Mistä saatte apua kun olette rahattomia

köyhyys-

Vai osaatteko säästää sen verran ettette ole koskaan rahattomia?

49

2798

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • velilainaaaaa

      Saan veljeltä rahaa lainaksi ni pärjää

    • olenpihi

      Olen aina ollut se, joka auttaa muita kun ovat rahattomia. Jo lapsena autoin äitiä, jolla ei ollut loppukuusta ruokarahaa. Ei äiti juonut eikä tupakoinut, mutta ei vaan osannut käyttää rahaa niin että olisi riittänyt. Se on sellainen, että tuhlaa ja nauttii aina heti kun saa rahaa. Nykyään tulot mulla ja veljellä saman verran, ja mulla riittää, sillä ei riitä. Veljellä menee päihteisiin, joskus annan sille rahaa. Vaikka ei se koskaan maksa takaisin, niin se auttaa kuitenkin joissakin korjaustöissä. Minun huvit on ilmaisia ja halpoja niin rahaa jää säästöön.

    • pankistarahaa

      Yleensä talouteni on niin vakaalla pohjalla, että rahat ei ole ihan loppu. Joskus kuitenkin käy niin, että rahat ei riitä kaikkiin yllättäviin menoihin tai minun saamiseni tehdyistä töistä tai palveluksista ei tule ajallaan, niin joudun lainaamaan rahaa pankista. Joskus "lainaan" rahaa joltain laskuttajalta, eli sovin laskun maksamisesta myöhemmin ja maksan siitä pienen koron. Pienen lainan jos ottaa pankista, on siinä niitä kuluja herkästi paljon enempi, mitä korot tekee. Pienen summan voi siten lainata joltain laskuttajalta, kun sopii maksuajasta.
      Suurempia summia olen lainannut sitten pankista esim. asuntoremppaan, koska korko on aika edullinen, nyt alle 3% ja suuremmassa summassa ei ne muut kulut tunnu niin paljon.
      Ruokaa minulla on aina varastoissa sen verran, että sen puoleen ei ole hätää, vaikka rahaa ei olisikaan. Lisäksi ruokaa voi hakea aina ilmaiseksi EU-ruoka-apuna, että ei tarvitse välttämättä ostaa ruokaa lainkaan.

    • Pitkäaikatyötön

      Rahattomuus on minulla harvinaista.
      Toisinaan on kyllä käynyt niin, että tulojen vähennyttyä en ole ehtinyt riittävän ajoissa pienentää menoja. Silloin olen joutunut soittamaan lisää maksuaikaa puhelumaksun hinnalla, kuten eräänä syksynä kävi terveyskeskuksen hammaslääkärilaskulle.

      Aktiivimallin tm-tuen leikkaukseen varauduin pienentämällä ennakonpidätystä, mikä tänä vuonna kattaakin koko leikkauksen, kun maksoin alkuvuodesta 20 %:n mukaan. Toivottavasti loppuvuonna työnhaku onnistuu, jottei tarvitsisi olla jatkuvasti toimeentulosta huolissaan.

    • luottohäiriöööööö

      Suomessa on 300 tuhannella ihmisellä luottotietietohäiriö merkintä niin tuosta määrästä voi pohtia ihmisten rahan käyttöä.

      • fgghd

        Pikavippi . Tarviiko tohon muuta sanoa.


      • Anonyymi

        Osa vekaantumisesta johtuu diitä että on luonteeltaan liian kiltti ja pyörii väärässä seurassa jossa joku pomottaa ja vaatii tekemään käskyn mukasn. Kiristää jos ei saa haluamaansa.


      • Anonyymi
        fgghd kirjoitti:

        Pikavippi . Tarviiko tohon muuta sanoa.

        Todellakin. Tuollaset pikavipit ja mainokset helpoista lainoista pitäisi lailla kieltää. Ne houkuttelevat ihmisiä ylivelkaantumaan ku ei vaadita lainan vakuuksia. 10 000 lainan saa liian helposti. Ei välttämättä ldinanottajakaan tajua miten pitää toimia että saa velsn hoidettua.


      • Anonyymi

        Mutta ei niitä peritä,jos oot työtön. Tai pääset eläkkeelle. Muista suojaraja suojaraja...


      • Anonyymi

        Noh noh eipäs analysoida. Itellä meni pikkuhiljaa. Tuli tilailtua kaikkea ja masennus,jolloin ajattelin mitä väliä enää millään...


      • Anonyymi

        Jokainen luottohäiriömerkintä on itse aiheutettua. Se ajatus siitä, että olisi muka käynyt pahin mahdollinen skenaario. Luotto on riski. Ja joskus se riski toteutuu. Riskin toteutumiseen riittää luotto.


    • roletaari

      En saanut apua mistään. 1966 vuoden keväällä olin 4 vuorokautta sekä rahaton, että ravinnoton.
      Ei ollut sen sortin kavereita joilta olisin voinut lainata koska olin tuntenut heput vasta pari viikkoa ja porukka koostui kaiken sortin kepuleista ja huijareista. Kukaan ei luottanut keneenkään.
      Olin myynyt laivalta ostamani viinat, silloin 0,7l ja savukkeet, 1 kartonki.
      Tanskalainen työkaverini, entinen sammakkomies, piti minut käärityissä sätkissä ensimmäiseen tiliini saakka.

      Tuon jälkeen en ole koskaan ollut täysin rahaton vaan olen kärsinyt niukkuuden etukäteen. Jos ei Siperia, niin nälkä opettaa.

      • Anonyymi

        Paras nälkäjakso on ollut 1.5 vuotta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paras nälkäjakso on ollut 1.5 vuotta.

        1,5 vuotta pelkällä kraanavedellä?


    • kaikkieiopiiiii

      Kaikki ei opi rahankäyttöä vaan laitetaan haiseen vaikka samat tai pienemmät tulot niin jotkut pärjäävät kun taas toiset ei sitten millään.
      Rahan lainaamisesta sen verran ettei kaikkien kanssa kannata harrastaa. Ei kaikki maksa takas.

      • Anonyymi

        Se on totta. Lainaan kavereille,jos kyse 5-10€ summasta. En enempää. Koska jos tuon jättääkin maksamatta,en mene konkurssiin,mutta kaveruus loppuu kyllä


    • Anonyymi

      Postilakko teki todella monen ihmisen ahdistuneekdi. Laskut tulevat ryppäissä ja töiyä ei ole saanut tehdä. Palkka ei tule normaalisti maksuun. Kuka on se henkilö joka voi nruvoa mistä saa kriisiapua perhe jossa ollaan avoliitossa. Ulosottovelkaa msksetaan kuukausittakn palkasta joka tulee 2 krt kuukaudessa. Taloudessa mies käy töissä keikkahomissa nainen raskaana ja työtön. Nainen ei kykene nirmaaliin työelämään sairsukdiensa vuoksi. Mistä yllätyävään laskujen maksamiseen saa apua ettei tule keskenmenoa ja asunto lähde alta. Jos sukulaiset ha tuttavat eivät pysty auttamaan. Nuoripari kokee olevansa pahassa ahdingossa.

    • Anonyymi

      Kyllähän tuossa jo tarpeeksi asioita mm, ulosotto ja heh laskut tulee yllätyksenä.

    • Anonyymi

      Mulla on sugar daddy,jos niin voin sanoa. Kuitenkin saan ns taskurahaa hältä,pikkuisia lemmenpalveluksia vastaan. Ja toinen on diakoni,josta ei kyllä rahaa välttis saa,mutta ruokaostoihin korttia tai lappua. Teen myös pieniä kotihommia tutuille,saan pientä taskurahaa,joka ei siis vaikuta tuloihin. Aina sitä jotain keksii.

    • Anonyymi

      Säästäminen ainoa keino pärjätä.

      • Anonyymi

        Säästäminen on turhaa jos käyttää rahaa vain todella välttättömään!


    • Anonyymi

      Laskut ei tule yllätyksenä ja ruokaa on aina kotivarana, joten yllättäväkään menoerä ei tuota kovin suuria vaikeuksia. Laskujen kanssa voi lisäksi sopia maksuaikaa, jolloin saa "lainattua" rahaa kohtuullisella korolla ja se antaa pelivaraa jos yllättävää rahanmenoa.
      Ruokaa saa aina, vaikka ei olisi rahaakaan, EU-ruoka-apua jaetaan jokaisella paikkakunnalla ilmaiseksi. Pantillisia pulloja ja tölkkejä voi kerätä hieman varastoonkin, vie sitten palautukseen isomman satsin. Muutamalla pantillisella tölkillä saa ostettua jo vaikka kaurahiutaleita, jos ei viitsi mennä hakemaan EU-ruoka-apua.
      Dyykkaamalla löytää hyvää myytävää tavaraakin, joskus hyvinkin arvokasta millä saa rahaa. Nytkin löysin dyykkaamalla roskiksesta lähes uuden täysin toimivan pölynimurin kaikkine varusteineen, siitä saa helposti muutaman kympin. Joskus on löytynyt tosi arvokkaita kirjoja jätepaperikeräysastiasta, oli joku heittänyt 1000€ kirjat keräysastiaan! Nykyään nettipalstoilla on niin helppo myydä, kun ilmoittaminen on ilmaista. Hyvälle tavaralle löytyy ostaja parhaimmillaan muutamassa minuutissa! Nopeimmat kaupat olen tehnyt tori.fi palstalla, ostaja löytyi 2 minuutissa ilmoituksen julkaisemisen jälkeen ja ostaja kävi tuomassa rahat minulle parin päivän päästä.

    • Anonyymi

      Seurakuntien toimistoista voi kysyä, yksi seurakunta ainakin antaa 100 e lahjakortin ruokaan.
      Ennen vanhaan kunnilla oli sosiaalitoimisto mistä sai rahaa, en tiedä onko enää.

      • Anonyymi

        Seurakunnalta saa EU-ruoka-apua ja voivat maksaa jonkun pesukoneen, mutta rahaa jaetaan vähempi. Kaveri kertoi juuri, että saa 25€ viikossa kupongilla, jolla ei voi ostaa alkoholia ja pelata rahapelejä,
        Sossusta sai ennen jopa "pörräysrahaa", nyt ovat nihkeämpiä. Sossu kyllä maksaa tietyillä järjestelyillä suuriakin summia, mm. muuttokustannuksia ja takuuvuokria, sekä sähkölaskut ym., mutta ei maksa rahana suoraan.


    • Anonyymi

      suu säkkiä myöten.jos olet nuori KOLUTTAUDU AMMATTIIN.paperit ku on. töitäkin on.ei se sossu ole muuku hätävarjelukeino,ku elämä romahtaa IHAN OIKEESTI.nyt se on monen TAVOTE kupata.siin sitä viel ois joku uus "MINISTERI"salkku.ku eihän näille perheet MAHA mittää?on kokemusta.

    • Anonyymi

      Seurakunnalta ei saa koskaan mitään. Teen sitten pimeetä hommaa josta tienaa suht hyvin ettei nälkää tarvii kärsii. Nyt talvella kun tulis lunta niin lumenaurausta olisi, kyllä vanhukset soittaa minulle, mulla pieni traktori ja kolaan myös kolalla ovien edustat. voi tienata 400 euroo kuussakin jos tulee paljon lunta, bensaaan menee siinä 40 euroa. Kesällä teen kaikkea, kaivan kantoja ylös, viime kesänä kärräsin maata, kaivoin ojaa, asettelin pihakivee ja sellaista pientä hommaa.

    • Anonyymi

      Apua On nyt Kysymys Mistä

    • Anonyymi

      Olen kerran elämässäni ollut 4 vuorokautta täysin syömättä ja juomatta muuta kuin kraanavettä. Ei ollut vaihtoehtoja.
      Tuo oli viimeinen kerta.

      Ei ollut äidin jääkaappia, ei isän lompakkoa, ei kavereita joilta olisi voinut pyytää vippiä. Silloin ei ollut pikavippimahdollisuutta eikä luottokorttia.
      Myymälävarkaus ei sopinut moraaliini. Tuon jälkeen olen suhtautunut köyhyyden valittajiin hieman skeptisesti.

    • Anonyymi

      Pullojen keräys auttaa, samoin köyhäin työt. Tosin työt eivät auta paljoa, koska köyhäin työt vievät suhteessa paljon aikaa.

    • Anonyymi

      Ryöstämällä ja varastamalla sitä on toimeen tultu.

    • Anonyymi

      Seinästä repäisen sitä rahaa kun on tarvis ja tilillä rahaa.
      Hätävarana on sitten se jemmatili eli otan lainaa itseltäni.

    • Anonyymi

      Tuurilla mennään ja toivon, että rahat riittävät.

    • Anonyymi

      Yleensä talouteni on niin vakaalla pohjalla, että rahat ei ole ihan loppu. Joskus kuitenkin käy niin, että rahat ei riitä kaikkiin yllättäviin menoihin tai minun saamiseni tehdyistä töistä tai palveluksista ei tule ajallaan, niin joudun lainaamaan rahaa pankista. Joskus "lainaan" rahaa joltain laskuttajalta, eli sovin laskun maksamisesta myöhemmin ja maksan siitä pienen koron. Pienen lainan jos ottaa pankista, on siinä niitä kuluja herkästi paljon enempi, mitä korot tekee. Pienen summan voi siten lainata joltain laskuttajalta, kun sopii maksuajasta.
      Suurempia summia olen lainannut sitten pankista esim. asuntoremppaan, koska korko on aika edullinen, nyt alle 3% ja suuremmassa summassa ei ne muut kulut tunnu niin paljon.
      Ruokaa minulla on aina varastoissa sen verran, että sen puoleen ei ole hätää, vaikka rahaa ei olisikaan. Lisäksi ruokaa voi hakea aina ilmaiseksi EU-ruoka-apuna, että ei tarvitse välttämättä ostaa ruokaa lainkaan.
      Kerään aina kohdalleni osuneet pantilliset pullot ja tölkit, joita on sitten kotosalla varastossa ja jos rahat oikein tiukalla, otetaan nuo pantit kauppareissulle mukaan ja niillä panteilla ostetaan vain välttämätön.
      Kotona meillä on todellakin AINA jotain kotivaraa ruokaan ja taloustavaroihin liittyen, että akuutti rahapula ei iske niin pahasti.

    • Anonyymi

      Käyttötililtä löytyy 681€ ja säästötilillä tasan 8500€.

      En ole ollut ikinä palkkatöissä.

      • Anonyymi

        Käyttötilillä on: 2035,94e
        Säästötilillä nyt: 8800e
        Erillinen säästötili: 2000e
        Käteisenä kaapissa: 650e

        En ole minäkään koskaan ollut palkkatöissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käyttötilillä on: 2035,94e
        Säästötilillä nyt: 8800e
        Erillinen säästötili: 2000e
        Käteisenä kaapissa: 650e

        En ole minäkään koskaan ollut palkkatöissä.

        Ei kannata mennäkään.

        Ihan hyvinhän tässä tulee toimeen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kannata mennäkään.

        Ihan hyvinhän tässä tulee toimeen.

        Eläkkeel oon ja hyvin toimen tulee juu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eläkkeel oon ja hyvin toimen tulee juu.

        Eläke riittää loistavasti kuukauden menoihin kun korona-aikana ei voi tuhlata turhuuksiin.
        Välttämättömien menojen jälkeen tilille jää aina mukavasti rahaa.
        Se onkin ihan hyvä kun on takana eläkettä kerryttänyt 40 vuoden työura.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eläke riittää loistavasti kuukauden menoihin kun korona-aikana ei voi tuhlata turhuuksiin.
        Välttämättömien menojen jälkeen tilille jää aina mukavasti rahaa.
        Se onkin ihan hyvä kun on takana eläkettä kerryttänyt 40 vuoden työura.

        Itse olen alle 30-vuotias ja eläkkeel kelan päätöksen seurauksena, xd


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eläke riittää loistavasti kuukauden menoihin kun korona-aikana ei voi tuhlata turhuuksiin.
        Välttämättömien menojen jälkeen tilille jää aina mukavasti rahaa.
        Se onkin ihan hyvä kun on takana eläkettä kerryttänyt 40 vuoden työura.

        Mulla jää ainakin 5v laskematta eläkkeeseen. Päättivät aloittaa laskeen vasta tiettynä vuonna. Ei 40v työura vaikuta eläkkeen määrään, ainakaan enää..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulla jää ainakin 5v laskematta eläkkeeseen. Päättivät aloittaa laskeen vasta tiettynä vuonna. Ei 40v työura vaikuta eläkkeen määrään, ainakaan enää..

        Todellakin monella ei kertynyt mitään ikävuosista 18-23, sillä ennen eläkettä alkoi kertymään vasta 23 ikävuoden jälkeen. Mullakin meni 3,5 vuotta tehtaalla hommissa eikä siitä tullut mitään eläkettä vaikka oltiin kaikki juhlapyhätkin hommissa.


    • Anonyymi

      Tt tuoesta maksetaan kaikki lakjut ja saa viel käyttörahaa sitten on työttömyyskrovaus ja kaikki muut tuet. Rahaa tule tuista niin paljon ettei tarvi olla töissä.

      Eletään kuin eduskunnassa, mennä ja tullaa ja ollaan vaan tilille tulee pyytämättä yllätyksenä aina rahaa. Raha pulaa ei ole ollut, ruokaa riittää ja vaatteita ja vatkoja nyt, niin elämä on mallillaan. Joka viikko joku tuki tulee.

    • Anonyymi

      Säästöön jäätävä vähintään 50 e/kk. Ainoa keino lainata jos ei selviä. Aina edullista ruokaa pakkasessa.

      • Anonyymi

        Legendaarinen jemmatili on erinomainen keksintö, sieltä saa aina kulutonta lainaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Legendaarinen jemmatili on erinomainen keksintö, sieltä saa aina kulutonta lainaa.

        Mukavasti on säästötilille kertynyt kuukausittain rahaa kun on säästellyt jo vuosikausia.
        Tuollaista satasen pottia kun siirtää eläkkeestä syrjään joka kuukausi, niin sitä ei edes huomaa ja kuitenkin kertyy tilille muutamassa vuodessa sievoisia summia. On helppo ostaa tarvittaessa vaikka uusi jääkaappi tai pesukone tai jopa molemmat .
        Ennalta arvaamaton lisämeno tai kesälomamatka ei heilauta taloutta minkään vertaa, kun voi aina lainata jemmatililtä sopivan summan eikä siitä aiheudu mitään kuluja.


    • Anonyymi

      Porukat, eli vanhemmat antavat aina hyvin hilloa. Kesäkuussa antoivat pari tonnia kesälomarahaa.

      • Anonyymi

        Mulla oli aika tiukkaa taloudellisesti, mutta reilun parinsadan tuhannen euron perintö antoi hyvin käyttörahaa laskuihin ja elämiseen muutenkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mulla oli aika tiukkaa taloudellisesti, mutta reilun parinsadan tuhannen euron perintö antoi hyvin käyttörahaa laskuihin ja elämiseen muutenkin.

        Tuolla rahamäärällä onkin jo vähän pidemmälläkin sihdillä rennompaa rahan kanssa.

        lajijasuris


    • Anonyymi

      Matuilla tuntuu olevan mut tuskin lainaavat !!!

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1863
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1426
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe