Onko Raamatun sanoma kärsinyt inflaation?

mitenon

Onko Raamatun sanoma kärsinyt inflaation koska Raamattuun vetoavat esittelevät omia käsityksiään Jumalan tahtona?

42

637

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kun samasta kirjasta esitetään lukuisia eri tulkintoja ja jokainen tulkinnan tehnyt lahko/suunta väittää omaansa ainoaksi oikeaksi, niin lähteen uskottavuus kärsii tai se voidaan kyseenalaistaa kokonaan.

    • Osa Raamattuun uskovista on tosiaankin sekoittanut käsitteet Jumalan tahto ja oma tahto, heille ne on yksi ja sama asia. Tavallaan jokainen joka on korvannut Jumalan tahdon omalla tahdollaan, on perustanut ihan oman lahkonsa ja yhden henkilön seurakunnan, jossa noudatetaan ko. henkilön omaa tulkintaa kristinuskosta.

    • Johtunee kai siitä, että kukaan ei ole vaivautunut lukemaan saati sitten pohtimaan esim. evankeliumin lauseita, niissä on paljon mielenkiintoisia kohtia, jotka eivät täsmää yleisen tai opitun käsityksen kanssa.

      Kuten, miksi Jeesus puhuisi itsestään muodossa hän, tai hänessä. " Kirkastaa itsensä hänessä " joka ilmiselvästi tarkoittaa jotain toista kuin häntä itseään.

      Tai kenet minä lähetän, joka yleisesti käsitetään tarkoittavan apostoleja, mutta pitäisi silloin olla monikkomuodossa, eli Keitä tai ketkä minä lähetän.

    • Yksi mielenkiintoinen esiin tuleva kohta on myös, kehoitus syödä hänen leipäänsä, ' tämä on minun ruumiini joka teidän edestänne annetaan,' ja toisessa kohdassa sanonta:
      Joka minun leipääni syö, on kääntänyt kantapäänsä minua vastaan.

      Kumpii kampi siis ?

      • Joka minun leipääni syö, on kääntänyt kantapäänsä...viittaus psalmiin 41 jossa sitä käytetään kuvaamaan sitä kuinka ystävä pettää. Mielestäni noissa kohdissa käytetään sanaa leipä eri merkityksissä.


      • Tuossa Daavidin Psalmissahan lienee kyse hänen pojastaan Absalomista joka "söi Daavidin leipää" mutta muuttui vallananastajaksi. Tosin hyviä syitäkin taisi olla joukossa.


    • Kuka on tämä Ihmisen poika ?

      Kun Jeesus lähetti Juudaksen ja hän oli mennyt , sanoi Jeesus :

      "Nyt ihmisen poika on kirkastettu ja Jumala kirkastaa itsensä hänessä "

      Hänessä, ei kukaan puhu itsestään sanoilla' hänessä. '

      Joh. 13:32 Jos Jumala on kirkastettu hänessä, niin kirkastaa myös Jumala hänet itsessään ja kirkastaa hänet pian.

      Hänessä ja hänet ?

      • Jos jutussa ei tunnu olevan mitään järkeä, niin olisiko mahdollista, ettei siinä ole mitään järkeä?


    • jooeisitäjeesustataas

      Mitä enemmän ihminen ymmärtää todellisuutta sitä enemmän huomaa ristiriitaisuuksia raamatun kanssa. Alkaen ihan maan muodosta, auringon ja kuun liikkeistä, elämän kehittymisestä jne.
      Höpötystä ihmisen pojasta ja jumalan toisen kihlatulle polkemasta lehtolapsesta sekaisin. Siinä jumala luo maan ihan vituralleen ja rikkoo kaikkia omia käskyjään jne.
      Kuinka sekava opus, jossa on täysin selviä virheitä, voisi olla muultakaan osalta jollain lailla uskottava.
      Kutsutaan ihmisten viisastumista sitten vaikka raamatun inflaatioksi.

    • ArtoTTTeikirjautunut

      Raamatun sanomahan on erittäin ajankohtainen ja osuva näinäkin päivinä, kun odotellaan puolimatkan kuulustelua ja tuomiota.

      Luuk:23
      Jeesus Pilatuksen edessä
      1 He lähtivät sieltä kaikki yhdessä, veivät Jeesuksen Pilatuksen eteen 2 ja rupesivat esittämään syytöksiä häntä vastaan. He sanoivat: "Me olemme todenneet, että tämä mies johtaa kansaamme harhaan. Hän kieltää maksamasta veroa keisarille ja väittää olevansa Messias, kuningas." 3 Pilatus kysyi Jeesukselta: "Oletko sinä juutalaisten kuningas?" "Sinä sen sanoit", Jeesus vastasi. 4 Pilatus sanoi ylipapeille ja väkijoukolle: "En voi havaita tämän miehen syyllistyneen mihinkään rikokseen." 5 Mutta he pysyivät itsepintaisesti syytöksissään ja sanoivat: "Hän villitsee kansaa, kulkee opettamassa joka puolella Juudeaa, Galileasta tänne asti."


      Jeesus Herodeksen edessä
      6 Tämän kuultuaan Pilatus kysyi, oliko mies galilealainen. 7 Saatuaan tietää, että Jeesus oli Herodeksen hallintoalueelta, hän lähetti Jeesuksen Herodeksen luo, sillä tämäkin oli niinä päivinä Jerusalemissa.
      8 Herodes ilahtui kovin nähdessään Jeesuksen, sillä hän oli jo pitkään halunnut tavata hänet. Hän oli kuullut Jeesuksesta ja toivoi, että tämä tekisi hänen nähtensä jonkin ihmeteon. 9 Hän kyseli Jeesukselta kaikenlaista, mutta Jeesus ei vastannut hänelle mitään. 10 Ylipapit ja lainopettajat, jotka olivat paikalla, syyttivät Jeesusta kiivaasti. 11 Herodes ja hänen sotilaansa alkoivat nyt kohdella Jeesusta halveksuvasti. Herodes teki Jeesuksesta pilkkaa puettamalla hänet komeaan pukuun, ja sitten hän lähetti Jeesuksen takaisin Pilatuksen luo. 12 Tuona päivänä Herodeksesta ja Pilatuksesta tuli ystävät; siihen saakka he olivat olleet vihoissa keskenään.


      Jeesus tuomitaan kuolemaan
      13 Pilatus kutsui koolle ylipapit, hallitusmiehet ja kansan 14 ja sanoi heille: "Te toitte tämän miehen minun eteeni väittäen häntä kansan villitsijäksi. Olen nyt teidän läsnä ollessanne kuulustellut häntä, mutta en ole havainnut hänen syyllistyneen mihinkään, mistä te häntä syytätte. 15 Ei liioin Herodes, sillä hän lähetti miehen takaisin meidän eteemme. Ei hän ole tehnyt mitään, mistä seuraisi kuolemantuomio. 16 Minä päästän hänet vapaaksi, kunhan ensin olen antanut kurittaa häntä." [ 17 Hänen näet täytyi aina juhlan aikana päästää heille joku vanki vapaaksi.]*
      18 Silloin kaikki huusivat yhteen ääneen: "Kuolema sille miehelle! Päästä meille Barabbas!" 19 Barabbas oli kaupungissa puhjenneen mellakan ja murhan tähden vangittu mies. 20 Pilatus vetosi uudestaan heihin, sillä hän halusi vapauttaa Jeesuksen. 21 Mutta he huusivat vastaan: "Ristiinnaulitse, ristiinnaulitse!" 22 Pilatus sanoi heille kolmannen kerran: "Mitä pahaa hän sitten on tehnyt? En ole havainnut mitään, minkä vuoksi hänet pitäisi tuomita kuolemaan. Minä päästän hänet vapaaksi, kunhan olen antanut kurittaa häntä." 23 Mutta he eivät antaneet periksi vaan huusivat yhä kovemmin ja vaativat, että Jeesus oli ristiinnaulittava.
      Huutonsa voimalla he saivat tahtonsa läpi. 24 Pilatus päätti lopulta suostua heidän vaatimukseensa. 25 Hän vapautti sen miehen, jonka he halusivat -- miehen, joka oli vangittu mellakan ja murhan tähden -- mutta Jeesuksen hän luovutti heidän valtaansa.

      • TP on siis uusi jeesus.


      • ArtoTTTeikirjautunut

        Äläpä nyt innostu, mutta jos maailma tuomitsi Jeesuksen, niin totta tuomitsee myös seuraajat. Täytyy ihmetellä kuinka tuomiota huutavat myös ne jotka itse haluavat esiintyä uskovaisina?????


      • Korotat Puolimatkan Jeesuksen uudeksi inkarnaatioksi tuolla vihjailulllasi. Häpeä, kun käytät siihen Pyhää Raamattua! Puolimatkallahan on sama metodi ollut jo pidempään käytössä, vihjailut ja tarkoituksellinen, epäselvä viittaus.

        No, Jumala tuomitsee -minä en!


      • ArtoTTTeikirjautunut kirjoitti:

        Äläpä nyt innostu, mutta jos maailma tuomitsi Jeesuksen, niin totta tuomitsee myös seuraajat. Täytyy ihmetellä kuinka tuomiota huutavat myös ne jotka itse haluavat esiintyä uskovaisina?????

        Eihän TP:tä ole tuomittu.


      • ArtoTTTeikirjautunut
        YksinkertaistaEiköVain kirjoitti:

        Eihän TP:tä ole tuomittu.

        Oletteko huutaneet liian hiljaa????


      • Vitut. Puolimatka ei saa kuolemantuomiota. Mutta täällä joutuu kirjoituksista joskus vastaamaan.


      • ArtoTTTeikirjautunut kirjoitti:

        Oletteko huutaneet liian hiljaa????

        Onko Arto sitten tilanne se, että on epäreilua kommentoida Puolimatkan tapaa käyttää titteliään ikäänkuin hän esiintyisi yliopiston nimissä? Mitäänkö ei saa sanoa?


      • ArtoTTTeikirjautunut
        InhottavaRealisti kirjoitti:

        Onko Arto sitten tilanne se, että on epäreilua kommentoida Puolimatkan tapaa käyttää titteliään ikäänkuin hän esiintyisi yliopiston nimissä? Mitäänkö ei saa sanoa?

        Onko somen p....myrsky tuomio reilu, älä unta näe. Mutta jatkakaa vain huutamista ja mekkalointia ja p....myrskyn lietsomista, etteköhän te sillä jotain vahinkoa aikaiseksi saa.


      • ArtoTTTeikirjautunut kirjoitti:

        Onko somen p....myrsky tuomio reilu, älä unta näe. Mutta jatkakaa vain huutamista ja mekkalointia ja p....myrskyn lietsomista, etteköhän te sillä jotain vahinkoa aikaiseksi saa.

        Täällä Arto keskustellaan asioista. Jos jotakin ymmärrät - mitä olen alkanut valitettavasti epäillä - huomaat uskovaisten ITSE tekevän näitä aloituksia Puolimatkasta ihan jatkuvalla syötöllä.

        Minä en tosiaankaan ratkaise Puolimatkan kohtaloa ja minusta koko hänen teksteistään on turhaa spekuloida. Yksi fundamentalisti muiden joukossa. Käytti typerästi titteliään ja täällä kirjoittavat fundamentalistit eivät sitä tietenkään myönnä. Puolimatka itsekin alkaa jo olla siinä iässä, että hänen olisi järkevintä vetäytyä syrjään työstään ja keskittyä vaikkapa nyt sitten kirjoittelemaan lisää uskonnollista kirjallisuutta, kuten hän on tehnytkin.


    • Niin tai jos kaikki johtuukin siitä, että fundamenttalisti uskovat ensin yrittivät revalvoida Raamatun sanan mutta tulivat keskittyessään ainoastaan homosteluun oikeastaan devalvoinneeksi Raamatun sanan ja devalvaatiotahan seuraa aina inflaatio....

    • kirjastontäti

      En tiedä onko kyseessä inflaatio mutta uusin Raamatun tutkimus on paljastanut kirjasta sellaisia seikkoja että sille joudutaan antamaan uusi kirjastoluokitus ja siirtämään se "matkakertomus ja ajankuvaus" luokasta "sci-fi ja fantasia" luokkaan.

    • VoimakasTahtoinenJumbe

      Jumalan tahto on melko moniuloitteinen asia. Välillä Jumala on tahtonut sotaa ja joukkotuhontaa, välillä on riittänyt yksittäisten ihmisten tappaminen esimerkiksi roviolla elävältä polttamalla tai kivittämällä tai ristille naulitsemalla. Toisinaan Jumala on tyytynyt jopa pelkkään jäsenten irroitteluun ja suolten revintään. Yksi mikä on kuitenkin pappien mukaan pysynyt vakiona Jumalan tahdossa aikakaudesta toiseen on se että köyhien ja lasten, ja etenkin köyhien lasten, ennenaikainen kuolema on aina ollut Jumalan tahto.

    • Uskovaiset ovat täällä ainakin varsin aktiivisesti romahduttamassa Raamatun asemaa. Takertuminen fundamentalistisiin tulkintoihin Raamatusta syö viimeisenkin arvovallan teokselta.

      • OllakoVaiEiOlla

        Pitäisikö Raamattuun suhtautua savolaisittain, eli "suattaapi se olla totta , mutta suattaapi olla olemattaki"

        Näinkö Raamattuun tulisi mielestäsi suhtautua? Tämäkö tyydyttäisi sinun ateistiuskonnon kriteerit?


      • OllakoVaiEiOlla kirjoitti:

        Pitäisikö Raamattuun suhtautua savolaisittain, eli "suattaapi se olla totta , mutta suattaapi olla olemattaki"

        Näinkö Raamattuun tulisi mielestäsi suhtautua? Tämäkö tyydyttäisi sinun ateistiuskonnon kriteerit?

        Joo. Mutta kun yleensä omat ajatukset sanotaan olevan Jumalan sanaa.


      • fairytales
        OllakoVaiEiOlla kirjoitti:

        Pitäisikö Raamattuun suhtautua savolaisittain, eli "suattaapi se olla totta , mutta suattaapi olla olemattaki"

        Näinkö Raamattuun tulisi mielestäsi suhtautua? Tämäkö tyydyttäisi sinun ateistiuskonnon kriteerit?

        Ei tietenkään. Johan mm. raamatun-, historian ja arkeologian tutkimukset ovat osoittaneet Raamatun olevan kokoelma sepitettyjä myyttejä eli suomeksi sanottuna satukirja.


      • OllakoVaiEiOlla kirjoitti:

        Pitäisikö Raamattuun suhtautua savolaisittain, eli "suattaapi se olla totta , mutta suattaapi olla olemattaki"

        Näinkö Raamattuun tulisi mielestäsi suhtautua? Tämäkö tyydyttäisi sinun ateistiuskonnon kriteerit?

        Olisi järkevää ymmärtää se, että ne omat tulkinnat Raamatusta eivät ole ainoat mahdolliset. Sen myöntäminen näyttää olevan HYVIN vaikeaa.


      • AlotetaanTällä
        InhottavaRealisti kirjoitti:

        Olisi järkevää ymmärtää se, että ne omat tulkinnat Raamatusta eivät ole ainoat mahdolliset. Sen myöntäminen näyttää olevan HYVIN vaikeaa.

        No jos sinulla on oikea vastaus, niin kuka on Jeesus Kristus ja miksi Hän eli israelin maalla 2000v sitten?


      • AlotetaanTällä kirjoitti:

        No jos sinulla on oikea vastaus, niin kuka on Jeesus Kristus ja miksi Hän eli israelin maalla 2000v sitten?

        Jeesus ei kai ollut mitään.

        Kuka voi juoda kuolettavaa tai parantaa sairaat panemalla kädet heidän päälleen? Ei kukaan. Jeesus on myytti.


    • "Onko Raamatun sanoma kärsinyt inflaation koska Raamattuun vetoavat esittelevät omia käsityksiään Jumalan tahtona?"

      Kyllä kirkon ja pappien yms. auktoriteetti on kärsinyt kovastikin näistä homohullutuksista, eli kun liberaalit esittelevät omia käsityksiään Jumalan tahtona, mutta Raamatun sanoma on edelleen kirkas ja voimallinen: homous on synti, synti tappaa, uskokaa Jeesukseen, tehkää parannus ja saatte iankaikkisen elämän..

      • "Homohullutukset"

        Siinä se asenne. Ei voi mitään.


      • kiehtookoseuskista

        Kummallista kuinka vahva uskonnollinen vakaumus saa ihmisen ajatukset kääntymään homoseksuaalisuuteen. Kaikkein uskovaisimmat eivät selvästikään edes ajattele muuta kuin homoseksuaalisuutta eivätkä he kykene keskustelemaan mistään ilman homoseksuaalisuutta. Heidän elämänsä on kietoutunut täysin homoseksuaalisuuden ympärille ja homoseksuaalisuus täyttää heidän elämänsä perinpohjaisemmin kuin homoseksuaalien elämässä.


      • kiehtookoseuskista kirjoitti:

        Kummallista kuinka vahva uskonnollinen vakaumus saa ihmisen ajatukset kääntymään homoseksuaalisuuteen. Kaikkein uskovaisimmat eivät selvästikään edes ajattele muuta kuin homoseksuaalisuutta eivätkä he kykene keskustelemaan mistään ilman homoseksuaalisuutta. Heidän elämänsä on kietoutunut täysin homoseksuaalisuuden ympärille ja homoseksuaalisuus täyttää heidän elämänsä perinpohjaisemmin kuin homoseksuaalien elämässä.

        Tämä yksi uskis on loistava esimerkki. Homot mielessä.


      • hjkkjh
        torre12 kirjoitti:

        Tämä yksi uskis on loistava esimerkki. Homot mielessä.

        Luulisi olevan jumalan tahdon vastaista ajatella koko ajan homoja.


      • hjkkjh kirjoitti:

        Luulisi olevan jumalan tahdon vastaista ajatella koko ajan homoja.

        Jumala kun ei puhunut edes lesboista mitään.

        Uskovat yrittävät paikata Jumalan puutteet


      • homopotku
        kiehtookoseuskista kirjoitti:

        Kummallista kuinka vahva uskonnollinen vakaumus saa ihmisen ajatukset kääntymään homoseksuaalisuuteen. Kaikkein uskovaisimmat eivät selvästikään edes ajattele muuta kuin homoseksuaalisuutta eivätkä he kykene keskustelemaan mistään ilman homoseksuaalisuutta. Heidän elämänsä on kietoutunut täysin homoseksuaalisuuden ympärille ja homoseksuaalisuus täyttää heidän elämänsä perinpohjaisemmin kuin homoseksuaalien elämässä.

        Ehkä tavallinen jeesustelu tuntuu heistä liian arkipäiväiseltä ja homoista haetaan uutta potkua uskonelämään?


      • homopotku kirjoitti:

        Ehkä tavallinen jeesustelu tuntuu heistä liian arkipäiväiseltä ja homoista haetaan uutta potkua uskonelämään?

        Tulipa taas kommentteja. Harmi ettei teitä ketään kiinnosta sielun pelastus ollenkaan.


      • Yksi.uskis kirjoitti:

        Tulipa taas kommentteja. Harmi ettei teitä ketään kiinnosta sielun pelastus ollenkaan.

        Pelastus on kyllä aivan muuta kuin pohtia homoja


    • lukekaa

      Kyllä raamattu on hyvä kirja, tai paremminkin kirjasto. Siinä kirjastossa parhaimmat kirjat on uuden testamentin kirjat, siis uuden liiton kirjat. "Katso se mikä on vanhaa on kadonnut ja uusi on sijaan tullut" , Aloitteleva raamatun lukijan kannattaa ottaa Johanneksen evankeliumin kirja ensimmäseksi lukemiseksi, sitten muut kirjat. Miljoonat ja taas miljoonat ovat kokeneet lukiessaan uuttatestamenttia Jumalan puhetta sydämeensä ja ovat saaneet kokea omantunnon rauhan Jeesuksen antaman rauhan. Miljoonat ovat lukiessaan saaneet myös kokea mielensä ja kehonsa terveyden, kun Jumala sanansa kautta on saanut koskettaa ihmistä. Jos kärsit vaivaa ja oli ongelmasi mikä tahansa, lue uuden testamentin ilosanomaa, sillä Jumalan sana ei tyhjänä palaja, sanoo raamattu.

      • Tosin on kulunut lähes 2000 vuotta niistä. Kaikki on jo muuttunut.


      • torre12 kirjoitti:

        Tosin on kulunut lähes 2000 vuotta niistä. Kaikki on jo muuttunut.

        Ja se Johannes ei puhu mitään helvetistä eikä Jeesuksen taivaaseen menosta.

        Tärkeät asiat jäi pois.


      • torre12 kirjoitti:

        Tosin on kulunut lähes 2000 vuotta niistä. Kaikki on jo muuttunut.

        Ja se Johannes ei puhu mitään helvetistä eikä Jeesuksen taivaaseen menosta.

        Tärkeät asiat jäi pois.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se ääni ja

      Olemus vaan, kyl teis jotain samaa on ja samoja luonteenpiirteitäkin löytyy vaikka paljon on höpöäkin mukana 😍😂🤭 vaik
      Ikävä
      29
      2944
    2. Hallitus heitti kymmeniä miljoonia

      Yksityislääkäri kela korvauksiin. Ei ole mikään ihme, että se ei lyhentänyt terveyskeskusjonoja niinkuin hallitus väitti
      Maailman menoa
      109
      1642
    3. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      85
      1471
    4. HS haukkuu Pate Mustajärven uuden levyn

      Täytyypä käydä ostamassa se. https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000010618367.html
      Maailman menoa
      89
      1248
    5. Todellinen brahmani ei koskaan menisi lastentarhaan

      Joku, joka tekee kaikkensa käännyttääkseen vääräuskoiset maailman ”ainoaan oikeaan” uskontoon, kristinuskoon, on kertonu
      Hindulaisuus
      384
      1183
    6. Ville Mykkänen, sankari vai typerys?

      Tietenkin typerys. Lähteä nyt toisten sotaan ottamaan vapaaehtoisesti luotia päähänsä. Kuvitteli raukka, että saa hyvän
      Maailman menoa
      43
      1116
    7. Mietin minä sitä vieläkin

      että rakastuitkohan sinäkin minuun silloin. Olin niin sekaisin ja onnellinen pelkästä näkemisestäsi aina....
      Ikävä
      49
      1060
    8. Kohta tulee iso uutinen

      muutama päivä niin kuullaan tästä!
      Kotimaiset julkkisjuorut
      88
      1048
    9. Nyt jos haluat vielä jotain nainen

      Niin laita tähän nimikirjain. Muuten klousaan keissin. Liikaa aikaa kulunut.
      Ikävä
      103
      1041
    10. En oikeasti välitä sinusta nainen

      Naureskellaan sinulle ja palstajutuillesi kavereitten kesken. Ollaan lyöty vetoakin oletko se sinä oikeasti. Kirjoitat t
      Ikävä
      79
      1012
    Aihe