Kuka piru sabotoi Heikki Hurstin laupeudentyötä???

MikäTätäMaataVaivaa

Aivan käsittämätöntä että Heikki Hurstin leipäjonotoimintaa ajetaan ahtaalle maassa jossa tuhannet nälkäiset värjöttävät tunteja pakkasessa ja tuiskussa odottamassa ruokakasseja.

Arman Pohjantähden alla - Kausi 3 - Jakso 4 - Hurstin Apu
https://www.ruutu.fi/video/3224869
13.7.2018 uusinta
Illan ohjelmassa Arman osallistuu Heikki Hurstin ja kymmenien vapaaehtoisten kanssa ruoka- ja vaatejakoon. Miten Suomen hyvinvointiyhteiskunnassa voi tuhannet ihmiset joutua jonottamaan pakkasessa ruokaa, ja mitä tekevät päättäjät asialle? Kotimainen dokumentaarinen sarja.

"Heikki Hursti murtuu kyyneliin kertoessaan rahattomasta yksinhuoltajasta: Köyhyys 10-kertaistunut 10 vuodessa

Vähävaraisia auttava Heikki Hursti näkee läheltä, mihin köyhyys ajaa ihmiset.
”Ei voi ostaa vaatteita, kun se on ruuasta pois.”
Kun Hurstin järjestämä ruoka-apu on auki, noin 3000 ihmistä hakee helpotusta ahdinkoonsa.
”Määrä on huimasti noussut, kun ajattelee siitä, kun aloitin tämän kymmenen vuotta sitten, 10-kertaistunut ihan. Vähävaraisia on laskettu olevan Suomessa noin 800 000 tuhatta.”

Leipäjonon väki on noussut 500-700:sta, ensin1000:een ja nykyiseen noin 3000:een.

Alizad on ollut Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö -yhdistyksen mukana kolmatta päivää. Järjestö jakaa vaate- ja ruoka-avustuksia ympäri vuoden. 1960-luvulla perustettua yhdistystä johtaa nykyisin Veikon poika Heikki Hursti.

Alizadin mukaan ruokajakoa oli ihmisiä jo seitsemältä lumimyrskyssä jonottamassa. 3 000 jonossa olevalle ihmiselle alettiin jakaa ruokaa kello 9:30.

Sanotaan et yhteiskunta tunnetaan siitä miten se kohtelee heikoimpiaan. Miten vitussa Suomi ei pysty pitämään omistaan huolta?

Facebook-päivitys on herättänyt paljon keskustelua, eikä mikään ihme.
https://pietar.in/2018/01/arman-alizad-jakamassa-ruoka-apua-miten-vitussa-suomi-ei-pysty-pitamaan-omistaan-huolta/

Mikä ihmeen pahuus ja kateus Suomessa toimii ja hankaloittaa jopa Heikki Hurstin leipäjonolaupeudentyötä nälkäisille köyhille?

Ensin:

Eduskunta otti leipäjonoilta miljoona euroa – Heikki Hursti pettyi: "Ihmeellistä"
21.12.2017
https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/592385-eduskunta-otti-leipajonoilta-miljoona-euroa-heikki-hursti-pettyi-ihmeellista
"Laupeudentyö-yhdistyksen toiminnanjohtaja Heikki Hursti on pettynyt siihen, että eduskunta karsi miljoonan euron tuen ruoka-apua antavilta järjestöiltä."

Ja nyt suunnitellaan:

Espoossa puuhataan leipäjonojen ”aktiivimallia” – Heikki Hursti IS:lle: ”On yritetty, ei tule toimimaan”
24.4.2018
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005654045.html
"Pääkaupunkiseudun leipäjonot halutaan poistaa. Espoossa on pohdittu ruoka-avun muuttamista vastikkeelliseksi. Espoossa puhutaan eräänlaisesta ”aktiivimallista”. Asiaa oli puitu Leipäjonoista yhteisöihin -työpajassa.

Yle kertoo, että myös Helsingissä suunnitellaan leipäjonojen poistamista katukuvasta. Tilalle tulisivat yhteisöruokailut. Aiemmin leipää jonottaneiden haluttaisiin tulevan syömään yhdessä, samaan pöytään."

Yhteisruokailu kerran viikossa leipäkassien tilalle, kassien joilla pärjää seuraavaan leipäjonon ruokakassien jakoon asti?
Mitä v... mikä pahuus tätä Suomea riivaa?

74

1626

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lestaa
      • PahuusVallanSaapi

        Helsingin kaupunginvaltuustolta ei löydy myötätuntoa Hurstin avustustyölle
        9.11.2018
        http://www.extrauutiset.com/?p=4130#comment-627
        "Otsikkokuvan ”nälkä” ei ole kevennys, vaan totista todellisuutta siellä missä indeksijäädytykset ja budjettileikkaukset vaikuttavat. Päättäjien maailma on jossain toisaalla, kuten näimme keskiviikkona: Helsingin kaupunginvaltuustossa käsiteltiin 7.11. Pia Kopran (PS) aloite Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:n ruoka-avun turvaamiseksi. Asia meni äänestykseen ja valtuusto päätti hylätä aloitteen.

        Hursti tarvitsee edelleen rahallista tukea toimintaansa, kirjoittaa Kopra. Heikki Hurstin leipäjonojen asiakasmäärät ovat kymmenkertaistuneet kymmenessä vuodessa. Jonoissa on kerrallaan n. 3000 henkilöä. ”Hurstin valinta” jakaa Helsingin Kalliossa ruokaa vähävaraisille kaksi kertaa viikossa. Toiminta on ollut käynnissä jo 50 vuotta ja se perustuu vapaaehtoisiin lahjoituksiin, joita tulee vaihtelevasti."

        --

        Heikki Hurstin leipäjonolaupeudentyö ansaitsisi hallinnolta lisäresursseja ja presidentti voisi antaa korkeimman kunniamerkin tätä esimerkillistä työtä Suomessa ja suomalaisten eteen tekevälle hvyäntekijälle. Sen sijaan että kunniamerkkejä saavat rintapieleensä poliitikot jotka ajavat Suomen hyvinvointivaltiota ja itsenäisyyttä alas sekä avittavat kansallisomaisuuden anastusta. Tolkku on Suomessa mennyt täysin kun nälkäisten eteen tehtävää hyväntekeväisyystyötäkin sabotoidaan poliittisideologisista syistä. Tätä se liian monen äänestämättä jättäminen tietää, huono-osaisilta viedään viimeinenkin apu. Hävetkää!


      • Anonyymi

        Sanna
        Italia 7mrd
        Hursti 0€


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sanna
        Italia 7mrd
        Hursti 0€

        110 000 000 000 euroa Suomi tulee käyttämään Ukrainan AZOV terroristien sodan tukemiseen, hyökkäysaseiden ostoihin ja NATO määräysten täyttämiseen ja armeijan miesmäärää kasvattamaan.
        Sotimiseen riittää Suomella rahaa, ei kansalaisten ruokaan.


      • Anonyymi

        On siellä paljon niitä jotka syyttömyyttään ovat köyhiä, mutta on siellä peliriippuvaisia alkoholiongelmaisia sekä on pondattu sellaisiakin joilla on jopa kaksi asunto-osakettakin vuokralla, ahne ottaa kaiken minkä ilmaiseksi saa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        110 000 000 000 euroa Suomi tulee käyttämään Ukrainan AZOV terroristien sodan tukemiseen, hyökkäysaseiden ostoihin ja NATO määräysten täyttämiseen ja armeijan miesmäärää kasvattamaan.
        Sotimiseen riittää Suomella rahaa, ei kansalaisten ruokaan.

        Mutta nehän menevät hyvään tarkoitukseen.


    • mitkä.on.perustelut

      Mikä juttu tuossa yhteisruokailun hinkumisessa on? Miksi ei saisi jakaa ruokakasseja?

      • väärän_värinen

        3.000 ihmisen ruokakassijonot Helsingissä kertovat köyhyydestä, eikä sellaista voi ja saa olla porvarihallituksen Suomessa, joka on työttömyydenkin nujertanut siis piilottanut tilastokikkailulla pakko-Aktivointiin. Kaiken lisäksi joku karvalakkikansan Heikki Hursti on kansansankari jolle pitää pian vielä antaa porvaripressan toimesta itsenäisyyspäivän kunniamitali, nehän on varattu nykyään hyväveljille aatteen, rahan ja eliitin eteen tehdystä työstä.


      • TässäSyy

        Pelätään, että ruoat myydään kirpputoreilla tai rahdataan venäläisturistien toimesta kotiin Pietariin.


      • PimeänVoimatVallalla
        TässäSyy kirjoitti:

        Pelätään, että ruoat myydään kirpputoreilla tai rahdataan venäläisturistien toimesta kotiin Pietariin.

        Parasta ennen päivättyä hävikkiruokaa? Ei ne sitä pelkää vaan Heikki Hurstin moraalista kristillistä esmerkkiä.


      • MikseijoItsenäisyyspäivä

        Ruokajonot kasvavat ja Juha Sipilän hallitus aktiivimalleineen osallistuu jonojen kasvattamisella.


      • Anonyymi
        MikseijoItsenäisyyspäivä kirjoitti:

        Ruokajonot kasvavat ja Juha Sipilän hallitus aktiivimalleineen osallistuu jonojen kasvattamisella.

        Sanna laittoi pikavauhtia insinöörin aktiivimallin tulille.


    • Himatuikku

      Täytyy olla lailliset oikeudet sabotointiin, - diktatuurijuntta tietää mitä tekee. Suomi-raportissa on malli miten toimia, se on suoraan Chiilen juntalta otettu.

    • dfgfhgj

      Eikö olisi parempi, jos ruoka-apua tarvitsevat antaisivat ruoanjakelun järjestäjille osoitteensa, rastittaisivat saatavilla olevista ruoista ne, mitä haluaisivat, ja perheenjäsenten määrän, ja ruoka tuotaisiin heille kotiin kerran viikossa. Näin voisi helpommin karsia ne ahneet, jotka köyvät hakemassa ilmaista ruokaa anonyymeina, vaikka tulisivat toimeen ilmankin. Bussiliput maksavat paljon. Ymmärrän, että monet eivät halua leimautua köyhiksi eivätkä antaisi osoitettaan, mutta oikeasti köyhät sen joutuisivat tekemään.

      • JotainRajaa

        Jos tähän luodaan joku byrokratia, siinä virkamies katsoisi papereista ettei sulla voi olla nälkä - ja seuraava. Kun elämiseen on käytettävissä rahamäärä jossa ei ole pelivaraa, saattaa tulla tilanteita jolloin se ei vain riitä. Mielestäni tämä ei ole keneltäkään pois joten mikä mättää? Kannattais ennemmin yrittää poistaa niitä syitä ruokajonojen taustalta.


      • PeiliinKatsomisenPaikka

        Eikö se ole sama kuka sitä parasta ennen päivättyä hävikkiruokaa hakee, se menee kuitenkin roskikseen jos jää leipäjonoista yli? Miksi teitä porvareita niin kamalasti iisuttaa jos siellä muutama mummo hakee vaikka olisi rahaa ostaakin? Se on kuitenkin ruokaa joka olisi mennyt muuten roskikseen. Arman Alizar kuitenkin näytti miten lumimyrskyssä, pakkasessa ja viimassa 3.000 ihmistä jonotti niitä leipäkasseja jonossa aamuseitsemästä klo 9:30 jakeluun asti. Ei siellä kukaan vanhaa ruokaa turhaan tunteja jonota, jos ei tarvetta ole. Te haluatte vaan puuttua jokaisen tekemisiin, vahtia ja valvoa. Onko teillä jotain ongelmia itsenne ja oman rehellisyytenne kanssa kun kanssaihmistenne motiiveja aina epäilette?


      • gfhfgjghjg
        PeiliinKatsomisenPaikka kirjoitti:

        Eikö se ole sama kuka sitä parasta ennen päivättyä hävikkiruokaa hakee, se menee kuitenkin roskikseen jos jää leipäjonoista yli? Miksi teitä porvareita niin kamalasti iisuttaa jos siellä muutama mummo hakee vaikka olisi rahaa ostaakin? Se on kuitenkin ruokaa joka olisi mennyt muuten roskikseen. Arman Alizar kuitenkin näytti miten lumimyrskyssä, pakkasessa ja viimassa 3.000 ihmistä jonotti niitä leipäkasseja jonossa aamuseitsemästä klo 9:30 jakeluun asti. Ei siellä kukaan vanhaa ruokaa turhaan tunteja jonota, jos ei tarvetta ole. Te haluatte vaan puuttua jokaisen tekemisiin, vahtia ja valvoa. Onko teillä jotain ongelmia itsenne ja oman rehellisyytenne kanssa kun kanssaihmistenne motiiveja aina epäilette?

        Mitkä ihmeen 'te porvarit'? Olen elänyt pelkällä työmarkkinatuella useita vuosia ja nyt sitäkin leikataan, koska töitä ei ole. Paikkakunnallamme ei ole ruokajakeluja. Voisin kyllä käydä niissä, ja voisin auttaa jakelussakin. Köyhyys on maassamme yhä paheneva ongelma, ja sitä pahennetaan tarkoituksella. Ilmaista ruokaa väitetään joidenkin hakevan, vaikka olisi varaa ostaakin. En tiedä, onko se totta. Minusta olisi parempi ja vähemmän nöyryyttävää, jos ruokapaketit vietäisiin kotiovelle vaikka kerran kuussa.


      • KateellinenKermis
        gfhfgjghjg kirjoitti:

        Mitkä ihmeen 'te porvarit'? Olen elänyt pelkällä työmarkkinatuella useita vuosia ja nyt sitäkin leikataan, koska töitä ei ole. Paikkakunnallamme ei ole ruokajakeluja. Voisin kyllä käydä niissä, ja voisin auttaa jakelussakin. Köyhyys on maassamme yhä paheneva ongelma, ja sitä pahennetaan tarkoituksella. Ilmaista ruokaa väitetään joidenkin hakevan, vaikka olisi varaa ostaakin. En tiedä, onko se totta. Minusta olisi parempi ja vähemmän nöyryyttävää, jos ruokapaketit vietäisiin kotiovelle vaikka kerran kuussa.

        Ne leipäjonoissa tunnin pakkasessakin odottavat joiden ei tarvitsisi, ovat marginaaliryhmä. Mutta se on nimenomaan porvari-Suomessa totta että pienen pienen marginaalin tekosyyllä työttömiä, nälkäisiä, köyhiä, tukien saajia ym. ryhmiä kiusataan. Tai siis nämä marginaalit ovat pelkkä tekosyy huono-osaisten kiusaamiseen ja heidän vastaiseen vihapuheeseen ns. sosiaalirasimiin.


    • jonoleipä

      Köyhien hengissäpitämisestä tulisi tehdä rangaistava teko.

    • Sekopäät

      Sarjakurjistaja Sipilä nauttii toisten kärsimyksestä. Sivistysmaissa on ihmisillä riittävä perusturva.

    • roskapostiakin

      " laupes" edesauttaa autettavien määrän lisääntymistä . Miksi ansaita leipä itse kun ilmankin saa ? Passivoittaa kaikensortin avustaminen pilaten ihmisen oman minän .

    • käytännössä_

      kusitolpat.

    • Sippilä

      Lisäbisneksiä kokoomuspoliitikkojen matubisneksiin nuo köyhien ruokintakeskukset.

      Kokoomus - aina ihmistä vastaan.

      • SoTe-bisnestä

        Joo, eiköhän niistä yhteisruokintakeskuksista ruiskukkajäsenkirjaiset välistä avustuksista vetelisi kuten verovaroin pyöritetystä pakolaisbisneksestä.


      • fdgfhgfhj

        Osuit varmaan asian ytimeen.


    • hahahahaahahhaahah

      Kokoomus Helsinkiä johtaa joten siellä se syykin on. Kokoomuslaiset ja kokoomuksen äänestäjät vihaavat vähävaraisia, ja kun näin totean niin tarkoitan että todella VIHAAVAT!

      Vihreät on kokoomuksen puisto-osasto eli myös he vihaavat köyhiä, ainoa ero kokoomuksen ja vihreiden välillä on siinä, että vihreät tahtovat kokaiinin käytön lailliseksi ja tekniikan opetukseen energian syntymisen pistorasiassa.

      • Kärsimysvampyyrit

        En voi muuta ihmetellä kuin että elääkö nämä muiden kärsimyksestä??? Muuten tätä sosiaalirasistista sairautta ja vihapuhe-vihaa on mahdoton käsittää.


    • leipäätäytyysaada

      Kummallista vihaa vähävaraisia kohtaan. Hävetkää ihmishyölkiöt jotka yritätte viedä koyhiltä tuotakin viimeisen päivän leipää suusta. Pysykää siellä kalleissa kartanoissanne sydämettömät rahaökyilijät hiljaa ja antakaa köyhille lisää ruokaa ja ruoka apua. Kaikki on kallista ja kalliit lainatkin ajavat ihmisiä ahtaalle ja leivättömän pöydän ääreen puhumattakaan sairastumisesta, ikärasismista kärsimisestä ja muista vastoinkäymisistä ne saavat ihmiset
      liian ahtaalle. Auttakaa oman maan kansalaisia eikä vain ulkomaalaisia elintasonvaihtajia.

    • SuomalaisilleSamat

      Helsinki vaikuttaa jättäneen pysyvän jäljen maailmaa nähneeseen tähtitoimittajaan.
      https://www.is.fi/viihde/art-2000005759059.html
      "Huipputapaamisen takia Helsinkiin matkustanut uutiskanava CNN:n tähtitoimittaja Anderson Cooper vaikuttaa olevan korviaan myöten rakastunut Suomen helteiseen pääkaupunkiin.

      – Ammattilaisvinkki: järjestä seuraava huippukokous Suomessa. Helsingin pressikeskuksessa on ilmaista ruokaa, ilmainen WiFi, ilmaiset matkakortit, ilmaisia kangaskasseja, ILMAISTA OLUTTA, ilmaisia gintoniceja ja jalkapallon MM-finaali massiiviselta screeniltä, twiittasi the Washington Postin kirjeenvaihtaja Andrew Roth aiemmin."

      .

      Ulkomaiset toimittajat sekosivat suomalaisista ilmaisisita mansikoista ja herneistä: ”Tämä on ihana maa”
      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005758883.html

      Parasta Suomessa: kaikki ilmaiset tarjoilut...

      .

      Koska Sipilän kepun ja Urpon kokoomuksen porvarihallitus tarjoilee kantasuomalaisille köyhille ja nälkäisille nämä "ihanan maan ilmaiset edut" joita monet näistä ovat olleet kustantamassa verojen maksulla ennen työttömyyttä ja nälkää?

      • KansaMaksaa

        Eduskunnan väelle kansanedustajille tarjoillaan jo sama kuin tähtitoimittajille. Emmekös me heitä varten tämän kaiken ole verovaroilla mahdollistaneet?


      • PiikkiAuki
        KansaMaksaa kirjoitti:

        Eduskunnan väelle kansanedustajille tarjoillaan jo sama kuin tähtitoimittajille. Emmekös me heitä varten tämän kaiken ole verovaroilla mahdollistaneet?

        Kommentti: Niinistö edusti Euroopan arvoja yhdessä poliittisen uransa kohokohdassa – Sipilän tehtäväksi jäi kuitata lasku
        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005761867.html
        "Pääministeri Juha Sipilän rooliksi huippukokouksessa oli kuitata sen miljoonalasku valtioneuvoston piikkiin."

        Vai Sipilän ja valtioneuvoston piikkiin, luulenpa että se oli meidän veronmaksajien piikki johon noi miljoonien kestitsemismenot kuitattiin, ettei unohtuisi.


      • Kaikki_vaan_tänne

        Kun nuo toimittajat hehkuttavat, että Suomessa kaikki on ilmaista, niin saadaan kohta länsimaalaisiakin pummeja turvapaikanhakijoiksi.


    • NälkäVieraanamme

      Itse kuulun siihen ikäluokkaan joka nuorena miehenä naureskeli, kun itänaapurissa veli Sergei jonotti tunteja leipää. Silloin elettiin oikeasti hyvinvointi Suomessa ja meillä oli varaa veistellä vitsejä sosialistien suunnitelmatalouden heikkouksista. Siinä missä ennen Leningradin kaduilla jonotettiin joka päiväistä leipää, niin en olisi ikinä uskonut tämän saman olevan mahdollista myös meillä Suomessa.
      https://www.nykysuomi.com/2018/11/11/jyrki-aland-nalka-syo-miesta/

      Sitä se on kun kansainvälisten pankkiirien ja jättiläisyritysten annetaan päättää valtioiden sisäisestä politiikasta. Deep State on ohjannut mailman tähän saatanalliseen jatkumoon. Pari sataa rosvoa globalisti-klikin yläportaalla on haalinut kohta kaikki maailman varannot liiveihinsä. Valtioiden poliittiset päättäjät on lahjottu ja kiristetty mukaan tähän peliin hyödyllisinä idiootteina, Heidätkin kyllä raivataan tieltä aikanaan, vaikka Sipiläkin luulee lopulta saavansa jonkin suuren palkkion entisten pikku lahjusten jatkoksi.
      Olisi päättäjillämme luullut olevan järkeä edes sen verran että edes varmuuden vuoksi kelvollinen karjatalous ja maanviljely olis pidetty hengissä, mutta ei. Yleisesti tiedetään että kapina on kolmen syömättömän päivän jälkeistä, mutta äkkiä se energia loppuu ja nälkään kuoleva ihminen hiipuu rauhallisesti ikiuneen.

    • suvakkianneli

      Helsingin valtuustossa on liikaa vihervassareita.Näiltä natseilta ei sympatiaa löydy suomalaisille,vaan kaikki rahat pitää antaa partalapsukaisille.

      • NarsistinenKateussairaus

        Kokoomuksen ja kepun porvarit nälkäisten leipäjonojen hävikkiruuan kimpussa.


    • puhukaatotta

      Vapaavuori johtaa Helsinkiä, Sipilällä ei ole mitään tekemistä Hurstin leipäjonojen kanssa.

    • ruoka-apu-tärkeää

      Eipä ole nämä sdp-vihreät-vasemmisto tehnyt oikein mitään näiden leipäjonojen eteen.
      Ovat kuitenkin mukamas olleet kansalaisten ja heikkojen asialla.
      Sen sijaan ay-pomot nostavat kovempaa palkkaa kun ministerit.
      AY on näitä sosialistivasemmiston rakenteita.
      Helsingissäkin on vihreitä valtuustoissa ja kaupungin hallituksessa ja tulos?
      Hurstia ei haluttaisi kuulla, ei nähdä.
      Minusta olisi hyvä, kun tunnistaisitte oikeat viholliset keskuudessamme /keskuudessanne.
      On selvää, että bisnesporukka ajaa bisnes asioita ja ne ketkä pitäisi auttaa heikompia, ovatkin kääntäneet takkinsa ja leikkivät kustannuksellanne rikasta.
      Siellä ne verovapaasti ottaa työläisten rahat ja unohtavat ne heikot.
      Olen nähnyt tämän Hurstin jonon ja käynyt siinä vieressä. Totesin, että nuo ihmiset tarvitsevat apua ihan oikeasti. Ei ole mitään leikkiä.
      Ehkä PS puolue isänmaallisena pitää huolta heikoistakin?
      Itse aion äänestää heitä.

      • idhwe

        Suomessa on nyt, kokoomuspersu, kepu Sipilän porvarihallitus joka tekee lisää köyhiä Suomeen. Annapa linkki Helsingin valtuuston äänestykseen Hurstin avustamisesta niin nähdään kuka äänesti ja miten. Vihreät ovat porvarillinen puolue koska oli kokoomus Kataisen hallituksessa yhdessä porvaripuolue kristillisten kanssa kokoomuksen apupuolueena. Samoin vihreä Satu Hassi allekirjoitti aikoinaan Vanhasen porvarihallituksen ministerinä ollessaan maanmyyntiluvan ulkomaalaisille jotta kepulaiset ja kokoomuslaiset maanomistajat pääsivät nettoamaan maillaan.


    • narsistien_sadismi

      Hurstin ruoka-apu tyrmättiin

      Helsingin kaupunginvaltuustossa käsiteltiin keskiviikkoyönä Pia Kopran aloitetta Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:n ruoka-avun turvaamiseksi. Aloite sai valtuustolta täystyrmäyksen äänin 10-61. Kyse oli 50 000 eurosta.

      – En voi kuin ihmetellä, miksi kaupunki ei halua auttaa Hurstia auttamaan muita, Kopra moitti.

      – Kysymys on päättäjien sydämen asenteesta. Päätös evätä 50 000 euroa yhdistykseltä on käsittämätön. Se miten nyt toimittiin, antaa mielestäni suuntaa sille, miten Helsinki tulee kohtelemaan näitä kaikkein vähäosaisimpia tulevaisuudessa ja se kohtelu on häikäilemätöntä.

      Kopra kuvaa asian taustaa ja äänestystilannetta tiedotteessaan:

      ”Heikki Hursti tarvitsee edelleen rahallista tukea toimintaansa. Hurstin leipäjonojen asiakasmäärät ovat kymmenkertaistuneet kymmenessä vuodessa. Jonoissa on kerrallaan n. 3000 henkilöä. Hurstin valinta jakaa Helsingin Kalliossa ruokaa vähävaraisille kaksi kertaa viikossa. Toiminta on ollut käynnissä jo 50 vuotta ja se perustuu vapaaehtoisiin lahjoituksiin, joita tulee vaihtelevasti.

      Helsingin kaupunki laski muutama vuosi sitten Helsinginkadulla sijaitsevan toimipisteen vuokraan ja ylläpitoon myöntämänsä vuosiavustuksen 150 000 eurosta 100 000 euroon. Aukkoa on jouduttu paikkaamaan rahalla, joka on tarkoitettu ruoan ja tarpeiden hankkimiseen vähäosaisille.

      Tilalle ehdotettiin uusia yhteistyö- ja järjestämisvaihtoehtoja. Eri poliitikot ovat esittäneet esim. ”yhteinen pöytä”- mallia, jossa ihmiset voisivat ruokailla yhdessä. Miksei Hurstin asiakkailta ole kysytty mitä he haluavat? Hurstin leipäjonon ruokakassit, joilla pärjää seuraavaan leipäjonokertaan, vai kerran viikossa toteutettu jopa vastikkeelliseksi ja rekisteröintipakon alle haluttu yhteisruokailu, eli 1 ateria viikossa!!!

      Hurstin vapaaehtoistyöntekijät hakevat 30 kaupasta hävikkiruokaa ja yhdistyksellä on kalusto ja ihmiset siihen,

      Asiakkaat ovat itse kertoneet, että saavat Hurstin kerta-avusta kolme ateriaa ja jos käyvät kahdesti viikossa niin yhteensä n. kuusi ateriaa viikossa. He eivät itse halua yhteisiin pöytiin. Sitä paitsi Hurstilla on ollut jo vuosia yhteinen pöytä jouluisin ja itsenäisyyspäivinä. Hänellä on ollut olemassa kustannustehokas toimintamalli jo vuosia.

      Ihmiset jotka eivät koskaan ole olleet ruokajonoissa, tulevat kertomaan asianosaisille mikä on oikea menetelmä.”

      Suomen Uutiset

    • Huhuhuhhuhh

      On sairasta on.

      • setänasse

        Näin on ja pahenee, kuin hinkuyskä.


    • tuleeko.valtiontukia

      Mihin porvaripresidentti Sauli Niinistö unohti uudenvuodenpuheessaan kasvavat nälkäisten massat Hurstin leipäjonoissa?

    • Puntaripohjoinen

      Eipä näy musuja leipäjonossa. Ovat varastaneet suomalaisten verorahat loiselämään.

    • Anonyymi

      Venäläiset ovat tottuneet jonottamaan kaikkea ja ovat yliedustettuna tuollakin hurstin jonossa. Tukevaa sakkia, ei uskois kyllä nälkäiseksi.

    • Anonyymi

      Vaikeaa on päästä syrjäseudulta tuonne Hesarin jonoon. Messukeskus toimi paremmin. Sai syödä edes muutaman aterian jouluna. Tänä vuonna jää ruoka saamatta. Miten pelastusarmeija toimii ?

    • Anonyymi

      Kokoomus-EK mafia.

    • Anonyymi

      Ei yhteis ruokailu hyvä idea .kun allergiat riivaa ei voi syödä mitä vaan .täytyy itse laittaa ruoka .

      • Anonyymi

        Yhteisruokailu on tarkoitettu yksinäisille. Siinä ei ole tärkein asia ruoka vaan muiden seura.


    • Anonyymi

      Tommonen auttaminen on kuin pulujen syöttäminen, mitä enemmän syötät sitä enemmän ne lisääntyy. Pulut tai köyhyys ei poistu syöttämällä.nNälkä lähtee hetkellisesti, mutta kohta on taas uusi nälkä.

      Tuo Hurstin touhu on loputon ja toivoton oravanpyörä.

      Itse olen 90 luvun pankkikriisin lamavelkainen selviytyjä, pohjan alla on käyty taloudellisesti, selvisin jaloilleni ihan perusturvan avulla, ikinä en alentunut leipäjonoon. Nykyään ole erittäin hyvätuloinen.

      Älkää läträtkö viinan kanssa, itse en ole koskaan pulloon tarttunut.

      • Anonyymi

        Muistan ikuisesti ensimmäisen asiointini sossussa, mietin vaan että mitä vittua minä täällä oikein teen näiden spurgujen seassa, en kuulu tänne. Pakko oli kuitenkin apua pyytää kun tilanne sitä silloin vaati. Sinnittelin vuosia, sitkeys ja oma ahkeruus palkittiin ruhtinaallisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muistan ikuisesti ensimmäisen asiointini sossussa, mietin vaan että mitä vittua minä täällä oikein teen näiden spurgujen seassa, en kuulu tänne. Pakko oli kuitenkin apua pyytää kun tilanne sitä silloin vaati. Sinnittelin vuosia, sitkeys ja oma ahkeruus palkittiin ruhtinaallisesti.

        Ai niin, jos haluat pois köyhyydestä, älä ystävysty liikaa köyhien kanssa, pidä selvä hajurako oikeisiin luusereihin.


    • Anonyymi

      Siellä seisoo väkeä joka äänestää vasemmistoa. He äänestivät viherpunikkihallituksen valtaan ja nyt kun alkaa kusi jäätyä punttiin niin olkoon itkemättä vaan. Saivat mitä tilasivat.
      Neljä vuotta oli aikaa hoitaa nuokin jonot mutta ne vaan pitenivät. Kuten piteni hoitojonotkin.

    • Anonyymi

      Onko koskaan tutkittu noiden avunsaajien taustoja?
      Moniko oikeasti on ilman omaa syytänsä jonossa?
      Moniko on vain pihi ja hakee kassin kun sen kerran ilmaiseksi saa?

      Uskallan väittää että sosialiturvaakin hyödyntää todella iso joukko jotka selviäisiväi ilman tukea, siitä kun on vain tullut hyväksyttävää ja maan tapa.

      Tiedän että oikeita tarvitsijoita on ja heille apu kuuluukin, mutta kun se ahneus ja laiskuus rehoittaa myös.

    • Anonyymi

      Vitun huonosti on Hursti köyhiä "auttanut" samaa paskaa kun nuo jotka myös jo kymmeniä vuosia "auttaneet" Afriikan nälkäänäkeviä. Nälkäänäkevät sen kun lisääntyy.

      Sossu kun tietää että on tuollaisia vitun "hurteja" olemassa niin sossu voi hyvällä omatunnolla pienentää jaettua rahaa. Joutuu sitten entistä suuremmat määrät ihmisiä syömään noita "hurstien" jakamaa vanhentunutta paskaa.

      • Anonyymi

        Usein jopa matkakuluihin noihin jako paikoille kuluu enempi rahaa kuin mitä korvaukseksi saa sinne menosta tuota vanhentunutta elintarvike paskaa joista 90% poisheitettävässä kunnossa. Kelpaa lähinnä sioille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Usein jopa matkakuluihin noihin jako paikoille kuluu enempi rahaa kuin mitä korvaukseksi saa sinne menosta tuota vanhentunutta elintarvike paskaa joista 90% poisheitettävässä kunnossa. Kelpaa lähinnä sioille.

        Ennen kun rahat oli totaalisen loppu ja ruokaa ei ollut niin sitä saatto mennä lähikauppaan ja pyytää kauppiaalta vanhentunutta evästä säälistä. Ei rikkaat kehdanneet pyydellä.

        Nykyisin kun menet niin kauppias sanoo että hursti haki kaikki. Käy sieltä hakeen Sinne pääsee kun meet junalla sinne ja sitten bussilla sinne ja loput 20 kilsaa joko jalkasin taikka taksilla.

        Kyllä "hurstit" vaan vaikeuttaa köyhien elämää "laupeudentyöllään" rosvoaa perkele köyhien eväät.


    • Anonyymi

      Yhteisruokailu olisi parempi. Leipäkassin voi myydä, valmista ruokaa ei.

      • Anonyymi

        Mitä vikaa tuossa on että myyt jos sieltä haet ja toimitat köyhille kauemmaksi kun ne ei itse ole päässeet hakemaan. Joku köyhä saa siis ruuan silloin halvemmalla kuin kaupasta ostettuna.
        Hakija taas saa esimerkiksi rahoilla kossupullon. Ei ne tuolla jaa tuhansia kiloja yhdelle. Joten ei tuo isoa bisnestä ole.


    • Anonyymi

      Rikkaiden kateus kun köyhät saavat jotain ilmaiseksi!!!! Nehän vievät vaikka viimeisen leipäpalan köyhältä lähimmäiseltä. Miten ihminen saattaa ja pystyy olemaan noin paha toiselle?

      • Anonyymi

        Ilman hyviä rikkaita ei olisi mitä leipäjonoissa jakaa. Vihervasemmistoko vai ay-liikekö ne ruoat kustantaisi. Ei todellakaan sentinkään edestä. En ole kuullut Elorannan puhuneen leipäjonoista saati käyneen paikalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilman hyviä rikkaita ei olisi mitä leipäjonoissa jakaa. Vihervasemmistoko vai ay-liikekö ne ruoat kustantaisi. Ei todellakaan sentinkään edestä. En ole kuullut Elorannan puhuneen leipäjonoista saati käyneen paikalla.

        Onhan nuo kauppiaat nähneet että myymälävarkaudet pysyy kurissa kun ne jakaa ilmaiseksi ruokaa. Ei tuo mihinkään hyväntekeväisyyteen perustu.

        Kauppias säästää selvää rahaa kun se "hyvää hyvyyttään" jakaa homeista leipää ja porukat ei sentakia varasta kraavi-lohta.
        Tulee siis edullisemmaksi vähän heittää vanhentunutta ruokaa köyhille kuin palkata riittävästi vartijoita estämään myymälävarkaudet.

        Ja ottaahan kauppias tuon takia asiakkailta tuoreemmasta ruuasta reilua lisähintaa. Eli asiakkaat tuon maksaa eikä rikas


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan nuo kauppiaat nähneet että myymälävarkaudet pysyy kurissa kun ne jakaa ilmaiseksi ruokaa. Ei tuo mihinkään hyväntekeväisyyteen perustu.

        Kauppias säästää selvää rahaa kun se "hyvää hyvyyttään" jakaa homeista leipää ja porukat ei sentakia varasta kraavi-lohta.
        Tulee siis edullisemmaksi vähän heittää vanhentunutta ruokaa köyhille kuin palkata riittävästi vartijoita estämään myymälävarkaudet.

        Ja ottaahan kauppias tuon takia asiakkailta tuoreemmasta ruuasta reilua lisähintaa. Eli asiakkaat tuon maksaa eikä rikas

        En usko. Ei kukaan nälkäänsä varasta graavilohta. Se menee myyntiin pimeillä markkinoilla tai vaihdon välineeksi esim. huumeisiin.


    • Anonyymi

      IKL

    • Anonyymi

      KOKOOMUS KAPITALISTI NIINISTÖ SABOTOI HURSTIN VÄHÄVARASILLE, KÖYHILLE, TYÖTTÖMILLE TARKOTETTUA RUOKATARJOILUU MENEMÄLLÄ ILMASILLE EVÄILLE RUUILLE EIKÄ TAATUSTI MAKSANU LATIN LATIA SYÖMISIÄÄN. VARMAAN VALEHTELI HURSTILLE : oisin maksanu mutta lompakko unohtu linnaan. RÖYHKEYTTÄ ON JA POKKA PITI UKOLLA SÖI JA HÄIPY MAISEMAAN.

      • Anonyymi

        Ja taas puhutaan että hienoilla uudella Teslalla porukka sinnekin ruuanjakeluun kurvaili. Vai mikä lie auto Niinistöllä nyt onkaan.


    • Anonyymi

      Tärkein leipäjono on Kela. Asiakkaita on jonossa miljoona. Hurstin jono on hyväntekeväisyyttä. Kelan alasajoa ei korvaa mikään. Kerjääminen ei ole sosiaaliturvaa vaan rikollisuutta. Yhteisruokailu lienee huono vitsi.

      • Anonyymi

        Leipäjonon jonottajien pitöisi saada toimeentulotukea Kelasta eikä jonottaa pakkasessa ja lumituiskussa tuntitolkulla.


    • Anonyymi

      Piru oikeasti vaikuttaa kaiken pahan ihmisessä.

    • Anonyymi

      Anekauppaako se on?

    • Anonyymi

      Kuinka moni siellä jonossa ja tilaisuuksissa on ihan aidosta syystä?

    • Anonyymi

      Kaiken takana on nykyinen hallitus. Perussuomalaiset, EK ja Kokoomus.

    • Anonyymi

      Yhteisruokailu ei tule ikinä toimimaan. Suomalaiset haluavat olla yksin ja rauhassa. Hävettää olla köyhä.

      .

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5195
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3257
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1847
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1385
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1287
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe