Liikennerikkeitä

JarrutanKiihdytän

Kun käännyn Martinkadulta Uudenmaankadulle vasemmalle, niin suojatien edessä möllöttävät punaiset valot. Jos pysähdyn, niin torvi alkaa soida, takaa tuleva auto jää poikittain keskelle risteystä. Sitten muistan liikennekiurun visertäneen että pitää vain uskaltaa ajaa päin punaisia. Autokoulussa opetettiin, että risteyksestä ei saa ajaa jos liikennevalo näyttää punaista. Kun tulen keskustasta ja käännyn vasemmalle Martikadulle, niin missään ei näy punaisia valoja, koska ne ovat jääneet oikealle taakse, kun olen ryhmittynyt oikeaan paikkaan keskikaistalle kääntyäkseni vasemmalle. Liikennettä ei ole, punaisia valoja ei näy missään mutta hieman mietityttää saanko kääntyä. Poliisi sanoo että ei saa, tai muuten tulee sakkoja, koska ne valot ovat olleet jossakin aikaisemmin lähestyessäni risteystä. Silloin alan taas miettiä, onko näiden idioottimaisten valojen tarkoitus vain hidastaa liikennettä. Sen ymmärrän, että valo-ohjauksen suunnitteluun keskusaukiolle Jokelankatu-Siltakatu-välille ei Martinkadun valojen suunnittelijoiden äly olisi riittänyt. Suunnittelijat luulivat harjoittelevansa vaikeampia risteyksiä ajatellen ja ottivat vahingossa vaikeamman kohteen mihin luulivat kykenevänsä, mutta se oli ehdottomasti liikaa. Mutta siinä ne ovat muistuttamassa siitä, miten asioita Hyvinkäällä suunnitellaan. Olisi kannattanut ensin yrittää suunnitella valoristeys vaikkapa Jauholammentien ja Piilolammentien risteykseen. Onneksi kaupunginjohtaja on ottanut jämäkän kannan, joten munaton valtuusto ja kyvyttömät virkamiehet saattavat oppia jotakin toimeen ryhtymisestä. Kiertoliittymien rakentaminen maksaa, koska vanhojen risteysalueiden kantavuus ei täytä nykyajan vaatimuksia.

9

256

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ajojyrä

      Kirjoita uudelleen.
      Ei tuollaista söherrystä viitsi lukea.

    • OpetelkaaLiikenneSäännöt

      Vain ja ainoastaan se ensimmäinen risteyksessä oleva liikennevalo on merkitsevä. Niillä muilla ei ole mitään merkitystä. Ovat vain "apuvaloja". Kääntyvät autot saavat ja niiden pitäkin ajaa päin jotain punaista "apuvaloa". Osa autoilijoista ei tätä tajua ja yli 90 % joidenkin (jalankulkijat, uutistoimittajat, yms) kuvittelemista punaista valoa päin ajamisista eivät ole liikennerikkomuksia vaan täysin sallittua ja normaalia suunniteltua toimintaa.

      • PäinPunaistaAjava

        Ja myös suoraan ajettaessa vain se ensimmäinen ennen risteystä oleva valo on merkitsevä. Sillä toisella risteyksen jälkeisellä valolla ei ole mitään merkitystä. Jos on joutunut pysähtymään risteykseen, sitä jälkimmäistä punaista päin saa ja pitää ajaa. On tietysti väistettävä muita ajoneuvoja ja erityisesti suojatietä ylittäviä jalankulkijoita. Eli oltava äärimmäisen varovainen. Ja kaikkien mukana olevien on ymmärrettävä mistä on kysymys eli kaikkien on tingittävä "omista oikeuksistaan" ja ajateltava vain yhteistä hyvää.


    • JaskaSuorapuheinen

      Taas näissä Martinkadun valoissa ongelmia. Ei ole se kuuluisa konsulttikaan osannut siihen järjestelyjä joilla homma pelaisi ilman ongelmia. Miksi yleensäkään niin hiljaiseen paikkaan on liikennevalot asennettu. Onko kaupungilla ylimääräistä rahaa tolkuttomasti, vaikka joissain kohteissa toisin väitetään, esim. terveyspalveluissa. Siellä juoksulistat rahapulan vuoksi kun samaan aikaan liikennebyrokraatit tuhlaavat joutilaaseen kohtaan. Vetovoimainen Hyvinkää on vitsi jota byrokraattipellet suojatyöpaikoistaan jankuttavat.

      • KirveelleTöitä

        Eri puolueilla on omat suojatit kaupungin henkilöstössä ja nämä suojatit saavat toimia ihan miten vaan kunhan eivät lakia riko suoraan. Näin on aina toimittu, koska vaaleissa puolueet saavat mandaatin tuolle toiminnalleen. Joskus jokin sitoutumaton liike saa hetkeksi muutoksen aikaan yksittäisessä kunnassa, mutta pian heidänkin valtuutetut saadaan liittymään johonkin puolueeseen lupaamalla tärkeän johtotehtävän luottamustoimeen tai suoraan virkamiehistöön. Näin on käynyt Hyvinkäälläkin. Liikennesuunnittelu on yhden puolueen suojatti ja siksi he toimivat kansalaisten vastaisesti.


    • minunkinmielestä
    • LakiaKehiin

      Tuo Junckerhan se olikin se tyyppi joka kännipäissään sotki Hyvinkään liikenteen. Pitääkin heti soittaa hänelle ja sanoa, että antaa Kiurun päättää mihin risteykseen paitetan valo-ohjaus. Junckerin törttöilystä saatiin tarpeeksi.

    • Valoissa247

      Eikö nuo voisi jo purkaa?

    • hytö

      Kun laululintu ja muut suunnittelee valoja tulos on tämä.Vois antaa vaikka koululaisten suunnitella.Olen ajanut päin punaisia lauantaina kun mitään ei tapahdu eikä ketään näy.Kaupungin ajossa olevien kuorma-autojen torjunta taas on kasvanut Marko Hytösen tulon jälkeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1681
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1309
    4. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1307
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe