CITYKLINIKKA TOIMI LUVATTA

Turkulainen kauneuskirurgiaa tarjoava klinikka toimi vailla lupaa
Kauneuskirurgiaan ja -hoitoihin erikoistunut klinikka toimi Turussa vuosina 2015–2017 vailla yksityisen terveydenhuollon lupaa. Klinikan lääkärin ja Valviran näkemyksissä hoitojen riskeistä on eroja.
TS/Jori Liimatainen
Cityklinikka on toiminut Turussa vuodesta 2015. Ensimmäisen kerran lupaa terveydenhuollon toimintaan haettiin toimitusjohtaja Piotr Sikorskin mukaan vuonna 2016.
Cityklinikka on toiminut Turussa vuodesta 2015. Ensimmäisen kerran lupaa terveydenhuollon toimintaan haettiin toimitusjohtaja Piotr Sikorskin mukaan vuonna 2016.
PAIKALLISET Turun Sanomat 4.7.2018 6:00 4
Milla Hägg

Cityklinikka Turku -nimisellä esteettiseen kirurgiaan erikoistuneella klinikalla on Turun Sanomien saamien tietojen mukaan tehty ainakin vuodesta 2016 luvatta toimenpiteitä, jotka voidaan ka...

70

2022

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huhheijaaa

      Kenelle tää tuli yllätyksenä?

      • vellihousuja

        Vissiin valvovalle viranomaiselle Valviralle oli yllätys?


      • Eitullut

        Ei minulle. Varokaa muuten paikan suukirurgia (Terosta)! Minulla huono kokemus.


    • veen.valvontaa

      ...''Olemme hyvin huolissamme klinikan ex-työntekijän jaksamisesta...''

      Nii warmaa ootta.
      Kuulostaa iha, että meinaatte Kupittaalle passittaa?
      Ettette waan olis jo walmiiks wäsänneet lähetelomaketta???

      Turussa on selvästi paha tauti.

      Valviran vellihousut. Nyt hihat käärien ja töihin, nössykät!

      • utelias89

        Mistä tässä puhutaan? Onko mul menny jotain ohi?


    • Jokuroti

      hetkinen. Siis syyllistetään ihminen joka on ainoana yrityksessä halunnut noudattaa lakia. Ja siis lakia noudattava on mielisairas ja ”väsynyt”.

      Onko tuo joku uhkaus? ”Toivomme että ex työntekijä voi hyvin.” Kuulostaa kyllä minusta todella painostavalta. Ja näiden Valvira antaa tehdä potilastyötä?

    • Jokuroti

      Miksi niitä leikkauksia on tehty jo 2016 jos on luultu 10.2.2017 että leikkaukset saa aloittaa?

      Yleislääkäri leikkelee omin päin ilman lupaa. Mitä helvettiä Valvira?

      • rehellistä

        ”potilasturvallisuus on kaiken A ja O”


      • moraalitonta69

        Facebookista näkee, että jo 18.3. 2015 on Turussa tehty luvanvaraisia laserhoitoja: tatuoinnin poisto laserilla. Luvat noihin saatu 25.9.2017. Eli 2,5 vuotta ennen lupia siellä on jo heiluttu.

        Tatuointien laserkäsittelyitä valvotaan Suomessa tiukasti. Valvovia viranomaisia on aluehallintovirastot ja Valvira. Toiminta on _luvanvaraista_.

        Kuvia ei ole edes yritetty poistaa. Siellä ne loistaa kaikkien nähtävillä.

        Sitä en tiedä kuka noita on tehnyt. Toivottavasti on edes kyseessä sairaanhoitaja. Jos siellä joku saippuakauppias on laserilla ihmisiä käsitellyt niin aineksia katastrofiin on ollut.

        En voi kuin ihmetellä kyseisten ihmisten moraalia. Ja myös typeryyttä kun todisteet on jätetty nettiin. Ihan kuin olis tarkoituskin jäädä kiinni.


      • EiOleOikein

        Turun Sanomat 4.7.2018
        Turkulainen kauneuskirurgiaa tarjoava klinikka toimi vailla lupaa
        Kauneuskirurgiaan ja -hoitoihin erikoistunut klinikka toimi Turussa vuosina 2015–2017 vailla yksityisen terveydenhuollon lupaa. Klinikan lääkärin ja Valviran näkemyksissä hoitojen riskeistä on eroja.
        Cityklinikka Turku -nimisellä esteettiseen kirurgiaan erikoistuneella klinikalla on Turun Sanomien saamien tietojen mukaan tehty ainakin vuodesta 2016 luvatta toimenpiteitä, jotka voidaan katsoa Valviran mukaan leikkaushoidollisiksi toimenpiteiksi.
        Cityklinikka toimii sekä Turussa että Helsingissä. Lännen Media uutisoi Cityklinikasta Etelä-Suomen aluehallintovirastoon (Avi) tehdyistä kanteluista viime kesänä. Tuolloin yritys kertoi hakevansa leikkauslupaa myös Turkuun. (TS 15.7.2017)
        Valvira myönsi 25. syyskuuta 2017 luvan yritykselle yksityisten terveydenhuollon palveluiden tuottamiseen sekä Helsinkiin että Turkuun. Helsingin toimipiste sai lisäksi luvan päiväkirurgiseen leikkaustoimintaan avohoidossa, mutta Turun toimipiste ei.
        Cityklinikka on kuitenkin omissa sosiaalisen median kanavissaan ilmaissut tekevänsä kirurgisiksi tulkittavia toimenpiteitä myös Turun toimipisteessä. Viimeisin kirurgiseen toimenpiteeseen viittaava video on ladattu yrityksen Instagram-tilille helmikuussa 2018.
        Siinä yrityksen toimitusjohtaja ja lääkäri Piotr Sikorski tekee asiakkaalle paikallispuudutuksessa niin kutsuttua vesisuihkurasvaimua. Kuvatekstissä kerrotaan toimenpiteen tapahtuneen Turussa.
        Leikkaushoidon toimenpiteet vaativat terveysviranomaisen myöntämän erillisen luvan.
        Helsingin Cityklinikalla oli ollut ennen Valviran lupaa Etelä-Suomen Avin myöntämä terveydenhuollon toimilupa. Turun klinikka perustettiin kuitenkin jo vuonna 2015 eikä Etelä-Suomen Avin toimilupa kattanut Lounais-Suomen Avin alueella sijaitsevan toimipisteen toimintaa.
        Turun toimipisteessä on tehty jo ennen toimiluvan saamista lisäksi luvanvaraisia hoitoja. Yrityksen Instagram-tilillä on myös heinäkuussa 2016 julkaistu kuva, jossa valmistellaan seuraavan päivän rasvaimun puudutusnesteitä sekä kesäkuussa 2016 julkaistu kuva, jossa viitataan työntäyteiseen työpäivään Turussa mahtuneen niin kirurgisia kuin pienempiäkin toimenpiteitä.
        Yrityksen Facebook-sivuilla on aiemmin julkaistu huhtikuussa 2016 kuva, jossa lääkäri Sikorski valmistautuu yläluomileikkaukseen Turun toimipisteessä.
        Kuva on sittemmin poistettu.


      • helsinkiläinen38

        Turun klinikka ilmeisesti toimii nytkin?


    • Odotan_kuolonuhria

      Antaa pojan jatkaa leikkaamista. Vielä ei oo kukaan kuollu.

      • ygukgyughukgfj

        Kuolema kirpaisee hetken (omaisillakin), mutta leikkauksissa tehdyt vahingot haittaavat vuosikymmeniä fyysisesti ja henkisesti.


      • CutsBothWays

        Tällä menolla saadaan Valviran siunauksella aikaan niin potilavahinkoja kuin kuolonuhrejakin.


      • itäeuroopanmalliin

        Turun tapauksesta en tiedä mitään,
        mutta Valvira on ollut pelkkä vitsi jo vuosia....palkkaa tulee tekemättä mitään. Mitään rekistereitä ei päivitetä, tilanteisiin ja ilmoituksiin ei reagoida.
        Samaan aikaan täysin epäpätevät, vakavia hoitovirheitä tehneet, päihdeongelmaiset, kriminaalit jatkavat vastuullisen ammattinsa harjoittamista.


    • Itäblokki

      Sosiaali ja terveysministeriö saa ottaa sitten kantaa kun ensimmäinen tuolla kuolee. City klinikalla tehdään suuria, aivan liian suuria ja laajoja leikkauksia lupiin nähden. Ennemmin tai myöhemmin joku potilas menehtyy.

      Siinä vaiheessa jää Valviran naiset sairaslomalle tuttuun tyyliin.

    • huuliharppuvaan
    • justjustjol

      Sikorski saa jatkaa, Pöntynen ei.

      Kuulostaa valtavan hienolta tämä Valviran touhu.

      Potilaita parantavat roistot kuriin ja luvatta leikkelijöille työrauha!

    • Turkulainen

      Facebookissa on nyt ollut tiukka sensuuri.

      Entinen sh kysyi CEO.lta joko on hankittu se leikkausvälineiden desinfektiolaite joka hänen aikanaan puuttui. Kommentti poistui nopeasti.
      Turun Fb julkaisun alla on alunperin ollut 13 kommenttia joista kymmenen on poistettu.

      Ei kannattaisi poistaa mitään vaan vastata. Ja antaa ihmisten puhua avoimesti.
      Ja myöntää kaikki. Kyllä ihmiset antaa anteeksi jos yrityksessä myönnetään virheet ja tosiasiat. Mutta valehtelun ja selittelyn jatkaminen kasvattaa epäluottamusta. Saa nähdä kuin yrittäjälle loppuviimein käy.

      • DesinfektiolaitePuuttui

        Mitäähhhh??


      • mitenvoi

        Näin tuon kommentin ennen kuin se poistettiin.
        Huh!


      • Entiennytkään

        Kyllä hyvä kun tule ilmi.


    • wtf23

      En tajua miten lääkäri voi verrata rasvaimua tai Brasilian buttliftia luomen poistamiseen. En vaan tajua.

      • voivoi

        Jospa lääkäri ei itsekään ymmärrä mitkä riskit noihin leikkauksiin liittyy. Sitä suuremmalla syyllä ei silloin pidä tehdä plastiikkakirurgiaa, jos rinnastaa rasvaimun luomenpoistoon.


      • City_ilmanlupia

        Juuri tämän vuoksi AVI tai Valvira myöntää luvat. Laillistettu lääkäri tekee plastiikkakirurgiaa? Haloo!


      • ValviranTäditEiHikoo

        Voi noita näköjään tehdä ilman lupaakin.

        Mietin vaan mitä järkeä kenenkään enää hakea lupaa jos tällainen vuosikausien mittainen vedätys onnistuu ja rahaa virtaa.


      • Luvatpois

        Yleislääkäri tekemässä plastiikkakirurgiaa ilman lupia. Ei voi olla totta!


      • bbblll

        Tuttavalle tämä lääkäri teki turussa pakaroiden rasvansiirron vuonna 2016. Kuva on noide nettisivulla siellä ennen jälkeen. kävin juuri tarkistamas.
        Mielenkiintoista olis tietää kyseisen asiakkaan mielipide tuosta asiasta mut en tunne niin hyvin et viitis kysellä.


    • Hupsistasaatana
    • Hulluaon

      Lukekaa viikonlopun Iltalehti.

    • Tietääkökukaa

      Missä vaiheessa mennään? Ainakin paikan ilmeisesti maine on täysin mennyt.

    • cityonparaseimuuta

      KYSE ON VÄÄRINKÄSITYKSESTÄ JA pahantahtoiset ihmiset haluaa vaan panetella.mustamaalata...paras lääkäri pjotr ja cityKlinikka paras klinikka suomessa. kannataa mennä, myös verkko kaupassa tarjoukset josta saa mahtavat diilit parhailla tekijöillä

    • Reddyyy

      Ainakaa paikan suukirurgista ei jäänyt kovin hyvä kokemus

    • eijatkoon

      Ihminen voi olla vaikka kuinka kiva ja sympaattinen. Mutta rasvaimuissa ja rasvansiirroissa kuolee ihmisiä. Suomessakin on yksi ihminen kuollut rasvansiirron aikana. Läheltä piti tapauksia Suomessa on paljon.

      Tk lääkäri joka vertaa rasvaimua tai rasvansiiroa luomenpoistoon ja tekee noita leikkauksia ilman asianmukaisia lupia, ei ole potilaiden kannalta turvallinen vaihtoehto.

      Varmasti on mukava ja ihana ihmisenä mutta siinä vaiheessa kun leikkauspöydällä makaa komplikaatioihin kuollut ihminen, se mukavuus ei auta eikä parhaat diilit.

      Potilaiden pitää olla todella valveutuneita koska alalla liikkuu paljon eri tasoisia tekijöitä. ilman lupaa leikkaava terveyskeskus-lääkäri ei ole hyvä vaihtoehto jos ollaan menossa plastiikkakirurgiseen toimenpiteeseen.

    • Tätämietin

      Missä vaiheessa poliisi tutkinta etenee?
      Eikö ole Cityklinikan edun mukaista kertoa avoimmesti missä mennään. Kuitenkin tätä poliisin tutkimusta moni miettii ja ihmetellen miksi klinikka on kuin ei mitään erikoista olisi ilmassa.
      Jos tutkinta on lopetettu eikä rikosta havaittu niin kyllä se kannattaisi kertoa ääneen.
      T. Uskollinen asiakkaanne joka varasi ajan taas hoitoonne

    • Kamalaa

      Apua! Mitä täällä tapahtuu?

    • Polii

      Missä vaiheessa on rikos tutkinta ?

    • TipeTapeTipTap

      Sikorskihan aloitti nämä bisneksensä Tiina Jylhän opissa.

      • tämäkinontotta

        Niin on kaikki muutkin aloittaneet.


      • Tipetape

        Ei ole kyl muut aloittanu Jylhän opissa. Kyl kunnia kuuluu vaan ja ainoastaan tälle turun luvattomalle leikkaajalle.


    • pidänkovasti

      Ihana paikka. Paras laatu ja potilas turva. Parhaat lääkärit ja paras Lumina täyteaine!

      • mainostaminen

        Hahahaha... Päivän parhaat naurut! Ei voi muuta sanoa!


    • Tarkista

      Luvat ei kunnossa, ei myöskään ammattitaito

      • oletoikeassa

        Juuri näin!!!!


    • Tarkistettuasia

      City Clinics groupilla ei ole mitään lupia.
      Ei mitään!

    • Armas_Tanska

      Naiset hiljaa kun miehet hoitaa bisneksiä!

    • Uteliaspossu

      Joko rikostutkinta on ohi?

    • Poliisiasrnio

      Hidas tutkinta.

    • Vinkkivitonen

      Kannattaisi kyl ilmotella asiasta jos on todettu että ei rikosta tapahtunut ja tutkinta lopetettu..

    • Mitmit

      Onko tutkinta lopetetty

      • näinolenkuullut

        ei varmaan tää oo ihan ensimmäisenä poliisin asialistalla. Eiköhän näissä mene vuosi ja ylikin.


    • Seuraan

      Kiinnostaa ja seuraan

    • Julkisuuttalisäö

      Asiakkaita riittää kuulema paljon vaikka poliisi tutkii.

    • rehellinenon

      Kuulin että kyseessä on väärinkäsitys eikä Sikorski ole leikannut tai tehnyt muutakaan luvanvaraista ilman lupaa. Ei oikeasti kukaan lähtisi valehtelemaan hesarin haastattelussa koska valheesta jäisi heti kiiinnk jos olisi oikeasti ilman lupia leikellyt ihmisiä. Eli uskon että kyseessä on ihan pelkkä väärin ymmärrys.

      • ontodisteita

        Kiinnostaisi tietää, että keneltä kuulit tämän?!
        On todisteita, että ON TEHNYT!!! Muutenkin, Valvira ei ikinä olisi tehnyt rikostutkinnan pyyntöä jos ei olisi tarpeeksi näytteitä noiden luvattomista toiminnoista!!!
        Itselläni on kokemus tästä henkilöstä ja voin sen vahvistaa, että on kovaa valehtelemaan!


    • Gyupo

      Luvat haussa vai ovet kiinni?

      • Alumiinifolio

        Näin on. Poliisitutkinta käynnistyy kyllä nimenomaan tällaisissa tapauksissa kätevästi.

        Venäjän mafia on ilman muuta näppärästi saanut Suomen poliisin liikkeelle.

        Pakko olla totta.


      • AlPacino

        Kysyisin vielä, kuuluvatko kenties asiaa tutkivat Valviran virkamiehet myös Venäjän mafiaan. Entäpä asiaa rikoksena tutkivat poliisit?

        Just when I thought I was out, they pulled me back in.


      • järkipäähän

        Ööööö entäs me paikan välinpitämättömästi ja epärehellisesti vahingoitetut entiset asiakkaat???!!! Kenen leivissä me ollaan!!!!! Nyt ei ole kyse entisestä työntekijästä VAAN siitä miten tahallisesti paikka on rikkonut sääntöjä ja VUOSIEN mitta siellä on vahingoitettu asiakkaita ammttitaidottomuudella!!!!!... olen yksi heistä, jonka elämä muuttui täysin tohon paikkaan astumisen jälkeen. Ne ovat ne PÄÄ POINTIT tässä tutkinnassa!!!!!
        Ja tottakai entinen työntekijä voi edelleen työskennellä alalla... mikä paha siinä on??!!


      • Nick1975

        Nyt on sakeuden aste jo ihan uudella levelillä.
        Entinen työntekijäkö siellä turussa leikkeli ilman valviran lupaa?


      • aivan
        Nick1975 kirjoitti:

        Nyt on sakeuden aste jo ihan uudella levelillä.
        Entinen työntekijäkö siellä turussa leikkeli ilman valviran lupaa?

        Just näin!! Turha syyttää entistä työntekijää omista sotkuista!!! Hän teki suuren palveluksen mm. meitä paikan vahingoitettujen asiakkaiden kohtaan!! Ja tottakai hän voi edelleen tehdä tällä alalla töitä ja ihan missä yrityksessä haluaa... mikä paha siinä on??!!


    • GetReal

      Tässä vähän sama kuin jos ajat kännissä ja naapuri soittaa poliisit paikalle, ni onhan se käry sen naapurin vika. Eiku...

    • Anonyymi

      Alalla toimii kouluttamattomia ja kaikenmaailman venäläisiä ilman lupia. Mitä sitten. Ei ketään kiinnosta. Tämä ala on aivan sekaisin.

    • Anonyymi

      Cityklinikka käyttää väärennettyjä täyteaineita ja botoxia. Siitä syystä hinnat on lähes puolet halvempia!!

      Kokemusta on useelta vuodelta, botox kestää max 3 kk, vaikka parhaassa tapauksessa sen pitäisi kestää lähes vuoden. Sama asia täyteaineissa. Joidenkin eri hoitolaitosten laittamana täyte aineet on kestäny jopa 2 vuotta. Cityklinikan laittamana just ja just 6kk.

      Jotain outoo niissä täytyy olla!

      Ei voi olla sattumaa että cityklinikan laittamana ne aina lähtee huomattavasti nopeammin pois.

    • Anonyymi

      Miten on mahdollista että tutkinta kestää kaksi vuotta ja ovat saaneet jatkaa toimintaansa?!?

      • Anonyymi

        Miten city clinic groups voi myydä botoxia jos ei ole lupaa valvitasta? Verkkokaupasta ostin ja ihmetytti vähän. Vai eikö tarvitse lupaa botoxiin


    • Anonyymi

      Luojan kiitos tästä ketjusta! Miten mä en ole aiemmin nähnyt näitä juttuja. Kun lukee näitä niin tuntuu että Valvira on tehoton ja hidas ja Cityklinikka vaikuttaa siis jatkavan toimintaansa ? Onko Turussa vielä toimintaa ja kai näillä on koronatesti ennen leikkauksia?

    Ketjusta on poistettu 15 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      202
      7949
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4522
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2210
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2109
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1925
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1795
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1726
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1689
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1633
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe