IS toi taas elämäntapatyöttömän uutisiinsa

SeSäännöllinenProvo

Tulihan taas kokpanssivaltamedian säännöllinen propaganda-elämäntapatyötön Mikko. Tätä uusinta jo odotettiinkin Ossin, Juuson ym. jälkeen, jotta ihmiset eivät vain unojda kuinka hyvin 491,21€/kk eli 16€/pvä käteen jäävillä tuloilla elää.

Mikko on tyytyväinen työttömänä: ”491,21 euroa riittää hyvään elämään”
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005777760.html
"Mikko, 55, kirjoitti Yhteisvastuun kirjoituskilpailussa makeasta elämästään toimeentulotuella ja sai osakseen palautevyöryn. – En sano, että mitenkään tarkoituksella downshiftaan, mutta ei ole todennäköistä että työllistyn, hän kertoo.

Kutsutaan häntä Mikoksi. Yhteisvastuun nälkä-aiheisen kirjoituskilpailun raati kutsui häntä työnimellä ”positiivinen mies” ja antoi hänen kirjoitukselleen toisen kunniamaininnan. Pienellä paikkakunnalla asuva mies ei halua itseään tunnistettavan.

Mikko, 55, kirjoitti letkeän mukavasta sinkkumiehen elämästään toimeentulotuella: siitä miten 491,21 euroa kuukaudessa riittää hänelle mukavaan elämään, jossa hän soittaa Lidlistä ostamaansa blueshuuliharppua, syö silliä ja uusia perunoita ja tapailee 20 vuotta nuorempaa naista. ”Eikö olisi jo korkea aika lopettaa tämä kitinä?” hän kirjoittaa viitaten valituksiin pienistä tuista.

Mikon kirjoitus keräsi netissä paljon kommentteja, joissa lukijat kertoivat, että palkkatöistä huolimatta jää vähemmän käteen."

-

Vai jää palkkatöistä vähemmän käteen? Onko kenties muutaman tunnin työ vai eivätkö työnantajat maksa tes-palkkaa? Kannattaisiko vaatia kokpansseja keskittymään siihen että työstä maksetaan palkkaa, eikä teetetä palkatonta työtä kuten Seuran mukaan noin 500 000 ihmistä Suomessa tekee ja porvarihallitus keskittyy yritysten palkkakulujen sosialisointiin yhteiskunnan ja veronmaksajien maksettavaksi?

Kokpanssien eduskuntavaalikiertue 2019 näyttää alkaneen ja nyt pitää mobilisoida ihmisiä hyvinvointivaltiota säilyttämään haluavia puolueita vastaan tällä vastakkainasettelulla, jossa töitä ei kannata tehdä koska tekemättä mitään elää leveämmin käteen jäävällä 491,21 eurolla kuukaudessa eli 16 eurolla päivässä. Pahvit nielee kaiken.

Mikko taitaa olla saman toimiston tekemä joka suunnittelee Suomen hallitusohjelman ja päättää kannatusgalluppien tulokset. Ujo satusetätiimi ei halua itseään tunnistettavan.

63

770

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tarkkaan.mietitty

      "Mikon kirjoitus keräsi netissä paljon kommentteja, joissa lukijat kertoivat, että palkkatöistä huolimatta jää vähemmän käteen.

      – Antti Rinne kertoi televisiossa leskinaisesta, jolle jäi lääkekulujen jälkeen 50 euroa kuussa ruokaan. Eihän se voi olla noin! Lääkekulut vähennetään pakollisina kuluina, kun toimeentulotukea lasketaan. Ja jos on tarve tukeen vain yksittäisessä kuussa terveydenhoitokulujen takia, sekin onnistuu. Miten Sdp:n puheenjohtaja voi väittää, että ihmiselle jää 50 euroa ruokaan, Mikko ihmettelee.

      Toimeentulotukilaki takaa yksin asuvalle 491,21 euron perusosan. Sen tulee jäädä välttämättömien kulujen, kuten asumisen ja terveydenhuoltokulujen, jälkeen. Jos jää vähemmän, on oikeutettu toimeentulotukeen.

      Aktiivimalli ei Mikkoa juuri liikuta: se pienentää toki työttömyyspäivärahaa, mutta toimeentulotuen perusosa kasvaa vastaavan määrän."

      -

      Sopivasti saatiin galluppien eduskuntavaalisuosikkia SDP:n Antti Rinnettäkin Mikon suulla kritisoitua ja kerrottua miten hyvä sosiaaliturva Suomessa todellisuudessa on, eikä leipäjonoja ym. ilmeisesti tarvita;) Leipäjonoissahan Mikko ei käy eikä aiokaan.

      Jutussa oli tietenkin myös Mikon arvatenkin ammattikameralla kuvatut todisteet 1 eurolla kirpparilta saadusta valurautapannusta, 50 euron nettilöytöpyörästä, välineistä bongorummuista kitaraan ym.
      Pitäähän nyt kaikki todisteet olla miten hyvin 16 eurolla päivässä pärjää.

      Joskus Mikko myös herkuttelee, ja kuvassa lautasella pippuripihvi, itse tehtyjä valkosipulikermajuustoperunoita ja punajuurisalaattia. Pihvi ja salaatti löytyivät tarjouksesta. – Kerrankin oli kahden hengen pakkauksessa, eikä niin isoissa. Tarjosin daamillenikin ja tein vaikutuksen, Mikko nauraa. Mikosta köyhän ei tarvitse tietenkään syödä epäterveellisesti
      Melko sopivasti IS:n juttuun tästäkin köyhän gurmeesta kuva;)

      Ja tietenkin kerrottiin miten asumisen jälkeen käteen jäävästä 491,21 eurosta pitää riittää ruokaan, vaatteisiin, huvituksiin, puhelimeen ja nettiyhteyteen. Sen jälkeen sukanvarteen jää ”kevyesti vähintään sata euroa”. Säästöillään Mikko on ostanut vuosien mittaan muun muassa polkupyörän, taulu-tv:n ja uuden tietokoneen.

      Tämä on kyllä niin poliittisideologisesti mietittyä liipalaabaa että julkisen sanan neuvosto voisi ottaa kantaa vaalimainontaan osana uutisointia.

      • paratiisitoimisto

        Kyllä siellä kokkare puoluetoimistossa on lokoisat oltavat, mutta kaikesta huolimatta vaaleja pukkaa ja on laitettu joukon nuorin planttu kirjoittamaan kuvitteellinen kertomus työttömän paratiisi-Suomesta.
        Nyt vain tämä kertomus kaikkiin kokkare- ja iltapäivälehtiin niin sieltä niitä kutsuja television ja radion ajankohtaisohjelmiin tulee, Mykkänen ja Vartiainen on varmasti varattu jo ensikesään saakka maksettujen(verovaroista)kanavien käyttöön, ikävää heille kun joutuvat aamuvarhaisella, tukka sekaisin kiiruhtamaan lähetyksiin.
        Enään puuttuu muutamia yrittäjähaastatteluja kuinka vaikeaa on saada työntekijöitä, aamulla pariksi tunniksi ja lounasruuhkaan, ja kuinka on saanut satoja "työstäkieltäytymis"ilmoituksia ja röyhkeimmät ovat vaatineet jopa palkkaa.
        Ei piisaa vielä, sillä vaalit on voitettava keinoja kaihtamatta.
        On siinä kyllä puoluetoimistolla pähkäileminen, mutta varmasti taru tai mickael sieltä mainostoimistosta auttavat, siellä on kyllä lahjakkaita ihmisiä.


      • työkyvytön

        Ei se noin mene. Valtion mielestä minulla on liian korkea vuokra ja se tietenkin kostetaan minulle. perusosani on 387€


    • poliittinen_satiiri

      Sinkkumies, 55, elää toimeentulotuella viihtyisässä rivitaloyksiössä – ”En ole kateellinen naapurilleni, jolla on kaksi upeaa autoa”

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005736005.html

      --- Olen ollut työttömänä vuodesta 2003. Ansiosidonnaisuuden päätyttyä olen elänyt peruspäivärahan, asumistuen ja toimeentulotuen varassa. Luottotietoni ovat kunnossa ja olen velaton. En ole koskaan ostanut mitään osamaksulla. Jos ei ole ollut varaa, olen jättänyt ostamatta. Aika yksinkertaista, eikö totta? Maksuvaikeuksiin ja luottotietonsa menettäneet siis voivat syyttää ihan itseään. Yli 90 prosenttia velkakierteeseen joutuneista on elänyt yli varojensa. Syyttäköön itseään.

      EIKÖ OLISI jo korkea aika lopettaa tämä kitinä? Leipäjonoissa on väkeä niin kauan kuin sieltä saa jotain ilmaiseksi. Olen ollut kaupan alalla koko ikäni ja jo kahvitarjoilu nisuineen sai oven käymään, kun se ei maksanut mitään. Puhumattakaan avajaistarjouksista ja muista sellaisista markkinoista ja ämpäreistä. Täältäkin saa ruoka-apua, mutta en ole koskaan hakenut kun en ole tarvinnut.

      Turha väittää niin ikään, että rahat menevät lääkkeisiin. Kaikki reseptilääkkeet huomioidaan menona toimeentulotukilaskelmassa joitain poikkeuksia lukuunottamatta. Näitä poikkeuksia ovat jotkut vitamiinit, erektiolääkkeet ja tupakanvieroituslääkkeet. Terveyskeskusmaksut huomioidaan myös menona ja matka sinne omavastuu mukaan lukien. Haloo suomalaiset: mihin helvettiin te tukenne hassaatte?

      Salaisuuteni, jonka nyt paljastan on uskomaton – miten yksin asuva lapseton pärjää kepeästi summalla 491,21 euroa, jonka siis pitää jäädä puhtaana käteeni kuukaudessa pakollisten menojen jälkeen ---

      Hah..tuskin on mikään aito kirjoitelma.
      Leipäjonoineen ym. kuulostaa ihan poliitikon suusta tulleelta sepustukselta 😂 on jotenkin liian epäuskottava,
      sitäpaitsi kaikki eivät saa mitään sieltä toimeentuloluukulta, otapa kuule vähän selvää. Esim.asuntovelallinen ei saa vähennyksiin kuin koron osuuden, jos sitäkään! Ai niin sullahan ei olekaan velkaa..lucky you!
      Että semmosta..keksikää lisää näitä hauskoja: "tulentoimeenkympilläkuussa"-tyyliin..😃

      • RiippumatonMedia

        IS: Mikolle, 27, jää Kelan rahoista käteen 480 e / kk, ei halua töihin – ”Juon, luen ja keilaan”
        https://www.is.fi/tyoelama/art-2000005411561.html
        17.10.2017

        "27-vuotias Mikko kertoo valinneensa ”työttömän polun” yhdessä vaimonsa kanssa.
        Viime viikolla Ilta-Sanomat kertoi Juusosta ja Ossista, jotka eivät ole käyneet töissä, eivätkä töihin haluakaan.

        Miesten tarinat kuulostavat 27-vuotiaan helsinkiläisen Mikon korvaan tutuilta, vaikka hän luonnehtiikin itseään ”perinteisemmäksi syrjäytyneeksi nuoreksi”.

        – Sama kokemus on minullakin ja vaimolla myös. Olen ollut tässä tilanteessa koko aikuisikäni. Vaimo taas on ollut pidempään työelämässä, mutta nyt tilanne on sama: olemme valinneet tämän työttömän polun."

        --

        Tuliko nyt vahingossa laitettua sama nimi kahteen tarinaan? 27-vuotiaalla elämäntapatyötön Mikolla ajettiin kai porvarihallituksen Aktiivimallileikkuria ja tämä Mikko 55v on kokoomuksen ja kepun 2019 eduskuntavaalien ennakkotyötä.


        IS: Töitä välttelevä Juuso, 31: ”Mieluummin menisin vaikka vankilaan kuin pakolla töihin”
        15.10.2017
        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005409618.html
        "Työtä on turha tyrkyttää eteläsuomalaiselle Juusolle. Jos hänestä on kiinni, hän aikoo olla työtön myös jatkossa."

        IS: HS - Ossi, 39, on yrittänyt pysyä koko aikuisikänsä työttömänä – näin hän taktikoi itselleen yhteiskunnan tuet
        13.10.2017
        https://www.is.fi/tyoelama/art-2000005406979.html
        "Töitä välttelevä mies kertoo ”taistelleensa” koko aikuisikänsä pitääkseen työmarkkinatukensa ja pysyäkseen työttömänä."

        Ilta-Sanomat olisiko jo aika lopettaa porvarihallituksen propagandakoneena perseily, kun kiinni jäätiin housut kintuissa?


      • Vaalimainosuutinen
        RiippumatonMedia kirjoitti:

        IS: Mikolle, 27, jää Kelan rahoista käteen 480 e / kk, ei halua töihin – ”Juon, luen ja keilaan”
        https://www.is.fi/tyoelama/art-2000005411561.html
        17.10.2017

        "27-vuotias Mikko kertoo valinneensa ”työttömän polun” yhdessä vaimonsa kanssa.
        Viime viikolla Ilta-Sanomat kertoi Juusosta ja Ossista, jotka eivät ole käyneet töissä, eivätkä töihin haluakaan.

        Miesten tarinat kuulostavat 27-vuotiaan helsinkiläisen Mikon korvaan tutuilta, vaikka hän luonnehtiikin itseään ”perinteisemmäksi syrjäytyneeksi nuoreksi”.

        – Sama kokemus on minullakin ja vaimolla myös. Olen ollut tässä tilanteessa koko aikuisikäni. Vaimo taas on ollut pidempään työelämässä, mutta nyt tilanne on sama: olemme valinneet tämän työttömän polun."

        --

        Tuliko nyt vahingossa laitettua sama nimi kahteen tarinaan? 27-vuotiaalla elämäntapatyötön Mikolla ajettiin kai porvarihallituksen Aktiivimallileikkuria ja tämä Mikko 55v on kokoomuksen ja kepun 2019 eduskuntavaalien ennakkotyötä.


        IS: Töitä välttelevä Juuso, 31: ”Mieluummin menisin vaikka vankilaan kuin pakolla töihin”
        15.10.2017
        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005409618.html
        "Työtä on turha tyrkyttää eteläsuomalaiselle Juusolle. Jos hänestä on kiinni, hän aikoo olla työtön myös jatkossa."

        IS: HS - Ossi, 39, on yrittänyt pysyä koko aikuisikänsä työttömänä – näin hän taktikoi itselleen yhteiskunnan tuet
        13.10.2017
        https://www.is.fi/tyoelama/art-2000005406979.html
        "Töitä välttelevä mies kertoo ”taistelleensa” koko aikuisikänsä pitääkseen työmarkkinatukensa ja pysyäkseen työttömänä."

        Ilta-Sanomat olisiko jo aika lopettaa porvarihallituksen propagandakoneena perseily, kun kiinni jäätiin housut kintuissa?

        Nyt pamahti vaalivankkurit todenteolla käyntiin.

        Kuinka ollakaan nyt Pure-Kokpanssimedia Verkkouutiset käyttää IS:n propagandauutista jo täysin härskisti vaaliaseena=))

        Työtön IS:lle: Miten Antti Rinne voi väittää, että ruokaan jää 50 euroa
        4.08.2018
        https://www.verkkouutiset.fi/tyoton-islle-miten-antti-rinne-voi-vaittaa-etta-ruokaan-jaa-50-euroa/
        Toimeentulotuella elävä ihmettelee SDP:n puheenjohtajan puheita köyhistä.


    • infosotaa

      Jeps, muuten jees, mutta tuista ei todellakaan ole varaa säästää 55 tuuman telkkariin, tietokoneeseen jne. Niihin tarvitsee kyllä muutakin rahallista apua. Eli juttu on täysin keksitty tai ainakin todella isoilla värikynillä väritetty.

    • Valetta

      "Aktiivimalli ei Mikkoa juuri liikuta: se pienentää toki työttömyyspäivärahaa, mutta toimeentulotuen perusosa kasvaa vastaavan määrän."
      -
      Väite on puppua, toimeentulotukea leikataan aluksi -20% ja seuraavalla kerralla -40% aina kuukauden kerrallaan, eli -20% / -40% / ja sitten on maksettava 3kk normaalisuuruisena.

      Eli jos et jokerina hypi psykopaattien käskystä niin perunankuoria syöt.

      • Puppugeneraattori

        Eli Mikko paljastui propagandistiseksi mielikuvitushenkilöksi. Ei ihme että haluaa pysyä piilossa puoluetoimiston pöydällä.


    • KäyttämättäPäätäsi
      • tyhmille_lampaille

        Tehoaa ilmeisen hyvin, ei tätä muuten tuotettaisi.


    • Paratiisisipilä

      Sipilän tuki on 30 miljoonaa. mutta kukaan ei ole kiinnostunut, kuinka hän käyttää rahansa.
      Jos ei muuta, niin veroparatiisiin on sijoittanut veronmaksajien rahoja!

    • SinunkinLaskuusi

      Kansalaisaloitetta väsäämään että IS ym. valtamedia ei saa osallistua poliittiseen vaalityöhön ja ideologiseen hybridisotaan propagandauutisilla. Tätä samaa syöttää myös Yle joka on sentään meidän kaikkien veronmaksajien omistama. Itse en halua maksaa veroissani kokoomuksen ja keskustapuolueen vaalityötä ja mielipidemuokkausta mediassa.

    • UrpollaAsiaa

      Urpoille syötettävä aivopesuajatus:

      "Ei ihme, ettei työt kiinnosta. Toimeentulotukea voisi leikata, kun noin hyvin menee."

    • Ei.uskottava

      Mahtaako tämä tarina pitää paikkansa? Tuntuu vähän liian hyvältä järjestelyltä ollakseen uskottava. Toimeentulotuen määrästä en osaa sanoa mitään, mutta että mies on onnistunut järjestämään elämänsä näin. Jopa kätevä naissuhde, joka ei ilmeisesti vaadi mitään rahaa - eivätkö he tee mitään yhdessä joka maksaisi mitään?

    • niks-naks

      Taitaa olla tukiin suunnitteilla leikkauksia kun jälleen hallitus on tilannut artikkelin tuilla elämisen auvosta. Huomautuksena vain, että vuodesta 2003 lähtien työttömänä ollut ihminen ei voi saada peruspäivärahaa (500pv ja nykyinen 400pv sääntö) vaan saa tarveharkintaista työmarkkinatukea. Hankala on uskoa, että joku pystyy olemaan 15 vuotta ilman työtä, varsinkin kun toimeentulotuen perusosakin tippuu työllistämistoimista kieltäytymisestä määräajaksi, ensin 20% ja toisesta kieltäytymisestä 40%. Kun tämä poistetaan 491,21€/kk tai 16€/päivä elämiseen jäävästä rahasta, niin ei siitä ruokaa lukuunottamatta mitään muuta osteta, ja ruokaakin niukasti.

    • Heräämisiä

      Päivä päivältä ymmärrän yhä paremmin kuinka ohjattua median uutisointi on. Järkyttävää!

    • uskottavuus_0

      Näin pahaa shaissea ei MV-lehti ole syöttänyt koskaan :(

    • ohutta.yläpilveä

      Tyyppi on näennäisen tyytyväinen elämäänsä, mutta tuo kohtuullisesti pärjäämisen loppuminen on kuitenkin yhden TE-toimiston mielivaltaisen karenssipäätöksen ja sitä seuraavan Kelan TT-tuen 20%:n (tai jopa 40%:n) TT-tuen leikkauksen päässä.

      Ilmeisesti vuokra on kaverilla pikkukaupungissa kohtuullinen, mutta sekin voi nousta esim. asunnon remontin tai myynnin vuoksi.

      Eläkekertymät eivät jo 40-vuotiaana loppuneen työuran takia ole kaksisia, ja näiden etuuksien ostovoima on jatkuvassa laskussa leikkauksien ja indeksijäädytysten vuoksi.

      Eli aika ohuen langan varassa on pärjääminen tuossa mallissa.

      Saapa nähdä minkälaisen älämölön tuo kirjoitus aiheuttaa. Kohta alkaa tulemaan niitä tuttuja risusavotta- ja kaikki tuet pois-kommentteja, koska osa katsoo ettei työtön saisi elää edes välttävän tasoista elämää, saati sitten olla onnellinen.

      • JokuRajaSentään

        2003 vuodesta lähtien nauttinut toimeentulotukea ja ei ole saanut sanktioita tai määrätty koulutukseen/ aktiviointitoimiin siinä välissä? Saanut myös tehdä vapaaehtoistyötä työttömänä?
        Nyt toimitus hereillä, sillä nyt julkaisette valheita ja julistaudutte valhemediaksi näin toimien!


    • vaalit_tuloo

      Kovin on väritetty tarina,todellisuudessa ei 15 vuotta yhtäkyytiä maksella työttömyyskorvauksia eikä muitakaan etuuksia jos on työttömänä. EK ja hallitus on tämän näin vaalien lähetessä muokannut omaksi propagandakseen, karu arki on kokonaan ihan muuta.

    • Disney

      Olipa kerran. En tullut kateelliseksi.

      • EKOK-fiktio

        Työmarkkinatuella tuo elämäntyyli ja vielä säästäminen on mahdotonta, eli setä satuilee ..tai puoluetoimisto.


    • stubidos

      Tämä koko juttu on täysin keksitty tarina, pitää olla aika uuno jos ei sitä tajua...

    • veikkaus

      Tuo särähti korvaan: "Leipäjonoissa on väkeä niin kauan kuin sieltä saa jotain ilmaiseksi. " Ihan kuin tämän tarinan olisi kirjoittanut joku kansanedustajan avustaja. Leikkasivat meinaan porvarihallituksessa jokin aika sitten leipäjonojen tukia ja aikovat pistää yhteisruokailuun muuttuvan leipäjonojen ruokakassijakelun vielä vastikkeelliseksi ja rekisteröintipakolliseksi, siis nälkäisten Aktiivimalliksi jotta saa parasta ennen päivättyä hävikkiruokaa. Mahtaako olla juttu totta?

      • KöyhäSuomi

        Leipäjonoon tulee tulorajat ensi vuoden alussa. Sos.toimi katsoo kenellä on oikeus hakea ruokaa. Tällä hetkellä asuntolainaa ja autoa ei hyväksytä menoiksi, joten varmaan ihmiset joilla asuntolaina on, eivät jonoon oikeuttavaa asiakaskorttia saa. Asuntoa ei vaadita myymään, mutta koska lainaa ei lasketa menoksi, ei oikeutta avustuksiinkaan ole.


      • Leipäjonojen piloottamista ovat kokoomuslaiset ja kepulaiset suunnitelleet jo pidemmän aikaa. Kuten muistetaan halutaan kävijät laittaa syömään yhdessä johonkin tietylle alueelle pois ulkomaalaisten silmistä, kuulemma helsingissäkin juopot yms ajettiin pois Putin-Trump tapaamisen yhteydessä.

        Mikään ei saa pilata porvarin illuusiota täydellisestä suomesta.


    • tyhmien.mitätöntä.roskaa

      Iltapaskamedioiden tapaan täysin keksitty henkilö ja tarina. Luotettavaa mediaa a la Suomi 2018.

      Mutta pitäähän sitä vittumainen yrittää olla, kun elämässään paskamedian toimittajaa kummemmaksi ole päässyt. Eikä ole toivoakaan päästä, ainakaan noista jutuista päätellen.

    • kusesaolaa

      Aivan herää kysymys kun politiikot nosti itse itselleen sopeutumisrahaa 300 euroa kuukaudessa siis lisää ja sitä voi nostaa 3 vuotta, nyt herää kysymys mihin kansanedustajan tarvitsee sopeutua? Ja mitä nämä "viisaat" päättäjät ovat aikaan saanneet, aivan yli 100 miljardin velan suomen tiestön rapakuntoon ja kalliin sähkön siirtohinnan, eli?

    • KukinTavallaan

      Mielestäni työttömien, jopa ideologisesti työttömien, tulee saada ihmisarvoinen elämä. Juuri kuten tämä herra elää. Ei ole oikein 2018 että joku joutuisi elämään kurjuudessa. Jos joku onnistuu nauttimaan elämästään 500€/kk niin ei mielestäni ole mitään väliä, vaikka joku järjestelmästä hyötyykin.

      Tärkeintä on kannustukset. Eli jos työttömänä saa viissataa, kannustimet ovat olemassa ja työstä kuin työstä saa huomattavasti korkeampaa elintasoa ja tällöin järjestelmä toimii. He harvat, joille viissatanen riittää, elävät sillä mutta suurin osa vielä käy töissä. Ongelmia tulee silloin, jos työttömänä saa saman tai enemmän, tai jos satunnainen työnteko aiheuttaa byrokraattisia ongelmia tai tukien menetyksiä; silloin ei edes työtä haluavat mene töihin ja järjestelmä ei toimi.

      Aina on osa porukasta jättäytynyt työnteon kelkasta ja aina näitä tulee olemaan. Nyt mielestäni kuitenkin tukien määrä on järkevä enkä kadehdi miestä.

      Periaatteessa kaveri on kulutus- ja päästökiintiöajattelulla varsinainen hyväntekijä.

      • Amina

        Näin siinä useimmiten käy. Kun et töitä saa. Alat kehittämään selivitymisstrategiaa. Tulee motoksi Elä tai Kuole. Vain sitkeimmät selviää tässä byrokratian viidakossa. Ei siinä muu auta. Ja sääntöjä pitää lukea kuin olisisit tuomari miten toimia missäkin aktiivimallissa muissa toimissa.


    • vitutusmaksimus

      Ei naurata. Kaikkien menojen jälkeen jää ruokaan 100€ /kk. On tämä auvoa, melkein porhoksi tuntee itsensä. Leikata pitäis ja reilulla kädellä. Saatana perkele helvetti kyrpä. Viekää vielä leipäjonotkin niin tuun henkilökohtaisesti katsomaan, että pöllöt joutuu vastuuseen.

    • Mahumetti

      Kokoomus pitää suurta ääntä noista osaansa tyytyneistä köyhimyksistä todistaakseen, että hyvinvointiyhteiskunta on liian avokätinen työttömille ja elämäntapatyöttömille. EUn toistuvat huomautukset Suomen heikosta sosiaaliturvasta kaikuvat kuuroille korville, kun eivät edistä köyhien kyykyttämistä.

      Samanaikaisesti haalivat tänne kehitysmaamuslimeja tulevaisuuden halpatyövoimaksi ja metubisnestensä asiakkaiksi täysin välittämättä siitä, mitä matujen hyysääminen tulee maksamaan ja miten se tuhoaa suomalaisen yhteiskunnan perustuksia. Siellä matujen joukossa niitä elämäntapatyöttömiä riittää, ja lisää sikiää koko ajan.

      Kokoomus - aina ihmistä vastaan Orpon, Sipilän ja Bernerin linjoilla uuvattien roikkuessa epätoivon vimmalla hillotolpassaan.

    • suu_säkkiä_myöten

      Eipä valita tuttu työtön aikuiskouluttajakaan.
      Puhelimessa laskimme, että vuokran jälkeen jää 210 euroa kuukaudeksi.
      Saii juuri ostetuksi läppäriin ison monitorin ja kulkupeliksi uuden polkupyörän.

    • virallinenvalemedia

      Missä viipyy Mikon kuuukausilaskelma tuloista ja menoista? Jutusta voi päätellä, että hän asuu omituisesti, jos käteen jää asumiskulujen jälkeen 491 €/kk.

      • virallinenvalemedia

      • virallinenvalemedia

        Perustoimeentulotuki on 'Joroisten Mikolla' 155 €/kk seuraavin ehdoin:
        Työmarkkinatuki nettona 531 €/kk
        Asumistuki 275 €/kk
        Tulot yhteensä 806 €/kk

        Menot €/kk
        Perusosa 491,21
        Vuokra tai vastike 350,00
        Vesi- ja saunamaksu 30,00
        Taloussähkö 50,00
        Kotivakuutus 10,00
        Terveydenhuolto 30,00
        Menot yhteensä 961,21

        Joroisten Mikko saa rahaa 531 275 155= 961 €/kk.


      • virallinenvalemedia
        virallinenvalemedia kirjoitti:

        Perustoimeentulotuki on 'Joroisten Mikolla' 155 €/kk seuraavin ehdoin:
        Työmarkkinatuki nettona 531 €/kk
        Asumistuki 275 €/kk
        Tulot yhteensä 806 €/kk

        Menot €/kk
        Perusosa 491,21
        Vuokra tai vastike 350,00
        Vesi- ja saunamaksu 30,00
        Taloussähkö 50,00
        Kotivakuutus 10,00
        Terveydenhuolto 30,00
        Menot yhteensä 961,21

        Joroisten Mikko saa rahaa 531 275 155= 961 €/kk.

        Tärkeä huomautus:
        Jos Joroisten Mikolla on pankkitilillä 150 155= 305 euroa, hän ei saa perustoimeentulotukea. Mikolta on näin käytännössä kielletty pankkisäästäminen, vaikka hänellä on oltava pankkitili.

        Ilman toimeentulotukea Mikon tulot ovat 806 €/kk, mistä jää käteen asumismenojen 440 €/kk (vuokra, vesi- ja saunamaksu, sähkö, kotivakuutus) jälkeen 366 €/kk.


    • eioohoppuhyväks

      Millä logiikalla Mikko on hallituksen tuote? Hallitushan haluaa kaikki kynnelle kykenemättömätkin työttömät ilmaistöihin tai melkein sellaisiin, minimivaatimuksena puuhata jotain puurorahansa vastikkeeksi. Mikko mainostaa nimenomaan toimettomuutta. Yleisradion tuotekaan hän ei voi olla, koska tämän Suolipedian mukaan YLE on hallituksen käsikassara. Jääkö jäljelle muita vaihtoehtoja kuin yksityinen pölvästitrolli?

      • Alasajoagenda

        Jos kompetenssi ei riitä sen tajuamiseen että näillä EKokoomuksen satutarinoilla kansalaisia ajetaan työttömien pakko-Aktiivimallien taakse joka taas on osa kokoomuksen ja kepun missiota ajaa alas työttömyys-ja sosiaaliturva muun hyvinvointipalvelun, infran ja hyvinvointiyhteiskunnan tapaan mm. bisnes-Sotella Lancet 5/2018 maailman parhaaksi todettu terveydenhuoltojärjestelmämme tuhottua.


    • virallinenvalemedia

      "Pienellä paikkakunnalla asuva mies ei halua itseään tunnistettavan."
      Asumistukilaskelma pikkupaikkakunnalla Joroinen:
      Työmarkkinatuki (-4,65 % aktiivimalli) 664 €/kk
      Vuokra 350 €/kk, erillinen vesimaksu ja sähkölasku.

      Arvio yleisen asumistuen määrästä antamillasi tiedoilla:
      Yleinen asumistuki 01.08.2018 alkaen 275,20 e/kk

      Erillinen vesimaksu? Kyllä 18,00 e/kk (18,00 e/hlö)
      Erilliset lämmityskustannukset? Ei
      Vuokraan sisältyy sähkö? Ei

      Asumismenot yhteensä? 368,00 e/kk
      Enimmäisasumismenot? 344,00 e/kk
      Perusomavastuu? 0,00 e/kk

      Yleinen asumistuki on 80 prosenttia hyväksyttävien asumismenojen ja perusomavastuun erotuksesta. Jos hyväksyttävien asumismenojen määrä ylittää enimmäisasumismenot, lasketaan tuen määrä enimmäisasumismenojen mukaan.
      https://asiointi.kela.fi/aylaskenta_app/AYLaskentaApplication

    • aktiv2

      Mikko on mielikuvitushenkilö, jolla perustellaan sitä pian julkaistavaa aktiivi2:ta.
      Pian alkaa siis se työnhaun raportointi.

      Tosin laiskat palaavat eduskuntaan vasta syyskuussa.

      • kohtuusunohtunut

        Koko aktiivimalli on perustuslain vastainen. Perustuslaki takaa vastikkeetta toimeentulon työttömyyden varalle. Päätöksenteossa on selkeästi unohdettu myös sosiaalilain henki .Turvata ihmisten toimeentulo ja edistää omatoimista toimeentuloa sekä kuulla henkilöä.

        Päätöksen teon vaikutukset on jääneet selkeästi arvioimatta tai niihin on perehdytty huonosti.Työttömän toimeentulo mahdollisuuksilla tiedetään olevan vaikutusta mm. kahden polven köyhyyden syntymiseen ,siis perheisiin ja lapsiin. Köyhyys myös syrjäyttää yhteiskunnasta. minimi turvalla 493e settilöt päälle on kohtuutonta edes vastuullstaa yhtään mitään sillä se on alle puolet köyhyysrajaan yltävästä summasta ,eikä sillä näinollen edes ole yksinomaan mahdollista elää ,ei teoreettisesti, eikä varsinkaan käytänössä.

        19 §
        Oikeus sosiaaliturvaan

        Jokaisella, joka ei kykene hankkimaan ihmisarvoisen elämän edellyttämää turvaa, on oikeus välttämättömään toimeentuloon ja huolenpitoon.

        Lailla nimenomaan taataan jokaiselle oikeus perustoimeentulon turvaan työttömyyden, sairauden, työkyvyttömyyden ja vanhuuden aikana sekä lapsen syntymän ja huoltajan menetyksen perusteella.
        Julkisen vallan on turvattava, sen mukaan kuin lailla tarkemmin säädetään, jokaiselle riittävät sosiaali- ja terveyspalvelut ja edistettävä väestön terveyttä. Julkisen vallan on myös tuettava perheen ja muiden lapsen huolenpidosta vastaavien mahdollisuuksia turvata lapsen hyvinvointi ja yksilöllinen kasvu.
        Julkisen vallan tehtävänä on edistää jokaisen oikeutta asuntoon ja tukea asumisen omatoimista järjestämistä.

        https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731

        Tuo suoja ei täyty minimi sosiaaliturvan varassa elävillä.Kuitenkin aktiivimallin kautta leikattiin tuota ennestään riittämätöntä sosiaaliturvaa joka ei täytä perustuslain edelllyttämää toimeentulo suojaa,joka asumismenojen jälkeen päivittäiseen elämiseen tulee olla 978e.

        http://www.eapn.fi/euroopan-sosiaalisten-oikeuksien-komitea-totesi-toistamiseen-suomen-tyomarkkinatuen-tason-riittamattomaksi/

        Sensijaan että hallitus korjaisia tilanteen sosiaalilakia noudattaen ,edistämällä omatoimista toimeentuloa on se lähtenyt kikkailemaan tilastoilla ,suorastaan piittaamatta kansalaistensa elinmahdollisuuksista .

        https://www.satakunnankansa.fi/mielipide/lukijalta-tilastot-katkevat-taakseen-karun-totuuden-ovatko-tyollisyysluvut-vain-potemkinin-kulisseja-201099854/

        4 §
        Asiakkaan etu

        Asiakkaan etua arvioitaessa on kiinnitettävä huomiota siihen, miten eri toimintatavat ja ratkaisut parhaiten turvaavat:

        1) asiakkaan ja hänen läheistensä hyvinvoinnin;

        2) asiakkaan itsenäisen suoriutumisen ja omatoimisuuden vahvistumisen sekä läheiset ja jatkuvat ihmissuhteet;

        3) tarpeisiin nähden oikea-aikaisen, oikeanlaisen ja riittävän tuen;

        4) mahdollisuuden osallistumiseen ja vaikuttamiseen omissa asioissaan;

        5) kielellisen, kulttuurisen sekä uskonnollisen taustan huomioimisen;

        6) toivomuksia, taipumuksia ja muita valmiuksia vastaavan koulutuksen, väylän työelämään sekä osallisuutta edistävän toiminnan;

        7) asiakassuhteen luottamuksellisuuden ja yhteistoiminnan asiakkaan kanssa.

        Sosiaalihuoltoa toteutettaessa on kiinnitettävä erityistä huomiota erityistä tukea tarvitsevien asiakkaiden edun toteutumiseen.
        12 §
        Välttämättömän huolenpidon ja toimeentulon turvaaminen

        Jokaisella kunnassa oleskelevalla henkilöllä on oikeus saada kiireellisessä tapauksessa yksilölliseen tarpeeseensa perustuvat sosiaalipalvelut siten, ettei hänen oikeutensa välttämättömään huolenpitoon ja toimeentuloon vaarannu. Muussa kuin kiireellisessä tapauksessa henkilöllä on oikeus saada riittävät sosiaalihuollon palvelut kotikuntalaissa (201/1994) tarkoitetulta kotikunnaltaan tai siltä kuntayhtymältä, johon kotikunta kuuluu, ellei muualla laissa toisin säädetä.

        Sosiaalihuollon järjestämisen henkilöllisestä soveltamisalasta säädetään 57 §:ssä. Toimeentulotuen myöntämisestä säädetään erikseen toimeentulotuesta annetussa laissa (1412/1997).

        https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2014/20141301

        https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/419616-tassa-menee-suomalainen-koyhyysraja-parjaisitko-sina


    • Voi.jessus.sentään

      Jessus on työtön sinkkumies helsingistä. Hän asuu eirassa 4h k asunnossa vuokralla. Ainoa tulonlähde on työttömyyskorvaus. Kaikkien maksujen jälkeen käteen jää noin 977€. Kun syö säästeliäästi voi matkustella pari kertaa vuodessa maailman ympäri tai viettää muutaman kuukauden karibian risteilyillä.
      Tuliterän bmw:n huollot hän suorittaa näppärästi itse koska on on opiskellut harvardissa automaatiota siis samassa paikassa missä suoritti melkein loppuun lääketieteen tutkintonsa. Näinollen hän huoltaa ite terveyteensä liittyvät ongelmansa. Säästöä kertyy vuosittain noin 653€.
      Tarina jatkuu vielä pitkälle mutta tässä tiivistelmä. Nimi muutettu yksityisyyden turvasmiseksi.

    • Mahumetti

      Eihän se aktiivimallin tuoma leikkaus ole kovin merkittävä.

      Toimettomana kotonaan kituuttavalle, toivottomaan tilanteeseensa tyytyneelle on tämä uusin leikkaus pieni hinta siitä, että voi jatkaa elelyään entiseen tapaan osallistumatta Sipilän rosvolauman kehittelemiin orjatyösysteemeihin.

      Oikeistohallitusta ei hetkauta yhtään se, että maassamme on kymmeniä tuhansia köyhyysrajan alapuolella eläviä syntyperäisiä Suomen kansalaisia, jotka ovat alistuneet kurjaan kohtaloonsa ja oppineet kituuttamaan niillä surkean vähäisillä hyvinvointiyhteiskunnan rippeillä, joita heille kelasta sitkeän anomisen jälkeen heltiää.

      Samaan aikaan hallitus haalii tänne tulevaisuuden halpatyövoimaksi tuhansittain kehitysmasmuslimeja, joiden hyysäämiseen näyttää riittävän rajattolasti rahaa ja resursseja. Muistuupa vaan mieleen viime vuodelta yksityishammaslääkäri, joka kertoi julkisuudessa matuille varattujen vastaanottoaikojen jäävän käyttämättä ilman että niitä edes ajoissa peruttaisiin.

    • AinaUusiVale

      Mikon, Ossin ja Juuson jälkeen seuraava porvarihallituksen työttömyyden syyllinen on vajaakuntoiset, joita muka jopa viidesosa työttömistä! Aina uusi syyllinen, vaikka hallitus voisi katsoa peiliin ongelman todellisen syyn löytääkseen.
      Valtamedia suoltaa porvarien pashaa jolla syyllistä etsitään aina työttömistä, ei esim. tes-palkatun työn puutteesta joka on faktaa.

      Vajaakuntoisilla Johanna Juopperilla ja Tiina Huovisella olisi sairauksista huolimatta työhaluja – Miksi työttömyyden kivikova ydin ei vain sula?
      https://yle.fi/uutiset/3-10338776
      "Asiantuntijoiden mielestä eri viranomaisten pitäisi tiivistää yhteistyötä ja selvittää tarkemmin sairaiden ja vammaisten työttömien työkykyä. Työnantajat myös tarvitsevat taloudellista porkkanaa ja lisätukea perehdyttämiseen, kun he palkkaavat vajaakuntoisen työntekijän.

      Suuri joukko ihmisiä ei vain työllisty avoimille työmarkkinoille
      Työ- ja elinkeinoministeriön tilastojen mukaan jopa viidesosa työttömistä työnhakijoista voi olla pitkäaikaissairaita tai vammaisia. Eniten vajaakuntoisia on Etelä- ja Pohjois-Savon ely-keskusten alueilla, vähiten Uudellamaalla. Koko maassa osatyökykyisten osuus työnhakijoista on noin 13 prosenttia."

      Tuo viidesosa kuulostaa jo ihan Hetemäen hatusta vedetystä heitosta bisnes-Soten 4 mrd säästöistä.

    • nyt_selvisi

      Orpo suunnittelee työttömien lisäkuristuksia ja siksi tämä "Mikko" taas tuotiin IS:n kautta avittamaan asian myymistä kansalle.

      Työttömille lisää keppiä? Orpo: "Tämä on aivan kohtalonkysymys"
      https://www.kauppalehti.fi/uutiset/uutinen/ZYNnP3fr
      "Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) kertoo, että valmistelussa on lisätoimia työllisyystilanteen parantamiseksi."

      Onko työttömille luvassa lisää keppiä? Petteri Orpo: "Tässä ei voida luovuttaa. Tämä on aivan kohtalonkysymys"
      https://www.talouselama.fi/uutiset/te/24e0e9df-4ade-3671-af7e-7784d82f2473

      Orpo pani kansliapäälliköt etsimään lisää nopeavaikutteisia työllisyystoimia (kiusatoimia)
      https://www.satakunnankansa.fi/kotimaa/orpo-pani-kansliapaallikot-etsimaan-lisaa-nopeavaikutteisia-tyollisyystoimia-201121586

      Orpo rummuttaa tiukkaa budjettikuria – kaikkein heikoimmassa asemassa oleville luvassa vain lämmintä kättä
      https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3941371-orpo-rummuttaa-tiukkaa-budjettikuria-kaikkein-heikoimmassa-asemassa-oleville-luvassa-vain-lamminta-katta

      Li Andersson tyrmää valtiovarainministerin puheet: "Vaikka Orpo haluaa esiintyä tiukkana kirstunvartijana, on totuus toinen"
      https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3941701-li-andersson-tyrmaa-valtiovarainministerin-puheet-vaikka-orpo-haluaa-esiintya-tiukkana-kirstunvartijana-on-totuus-toinen
      "Hallitus on käyttänyt yli puolitoista miljardia hyvätuloisia suosiviin veronkevennyksiin, ja sama linja jatkuu, kirjoittaa Li Andersson.

      Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson moittii valtiovarainministeri Petteri Orpoa (kok.) puheiden ja tekojen ristiriidasta. Andersson sanoo Orpon esiintyvän tiukkana valtion kirstunvartijana, vaikka totuus on toinen.

      Andersson huomauttaa, että hallitus aikoo jatkaa tuloveronkevennyksiä. Orpon mukaan niitä on tulossa noin 300 miljoonan euron edestä.

      ”Vaikka Orpo haluaa esiintyä tiukkana kirstunvartijana, on totuus toinen. Tämä hallitus on elvyttänyt talouskasvun aikana, ja se on tehnyt sitä nimenomaan mittavilla verokevennyksillä”, Andersson kirjoittaa yhteisöpalvelu Facebookissa.

      ”Yli puolitoista miljardia on hallitus saanut käytettyä hyvätuloisia suosiviin verokevennyksiin, ja sama linja vaikuttaisi Orpon puheiden perusteella jatkuvan”, hän jatkaa.

      Veronkevennyksiä on Anderssonin mukaan kompensoitu leikkaamalla pienituloisilta ja koulutuksesta.

      ”Sama summa, jolla Orpo on nyt jälleen alentamassa veroja, riittäisi perusturvan indeksijäädytyksen poistoon. Se olisi tasa-arvoa parantava päätös, joka hyödyttäisi niitä suomalaisia, jotka ovat joutuneet kärsimään kaikista eniten hallituksen leikkauspolitiikasta”, Andersson kirjoittaa."

    • ostettu_valtamedia

      Kummasti Orpo toi budjettinsa esiin ja lisäkiusatoimet 250 000 "syylliselle" työttömälle heti IS:n "Mikko" uutisoinnin jälkeen. Sattumaako?

      • MaksettuTilasto

        Miksi Orpo sanoi työttömiä olevan 250 000 vaikka porvarihallitus ja sen listoilla oleva valtamedia kertoi juuri tilastoihin pohjautuen että porvarihallituksen aikana työttömyys on laskenut 110 000 hengellä. Miten 300 000 - 250 000 on 110 000???
        Vale, emävale, tilasto toimii vieläkin.


      • StubbMagia10on90pros
        MaksettuTilasto kirjoitti:

        Miksi Orpo sanoi työttömiä olevan 250 000 vaikka porvarihallitus ja sen listoilla oleva valtamedia kertoi juuri tilastoihin pohjautuen että porvarihallituksen aikana työttömyys on laskenut 110 000 hengellä. Miten 300 000 - 250 000 on 110 000???
        Vale, emävale, tilasto toimii vieläkin.

        Kokoomustalla porvarimagialla taiotaan tyhjästä työntekijöitä, sanon minä.


    • Halagulahik

      Tehkää köyhät kiljua. Se on halpaa.

      • Anonyymi

        Sekoittaa päätkin sopivasti ettette huomaa ja tajua tai älyä saati lähettele näitä viestejä. Saa kunnon porvari olla rauhassa.


    • Propagandahälytys

      Suomalaisen miehen tarina: Markku eli tuilla 20 vuotta, sulkeutui kotiinsa ja oli ylpeä siitä, ettei tehnyt mitään – "Ei ole mitään järkeä tehdä matalapalkkaduunia, koska saman rahan saa ilmaiseksi"
      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suomalaisen-miehen-tarina-markku-eli-tuilla-20-vuotta-sulkeutui-kotiinsa-ja-oli-ylpea-siita-ettei-tehnyt-mitaan-ei-ole-mitaan-jarkea-tehda-matalapalkkaduunia-koska-saman-rahan-saa-ilmaiseksi/7157040

      Tuut, tuut, tuut.. EK, SY ja Kokoomus propagandahälytin hälyttää taas ja tällä kertaa MTVuutisten kohdalla joka on kunnostautunut oikeiston propagandaäänitorvena olemisella.
      Tällä kertaa elämäntapatyötön Markku jonka nimi muutettu ja realistisuus kyseenalainen.
      Artikkelissa otetaan vielä Ylilauta.org käsittelyyn, joka on ollut porvarien ja hybridijarojen hampaissa ennestäänkin.

    • loissssss

      Jopa on taas kalikka kapsahtanut nilkkaan. Valettahan sen uutisen täytyy olla, kun ei oikein omaan nälkämaavalituksen agendaan sopinut.

    • Nbvgg

      Satusetä Topeliuskin kalpenee näiden Kokoomuksen puoluajatushautomojen sepustusten rinnalla, hahahaaaaa.

    • Anonyymi

      Saiko Ilta-Sanomat sanktioita kun vallan Lennupuudeli ei poliittisideologisella räksytyksellään saanutkaan isäntiänsä hallitukseen?

    • Anonyymi

      Näihin aikoihin valtamedia alkaa kesän thaimarjakalajuttujen jälkeen puskea sponsored by EK & kokoomus mainoksia elämäntapatyöttömistä kausijuttuna. Nyt arvailuja tämän vuoden elämäntapatyöttömän nimestä.

      Työvoimapula/työttömien työhaluttomuusuutisointia on jo tullut, joten porvaripresidentin mielensäpahoittama oleskeluyhteiskunnan tuotos on pian tuotava pramille 😆

      • Anonyymi

        Jäivät näköjään elämäntapatyöttömien kausijutut pois EK-medioista kun hallitus ei sponssaa niitä enää demarijohtoisella hallituskaudella. Vaan eivätkös palaa taas jos maahan saadaan porvarihallitus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jäivät näköjään elämäntapatyöttömien kausijutut pois EK-medioista kun hallitus ei sponssaa niitä enää demarijohtoisella hallituskaudella. Vaan eivätkös palaa taas jos maahan saadaan porvarihallitus.

        Vihapuhemainonta loppunut kun hallitukselta ei saa enää veronmaksajien euroja tähän mielikuvamainontaan. Saa nähdä palaako, mikäli kokoomus pääsee taas hallitukseen porvarihallituksen muodossa.


    • Anonyymi

      Onneksi Marinin hallituksen aikana työllisyysaste on noussut korkeimmaksi vuosikymmeniin, kokoaikaiseksi laskettu työllisyysaste jopa Pohjoismaiden korkeimmaksi ja työttömyys laskenut alas. Ja tämä ilman työttömien aktiivikyykytystä tai työläisten kikytystä. Ei tarvitse edes ihmisiä vastaan vihapuhua mediassa 👍

      • Anonyymi

        Mutta nyt se alkaa taas kun Orpon, Purran, Henrikssonin ja Essayahin porvarihallituksen leikkauspolitiikkaa pitää alkaa markkinoimaan mediassa. Pian taas elämäntapatyötönjuttu, ehkä jopa ansiosidonnainen sellainen, ja koksutaustaisen presidenttimmme närkästyminen oleskeluyhteiskunnan tuotoksista 💙


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta nyt se alkaa taas kun Orpon, Purran, Henrikssonin ja Essayahin porvarihallituksen leikkauspolitiikkaa pitää alkaa markkinoimaan mediassa. Pian taas elämäntapatyötönjuttu, ehkä jopa ansiosidonnainen sellainen, ja koksutaustaisen presidenttimmme närkästyminen oleskeluyhteiskunnan tuotoksista 💙

        Kyllä. Kohta kaivetaan Mika esiin. Mika on ansiosidonnaisella päivärahalla kotona makaava insinööri joka ei etsi aktiivisesti työtä vaan puuhailee kaikkea kivaa kotona rakentaa autotallia jne.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5369
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3457
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1582
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      195
      1503
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1013
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      789
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    Aihe