista niin Turussa oli vielä pitkäaaltolähetin lähinnä Itämeren kuuluvuusalueelle.

    • Ali-B

      Heti viritinkin retroradiolle sopivan paikan ja testasin sen. Hyvin ottaa ula lähetyksen täällä mäellä ilman antennivahvistuksia. SuomiRadio taajuus 94.00 täällä PK seudulla.
      Tekivät taannoittain uudistuksen Radiosuomessa ja sijoittivat kaikki minulle mieluisimmat uutis ja ajankohtaisohjelmat aikaan jolloin en välttämättä ole hereillä ja tilalle ehtaa sontaa. Välillä eli hetkittäin ottaa päähän että on pakko rahoitettava niin paljon sontaa ja televisiossa pelkkiä toistoja

      • edson

      • Ali-B

        Olen joskus pätkittäin sairaalassa kuunnellut läppärin kautta tuota Areenan YLE Suomea.
        Se on aika ovelaa, mutta minusta se ei enää tunnu Areenasta kuunneltuna ja varsinkaan tietokoneella kuunneltuna oikealta radiolta vaan robottiradiolta. Korva on niin tottunut vuosikymmenien rutiinilla kuulemaan radio-ohjelmaa juuri radiosta. Hätätilanteessa olen kuunnellut RadioSuomea jopa kapulasta korvanapeilla.
        Minähän annoin jouluksi tilaamani hifi vehkeet ja suuret kaiuttimet kaikki muusikolle ennen sairaalaan lähtöä osana sitä maksimaalista suurpuhdistusta.
        Nyt on vaan nuo Kuulokkeet roikkumassa tuossa lähihyllyssä.
        No ohjelmissa on palauttaa taas kaiuttimet heti kun pääsen kauppaan missä on sopiva valikoima tietokonekaiuttimia. Prismassakin on. Saa nähdä minkä kokoiset jaksaa kotiin raahata. Ehkä pitääkin odottaa että helteet hellittävät ja vasta sitten ryhtyä juhdaksi. Pitää kohta puoleen hake apteekistakin pari laatikollista letkumuonaa. Painaa sekin, mutta hyvin kulkee 2 laatikkoa rollarin penkillä. Kaksi laatikkoa on kutakuinkin kuukauden annos, mutta edelleenkin hiukan vähemmän kuin päiväreseptissä on. Siksi olenkin kaventunut "yhden Edsonin" verran kun olen ollut ehkä sellaisella 1500 kalorin sisäänotolla vaikka näin iso jätkä tartteis reilusti yli 2000 kcal pysyäkseen ennallaan. Sairaala oli laskenut 2400 kcal per päivä


      • amummu
        Ali-B kirjoitti:

        Olen joskus pätkittäin sairaalassa kuunnellut läppärin kautta tuota Areenan YLE Suomea.
        Se on aika ovelaa, mutta minusta se ei enää tunnu Areenasta kuunneltuna ja varsinkaan tietokoneella kuunneltuna oikealta radiolta vaan robottiradiolta. Korva on niin tottunut vuosikymmenien rutiinilla kuulemaan radio-ohjelmaa juuri radiosta. Hätätilanteessa olen kuunnellut RadioSuomea jopa kapulasta korvanapeilla.
        Minähän annoin jouluksi tilaamani hifi vehkeet ja suuret kaiuttimet kaikki muusikolle ennen sairaalaan lähtöä osana sitä maksimaalista suurpuhdistusta.
        Nyt on vaan nuo Kuulokkeet roikkumassa tuossa lähihyllyssä.
        No ohjelmissa on palauttaa taas kaiuttimet heti kun pääsen kauppaan missä on sopiva valikoima tietokonekaiuttimia. Prismassakin on. Saa nähdä minkä kokoiset jaksaa kotiin raahata. Ehkä pitääkin odottaa että helteet hellittävät ja vasta sitten ryhtyä juhdaksi. Pitää kohta puoleen hake apteekistakin pari laatikollista letkumuonaa. Painaa sekin, mutta hyvin kulkee 2 laatikkoa rollarin penkillä. Kaksi laatikkoa on kutakuinkin kuukauden annos, mutta edelleenkin hiukan vähemmän kuin päiväreseptissä on. Siksi olenkin kaventunut "yhden Edsonin" verran kun olen ollut ehkä sellaisella 1500 kalorin sisäänotolla vaikka näin iso jätkä tartteis reilusti yli 2000 kcal pysyäkseen ennallaan. Sairaala oli laskenut 2400 kcal per päivä

        Fully agreed! Radio-ohjelmat - se mitä siellä enää tämän ikäiselle on tarjolla, itse en kuuntele kuin Ylen ykköstä ja YleSuomea - pitää kuunnella radiosta ja telkkariohjelmat katsoa telkkarista. Areenasta kuuntelen/katselen silloin, kun joku ohjelma on mennyt ohi korvien/silmien.


      • edson
        Ali-B kirjoitti:

        Olen joskus pätkittäin sairaalassa kuunnellut läppärin kautta tuota Areenan YLE Suomea.
        Se on aika ovelaa, mutta minusta se ei enää tunnu Areenasta kuunneltuna ja varsinkaan tietokoneella kuunneltuna oikealta radiolta vaan robottiradiolta. Korva on niin tottunut vuosikymmenien rutiinilla kuulemaan radio-ohjelmaa juuri radiosta. Hätätilanteessa olen kuunnellut RadioSuomea jopa kapulasta korvanapeilla.
        Minähän annoin jouluksi tilaamani hifi vehkeet ja suuret kaiuttimet kaikki muusikolle ennen sairaalaan lähtöä osana sitä maksimaalista suurpuhdistusta.
        Nyt on vaan nuo Kuulokkeet roikkumassa tuossa lähihyllyssä.
        No ohjelmissa on palauttaa taas kaiuttimet heti kun pääsen kauppaan missä on sopiva valikoima tietokonekaiuttimia. Prismassakin on. Saa nähdä minkä kokoiset jaksaa kotiin raahata. Ehkä pitääkin odottaa että helteet hellittävät ja vasta sitten ryhtyä juhdaksi. Pitää kohta puoleen hake apteekistakin pari laatikollista letkumuonaa. Painaa sekin, mutta hyvin kulkee 2 laatikkoa rollarin penkillä. Kaksi laatikkoa on kutakuinkin kuukauden annos, mutta edelleenkin hiukan vähemmän kuin päiväreseptissä on. Siksi olenkin kaventunut "yhden Edsonin" verran kun olen ollut ehkä sellaisella 1500 kalorin sisäänotolla vaikka näin iso jätkä tartteis reilusti yli 2000 kcal pysyäkseen ennallaan. Sairaala oli laskenut 2400 kcal per päivä

        Ihme, kun et kuuntele vielä putkiradiosta :) ja katsele putkiteeveestä :)

        Ei sen puoleen, olen jäävi puhumaan radiosta. Hitto, vain silloin, kun ei muuta lähdettä ole saatavilla, on radio ainut mahdollisuus. Kun Hesaan tulee, niin kuulemma ainakin musiikkia voi kuunnella joka paikassa livenä, kiitos katusoittajien.

        Areenasta kuunneltavissa lukematon määrä mm. metsäradion lähetyksiä. Myös https://areena.yle.fi/1-4347063 mainioita keskusteluja, vaikka ohjelman vetäjä onkin...


    • edson

      Radioista puheen ollen

      Joku vuosi sitten ostin matkaradion ja se on jo nimensäkin vaatimuksesta mukana ainakin Suomessa matkoilla. Siinä jopa tosi retroluukku c- kasetille ja tietty dvd asema. Ja voi äänittää ohjelmia eikä kuluta suuria pattereita kovinkaan paljon. Ja sähkökin käy aina kun sähköä saatavilla. Ja sitähän olisi, jos uhraisi "asuntoon" invertterin.

    • edson
    • Ali-Papa

      Huhpa ! Ny on Pehtoori ollut niin ahkera sekä hommimaan että kirjoittamaan, että miulta ei ilman "lääkettä" nyt noin paljon juttua irtoa. Siinä oli vene ilmastoidussa telakassa ja laiha matruusi makoilemassa.
      Mie oottelen helteiden häipymistä, mutta hitaasti häipyy. Onneks om täällä toimiva läpiveto tuon huteran flektimn lisäksi joten ei tää lämpö ihan kuolemaksi ole. Ensi kesöksi on sitteb takuulla varmuuden vuoksi sekä kunnon tuuletin että pieni jäähdytyslaite. Sen ei suuri tarvitse olla. Se mikä mulla oli KAlliossa oli niin meluisa ettei sitä mielellään päällä pitänyt.

    • Ali-Baba

      Ny meillä on Pehmoisissa siis oikea laivanvarustajakin

      Pojat taas kyseli Persian lahdelta kuinta voin ja sanoin että voin kuin pehmopisten sulttaani

    • Ali-Longarm

      Voihan "P" olisi taas pitänyt oikolukea ennenkuin lähetti.
      Kirjoitin tuossa erääseen lehteen erään kommentin ja aloitin eli annoin määräyksen oikean käden sormelleni painaa lähetä nappulaa kun näin siellä yhden kirjoitysvihreen missä piti olla t mutta olikin naapurikirjain y. Minulla on sen verran pitkä matka aivoista sormen päähän, että vaikka näin vihreen niin jo lähtenyttä paina ohjetta en saanut peruttua sormeen saakka vaan sin mäm!
      Nyt alkaa taas olla se minulle epäedullinen valaistusolosugde jolloin pitäisi kyllä kirjoittaa tekstit isommalla fontilla wordissä ennenkuin linkoaa niitä eteenpäin sillä perusteella mitä uskoo kiippqariin naputelleensa

    • edson

      Täytyis olla mahdollisuus muokata tekstiä vielä lähettämisen jälkeenkin. Näin on mm. facessa. Toisaalta sittenhän olisi mahdollisuus muokata juttua ihan eri suuntiinkin, mikä sitten ei ole se tarkoitus, vaan pelkästään virheiden korjaus. Siis facen mahdollisuus on myös takinkääntäjien mahdollisuus.

      Mitä taas tulee helteeseen, niin kyl ei luontokaan tykkää. Ihmettelen suuresti, etteivät koivun lehdet jo kellastu. Pehmoisten paikallislehdessä kehotetaan immeisiä kohtuulliseen veden käyttöön. Vähän olen minäkin jännittänyt tuota porakaivon tilannetta, kun se ei mitatulla tuotolla alunperinkään olllut mikään kauhian suuri. No meidät pelastaa järvestä tuleva vesi, mitä käytetään kasvimaalla ja muissa ulkopisteissä. Kesäsuihkukin on jatkuvasti käytössä. Matot pestiin järvivedellä, siis yli 100 metriä järvestä.

      • Ali.-B

        Se tekstin jälkikäteen muokkaus onkin hyvä vaihtoehto tarkalle oikoluvulle. Sellainen on muunmuassa Disqus järjestelmää käyttävissä kommenteissa.pras tietenkin olisi lopettaa laiskuus ja tehdä minkä esimerkiksi minun silmillä olisi pakko tehdä eli kirjoittaa suuremmalla fontilla paremmin näkywälle pohjalle kute word, pad tms ja korjata siellä ja copy pastata tarkastettu juttu sinne minne se on kirjoitettu. Ei vaan aina jaksa kun kirjoittaa nopeasti.
        Tässä suomen kirjoituspohjassa on juuri sellainen vaalea teksti mistä ei heti silnä kirjoittaessa vihrelyöntejä poimi ,mutta poimii heti kun se on lähetetty ja ilmestyy asteen verran tummempana tekstinä


    • edson

      Min oon täsä keräillyt huvittavimpia länsimaisia huolia. Siis myös suomalaisten huolia.

      Nyt kuulemma on saatava rajavalvonta toimimaan. Eurooppalaiset ylittivät jo huhtikuussa vuotuisen kulutuksen rajat ja nyt kuulemma ollaan lainanoton puolella. Hih siis lainanottoa joo. Missään en ole nähnyt kunnollista pohdintaa niistä tulevista pakolaisista, jotka ilmastonmuutoksen tähden joutuvat jättämään kotiseutunsa. Ne pakolaiset eivät ole lähelläkään vuotuisen kulutuksensa rajoja, mutta maksavat ne meidän velat. Jee, hyvä länsimaat enkä kyllä ihmettele ollenkaan tulevien aikojen mahdollisia terroritekoja meinaan.

      No onneks ollaan kait muovipussit ja pillit kieltämässä ja aurinkovoiteiden määrästä nyt kohistaan. Siis ökylandioissa. Jeeee.

      Onneks meil on lait. Ne kertovat mm. että lentokoneissa ei saa lähtöhetkellä seistä. Ja onneks ei ole vielä kielletty nippusiteitä

      • edson

        No kaikki kunnia sentään vanhoille ympäristöselvityksille. Näin rajajokemme, Muonionjoki, on turvassa. Jeeee


      • edson

        Tietoisku

        Kukaan ei tiettävästi ole hukkunut Lahden kaatosateissa.

        Toisaalta myös SAS on koettanut parhaansa saadakseen vihaiset matkustajat leppymään. Lentäjäpula nääs. Sama homma ehkä Suomessa kohta takseilla, sillä nyt jo valitetaan kuljettajapulasta.

        Kylä ny on vaikeet ajat Euroopassa


    • Ali-Alkemisti

      Nyt ei ole hyvä missään paitsi niillä onnekkailla tai viisailla tai terveilla vekottimien hankinta aikaab ja voivat nyt naatiskella ilmastointilaitteittensa avulla viileästä huone ilmasta silloin kun viilennystä tarttee. Ite makasin kele sesongin alussa hospitaalissa jka siellä, esimerkiksi kirurgisella suurempi ongelma oli kylmä. Piti oikein pyydellä lisävällyjä

      Jäi vielä yrtit ostamata. Kattelin Liidelin Bonsai puita joita oli myynnissä, mutta en vielä ottanut. Minun suosikkikasvini olisi kiinanruusu. Kirvojen ystävä sekin yrtti. No konstit löytyy vanhalta kemistiltä antaa häätö kirvoille vahingoittamatta itse yrttiä. Olis vaan muistettava ostaa etikkaa kaapasta

      • edson

        Onks kiinanruususta sisäversiokin? Tai voihan se suosikki olla muutenkin. Nuo bonsaipuut ovat pitkäjännitteisen immeisen heiniä, niitä ei viikatteella leikellä. Saati motorisahalla. Itsellä ei ole oikke suosikkikasvia eikä kyllä suosikkilintuakaan.

        Eilennä harjoittelin iltaan asti ilman ilmastointia. Keho kesti hyvin tuonne 26 mutta sitten ... on se huijausta vielä noilla sisälämmöillä totuttaa itsensä viilentämiseen. Siit tulee tapa. Näin laitoin jo tänä aamuna ilmastoinnin päälle kun ulkona ylittyi 26


    • Ali-B

      No ! kävin sitten vielä toisellakin kierroksella ja sain jo aika hyvin puuttuvia tarvikkeita hommattua.
      Live yrttiä en kuitenkaan osannut vieläkään päättää, mutta ostin ostoshimon hillitsemiseksi erittäin hienon silkki pionin joka ny istuskelee siinä sinivalkoisessa kreikkalaistyylisessä savimaljassa.
      Tietääkös pehtoori mimmonen kukka pioni on? Luulen että jahtaan aikuisen kiinanruusun jahka löydän jostain Plantagenistä. Ne pakkaavat olemaan vähän sesonkikamaa ja yleensä ihan pikkuisia siellä puutarhakaupoissa.
      Ny pelaa taas tietokoneenkin kautta mölinä

      • edson

        Kyl pioni on tuttu, mutta silkkipionia en tunne

        Turhamainen kukka, ei suo iloa kuin päivän pari. Tai no ehkä vertauskuvallinen immeisen elämään kun vertaa. Luin kuitenki hiukka silkkipionista. Toivottavasti kukkuu hieman kauemmin. Meillä pihalla joku pioni, ei kasva korkeaksi ja todella : ei kuki kauaa.


    • Ali-Baba

      Minä koin tänään itseni tosi ahkeraksi verrattuna siihen matruiusin roikaleeseen joka makasi ilmastoidussa tilassa Edsonin kumiveneessä! Ihan jalkoja , näitä jo varsin hoikkia, särki kaksi reissua shoppailemassa niin että tuli käppäiltyä läpi yks Korson Liideli ja Kannelmäen Prisma eka kierroksella ja Tammiston Tokmanni toka kierrolsella ja välillä kamatyhjennys ja lopulta vielä parkkipaikalta himaan tokmannin kassien kanssa. Onneksi ne kassit eivät painavia olleet. Yhtään rahaa ei mennyt kortilta kun maksoin kaiken käteisellä. Käteinen on poikaa, Jupit ne vaan muovia vinguttaa
      No myönnän että vingutin Visa electronia bensamittarilla.
      On pirkeletto bensan kulutuskin vähentynyt ittestään joten ei haittaa sen hinnan nousukaan

      Sekin on nyt todettu että ylipainoiselle varma painonpudotus on joutua letkuruokintaan. Ei niitä litkuja lapa pirukaan niin paljon kuin pitäisi. Minunkin pitäisi laskennallisesti lappaa se 2400 kcal päivässä , mutta ei kyllä mene yli 1500 vuorokaudessa.

      Toisaalta jos on kiloistaan huolestunut niin meneehän tuosta letkusta vispikermakin läpi.

      Se mitä en ole vieläkään saanut ratkaistua on se kuitu ja keveytöljyseos sillein emulgoituna että sekä kuitua että hyviä ja kalorisia öljyjä menee reippaasti.

      Aion kyllä ilmojen viilennyttyä paneutunaan ja aloitan kokeilut psyllium kuidulla ja soyjalesitiinillä rypsiöljyn emulgoijana. Se tehosekoitin on parannettava kun ei tuo sauvasekoitin ole oikein mistään vaan linkaisen sillä linkolaa. Ei olis kekseliäillä korven miehillä mitään vinkkejä?

      JA mitä poistoihin tulee niin sain ison kassin kokoperheen kuva albumeita annettua Hampurin pojalle.
      Seuraavaksi jatkan vielä tekstiilien lisätarkastuksia ja linkausen osan veke. Tilaan missä vain tämän tomistopöytäni laatikostot ja kaapit ovat täynnä käsillä olevaa käyttötavaraa, kuten Tullis mulle ja toinen mulle ;) Seinäkellon ja liinalaisen aquarellin, sellaisen paperisin kapulan ympärille åyöritetyn ja yläpäästä seinäkoukkuun. TOINEN ON VIELÄ RIIPUSTAMATTA JA SE TOINEN SEINÄKELÖ, MITÄ EI VIELÄ EDES OLE, Ajan täytyy näkyä joka suunnasta

      Huomenna siis ostamaan se seinäkello ja lisää Gazpachoa vaikka ei siitä paljoa energiaa saa, jonkun 40 kcal per desi, mutta kujituja onneksi on kolmisen prosenttia

      Siinä oli yhdelle päivälle sellaiset kierrokset että joku olis voinut luulla terveeksi

      Mutta huomas että reisi ja pohjelihakset olivat harjoituksen 'tarpeessa
      Kohta pitäis etsiä kanava tähän uuteen terveysasenaa. Eli mennä paperilehtiön kanssa ilmoittautumisjonoon ja alkaa sitten jaaritella kynällä

      Tämä on kiva vanha pieni terveysasema missä toimii labrakin ja voi olla ihan kivakin jos käy onnea vähin lääkäreiden valinnan kanssa.
      Vapaavalinnasta en osaa olla kiinnostunut mutta lääkärinvalinnasta kujitenkin

      • edson

        No nyt tuli sinulta aimo annos juttua

        Melko lenkin oot tehnyt. Tuosta tehosekoittimesta en osaa sanoa mitään. Kässäsinks oikein, että joku kuitu pitäs pilkkoo pienemmäksi? No ei se vispilä ole oikke sovelias, jos sillä sekoitat jänönratamon kukintoja öljyyn. Huomaatko, tsekkasin mitkä ovat kuitusi lähteet.

        Vai että käteinen on poikaa. Sehän on kidutusta, kun maksaa käteisellä. Näkee rahan menettämisen hidastettuna ja joutuu vielä kolikoitakin kanniskelemaan. Vingutus on salamannopeaa, ei ehdi murehtimaan, ku rahat taas meni.

        Mää oon aivan vaan katselemalla sporttituokiota areenasta saanut hien pintaan. Kyl ku näkee toisten voimistelevan, niin hikihän siinä tulee. Joskus mietin, että pirun sitkeää kansaa, kun jaksaa kävellä ensin suuren parkkialueen laidasta hehtaarihalliin ja siellä sitten tekee vielä koko kierroksen. Suoritus on rasituksena lähellä yhden Ikean kiertämistä.


      • Cee-Lila

        Meillä seinäkelloja on 6, eli kello näkyy joka suunnasta! Albumeja ja valokuvia ilman albumia meillä on kilokaupalla, mutta en usko, että poikamme ottaa yhtään niistä. Apenkin albumeja veimme sekajätteisiin, ei ole ottajia, omammekin vievät liikaa tilaa. Aussi-asukille jätimme muutaman apen kansion talteen, saa viedä jos haluaa. Ei ole vielä halunnut. Kun suku kutistuu pieneksi, ei kukaan jälkeläinen tunne enää niissä olevia henkilöitä, ovat siis vailla tunnearvoa.


    • edson

      Minäpä kerron eilisen alkuillan mietteestäni

      Kiersi ja kiersi se ukkonen ja kohtalaisen kaukana oli yhtäjaksoista jyrinää. Pelkäämättä sen enempi ukkosta kiitin kuitenkin, etteivät salamat tulleet lähelle, jyrinä nyt ei mitään aiheuta. Meinaan vaan, se valtava salamoiden määrä, se olisi voinut sytyttää metsäpaloja oikein urakalla. No että saatiin 2 mm.

      • edson

        Pitäsköhän tarkistaa omat kirjoitukset? Siis vettä saatiin 2 mm


    • edson

      Taas saa pohtia, joka viitsii :https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005778023.html

      Ajatella. Jääkaappimme sisältökin "vaarassa" muuttua. Herran jestas sentään = ja google kääntää, että herren luktar eli kuuleman mukaan herra haisee

      Ei jaksa ei jaksa. Johan ulkoministerimmekin jossain aikoinaan kirjoitti epäilevänsä ilmastonmuutosta ja niin tekee "opettaja" Huhtasaarikin. Suomessa on maaliman paraat opettajat.

      Hitto, en taida ehtii nähä, kun siniset ja persut rientävät muille maille paskat housussa. Pakolaiset perkele, ja taas kunnon muunveriset tahtomattaan saattavat saada siniveristen geenejä. Siniveristen kondomipakko ainut mahdollisuus.

      Tämä tiedeosioni perustuu golgvirran heikkenemiseen, joten ainakaan jääkaappia / pakastinta tulevaisuudessa emme ehkä tarvitse.

      • Ali-B

        Mitäs Edson meinaat oikeesti, että ensi vaaleista tulee kun on ollut kovasti pinnalla kovin mielipiteitä jakavia asioita kutem sotesotku ja maakuntahallinto lehmänkauppa ja sitten tämä vihreiden ja punaisten (vas) voimakas halu saada kaikki maailman pakolaiset tänne eläteiksi ja osin ilmeisesti "lemmikeiksi"
        Entäs turve ja metsien polttaminen ja avohakkuut joita vastaan on myös nousemassa melkoisen arvovaltaisiakin puolueettomia näkijöitä vaatimaan metsien suurempaa luonnollistamista ja ainakin räikeimmän avohakku ja puupeltokäytännön parantamista.

        Voivatko nämä asiat näkyä vaaleissa vai mennäänkö taas vessan taakse kiroilemaan ja valitaan vanhat voimat määräilemään miten saa toimia ja tehdä?

        Jos minusta olisi kiinni niin muutoksen tuuli tupsahtaisi ja kunnolla. Ongelma vaan on se ettei ole sellaista puoluetta joka ymmärtäisi saatikka ajaisi asiatietoon pohjautuvaa yhteistä etua niin sotessa kuin metsissäkin.

        Anna neuvo sinä Pehmoisten Obelixn pienoisversio ;)


      • Ali-B

        Tais lähtee miniobelisk kysymään neuvoa Asterixilta, että mitä mieltä myö ollaan noin vaikeista asioista.
        Mie taiankin jatkaa kysymällä neuvoa Tullispullolliselta!


      • edson
        Ali-B kirjoitti:

        Tais lähtee miniobelisk kysymään neuvoa Asterixilta, että mitä mieltä myö ollaan noin vaikeista asioista.
        Mie taiankin jatkaa kysymällä neuvoa Tullispullolliselta!

        Sie hitto ... siul on kunnon neuvonantajat taustalla. Mää joudun ihan ite (ja Asterix) pohtiin, että ei ne vas vihreät kaikkia pakolaisia haluu tänne paapottavaks, eikä ne paapo muutenkaan, mutta ovat ainuita inhimillisen kohtelun kannattajia. Eivät ikänä sinuakaan sitoisi nippusiteillä kiinni. Sossutki myy vaikka äiteensä, jos vain pääsevät piäministeriksi.

        Min en kiroille vessan takana, vaan kiikutan sinne kaikki persut ja siniset ja kyl sä tiijät, mitä vessan takana sitte tapahtuu.


    • Ali-Baba-Taika-Jim

      Insinöörikeksijästä ei pääse luonne eroon sitten millään. Olen ratkaissut sen ensi kesän helleongelman siten että voin hankkia ihan oikean jäähdyttimen eli siirrettävän airconin-ilmalämpöpumpun.
      Minulla on nimittäin sopivissa paikoissa kaksi tuuletusikkinaa joiden koko 0n 53.5 x 53.5 cm ja siihen saa hyvin asennettua tiiviisti kunnon vanerista tehdyn levyn missä on sen ilmastointilaitteen poistopuutken vaatima pyöreä reikä. Muistaakseni sen pitää olla luokkaa 5 tuumaa eli noin 120 mm.
      Sellaisen levyn nyt saa vaikka mittatilauksena Pitäjänmäen puutavarasta kun ei ole enää vekottimia millä sahata sellainen reikä tai vanerilevy tarkkaan mittaan. Sellaisia on vain "metsän kansoilltajilla" :)
      Levyn kun vielä maalailee kivan hopean väriseksi niin ei erotu silmäänkkän rajusti

      Nyt pitää vaan kehittää sopiva ilmastointilaite markkinoilta kevääseen mennessä.
      Voisin tilata sen vaikka serkku Eenokilta joka on koristepuuseppä ja maalarimestari. Pitää vaan käydä Lappeenrannasta hakemassa, mutta sehän käy jos vielä ensi kesänäkin pihisee !
      Hyvästi kaikki tuulettimet. Tervetuloa ihana elämä helteillä. Koko ilmastointiasiahan onkin kiinni juuri siitä poistoilmaventtiilistä ja ne ovat se ongelma kerrostaloissa ja ihmisille joilla on kymme4nen peukaloa.

      Nyt viimeistään Tulliksen kimppuun lisä kirjoitusvoiman saamiseksi.

      • edson

        Kestääkö sulakkeet sinun haaveilemasi ilmastointilaitteelle? Vai onko sinne asunnollesi vedetty kolmivaihevirta?

        Ei vaan, enpä tiijä näistä siirrettävistä juurikaan. Hieman ovat kait sähkösyöppöjä, mutta kyl se niiden apu on tärkeempi kuin kulunut sähkö


    • Ali-Baba

      Tuolla Tropiikeissa ja Persianlahdella pääosa kaikista rakenniksista on ilmastoitu sellaisilla laitteilla joiden osa on pihan puolella ja vain ilman ulostulo ja ohjaus sisäpuolella. Sopivan kokoinen reikä rakennuksessa mihin tuo ilmastointilaite on sijoitettu. Sielläkin ne toimivat 16 A valovirrasta

      Kerrostalot on Persianlahdella kaikki suunniteltu niin että jokaiseen huoneistoon tulee keskusilmastointi. Itse koneet ovat jossain näkymättömissä mutta jakelukanavat tuovat ilmaa tilatun viileänä

      Ne seinän läpi erilaisissa rakennuksissa ja työmaaparakeissa viedyt ilmastointilaitteet ovat varsion meluisia. Esimerkiksi Abu Dhabin kaupungissa tämän konejäähdytyksen seurauksena ulkolämoötila on kaupungin tiheällä alueella pari astetta muuta maata korkeampi kun kuuma ilma tulee pihalle ilmastointilaitteista. Dubaissa on nykyisin jopa ilmastoituja bussipysäkkejä.
      Meilläkin on mahdollisesti syytä alkaa ottamaan huomioon tämä jäähdytystarve. Ainakin alussa kaikissa sairaala-ja hoitolaitoksissa. Se on vaan kallista hommaa jälkiasennulsena, mutta mukavaa jos tällaisia pitkiä hellekausia tulee ja niin kuin on todettu tuleehan niitä noin 8-10 vuoden intervalleissa. Välillä pidempiä kuin välillä.

      • edson

        Siis uutisissa oli paripäivää sitten itselleni aivan uutta tietoa jäähdytyksistä. Kaikissa kaukolämpötaloissa on mahdollisuus vetää putkistot jäähdytystäkin varten. Ihmettelen, ettei sitä ole tehty jo rakennusvaiheessa. Eihän Suomessa nyt joka vuosi tällaisia helteitä ole, mutta eihän se kait kuluta mitään se jäähdytysputkisto, jos sitä ei käytä.


    • Ali.Baba

      Se on muuten tuo robokin nyt ihan pillastunut ja kyselee niitä tunnistuskuvia jokaiseen lähetykseen ja niitä varten pitäisi olla erittäin tarkkanäköinen löytääkseen kaikki kysytyt. No liikennemerkit toki löytää mutta sille ei nyt taas mikään riitä

    • edson

      Jumalavita

      Yön aikana 20 mm vettä. Nyt ilma raikastunut. Tämä saattoi olla se kasvusykäys sienillekin.

    • Ali-Baba

      Voi teitä onnellisia jotka vettä olette saaneet. Täällä taajamassa ei joitakin harvoja pisaroita lukuunottamatta, kunnon sadetta ole nähty. Kohtahan teillä kiemurtelevat ankeriaat suoraan grilliin!

    • Ali-Baba

      Alankin tässä joutessani kirjoittamaan sanoitusta uuteen oopperaan. Annan sen musikantin sävellettäväksi.

      Oopperan nimi: Keskihämäläiset painajaiset
      Ensimmäinen aaria: Vihainen ankerias jahtaa pelokasta Pehtooria grillin tietämillä!

      Tuo ihan alkuluontina!
      Jatkoa seuraa kunhan löydän Tullispullono!

      • Cee-Lila

        Meillä ropautti vettä juuri äsken, ei kyllä edes lammikoita ehtinyt tehdä. Hieman ilmaa raikasti. Tuota se tekee, kun on muuttanut hiljattain, ei löydä mitään.


    • Ali-Baba

      Miul ei oo mittään tekemistä nii miun on tuotettava fiktiota ja sitä jopa ilman Tullista mutta ilman sitä titennii vain vähän kerrallaan kakistellen.
      Nyt mie oon jo keksinyt toisen aarian siihen Keskihämälisten painajainen oopperan sanoitukseen

      Oopperan nimi: Keskihämäläiset painajaiset
      Ensimmäinen aaria: Vihainen ankerias jahtaa pelokasta Pehtooria grillin tietämillä!
      Toinen aaria kastroiduille tenoreille: Pehtoori pakenee Päijänteeseen ankeriasta ja emäntä rannalla ruikuttaa!

      Ooopperatoori mie vaan :))

    • Ali-Baba

      Nyt on Pehtoorill mennyt jauhot suuhun eikä säkkiin kun huomasi että hänestä kehitetään oopperaa seuraaville Savonlinnan oopperajuhlille.
      Sen saa valmiiksi vaan jos Tullista riittää kaapissa!

    • Ali-Baba

      Odotellessani Pehtoorin ilmaantumista jemmasta areenalle olen kuunnellut valmiiksi loisto oopperaa kuten Bizetin Les Pecheurs des Perles
      Samanlaista ajattelin siitä Keskihämäläisestä painajaisesta mutta täytyy ensteks kysyä musikantilta säveltyykö noinkin laadukkaasti. Sanoitus kyllä lohkee

    • edson

      Tsiisus

      Täällä koht sanoitetaan/sävelletään jo oopperoitakin. Mutta säälin ankeriasta, jos kastroitu tenori siihen kajoo. Vaikka sitten mieluummin Don Quijoten viimeisimpiä seikkailuja kiljumaan, mutta ankeriaat rauhoitettuja.

      Ja koht alkaa todellinen kärsimysnäytelmä. Saamme nähdä oksentelevia ja hoippuvia kävelijöitä, kuka sitten hengissä selvii maaliin asti, on voittaja.

    • Ali-Baba

      Se on ärade Pehtor sitä fiktiivistä luovuutta joka pyrkii pintaan. Jos poika on musikantti, niin eikö isä voisi olla sanoittaja ja lyyrikko, ettenkin kun itse Sibeliuksekta ei riimi ja sama tahdo irrota.
      Nyt on kuitenkin ilmat kivat ja taas kyllä kestää pari hellepäivää jos on tullakseen. Varmuuden vuoksi en vielä kaappaihin piilottanut sitä onnetonta puhallintania.
      Sen sijaan huomasin tutkiessani kaappieni sisältöä edelleenkin liian poisheittämiseksi että muuton suorittanut musikantti oli purkanut edellisen kolon kattovalon juuriaan myöten ja tuonut tänne vaikka oli täällä sitä ennen käynyt ja nähnyt että huoneistossa oli jokainen lampun paikka valmiiksi täytettynä eli ei yhtään lisää tarvittu mutta edellinen jäi nyt ilman päähuoneen kattovaloa. Mikähän musiikki senkin päässä on mahtanut liikkua. No onneksi se vanha menee tiedetysti remonttiin ja varmaan osaavat laittaa uuden kuupan huoneen kattoon. Oli siis purkanut koko kahden lampun telineen ja jättänyt vaan piuhakuution roikkumaan. No rapatessa roiskahtelee, eikä itse voinut silloin olla valvomassa

    • ali-baba

      Kohta olen saanut kaikki tänne kärrätyt kamat lajiteltua. Huomasin, että housuja ja sukkia riittää lähes kahteen ekämään eli niitä on otettava lähempään tarkasteluun. Löysin laamapipåoni ja nahkahanskani talven varalle. Kyllä on reippaasti nyt hyllytilaa ja alkaa löytämään tarpeellisetkin kuten ne kadoksissa aluksi olleet idonesialaiset batiikkiliinat tuolle Ikea vieraspöydälle.
      Persianlahden poijaat ovat ja tiiviisti netissä nyt kun tietävät minun olevan kotona ja ainakin pään osalta kunnossa heitä neuvomaan kemiallisissa ongelmissa joita nyt on Omanin puolella taas vaihteeksi

    • Ali-Bananarama

      Oopperan yekstiowsioiden jatkumo vain yhden Tulliksen jälkeen:


      Oopperan nimi: Keskihämäläiset painajaiset
      Ensimmäinen aaria: Vihainen ankerias jahtaa pelokasta Pehtooria grillin tietämillä!
      Toinen aaria kastroiduille tenoreille: Pehtoori pakenee Päijänteeseen ankeriasta ja emäntä rannalla ruikuttaa!
      Edson ja kadonnut Stedson: Oi Edson oi Edson , mihin katosi ankeriasta paetessasi päästäsi hieno biisonin peränahasta tehty Stetson. Se kallis on ja kunnon päätä kaipaa. Mutta ankeriasta pakenee Edson ja apuva kiljuu niin että kukkulat raikaa! Onko tämä unta vai totta. No kohta varmaan herään ja itseni kerään. Se olikin helle mikä temput teki miehelle! :)

      Kohta alan myydä tätä runoutta
      Ei mikään ihme että pojat Persiinalaiselta toriltakin apuun kyselee. Ei ole heilläkään hallussa sana. Taatana!

    • AliRama

      yekstiowsioiden = tekstiosioiden

    • edson

      Terveisii sibeliukselle ja topeliukselle. Siinä yhdistelmä, missä aarioiden sävelet yhtyvät luoviin satuihin. Voin jopa nähdä, kuinka ankerias pakenee Sargassomerelle turvaan.

      Stetsonni.

      Päässäni vain jäljitelmiä, olkihellehattuja, ei sonnin peränahasta valmistettuja. Tämä http://bot.fi/2rvs olisi kesähattujen rolls royce. Mutku kantaja on lada, niin ...

      Hylkeennahkarukkaset ovat kyl kaapissa, sopii enempi meille siperialaisille. Ei muuten sormet palele huippupakkasillakaan. Yön alin jo viittaa tuleviin, 7

      • Ali-Babanen

        tUOHAN ON OIKEASTAAN NS. pANAMA HATTU. Häl välii, hieno hattu kuitenkin, niinkuin Stetsonnikin. Teinipoikana ollessa suosituion oli kuitenkin sellainen matalahko Roston, you remember, young man!
        Hylkeennahkarukkaset ovat tunnetusti myös varsin lämpimät ja kestävät. Saamieni tietojen mukaan kuiternkin korannahkarukkaset ovat ylivertaisia.
        Ei siis mennyt ennenvanhaan kujjaan talon pystykorvakaan vaan jatkoi palveluaan rukkasina.


    • edson

      No ni

      tänään eka lapsenlapsi lähtee koulutielle. Onneksi asuvat suht rauhallisella alueella ja likka voi koulupäivän jälkeen mennä tarhaan iltapäiväksi, missä on myös veljensä.

      Se on meinaan näky joka vuosi, kun haaveilevat taaperot kulkevat koulutietään.

    • Ali-Baba

      Pletkos Pehtoori Stetson jo alkanut suunnitella uuden kumikanoottisi talvitelakointiw? Nyt nääs näyttävät sääluvut lähes madonluvuilta keslle. Ihan hyvissä ajoin selvitin housuvarastoni sillä tässä voi joutua ihan lähipäivinä vetään lahkeet jalkoihin.
      Arvon tässä juuri, että pitäisikö jonkunlaimnen ulkoili suorittaa ihan jalkojen treenaamiseksi. Eihän se lopulta paljon vaadi. Yhden isomman kaupan kun köpöttelee laidasta laitaan kuten Bauhausin eilen niin kyllä se normaali ihmiselle riittää.
      Sitten tiemmä erikseen varsinaiset himourheilijat joilla on sisäsyntyinen tarve marssia maratooni päivässä.
      Sen kuitenkin hyväksyn että hiukan enemmän päivittäin tai ainakin muutaman kerran viikossa olisi jaloiteltava kuin Kolossaan kertyy mutta niihin virallisiin suosituksiin ja kuten BMI suosituksiin en usko pätkääkään. Esimerkiksi minun "oikean" painoni pitäisi BMI systeemin mukaan olla 90 kg jka se tietäisi ettei olisi yhtään rasvaa eikä juuri hauiksiakaan missään vaan sairaalloinen luu koostelma.
      Se paino missä olen aina tuntenut itse oloni maanmainioksi on 120 kg mutta BMI systeemin luokituksessa olen silloin vielä "obese"
      Itse asiassa vaikee on kuvitella alle 100 kiloista pehtooriakaan. Johan semmoilelle rimpulalle naarai naakatkii

    • Ali-Baba

      Ja oikolukukorjaukset perään as usual:
      Oletkos
      Talvitelakointia
      naaraisi naakatkii

    • Ali-Baba

      Ellen viärin muista niin Rouva W lähti Inariin työnatkalle, mutta on sittemmin ilmeisesti karannut Levin hämyyn ja Dr.W on lähtenyt häntä etsimään ja on siksi itsekin kateissa ;)

    • Ali-Ruuskanenko

      Sitä on äijillä varmaan ollut naamari kiinni TV ruudussa.
      Suomalaisten paras sijoitus on siis eläkeläinen Antti Ruuskasen kuudes sija!

    • edson

      Kyllä tuo päivittäinen jalkojen treeni on ihan melkein tarpeellista. Ihan melkein joo. Lisäisin vielä jotain helppoja tasapainotreenejä ja venytyksiä.

      Kyl keho on kummallinen värkki, luotu liikkeeseen. Ja hioutunut ajan myötä myös istumiseen, kylkiasentoon ja kaikinpuoliseen laiskotteluun.

      Kumialuksen telakointi vasta tulevaisuutta, ensin saatava kokeiltua kaksistaan melontaa ja se vaatii vaahtomuovisen istuimen eteen. Eli syksyn hauen pyyntiin tähdätään.

      Kyllä tähän pituuteen on sata kiloa aivan liiaksi painoa. Ainoa puolustus olisi kovenevat myrskyt ja siis se, ettei lähde liitoon tuulen voimasta. Nykyisestä painostakin saisi olla 5-10 kiloa vähemmän

    • Ali-Salami

      Tolkku se on kai oltava ravaamisessakin. Kai Tolkku, jos muistat. Nyös turboahdin automiehiä.
      Sade lähestuyy- Salamat lähestyy.
      Tuoossa viime päivinä joku loukkaantunut kielenvarjelija valitti radiossa että ei ole oikein puhua nähneensä salami vaan salamoita.
      Minä vastaisin että harva luulee ihmisten tarkoittavan salami makkaraa jo0 kertoo nähneensä taivaalla salamia!

    • edson

      Kyllähän suomen kieli on sellainen ansa eiku haaste vierasmaalaisille, että kun tankkaavat noita päätteitä, niin onneksi olkoot vaan. Sitten puheessa törmäävät mä, sä ja mun, sun muotoihin ja näiden päätteeksi sitten sijamuodot sun muut taivutukset ja passiivit sun muut aktiivit. Hallelujaa.

      Naapuri odotti taksikyytiä sairaalasta kotiin. Kuului huuto : Kiiveli ! Jos ei olisi ollut valppaana, niin Kiveliö ei kyytiä olisi saanut. No tää oli ääntämisasioita, mutta kieleenhän ne kuuluvat nekin. En haluais olla vierasmaalainen pirssikuski Puolassa.

      Lunttasin. Nominit (mm. substantiivit) ja verbit jaetaan noin 77 eri luokkaan. Riippuu sanavartaloista, mihin kirjaimeen sana päättyy jne.

    • Al-Chorizee

      Hellou Herr Pehtor of Middle Finland.
      Nyt on mielikuvitus hiukan hitaalla enkä viihdy siinä olotilassa. Keklsi sie nuoremmakses vaihettks joitakin aiheita joissa voi sanavoimistella. Ei väli onko totta vai tarua. Pääasia että joutuis funtsimaan mitä vastais. Sulla on siinä kaikki suuret järvet kuten Huron intiaaneja inspiroimassa, korvet, maat ja polttamattomat ,etsät ja suot. Lisäksi todella aatelinen toimittaminen kuten höylätyt saarniklapit.
      Mie vaan kemiaa ja jotain muuta saisin esitettyä. Vaikkapapa makeutusaine syklamaatin tekemnisen sulfamiinihaposta sykloamiinilla neutralisoimalla.
      Tosin lähetin suuren aarrekirjani eli 100000 reseptiä kotiin ja verstaalle alkuperäispainoksen 1912 näköiskopiona pojanpojalle. (Henley´s formulaes for home and workshop) sisälsi lähes kaiken mitä tuotettiin tehtaissa tai kotona silloin vuonna 1912 ja sitä ennen.
      Siinä oli villojen luonnollisesta värjäyksestä kumissin tekoon kaikki mahdollinen (Kumissoi on mongolien tamman maidosta käyttämä
      llä valmistettu lievästi alko pitoinen juoma.

    • Ali-Compåsee

      Eipä olekaan vähään aikaan laitettu muzak tapetille. Tässä mielisäveltäjäni Johannewss Straussin yksi mainio piisi: Ritter Pasman Cardas-
      Testasin sillä juuri taitettavat natkaluurini. Mui nien
      https://www.youtube.com/watch?v=UNxFm7_XTyA

    • Ali-Baba

      ps. Edson! Siellä pakrien ynnä muiden luonnontuotteiden piirissä hiipparoivana kehitä meille sopiva "'taikasieniuute". Ehkä sitä saadessamme alamme laulamaan kuten se Sillanalus hemmo!

      • edson

        En kehitä ja vaik osaisinkin kehittää, niin, kun en tiedä, millä äänellä Sillanalus nykyvään, niin en riskiä ottaisi. Mut mitä tulee Sillanaluksen riepotteluun julkisuudessa, niin siitä oon vähän kyllä pahoillani. Minulle hän on jotenkin ilmentynyt aina vapaamielisenä ja avoimena enkä haluu aatella, että hän sellaista olisi esittänyt taloudellisista syistä.

        Jaa-a, olis se kiva, jos meitä täällä olisi hiukka useampi keksimässä stooreja. Koetit jo houkutella Whootaki, mutta hän on kadonnut kuin pieru Turkkuseen.


      • Dr.Whoo
        edson kirjoitti:

        En kehitä ja vaik osaisinkin kehittää, niin, kun en tiedä, millä äänellä Sillanalus nykyvään, niin en riskiä ottaisi. Mut mitä tulee Sillanaluksen riepotteluun julkisuudessa, niin siitä oon vähän kyllä pahoillani. Minulle hän on jotenkin ilmentynyt aina vapaamielisenä ja avoimena enkä haluu aatella, että hän sellaista olisi esittänyt taloudellisista syistä.

        Jaa-a, olis se kiva, jos meitä täällä olisi hiukka useampi keksimässä stooreja. Koetit jo houkutella Whootaki, mutta hän on kadonnut kuin pieru Turkkuseen.

        Turkuun mahtuu pieruja. Mutta näiden kahden ketjun populaatio ei riitä kahteen ketjuun, nippanappa yhteenkään. Rohkeudenpuuteko vai mikä estää herra Edsoniakin kirjoittamasta toiseen ketjuun, häh? Mie en viihti kahteen ketjuun kirjoitella kun harvoin ehdin yhteenkään. (Mistä kukin olkoon kiitollinen).


      • edson
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Turkuun mahtuu pieruja. Mutta näiden kahden ketjun populaatio ei riitä kahteen ketjuun, nippanappa yhteenkään. Rohkeudenpuuteko vai mikä estää herra Edsoniakin kirjoittamasta toiseen ketjuun, häh? Mie en viihti kahteen ketjuun kirjoitella kun harvoin ehdin yhteenkään. (Mistä kukin olkoon kiitollinen).

        Kylä rohkeus riittäis, mutta ku siellä ollaan vähän varpaillaan, josko ketjuun kuulumattomat vievät liikaa tilaa. Jotenkin tuolla tavalla sen asian joku ilmaisi.

        Jo kaksi muodostaa Korkeimpien voimien seuroissa seurakunnan.

        Onneksi ei uusia sotealueita sentään luoda seurakuntamenttaliteetilla.


      • Dr.Whoo
        edson kirjoitti:

        Kylä rohkeus riittäis, mutta ku siellä ollaan vähän varpaillaan, josko ketjuun kuulumattomat vievät liikaa tilaa. Jotenkin tuolla tavalla sen asian joku ilmaisi.

        Jo kaksi muodostaa Korkeimpien voimien seuroissa seurakunnan.

        Onneksi ei uusia sotealueita sentään luoda seurakuntamenttaliteetilla.

        Hyvä se on pitää porukkaa vähän varpaillaan.

        Ja kyllä pari vastarannankiiskeä (minä niistä yksi) mukaan sopii juttuja värittämään. Ja kertomaan miten asiat oikeasti ovat..


    • edson

      Minäpä mieluummin käsittelen täällä puita kuin istuinpaikkoja. Itsellä meinaan on istuin aina mukana; pilkkireppu, missä repussa juomat ja eväät.
      http://bot.fi/2ryp ja viereisellä kadulla (ilman puita) asfaltilla voi paistaa kananmunia ja ilma yli 45 aaringossa.

      No voisihan tän tuonne toisaallekin, mutta en viitti enää puolustella greenpeacen rauhanomaisia anarkioita.

    • Ali-Babandero

      Hello Edsonninen, säveltäjä Sonnisen sukua kaiten! Ja muut jotka sattuvat harvojen kirjoittajien kaistaa vilasemaan.

      Se on niin, että kyllä Dr.Whoota voi yrittää houkutella, mutta kirjoitaa jos kirjoitttaa tai pääkiinnostukseltaan eli rahan ja materian keruulta ehtii. Kaikkihan tänne kirjoittaa jos ehtii, mutta toisilla on enemmän kirjoitusaikaa kuin joka toisilla :)

      Minäkin kirjoittelen kun se on eräänlainen sosiaalisen tarpeen kannalta ihan kivaa. Siksi pysyy ihan varmuuden vuoksi tämäkin ketju pystyssä vaikkei koskaan tulisi muita jaarittelijoita kuin Edsonni ja Mie Kantakirjasonni (Paljon nuorempana miekii)
      Joskus npaljon myöhemmin tulevaisuudessa saatan kertoa miksi tämä ketju pysyy pystyssä ja miksi jo ajat sitten lähdin tavallaan pitämään Tuuba ketjua pystyssä vaikka sen muut olivat aloittaneet.

      Kaikkeen on aina selvityksensä. Motiivi on kuitenkin se sosiaalinen kirjoittamisen tarve jota minulla on kuten Rapusellakin aina artikkelikommentointiin asti ja minulla vielä ulkomaisiin artikkelikommentteihin joita aloitin tekemään alunperin BBC Have your say ohjelmaan jo 2000 luvun vaihteessa eli vahvaa kommenttiperinnettä on jo aika matkalta eli noin 18 vuotta. Sitä ennenhän kirjoitin laatikkoon, mistä aina välillä olen jonkun otteen kaivanut esiin. Laatikko ja valokuvat kun ovat koneessa tallella. Nootä en ole siivonnut paitsi sen yhden 1997 kirjoitetun parisataasivuisen 100% filtionovellin sen Hnry Milleriä paljon kovemman sisällön vuoksi. Sitä en ole halunnut lapsieni tai lastenlapsieni lukevaan vaan oppikoot ihan itse sen puolen elämää

    • Ali-B

      ps. Edsonninen!

      Olet kyllä oikeassa siitä että joka päivälle olisi liikuntaa annosteltava. Nyt jätin yhden päivän väliin ja heti oli aika kankeaa liikkeelle lähtö, mutta sitten pääsin lopulliseen kokonaisliikunta tavoitteeseen eli noin sata nelirattaassa ja Tammiston tokmannin läpikävbely ja Korson Liidelin läpikävely mukasasnlukien kavely parkkipaikalle ja takaisin. Kyl joka päivä pitäis käydä ulkona tavalla tai toisella ainakin sen pari tuntia jotta pysyisi niinkuin nivelekset vedossa

    • Ali-Buska

      Ed Sonninen!
      Tuo puiden peittämä katunäkymä on oikeastaan aika yleinen Euroopassa. Niitä löytyy jo Baltiastakin, mutta varsinkin Sakslandiasta. Ne ovat tosi mukavia ajella varjossa.
      Tänään pisti Lahden motarilla silmään isp Mrsun Sprinter paku, mikä vet perässään hirveen suurta matkailuwagenia. Siinä oli semmonen juna että melkoinen joukkue olisi voinut lomailemaan tai vaikka asumaan jonnekin etelään mennä. Kyl ne on hianoja

      • edson

        Kyllähän juu näimme hienoja maantien varsiakin jossain Baltiassa. Olivat leikanneet nurmet kauas tiestä nätiksi. Kuin Espalla olisi ajanut.

        Jotkut kertovat eräällä facepalstalla juuri näistä suurista yhdistelmistä. Kyselevät mm. mihin parkkiin mahtuisi hyvin, mitkä ovat ne eri valtioiden säännökset yhdistelmistä jne. Lähinnä kait tiemaksuista.

        Juupa juu, jos lapsia on liuta ja koiria myös, niin kyllähän se tiloja kysyy.

        Iliman muuta, pidetään ketjua laineilla. Purjehditaan sitä sitten vaikka tyynellä hiljempaa.


      • Ali-Apa

        Tässä näkemässäni oli se Mersun Sprinter vetovasunu myös muutettu matkailukäyttöön ainakin sivuikkunoista päätellen.
        Minun pitäisi jo alkaa unohdella niitä kun nolosuhteet sellaten käytollee, ei edes sen yhden miehenVolkswagen Cara velleen rakennetun version kun "viran2 puolesta on kai pakko rajoitella matkustelemista tai ainakin otettava peruseväät Fresubin pusseissa mukaan. Lisäravinteitta ja täydennyksiä kyllä löytyy matkaltakin. Jos ei meinaa sopista ja juotavista jugurteista ja kaakaoista tarpeeksi kaloreja saada niin ei muuta kuin vispikermaa putkeen.
        Oman leykumuonan kehitys tapahtuu pikkuhiljaa kun kiire ei ole. Nyt sain jo koepussin soijalesitiiniä mitä voi käyttää öljyjen emulgaattorina. Vesiliukoista Psyllium kuitua jo kokeisiin onkin. Sitä E772c emulgaattoria voi olla vaikea hankkia kun se menee teollisuusmittakaavan kaupassa.
        Sitten pitäisi saada se pikkumylly millä voi jauhaa leseitä yms jaukoksi ja siten sekoituskelpoiseksi niin että luistaa putkesta läpi. Harmi että se letku on niin ohut. Olisivat voineet yhtä huvin suunnitella sen 6 millin eli neljännestuuman letkuksi. <Silloin menis läpi lähers mitä vaan vaikka myllytetty paistettu jauheliha perusemulsion avustamana. Mutta eivät taida luottaa potilaitten kykyyn itekin hoidella koko joukkoa asioita


    • edson

      Eikös niitä lesejauhoja saa ilman, että itse pitää jauhaa? Vakavalla aiheella vitsaileminen on kyseenalaista, mutta ota huumorilla. Hanki siis myllynkivet ja piirustukset yhdenmiehen kampisysteemillä toimivalle myllylle. Ja jos kysyy geologilta, että mitkä kivet olisivat hyviä, jotta saisi samalla kivennäisiä mukaan, niin sitä parempi.

      Kumppani luki omasta päiväkirjastaan eilen, mitkä ohjeet oli kirjoittanut minulle pikkulapsemme hoitamiseen hänen sairaalassaoloajalle. Kellontarkkaa tekstiä, mihin kuului mm. vellin valmistaminen. Hätkähdin oikein. Minäkö velliä olisin valmistanut ja muutenkin tsempannut sylivauvan kanssa yli viikon. Siis eihän sylivauva vielä osaa edes konsolipelejä.

      Sairaalassaoloaika. Tästä tuli taas mieleen ulkomaalaisen kielen opettelija ja suomen kielen yhdyssanat. Halleluujaa.

    • Ali.Pappara

      Kyllä ilmeisesti saa kokojyväjauhoa missä on leseet mukana. Niiden kuitupitoisuuss vaan ei ole nyt halutun korkea vaan pitäisi ostaa itse leseitä kuten vehnän ja rukiin leseitä joissa kuitupitoisuus on kova. Ruisleseissä kaikista korkein eli lähes 50%.
      Lesetuotteissa hiutaleet ovat vaan liian suuria tähän putkiversioon oli ne olisi jotenkin saatava hienonnettua.
      Kyllähän ne perinteisessä kivimyllyssä jauhoksi hiulautuisivat. Mut enköhän jotain ajan kanssa keksi. Onhan noita pikkumyllyjäkin tarjolla.
      Päivän kävelyt vielä tekemättä.

    • Ali-babanöf

      Päivän pakolliset liikunnat on tehty. Nelipyörällä tänään vain Prismaan mikä puolestaan tuli kompuroitua laidasta laitaan eli se pakkoannos liikkumista omin jaloin. Ostin tehosekottimen jollaisia olin takavuosina lingonnut tarpeettomina pihalle, pari elävää yrttiä. Yksi viherbonsaikahvipensaan näköinen mutta bonsai tai johanneksen leipäpuu tyylisillä juurilla ja yksi sellainen isohko mehiruusu eli ruusukkeenomainen mehikasvi.
      Lisäksi ostin niitä kuituja ehtana ruisleseenä, täyskuitu ruisrouheena ja pellava rouheena. Huhmaretta tai sopivaa myllyä en Prismasta löytänyt. Sen hankinta siis seuraaviin jaloitteluihin.
      Sitten kävin Relluakin liikuttamassa ihan huvikseni Tattarisuon tankkipaikalla annostamassa vähän lisää menovettä.

      Jahka saan sen myllyn niin sitten voin alkaa valmistamaan koe eriä itse tehtyä runsaskuituista letkumuonaa. Pellavarouheessa on muuten niitä omega 3 rasvahappoja joita muuten ei kasvistuotteista valmiina hevillä löydä vaikka mitä sanoisivat rypsin viljelijät
      Ja nyt ihmettelemään mitä seuraavaksi "jois" tai minkä postilatikon avaisi postitusta varten

    • Ali-P

      Ja nyt tarkistin sen "bonsain" ja kahvin näköisen yrtin ja sehän on Pachira Aquatica mikä on alkuperältään Etekä amerikkalainen suokasvi. Sitä ei saa kuulemma huonokaan kasvattaja kuolemaan. Pitäisi kasvaa nopeasti. Maininnan mukaan erittäin hyvä toimistokasvi eli siis ideaali "toimistooni". Siihen rinnalle vielä pari pienempää kaktusta niin on hyvä yhden hyllyn yläkansi

      Ei muuten maksa nuo Hollannissa taimitetut yrtit paljon p....kaan

    • Ali-bin-Hali

      No ne on nyt loppu ne EM kisat. Paras saavutuksemme oli 6 sija vanhus keihäänheittäjältä ja protestin avulla kun kaveri tallasi yhdellä kengällä kerran viivalle viestiin pääsy. Viestimiehet kuitenkin sitten venyivät ja tekivät vuoden parhaan tuloksen kuten useimpien muiden maiden urheilijat tällaisissa kisoissa. Meillä vain viesijoukkue ja estejuoksija Räisänen venyivät. Kaikki muut alisuorittivat eri verukkeilla. En kyllä halua enää katsoa Finnkampenia vaan keskityn Formula 1 vahtimiseen radiosta tekstitettynä!
      Olisi pitänyt tuonnekin lähettää nuori, nopea ja notkea sekä paksunahkainen Turun Elmo, Rd.OohW. Se olis tuonu kultaa joka lajissa mihin olis osallistunu. Sillä kun on motiivi timmissä eli himoitsee kultaa!
      Ja Örjankin kyseli mikäs on kasvistilanne. Onneksi olin tänään jo kaksi ehtaa yrttiä hankkinut. Kaiken ne ihmiset muistaa kuten yrttien hankinta aikeet.
      Tämä on sen verran luojan kiitos varjon puolella ettei tänne se polttavin aurinko sisään pääse joten voi ottaa lisäks semmosia jotka viihtyy varjossa.
      On ne yrtitkin he.....n halpoja, on vielä toistettava

      Vielä on se mylly kehitettävä. Niitä on mutta pienikin kivimylly käsikäyttöisenä maksaa yli 200 egee. Jotenkin ei niin paljoa kuvitellut yksinkertaisesta hiertimestä tarvitsevansa maksaa

      Onks kellä ideoita tai tietoo miten hienoksi kahvimyllyillä saa jaahettua

    • edson

      Heitin läpällä ne myllynkivet, mutta hitto, kivimyllyjähän myydään sikahintaan. Appiukon pihalla on sellaset halkaisijaltaan noin 60 senttiset myllynkivet.

      Aikoinaan jauhoin yleiskoneen viljamyllyllä kauroja kuorineen, mutta kyl vaan melko karkeaksi jäi. On myös kaffimylly samaan laitteeseen, mutta sitä en ole kokeillut. Ikänä en olisi noita lisälaitteita hankkinut, sikakalliita nekin, mutta sain ne melkein ilmatteeks huutokaupasta markka-aikaan. Jopa kermantekovehkeen, ja sitäkään en ole kokeillut.

      Se on juu urheilut ohi ja tutut selvitykset. Harmitti ainoastaan nuoren naiskorkeushyppääjämme puolesta. Onneks oli hyviä muiden maiden kisailijoita, en niin piittaa kansallishypetyksestä. Ukrainalla on muuten vähän joka lajiin kovia edustajia. Yks mielenkiintoisista lajeista oli maantiepyöräily ja naisten varsinkin. Viimeisten kilometrien yllätyskäänteet jne.

    • Ali-baba

      Joopaset! Kyllä ella Junnila olisi ansainnut paremman onnistumisen, mutta hänestä, uskon, vielä kuulemme. Olihan äitinsäkin, Ringa Ropo, pitkään huipulla ja edelleenkin "tapetilla"
      Mää lähren nyt iltapäiväkierrokselle mylyi katseleen ja kenties pari yrttiä lisää hankkimaan.

    • Ali-Blommar

      Ja jo vain taas piti paikkansa, että etsivä löytää. Löysin nyt lähes myllyttömänä "desperadona" vihertuotehyllyjä ja kas perhanaa löysin sieltä Toco nimellä myytävää riisinlesejauhetta jauhoksi jauhettuna. Salapoliisityön tehtyäni sain selvitettyä että se sisältää edelleenkin 23.5% kuitua ja nyt juurikin liukenematonta luitus mitä metsästettiin. Sekään ei silti ole puhdasta lesettä vaan oikeastaan leseen ja jyvän välissä oleva "pettu" kerros mutta mukaan pääsee kuitua pintakuoresta. Ihan puhtaassa kuiorileseessä on kuitua luokassa 50%.
      Kallista vaan oli eli ihan viherhintaista verrattuna puhtaisiin lesetuotteisiin, mutta hyvä kun sai tuonkin löydettyä ennen myllyä
      Sitten ostin yhden Gloksin eli mulla on nyt 3 elävää yrttiä joista >Gloksi täydessä kukassa
      Pankaas paremmaksi!

    • Ali-Babana

      Pahalainen, että on huonosti tarjolla järjelliseen hintaan niitä pieniä kivimyllyjä. Saattaa olla niin että on turvauduttava graniitti huhmareeseen kun it 'tässä mitään teollisia määriä kuituakaan tarvitse jauhaa. Joko parikymmenta grammaa jos saisi sen lisäksi mitä tulee siitä kuituisesta Fresubin letkusafkasta.
      Pähkinät sopisi luolamiehen dieettiin rasvahappojensa ja kuitujensa puolesta erinomaisesti mutta nekin pitäis saada jauhoksi. Voi hyvinkin riittävässä määrin onnistua huhmareessa eli seuraavaksi etsimään kunnon huhmare.

      Pehtoorikin voisi avata sivuliikkeen, hankkia vähän tehokkaamman myllyn ja alkaa pussittamaan pähkinäjauhoa, lesejauhoja ja pakurijauhoja tai mitä vaan mistä vegaanit ja muut vihreet on valmiita maksamaan maltaita.

      Minäkin voisin tulla sellaisen myllyn tukijaksi ja ajella sinne sisäsuomeen omat raaka aineet mukana jotka sitten tuupittaisiin Edson Myllyn läpi ja pakasterasioissa takaisin kotiin ja mylläyspalkkio pehtoorille.. Lopun aikaa Pehtoorin mylly voisi tilauksesta jauhaa täysjuväviljaa paikallisille mymmeleille.
      Tähtituotteena Pehtoorin Myllyn pakurijauho ;)

    • Ali-Bakana

      ps. Aion kyllä koeajaa tuon tehosekoittimen erällä leseitä ja pähkinöitä ja katsoa mihin se pystyy. Teoriassa sen pitäisi pystyä tekemään kaikesta sisäänviskotusta kiinteästä pientä silppua

    • edson

      Viime ajan katselmukset laitteisiin

      No aurinkokeräimet eli paneelit. Liimaavat jotkut niitä nelipyöräkodon katolle. Jotkut taas yksikidepaneeleita neljästä kulmasta kiinni liimoilla. Hitto, kyl liimatkin ovat lujia nykyään. Joo ja nimellistuotto ehkä 100-250 wattia noilla liimattavilla.

      Juu ja sitten jotkut asentavat neljäkin hupiakkua ja 2000 watin invertterin, jotta pystyvät käyttämään hiustenkuivaajia.

      Muuten nuo pikkutehoiset aurinkopaneelit ainakin minä jätän väliin. Monella ne tuottavat vain valoa led- valaisimiin. Minä nukun pimeällä.

      Tai no. Ehkä tietsikan ja puhelimen latausta varten voisin harkita. Vaatis taas laskutoimia ja tajuntaa laitteiden virrankulutuksista suhteessa hupiakkuun ja paneelin tuottoon ja invertterin kapasiteetteihin. Ei kiitos kuitenkaan.

      Halvimmillaan maasähkö oli reissussa 0 ekua, sisältyi vuorokauden parkkimaksuun. Muuten pyöri 2-3 ekua / vrk. Yhdessä paikassa mittarilukemien mukaan ja hiukka päälle 1 kWh kulutimme. Vajaa pari ekuu maksoi.

    • edson

      Ja sitten tehosekoittimeen.

      Kerro Ali millaista tulosta saat aikaan. Minulla on mielessä nyt mehulingon käyttö ja karviaismehun puristaminen ilman siis kiehutuksia. Pakkaseen sitten tuotto ilman sokereita. Mutta kyllä kuiva ja kuuma kesä on vienyt mehut ainakin karviaisista. Viinimarjoistahan sitä löytyy kyllä.

      Suotana sentään näitä laitteita ja mielessä pyöriviäkin sellaisia eli se kunnon mehunpuristin ja ... no ovat lähinnä omenoiden käsittelyyn. Ja, kun kunnon laitteet haluaisi, niin ensin käsikäyttöinen rouhin, sitten käsikäyttöinen puristin, sitten pastörointilaite ja viimeiseksi pakkaukset. Liian kallista toihua, vaikka näin mehun saisikin säilöttyä melkein vuodeksi kerrallaan.

      Halvimmillaan puristin ja rouhija 400 ekua ja siihen päälle pastörointilaite säiliön kanssa noin 300 ekua. Plus säilöntäpussit. Ei kiitos.

      Siis matkoilla toreille ja kauppoihin ja ostamaan tuorehedelmiä. Mutta lompakossa tilaa sodastreamingin ostoon

    • Ali-Hankkija

      Hölökyn kölökyn,
      Nyut on kaikki perustarpeet koossa. Myllyn sijasta kävin juuri Claes Ohlsonillta hakemassa morttelin eli huhmareen. Kivi sellaisen. Sillä pystyy esimerkiksi pillerinsä murskaamaan vaikkakin olen siihen tarkoitukseen käyttänyt tonkeja. Niiden leuoilla hajoaa pilleri kuin pilleri ja ei sitä jauhoksi tarvi jauhaa jotta se sitten annosteluveteen sekoittuisi.
      Teen mahdollisesti jo millalla ensimmäisiä rypsiöljy kuitu seos emulgointi harjoituksia missä soijalesitiini on suunniteltu syötävä emulgaattori.
      Myllyn hankinta jääköön toistaiseksi kunnes näkee mitä koe eriä saa aikaan.
      On niitä vehkeitä todella jos jonniin moisia. Mehumaija on minullekin tuttu lapsuudesta asti
      Luulenpa että juurikin mehustimet. pikakuivaajat ja myllyt ovat lopulta ne tärkeimmät

    • edson

      Ai niin mortteli. Kyl sillä varmaan saa aika jauhoksi, kun vaan vääntää. Viljasta en niin tiedä tai leseistä, kuinka jauhautuvat morttelilla.

      Kyllä tuo muutaman tunnin pieni työnteko ja ulkona olo vaan on poikaa. Pakkohan se vielä tehä töitäkin, jotta talvella sitten voi sähkölämmityksiä pitää minimissä. Koht on puut varastossa ja sitten muutamat klapit tehtävä ensi vuoden siemenklapeiksi.

      Ja hitsi, se on tuo ilmakin just sopiva ja tuuli myös.

      Ihan hulju olo, kun ei tule urheilua.

    • Alin-Köli

      Tein tuossa juuri koepanoksen ihan luwsikkamitalla morttelissa erikseen hienonnettujqa pellavarouheita ja soijaleserakeita ja sitten Tocoa suoraan pussista ja pullosta kallistaen rypsiöljyä ja tehosekoitin mylvimään. Se tuossa kupissa nyt asettuu. Siitä tuli ainakin kunnon smoothie mikä menisi kurkusta alas jos olisi toimiva kurkku, mutta näyttää sitkeämmältä kuin teollinen letkuruoka missä on myös rypsiöljyä. Voi olla että siihen tuli liikaa kiintoaineita ja se vaatisi enemmän vettä. No kunhan asettuu.

      Seuraavaksi testaan miten onnistuu tehosekoittimella paloittelemaan pähkinöitä ja pitkäkuituja.
      Aloitan sekoittamalla maapähkinöitä, ruiskuitua ja pellavarouhetta ja katson räjähtääkö sekoitin

      Ja huomisaamuna eläinten aikaan sinne kurkkutohtorille

    • Ali-Alva-Edison

      Hyi hitsi, että ihmisen on terveydenhuollon tuntien takia oltava tähän aikaan yläällä.
      kaikkee sitä on tehtävä muutakin kuin tuotekehitystä
      Muuten oikilla jäljillä ollaan. Ensimmäinen koesekoitus oli yön aikana osin separoitunut mutta lisättyäni siihen vettä ja keppisekoitettuani niin se alkoi näyttää hyvinkin letkutettavalta nkamalta ja taatusti sisältää riittävästi sekä kaikenlaisia kuituja että hyvät rasvat. Nyt annetaan seistä lisää ja illalla pähkinä.pellava.ruiskuiturouhe sekoitus veteen ilman lisäöljyä ja emulgaattoria ja hilavimpain pyörimään kovvoo. Se nääs näyttää pätkivän kiintotavaraa veteen sekoitettuna varsin kohtuullisesti

    • edson

      Sadepäivän ratoksi lainasin erään yrittäjän yhden kappaleen yrittäjäeläkemaksusta.

      Hesari : "Toinen vaihtoehto olisi korottaa yrittäjien eläkemaksuja, jotka on haluttu pitää palkansaajien eläkemaksujen tasolla vajaassa 25 prosentissa. "

      Huh huh, mikä väite. Tietääkseni palkansaajan eläkemaksuprosentti on noin 6,3 % ja tuon prosentin mukaan työntekijä maksaa vastaavasta vuositulosta (32 000) noin 2000 €

      Yrittäjä kommentoi yrittäjäeläkemaksuaan näin :

      "Puolisoni ja minä maksamme yel-maksuja vuosittain noin 16000 € (8000 € / henkilö, vuosityötulona tälle maksulle on noin 32.000 €). Tämä summa kerryttää kummankin eläkekertymää huimat 32 € / vuodessa. Ainut syy tämän summan maksamiseen on alamme korkea tapaturma-alttius (rakennusala), koska tuo eläkeyhtiölle määritelty vuositulo määrittää tapaturman sattuessa sairaspäivärahan suuruuden. "

      Oksetti lukea kommentteja. Kyllä Suomessa ollaan vielä tosi katkeria yrittäjille. Jopa niille yrittäjille, jotka elävät melkein kädestäsuuhun. Yksi yleinen toteamus on, että älkää valittako, tulkaa sitten työntekijöiksi, jos ei yrittäminen miellytä.

    • Ali-Babbaraisehko

      Harvapa todellakin tuntee oikean yrittäjän arkipäivää. En nyt siis tarkoita firmojen palkkajohtajia vaan juurikin sitä yrittäjää joka nhallitsevasti omistaa yritystä ja hallitsevasti vastaa sen toimimisesta.
      Moni9 isommankin yrityksen omistaja on usein joutunut miettimään lyödäkö pillit pussiin vai jatkaako omistaan tinkimistä
      Mutta yrittäjiäkin on monenlaisia. On sellaisia joille velalla operointi lopulta tulee liian rasittavaksi ja sitten niitä jotka viis veisaavat vaikka konkurssista missä velkarahat menivät.
      Aivan pienyrittäjät eli itsensä työllistäjät ovat sillä lailla turvallisemmassa kanootissa että he vastaavat vaan itsestään. Pahimmassa tilanteessa ovat muutaman palkatun työllistävät yrittäjät

      ps. nyt on yrttihyllyssä 11 yrttiä ja siihen saa jäädä.

    • Alituiseen

      Kyl ny o giva ku suvi tul tagassi. Vois vaikka pinnistelemättä ajatella lähtevänsä liikkeelle,

    • edson

      Siis sinulla aitoja yrttejä kasvamassa. Sehän tuottaa talvenkin iloa.

      Onkos sinulla jo aavistus siitä, koska mahdollisesti voisit ruokailla ilman letkuja?

      No ni, nyt sitä täytyis taas siirtyä kevyeen harrasteeseen tuonne ulos. Eli klapeja varastoon. Ja uusia katoksen alle pinoon. Taitaa tulla hiki, sillä lähestytään taas kerran hellelukemia.

    • edson

      Taas mainio ilma. Tuuleekin sopivasti ja sunnuntaina tiedossa matka Hesaan.

      Pitää etsiä yöpymisalue, sillä maanantaina tarttee ostaa paluumatkalla timmi istuin kanoottiin. Oispa sattunut matka viikolla etiäpäin, niin oltaisi luurailtu ja kurvailtu ekaa kertaa elämässä taiteiden yössä.

      Mitähän vielä? Eilen tippui eksoottisesta paikasta whatsapp kuva, poika työmatkalla. http://bot.fi/2s3r Jotta kuvan on voinut lähettää, niin on pakko poistua paikalta, sillä niin eksoottinen paikka on, ettei siellä sallita facea eikä paljon muutakaan. Ja viisumit tietty oltava sinne mennessä, mutta pieni takaportti on oleskella kolme vuorokautta, jos valtio on välilaskupaikka. Ja kaiken lisäksi valtio on kaupan häirikkö, näin minun on pakko aatella, vaikka aatos lähenisikin Trumppia. Meillä taas kumarretaan sinne suuntaan, pääasia, että saadaan sijoittajia.

      Mitähän vielä? En tule lukemaan Niinistöstä sen paremmin kuin Räikkösestä. Niinistön kansansuosio on aina ihmetyttänyt ja jos on Suomen maine kiinni räikkösistä, niin huonosti menee, mutta menkööt.

    • edson

      No ni, tli vielä yks juttu mieleen.

      Miettivät kovasti, millä konstilla saataisiin suojatiet turvallisemmiksi. Kuulemma keltaista väriä siihen kohtaan jalkakäytävän viereen, missä auton ei sallita olevan. Jos oikein olen asian säännöistä tulkinnut, niin peräpää autosta saa olla aivan suojatien reunan kohdalla, siis tietenkin menosuuntaan. Sekö ei estä näkyvyyttä suojatielle? Kapealla kaksisuuntaisella kadulla, jos molemmlla puolin auton perän roikkuvat suojatien läheisyydessä, niin väitän, että kyllä on loukku jalankulkijoille ja varsinkin lapsille.

    • Ali-Babarander

      Nyt on puhuttu politiikkaa eilisen osalta tarpeeksi. Mitään kestävää ruokaemulsiota en ole saanut vielä aikaiseksi vaan se separoituu yön yli seisoessaan. Muuten aika hyvä alku.

      Suojateillä keltainen väri olisi paikallaan ja nimenomaan juurikin 3 metriä ennen ja myös jälkeen suojatien eli joka puolelta se kolmen metrin keltainen merkkaus. Se riittää ja sen jälkeen ei kukaan voi väittää mitanneensa askelmitalla väärin. Kaupungin tiiviimmin liikkuvilla suokateilla pitäisi olla myös jopa vilkkuva suiojatietä osittava liikennemerkki ajoissa ennen suojatietä.
      Pyöräilijöille pitäisi olla täysin ehdoton sääntö että jos ylittävät maantien suojatien kohdalla tai vieressä olevalla pyörätiellä niin aina on noustava pois pyörän selästä ja talutettava se tien yli.

      Autoilijoille jotka millä tahansa säännöllä kolhivat suojatiellä olevaa myös kovat sanktiot vaikka kuinka kääntyisi itselleen vihreällä. Kortti hyllylle aina ja poikkeuksetta 6 kuukaudeksi eka kerrasta ja lopullisesti toka kerrasta

      Mutta asia oli että tässä on kunnon festivaali musaa eli progressiivista rokkia Pink Floydin mandoliiniversiona. Vaatii korkeiden äänien vuoksi kohtalaisen hyvin toimivan kuulorekisterin:
      https://www.youtube.com/watch?v=w8nZp-LWJss
      Tämä on kunnollista musaa tämäkin. Tämän voitaa vain Alice Cooper, äähä, äähä, häähä!

    • Ali-B

      Maisemakuvista ja viisumikaupungeista_
      Tuosta yö silhuetista ei nyt heti saa varmuutta. Se näyttää Kuwait Cityltä, mutta yksi torni on epävarma.
      Se voi olla jokin näistä Kiinan rannikonkin keskuksista, kuteb Shanghai. Ei kuitenkaan Hong Kong tai Macau

      Kerro heti ! :)

      • edson

        Kerron heti :)

        Shanghai

        Taisi olla jossain kesän matkamme maassa juuri valomerkittyjä suojateitä ja kyllä silmät heti huomasivat.

        Kyllä fillaristit ovat niitä kaupunkiliikenteen vaarallisimpia kulkijoita. Joillain kasvoilla vielä sellainen ylimielinen katse, jotta kyllä pimeällä joutaisivat yliajetuksi, pärkkele. Siis, jos ajavat ilman ajovaloja tai perävalot rikki tai ei ole heijastimia eikun &%)%#"&#%"kolikoliläts. Juu ja lisäksi, että taluttavat aina pyöränsä suojatien yli, taatana tentään.

        Ja kun viiden metrin pysähtymiskielto molemmin puolin suojatietä vie parkkipaikkoja, niin ne sitten huomioitava muualla eli lisättävä parkkimahdollisuuksia sassiin eli heti.


      • Dr.Whoo

        Kuinkahan moni tuntee pyöräilijöiden monimutkaiset väistämis-säännöt suojatiellä/pyörätien jatkeella? Pyöräiljöistä ei juuri kukaan, autolijoista muutama.


      • edson
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Kuinkahan moni tuntee pyöräilijöiden monimutkaiset väistämis-säännöt suojatiellä/pyörätien jatkeella? Pyöräiljöistä ei juuri kukaan, autolijoista muutama.

        Ne ovatkin melko mutkikkaat. Poika niitä aikoinaan selitti. Suojatien vieressä katkoviivoitettu pyörätien osio taisi sallia pyöräilijän ajavan sen suojatien yli. Jos ei katkoviivoitusta ole, niin silloin pyörä on talutettava. Jos näin oli, niin jo tuo on kummallinen juttu. Että pitäisi seurata, onko katkoviivaa vai ei.

        En viitsinyt tarkistaa niitä sääntöjä.


      • Dr.Whoo
        edson kirjoitti:

        Ne ovatkin melko mutkikkaat. Poika niitä aikoinaan selitti. Suojatien vieressä katkoviivoitettu pyörätien osio taisi sallia pyöräilijän ajavan sen suojatien yli. Jos ei katkoviivoitusta ole, niin silloin pyörä on talutettava. Jos näin oli, niin jo tuo on kummallinen juttu. Että pitäisi seurata, onko katkoviivaa vai ei.

        En viitsinyt tarkistaa niitä sääntöjä.

        Joo, katkoviivoitus on pyörätien jatke, jossa pyöräilijä saa ajaa suojatien yli. Mutta sudenkuoppa on väistämisvelvollisuus, jota pyöräilijät eivät lainkaan käsitä. Pyörää suojatiellä taluttava on jalankulkija, jota auto aina väistää. Mutta pyörällä suojatien jatkeella ajava väistää aina autoa, paitsi jos auto tulee kärkikolmion takaa tai on kääntymässä.


    • Ali-Babba

      Mitä hittoa. Kuten enemmistökansasta olen miekii sitä mielt et pyöräilijät kuriin. Ja se tapahtuu niin että poistetaan pyöräilijöiltä kaikki oikeus ajaa minkä tahansa viivotuksen avulla jos se on suojatien vieressä. Talutuspakko tai vaihtoehtoisesti täysi vastuu jos ajaa vahtimatta ettei autoja tule sen suojatien ohituksen aikana mistään suunnasta.
      Autoilijoiden pitäisi kaiken järjen nimissä tuntea esimerkiksi vasemmalle liikennevaloissa kääntymissäännöt ja valvoa ettei aja kenenkään päälle riippumatta mitä sääntöjä suojatietä ylittävä uskoi noudattavansa.
      Muuten minunkin pitkäaikainen ajokokemukseni kertoo, että ainakin Helsingissä pyöräilijat suurelta enemmistöltäovat poikkeuksellisen vastuuttomia ja jopa omasta hengestään viis veisaavia "yli-ihmisiä"
      Turus varmaan pyöräilijät on kohteliaita ja huomioon ottavia !?

    • edson

      Kyllä on oikein liikennesuunnittelija tehnyt suojatiellä liikkumisen säännöt. Mitenhän rullaluistimet? Saako mennä vai kävellä ... helekutti.

      Suojatie on hyvä turva kävelijöille ja heidänkin on syytä katsella sivuille. Liikenteessä kaikkien on kait hyvä sivusilmällä seurailla muutakin kuin omaa kulkuaan.

      • Dr.Whoo

        Rullaluistelija on kaiketi jalankulkija, vaikka voinee liikkua melkoista vauhtia. Samoin skeittaajat, rullasuksijat ja mitä niitä on. Fillaristi on ajoneuvo ajaessa, jalankulkija pyörää taluttaessa.


    • edson

      Linnunpoikaset ovat kuin ekaluokkalaiset, ilman suojatietä toki.

      Yks kökötti kotitiellä mistään välittämättä ja päätti sitten lentää kuitenkin tien penkareelle seuraamaan tilannetta. Näin on joka loppukesä ja lintujen taaperointi jatkuu päätielle käännyttäessä. Esikoulussa ovat.

    • Alisen.Babanen

      Hyväautoilija pitää katseensa tiessä ja suorittaa pidemmänkin matkan tähystystä kuin edellä kulkevan perää. Samain suojateilla ja kääntyessään valvoo liikennetilanteen joka puolesta eikä pelkästääm noudata oikeuksiaan. Hyvä autoilija ei aja edes linnunpoikien päälle.
      Tietysti on mahdollista että jostain tiheästäpensaasta hämärällä loikkaa eteen jotain mitä ei ehdi ennakoida. Niissäkin vahingot jäävet pienemmiksi jos on ajanut tilanne nopeutta eikä maksimaalista matkanopeutta

      • edson

        Ajoin tilannenopeutta Balttiassa ja Puolassa, kaikilla niillä teillä siis, minkä varrella oli tiheähköä puustoa. Ne kauriit, ne kauriit.

        Lehmävaroitusmerkkienkin kohdalla ensin huvitti, mutta sitten vaan tilannenopeutta. Aivan tien vieressä niitä märehtijöitä makasi, seisoi ja märehti kettinkien varassa

        Taas saivat asunto-autoilijat huonoa mainosta tien tukkeena olemisesta. Tilannenopeuteni vaihteli toki 70-90 välillä. Ja sekin on kova vauhti, jos pelästyy, joten tien sivuun silloin, kun alkoi perään kertyä "liikaa" autoja. Pari kolme alkaa olla "liikaa". Silloin kuski mitataan, siis pelästyessä. Väistöt vastaan tulevien puolelle ovat pannassa, oli tilanne melkein mikä tahansa.


    • Dr.Whoo

      Miehän olen pyöräilijä sekä autoilija, joskus jalankulkijakin, joten tunnen asiat. Ainut keino selviyä hengissä pyöräilijänä on noudattaa yksinkertaista sääntöä: Älä jää auton alle! Tämä koskee myös jalankulkijaa.

      Lopullinen totuushan on, että liikenteessä kaikki muut ovat aina idiootteja. Ihmisyyden pimeämpi puoli tulee herkästi esiin auton ratissa; moni normaalisti järkevä ihminen muuttuu egoistiseksi hirviöksi varsinkin jos joku asia liikenteessä ei suju pilkulleen omien halujen mukaan.

      • edson

        Veljeni sanoi moottoripyöränsä selässä, että hänen ainoa liikennesääntönsä on : älä aja kolaria.

        Joskus rassasi ammattiliikenteessä. Siitäkin selvisi, kun tajusi, että liikenne on kaikille. Nykyään vain poikkeustapauksissa tulee halu ampua.

        Ne, jotka ohittavat kiihdytyskaistalta yllättävissä tilanteissa ja ne, jotka roikkuvat puskurissa kiinni ja ne ... hetkinen. Puolassa kolme, neljä moottoripyöräilijää pelästytti. Tulivat kovaa ja ohittivat viu, viu, viu, samalla kaistalla autoamme melkein hipaisten. Ainahan sitä pitäisi juu taustapeiliin, mutta mutta, ei se aina auta sekään, sillä hetken herpaantuminen ja moottoripyörän kova vauhti tekevät nopeasti yllätyksiä. Ja kyllähän ne Saksan baanoilla ne kolmea sataa ajavat autoilijatkin saattavat yllättää.


    • edson

      Tiedoksi tälle somemaailmalle, että piru tulivat Hesassa kipeäksi ja synttärimatka siirtyi ensi viikonlopulle.

      No kumppani keksi kyllä tilalle, ettei vaatekaapista tuleviin juhliin löydy mekkoa ja niihin sopivia kenkiä, joten Lahteen lähtö.

      Ja minunkin siis pitää vaihtaa turhapuron verkkopaita yltäni, ja tulla kauppaan tukemaan valintoja.

      • edson

        Juu ja lisää arv. someyhteisö.

        Ei tarttekaan lähteä mekon ostoon, vasta huomenna.

        Olen ehottomasti somemies ja tubemieskin joskus. En kuitenkaan panosta siellä rahalliseen menestykseen. Enkä tuhansiin seuraajiin. Viimeisen latauksenikin tein varmaan vuonna ... täytyykin tsekata. https://www.youtube.com/watch?v=GgnStPPoOak Ei tää viimeinen ollut, mieluummin alkupään otoksia.
        No tuon muistan hyvin, matka Hesaan ja uutuuden hohtoa rinnassa. Mikä ei kyllä ole laskenut yhtikäs, siis se hohdokkuus. Seuraavaksi on opettelemista matkafilmien teossa. Tuo ajokamera on kiva leikkikalu. Tulosta voi muokata, siihen voi luoda tekstityksen, sitä voi leikata. Toistaiseksi olen vaan ottanut kuvaa.

        Eli tiedän ensi kesänä (ja jos kenossa onnistaa, niin tänä syksynä) miten osan iltaani vietän parkissa. Päivän kirjanpitoa ja muistiinpanoja enemmän tehden, muuten unhoittuu. Juu ja aina vaan pienempiä paikkakuntia kohden. Ja pysähdellen. Ja oleskellen.


    • Ali-Baba

      Onpahan Edsonilkta taas mukavia matka U-tubeja. Lisää vaan

    • Ali-Baba

      Pelottaa kun säätieteilijät puhuvat helteiden olevan todennäköisesti ohi tältä vuodelta. Sehän tietää syssyn tuloa ja viileitä ilmoja. Ei hauskaa tietoa. Onneksi vielänäyttää aivan kesäiseltä.
      On tässä minun ikkunanäkymässäni semmoinen metsä, että ei mikään ihme että se siivilöi helteilläkin pahimman auringon. Siis nousee kirkkaasti yli tämän 5 kerroksen
      Minua ei se talvi lainkaan kiinnosta. Hottentottitalvi sopii paremmin.

    • Ali-Baba

      Nyt tuleekin Edsolventille kova vaatimus pitää meidät koko syksyn ja talven kesäisissä U-tube matkqavideoissa ja sen suuntaisissa tapahtumissa Pehmoisten luonnonsuojelu & kumivenetehdas alueella
      Suokurppien kuvausvideot kelpaavat hyvin.
      Kaikenmaailman tietokonepuhelin ohjelmat taitava nuorempi nies, Dr. Whookin voisi joutessaan tuottaa vaikka omalla wekottimella videoitua kuvaa Lämsi.Maailmasta. Vaika Pansiosta.

    • Ali-Baba

      Maanantai on täällä taas. Töihinsä ovat kadonneet äijät maaseudun.
      Videita talveksi valmistelee Edson
      Näätää talonsa alta pois Länsirannikon työmies häätää

    • Aleksis-tätä

      Tää on taas “täätä”
      Pohdinnassa on, oliko se näätä
      Vai oliko se mäyrä
      Mikä talon alla hiiriä metsästää,
      Tuumi länsirannikon mies.
      Mies jonka lautasella oli hampparin käyrä.
      Lisukkeena oli kastikkeen joukossa tatti
      Se se vasta hyvää on tuumasi rannikon Matti

    • edson

      Jahas, Topelius onkin saanut yksin pitää yllä eli ylläpitää ... hitsi. En kehtoo kertoo, mitä olen tehnyt. Vain vihjaan. Mies kun saa leikkikalun, niin jne. se vie miehen mennessään.

      No se onkin sitten ensi matkaa varten, eli www vempain ja yksi lataus kestää varmaan koeajon perusteella öbaut 10 tuntia vähintään jatkuvaa käyttöä. Mutta hei, kuka jaksaa kymmentä tuntia, mutta kun läppärin akku menee tyhjäksi tunnissa ja puhelimessa taas niin pientä ne tekstit.

      Joo ja satoi kunnolla eilen ja tänäänkin, yht. noin 30 mm. Mutta jotkut sienet eivät kyllä enää tänä vuonna tee satoa, suppilovahvero varmaankin se sienisaaliin pelastaja taas.

    • edson

      Katsoin eilen Lahdessa ihan piruuttani polkupyöräilijöiden tapaa ylittää suojatie. Kaikki ajoivat ja monet jopa turhankin kovaa. No kyllähän tuon tavallaan ymmärtääkin, ei siitä kait mitään tulisi, siitä etenemisestä, jos joka kerran taluttaisi suojatien yli fillarin.

      Mutta hitsi, jotenkin fillaroitsijan olisi tiedettävä kuitenkin ne säännöt, sillä muuten saattaa olla edessä ikäviä yllätyksiä. Olisi ihan uutisten aihekin, missä poliisi selittäisi helppotajuisesti sen, kuis sitä pitäisi ajaa. Varsinkin nyt, kun fillarointi on kovasti lisääntynyt ja se on hyvä asia se tietenkin.

    • Sakari-Ali

      En minäkään haluaisi fillarointia kieltää, enkä oikeasti edes kieltää heitä ajamasta suojatien yli- Haluaisin vaan, että he tekisivät sen varoen ja muut huomioonottaen mukaanlukien sen, että on mahdollista ettei autoilija ole pyöräilijää erinäisistä syistä johtuen ehtinyt havaita. Etenlin kääntyessään oikealle. Pyöräilijän on notkeampana varmistettava ettei jää auton alle eikä aja jalankulkijan päälle-
      Nykyiset pyöräilijät suurelta osin eivät noudata tuota kohtuutta tai edes itsesuojelun pohjaa vaan etenkin miehet kaahaavat pyörillään kuin juopuneet karjut.

      Varatopeliuksena oleminen on myös mukava harrastus ja pakottaa aivoja jonkinasteiseen toimintaan, jotta keksisi oikeita sanoja oikeaan rytmiin.

      Ostit siis uuden 10 tunnin tabletin tai kalliin telakoitavan läppärin ja tabletin fuusion?

    • Ali-Hartikainen-Spede

      Kävin juuri netissä selailemassa semmosia polkimia mitkä voisi sijoittaa tietokonepöydän alle ja poljeskella joutessaan tai netissä hilluessaan ja saada jaloille liikuntaa mukavissa kotioloissakin. Tämä löytämäni vekotin käy käsienkin harjoittamiseen repimättä. Senkin nostaa pöydälle ja alkaa kiertaa kasin.

      https://www.quirumed.com/fi/minibike-polkulaite-jaloille.html

    • edson

      Tuo on suht näppärän kokoinen polkulaite. Ostin kirpparilta aikoinani 15€ istuttavan, missä saa säätää poljinvoimaa, mutta poika kaappasi sen mukaansa. Vie enemmän tilaa tietysti ja sillä ei oikein käsin poljeta.

      Helekutti, mulla on hyviä suunnitelmia kaikenlaiseen liikkumiseen ja istuenhan ne suunnitelmat teen. Sen minkä jättää tekemäti, niin joko edestään löytää tai ei löydä, kun ei muista.

      Joo tab. tuli hankittua, mutta kyl sekään ei voita läppäriä ei. Ajaa tietyn asian sen akun keston ansiosta ja ehkä helpottaa lukemista verrattuna kännyyn.

      • Ali-Power

        Läppäriin saa helposti ostettua lisävirta varaston. Näppärän kokoinen ja heti tuli tuntitolkulla ellei enemmän lisävirtaa ja usb liittimellä
        Näibn sellaisia vielä eilenkin Liidelissä jotain 15 egen hintaan


      • edson
        Ali-Power kirjoitti:

        Läppäriin saa helposti ostettua lisävirta varaston. Näppärän kokoinen ja heti tuli tuntitolkulla ellei enemmän lisävirtaa ja usb liittimellä
        Näibn sellaisia vielä eilenkin Liidelissä jotain 15 egen hintaan

        Juu, kyllä saa. Tuo olisi ollut hyvä vaihtoehto, mutta halusin sellaisen pienen vatsan päälle, kun kumppani katselee Salkkareita, niin minä kuulokkeilla vaikka ... ?

        Kokeilin eilen päästä tänne pasuunaketjuun, mutta ei suostunut avaamaan kommenttiruutua. Paremmin liukui kuitenkin ketjun loppuun kuin puhelimella.

        Whatsappia en saanut ladattua, ainakaan sitä, mikä minulla on teitsikalla, mutta enpä ole kokeillut vielä ladata jotain whatsapp-androidmobiili -versiota. Harva käyttää enää puhellakseen tuota skypeä ja ... hetkonen, soitin kyllä Saksaan tuolla messengerillä että mihinkäs sitä puhelinta nyt taas tarvitseekaan. No soittamiseen tietty, sillä kymppituumaista ei tungeta taskuun ja jos siitä virta poikki, niin ei soi kuin puhelin soi. Eli ei soi.

        PS. niinkus huomaat, että oon pihalla ku lumiukko mutta vapaasta tahdosta. Eri asia kuin olla ulkoruokinnassa.


    • edson

      Illan kokeilin tabletilla päästä tänne, mutta ei onnannut, vaikka on ladattu for android sitä ja tämä. Näihin 24-aloittelijoihin toki pääsee, mutta kommenttiruutu ei avaudu. Kokeilin vielä eri palvelimilla ja sama juttu.

      No kyl läppäri on minulla se päämasiina, joten ... juu.

      Samalla sähläsin niin, että eräälle tuli puhelinsoitto vahingossa ja samoin peukku ja hän, joka peukun sai, oli myös ihmeissään, kuinka jne. Tulen hankkimaan sen tablettiin sopivan kynän, vaikka näppäimet ovatkin puhelinta isommat, mutta pienikin kosketus ohimennen saa aikaan ties mitä.

      Nyt koht 007 seuraan, mutta ekaksi sukellusvenefilmi eiliseltä

    • Ali-Tyhjiö

      Hittolaimnjen, kele tana!
      Miuhunn on näemmä painonputoamisen njohdoasta alkanut kaikki vernenpaine ja unilääkkeetb tehot merkiitävästi paremmin kuin ennen. Tänäänin otin iltalääe ja nukutuskuoin siinä n21.45 tienoilla ja nyt jeräsin klo 23 nukahtamisesta.
      Tuossa aikaisemminkin njo panin merkille e5ttä aika usein heräsin aamuyöllä tässä suuren johtajan työtuolille nukahtaneena.
      Pitäis vissiin taas vaihteenvuoksi testata verenpaineetkin etteivät katoaisi, kokonaa eli helan går!
      Jos tästä paineet alkaa tippumaan alle 100, nioin se on kyllä viskottava puoleen ne kaksikin jäljelle jäänytta verenpainelääkettä

    • edson

      Olisi kiva tietää, kuinka paljon saan nukkuessa sitä hyvää unta. Luulen, että aika vähän. Jos ollenkaan. Riippuu tietysti päivästä tai yöstä. Jos nousen aikaisin, niin nukun sikeämmin, vaikka menen nukkumaan myöhäänkin. Kuusi tuntia yöuni suunnilleen heräämättä silloin. Jos taas nukluskelen päivällä päiväunia, niin silloin kyllä katkonaisesti nukun yön.

      Nyt eläkkeellä ei ole ollut väliä, milloin nukkuu tai herää. Vähän tyhmää, sillä aika rassaavaa on nousta klo 03:00 ja unen päästä ei saa kiinni.

      En oikein tajunnut ali sun tekstiä. Siis jos ovat unilääkkeen tehot parantuneet laihtumien myötä, niin kuinka sitten nouset niin nopeasti lääkkeen oton jälkeen? Vai onko niin, että laihtumisen tai muun syyn johdosta on aineenvaihdunta nopeutunut niin paljon, että se kuluttaa sen unilääkkeen tehonkin nopeasti?

      Äsh, älä välitä, en oo muutenkaan ihan kärryillä näistä terveysasioista.

    • Ali-Baba

      No eipä ihme kun se oli kirjoitettu unilääkkeiden ottamisen jälkeen :)

      Sitä arvelin, että uni- kuten muidenkin lääkkeiden tehot ovat saattaneet muuttuya eli nousta kun painoa on vähemmän.
      Se nopea nouseminen johtuu kait siitä, että en varsinaista unilääkettä käytäkään vaan suhteellisen lyhytkestoista nukahtamislääkettä. Muuten yritän nukkua välillä väkisinkin vaan huonosti onnistuu. Sitä liikkumismäärää mikä toisi unen fyysisrstä väsymyksestä en kuitenkaan pysty enää tekemään, koska sitten sattuisi joka paikkaan sikana. Tai siasti! ;)

      Verenpainelääkkeet on jo hyvin pienellä annostuksella ja osa kokonaan pois. Painonpudotus on varmuudella niiden tehoon vaikuttanut siten että luonnostaan olisi paine tippunut

      Mutta väliäkö hällä. Pääasia ettei ole ihan puusta tippunut

    • Ali-Baba
      • edson

        Mulla tuollainen on ja se sopii vanhaan läppäriin ja kumppanin läppäriin. Lenovossa on toisenlainen koneeseen liitäntä ja tuossa ei ole siihen sovitinta.

        Se varavirtalähde voisi olla hyvä, mutta taas pärjään, kun on tuossa tabletissa akun kestoa riittämiin.

        Lisäksi tupakinsytyttimestä loppuu virta, kun virta-avain on nolla-asennossa. Joskus on ollut niin, että tupakinsytyttäjä kyllä toimi ilman virta-avaintakin eli siis kytkentäjuttuja joo


    • Ali-Baba

      Ptkele1 Puhkaisenkin 1tse tasakynpin eli 330 numeron ehdottamalla havaintojen perusteella, että lyhennämmä tätä ketjua 400 viestin mittaiseksi siksi että juuri ne 400 jälkeiset alkavat merkittävästi hidastamaan aukeamista.
      Olin taas tervarissa kun piti hakea se kreatiini maanantain leukperien varjoainekuvausta varten tai mitä hää sit haluskii kuvat.
      Samalla otin ajan eka lääkärikäyntiin tähän uuteen terveysasemaani. Ei muuten tarvetta olisi ollut mutta asiakassuhden on laitettava putkeen ja saatva sairaaloiden jälkeiset blääkkeet ja testit linjattua kun eiväthän sairaalat juurikaan kontrolloi muuta kuin siihen erityisasiaan liittyviä juttuja.
      Mulla on sikäli helppoa että tarttee vain minimilääkityksen ja testaukset kun mitään leikkauksia ei uusien asioiden takia enää tule vaikka löytäisivät sittisontiaisen peräluukusta.
      Loput "taudit" hoidetaan kipulääkkeillä.
      Tuostapa tuli mieleeni että siiderikin luistaisi hyvin tuota napaletkua pitkin ja voisi laittaa kunnon pöhinää laukkuun.
      Emulsiokokeistani ei ole utta raportoitavaa. Tähän asti tulokset eivät ole olleet staviileja. Tosin ei ole teollista emulgaattoriakaan ollut käytössä mitä taas teolliset elintarvikkeet käyttävät.

    • Ali-Baba

      Korjaan vaihteeksi heti tuon eka lauseen lyöntivihreet:
      Petkele ! Puhkaisenkin itse.....
      enempää lyöntivihreitä tai näppäimen aktivoitumattomuutta ei heti satu silmaan. Se on sillein petkele, että en näe niitä vihreitä kirjoitusversiossa, mutta näen ne heti kun ne ilmestyvät lähetyksen jälkeen esiin. Petkele x 24. Sen verran on nimittäin tekstin vahvuudessa eroa ja kontrastissa kirjoitettavan ja julkistetun tekstin välillä

    • edson

      Kyl noist lyöntivirheistä selviää, kun tarkistaa sen viereisen nappulan eli sen, mihin koitit tähdätä. :) Harvemmin se sormi osuu ylemmäs tai alemmas vaan pelkästään viereen, jommalle kummalle puolelle.

      Petkele x 24 Sen voin toistaa, sillä en vaan saa tabletille tänne kirjoitettua en. Kännyllä en ole viitsinyt kokeillakaan.

      Tänään on sitten mentävä pitkästä aikaa saunaan. Viimeksi kait kaksi kuukautta sitten. Meinaan, että pari kiloa olisi pudotettava, jotta housut mahtuu päälle. Eiku kutrien puhdistusta varten vaan ja hien poistoon kans, sillä pikkulikan edessä ei kehtaa letti likaisena olla.

      Petkele. YLE- vero pitäisi pistää uusiksi. Pelkkää uusintaa ja halpatuotantoa tai sitten kökkökotimaista teatteria.

    • Ali-Tatti

      Tässäpä mainioita uutisia länsirannikon kulinaristille:
      www.hs.fi/kotimaa/art-2000005801192.html
      Tatei nousee maasta kuin sieniä sateella. Muitakin sieniherkkuja

    • Ali-Tatti
      • Dr.Whoo

        Luin juuri artikkelin mitä sienet oikeastaan ovat. Ne ovat maan pinnalla kasvavia itiöemiä, varsinainen kasvusto sijaitsee maan alla. Eivät siis kasveja eivätkä eläimiä, vaan mitälie epäilyttäviä olioita. Myös kuulemma ns. toisenvaraisia, eli syövät muiden kasvien yhteyttämällä tuottamaa ravintoa.

        Tästähän voimme vertauskuvallisesti vetää suorat johtopäätökset ihmisten maailmaan: Monet elävät elämänsä piilottaen todellisen itsensä ja näyttäen ulospäin vain koreilevan osan itsestään...ja tarkemmin ajatellen monet eivät löydä itseään koskaan, uskovat lopulta omaan "sieneensä". Myös "toisenvaraisuus" on monille luontainen tapa pitää itsensä leivässä.

        Tästä huomaamme että sienistä pääseee helposti myös filosofisiin päätelmiin..


    • Dr.Whoo

      Jos olivat mykistävän sekavaisia filosofiset tattipäätelmät edellisessä viestissä, niin sekavaisia olivat myöskin tiet Espoon Otaniemessä. Navigaattorikin oli täysin ns. kuutamolla.
      Terveissiä sieltä. (ei kuutamolta)

    • edson

      Äkkiä aatellen ... en oikein tiedä. Siis jos ostaa navigaattorin vaikka Turust, niin siinä on kait sisäänrakennettuna tarkka kartta Turun ohitustien sisäpuolelta, mutta sekö lienee sitten syynä, että heti jo Espoossa ajellaan ns. kuutamolla? Olisiko siihen masinaan mahdollista saada päivitystä?

      Ja kun nyt siis tässä postauksessa lähdin matkustamaan, niin katsokaapa, jos ehditte googlen kartasta Norjasta tienäkymää tuolta sykeröosalta. http://bot.fi/2scv Miksi lähteä Sveitsiin saakka Alpeille pujottelemaan, häh? Ja testaamaan jarruja, häh?

      Tuota tuota. Muistan hämärästi, että Whoo keskusteli Weepelin kanssa aikoinaan ainakin android mobiilien soveltuvuudesta täällä suomi24:ssä ja viestittelystä ja sen mahdollisuuksista/mahdottomuuksista. Pistäisitkö Whoo jotain factan tapaista siitä, miksei tablettini salli minun tähänkään ketjuun kommentointia. Pääsen aika liukkaasti kyllä ketjun loppuun, mutta ei vain aukea kommenttitila eikä toimi "lisää kommentti" nippeli ja ei tietenkään aukea nimimerkkilaatikko.

      • edson

        Liennytyskommentti.

        No jos taas on ostanut esim. sieltä Turun läheltä kännyn tai muun mobiililaitteen, niin onko siinä se syy, että yleensä suomi24/aloittelevat/elämä tai pasuuna aukeavat ja niihin voi kommentoidakin?


      • Dr.Whoo

        Otaniemen kuutamolla olo johtuu lopputtomista tietöistä ja väylien uudistuksista. Mikään navin päivitys ei pysy perässä, miullakkiin on aina toki uusimmat kartta ynnä kameratolppapäivitykset.

        Tuntuu vähän mystiseltä tuo vastauslaatikon puuttuminen, jos kuitenkin sivustolle normaalisti pääsee. Tosin jos kyseessä on näin pitkä ketju, kyse saattaa olla juuri samasta liian pitkän ketjun ongelmasta kuin luureissakin yleensä. Eli jotenkuten saattaa päästä lukemaan pitkääkin ketjua, mutta vastaaminen ei ole mahdollista. Varsinainen vastauslaatikko pitäisi silti olla näkyvissä. Onko tää sama ongelma olemassa myös lyhyessä ketjussa?

        Windowsissa saattaa joidenkin selaimien mainosesto-ohjelmilla tapahtua moista. Mutta kyseessä on siis anroid laite. Oletko kokeillut toisen selaimen, esim. Operan (paras anroidissa, sisältäen mm. sisäänrakennetun mainoseston, joka toimii virheettömästi) lataamista sovelluskaupasta? Selaimet ovat ilmaisia, mullakin niitä on koneilla aina usseempia.

        Älypuhelimella ainut ongelma S24 sivustolla on siis liian pitkät ketjut, johtuen puhelimen rajallisesta RAM, eli käyttömuistista. Lyhyet ketjut pitäisi toimia ongelmitta. Tabletti voi toimia paremmin, riippuen siis siitä käyttömuistin määrästä. Aikoinaan ekassa iphonessani oli käyttömuistia vain 0,5 gigaa, nykyisessä Honorissa on jo 4 gigaa. Parhaissa luureissa on jo 6 gigaa, joka alkaa olla läppäritasoa.

        Jos Operakaan ei päästä vastauslaatikolle, yksi konsti korjata mahdolliset asetusvirheet on palauttaa laite tehdasasetuksiin ja aloittaa puhtaalta pöydältä. Oletan että laitteessa on valmiiksi asennettuna Chrome, jonka senkin toki pitäisi toimia moitteetta.


      • edson
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Otaniemen kuutamolla olo johtuu lopputtomista tietöistä ja väylien uudistuksista. Mikään navin päivitys ei pysy perässä, miullakkiin on aina toki uusimmat kartta ynnä kameratolppapäivitykset.

        Tuntuu vähän mystiseltä tuo vastauslaatikon puuttuminen, jos kuitenkin sivustolle normaalisti pääsee. Tosin jos kyseessä on näin pitkä ketju, kyse saattaa olla juuri samasta liian pitkän ketjun ongelmasta kuin luureissakin yleensä. Eli jotenkuten saattaa päästä lukemaan pitkääkin ketjua, mutta vastaaminen ei ole mahdollista. Varsinainen vastauslaatikko pitäisi silti olla näkyvissä. Onko tää sama ongelma olemassa myös lyhyessä ketjussa?

        Windowsissa saattaa joidenkin selaimien mainosesto-ohjelmilla tapahtua moista. Mutta kyseessä on siis anroid laite. Oletko kokeillut toisen selaimen, esim. Operan (paras anroidissa, sisältäen mm. sisäänrakennetun mainoseston, joka toimii virheettömästi) lataamista sovelluskaupasta? Selaimet ovat ilmaisia, mullakin niitä on koneilla aina usseempia.

        Älypuhelimella ainut ongelma S24 sivustolla on siis liian pitkät ketjut, johtuen puhelimen rajallisesta RAM, eli käyttömuistista. Lyhyet ketjut pitäisi toimia ongelmitta. Tabletti voi toimia paremmin, riippuen siis siitä käyttömuistin määrästä. Aikoinaan ekassa iphonessani oli käyttömuistia vain 0,5 gigaa, nykyisessä Honorissa on jo 4 gigaa. Parhaissa luureissa on jo 6 gigaa, joka alkaa olla läppäritasoa.

        Jos Operakaan ei päästä vastauslaatikolle, yksi konsti korjata mahdolliset asetusvirheet on palauttaa laite tehdasasetuksiin ja aloittaa puhtaalta pöydältä. Oletan että laitteessa on valmiiksi asennettuna Chrome, jonka senkin toki pitäisi toimia moitteetta.

        Kiitos

        Pariin kohtaan syvennyn joku päivä. Eli jos ramia liian vähän (2Gt), sille en voi mitään. Palautan siis tehdasasetuksille ja kokeilen toista selainta.

        Kokeilin jo aiemmin operaa, mutta sama tulos oli eli vastauslaatikko on, mutta en saa sitä aukaistua eli napauttamalla sormella laatikkoon, ei esiin tule näppäimet

        No tää on pikku juttu. Isompi juttu on se, että pitkäaikainen kaverisuhde päättyi äsken. Joku katsoo varmaan (esim. kumppani on sitä mieltä), että voi olla kavereita, vaikka täysin vastakkainen käsitys on pakolaisista. Minä en siihen pysty ja niinhän siinä kävi, että tylysti kerroin entiselle "kaverille", ettei meillä ole toisillemme mitään annettavaa. Olimme siis olleet vain tuttavuussuhteessa, emme kavereita, näin totesin.

        En tiedä todellakaan. Elänkö tällä hetkellä aikoja, jolloin eristäydyn yhä vaan enemmän ja ns. kaverit karistan kannoilta. Siltä näyttää. Kumma juttu kuitenkin on se, että en tunne menettäväni mitään.


      • Dr.Whoo
        edson kirjoitti:

        Kiitos

        Pariin kohtaan syvennyn joku päivä. Eli jos ramia liian vähän (2Gt), sille en voi mitään. Palautan siis tehdasasetuksille ja kokeilen toista selainta.

        Kokeilin jo aiemmin operaa, mutta sama tulos oli eli vastauslaatikko on, mutta en saa sitä aukaistua eli napauttamalla sormella laatikkoon, ei esiin tule näppäimet

        No tää on pikku juttu. Isompi juttu on se, että pitkäaikainen kaverisuhde päättyi äsken. Joku katsoo varmaan (esim. kumppani on sitä mieltä), että voi olla kavereita, vaikka täysin vastakkainen käsitys on pakolaisista. Minä en siihen pysty ja niinhän siinä kävi, että tylysti kerroin entiselle "kaverille", ettei meillä ole toisillemme mitään annettavaa. Olimme siis olleet vain tuttavuussuhteessa, emme kavereita, näin totesin.

        En tiedä todellakaan. Elänkö tällä hetkellä aikoja, jolloin eristäydyn yhä vaan enemmän ja ns. kaverit karistan kannoilta. Siltä näyttää. Kumma juttu kuitenkin on se, että en tunne menettäväni mitään.

        Jos ramia on vain 2 gigaa, selvää on että vähänkään pitemmässä ketjussa vastaaaminen on takkuista, ellei mahdotonta. Ei siis välttämättä vehkeessä tai selaimessa ole vikaa. Tehoja vain liian vähän.

        Juu, noi kaverisuhteet..mie oon aina myös ollut vähän tämmöinen omien teitteni kulkija, tulen mainiosti toimeen ilman jatkuvaa toisten läsnäoloa. Tulisin varmaan hulluksi ilman sopivaa annosta vain omaa seuraani...jos nyt joku ymmärtää mitä tarkoitan tällä.


    • Ali-Baba

      olenkin tässä pitänyt vapaapäivää. miettinyt tekisinkö mitäkään vai edes sitäkään.
      vaikka en ole suomi juttuja kännykällä kirjoitellutkaan niin sen olen kyllä huomannut näissä isoissakin vehkeissä että ketjun piteneminen aiheuttaa joitakin ongelmia kuten kommentointiruudun näktviin tulemattomuutta, jos suoraan edelliselle kirjoittajalle haluaisi kommentoida. Se on tosin nyt parantunut.
      Hyvä että kännykkä tai navigaattori kertoo rahastushaavit.

      • Dr.Whoo

        Joo, mie en vielä ikuna ole saanut nopeusrapsuja kameratolpasta. Navi on pelastanut ties kuinka monta kertaa. En tietenkään tosin koskaan edes aja ylinopeutta..tosin myönnettäköön että nykyaikaisella kotterolla se tapahtuu kyllä aika helposti. Eri se oli muinaisilla autoilla ajaessa kun kahdeksassa kympissä tärisi auto ja satasessa kuski.


      • Ali-Baba

        Tohan kuulosti ihan nelivetoisten Ladojen ajalta tuo satasessa tärinä. Veti jokaisesta neljästä ovesta!


      • edson

        Olen omistanut, mutta en ihastunut, siis lada nivan. Siinä vempele, joka tärinän lisäksi vei kuulon ja rahat

        Puskurit kestivät vetää puun runkoa metsästä ja koko ajan neliveto päällä eli ei ihan pikku paikkoihin jumiin jäänyt. Rankemmassa kuormassa, peräkärry plus itse rakennettu koppero päällä oli kulutus 18-20 litraa satasella.

        Kyllä kuulon vie myös traktori ja moottorisaha, jos ei välitä kuulosuojaimista. Ehkä hyväkin, meinaan siis kaverisuhteissa, mutta se vaatisi kuitenkin täyskuuroutta joskus.


    • Ali-Baba

      Tärinästä puheenollen, niin kyllä se tärisee pehtoorikin kun Zetoriinsa istuu ja sen käyntiin lämmittää!
      Serkkuni lähetti eilen kuvan missä istui vanhan "Valmetin" satulassa. Hienon näköinen

    • Ali-baba

      Onks se sovittu, että tämä ketju päätetään 400 kommenttiin ja uusi pata avataan 250 kommentin pituiseksi ihan toiminnallisista syistä. Mie voin avata, jos olen vielä pelissä. Mikäänhän ei oile varmaa kun on 60 ja kuoleman välissä

    • Ali-Baba

      ps- Unohin somejuoruta, että tiskasin taas vaihteeksi Saksasta tuomani monipestävän kevyttäkin.
      Se pyörii hyvin 4 kg koneessani mutta linko pitää jo pikkusen rasittunutta ääntä kun sekin täkki täyttää koko erillisen lingon. Se kone on se minlä ostin Tallinnassa joskus 10 vuotta sitten. Vastaabia pieniä pulsaattorikoneita ei ole edes myynnissä Suomessa. Mutta se maksoi noin 100 euroa ja on koko qajan hienosti toiminut. Kauko idässä tällaiset koneet ovat "joka paikassa"

    • edson

      Voisit oikeastaan avata jo vaikka heti uuden, siis jos et ... äsh.

      Hitto viekööt. En ole mitannut nelipyöräkotini sivuoven leveyttä eli mahtuisiko siitä pieni pesukone sisään. Kapeat pikkukamat kylläkin, vaikka sitten sähkömotoroitu taittopolkupyörä.

      Toisaalta. Vähän huolestuttaa. Maailman suurimmat verkkokaupat huolestuttavat.

      Tänään olis hommia, mutta kyl saavat jäädä. Testailen ja lueskelen. Sen olen jo huomannut, että olisi pitänyt lyödä 450-550 ekua pöytään tabletin ostoon. Siis kun nälkä kasvoi syödessä eli käyttäessä tätä halpista. No ainahan se on kiinni myös rahasta, mitä pystyy lyömään pöytään. En olisi ainoa eläkeläinen, jos eläisin yli varojeni. Nytkin liikun just ja just siinä rajoilla.

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6203
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3976
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      260
      2373
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1930
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1393
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1050
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      961
    Aihe