Mitä EU:n turvapaikkapäätös käytännössä tarkoittaa

Pohjalaisen sivulta lainattua: " Saksan liittokansleri Angela Merkelin sisäpoliittiset vaikeudet pakottivat EU:n odotettuun ratkaisuun turvapaikkapolitiikassa. Äärimmäisen jakautunut EU sai sovittua kompromissin, joka toivottavasti estää syksyn 2015 kaltaisen lähes hallitsemattoman maahanmuuton uusiutumisen.
Suurin muutos on alueellisten turvapaikkakeskusten perustaminen molemmin puolin Välimerta. Turvapaikkakeskuksista tulijat seulottaisiin sen mukaan, ovatko he oikeutettuja turvapaikkaan. Ne, joilla ehdot eivät täyty, palautettaisiin lähtömaahan.
Turvapaikkakeskuksilla näyttäisi olevan suomalaisten tuki takanaan. Helsingin Sanomien kyselyssä 58 prosenttia väestöstä kannattaa keskusten perustamista EU:n ulkopuolelle. Vastustajia on 24 prosenttia. Lähes joka viides eli 19 prosenttia ei osannut määritellä kantaansa (HS 29.6.).
On luultavaa, että turvapaikkakeskukset sijoitettaisiin Italiaan tai Espanjaan, mutta tämä ei ole varmaa. Italia ja Espanja haluaisivat lähettää tulijat kauemmaksi pohjoiseen. "

Suomalaiset siis suhtautuvat varsin positiivisesti muihin maihin verrattuna keskukseen ja etelästä halutaan lähettää tänne. Asia on siis vain sinettiä vailla? 🤔

6

594

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tyioop

      Surkimus.Häpeä.

    • eipelleillä

      Asia eli pakolaisongelma ei todellakaan ole lähelläkään "sinettiä vailla". EU maksaa jo Turkille pakolaisten tulon estämisestä EUhun. Samoin Libyalle. Eipä ole estänyt pakolaisia tulemasta. Kuskataan Libyan aluevesiltä koko ajan "väkisin"EUn rannikolle. Turkistakin vuotaa kokoajan. Siis pääasiassa elintasopakolaisia eli siirtolaisia, joilla on varaa maksaa salakuljettajille, korruptoituneille virkamiehille.
      Mikä EUn ulkopuolinen valtio on edes luvannut ottaa "käsittelypaikkoja"? tai edes minkäänlaista sopimusluonnosta olisi tehty? Moni valtio taas on ehdottomasti kieltäytynyt.
      Entä Eun sisältä? Oletetaan Espanjan ja Italian ottavan!!! todella optimistista!!!
      Mikään EUn sisäinenkään valtio ei ole lupautunut. Moni on kyllä jo ehdottomasti kieltäytynyt.
      On todella naiivia edes yrittää hehkuttaa ongelman ratkaisua.
      Entä Suomi? Ottaako Suomi ne kymmenet tuhannet takaisin, jotka on palautettu, häipyneet, ei ole saaneet turvapaikkaa? Kaikki jotka on jo moneen kertaan saaneet oikeudenpäätöksellä hylyn? Samoja jotka Suomi on jo käsitellyt heitäkö vain palautetaan Saksasta?? Vai hups, hups, Suomen satamiin tulisi laivalasteittain pakolaisia, joita ei ole missään merkitty turvapaikan hakijaksi. Mutta Suomen on pakko ottaa!
      Mistä varat ja kuinka paljon, kaikkien käsittelykeskusten ylläpitoon ja niiden valtioiden voiteluun?

      Ketään hiukankaan realismia tai järkeä omaavaa, ei näin heppoiset lausunnot vakuuta ongelman ratkaisuksi.

      Samoin; vain pussi päässä olevia voi saada uskomaan, että Meksikoon rajan laittomasti ylittävät "perheet" olisivat ns. rakastavia, biologisia-äiti-isä-lapsi-perheitä. Eli aikuinen, jonka mukana lapsi on olisi edes sukua!
      Miksiköhän suurimmalle osalle lapsia ei löydy vanhempia? Kuka oli USAn presidentti, kun laki; "laittomasti rajan ylittävät vanhemmat erotettava lapsista"?
      Koska MOT tekee tutkivaa journalismia Meksikon puolelta laittomasti USAhan pyrkivistä ja heidän keinoista?(siis Meksikon puolelta, meksikolaisia ja rajamiehiä haastatellen)

      Kuulemma tutkittu suomalaisten äo laskeneen. En kuitenkaan usko, että näin alas, että mikä tahansa menee läpi.

    • kaukokaihomieli

      Saas nähä koska ensimmäinen laivalasti "pelastettuja"tulee Vaasan satamaan .Eihän näitä tulioita ole tunkemassa varovaisesti arvioiden 50-100 miljoonan välillä 10 -20 seuraavan vuoden aikana.
      Taitaa kentälle olla syytä pystyttää jonkunverran parakkeja suomalaisille ettei ihan taivasalla.Luonnollisesti joudumme antamaan kotimme kunniavieraille,syytä varautua.
      Koska politiikkomme ovat täydellisesti korruptoituneita Brysselin suuntaa.Hyväpalkkainen virka kiiltää silmissä.
      Jos urakehitys siellä tyssää kuten Käteiselle näyttää käyneen,hyväveli verkosto järjestää paluumuuttajalle hyväpalkkaisen eläkeviran.Sitra lehtitietojen mukaan kutsuu.

    • ohituskaistaonneen

      Tämä tarkoittaa,Eurooppaan saapuu elintasosiirtolaisia pakolaisen nimikkeellä entistä enemmän.
      Meidän Sipilä oli tätä jälleen hyväksymässä,ei antanut taloaan tulioille vaikka niin voimakkaasti sitä Lähi-Idänssä mainosti,mainonnan vuoksi saimme 30000 tulijan ruiskeen.
      Mikä määrä tämän sopimuksen perusteella meille ohjataan.

    • eipelleillä

      Nyt jo tiedetään Merkkelin kutsumasta, EUn pakolaishatäkokouksesta, että paljon kiva-kiva- uutisia EUn yksimielisistä pakolaiskriisi päätöksistä?!!, Saksan hallitus sovusta?!! Merkkelin epätoivoisista yrityksistä pitää kiinni valtansa rippeistä,. Tekemällä tyhjiksi osoittautuneita sopimuksia, jotka kaikki on osoittautunut pelkiksi puheiksi. Politiikan bluffi, vai taviksen mielestä selvää valetta?
      Miksi Suomessa ei tunnusteta, ettei Macronilla ja Merkelillä ole enää ollut pitkään aikaan valtaa, edes omassa maassaan?
      Mitä enemän heidän valta on kadonnut, sitä enemmän on median kautta käyty mustamaalaamaan muiden valtioiden päämiehiä.(Ja omia kansalaisia)
      Muidenkin kuin USAn ja Venäjän päämiehet ovat huomanneet, että heidän kanssa on turha neuvotella.
      EUlla ei ole valtaa, koska kyseiset valtiojohtajat on mitätöinyt sen johtamalla koko EUn nimissä ohi EUneuvoston ja komission; tehden kahdenkeskisiä sopimuksia, sanellen määräyksiä EUn itsenäisille valtioillle, jopa maailman suurimmille mahtivaltioille. Oman edun nimissä.

      EU hajosi jo. Ei uskottavaa johtoa, ei yhtenäistä sisä- ei ulkopolitiikkaa, pakolaispolitiikasta puhumattakaan.
      Kaksi suurinta tekee diilejä (sulle-mulle) muiden selän takana ja jotka runnotaan läpi. Ne maat, jotka ei suostu uhataan sakoilla ja pakotteilla. Erimielisten maiden kansalaiset ja heidän demokraattisesti valittu johto mustamaalataan populisteiksi, äärioikeistolaisiksi. Myös oman maan kansalaisilta tukahdutetaan eriävät mielipiteet vihapuheiksi, epäinhimillisiksi, muukalaisvihamielisiksi jne.
      Kaikki toiminta EUssa pyörii enää pelkkien puheiden, rahan ja pakotteiden ympärillä.
      Epätoivoisesti yritetään nyt roikkua YKn ja Naton arvovallan varassa, vaikka nekin on jo yhtä hädissään ja muutoksen kourissa.

    • Dr_Mengele

      Portti halutaan pitää auki hinnalla millä hyvänsä. EU ghettoontuu salamavauhtia. Ei mene kauaa, kun valkoiset ovat vähemmistönä, kun tulijat sikiävät kuin kanit, kun siitä saa jopa rahaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5770
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3657
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      224
      1875
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1762
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1212
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1167
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      284
      939
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      937
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      877
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe