Hasbara - Älä usko mitä luet tai tv:stä kuulet

KäyttämättäPäätäsi

Hasbara - mielipiteen muokkauksen taide
http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/131750-hasbara-mielipiteen-muokkauksen-taide

Freemanin esitelmää tuskin voi kutsua "puheenvuoroksi rauhan puolesta" tai luotettavan informaation levittämisen puolesta. Kuitenkin se sisältää monta tärkeää tietoa keinoista, joilla meitä ohjataan katsomaan vain yhteen, haluttuun suuntaan. Kenties tähän Freemanin puheenvuoroon tutustuminen opettaa arvioimaan kaikkea tarjottua tietoa uudella tavalla, kysymään itseltään "Mitä näkökulmaa minulle yritetään tässä artikkelissa tai puheenvuorossa myydä?". Kysymään miksi jotakuta henkilöä nimitetään natsiksi, juutalaisten suosijaksi, kommariksi, ei-asiantuntijaksi ...miksi henkilölle tai asialle yritetään antaa tietty nimilappu ja ohjata puhe asiasta toiseen.

Tämän pitäisi kuulua koulun opetusohjelmaan sen sijaan että se kuuluu aivopesuohjelmaan.

28

467

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hasbaraa

      Itse olen huomannut etten usko enää mihinkään mitä Aamulehti tai YLE tarjoaa uutisena ja tässä varsinkin uutisointi EU-asioista on räikeän puolueellista ja yksipuolista. Oleellista näyttää olevan se mistä ei puhuta ja merkityksettömiä asioita korostetaan.

      • K-setus

      • SuuretKertomukset

        Sampo Ahto - Valtamedia täysin USA:n taskussa
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/14176005/sampo-ahto-quotvaltamedia-taysin-usan-taskussaquot

        Viihdetuotanto - USA hallinnoi länsimaissa
        Internet - USA omistaa sen ydinosat
        Käyttöjärjestelmät - USA hallinnoi, myös linux nykyään

        Ahto on oikeassa, sekä mielipiteen muokkauksen että mielipidevakoilun välineet ovat USA:n hallussa. Ei sitten mikään ihme, että salaliittoteoreetikot näkevät kaiken pahan takana USA:n.
        Putinin Venäjän vaikuttaminen on perseestä mutta Israelin hasbaran yläpuolella ykkösnyrkkinä on kyllä ylivoimaisesti USA, sillä on paitsi hasbaran taide, myös media, viihdekerronta, Internet, some, mobiililaitteet, tietotekniikka ym. hallussaan.


    • MeitäPetetään

      Koneisto kertoo paljon valheita

      Kaupallinen ja valtiollinen media ovat molemmat pääasiassa tyytyneet toistelemaan rahoitussektorin ja poliittisen eliitin esittämiä näkökulmia vaivautumatta mihinkään niin vaivalloiseen kuin faktojen tarkistamiseen. Sama toistuu useimmissa blogeissa: keskustelu rajautuu median ohjaamana parhaan Hasbara-perinteen mukaan sallitulle alueelle. Totuus on vain järjestelykysymys, niin sanoakseni.

      Valtamedia vetää erikoistapaukset esiin ja revittelee niitä useaan otteeseen monissa valtamediajulkaisuissa esim. elämäntapatyöttömät ja henkilöt erikoistapaustalouksissa, joiden tuet ovat niin suuret ettei kannata mennä töihin. Nämä samat aiheet tuodaan esiin säännöllisin väliajoin kokoomusmediassa, vain henkilön nimi muuttuu Ossi, Juuso, Mikko, Sonja jne. ja toiminta yleistetään koskemaan suurta osaa työttömistä. Sen sijaan vaikkapa perussuomalaisten ottamat maahanmuuttajien rötökset valtamedia kuittaa yksittäistapauksista.
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15034870/39v-elamantapatyoton
      https://www.vauva.fi/keskustelu/3000783/mikolle-27-jaa-kelan-rahoista-kateen-480-e-kk-ei-halua-toihin-juon-luen-ja

      Kyse on valtiokoneiston Hasbarasta eli mielipidemuokkauksen taiteesta ja tieteestä jolla ajetaan poliittisideologisia päämääriä ja kansan ostamista erilaisten missioiden taakse. Siis puhdasta informaatiosodankäyntiä, hybridivaikuttamista ja trollausta.

      Suurin osa nielee tämän koneiston propagandapaskan ruotoineen päivineen.

      • EliititOhjaaKansaa

        Video: Sensuuritoimiston työntekijä kertoo: Facebook ajaa poliittisia päämääriä
        https://mvlehti.net/2017/12/02/video-sensuuritoimiston-tyontekija-kertoo-facebook-ajaa-poliittisia-paamaaria/
        Videolla nainen kertoo, miten Facebook manipuloi viestintää ennen Saksan vaaleja.

        ”Kaikkien maapallon ihmisten keskustelualustaksi” perustettu Facebook on muuttunut poliittiseksi työkaluksi. Ennen Saksassa käytyjä vaaleja Facebook manipuloi viestintää.

        Facebook manipuloi käyttäjien tunnetiloja – salainen tutkimus kuohuttaa
        https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/facebook-manipuloi-kayttajien-tunnetiloja-salainen-tutkimus-kuohuttaa/3495096
        "Facebook on manipuloinut salaa satojen tuhansien uutisvirtaa tutkiakseen, voiko nähty sisältö muokata käyttäjien tunnetiloja, paljastaa tuore tutkimus.
        – Tulokset osoittavat, että tunnetiloja voidaan siirtää emotionaalisen tartunnan avulla niin, että ihmiset kokevat tiedostamatta samanlaisia tunteita, tutkijat kirjoittivat."

        Meitä ohjaillaan kuin eläimiä.

        Tämä on hasbaraa sanan varsinaisessa merkityksessä.


    • turha.vaiva
    • HajoitaJaHallitse

      Näin meitä manipuloidaan

      http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/131750-hasbara-mielipiteen-muokkauksen-taide

      Söyring on suomentanut mielenkiintoisen jutun nykyaikaisesta mielipiteen ohjauksesta. Vaikka jutussa puhutaan Israelista, samat tai samankaltaiset keinot ovat varmasti käytössä kaikilla vähänkään merkittävämmillä valtioilla. Kun olette jutun lukenut ( mikäli aihe kiinnosti ), lukaiskaapa perään Oikkosen blogi. Se on kirjoitettu Jyväskylän tapauksen jälkeen.

      http://kuinkakarlmarxtavataan.puheenvuoro.uusisuomi.fi/131433-aariliikkeiden-sietamattomat-avioriidat

      Kun yhdistää toisiinsa valtiollisilla resurseilla toimivan mielipiteen ohjailulaitoksen ryhmien dynamiikkaan ja psykologiaan, joista Oikkonen kirjoittaa, päästään ihmettelemään monia asioita. Miettikää kuinka helppoa todellisille vallanpitäjille on toteuttaa hajota ja hallitse taktiikkaa. Valikoitua tietoa suunnataan kohderyhmille, omat käsitykset saavat vahvistusta muilta samoin ajattelevilta. Ryhmädynamiikka ottaa ohjat ja ajaa ryhmät aina väkivaltaisiin yhteenottoihin asti. Ja koko tätä näytelmää ohjataan jostain taustalta. Siinä salaliittoteoriaa tosielämästä.

      Ps. En tiedä ovatko Suomessa tai enempi Euroopassa tapahtuneet ääriryhmien väliset yhteenotot oire tällaisesta mielipiteen muokkauksesta. Mutta jos on, valtaa pitävät tarvitsevat tällaisia yhteenottoja jostain syystä.

      Tämä aihe on järjestelmäherroille sen verran kiusallinen että on vaarana aina suolen kadottaa tällainen ketju :(

    • Zion-

      Public diplomacy in Israel (also hasbara, Hebrew: הַסְבָּרָה‬ hasbará, "explaining")
      The term is used by the Israeli government and its supporters to describe efforts to explain government policies and promote Israel in the face of negative press, and to counter what they see as attempts at delegitimisation of Israel. Hasbara means "explanation",

      Että nytkö Israelin kertomat asiat omalta puoleltaan leimattaiin propagandaksi ja pyhä länsi taas medioineen vain viattomasti uutisoisi asioista totuudenmukaisesti.

      • HunnutettuTodellisuus

        Jo Hollywood kertoo kuinka kehittynyttä läntisen tarinankerronnan hasbara on. En usko että esim. jenkit ovat Israelia jäljessä vaan ylivoimaisin resurssein varmasti hasbaran ykkönen maailmassa "amerikkalainen unelma ja demokratia", voiko prapagandistisempaa hasbara-tarinankerrontaa olla raadollisen todellisuuden huntuna.


    • eurtyertyeirt

      Minä en usko mihinkään, mitä täällä tai Söyringillä kirjoitellaan.

      • ammatti.dissaaja

        Uskonsa kullakin, usko, uskomukset ja uskonnot eivät perustukkaan faktatietoon.


    • sinun.laskuusi

      Hasbara made in Media Freedom

    • infowars.com
    • SadutMuuttuneetTodeksi

      Tämän aloituksessa olevan hasbara-jutun jokaisen pitäisi lukea, ehkä pystyy hieman paremmin päättelemään idän ja lännen paskanjauhannan tasoa, siis jos kompetenssi riittää eikä ole jutun kertomaan tapaan jo totaalisen aivopesty viralliselle totuudelle.

    • uutistenvääristelyä

      Ns. "valtamediaan" ei usko kukaan ajatteleva, järkevä, medialukutaitoinen nykyihminen enää.
      ------
      Vaihtoehtomedioista se oikea ja todellinen totuus tulee.

    • tolppa.apina

      Yksittäisen ihmisen tai pienryhmän on lähes mahdoton saada ääntään massoille, koska netti on jo käytännössä täydellisesti sensuroitu, useimmat sivustot vaativat kirjautumista ja suuremmilla sivustoilla on toimiva ennakkosensuuri arkaluontoisten kirjoitusten poistamiseksi.

      Yksi hyvä konsti massoille tiedottamisessa on seinälehdet, graffitit, tarrat ja tolppiin kiinnitettävät ilmoitukset.

      Mutta yrittäkääpä kiinnittää tienvarsien tolppiin valtavalhemediasta poikkeava poliittinen viesti tai paljastus, niin se katoaa salaperäisesti jo saman päivän aikana.

      Tienvarsien tolpissa saa sen sijaan olla paikallaan kuukausi tolkulla viestit "Jeesus tulee kohta oletko valmis", "Ruoppaaja alueellanne", "polttopuita tarjolla", jne.

      • Jopajota

        Aavikon.tietotomisto maahanmuuttopalstalla on mielipiteenmuokkaajatrolli.


    • Iso.Paha.Susi

      IS taas kokoomuksen sylikoirana: Elämäntapatyötön satuja taas. IS toi taas elämäntapatyöttömän uutisiinsa taas kerran hieman ennen kuin Orpo syyllisti taas työttömät ja vaati lisäraippatoimia:
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15362111/is-toi-taas-elamantapatyottoman-uutisiinsa

      Tulihan taas kokpanssivaltamedian säännöllisesti toistuva propaganda. Tällä kertaa elämäntapatyötön Mikko. Tätä uutista jo odotettiinkin Ossin, Juuson ym. jälkeen, jotta ihmiset eivät vain unohda kuinka hyvin 491,21€/kk eli 16€/pvä käteen jäävillä tuloilla elää. Ja miten työttömyys- ja sosiaalitukia pitää alentaa ja työttömät pakottaa palkattomiin Aktivointimallin työllistämistoimiin ja pois tilastoista.

      Mikko on tyytyväinen työttömänä: ”491,21 euroa riittää hyvään elämään”
      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005777760.html
      "Mikko, 55, kirjoitti Yhteisvastuun kirjoituskilpailussa makeasta elämästään toimeentulotuella ja sai osakseen palautevyöryn. – En sano, että mitenkään tarkoituksella downshiftaan, mutta ei ole todennäköistä että työllistyn, hän kertoo.

      Itse häpeäisin jo valtamedian suurimpana nettijulkaisuna tätä porvarihallinnon propagandakanavana oloa.

      Laittakaapa tänne muitakin IS:n, HS:n, Kauppalehden, Verkkomedian ym. kokoomusvaltamedian propagandauutisia. Meitä ohjataan kuin lampaita teuraalle.

    • kritiikki.piiloon

      Miksei Suolen haku anna enää "hasbara" -hakusanalla yhtään viestiketjua, tai onko blokattu vaan multa? Monet muutkin hakusanat on samalla tavalla blokattu, ettei niillä löydy täältä enää yhtään viestiketjua jossa ko. sanaa esiintyisi. Pitää etsiä Googlen kautta niin kauan kuin se vielä antaa.

      • Maahanmuuttopalstalla

        Moktar.Gubta alias Valuuttakauppias/ Brynolf/MaailmanMatti/Vuoriston Vuorten /Vuoren/Aavikon multinikki käyttää hasbaraa kirjoituksiensa perustana, kieltäen entiset nikkinsä totaalisesti.


      • Mitasinasanoa
        Maahanmuuttopalstalla kirjoitti:

        Moktar.Gubta alias Valuuttakauppias/ Brynolf/MaailmanMatti/Vuoriston Vuorten /Vuoren/Aavikon multinikki käyttää hasbaraa kirjoituksiensa perustana, kieltäen entiset nikkinsä totaalisesti.

        Häh,täh.


    • Nerokasta_Hasbarassa

      on nimenomaan se, ettei se itsessään yritä sensuroida tavoitteelleen vastakkaisen informaation saatavuutta (vaikka sitäkin yleisesti käytetään) vaan pyrkii blokkaamaan ihmisten kykyä vastaanottaa ja ymmärtää sitä.

      Hasbaran voima on eritoten näinä aikoina tullut voimakkaasti esille. Se ilmenee juuri siinä, että jostakin asiasta on olemassa "oikea" mielipide ja "väärä" mielipide. Suuri osa ihmisistä tahtoo olla mukana "oikean" mielipiteen "hyvässä tarinassa". Siitäkin huolimatta että "väärä" mielipide olisi perusteltavissa selkeillä faktoilla, jotka voidaan todistaa, siinä missä "oikeaa" mielipidettä ei ole mitään vastaavia faktoja tukemassa. Hasbara toimii ikään kuin rokotteena tosiasioita vastaan.

      Erityisen voimakkaasti Hasbara ohjaa sitä, miten haluttuja asioita koetaan. Jos haluat tuhota jonkin populaation, niin Hasbaran avulla voidaan saada aikaan ilmiö, jossa valtaosa tuosta populaatiosta etäisesti ymmärtää olevansa tuhoamisen kohteena, mutta juhlii sitä käsiään taputtaen kuin mielettömät. Heidän keskuudessaan on aina niitäkin jotka omaavat suuremman immuniteetin Hasbaralle, mutta valtaväestö uskoo tuhoamisesta pahana asiana puhuvien tekevän näin, koska ovat jollakin tavalla pohjattoman pahoja.

      Riittävän voimakas Hasbaran vaikutus aiheuttaa täydellisen kognitiivisen dissonanssin, jonka uhri on käytännössä jo täydellisessä psykoosissa. Silloin uhrin käyttäytyminen riippuu täysin siitä, millaisia toimintamalleja häneen on samalla ohjelmoitu.

      Jos toisinaan tuntuu siltä, että maailma olisi muuttumassa yhä hullummaksi. Ei ehkä olekaan kaukana totuudesta.

    • Anonyymi

      Muistin virkistamiseksi pieni nosto. Tämä kannattaa huomioida kun lukee valtamedian, vastamedian ja foorumien juttuja, joku voi tehdä niitä työkseen ideologisista syistä maksua vastaan ulkoa ohjattuna. Hasbara.

    • Anonyymi

      Jatkuva persuvihan levittäminen "puolueettoman" median taholta on sitä itseään?

    • Anonyymi

      En ainakaan usko yleä, enkä hesaria

    • Anonyymi

      "Zeitgeist – Ajan henki" on siirtänyt valtamedian julkaisut jo tummempaan asuun mustaan ja voimakkaan punaiseen, jotka alkavat hallitsemaan meitä aivopesevän propagandakoneiston kuvavirtaa, joka muokkaa ajatusvirtaamme, ohjaten tietoisuuttamme haluttuun totalitarismimoodiin puhe- ja tekstiviestinnän avittamana.

      Järkevät ihmiset toimivatkin laumavaiston ohjaamien(ohjattavien) tunteiden varassa – politiikka ja kulttuuri kertovat heimoihmisyyden voimasta

      Laumavaiston varassa - Mikko Ketovuori

      Suurissa massoissa epidemian tavoin leviävä kollektiivinen mieliala ohjaa maailmaa tällä hetkellä yhä syvemmälle epätoivon tunteeseen. Epävarmuus ja pelko ohjaavat meitä kohti autoritaarisuutta, samalla kun olemme matkalla kohti systeemistä kriisiä - ilmastonmuutos etenee, tartuntataudit jylläävät ja jos ei muuta, muuttoliikkeet tallaavat meidät jalkoihinsa. Samaan aikaan viha toisia kohtaan lisääntyy. Toistaako historia itseään, olemmeko tekemässä samoja virheitä kuin aiemmin? Mitä ihmettä on tapahtumassa?

      Robert Prechterin sosionomisen talous- ja kulttuuriteorian mukaan ihminen - tunnevaltaisena ja kollektiivisena olentona - seuraa sosiaalista mielialaa laumavaiston varassa. Ihmisen toimintaa ohjaavat tunteet, vaikka hän muuta itselleen ja toisilleen väittäisi. Heijastuessaan ulkoiseen maailmaan sosiaalinen mieliala saa konkreettisen muotonsa musiikissa, autojen tehoissa ja naisten hameissa. Myös kollektiiviset tapahtumat määräytyvät sosiaalisen mielialan mukaan. Pelokkaat ja vihaiset ihmiset etsivät skandaaleja, he testaavat ydinpommeja ja lopulta aloittavat myös sotia.

      Tämän kirjan kirjoittaja KT, FL Mikko Ketovuori on perehtynyt Prechterin sosionomiseen talous- ja kulttuuriteoriaan alun perin pop-musiikin kautta. Nyt hän esittelee koko teorian ja sen keskeiset periaatteet konkreettisten esimerkkien kautta ensi kertaa suomeksi. Kysymykseen, miksi maailma menee aina sekaisin, sosionominen teoria antaa vastauksen, joka voi yllättää. Kirjan luettuasi et todennäköisesti enää koskaan katso maailmaa täysin samoin silmin kuin aiemmin.


      Aivot ovat lauman vaiston panttivankeja
      https://fi.openworldinfo.com/publication/14613
      "Poliittisten strategien tiedossa olevan "enemmistöön sitoutumisen" vaikutus voidaan selittää aivojen erityispiirteillä, jotka antoivat ihmisen selviytyä evoluutioprosessissa. Kun olemme erilaisia ​​kuin muut, aivoissa syntyy automaattinen signaali "virheestä", joka kehottaa meitä muuttamaan mielipidettämme enemmistöä kohtaan.

      Neuronit ajavat väkijoukkoja

      Mitä ihmiselle tapahtuu, kun hän noudattaa karjan vaistoa? "Olen aina miettinyt, kuinka muut vaikuttavat aivoihimme niin, että muutamme päätöstämme", Basilian yliopiston (Sveitsi) johtava tutkija Vasily Klyucharev, kauppakorkeakoulun psykologisen tiedekunnan dekaani, kertoi OPEC.ru:lle . - Itse asiassa kyseessä on sosiaalipsykologia: miten meitä manipuloidaan? Mutta päätimme muuttaa sitä hieman ja selvittää, mitä aivoille tapahtuu, kun ihminen muuttaa mieltään enemmistön vaikutuksesta. " Yksi johtavista päätöksenteon neurobiologian asiantuntijoista Klyucharev kutsuu tutkimustaan ​​neuroekonomiaksi - ne ovat talouden, neurobiologian ja psykologian risteyksessä.

      V. Klyucharevin esittämä päähypoteesi on, että henkilöllä on tunne hänen samankaltaisuudestaan ​​muihin. Päinvastaisessa tilanteessa aivot tuottavat virhesignaalin, joka itse asiassa merkitsee henkilölle: "Olet väärässä, vaihda pikaisesti mieltäsi!" Signaalin tuottaa dopaminerginen järjestelmä, joka liittyy useisiin aivojen alueisiin, mukaan lukien prefrontaalinen aivokuori. Tässä järjestelmässä on runsaasti dopamiinia - välittäjäaineita, jotka tarjoavat yhteyden neuronien välillä ja osallistuvat virhesignaalin muodostumiseen, jos ollaan eri mieltä väkijoukon mielipiteen kanssa."


      Sosionomisen teorian mukaan yhteiskunnallisen keskustelun sävy ja sen sisällöt määräytyvät sosiaalisen ilmapiirin mukaan (jota manipuloidaan). Kun sosiaalinen ilmapiiri kääntyy, myös todellisuuden tulkinta muuttuu.

      Sosiaalista mielialaa ei voi ihmisjoukkojen osalta muuttaa (paitsi hasbara-koneiston avulla), mutta yksilötasolla on mahdollista oppia ja toimia ajan hengestä poiketen.

      Tätä sosiaalista mielialaa manipuloidaan median avulla.

    • Anonyymi

      HS, IS, IL, MTV, TS jne. mainosmedia kenttä on vallan vahtikoiran sijaan ääritalousoikeiston Lennu-syliräksy omistajansa suurpääoman sylissä räksyttämässä poliittista EKokoomuspropagandaansa vaali- ja mustamaalausmainosalustana. "Sen lauluja laulat, jonka leipää syöt" pätee edelleen. Katsokaapa Wikipediasta omistajat. Myös netin suuret suomalaiset kekustelufoorumit Kaksplus, Vauva, S24.. ovat saman suurpääoman palkollisia, joka näkyy siinä mitä saa mistäkin kirjoitella ilman viestien sensuuripoistoja.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6450
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2614
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2190
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      72
      1870
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1651
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1437
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe