Valahtelijat pärjää

Pettymys

Omakanta on ihan mainio työväline seurata sitä mitä sinne valehdellaan. Mutta, mutta kannattaako se. Tästä tulee pitkä stoori. Anteeksi. Ehkä joku jaksaa lukea. Tämä tarina on tosi ja tätä päivää.

Kävin aikoinaan ja lopulta terveyskeskuksessa korva-akupunktiossa pitkittyneen unettomuuden vuoksi. Itse enempää asiasta ymmärtämättä sanoisin tätä vuosien myötä kroonistuneeksi unettomuudeksi. En tiedä. Masentunut en ole, mikään touhutouho en ole jne...

Hoitajani oli käynneiltäni merkinnyt poikkeuksetta neulojen korvissa oloajaksi suuremman minuuttimäärän kuin mitä totuus on. Kysymys ei siis ole kerrasta ja vahingosta!!! Vaan jatkuvasti ja toistuvasta "virheestä".

Esimerkiksi kun akuneulat olivat korvanlehdissäni 15 minuuttia oli Omakannassa luettavissa merkintä kyseiseltä käynniltä että "neulat 40 minuuttia". Yleensä koko akuhoito kesti 25 minuuttia ja omakantaan on merkitty 45 minuuttia. Koko huoneessaankaan en ollut tuommoisia aikoja. Aikaa kului parhaimmillaankin hänen vastaanotollaan 30 minuuttia.

Vähäiset kuulumisten kyselyt tapahtuivat samalla kun hoitsu hosumalla hosui neuloja korviini... kiire oli kova... eli minuutti tai pari minsaa korkeintaan. Olihan siinä aivan nokan edessä suuri seinäkello ja kännykästä pois lähtiessäni tarkistin ajan. (Hän käytti jotain desinfiointi lappua ennen neulojen laittoa, eikä häntä lainkaan haitannut vaikka se lappu kävi välillä huoneen lattialla.)????

Hän on myös pariinkin kertaan merkinnyt mm. käyneensä kanssani TAAS unihygienia-asiat läpi.
Ensimmäistäkään kertaa semmoisista ei ole hänen kanssaan puhuttu. TAAS asioiden läpikäynnillä hän tarkoittanee sitä kun hän kerran kysyi neuloja laittaessaan, että juonko kahvia? Kahdella sanalla pitää ehtiä vastaamaan, kun hän jo keskeyttää sanomalla että "nyt silmät kiinni ja unta palloon" tai "suu suppuun ja unta palloon". Parilla ensimmäisillä kerroilla tuo meni huumorina, mutta rupesi lopulta ketuttamaan ja otin sen sitten hoitajan huonona käytöksenä ja potilaan alistamisena. Jos hoitajalla oli tietoinen yritys esimerkiksi ärsyttää minua, niin siinä hän epäonnistui totaalisesti. Olen saanut fiksun ja ehkä liiankin muita kunnioittavan kotikasvatuksen. Ei onnistunut. Olen rauhallinen ja ehdottoman hyväkäytöksinen. Siinähän temppuilee. En ymmärrä miten tuommoista voi tapahtua näiden itse itsensä nimeämien terveydenhoidon ammatti-ihmisten toimesta.

Kun neulat sitten otettiin pois oli usein kommenttina että olin liikkunut enkä osaa rentoutua. Moitteita tuli! Hän perusteli sen sillä että mm. silmäni olivat räpsyneet (allergia kirveli) tai olin liikauttanut päätäni tai kättäni siinä kaikkea muuta kuin hyvässä - vaan järjettömän epämukavassa matalaselkänojaisessa tuolissa. Kyllä oli tuskaa olla siinä niska jäykkänä ja liikkumatta ne harvat minuutitkin vaikka kuinka olisi hankalaa ollut. Yritettävä oli ettei hoitsu taas moiti.

Lienee selvääkin selvempää ettei tämä lääkkeetön ja mainiona muutenkin mainostettu unettomuushoito voi onnistua noilla metodeilla. Mielipahaa ja turvattomuutta ne kyllä aiheuttavat. Se siitä unihoidosta. Varmaan toimii oikein toteutettuna, mutta ei ylivilkkaan ja ehkäpä ruokatauolle kiiruhtavan valehtelijan käsissä.

Arvata vaan saattaa miten asia olisi käsitelty, jos olisin hänen valeisiinsa puuttunut. Mikähän diagnoosi olisi tullut. (Hoitaja oli sen verran vauhdikas ja epärehellinen tapaus, että mahtaako hänellä arki ja työ ihan normaalisti sujua. Työ ei nyt kumminkaan kohdaltani mennyt aivan putkeen.)
Milläs niitä hoitajan valeita asiakas todistaa. Kun ei voi todistaa, on parempi pitää "suu supussa ja silmät kiinni"!
On harmittanut, kun en silloin tajunnut ottaa lähtiessäni vaikka siitä odotushuoneen kellosta ja ympäristöstä valokuvaa. Älypuhelimen valokuvassahan näkyy päivämäärä ja kellon aikakin.

Samaten ketuttaa, kun olen hukannut kassakuitin jossa näkyy kaupungin kaupassa kassalla olo jo kaksi minuuttia sen jälkeen, kun hoitsun kertoman mukaan minulta on neulat otettu korvista pois. Olen siis nopea hoidon jälkeen käymään siellä vessassa, pyöräilemään kaupungille ja ruokaostoksetkin tekemään. Millä sen edes todistaisin omaksi kassakuitikseni. Hullun paperit tuommoisilla todisteilla saa. Kyllä terveyskeskus omiensa puolta pitää.

Loppukin luotto meni! Yritän nyt itsekseni pärjätä ja vältän lukemasta Omakannasta yhtään mitään. Unet siinä menee. Samaten vältän terveyskeskuksessa asiointia ja mistään asioistani siellä puhumista. Kirjoitelkoot nyt mitä sattuu sylki suuhun tuomaan. Mitään omavalvontaahan heillä ei kait ole.
Köyhällä ja vanhalla ei apua ja turvaa ole. Hirvittää ajatus, että kun vielä vähänkin vanhenen (62v) tai muuten vaan sairastun. Miten kukaan voi sairaalan petiin joutuessaan luottaa hoitajien juttuihin. Heitähän kiireiset lääkärit uskovat ja kuuntelevat. Valehtelijalla ja räyhääjällä on valta.

6

544

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • töröpölötkuriin

      Ottakaa aina ja joka käynti nauhalle asioinneistanne.
      Pitäkää omaa omakantaa ja kirjatkaa oma selvityksenne kaikista käynneistä ja laittakaa hoitoajat.

    • Tervevaieiterve

      Omakanta on ihan pieleen mennyt systeemi. Siihen ei ole luottamista eikä tietoturva ole ajantasalla. Omakantaan on kirjattu saman nimisten potilaiden tietoja toistensa tietoihin. Ensimmäisellä kerralla pyysimme korjausta, mutta siellä ne toisen potilaan tiedot vaan ovat edelleen. Nyt tietoihin on ilmestynyt jälleen nimikaimojen sairauksia.
      Kuinkahan minun käy, kun tosi paikka kohdallani tulee, saanko oikeanlaista hoitoa vai heitänkö henkeni?
      Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka paljon tuonne virhekirjauksia tehdään ja niistä aiheutuneet hoitovrheet.

    • Häpeäisit_nyt_vähän

      En ole kuullut kenekään valittavan omakannasta, joka onkin hyvä systeemi. Muutenkin tuntuu, että purat vain omaa katkeruuttasi syyttämällä terveydenhoitoa. Helppohan sitä on nimettömänä arvostella ja valheita levittää.

      • opetuslapset

        Omakanta on vielä raakile systeemi.
        Terveydenhuoltohlökunnallla on vielä paljon opittavaa kirjailusta.
        Aloittaa kannattaa lukemalla vaikka Valviran ohjeet, mitä sinne kuuluu oikein kirjata ja miten.


    • kirjoitusaito

      "sata" luettua aikoinaan jotka kai lekuri kopioinu jonkin toisen samankaltaista oiretta kokeneen.
      Näin "maallikkona" olettais että Lääkärin koulutuksella osaisivat edes Kirjoitustaidon !! Kuka tahansa työssään, jos tekisi niin paljon kirjotusvirheitä, se olis: "auttamatta" ulos,- ja piste.

      • tfkugjgk

        Lääkärit ovat joutuneet nykyisin myös vastaanottosihteereiksi. Ennen lääkäri saneli lausuntonsa ja osastosihteeri kirjoitti sen puhtaaksi. On kirjoitettu useitakin kirjoja näistä lääkärien saneluiden virheistä ja huvittavuuksista. Nyt ne ovat sellaisinaan omakannassa.

        Itse en ole huomannut omissa kirjaamisissani isompia virheitä, lääkäri on kirjoittanut pikemminkin turhankin säästeliäästi. Hoitajat ovat pysyneet asiallisina kirjauksissaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1977
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1516
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1428
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe