Olet hyvä uskova ihminen

Tomi.Robinson

Siis olet hyvä ihminen ja uskovainen silloin kun olet sitä mieltä että tämän kymmenen kohdan ohjelma on hyvä alku Suomen pelastamiseksi.

1) Homous on sairaus joka pitää pois ehetyshoidoilla

2) Jos homo tekee homoseksuaalisen teot häntä pitää rangaista siitä vankilalla

3) Abortti on murha. Jokainen abortin tehnyt ansaitsee siis vankilatuomion murhasta.

4) Kauppias joka pitää kaupan auki sunnuntaisin tekee rikoksen, vähintään isot sakot

5) Evoluution opetus on lopetettava. Jos opettaa evoluutiota niin karkoitus pois Suomesta.

6) Epäilyttävä tieteellinen tutkimus vrt Steven Hawkings on kiellettävä. Hawkingshan joutui suoraan helvettiin kuolemansa jälkeen kuten tällä palstalla todistettiin. Tälläisen tieteen tekijät on karkoitettava ja heille maksettu valtion korvaus on perittävä takaisin.

7) Kirkossa pitää käydä vähintään kerran viikossa. Jos näin ei käy, niin aluksi puhutelu ja sen jälkeen julkinen rangaistus esim jalkapuussa.

8) Kaikenlainen ateistinen puhe / ajattelu on karsittava. Perustetaan salainen kirkollinen poliisi tarkkailemaan tilannetta. Jos jää kiinni ateistisesta ajattelusta / puheista niin syyllinen ohjataan uudelleenkoulutusleirille, jossa paastomalla ja kovalla ruumiisella työllä / kilvoittelulla ohjatan ajattelemaan oikein.

9) Esiaviollinen seksi on kiellettyä. Salainen poliisi tarkailee myös tätä käytöstä. Esiaviollinen seksi tarkoittaa myös itsetyydytystä. Myös se on tarkkailun alainen. Tässä tarkkailussa etenkin opettajat ovat tärkeässä asemassa. Tarkistavat poikien pussit vähintään kerran viikossa että ne ovat täynnä.

10) Kouluissa tulee olle vain tarkkaan valittuja uskovaisia opettajia. Tärkein oppiaine on tietenkin uskonto ja teologia. Jokaisen ylioppilaan tulee osata raamattu ulkoa.

39

593

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Just näin.

    • Tomi.Robinson

      Odotellaan niitä palstan uskovien vastauskia että mikä tässä listassa on muka väärin? Edelleen kysytään että olisiko sellainen yhteiskunta, jossa nämä kohdat on toteutettu, nykyaikainen demokraattinen yhteisö?

      • >Odotellaan niitä palstan uskovien vastauskia että mikä tässä listassa on muka väärin?

        Kohta 7. Luterilainen kirkko on eräitä herätysliikkeitä lukuun ottamatta Saatanasta, mutta vapaat suunnat Jeesuksesta. Etenkin helluntailaisuus.


    • 9) Entäpä tytöt ja masturboimattomuus? Miten se asia varmistetaan ja kenen toimesta?

      ps aloituksen ajattelisi aiheuttavan ajatuksia aitojen artojen aivoissa

      • Tomi.Robinson

        No sen tarkistaa tietysti opettaja ankaralla kuulustelulla kerran viikossa. Varmuuden vuoksi kerran viikossa joku luokan tytöistä myös saa raipparangaistuksen varotuksena kaikille muille.


    • kohta.11

      11. Täysin kontrolloimaton markkinatalous. Yritys on voitava irtisanoa työntekijänsä tunnin varoitusajalla mutta ei toimitusjohtajaansa mikäli hän on uskova vaikka muodostaisi riskin yrityksen liiketoiminnalle. Tappion kärsiköön yritys.

    • Tomi.Robinson

      No uskovaiset. Minne jäi teidän kommentit? Mitä edellä olevista kymmenestä kohdasta te ette torju? Eivätkö ne kaikki ole "valmista kauraa" ainakin kun lukee näitä teidän nootteja tällä palstalla. Kaikki ne on noukittu suoraan täältä.

    • Olen.oikeassa

      Siis olet hyvä ihminen ja ateisti silloin kun olet sitä mieltä että tämän kymmenen kohdan ohjelma on hyvä alku Suomen pelastamiseksi.

      1) Heterous on sairaus joka pitää pois ehetyshoidoilla

      2) Jos hetero tekee heteroseksuaalisen teot häntä pitää rangaista siitä vankilalla

      3) Abortti ei ole murha. Jokainen abortin tehnyt ansaitsee .palkinnon.

      4) Kauppias joka pitää kaupan kiinni sunnuntaisin tekee rikoksen, vähintään isot sakot

      5) Kreationismin opetus on lopetettava. Jos opettaa kreationismiä niin karkoitus pois Suomesta.

      6) Epäilyttävä tieteellinen tutkimus vrt Tapio Puolimatka on kiellettävä.Puolimatka joutuu ikuoseen työttömyyteen ja häpeään, niinhän tällä palstalla todistettiin. Tälläisen tieteen tekijät on karkoitettava ja heille maksettu valtion korvaus on perittävä takaisin.

      7) Hawkinin haudalla pitää käydä vähintään kerran viikossa. Jos näin ei käy, niin aluksi puhutelu ja sen jälkeen julkinen rangaistus esim jalkapuussa.

      8) Kaikenlainen kristillinen puhe / ajattelu on karsittava. Perustetaan salainen ateistinen poliisi tarkkailemaan tilannetta. Jos jää kiinni kristillisestä ajattelusta / puheista niin syyllinen ohjataan uudelleenkoulutusleirille, jossa paastomalla ja kovalla ruumiisella työllä / kilvoittelulla ohjatan ajattelemaan oikein.

      9) Esiaviollinen seksi on pakotettua. Salainen poliisi tarkailee myös tätä käytöstä. Esiaviollinen seksi tarkoittaa myös itsetyydytystä. Myös se on tarkkailun alainen. Tässä tarkkailussa etenkin opettajat ovat tärkeässä asemassa. Tarkistavat poikien pussit vähintään kerran viikossa että ne ovat tyhjät.

      10) Kouluissa tulee olle vain tarkkaan valittuja ateistisia opettajia. Tärkein oppiaine on tietenkin ateismi ja evoluutio. Jokaisen ylioppilaan tulee osata evoluutio ulkoa.

      • Kappasvuan

        Evoluutio ulkoa, kihihihih. Ahvenasta asti, kihihi.. köyryt hartiat...
        Kyllä sen tunnustaa uskovainenkin tiedemies....


      • Täyttä huuhaata tietysti kaikki tuo, mutta ihan mielenkiinnosta:

        "5) Kreationismin opetus on lopetettava. "

        Opetetaanko tätä siis jossain tällä hetkellä? Yliopistossa? Lukiossa? Jos ei niin miten sen voisi edes lopettaa?

        "6) Epäilyttävä tieteellinen tutkimus vrt Tapio Puolimatka on kiellettävä."

        Tekeekö TP siis epäillyttävää tieteellistä tutkimusta? Käsittääkseni esim. viimeaikaiset kirjoitukset ovat mielilidekirjoituksia eivätkä mitään mikä mitä voisi kutsua tieteelliseksi tutkimukseksi, edes epäillyttäväksi sellaiseksi.


      • Tomi.Robinson

        Höpö höpö. Esitä nyt tältä palstalta linkit joissa ateistit vaativat heteroiden poistamista? Tai että heteroseksi jälkeen pitäisi viedä vankilaan? Tai että abortin tekijä saa "mitalin"? Lisäksi et ymmärrä ollenkaan markkinataloutta. Nimittäin kauppias saa ihan itse päättää koska hän pitää kauppansa nykyään auki. Aikaisemmin näin ei ollut vaan laki sääteli sitä.

        Uskontoa opetetaan edelleen kouluissa ja tätä kautta luomiskertomusta. Esim uskontoa pitää suorittaa kolme kurssia lukiossa tai ei saa lakkia. Epätieteellinen tutkimus ei todellakaan kuulu yliopistoon mutta siitä ei pidä huolta laki vaan tiede itse. Hawkings manattiin helvettiin täällä kättentaputuksin hänen kuolemansa jälkeen.

        Laki määrää seksiin suojaikärajan joka on 16 -vee. Sen jälkeen saa jokainen itse päättää miten toimii seksiasioissa. Tosin kuin teillä fuduilla, jotka tarkasti haluatte säädellä tätä puolta elämästä. Ja mitä tulee runkkuun niin se ehkäisee eturauhassyövältä. Etkö sinä reppana tiennyt edes tätä.

        https://www.terve.fi/artikkelit/saannollinen-masturbointi-vahentaa-eturauhassyovan-riskia


      • >Puolimatka joutuu ikuoseen työttömyyteen ja häpeään, niinhän tällä palstalla todistettiin.

        Ei 65-vuotiaita enää työttömyyskortistoon oteta, kuka muka sellaista on todistanut? Mitäs jos Tapsa nyt vain alkaisi nostaa eläkettään kuten lähes kaikki muutkin ikäisensä? Kyllähän me Leisolasta tiedämme, miten tavattomasti "uskovat" arvostavat myös omia emeritusproffiaan.


    • JaVastausta

      Herra avatkoon!

    • VASTAUS

      Höh, uskovat eivät aja minkäänlaisia rangaistuksia mihinkään! Hieman yliampuva aloitus.

      • Ei niin, mutta heidän laitaoikeistolainen ääriporukkansa rankaisisi vaikka mistä, jos vain saisi päättää. Näyttö tästä ei jätä epäilyksen häivää.


      • Tomi.Robinson

        No miten sitten sinusta pitäisi toimia siinä tapauksessa että homous kiellettäisiin kuten te haluatte? Mitä tulisi seurata sellaiselle henkilölle joka homostelee tästä huolimatta? Tai mitä tehdä lääkärille / raskaana olevalle naiselle jolle tehdään laiton abortti? Aikanaan tästä päästiin vankilaan. Miten nyt toimittaisiin?

        https://yle.fi/aihe/seksi-suomen-historia


    • Tässä on nyt vaan sellainen pieni mutta, että sinä tuskin olet kyllin pätevä päättämään hyvän uskovan tai ihmisen kriteerejä. Mutta pidä sinä vaan nuo kriteerisi ja yritä noudattaa niitä ollaksesi hyvä ihminen.

      • Tomi.Robinson

        Ei kun minä haluan kommentteja tähän. Mitä sinun mielestäsi pitäisi tehdä niille homoille jotka homostelevat homokiellosta huolimatta? Mitä tehdä niille lääkäreille ja heidän potilailleen jotka tekevät laittoman abortin? Aikanaan tehtiin 80 laitonta aborttia päivässä. Vastaappa tähän. Kiitos.

        https://yle.fi/aihe/seksi-suomen-historia


      • Tomi.Robinson

        No en kuule ole mutta sinä olet lukutaidonton moukka joka ei ymmärrä kysymystä. Kysyn siis uudestaan mitä sinun mielestäsi pitäisi tehdä niille homoille jotka homostelevat homokiellosta huolimatta? Mitä tehdä niille lääkäreille ja heidän potilailleen jotka tekevät laittoman abortin? Aikanaan tehtiin 80 laitonta aborttia päivässä. Vastaappa tähän. Kiitos.

        https://yle.fi/aihe/seksi-suomen-historia

        PS. Vai etkö uskalla vastata...


      • Tomi.Robinson kirjoitti:

        Ei kun minä haluan kommentteja tähän. Mitä sinun mielestäsi pitäisi tehdä niille homoille jotka homostelevat homokiellosta huolimatta? Mitä tehdä niille lääkäreille ja heidän potilailleen jotka tekevät laittoman abortin? Aikanaan tehtiin 80 laitonta aborttia päivässä. Vastaappa tähän. Kiitos.

        https://yle.fi/aihe/seksi-suomen-historia

        No minäpä vastaan.

        "Mitä sinun mielestäsi pitäisi tehdä niille homoille jotka homostelevat homokiellosta huolimatta?"
        En tiennyt, että meillä on homokieltoa eli olisko tämä joku hypoteettinen kysymys? Riippuu siitä, kuka sen kiellon on antanut ja miksi.

        "Mitä tehdä niille lääkäreille ja heidän potilailleen jotka tekevät laittoman abortin?"
        Jos lääkäri tekee laittoman abortin niin häntä tulee rangaista lain mukaisesti. Mutta mahtaako tämä olla enää nykypäivää Suomessa?


      • Tomi.Robinson

        Missä kohtaa raamattu kehoitetaan tuntematonta ihmistä haukkumaan imbesilliksi ja työtäviesroksuvaksi laiskuriksi? Miten se niveltyy yhteen raamatun tärkeimmän opetuksen kanssa että "rakasta lähimmäistä kuin itseäsi"?

        Mitä luulet mitä tämä sinun jumalasi on mieltä sinun kielenkäytöstä ja siitä että et uskalla vastata siihen mitä sinulta kysytään? Siunaako hän asian ja kehoittaa muitakin uskovia nimittelemään vain sen vuoksi että he ovat eri mieltä asioista?

        PS. Edelleen myös odotan että vastaat siihen mitä sinulta kysytään. Kiitos.


      • Tomi.Robinson kirjoitti:

        Missä kohtaa raamattu kehoitetaan tuntematonta ihmistä haukkumaan imbesilliksi ja työtäviesroksuvaksi laiskuriksi? Miten se niveltyy yhteen raamatun tärkeimmän opetuksen kanssa että "rakasta lähimmäistä kuin itseäsi"?

        Mitä luulet mitä tämä sinun jumalasi on mieltä sinun kielenkäytöstä ja siitä että et uskalla vastata siihen mitä sinulta kysytään? Siunaako hän asian ja kehoittaa muitakin uskovia nimittelemään vain sen vuoksi että he ovat eri mieltä asioista?

        PS. Edelleen myös odotan että vastaat siihen mitä sinulta kysytään. Kiitos.

        Ajatteletko, että tuo kirjoittaja olisi uskova?


      • Tomi.Robinson
        Kuusenjuuret kirjoitti:

        No minäpä vastaan.

        "Mitä sinun mielestäsi pitäisi tehdä niille homoille jotka homostelevat homokiellosta huolimatta?"
        En tiennyt, että meillä on homokieltoa eli olisko tämä joku hypoteettinen kysymys? Riippuu siitä, kuka sen kiellon on antanut ja miksi.

        "Mitä tehdä niille lääkäreille ja heidän potilailleen jotka tekevät laittoman abortin?"
        Jos lääkäri tekee laittoman abortin niin häntä tulee rangaista lain mukaisesti. Mutta mahtaako tämä olla enää nykypäivää Suomessa?

        Etkö ymmärrä mitä ajan takaa? Siis sitä mitä tapahtuisi jos fundisten ajamat periaatteet menisivät läpi. Eli heidän mukaansa homous on luonnotonta ja jos joku sitä harrastaa niin siitä pitää rangaista.

        Tai jos he saisivat päättää niin abortti olisi murha josta pitäisi myös rangaista. Nämä lakipykäläthän Suomessa ovat olleet aikanaan voimassa ja niistä on myös laissa määrätty rangaistus.


      • Tomi.Robinson kirjoitti:

        Etkö ymmärrä mitä ajan takaa? Siis sitä mitä tapahtuisi jos fundisten ajamat periaatteet menisivät läpi. Eli heidän mukaansa homous on luonnotonta ja jos joku sitä harrastaa niin siitä pitää rangaista.

        Tai jos he saisivat päättää niin abortti olisi murha josta pitäisi myös rangaista. Nämä lakipykäläthän Suomessa ovat olleet aikanaan voimassa ja niistä on myös laissa määrätty rangaistus.

        Jos sellainen laki tulisi, että homoseksuaaliset teot olisivat rangaistavia, niin sitten niiden tekemisestä saisi lainsäätäjän päättämän rangaistuksen. Homot menisivät takaisin kaappeihin kärsimään.

        Ihan sama tuon abortin kanssa. Jos se säädettäisiin rangaistavaksi, niin silloin sen tekeminen lääkärien toimesta vähenisi huomattavasti ja joka sellaisen tekisi, joutuisi rangaistavaksi. Puoskaroinnit lisääntyisivät ja vaarat kasvaisivat. Eikö tuo nyt ole itsestään selvää? Sellaisen lisäyksen kyllä haluaisin tuohon, että sitten rangaistaisiin myös lapsen isää jos kerran äitiäkin.


      • Tomi.Robinson
        Kuusenjuuret kirjoitti:

        Jos sellainen laki tulisi, että homoseksuaaliset teot olisivat rangaistavia, niin sitten niiden tekemisestä saisi lainsäätäjän päättämän rangaistuksen. Homot menisivät takaisin kaappeihin kärsimään.

        Ihan sama tuon abortin kanssa. Jos se säädettäisiin rangaistavaksi, niin silloin sen tekeminen lääkärien toimesta vähenisi huomattavasti ja joka sellaisen tekisi, joutuisi rangaistavaksi. Puoskaroinnit lisääntyisivät ja vaarat kasvaisivat. Eikö tuo nyt ole itsestään selvää? Sellaisen lisäyksen kyllä haluaisin tuohon, että sitten rangaistaisiin myös lapsen isää jos kerran äitiäkin.

        Eli sinä siis kannatat sitä että homot takaisin kaappeihin ja että homoilusta tulisi antaa rangaistus. Ja että abortti myös kiellettäisiin ja laittomasta abortista joutuisi linnaan. No siinähän se nyt on selvästi sanottu. Olisko tälläinen yhteiskunta sitten sinusta parempi kuin nykyinen?


      • Tomi.Robinson

        Miksi ihmeessä sinä luulet että olen muslimi? Minä olen ateisti enkä halua olla tekemisissä minkään uskonnon kanssa uskovana.


      • kerroYEV
        Tomi.Robinson kirjoitti:

        Miksi ihmeessä sinä luulet että olen muslimi? Minä olen ateisti enkä halua olla tekemisissä minkään uskonnon kanssa uskovana.

        Jos et halua olla uskonnon kansa tekemisissä, niin miksi sitten täällä länkytät uskonnosta?


      • Tomi.Robinson
        kerroYEV kirjoitti:

        Jos et halua olla uskonnon kansa tekemisissä, niin miksi sitten täällä länkytät uskonnosta?

        Sä oletkin paljon tyhmempi kuin uskoikaan. Kuule kun tämä ei ole uskovaisten palsta. Tämä on kaupallisen yrityksen ylläpitämä palsta, jossa keskustellaan luterilaisuudesta ihan niin kuin tuolla ylhäällä lukee:

        "Luterilaisuus

        Keskustele luterilaisuudesta ja evankelis-luterilaisesta kirkosta"

        Eli jos haluat palstalle jossa on pelkkiä hihhuleita, niin sitten olet väärällä osastolla. Sellaisia palstoja ylläpitävät jotkut kirkolliset yhteisöt joten mene sinne jos sinua kiusaa kriittiset kysymykset uskosta.


      • Tomi.Robinson kirjoitti:

        Eli sinä siis kannatat sitä että homot takaisin kaappeihin ja että homoilusta tulisi antaa rangaistus. Ja että abortti myös kiellettäisiin ja laittomasta abortista joutuisi linnaan. No siinähän se nyt on selvästi sanottu. Olisko tälläinen yhteiskunta sitten sinusta parempi kuin nykyinen?

        Mistähän kummasta sellaisen päätelmän vetäisit, että minä kannattaisin sitä? Minä kerroin käsitykseni siitä, mitä tapahtuisi jos lakeja muutettaisiin esittämälläsi tavalla. Sitähän sinä kysyit.


      • kui2
        Tomi.Robinson kirjoitti:

        Missä kohtaa raamattu kehoitetaan tuntematonta ihmistä haukkumaan imbesilliksi ja työtäviesroksuvaksi laiskuriksi? Miten se niveltyy yhteen raamatun tärkeimmän opetuksen kanssa että "rakasta lähimmäistä kuin itseäsi"?

        Mitä luulet mitä tämä sinun jumalasi on mieltä sinun kielenkäytöstä ja siitä että et uskalla vastata siihen mitä sinulta kysytään? Siunaako hän asian ja kehoittaa muitakin uskovia nimittelemään vain sen vuoksi että he ovat eri mieltä asioista?

        PS. Edelleen myös odotan että vastaat siihen mitä sinulta kysytään. Kiitos.

        Ei hän vastaa, kiusallinen ihminen on, kirjoituttaa vaan toisella vaikka kuinka kauan. Kysyt miten päin tahansa eihän mitään vastaan - en ymmärrä todella syitään tuohon käytökseensä mutta turha odottaa mitään suoria vastauksia , ajan haaskuuta :/ ei niitä tipu. Itse hän voi kyllä tentata vaikka ummet ja lammet kun innostuu ja tietenkin odottaa saavansa kunnollisen vastauksen.


    • Sinunko mielestäsi hyvä ihminen ja uskovainen allekirjoittaa tuon listasi?

      • Tomi.Robinson

        No kerro mitä sinä et allekirjoita? Kaikki nuo on kerätty tasa tarkkaan tältä palstalta. Täällä on julistettu että "homous on syntiä!". Lisäksi on ihmetelty sitä miksi se ei enää ole rikosluettelossa tai sairautena. On sanottu suoraan että "abortti on murha!". Jos on niin mitä Suomen laki sanoo murhasta?

        Raamattu määrää että sunnuntai on lepopäivä. Olet kai kuullut tästä? Tästä seuraa suoraan että kaupat tulisi olla kiinni sunnuntaisin. Siihen aikaan kun ne olivat kiinni niin niitä ei saanut pitää auki. Jos piti sai sakon ja jos vielä piti niin menetti toimiluvan. Eikä tästä ole kuin muutama vuosi aikaa kun laki oli tämä.

        Palstalla on myös myönnetty että kaupat eivät saisi olla auki sunnuntaina. Asiasta on myös elävä esimerkki. Halpa-Hallin pomo on helluntailainen ja hän pitää kaupat kiinni sunnuntaisin. Ei myy kaupoissaan myöskään iltapäivälehtiä eikä kaljaa. Sen sijaan myy kyllä lapsityövoimalla tehtyä krääsää ja maksaa työntekijöilleen minimipalkkaa.

        Eovluutio täällä on haukuttu useaan otteeseen lyttyyn ja vakuutettu että se ei pidä paikkaansa. Samoin kun Hawkingskin kuoleman jälkeen täällä fundiksen naureskelivat että nyt joutuu hänkin paholaisen pannuun paistumaan samantien. Olisi vähän pitäinyt ajattella mitä ajattelee ja kirjoittaa.

        Esiaviollinen seksi on myös usemman kerran leimattu vääräksi. Ynnä itsetyydytys on hirvittävä synti, joka tulisi välttää. Papit saarnasivat aikoinaan sen turmiollisuudesta ja väittivät että runku pilaa pilaa ihmisen aivot. Puhuttiin itsesaastutuksesta joka päättyy mielenhäiriöön tai tulee vähintään sokeaksi.

        Kohta 1 minuutti eteenpäin.

        https://yle.fi/aihe/seksi-suomen-historia

        Oliko sulla muuta?


      • Tomi.Robinson kirjoitti:

        No kerro mitä sinä et allekirjoita? Kaikki nuo on kerätty tasa tarkkaan tältä palstalta. Täällä on julistettu että "homous on syntiä!". Lisäksi on ihmetelty sitä miksi se ei enää ole rikosluettelossa tai sairautena. On sanottu suoraan että "abortti on murha!". Jos on niin mitä Suomen laki sanoo murhasta?

        Raamattu määrää että sunnuntai on lepopäivä. Olet kai kuullut tästä? Tästä seuraa suoraan että kaupat tulisi olla kiinni sunnuntaisin. Siihen aikaan kun ne olivat kiinni niin niitä ei saanut pitää auki. Jos piti sai sakon ja jos vielä piti niin menetti toimiluvan. Eikä tästä ole kuin muutama vuosi aikaa kun laki oli tämä.

        Palstalla on myös myönnetty että kaupat eivät saisi olla auki sunnuntaina. Asiasta on myös elävä esimerkki. Halpa-Hallin pomo on helluntailainen ja hän pitää kaupat kiinni sunnuntaisin. Ei myy kaupoissaan myöskään iltapäivälehtiä eikä kaljaa. Sen sijaan myy kyllä lapsityövoimalla tehtyä krääsää ja maksaa työntekijöilleen minimipalkkaa.

        Eovluutio täällä on haukuttu useaan otteeseen lyttyyn ja vakuutettu että se ei pidä paikkaansa. Samoin kun Hawkingskin kuoleman jälkeen täällä fundiksen naureskelivat että nyt joutuu hänkin paholaisen pannuun paistumaan samantien. Olisi vähän pitäinyt ajattella mitä ajattelee ja kirjoittaa.

        Esiaviollinen seksi on myös usemman kerran leimattu vääräksi. Ynnä itsetyydytys on hirvittävä synti, joka tulisi välttää. Papit saarnasivat aikoinaan sen turmiollisuudesta ja väittivät että runku pilaa pilaa ihmisen aivot. Puhuttiin itsesaastutuksesta joka päättyy mielenhäiriöön tai tulee vähintään sokeaksi.

        Kohta 1 minuutti eteenpäin.

        https://yle.fi/aihe/seksi-suomen-historia

        Oliko sulla muuta?

        Eipä mulla muuta. Olenhan minä toki keskusteluja lukenut ja sinun listasikin luin. Varmasti se on hyvä lista sinun mielestäsi ja siihen tarkoitukseen, johon olet sen laatinut.


      • Eerikatässämoi kirjoitti:

        Eipä mulla muuta. Olenhan minä toki keskusteluja lukenut ja sinun listasikin luin. Varmasti se on hyvä lista sinun mielestäsi ja siihen tarkoitukseen, johon olet sen laatinut.

        MInä en hyväksynyt yhtään kohtaa tuosta provoilusta. Minusta aloitus on vääristynyt käsitys uskosta?

        1) En tiedä miten homous syntyy, mutta sitä esiintyy myös luonnossa. Koska en tiedä siitä tarpeeksi niin en menisi tuomitsee ketään homoa mistään. Ainut asia mistä pidän kiinni on se, että kirkossa ei kahta homoa saisi vihkiä.

        2) Homous kuului rangastuksen piirin joissain kulttuureissa, mutta ei se enää Suomen rikoslain mukaan.

        3) Kuulun suomalaiseen puolueeseen KD:n, joka taitaa kannattaa aborttia terveydellisestä syystä, mutta ei oikein muuten. Itse en kannata aborttia ehkäisykeinoina, vaikka tunnustan sen, että osin nainen saa päättää omasta elämistöstään.

        4) Vastustin sunnuntaikaupan vapaantumista, mutta en ole vaatimassa rangastusta niille kauppiaille, jotka pitävät sunnuntaisin kaupansa auki. Itsekin tilasin sunnuntaiksi kakun tällä viikolla. Ilmeisesti leipuri tekee sen tällä viikolla sunnuntaina juuri kirkkoaikaan. Noudan kakun kello 13.30 sunnuntaina sen jälkeen, kun olen käynyt luterilaisessa kirkossa jumiksessa.

        5) Evoluutio pitää tieteen mukaan ainakin osittain paikkansa. Mitenkä elämä on syntynyt niin sitä ei tarkalleen tiedetä, mutta jo Darwin osoitti evolution mahdolliseksi?

        6) Tiede ja tieteenfilosofia edellyttää haastavien teorioitten esiintymistä. Tiede ei saa jämähtää tietyyn kumoattomaan oppiin. Vain eksakti tiede voi todistaa täysin teoriansa tarkasti. Sallitaan Hawkingin teoreettinen fysiikka ja moni muu asia.

        7) Kirkossa ei tarvitse käydä joka viikko. Uskonnonvapaus pitää olla. Itsekin päätin viime sunnuntaina vähän ennen jumiksen alkamista, että lähden pois luterilaisesta kirkosta, kun ei oikein jumis napannut.

        8) Sain siskon ateisti avomieheltä lainaan kirjan "Jumalharha". En jaksanut lukea kuin sisällysluettelon eilen, mutta teoriassa ateististen ajatusten kuuleminen voi olla ihan tervettä. Jos usko jämähtää johonkin muuttumattomiin ikuisiin dogmeihin - niin ehkä se ei ole hyväksi, varsinkin, jos nämä dogmit ovat jotain kirkkoisien ajatuksia, ajatuksia, jotka vain vähän pohjautuvat Jeesuksen alkuperäisiin ajatuksiin? Ateismi voi teoriassa olla siunaukseksi, jos se saa kristityn ajattelemaan vastateesinä selkeämmin?

        9) Seksuaalisuus on ihmisen oma asia niin pitkään kuin se ei riko paikallista lakia? En pidä Dubain tyyliä oikein järkeävänä, että avioliiton ulkopuolisesta seksistä joutuu oikeuteen ja mahdollisesti vankilaan. Myös joissakin arabimaissa julkinen suuteleminen on kielletty. Ei sellaista länsimaihin. Uskonnollinen poliisi ei kuulu länsimaihin.

        10) Kouluissa tulee olla uskonnon opetusta: luterilaista, ortodoksia, islamin mukaista... Vain lainsäädäntö ja opetussuunnitelma on rajana sekä terve järki? Uskonto ei saa kontrolloida yhteiskuntaa, mutta sitä pitää opettaa kouluissa vapaasti yleisen tahdon mukaan?


      • Tomi.Robinson kirjoitti:

        No kerro mitä sinä et allekirjoita? Kaikki nuo on kerätty tasa tarkkaan tältä palstalta. Täällä on julistettu että "homous on syntiä!". Lisäksi on ihmetelty sitä miksi se ei enää ole rikosluettelossa tai sairautena. On sanottu suoraan että "abortti on murha!". Jos on niin mitä Suomen laki sanoo murhasta?

        Raamattu määrää että sunnuntai on lepopäivä. Olet kai kuullut tästä? Tästä seuraa suoraan että kaupat tulisi olla kiinni sunnuntaisin. Siihen aikaan kun ne olivat kiinni niin niitä ei saanut pitää auki. Jos piti sai sakon ja jos vielä piti niin menetti toimiluvan. Eikä tästä ole kuin muutama vuosi aikaa kun laki oli tämä.

        Palstalla on myös myönnetty että kaupat eivät saisi olla auki sunnuntaina. Asiasta on myös elävä esimerkki. Halpa-Hallin pomo on helluntailainen ja hän pitää kaupat kiinni sunnuntaisin. Ei myy kaupoissaan myöskään iltapäivälehtiä eikä kaljaa. Sen sijaan myy kyllä lapsityövoimalla tehtyä krääsää ja maksaa työntekijöilleen minimipalkkaa.

        Eovluutio täällä on haukuttu useaan otteeseen lyttyyn ja vakuutettu että se ei pidä paikkaansa. Samoin kun Hawkingskin kuoleman jälkeen täällä fundiksen naureskelivat että nyt joutuu hänkin paholaisen pannuun paistumaan samantien. Olisi vähän pitäinyt ajattella mitä ajattelee ja kirjoittaa.

        Esiaviollinen seksi on myös usemman kerran leimattu vääräksi. Ynnä itsetyydytys on hirvittävä synti, joka tulisi välttää. Papit saarnasivat aikoinaan sen turmiollisuudesta ja väittivät että runku pilaa pilaa ihmisen aivot. Puhuttiin itsesaastutuksesta joka päättyy mielenhäiriöön tai tulee vähintään sokeaksi.

        Kohta 1 minuutti eteenpäin.

        https://yle.fi/aihe/seksi-suomen-historia

        Oliko sulla muuta?

        "Raamattu määrää että sunnuntai on lepopäivä"

        Raamatussa ei missään kohdin sanota, että sunnuntai olisi lepopäivä.


    • Aloituksen täytyy olla trollaus, sillä ei kai kukaan oikeasti kuvittele, että 98 % uskovaisista kannattaisi jotain listassa mainituista asioita. Ainoana poikkeuksena ehkä tuo abortti, josta osa voisi olla noinkin rajua mieltä.

      • Tuo lista taitaa olla aloittajan kokoelma täällä kirjoitetuista asioista, joista hän on sitten laatinut oman listansa.


    • Kaikkeakans

      Ja höpön höpön. Ei kaikki ole sitä miltä näyttää ja hörhöt keksii.

    • evita-ei.kirj

      1. Uskon, että homouden syytä ei ole vielä löydetty. Homouteen voi olla useitakin syitä,

      2. En pidä rikoksena.

      3.Abortti on alkaneen elämän lopettamista. Hyväksyn joa äidin henki on vaarassa ja jos joutunut raiskauksen uhriksi.

      4. Pitäisin kaupat sunnuntaisin kiinni, mutta en minä kauppiasta rankaisemaan alkaisi.

      5. Evoluutiota on tietyiltä kohdin todistettu tapahtuvan, aikkojakin tosin vielä on.Tutkitkoon vielä lisää.

      6.-- En osaa sanoa ko. Yhtään mitään. Minulle ei merkitystä.

      7. Pakko ei ole kirkossa käydä. Siellä voi ja saa käydä oman hengellisen tarpeensa mukaan.

      8. Uskova se vasta ajatteleekin, eikä tyydy pelkästään siihen mikä näkyy ja kuuluu, ja mitä voi haistaa ja maistaa.

      9.Seksuaalisuus on henk. koht intiimi asia,

      10.Koulussa olkoot kunkin oppiaineen osaavimmat ja pätevmät opettajat. Uskontoa tulisi opettaa myös koulussa.

      Aikamoisen outo kuva uskovista on aloittajalla jos tuollaista luulee. Luulo ei ole tiedon väärtti.

    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyy tunnustaa

      että olet kauneinta mitä olen nähnyt. Käteni tärisevät vieläkin. Olen tosiaan ihastunut. Tästäkin vaikenen.
      Ikävä
      127
      1944
    2. Se ääni ja

      Olemus vaan, kyl teis jotain samaa on ja samoja luonteenpiirteitäkin löytyy vaikka paljon on höpöäkin mukana 😍😂🤭 vaik
      Ikävä
      13
      1864
    3. jos saat yhden

      Toiveen esittää niin mikä olisi
      Ikävä
      117
      1373
    4. Jorma Uotinen jakoi hämmentävän kuvan tiukoissa trikoissa - Jopa Vappu Pimiä häkeltyy: "No wau"

      Jorma! Ei huono! Aikamoisen häkellyttävä kuva totta tosiaan! Lue lisää ja katso kuva: https://www.suomi24.fi/viihde/jo
      Suomalaiset julkkikset
      9
      1196
    5. Vanhempi mies

      Minä rakastan sua. Ja tiedän, että sullakin on tunteita mua kohtaan. Tätä elämää ei pitäisi tuhlata enää päivääkään. J
      Ikävä
      67
      1174
    6. Huomenta päivää

      Somen ihmeelliseen maailmaan. 🤗☕🌞💞
      Ikävä
      201
      1108
    7. Tänään kun näin sinut

      olit kuin taideteos. Arat ja väsyneet silmäni kaipaavat lepoa sinussa, mutta en voinut katsoa sinua niin paljon kuin hal
      Ikävä
      63
      963
    8. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      78
      933
    9. Hallitus heitti kymmeniä miljoonia

      Yksityislääkäri kela korvauksiin. Ei ole mikään ihme, että se ei lyhentänyt terveyskeskusjonoja niinkuin hallitus väitti
      Maailman menoa
      75
      901
    10. HUS näyttää, kuinka paljon turhaa tai vähemmän tarpeellista tehdään verorahoilla

      HUS on laskeskellut, että sieltä voidaan vähentää melkein tuhat ihmistä ilman, että se toiminta häiriintyy, johon verora
      Hallitus
      52
      899
    Aihe