YLE: LAISKAT TYÖTTÖMÄT eivät marjasta.

Oksettava-valhemedia

Kokoomus-YLE järjestää vuosittain solvauskampanjan, missä ”asiantuntijat” syyllistävät työttömiä siitä että valtaosa marjasadosta jää joka vuosi metsään. Kaupunkilaistunutta kansaa aivopestään uskomaan marjoja olevan metsissä niin paljon, että poiminta missä tahansa kannattaa, kunhan viitsii. TOTUUS on täysin muuta, minkä ”asiantuntijat” hyvin tietävät, mutta eivät kerro.

Yli 90 % marjamaiden pinta-alasta tuottaa niin vähän satoa, ettei poiminta ihmistyönä kannata sillä hintatsolla mitä maksetaan. Suurin osa marjoista jää metsiin vain ja ainoastaan, koska poiminta kannattaa vain parhailla paikoilla jotka ovat hyvin harvassa, ja joihin kerääjiä on jo liikaakin.

TÄSSÄ VALHEMEDIALLE AMMATTIPOIMIJAN FAKTAA YLI 40 VUODEN KOKEMUKSELLA.

1980 ja -90 luvuilla marjoista maksettiin yli tuplahintaa nykytasosta, ja oli paljon työttömiä ”marjahommissa”. Tuolloinkin poiminta oli järkevää vain alle 10 %:lla kaikesta siitä pinta-alasta, missä marjoja kasvoi, mutta marjaa kertyi ostajille hyvin.

Cooperin testeissä juoksin usein 3 500 m. Hyvä kunto ja paikallistuntemus auttoivat siten että tienasin parhaina vuosina lakalla, mustikalla ja puolukalla yhteensä jopa 20 000 – 30 000 mk välille. Pitkiä päiviä ja pyöreitä viikkoja heinäkuun puolivälistä aina kunnes talvi lopetti rakkulapuolukan poiminnan.

Nykyhinnoilla vain 1-2 % marjamaista on sellaisia missä poiminta kannattaisi, jos sadot saisivat kypsyä valmiiksi. Mustikan kasvupaikoista ne kannattavat alueet on viime vuosina lähes poikkeuksetta tuhottu ulkomaalaisten toimesta haravoimalla heti kun on vähän sinertänyt, jolloin nekin paikat on tuhottu ennen kypsymistä. Eli jo ennen kuin suomalisella olisi ollut järkevää mennä niitä poimimaan. Myös lakkaa ovat ulkomaalaiset alkaneet poimia raakileina.

Suotavaa olisi että YLE lopettaisi kansan tahallisen aivopesun valheillaan, ja ryhtyisi kertomaan totuutta siitä, miksi marjasadot jäävät metsiin. JOS mustikasta maksettaisiin 5-8 €/kg sen yhden euron sijasta, ja muistakin marjoista 2-3 kertaa enemmän, poimisivat suomalaiset työttömät marjoja sieltäkin missä niitä on kohtalisen vähän. Juuri siksi koska poiminta olisi kannattavaa, eikä tappiollista.

44

522

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei_Yle_lopeta

      kyseistä kampanjaa koska Kokoomus laittoi Yle:n johtoon oman miehensä että tulee mieleisiä uutisia.

      • raiskarimamuihin.väsynyt

        Mutta terroristit ja luku ja kirjoitustaidottomat matut ovat unelmaa, rikkautta.


      • MustikkaMusta

        Oletko nähnyt terroristeja ja matuja marjametsässä.
        .
        Ei niitä siellä näy, koska kantaväestö on valjastettu ruokkimaan ne asumuksiinsa.


      • Kokoomusuutiset

        Katsos joku muukin ymmärtänyt kokoomusomisteisen propagandamedian metkut. Nykyään valtamedia suoltaa monesta tuutista samaa poliittisideologista paskaa jota mietitään aivopesuvaikutuksen maksimoimiseksi.

        "Marjat jäävät metsiin? Thai-poimijat vähentyneet"
        https://www.ilkka.fi/1.2682926

        On sana levinnyt Thaimaassa että Suomen marjanpoimijan jobi ei lyö leiville vaikka Suomen valtamediakin puhuu kalavaleitakin suuremmista 200 litran päiväsaaliista mustikkaa.

        Totuus on se että Thaipoimija maksaa välittäjälle, matkansa, täällä asumisen, ruuat ja matkat marjametsään ym. Tekee n. 16 tuntisia työpäiviä ja monet joutuvat tyytymään takuupalkkaan 20 euroa päivässä kun 100-200 litran mustikkasaalit olivatkin vain marjariistäjäfirman kusetusta. 20 euroa päivässä 16 tunnin duunista on aika vähän 1,25 euroa tunnilta josta maksetaan siis Thaimaa-Suomi-Thaimaa tulo-paluumatkat, välittäjän palkkio, asuminen, ruoka, siirtymiset autolla marjapaikkoihin jne. jne. Osan Thaipoimijoista paluumatkan ja sen odottelun Suomessa maksavat veronmaksajat kun jäävät niin paljon miinukselle.

        Viime vuonna: Missä v*ssa ovat ne IS:n ja muun valtamedian hehkuttamat 200 litraa päivä poimintamäärät?
        Tai oliko taas tarkoitus syyllistää vain "laiskoja" Suomen työttömiä propagandamedian toimesta?
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15041796/thaipoimijoiden-200-litran-marjasadot

        Kokoomuksen ja kepun Suomeen haluama ulkomaisen työvoiman tarveharkinnan poisto Eta ja EU-maiden ulkopuoliselta työvoimalta laajentaa tätä 1,25 e/tunti palkkausta uusille aloille.
        Väittävät tosin että näin maahan saadaan eri alojen ammattilaisia ja asiantuntijoita, mutta unohtavat mainita että jo nyt noin 3.000 euroa tienaavat pääsevät Suomeen ilman tarveharkintaa, eli tarveharkinta on tarkoitettu vain matalapalkkaisten ja halpapalkkauksen maahantuontiin, siis näiden Thaipoimijoiden ja kohtalontoverien Intiasta, Kiinasta ym. Aasian halpatyömaista.

        Porvarihallituksen pakko-Aktivoidut työttömät metsiin Thaipoimijoiden orjapalkalla 1,25€/tunnilta pakkotöihin. Palkka ei ollut riittävä edes halpatyömaan poimijoille, joten Sipilän ja Urpon mielestä se on varmasti sopiva euroalueen kalleimman maan Suomen työttömille.

        Ihmisriisto ja alipalkkaus pitäisi kieltää lailla Suomessa ja maahan asettaa kaikkien alojen 10e/tunti minimipalkkalaki myös maahantulijoille ja ulkomaiselle työvoimalle. Loppuisi riisto.


      • syyllisiäollaan

        Kas kun eivät syyllistä siitäkin että naiset elää puutteessa ja velvoita työttömiä hätäapuhommiin. Saatais se syntyvyyskin nousuun ja talouskuntoon se kun näyttää kaikki olevan kiinni työttömistä. Mahtaako sekin olla työttömien vika että sotea on synnytetty vuosikausia eik'ä hommasta ole tullut lasta eikä paskaa.


    • YLEonRikollistenMedia

      Ne jotka uskovat YLE:n valhekampanjoita, eli että marjojen metsään jääminen johtuu työttömien laiskuudesta, eivät ole itse koskaan poimineet niitä myyntiin. Jokainen tuota raskasta työtä tehnyt tietää ettei edes kuluja saa katettua nykyhinnoilla, kuin ainoastaan hyvin harvinaisilla huippupaikoilla. Käytänössä homma on aina tappiollista niin kauan, kunnes hinnat nousevat paljon, eikä marjapikkoja tuhota ennen sadon kypsymistä.

    • EnPalkkaaHyödytöntä

      Jos nyt noudukauden aikana ei saa töitä niin kannattaa katsoa peiliin niin sieltä löytyy se syy ettei ole töitä. Työttömät ovat pääsääntöisesti mielisairaita, narkomaaneja, alkoholisteja, ammattitaidottomia, sairaita tai työhaluttomia. Mihin ryhmään sinä kuulut? Oletko mielelläsi tukiaisilla loisiva pummi.

      • runculle

        Olet varmaan useasti kanveesissa.


      • EnPalkkaaHyödytöntä

        En ymmärrä ajatuksenjuoksuasi ja tuskin kukaan mukaan. Kanveesi viittaa joustavaan voimistelulattiaan ja sellainen tältä seudulta kyllä löytyy mikä on voimistelijoille hieno asia.


      • PikkuMulkkuinenEsimies
        EnPalkkaaHyödytöntä kirjoitti:

        En ymmärrä ajatuksenjuoksuasi ja tuskin kukaan mukaan. Kanveesi viittaa joustavaan voimistelulattiaan ja sellainen tältä seudulta kyllä löytyy mikä on voimistelijoille hieno asia.

        En mene töihin siitä syystä kun on rahaa jo ennestään sen verran että ei tartte raataa jollekin vajokille pikku pomolle jolla on pienet kulkuset...


    • kfkfkflflflflf

      Juu en marjasta en. Tai siis omiin tarpeisiin kyllä, mutta voin rehellisesti myöntää että ammattimaista marjastajaa minusta ei tule. Ei vain kunto kestä tuolla helteessä rämpiä tuntitolkulla.
      Ottakaa vaan niitä thaimaalaisia keräämään, niiltä se tuntuu paremmin luonnistuvan.

    • Matumustikat

      Tuiolla Karkun VOK.issa majailee noin 100 kielitaidotonta ja kouluttamatonta pakolaista. Pääosin aikuisikäistä porukkaa, sopivia marjanpoimijoita kaikki.
      https://alueviesti.fi/files/2015/11/voimarinne.jpg

      Tämä porukka on saanut peräti 15 litran verran mustikoita kasaan jo tänä kesänä.
      https://imgur.com/a/l8Q2WzG
      Kilohinta näille mustikoille on noin 10 e/kg, joka on hiukan alle K-kaupan tiskilä olevien mustikan hintojen.

      • kuolkaaJoSaatana

        Vanhuksien kuuluu kuolla jotta me nuoremmat päästään ryyppäämään sitä omaisuutta ja perintöä! Se on vanhuksen ainoa oikeus!


      • sdfghsdh

        Eihän sitä nyt töitä voi tehdä kun pitää avautua päivittäin Ylen ohjelmista netissä. Kotisohvalta on paljon mukavampaa vihata kaikkea.


      • oma.kokemus.puuttuu

        Koe pitkä työttömyys. puhu sitten.


    • Kptkprst

      Ongelma on myös se, että suurten ikäluokkien jälkeiset polvet eksyvät metsään, jos siellä on yli kolme puuta!

      • Nuoret-pärjää-aina

        Kaikilla on känny-navikaattori perstaskussa, ollut jo pitkään. Jos ei patterista virta lopu, niin kyllä ne sieltä tielle osaa.


      • Llvvk
        Nuoret-pärjää-aina kirjoitti:

        Kaikilla on känny-navikaattori perstaskussa, ollut jo pitkään. Jos ei patterista virta lopu, niin kyllä ne sieltä tielle osaa.

        Mutta onhan siellä ne itikat , paarmat ja laiskuuskin?


    • Tietämättömätluulijat

      Taas oli liuta kommentteja joissa asiasta mitään tajauamattomat aukovat päätä, vaikka eivät itsekään suostuisi poimimaan marjoja tappiolla vain siksi että joku muu rikastuu. Eikä kukaan vähävarainen pysty muutenkaan edes teoriassa tekemään työtä josta tulee tappiota. Jos niin hölmösti toimii, ei ole varaa siihen halpaankaan autoon, millä pitäisi marjastaa, jotta voisi tehdä vieä enemmän tappiota.

      • Tosikannattavaa

        Olet täysin oikeassa.
        Ei ne marjat vieressä kasva. Monesti pitää ajaa pitkiä matkoja marjastamaan. Sitten pitkien matkojen takaa kannat marjaämpäreitä autolle. Menet kotiisi ja siivoat marjat.
        Monila ei ole autoakaan. Lähde siinä sitten marjankeruulle rahan toivossa. Muutama lantti jää taskun pohjalle.


    • Marjadtajat

      Ei oo varaa lähteä metsään
      Ei autoo ei bensaa ei ämpärii. Ei kumisaapikkaita. Kaiken on sipilän porvarit vinny. Ei ees rahaa lääkkeisiin.

    • Kuulostaa_hyvältä

      Thaimaalaisetkin jäi kotiin, kun ovat niin monta kertaa joutuneet oikeudessa peräämään saataviaan marjanpoiminnasta.

      Ruotsissa niille joudutaan maksamaan takuupalkkaa, mutta suomessa sekin on kohta velvoittavaa työharjoittelua.

      3 kuukauden työharjoittelu marjanpomijana ilmaiseksi.

      • YLE-riistäjien-asialla

        Silti Suomessa riittää idiootteja sekä YLE:n kaltasia idioottimedioita, jotka solvaavat työttömiä siitä kun marjat mätänee metsiin. Ainoa oikea solvauksen kohde ovat rikkaat riistokapitalistit, joiden tulisi YLEn mielestä saada kaikki tuotto muiden tekemästä työstä, eikä työntekijä saisi saada muuta kuin velkaa tekemästään työstään.


      • fdsghdf

        Yle sitä Yle tätä. Mene hoitoon.


    • puolukka.elimessä

      Katainen stupido opettivat meidät laiskoiksi vv. 20009-2015, kun reppanat säikähti konkurssiaaltoa ostovoiman hiipuessa. Ei meitä saa tollasilla marjanpoiminnan kaltasilla paskapuheilla häiritä, tulkoon häirihtemään kun on oikeita ihmisten työpaikkoja tarjolla.

      Muutenkin Suomessa on myös työttömällä oikeus ajatella ja toimia kunnon kapitalistin tavoin(Hayek), joten kaikki valittajat joutas vessanpöntöstä alas, vai miten se menikään?

      Kokoomus tarvitsee myös meidän ääniä. Tunnistanut hyvin sen, että esim. akavalaisten työttömien armeija ei olekkaan työttömiä "laiskuuttaan". Mutta sak on toista maata, vihollinen, se pitää saada alasajettua keinolla millä tahansa.

    • LaiskatPolitiikot

      Ei ole näkynyt orpoa ja sipilää loisimassa puimurin kanssa mettässä paarmojen syötävänä....Torkkupeitto on kivempi vaihtoehto...

    • laiskuushuipussa

      Laiskat täällä kauhuissaan puolustavat itseään kun tietävät että metsästä saisi ilmaista ruokaa mutta ei viitsi mennä.

      • mielen.puoli

        Kokoomuskaheli siellä huuteloo kun naapurin isäntä on taas ampunut karhua pakkaseensa. tassut ja orvot pennut jäi vaan teurastuspaikalle. hullun kiilto silmissä nylki vielä höyryävää karhua. sitten nettiin haukkumaan työttömiä. on se kaunis mies, se kokoomuslaisen kaveri.


      • Hankiaivot

        Menehän idiootti virittelemään ansoja jäniksille ja linnuille, niin saat helvetinmoiset sakot kun joku kaltaisesi kyttääjä ilmiantaa. Ristaa saa pyytää vain maanomistajan luvalla, mikä maksaa aina maltaita, ja pitää olla metsästyskortti. Vielä kalliimmaksi tulee, jos erittäin laittomiin ansoihin menee rikkaiden tuhansien eurojen lemmikkejä, ja jäät salapyynnistä kiinni.

        Eikä marjojen etsiminenkään ilmaista ole. Marjapaikkojen hakemiseen tarvitaan auto, jolla ajaminen keräyspaikkoja hakien aiheuttaa bensa ym kuluja. Silti marjoja ei ehkä edes löydy, koska se on tuurista ja vuoden satoisuudesta kiinni. Metsästä haettu marjaruoka maksaa helposti paljon enemmän kuin ravintolaruuat, eikä köyhällä ole varaa siihenkään.

        Kommenttisi on yhtä aivoton kuin jos sanoisit ettei autiomaahan eksynyt voi kuolla janoon, jos vain älyää juoda vettä.


    • oivoioivoovoi

      Koko kesänä ei ole satanut, niin että miten kummassa metsät ovat täynnä mustikoita?

      • köyhänilo

        Saahan sitä marjasoppaa sitten talvella ilmaiseksi jälkiruokana, kun nämä työttömien ja köyhien ruokailupaikat avataan!


      • oivoioivoovoi

        seksi jälkiruokana, ku


    • sunnuntaipoimija

      Sanovat, ettei konepoiminta tuhoa varpua. Saattanen olla eri mieltä, sillä ei niissä riivityissä varvuissa kyllä mitään kasva. Itse kyllä kieltäisin sen mutta ei taida enää auttaa, ammattikerääjät tuhosivat Suomen marjametsät.

    • Kannattamatonta

      Marjojen poimimisella ei pysty saamaan asiallista ansiota. Marjojen hinnan muodostuminen ei siedä juuri korkeampaa hintaa poiminnasta. Ne marjat pitäisi saada kaupaksikin.
      Toisaalta on niin, ettei poiminnasta tarvitse maksaa veroa, tulo on verotonta.
      Työtönkin voisi poimia marjoja lisäansioikseen ilman pelkoa tukien menettämisestä.
      Olen poiminut marjoja ja sieniä aiemmin myyntiin, mutta en enää. Omaan käyttöön vielä hieman.
      Puolukka olisi sopiva marja aloittaa poiminta. Helppo ja nopea poimia, syksyiset olosuhteet metsässä ovat hieman paremmat, tuotosta tulee silmämäärin nopeammin. Se innostaa paremmin poimimaan lisää.
      Marjoja kasvaa aina jossain. Vaikka on kuiva kesä, niin jossain on olosuhteet kasvulle sopivat.

    • metsäänhaluanmennä

      Itse oon nyt poiminnu maustikoita 8 sangollista ja lisää aion poimia. Runsaasti on sinisiä mättäitä metsissä. Ihmettelen miksei ihmiset oikeesti mene marjametsään. 7 sangollista olen myynyt. Kivaa lisäansiota saanut !

      • metsäänhaluanmennä

        Työttömille olisi kräpässieniä han hmam hanm nam!


      • Tosillaonvaraamarjastaa

        Jos meni useita päiviä kerätessä, pitää olla ostaja joka maksaa yli 5 kertaa enemmän kuin marjafirmat, jotka tuosta saisi kulijen jälkeen edes vähän tuloa. Marjafirmoilta saisi tuosta n. 40 kg:sta n. 60 €. Jos ostopiste on sadan kilometrin päässä kuten monille Pohjois-Suomessa on, ei paljon jää käteen kun laskee useiden päivien metsäajot ja myyyntireissun kauemmas. Mustikoita ei voi säilyttää monta päivää, jolloin vähäisiä määriä täytyisi viedä parikin kertaa viikossa kauemmas.

        Yleensä kaltaisesi kirjoittelijat ovat trolleja tai hyvätuloisia joilla on auto jonka polttoaine ym. kulut jätetään huomiotta, kun halutaan osoittaa miten marjoilla saa ainakin jotain tuloa. Silti totuus on, että köyhällä jolla ei ole ollut aiemminkaan autoon varaa, on vielä vähemmän varaa sen hankintaan ja kulujen kattaimiseen marjastamalla, koska kokonaiskulut ovat enemmän kuin tulot.

        Ainoastaan jos jollakin on ostaja joka ostaa kaiken kerätyn ja maksaa monikertaisesti enmmän kuin yleinen hintataso, voi köyhä saada tienestiä auton hankinta ja käyttökujen jälkeenkin.


      • Pienimetsäpläntti

        Riippuu ihan metsästä. On isojakin alueita ja metsikköjä joissa mustikka ei tuota satoansa.
        Itselläni on tiedossa vain yksi pieni metsikköpläntti josta osaan kerätä. Hyvänä vuotena siitä saa max 7 sangolllsta, kun tarkkaan kerää kaikki pois. Rohmuamalla ei parane kerätä vaan hellävaroen ettei varret lähde maasta. Ajoissa vaan pitää olla liikkeellä ettei joku toinen ahnas mene ja vie. Parempi kerätä vähän raakana ettei jää ilman. Nyt on ollut kuiva kesä. Tuntemani metsikön marjat ovat kituliaita kirppuja ja niitä on vähän. Ei niistä ole myyden. Hyvä kun itselle riittää. Metsämarjojen kerääminen ei ole työtön/työssäkävijä juttu ollenkaan. Enempikin ikäpolvikysymys. Vanhemmat poimii. Nuoressa sukupolvessa ei kerääjiä juurikaan enää ole. Heillä on muuta tekemistä.


    • vajakkienpäävirka

      Vajakit ja kokoomustrollit, jotka eivät koskaan ole marjastaneet myyntitarkoituksessa, eivät muuta osaa kuin haukkua sitä joka kertoo totuuden siitä kuinka YLE tuputtaa joka vuosi samaa työttmiä syyllistävää valhetta marojen metsään jäämisestä. Luulisi että täysijärkinen ihminen haluisi verovaroin kustannetun valtamedian kertovan totuutta, eikä jatkuvaa tahallista valehtelua riistäjäeliitin hyväksi.

      ...Eivätkö vajakit tajua miksi tuon tuosta thaipoimijoille kerätään kolehteja suomalaisilta kotimatkan rahoittamiseksi sekä ruuan hankkimiseen, etteivät kuole nälkään kesken "huipputuottavaa marjasesonkia".

    • kansanviholliset

      Kokkare on kävelevä ongelmajäte ihmisyyttä vastaan.

      • leenavaan

        Sitähän se ihmisyys tarkoittaa, että joku toinen tekee töitä ja toinen makaa uuninpankolla maha pullollaan ja haukkuu sitä töitä tekevää- vai onko se sittenkin omatunto, joka painaaaaaaa?


    • puskii_puskii
    • Riku..Aalto

      Miksi tehdä töitä, kun voi elää muiden rahoilla kuten minä teen?

      • ternukikuinen

        Aivan, milloin suomessa leikataan näiltä jotka ovat saaneet suomen kuseen, eli 100 miljardin velan tiestön rapakuntoon? (vaalikaudessa autoilijat maksaa 30 miljardia) ja kalliin sähkönsiirtohinnan, eli milloin syylliset saadaan vastuuseen?


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe