Toimeentulotukeen 50% tasokorotus!

Taso.korotus

Nythän se on alle viisisataa, sillä pitäisi kuukausi elää, ei se riitä! 750 euroa kuussa olisi kohtuullinen määrä, se takaisi ihmisarvoisen elämän.

Uskon ja toivon että kun seuraavan hallituksen pääministeri on Antti Rinne ja hallituksessa on mukana myös vasemmistoliitto ja vihreät että tasokorotus tehdään. Porvarit eivät muuta tee kuin köyhiltä leikkaavat!

35

646

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valehteleekaikki

      Sitä tekee kaikki hallitukset puolueesta riippumatta. Vaal alla on hyvä luvata ja olla tasapuolinen, mutta kun valtaan pääsee ja iso tilipussi on luvassa, niin ei siinä kuule k köyhien auttaminen ole ensin mielessä, kyllä ne leikkaukset on jokaisen poliitikon takaraivossa ensin, koska siitähän heidät palkitaan. Ja siitä valehtelusta. Puhua he osaavat kaikki, mutta teot on sitten toinen asia.

    • väliaikainennnnn

      Päin mäntyähän aloitus on kun toimeentulotuki tarkoitettu väliaikaiseksi ja ihme kuvitelma että olis joku kansalaisraha.
      Vaalit ens huhtikuussa niin ei uusi hallitus mitään erikoista pysty tekemään niin ainakaan että rahaa lisää tulis.
      Aivan riittävällä tasolla toimeentulotuki nyt.

      • dkkdkdkkdkdkd

        Miksi sitten suomessa on paljon käyhiä ihmisiä?


      • Rehellinen

        Jos tippuu toimeentulotuelle niin sieltä on vaikea päästä pois,minusta sen vois lakkauttaa ja kaikille työmarkkinatuki ja se olis 700 ekua käteen


    • Brutto2480e

      Jos tulee 750 euroa, niin jään heti pois töistä ja alan nostaa tukea. Se on enemmän, kuin mitä minulla jää tällä hetkellä palkasta käteen verojen ym maksujen, työmatkojen, vuokran ja sähkölaskun jälkeen.

      • niimpääääää

        Sinänsä omituinen aloitus että sellaisille lisää rahaa jotka jouten vaan on. Kyllähän ennenvanhaankin ihmiset tekivät pitkiä työpäiviä eikä rahaa ollut.


      • Rehellinen

        Oletpa tyhmä että teet töitä noin huonolla palkalla,no herrat kiittää mutta turhaan purat kiukkuasi työttömiin kun kerta olet tyhmä


      • PimpeliPompeli

        Sama juttu verojen yms maksujen jälkeen ei elämiseen ei jää mitään, eli työ ei ole kannattavaa.

        Eläkertymä aivan olematon pienstä palkasta laskekaapaknellä pieni palkka n 20ekeä vuodessa eli plus miinus nolla.

        Nyt työllisyyttä hehkutetaan, mutta suurin osa työllistyneistä saa alipalkkaa, minimiä ovat ns suojatyössä yks yrittäjillä ja saavat siitä vielä Valtion tuet itselleen. Näin Sipila ja Orpo ovat asiat junailleet.

        Muistakaa äänestäjät eni vaaleissa ketä oikeasti äänestätte sillä kansanedustajan palkka on todella suuri ja eläke sen myötä eli eduskuntaan ei kannata edustaa näitä Hakkaraisia, Orpoja ja Sipilöitä yms Harkimoita.

        Kuka näitä lahopäitä äänestää eduskuntaan kun eivät saa mitään muuta kuin suomen asiat sekaisinja velkaa lisäämällä.

        Tämä työllisysytavoite on vain silmänlumetta, jotta niilläkin säästyvillä varoilla voidaan saada Trumpin ja putin juomingit maksettua!Sikamaista toimintaa.
        Olisi laitettu sekin raha suomen vanhuksien hyvään hoitoon.


      • Rehellisesti

        Tuo ei aivan pidä paikkaansa "Brutto2480e". Jos asunto on työn takia toisella paikkakunnalla tai ajomatkat pitkiä, ne huomioidaan verotuksessa ja veronpalautuksia todennäköisesti tulee. Ja täytyyhän vuokra ja sähköt maksaa siitäkin 750 euron tukirahasta.


    • liikaaporukkaaa

      Liikaa porukkaa siihen nähden mitä työpaikkoja ja köyhyyttä sitten niillä kenellä ei töitä elikä jos haluaa parannusta taloudelliseen tilanteeseen niin repiä itsensä töihin. Jotkut lähtevät pidemmällekkin töihin ja toiset lamaantuu, parisuhteet kariutuu ja sitten istuu yksin yksiössä kurjuudessa.

    • ftjftyjt

      Puhuahan tekin osaatte ja teot jää tekemättä. Ei kukaan maksa tonnin vuokraa yksin jos ei oo ihan aivokuollut simpanssi.

    • huuhaaa

      Mitä parannusta se on jos joudutkin vielä asunnottomaksi vai pitääkö täällä tappaa joku päänaukoja saatana. Kyllä noihin muuttoihin saa työnnettyä viimesetkin killnkinsä ja kun ei enää oo niitä ei sitten tehdä. Se sitä.

    • ftjftjtj

      Kysypä itseltäsi haluaisitko sinäkään olla kenenkään muuttoapuna kun kaikki tietää mitä perseen vittua ne muutotkin on joka ikinen kerta. Siinähän vois joutua vaikka TÖIHIN. Availe siinä sitten aina sähköjä ja hommaile kotivakuutuksias, just joo. Sekin on takuuvarmaa ettei yksityinen vuokraile tosta vaan kellekään yhtään mitään. Jos on vielä luottotiedot karilla noita kotivaakutuksiakin on sitten erittäin kiva yrittää saada yhtään mistään.

    • yhtälö.ei.toimi

      Pienellä rahalla kalliita vuokria ei kukaan maksele, totuus vain on tämä vaikka mitä päänaukojia olisi.

      • Just_joo

        Vuokrista maksaa Kela tukea tässä maassa liikaakin. Suurin osa menee Helsingin seudulle vuokranantajien kirstuihin.


      • hehhhheh

        Pienellä rahalla ne ei edes vuokraa kallista kämppää, heh heh. Se lukee siellä ihan selvästi hakuehdoissakin. Työttömänä tarvii edes hakea ainakaan, heh heh.


      • köyhämaalainen

        Se on hyvä että on kalliit asumiskulut Helsingissä suomi on liian Helsinki keskeinen mutta hyvä näin,
        Helsingin vuoralaiset/ valtio maksaa minunkin lämmityskuluni kun hoksasin ostaa halpaan aikaan asuntoja helsingistä.


    • KöyhäKapitalisti

      Korotus olisi periaatteessa paikallaan, mutta saannin ehtoja olisi myös tiukennettava. Tarkoitan ylipäänsä sosiaaliturvaa. On kestämätön tilanne, kun sosiaalimenot kasvaa koko ajan ja samalla työtätekevien määrä pienenee. Kaikkein omituisinta on se, kun maksetaan henkilöille jotka eivät edes halua opiskella tai tehdä työtä vaikka pystyisivät kyllä. Nytkin valtio ottaa velkaa vaikka ollaan nousun huipulla!

      Niin no, eipä ole paljon aikaa kun oli vihervasemmistoa hallituksessa ja kuinkas siinä kävi ;)

    • kumma.juttu

      No kai se on kun ulosotossa oleva tajuaa että töitä ei kannata tehtä.

      • mikseimukaaaaa

        Miksei mukamas kannata käydä töissä jos ulosotossa niin tulis siinä samalla maksettua velkoja ja aikansa kun maksanut niin velkajärjestely. Sitten asia aivan eri jos ollut vaikka entinen yrittäjä ja verovelkoja ja kiinteistöjen ulosmittaus ni tuon jälkeen ei päivääkään töitä.
        Oikeusprosessin häviäminen tai vakuutusyhtiön langettava maksu.


      • hinkel

        Ulosotossa pääsee kuiville viidessä vuodessa. Mutta se edellyttää että on töitä. Velkajärjestelyjä ei tehdä työttömyys ja toimeentulotuki asiakkaille.


      • ersherg

        Vuokra asunnonko meinasit ulosmitata, kiähkiäh. Jälkimmäinenkin on väärä tieto sillä työtön saa velkajärjestelyssä 0 maksu ohjelman jos on varaton. Varatonhan ei sitten mitään lainaakaan saa sen nyt luulis kaikkien jo tajuavan.


      • kalevi--
        hinkel kirjoitti:

        Ulosotossa pääsee kuiville viidessä vuodessa. Mutta se edellyttää että on töitä. Velkajärjestelyjä ei tehdä työttömyys ja toimeentulotuki asiakkaille.

        En ole päässyt kuiville vuoden 2009 jälkeen, edelleen otetaan eläkkeestä ja velka ei ole lyhentynyt yhtään, vaikka oikeaa velkaa on 2000e, niin kulut onkin 3000e. No, yritin velkasaneerausta saada 2009, sanottiin, että tulojen vähyyden takia ei onnistu, lupasin maksaa edes 50e kuussa, niin ei käynyt? Laitettiin varattomaksi, niin ulosotto loppui pariksi vuodeksi. Hain hyväpalkkaiseen vuorotyöhön, jossa kuulemma työ olisi niin yksitoikkoista samaa liikettä, ettei työvoima voinut suositella minua, kun olin ylikoulutettu? Mutta, minulle se olisi sopinut palkan (4-5000e kk vuoroista riippuen) ja pitkien vapaiden takia, jotka tulee 5-vuorotyöstä. Mutta, tarjottiin kyllä 1500e/kk palkkaa olevaa työtä, jossa piti olla oma autokin käytössä ja remonttihommia viisi päivää viikossa? En mennyt,kun en ole remonttiammattilainen ja palkka oli niin pieni, etten olisi ollut kiinnostunut koko alasta. Minua motivoi hyvä palkka, vaikka siitä olisi mennyt enemmän veroa, mutta olisin saanut työmatkavähennyksen verotukseen. Nyt sitten vuosia myöhemmin jouduin jäämään sairaseläkkeelle toistaiseksi ja ajattelin, että nyt eläkkeestäni vuodessa maksan velat tai ulosoton pois, mutta vuokran ja sähkölaskun jälkeen elämiseen jääkin n.500e, kun vouti viee kaiken ylimääräisen ja viimeksi sanoi, kun kysyin, että koska loppuu tämä velkahelvetti, niin sanoi, että 2024 , kun tulee 15v täyteen, niin velat vanhenee ja vihdoinkin saan luottotiedot kuntoon. Mutta, 15 vuotta luottokiellossa on enemmän, kuin murhasta saa?Kunnon keno tai lottovoitto voisi pelastaa minut tältä lopusta viidestä kituutusvuodesta.


    • niinainiinjoo

      750e kuussa riittää, vaan entäpä maassa.. trsk

      • eiriittäskuussaaa

        Ei riittäs alkuunkaan kuussa 750eur mihinkään jo pelkkä lento sinne ja syöminen sitten ni yhden lautasillisen ruokaa varmaan saisit tuolla 750eur, vesilasi 50eur mukillinen.


      • Hihihih

        Ja onneks sitä tuttua ja turvallista makaroonia...


      • hihhihh

        Taiat olla aika makarooni.


    • 99089898

      Jos et ole nälkään kuollut, taso on tällä hetkellä riittävä. Kannattaa pitää mielessä mikä on toimeentulotuen tarkoitus.

      • hrrdry

        Se ei ole ryyppäystä varten, ei rahapelejä varten, ei lainan maksuun tarkoitettu, kohtuulliset vuokrat hyväksytään. Jotkut reikäpääthän voi ajatella siitäkin mitä huvittaa kun niitähän riittää.


    • Nyt_riitti
      • Pitkäaikatyötön

    • eitoimtuki

      Toimeentulotuki ei ole mikään kansalaisraha ja joka sitä nyt saa niin nippa pärjää onkin tarkoitus.
      Turha kuvitella mitään elintasoa. Toimeentulotuella jos elää ni soppaa keitellä.

      • dfnh

        KAljasoppaa ??


    • turhautunuteläkeläinen

      kun on köyhän ja keskituloisen rajamailla ei saa mitään avustuksia ja eäkekki leikkaantuu 2 posenttia vuodessa niin mihin tässä uskoo

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1818
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1809
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      76
      1592
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe