Karismaattis-uskovien käsittämätön kritiikittömyys

error_flynn

Monet uskovat menevät mukaan mitä hulluimpiin karismaattisiin hömpötyksiin. Jos julistaja vain jossain välissä muistaa Jeesuksen nimen mainita ja Raamattua kädessään nostella, niin kaikki selvästi väärä opetus menee useimpiin karismaatikoihin täydestä. Profetiat saavat olla miten pöljiä hyvänsä (Chuck Pierce), toiminta täyttä kaaosta (Toronto-ilmiöt)… niin mukana vaan ollaan sinisilmäisesti. Ei käy mielessäkään pohtia, olisiko jotain pielessä.

Mitenhän hulluksi opetuksen ja toiminnan oikein pitää mennä, että karismaattisuuteen hurahtaneetkin ymmärtäisivät alkaa suhtautua kriittisesti? Onko mitään rajaa? Välittävätkö karismaatikot totuudesta? Riittääkö heille, että on vauhdikasta ja jännää toimintaa? Olkoon se vaikka sitten eksytystä! Ihan sama!?

8

286

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4567hgju
    • Näinseasiaon

      Itse olen jo aikoja sitten tajunnut että ne on eksytystä, mutta melkeinpä suurempi ahaa-ilmiö oli itselleni se kun tajusin että mikä avaa oven tällaisille ilmiöille uskovien keskuudessa. Mielestäni siitä puhutaan aivan liian vähän. "ylilyöntejä" eli manifestaatioita kyllä arvioidaan ja arvostellaan kovastikin mutta se on vähän sama kuin heittelisi vettä tulen liekkien päihin kun pitäisi heittää sinne juureen, mistö se palo saa alkunsa.

      Asia ei tietenkään ole aivan mustavalkoinen, tästä voitaisiin keskustella ummet ja lammet mutta lopultakin se kaikkein alkuperäisin pääsyy on väärä vanhurskauttamisoppi, joka vapaissa suunnissa on ja kaikissa missä on samankaltainen vanhurskauttamisteologia.

      Kun nimittäin kaikki maailman harhaopit, uudet suubntaukset ja sinne tänne juoksemiset saavat alkunsa siitä ettei ole löydetty Rauihaa evankeliumista eli ansaitsemattomasta armosta, niin keksitään yhä uusia menetelmiä ja tekoja, joiden uskotaan vievän lähemmäksi Jumalaa. Siitä juuresta syntyy karismaattisuuskin.

      Jesus sanoi, joka tästä lähteestä juo, se ei enää koskaan janoa! Siis evankeliumin lähteestä! Sillä on rauha eikä tarvetta juosta sinne tänne etsimässä yhä uusia kokemuksia tai tapoja ansaita Jumalalta siunauksia tai "tulla palavammaksi". Ainahan noissa lopulta julistuksen pääpaino on ihmisen omassa touhuamisessa.

      • error_flynn

        Kiitos mielenkiintoisesta huomiosta. Itsekin elän armosta eivätkä karismaattiset kokemukset voisi minua vähempää kiinnostaa!


      • Näinseasiaon
        error_flynn kirjoitti:

        Kiitos mielenkiintoisesta huomiosta. Itsekin elän armosta eivätkä karismaattiset kokemukset voisi minua vähempää kiinnostaa!

        Niin, eikö olekin totta että jos lähdetään arvioimaan ja kiinnittämään huomio vain siihen, oliko se, tuo tai tämä ilmiö siltä, tältä tai tuolta kannalta hyväksyttävä, niin tällä jaamimisella ei ole loppua koskaan eikä se rakenna ymmärtämään mitään hyödyllistä. Kas kun joka ikiseen asiaan aina löytyy näitä "näkökulmia".

        Mutta kun sydämessä on rauha ja synnit anteeksi verievankeliumissa niin kuten sanoit: "ei voisi vähempää kiinnostaa" muut asiat.

        Mutta kun minullakin on liuta tuttavia jotka todella juoksevat siellä ja täällä, milloin uskoen että paranevat lonkkavaivastaan, milloin uskoen tulevansa "suureksi ja väkeväksi profeetaksi" koska puhuja oli luvannut niin, tai milloin on taas kerran joku uusi ilmiö johon kauheasti pitäisi paneutua, kiinnittää huomiota, olla mukana ja tutkia, ennenkuin voi muka sanoa mitään...

        ... niin olen ottanut sellaisen "luvan" Jumalan sanasta etten korvaani lotkauta uutuuksille ja kaikenkarvaisille kohujutuille- ja ilmiöille. Arvioin van mielessäni: Ahaa, tämä ei ole sitä samaa tuttua evankeliumia, Jumalan sanan saarnaa jota olen ottanut Sanasta vastaan, siis menköön menojaan!

        Paavali sanoi: "Veljet, minä johdatan teidät tuntemaan sen evankeliumin, jonka minä teille julistin, jonka te myöskin olette ottaneet vastaan ja jossa myös pysytte 2. ja jonka kautta te myös pelastutte, jos pidätte siitä kiinni semmoisena, kuin minä sen teille julistin, ellette turhaan ole uskoneet." (1.Kor. 15:1-2)

        Kiitos sinulle kommentistasi. Pyydetään voimaa että jaksetaan kilvoitella kiusausten tiellä.


    • error_flynn

      Kun näitä voimallisia ihmetapahtumia järjestetään, niin olen nykyisin noudattanut Jeesuksen selvää neuvoa lopun aikojen uskoville. "Ja teille sanotaan: 'Katso, tuolla hän on!' 'Katso, täällä!' Älkää menkö sinne älkääkä juosko perässä. " Luuk. 17:23.

      Ei kannata mennä edes uteliaisuudesta mihinkään karismaattisuutta pääasiana tarjoavaan tilaisuuteen. Nykyään menestysteologia on yhä vahvemmin mukana niissä. Uskovien pitäisi kyllä nähdä, ettei menestysteologia ole Raamatun mukaista. Kun huomaa jonkin epäraamatullisuuden tai terveen järjen vastaisuuden, niin pitäisi pysähtyä ja kuunnella tällaista varoitusta. Jos ei tuollaisista huomioista välitä vaan jatkaa vain, niin harhaan ajautuu.

    • koetelkaahenget

      Ei karismaattisuutta tai uskoa yleensä tarkastella vain sen mukaan että Raamattu sanoo näin ja sitten kinastella siitä. Ei, vaikka se sana on tärkeää, se on uskon perusta, mutta kun Paavali oli vihoissaan joillekin harhaoppisille juutalaisuuteen kääntyneille, ei hän sanonut tulevansa sinne kitisemään sanoista, vaan ottamaan selvää noiden voimasta. Ei usko ole sanoissa, vaan voimassa.

      Henget tulee koetella. Usko näkyy ihmisessä Jumalan voimana. Eikä sen mukaan miten hän heiluu levottomasti tai ääntelehtii, vaan siinä mikä rauha, ilo ja rakkaus hänessä on kun hän vaikka kävelee kaupungin kadulla. Jos hän on samanlainen typerä tasamaantallaaja kuten uskomattomat, niin silloin hänessä ei ole Hengen voimaa, vaikka olisi äsken ollut miten väkevässä kokouksessa.

      Usko on tosissaan voimassa eikä sanoissa ja se on niin sanassa sanottu. Siinä kun sana tulee lihaksi. Ei siinä mitä me turhamaisuuttamme jaarittelemme uskosta.

    • Uggalaloo

      Karismaattisuus on shamanismia.

    • rek879

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      2123
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      54
      1799
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1659
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1597
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1566
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1484
    7. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      112
      1361
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1341
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      10
      1306
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1203
    Aihe