Raju viesti kertoo että jotain tapahtuu

ALERTE

ensi vuonna: "07.07.2007. ihmisten luku oli 6,66 miljardia ja minulle sanottiin että tästä 12 vuotta ja ihmisten luku on 7,77 miljardia ja tästä ei ihmisten määrä nouse= tuho".
Pihon sivuilla Jörggenin pikaviesti.

10

395

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hahhaaa

      Silti Suomessa Kiinassa ja Venäjällä valittavat kun syntyvyys on liian alhaista.

    • Eikös maailmanloppu luvattu jo monta kertaa aiemminkin??

    • Jos katsoo Syyriaa ja muita aktiivisia alueita niin se on menossa jo.

    • Anonyymi

      https://yle.fi/uutiset/3-10540463

      TIIVISTYS LINKISTÄ!

      Tuija Siltamäen kolumni: Tästä syystä emme halua lapsia

      Lasten hankkimatta jättäminen on Suomessa ainoa asia, jota joutuu perustelemaan yhtä paljon kuin sitä, ettei juo jaloviinaa, kirjoittaa Tuija Siltamäki.

      syntyvyys

      6.12.2018 klo 06.45

      Monen naisen elämässä tulee ennen pitkää eteen se vaihe, kun himokkaat katseet siirtyvät hänen kaula-aukostaan vatsan seudulle.

      Tungettelevat "no, milloinkas teille" -kyselyt ajoittuvat useimmiten häiden ja uteliaiden sukulaisten vierailujen yhteyteen, mutta nyt tivaajien joukkoon on liittynyt myös valtio.

      Globaalisti ja linkolalaisesti ajatellen se on mahtava uutinen, koska suomalaiset tuhlaavat tolkuttomasti luonnonvaroja ja aiheuttavat muutenkin kosolti harmia maapallolle.

      Kansallisesti väestön ikääntyminen on valtava ongelma, koska suomalainen hyvinvointiyhteiskunta perustuu sille ajatukselle, että kaikki haluavat nyt ja aina hankkia lapsia maksamaan veroja ja edellisten sukupolvien eläkkeitä – tai että kaikki syntyvät ihmiset pitävät tätä systeemiä hyvänä ja oikeudenmukaisena.

      Viime vuosina on kuitenkin käynyt selväksi, että yhteiskunta on erehtynyt.

      Tämä tuntuu julkisessa keskustelussa usein unohtuvan.

      Ilmastonmuutos, taloudellinen epävarmuus ja muut tekijät voivat vaikuttaa siihen, päättääkö ihminen yrittää hankkia lapsia. Mutta syntyvyys laskee monien oheissyiden takia myös siksi, että ihmiset eivät halua lapsia. He eivät halua lapsia, koska he nyt vain eivät halua.

      Kuinka paljon spekuloitavaa tässä voi olla?

      Hyvinvointivaltion rapautuminen on tietenkin vakava ongelma, jolle jonkun pitäisi tehdä jotain. Yksilöiden syyllistäminen ja sukulaistätimäinen tivaaminen eivät kuitenkaan ole toimivia keinoja. Vai kuvitteleeko joku, että koko ikänsä lapsia vierastanut ihminen muuttaisi mielensä täysin siksi, että Antti Rinne (sdp.) kannusti häntä synnytystalkoisiin? Demareiden siittotalkoot kannustaa pikemminkin hedelmällisyysiän kestävään selibaattiin.

      Ihmisten lisääntymishalukkuus ja -kyky ovat isoja yhteiskunnallisia kysymyksiä, mutta ennen kaikkea äärimmäisen henkilökohtaisia.

      Kaikki eivät saa lapsia, vaikka haluaisivat. Toisista tulee vanhempia tahtomattaan. Minä ja monet muut naiset näemme toistuvia, järkyttävän ahdistavia painajaisia raskaana olemisesta. Minä en haluaisi lasta, vaikka minulla olisi viherkasvien ja epämääräisten ihmissuhteiden sijaan edes orastava elämänhallinta ja puoliso.

      Samoin ajattelee moni muukin. Jos ei kerta kaikkiaan halua lapsia, ei niitä halua, vaikka kristillisdemokraatit rahoittaisivat niiden koko elämän ja Juha Sipilä rakentaisi niille joka joulu lahjaksi autotallissaan uuden yhteiskuntasopimuksen. Tuntuu muinaiselta, että Suomen kaltaisessa valtiossa joutuu vielä tähän maailmanaikaan selittelemään omia elämänvalintojaan.

      En myöskään halua muuttaa Kajaaniin, käydä avaruudessa, perustaa yritystä, liittyä kirkkoon, ryhtyä tubettajaksi, juoda jaloviinaa, mennä reppureissulle Thaimaahan enkä leikkiä tutustumisleikkejä työpaikan pikkujouluissa.

      Näistä ainoastaan jaloviinaboikottia joutuu perustelemaan useammin kuin sitä, miksei halua lapsia. Se varmaan kertoo jotain tosi vertauskuvallista ja diippiä yhteiskunnastamme – tai siitä, että yhteiskunnan olisi syytä olla kiitollinen siitä, etten tahdo lisääntyä.

      Minä ja monet muut naiset näemme toistuvia, järkyttävän ahdistavia painajaisia raskaana olemisesta.

      Tuija Siltamäki

      Kirjoittaja on vielä hetken Tampereen ylioppilaslehden Aviisin päätoimittaja.

    • Anonyymi

      Nainen meni naimisiin itsensä kanssa - tällaiset olivat häät

      Perjantai 30.1.2015 klo 10.32

      Yasmin halusi mennä naimisiin ennen 40-vuotispäiväänsä, mutta ei löytänyt sopivaa aviomiestä.

      Houstonista kotoisin oleva Yasmin Eleby oli päättänyt mennä naimisiin ennen nelikymppisiään. Kun oikeaa miestä ei alkanut kuulua, rohkea nainen ilmoitti kävelevänsä alttarille vaikka yksin.

      Ja niin kävi: tammikuun alussa Yasmin toteutti suunnitelmansa ja juhli häitään - ilman aviomiestä.

      Upeaan violettiin mekkoon pukeutunut morsian järjesti häänsä Houston Museum of African American Culture -museossa. Yasmin ei suinkaan seisonut alttarilla yksin, vaan hänellä oli tukenaan huikea kymmenen morsiusneidon joukko.

      Toimituksen suoritti morsiamen pappina työskentelevä sisar. Liitto jäi tosin ilman virallista sinettiä, sillä lain mukaan yhden ihmisen avioliitto ei ole mahdollinen.

      Okei, Yasmin ei tietenkään voinut laillisesti naida itseään, joten tilaisuus oli enemmänkin hengellinen seremonia, jossa hänet saatteli alttarille äiti.

      Yasmin halusi osoittaa häillään sen, ettei ihminen välttämättä tarvitse kumppania ollakseen onnellinen ja täydellinen. Onnea, Yasmin!

      Lähde: Huffington Post

      http://www.iltalehti.fi/pinnalla/2015012919110088_iq.shtml

      Nainen meni naimisiin itsensä kanssa

      Tiistai 4.1.2011 klo 16.49

      Taiwanilaisnainen ei löytänyt sopivaa sulhasta.

      45-vuotias terapeutti Chen Ching paikkasi puutteen menemällä naimisiin itsensä kanssa. Ystävät ja sukulaiset kutsuttiin uudenvuodenpäivänä juhlistamaan rouvan avioliittoa Taiwanin Nantouhun.

      Häävieraille pitämässään puheessa Chen kehui itseään onnekkaaksi tavattuaan itsensä ja rakastuttuaan itseensä.

      Chen Ching ei ole ainoa nainen, joka on menyt itsensä kanssa naimisiin. 30-vuotias toimistotyöläinen Taiwanin Taipeista piti kuukausi sitten häät itselleen. Hän perusteli puolisovalintaansa sillä, että hänestä oli jo korkea aika mennä naimisiin vaikka sitä oikeaa ei ollutkaan vielä löytynyt.

      "Olen onnekas kun olen tavannut itseni", sanoi morsian häävierailleen

      Chen Ching tunnusti myös rakastavansa itseään

      http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2011010412953059_ul.shtml

      Nainen kyllästyi sinkkuuteen – meni naimisiin itsensä kanssa

      Kahjo maailma, Naiset, Uutiset 06.10.2014 09.36, Lisännyt: Miia

      Naisen kuuden vuoden sinkkuna oleminen päättyi häihin itse itsensä kanssa.

      Brittiläinen Grace Gedler on mennyt naimisiin itsensä kanssa. Metron mukaan naisen häitä vietettiin 50 vieraan kera maaliskuussa, mitä edelsi kosinta viime vuoden marraskuussa.

      Gedler kertoi brittilehti Guardianille saaneensa inspiraatiota Björkin kappaleesta Isobel, jossa lauletaan ”My name’s Isobel, married to myself”. Hän päätti mennä itsensä kanssa naimisiin oltuaan sinkkuna kuusi vuotta ja rakennettuaan hyvän suhteen itsensä kanssa.

      ”Osa kommentoi hilpeästi, että olen hieman narsisti. Aivan ilmeisesti, jos olet juuri kertonut meneväsi itsesi kanssa naimisiin, se on selvästi julistus rakkaudesta itseä kohtaan ja olin täysin tietionen, kuinka omahyväiseltä se voi vaikuttaa”, Gedler kertoi.

      ”Olin kuitenkin täysin sinut motivaatioideni kanssa. Olen ollut henkilökohtaisen kehityksen matkalla käyttäen meditaatiota, tanssia ja esiintymistä kasvattaakseni itsetuntemustani”, hän jatkoi.

      Metron mukaan häät jännittivät Gedleriä siitä huolimatta, että tuleva puoliso on hän itse. Hän kuitenkin piti kiinni suunnitelmastaan ja tuntee olevansa nyt varattu sinkun sijaan.

      Lähde: Metro

      http://www.viikonloppu.com/?p=67510

      Naimisiin itsensä kanssa – naisten soolohäistä tuli ilmiö

      Jenni Junkala 9:00 | 30.1.2015

      Japanissa naisille tarjotaan jopa palvelua, ”soolohäitä”...

      Tällaisten soolohäiden hehkutetaan vahvistavan itsetuntoa.

      Miksi mennä naimisiin ollenkaan?

      Feministiseksi mielletty Jezebel-sivusto kirjoitti eilen kaikille itsensä naimista suunnitteleville sinkkunaisille omistetun kirjoituksen. Siinä he muistuttavat, että itsensä naimisesta on tullut ilmiö, eikä siinä ole enää mitään uutta, omaperäistä ja hyvällä tavalla avioliittoinstituutiolle haistattelevaa.

      Moni itsensä naineista naisista kun on perustellut valintaan sillä, että haluaa kunnioittaa ja rakastaa itseään, eikä hitsi vieköön tarvitse ketään muuta elämäänsä.

      Jutun kirjoittanut toimittaja tiedostaa sen, että kaikki voivat tehdä tismalleen sellaisia valintoja kuin haluavat. Hän kuitenkin muistuttaa, että naimisiinmenolla oikeastaan vain vahvistaa perinteisen avioliittoinstituution valtaa.

      Jos haluaa rikkoa sääntöjä, miksi mennä naimisiin ollenkaan? Hyvä kysymys!

      Jos haluaa rikkoa sääntöjä, miksi mennä naimisiin ollenkaan? Hyvä kysymys!

      Jos haluaa rikkoa sääntöjä, miksi mennä naimisiin ollenkaan? Hyvä kysymys!

      http://www.menaiset.fi/artikkeli/suhteet/naimisiin_itsensa_kanssa_naisten_soolohaista_tuli_ilmio

    • Anonyymi

      TIIVISTELMÄ LINKISTÄ!

      https://www.maailmankuvalehti.fi/2013/10/lyhyet/kulissiavioliittoja-perinteiden-yllapitamiseksi

      Kulissiavioliittoja perinteiden ylläpitämiseksi

      Kiinassa moni homoseksuaali menee naimisiin, jotteivät perhe ja suku menettäisi kasvojaan.

      Teksti: Elina Nikulainen Julkaistu numerossa 10/2013

      Zhang on Shanghaissa asuva arkkitehti. Hän on kiinalainen nuori mies, joka haluaa elää arkea rakastamansa ihmisen kanssa. Päällisin puolin kaikki näyttää hyvältä. Zhangilla on työpaikka, mukava vaimo ja vuoden ikäinen poika.

      Tämän todellisuuden tuntevat Zhangin perhe ja sukulaiset, naapurit ja työkaverit. Vain muutama ihminen tietää, että Zhangilla on poikaystävä, hänen vaimollaan tyttöystävä ja että heidän avioliittonsa on laillisella sopimuksella vahvistettu niin sanottu yhteistyöavioliitto.

      Zhang etsi pitkään itselleen lesbopuolisoa, jonka kanssa voisi solmia yhteistyöhön perustuvan liiton. Vanhempien painostus aloilleen asettumisesta ja perheen perustamisesta alkoi tuntua sietämättömältä, eikä seksuaalisesta suuntautumisesta kertominen ollut Zhangille vaihtoehto. Lopulta hän löysi silloisen poikaystävänsä avustuksella samoin ajattelevan lesbon netistä.

      ”Tapasimme ja opettelimme tuntemaan toisiamme vuoden ajan. Sitten menimme naimisiin. Halusimme kummatkin lapsia, joten se lisättiin notaarin kanssa tehtyyn lailliseen sopimukseen, tavallaan avioehtoon. Muuten tarkoituksena oli elää itsenäisesti ja pitää kulissia yllä vain erityisissä tilanteissa, kuten juhlapyhinä sukua tavatessa”, Zhang kertoo.

      Vuokrattavat poikaystävät ja kulissihäät

      Kiinassa perinteet aiheuttavat suuria paineita perheen perustamiselle.

      Erityisesti juhlapyhien aikaan on tärkeää sopia muottiin.

      Paineet eivät kosketa ainoastaan homoseksuaaleja.

      Myös sinkkunaiset palkkaavat poikaystäviä netistä sukulaisvierailulle juhlapyhien aikaan välttääkseen painostusta ja kuulusteluja.

      Kiinassa 27-vuotiasta sinkkunaista pidetään jo lähes menetettynä tapauksena.

      Ilmiölle on oma nimensäkin: Sheng nu eli ylijäämänaiset.

      Joskus riittävät kulissihäät, eikä varsinaista avioliittoa solmita. Saksalaisen Franzin lesbo työkaveri maksoi hänelle, jotta hän teeskentelisi menevänsä naimisiin tämän kanssa. Työkaveri järjesti häät, jonne kaikki tämän sukulaiset, naapurit ja tuttavat kotipaikkakunnalta oli kutsuttu. Kaikki toteutettiin häissä perinteisen kaavan mukaan: vieraat söivät, joivat ja antoivat lahjoja. Vain hääpari tiesi, ettei heitä virallisesti vihitty.

      ”Järjestely oli paras näin. Ulkomaalaisen kanssa naimisiin mennyt voi kadota kotipuolen kuvioista, eikä kulissia tarvitse ylläpitää”, Franz kertoo. Franzin työkaveri muuttikin kulissihäiden jälkeen ulkomaille tyttöystävänsä kanssa.

      Sukupuolineutraali avioliittolaki Kiinaan?

      Viimeisen vuoden aikana HLBT-oikeudet ovat edenneet maailmalla harppauksin. YK puhuu avoimesti HLBT-oikeuksista, ja muun muassa Ranska ja Uusi-Seelanti ovat hyväksyneet sukupuolineutraalin avioliittolain.

      Kiinassa asiasta ei käydä julkista keskustelua.

      Optimistisimmat aktivistit kuitenkin toivovat Kiinan vinoutuneen sukupuolijakauman luovan mahdollisuuksia seksuaalivähemmistöille.

      Jos Kiinassa on vuonna 2025 naimaikäisiä miehiä yli 20 miljoonaa enemmän kuin naimaikäisiä naisia, ehkä se toimii kimmokkeena sukupuolineutraalin avioliittolain hyväksynnälle.

      Avioliitto on valtion näkökulmasta vakauttava instituutio.

      ”Suunta on vääjäämätön, mutta Kiina etenee hitaasti.

      Ehkä seuraava sukupolvi saa tästä nauttia”, Zhang toteaa.

      Zhangin mielestä yhteistyöavioliitto toimi hyvin ennen lapsen syntymää.

      ”Nyt huomaan, kuinka rankkaa on kasvattaa lasta jonkun kanssa, jota ei rakasta. Yhdessä asuminen ei ole ideaalia, mutta lapsi tarvitsee meitä kumpaakin.

      Sukulaistenkin kanssa on monimutkaisempaa. En enää suosittelisi yhteistyöavioliittoa. On vain parempi kohdata itsensä sellaisena kuin on. Millainen onni olisikaan jakaa elämänsä rakastamansa ihmisen kanssa.”

    • Anonyymi

      Feminismi ja uhrattava mies!!!

      https://www.youtube.com/watch?v=ACoKtgnKuts

      -----------------------

      Me Naiset vuonna 1962

      http://www.menaiset.fi/artikkeli/suhteet/ihmissuhteet/nainen_on_rohkeampi_ja_vahvempi_kuin_mies

      "Naisen taitavan diplomatian viimeinen valtti on tekeytyminen marttyyriksi",

      kertoi Me Naiset vuonna 1962.

      Yksinäinen nainen on rohkea nainen, totesi Me Naiset vuonna 1962 artikkelissa Rohkea, heikompi sukupuoli.

      Jutun mukaan naiset ovat vahvempia kuin miehet mutta myös kovia muuntamaan totuutta toiseksi.

      ”Lääkäreiden käsityksen mukaan naiset ovat rohkeampia kuin miehet.

      Naiset eivät masennut yhtä helposti kuin miehet, naiset raivaavat itselleen tien vaikka läpi harmaan kiven, he valehtelevat, taistelevatkin tarpeen vaatiessa ja kestävät hammaslääkärinkin tuolissa paremmin kuin miehet.”

      ”Normaalioloissa niin sanottujen luomakunnan kruunujen kestokyky sen sijaan on säälittävän heikko; mies jo luulee kuolevansa, vaikkei nainen samanlaisessa tilanteessa räpäytä silmäänsäkään.”

      Hirveitä valehtelijoita

      Artikkeli siteerasi filosofi H.L. Menckelin pohdiskeluja.

      ”Totuus ei saa naista laskemaan aseitaan. Nainen on niin hyvä poliitikko, ettei hän usko voittoon, ennen kuin on siitä vuorenvarma. Naisen taitavan diplomatian viimeinen valtti on tekeytyminen marttyyriksi.”

      Jutussa väitettiin myös, että naiset valehtelevat sitä enemmän mitä tiukempi tilanne, kuten esimerkiksi oikeudessa.

      ”Epäilemättä täytyy olla joltisenkin rohkea, ennen kuin kykenee häikäilemättömästi valehtelemaan tuomioistuimen edessä niin että korvat heiluvat.”

      Jutun mukaan ihmiskunta olisi kuollut sukupuuttoon, jos jälkeläisten maailmaan saattaminen ja heistä huolehtiminen olisi ollut miesten tehtävä.

      Naisen ylivoimaa todisti myös Unescossa työskentelevä Ashley Montag.

      ”Vaikka miesten lihakset ovat kehittyneempiä, ne ovat rakenteeltaan heikompia kuin naisten.

      Naisten keski-ikä on korkeampi kuin miesten.

      Naiset kestävät myös koettelemuksia paremmin.

      He osaavat paremmin hallita tunteitaan ja ovat henkisesti joustavampia kuin miehet.”

      Kukahan katsoo enemmän peiliin?

      Hokema naisten turhamaisuudestakaan ei pidä paikkansa.

      ”Kerran asennettiin eräiden isojen tavaratalojen seinän levyisten ja korkuisten peilien taakse valokuvauskoneita ja kuvattiin huomaamatta ihmisiä, jotka seisahtuivat peilin eteen omaa ulkonäköään ihastelemaan.

      Turhamaisimmat peilin edessä seisojat eivät olleet naisia vaan miehiä.

      Yksinäinen on rohkein

      ”Naisten rohkeus näyttäytyy selvimmin silloin kuin hän on yksin. Silloin hänen ei tarvitse näytellä heikkoa ja turvatonta naisparkaa.”

      ”Naisen osa elämässä on opettaa miehiä olemaan inhimillisiä!

    • Anonyymi

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Feminismi

      Feminismi on naisen yhteiskunnallisen aseman parantamiseen ja sukupuoliroolien muuttamiseen tähtäävä radikaali liike.[1]. Feminismin historia jaetaan useaan aaltoon, joissa on ollut eri tavoitteet. Feminismin (naisasialiikkeen) alkuperäisenä tavoitteena 1800-luvulta alkaen oli miesten ja naisten samanarvoisuuden tavoittelu yhteiskunnallisessa elämässä. 1960-luvulta alkaen feminismi on voimakkaasti korostanut naisten itsenäistä kulttuuria ja arvomaailmaa sekä tuominnut miesten perinteisen valta-aseman.[2] Ensimmäinen suomalainen naisjärjestö perustettiin 1884

      Mitä feminismi on?

      Feminismi on kokoelma liikkeitä, jotka pyrkivät määrittelemään, saamaan aikaan ja puolustamaan tasa-arvoiset poliittiset, taloudelliset ja sosiaaliset oikeudet ja tasa-arvoiset mahdollisuudet naissukupuolelle. Feminismin tavoitteet ovat päällekkäisiä naisten oikeuksien kanssa, mutta koska feminismi tavoittelee sukupuolten tasa-arvoa, jotkut feministit argumentoivat että miesten vapauttaminen on olennainen osa feminismiä, koska myös miehet kärsivät seksismistä ja sukupuolirooleista. Feminismin teoriaa on eri feminismiliikkeistä johtuen useaa eri lajia, mutta se keskittyy epätasa-arvon syntysyihin sekä joissain tapauksissa sukupuoliroolien sosiaaliseen konstruktioon.[4]

      Feministiaktivistit ovat kampanjoineet naisten oikeuksien puolesta. Näihin kuuluvat sopimus-, kiinteistö- ja äänioikeudet sekä naisten kehoon, autonomiaan ja lisääntymiseen liittyvät oikeudet. Feministiaktivistit ovat vastustaneet kotiväkivaltaa, seksuaalista häirintää ja raiskauksia. Talousasioissa feministiaktivistit ovat kannattaneet työpaikkaoikeuksia, sisältäen saman palkan ja mahdollisuudet uraan ja yrityksen perustamiseen. Joitain varhaisia feminismin muotoja on kritisoitu siitä että ne oli suunnattu valkoisille, keskiluokkaisille ja koulutetuille. Tämän vuoksi on perustettu etnisiä ja monikulttuurisia feminismin muotoja.[4]

      Feminismin käytännölliset ydinkohdat ovat: sukupuolen tunnustaminen avaintekijänä ihmisen potentiaalin kuristamisessa, patriarkaalisten oletusten ja käytäntöjen tunnistaminen ja haastaminen kun ne alistavat ja heikentävät naisia ja tyttöjä, naisten kokemukset hyväksytään ja naiset nähdään yksilöinä eikä vain äiteinä tai vaimoina tai potentiaalisian äiteinä tai vaimoina, erilaisuutta arvostetaan, kannatetaan tasa-arvoisia ja vastavuoroisia ihmissuhteita.[

      Historia

      Naisliikkeen edelläkävijöitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

      Monet 1700-luvun valistusajattelijat vaativat naisten tasa-arvoa, äänioikeutta ja ehdokkuusoikeutta. Eräitä tunnettuja nimiä ovat Jeremy Bentham (1781), markiisi de Condorcet (1789) ja Mary Wollstonecraft (1792).

      Utilitaristi ja liberalisti Jeremy Bentham kannatti lähes kaikissa asioissa sukupuolten tasa-arvoa ja vaati naisille täyttä äänioikeutta ja oikeutta tulla äänestetyksi sekä vastusti sitä, että naisilta vaadittiin paljon tiukempaa sukupuolimoraalia kuin miehiltä.[5]

      Ranskalainen vallankumouksellinen markiisi de Condorcet oli radikaali ihmisoikeuksien puolustaja, myös naisten tasa-arvon aktivisti 1780-luvulla. Hän vaati naisille äänioikeutta heti vallankumouksen alussa artikkelissaan 1789 ja julkaisemalla teoksen De l’admission des femmes au droit de cité ("For the Admission to the Rights of Citizenship For Women") vuonna 1790.[6]

      Mainituin alkuajan naisasiafilosofi oli Mary Wollstonecraft teoksellaan Naisten oikeuksien puolustus (1792). Wollstonecraftin mukaan koulutus ja kasvatus saivat naiset omaksumaan rajoitetut odotukset ja ”mieskatseen” saneleman itsekuvan. Teosta pidetään eräänä naisasialiikkeen kulmakivenä.[7]

      Suffragetit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

      Katso myös: Suffragetti

      Uusi polkupyörämalli vuonna 1885, jota alettiin kutsua turvapolkupyöräksi, antoi myös naisille mahdollisuuden pyöräillä ja kokea liikkumisen vapautta. Kuvassa naisten versio vuodelta 1889.
      Naisasialiike poliittisena liikkeenä syntyi 1800-luvulla. Yhdysvalloissa vuonna 1848 järjestettiin ensimmäinen konferenssi, jossa vaadittiin naisille äänioikeutta.[3]

      • Anonyymi

        Vuonna 1903 Emmeline Pankhurst oli aloittamassa Isossa-Britanniassa suffragettien liikettä. Eräs brittiläinen sanomalehti käytti vuonna 1905 sanaa suffragetti (englannin sanasta suffrage) pilkatakseen naisia, jotka vaativat äänioikeutta. Pian suffragetit alkoivat itsekin käyttää tätä nimeä. Vähitellen suffragettien keinot äänioikeustaisteluissa muuttuivat rajuiksi. He saattoivat muun muassa kahlehtia itsensä julkisiin rakennuksiin ja lakiakin rikottiin. Monet joutuivat vankilaan. Suffragetit ryhtyivät nälkälakkoon vuonna 1909, ja heitä pakkoruokittiin nieluun työnnetyn letkun avulla. Toimenpide aiheutti naisille pysyviä vammoja, ja pakkoruokinta kiellettiin vuonna 1913. Tunnetuin suffragetin tempaus on brittiläisen Emily Davisonin heittäytyminen vuonna 1913 hevoskilpailuissa kuninkaan hevosen alle. Davison kuoli, mutta teko toi paljon huomiota naisten äänioikeustaistelulle. Kun miehet ensimmäisessä maailmansodassa olivat rintamalla, naiset tekivät töitä. Britannian naiset saivat rajatun äänioikeuden vuonna 1918 ja täyden äänioikeuden 1928. Yhdysvalloissa vuonna 1920 annettiin äänioikeus 30 vuotta täyttäneille naisille.[3]

        Asetehtaassa työskenteleviä naisia Yhdysvalloissa toisen maailmansodan aikana. Ennen sotia säätyläisnaisten ei ollut sosiaalisesti hyväksyttyä työskennellä kodin ulkopuolella.

        Feminismin aallot

        Uudella naisliikkeellä eli feministisellä naisliikkeellä ymmärretään 1960-luvulla ensin Yhdysvalloissa, myöhemmin Euroopassa vaikuttanutta naisliikettä. Se syntyi jatkona 1960-luvun yleispoliittisiin liikehdintöihin.[8] Naiset osoittivat mieltään muun muassa palkkaeroja ja pornografiaa vastaan. Vuonna 1963 Yhdysvalloissa tuli voimaan laki, jonka mukaan samasta työstä tuli maksaa sama palkka niin miehille kuin naisille.[3]

        Feminismi käsittää suuren joukon erilaisia ajattelutapoja niin, että usein onkin tapana puhua feminismin sijaan feminismeistä. Feminismien historiasta voidaan erottaa tiettyjä pääsuuntauksia. Teorioita tarkastellaan usein suhteessa toisiinsa ja rinnakkain niin, ettei niitä pidetä toisiaan poissulkevina.[7]

        Feminismin ensimmäinen vaihe on pyrkinyt edistämään miesten ja naisten tasa-arvon toteutumista. Vaiheen juuret löytyvät 1700-luvun lopulta Mary Wollstonecraftin Naisten oikeuksien julistuksesta. Nykyfeminismin ensimmäinen aalto samastetaan usein niin sanottuun liberaalifeminismiin.[7]

        Feminismin toinen aalto sai alkunsa 1960-luvun Yhdysvalloissa. Feminismin toinen aalto kiinnitti huomion vallan jakautumiseen sukupuolten välillä ja naiserityisyyteen. Yhteiskunnallisia suhteita ja ilmiöitä tutkittiin naisten näkökulmasta ja naisten ongelmina. Tähän vaiheeseen sisällytetään yleensä kulttuurifeminismi, marxilainen feminismi ja radikaalifeminismi. Toinen aalto jatkui 1990-luvulle.[7][9]

        Toisen aallon suuntauksista marxilainen feminismi on kiinnittänyt huomiota yhteiskunnan luokkajakoon ja uusintavaan työhön.[7] Kulttuurifeministit ovat tuoneet usein esiin naisten erityisyyden. Sukupuolieroa ovat korostaneet etenkin ranskalaiset feministiajattelijat, joista tunnetuimpia ovat Hélène Cixous, Luce Irigaray ja Julia Kristeva.[7] Psykoanalyyttinen ajattelu on vaikuttanut suuresti suuntaukseen.[7] Radikaalifeminismi viittaa etenkin Catharine McKinnonin ja Andrea Dworkinin edustamaan feminismiin, jossa naisten alisteinen asema nähdään miesten seksuaalisen valta-aseman seurauksena.[9]

        Kolmanteen vaiheeseen viitataan postmodernina feminisminä tai postfeminisminä. Sen kohdalla kyse ei ole yksittäisestä yhtenäisestä koulukunnasta vaan hajaantuneesta ilmiöstä, jonka alle kuuluu paljon erilaisia feminismin muotoja. Kolmannen aallon feministit jakavat edellisten suuntausten kanssa monia asioita, muun muassa kiinnostuksen valtasuhteisiin sekä tasa-arvo-kysymykseen. Kolmannessa aallossa on keskitytty uudenlaisin painotuksin sosiaalista sukupuolta tuottaviin valtasuhteisiin. Postmoderneilla feministeillä on yhteistä käsitys kielellisesti jäsentyneestä todellisuudesta, jossa sukupuolta ja seksuaalisuutta tuotetaan ja uusinnetaan kielen ja toiminnan kautta. Postmoderni feminismi korostaa naisten välistä erilaisuutta yhden naiseuden sijaan ja kiinnittää huomiota sellaisiin eroa luoviin tekijöihin kuin seksuaalisuus, etnisyys ja luokkaerot.[


    • Anonyymi

      Vaihdoimme viikonlopun jälkeen kuulumisia töissä. Kerrottuani, että lopettelin tontin raivaamista kaatamalla muutaman puun, herätin kummastusta kollegoissa ja joku kysyikin suoraan, että eikö se olisi miesten puuhaa? Jos joku mies kertoo viikonlopun jälkeen leiponeensa kakun tai loihtineensa mahtavan gourmet-illallisen, ei se herätä kenessäkään kummastusta. Miksi sitten naisten metsurina heiluminen herättää?

      Miehet ovat jotenkin huomaamatta saaneet vallata aiemmin perinteisesti naisten ammateiksi miellettyjä ammatteja, heitä on hoitajina, kampaajina jne. Ja he ovat oikeasti erittäin hyviä työssään. Vaatiihan se rohkeutta ylittää raja ja tehdä jotain, mitä ei oikein mielletä miesten jutuksi, joten heillä on varmasti kova motivaatio ryhtyä alalle.

      Onhan naisissakin autonasentajia ja remppareiskoja ja varmasti siihenkin totutaan samalla tavoin kuin mieshoitajiin ja kampaajiin. Tarkoittaako tämä sitä, että miehet naisistuu ja naiset miehistyy?

      Kuulin näin väitettävän jossain ohjelmassa, harmi kun en muista missä. Ajatella jos tulevaisuudessa miehet kävelisivät piikkareissa helmat hulmuten ja naiset…niin pukeutumisessahan me on otettu miehiltä housut jo aikoja sitten. Annetaan siis miehille ne hameet suosiolla!

      En ehtinyt kuulla mihin väite perustuu, koskiko se nimenomaan ammatteja vai yleensä elintapoja tai muuta sellaista? Joka tapauksessa miehet ovat viime vuosina alkaneet käyttää enemmän ihonhoitotuotteita ja esimerkiksi kosmetologipalveluja. Mitä naiset tekevät vastapainoksi?

      Tästä kehityksestä saisi väännettyä aika mielenkiintoisa skenaarioita tulevaisuudesta…

      http://www.ennakointipakki.fi/?p=1816

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe