On se kahvi sittenkin vaarallista.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/08/11/kaliforniassa-kahvipakkauksiin-laitetaan-syopavaroitus-pitaisiko-meidankin
Tällä kertaa näin, ehkä syksyllä taas toisin.
1
Ilmoita


95 Vastausta

Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.


"Yhdysvalloissa Kalifornian osavaltiossa tehtiin viime keväänä oikeuden päätös, jonka mukaan kahvipakkauksiin pitää siellä jatkossa laittaa syöpävaroitus kahvin sisältämän akryyliamidin vuoksi.

Taustalla on Kalifornian osavaltion laki, jonka mukaan tuotteeseen pitää lisätä varoitus, jos se sisältää mahdollisesti terveydelle haitallisia ainesosia, siis mahdollisesti syöpää aiheuttavia tai esimerkiksi lisääntymiselle haitallisia kemikaaleja.

Suomalaisten ruokavaliossa kahvi on yksi isoimmista akryyliamidin lähteistä – yksinkertaisesti siksi, että juomme sitä niin paljon. Pitäisikö siis huolestua?"

--

Suomessa suodatinkahvin sanotaan olevan yksi suurimmista antioksidanttilähteistämme, ainakin niille jotka eivät syö tarpeeksi kasviksia, siis sitä 500-1000 g päivässä, jota suositellaan. Jatkuvasti tulee tutkimuksia miten suodatinkahvi estää aikuisiän diabetesta, syöpää ym. Mikä on totuus? Kustaanko meitä silmään?
6 VASTAUSTA:
Kahvi on mielenhallinnan väline
Kahvilla todettu juuri olevan lisää terveysvaikutuksia. Mutta onhan jenkit poistaneet jo kouluistaan kaikki terveelliset ruoka-aineet ja syöttävät tyhjää jellybellyjätettä nuorilleen, siis lukuunottamatta eliitin kouluja. Kahvi taitaisi olla ainut aines josta ne saisi vielä antioksidantteja, fytokemikaaleja ym.

Kahvi sisältää tutkitusti eniten antioksidantteja, minkä takia se on terveellisempää kuin hedelmät ja vihannekset yhteensä: ainakin teoriassa.
Kahvi ehkäisee lisäksi syövän syntymistä ja vähentää huomattavasti riskiä saada sydänkohtaus taikka aikuisiän diabetes. Tältä pohjalta on alettava vetämään johtopäätöksiä siitä onko kahvin kohtuu käyttö jopa terveyttä edistävä ja suositeltava tapa. Kun on oikein väsynyt, niin mikään muu ei piristä niin hyvin kuin kuppi tuimaa espressoa. Mitä mieltä olette, onko kahvi terveellistä?
https://www.tiede.fi/keskustelu/2639/ketju/kahvi_on_terveellista

Kahvi on oikea terveysjuoma - mutta tiesitkö, miten paahtoaste ...
Kahvi on suurin antioksidanttien lähde eurooppalaisille ja etenkin pohjoismaalaisille, jotka juovat paljon kahvia. Kolme kupillista tavallista suodatinkahvia päivässä antaa elimistölle hyvän annoksen antioksidantteja, jotka edistävät terveyttä ja pienentävät riskiä sairastua esimerkiksi kakkostyypin diabetekseen.
https://www.is.fi/terveys/art-2000005165196.html
Aina kirjat ja lehdet huijaavat. Ei kannata uskoa mitään tutkimustulosta, jollei ole itse asiaa tutkinut. Ihmiset ovat niin tyhmiä keskimäärin, että uskovat muita ihmisiä eivätkä tajua, että heitä tahallaan huijataan. On parempi olla oma itsensä uskotta kuin muiden manipuloima "rääpäle, henkinen vauva".
bluu kirjoitti:
Aina kirjat ja lehdet huijaavat. Ei kannata uskoa mitään tutkimustulosta, jollei ole itse asiaa tutkinut. Ihmiset ovat niin tyhmiä keskimäärin, että uskovat muita ihmisiä eivätkä tajua, että heitä tahallaan huijataan. On parempi olla oma itsensä uskotta kuin muiden manipuloima "rääpäle, henkinen vauva".
Kahvi vai tee – tiesitkö, että molemmissa juomissa on paljon terveysvaikutuksia?
https://www.idealista.fi/kahvi-vai-tee

Suodatinkahvi, varsinkin tummapaahtoinen ja vihreä tee, siinä kova kaksikko.
Ei oooo.
Kuulkaas, jos kahvi olisi noin terveellistä, suomalaisten pitäisi olla maailman terveimpien joukossa, ja niinhän ei ole. Itse lopetin kahvin juonnin 5 v. sitten ja nukun nykyään todella hyvin. Huomaan myös miten kitkerää kahvi on. Maalaisjärkikin sanoo, että jos rasvaisia papuja paahdetaan korkeassa lämpötilassa, syntyy karsinogeeneja, syövän aiheuttajia.
+Lisää kommentti
Sattuipa sopevasti, lopetin kahvin 4 pv sitten. Enään vieroitusoireina jatkuva haukottelu.
2 VASTAUSTA:
Haukottelu on merkki aivojen hapenpuutteesta. Suosittelen lääkkeeksi aamu- ja iltajumppaa. Paino on myös syytä pitää aisoissa.
Ehkä kärsit univajeesta, siitä saattaa tolkuton kahvinjuominenkin johtua. Unta palloon niin elämä maistuu taas.
+Lisää kommentti
Itse olen juonut kahvia joka päivä jo noin 60 vuoden ajan. Päivässä menee sellaiset 5–8 kuppia kahvia.
Ilmoita
Lopetin kahvin käytön kun mikää muu ei auttanut verenpaineen laskuun .
Ennen 105 /150 nyt 83/121 .
Kokeile sinäkin.
Ilmoita
Empä haukotellut näin paljon kun join kahvia, koko ajan olo paranee ja haukotukset vähenee, onhan se selvää kun kofeiinia häipyy elimistöstä. Ylävätsakivistyksetkin on kadonneet ja unikin on syvempää, en tule enään palaamaan kahvin lipittelyyn koskaan.

Sanovat, että kahvissa on kaikista eniten torjunta-aineita ym. myrkkyjä ja kaikkia ei edes vielä tunneta.
Espanjassa entisiä huumeiden käyttäjiä kehoitetaan lopettamaan kahvin juominen kokonaan. Kuulin eräältä lähetystyöntekijältä.
Ilmoita
ruotsin mummo joi aina jotain kalliimpaa mömmötöntä kahvia, luulisin kahvin juojilla olevan varaa panna euro pari lisää hintaan ja katsella jos on joku tuommonen

itse ostanu luomu kulta katriinaa pitkän aikaa kun ei hinta eroa ole ollenkaan

en kyl tiedä sen enempää onko happoja vähemmän tai jotain mömmjä

oliko se sinihappo mistä mummo puhui tai sitte tuo akryyli?

mummolla oli myös joku ohjepaperi missä oli silmien voimisteluun ohjeita tai itsellä, että näkö paranee ja ei tarvi laseja

olen koko ikäni vuosikausia harmitellut mihin se paperi hävinnyt, olis aikaa pyöritellä silmiä ja tehdä harjoituksia että vois heittää lasit roskiin tai keirrätykseen ambomaalle

ilma kallista laseria
1 VASTAUS:
Ei luomukahvilla ole mitään merkitystä akryyliamidin saannin kanssa, muistaakseni sinihappoa laitettiin ennen maitoon, jotta se säilyi pidempään, maitokahvista määrä lienee aika olematon ja siinäkin myrkky tulee maidosta, ei kahvista, mustana voi juoda turvallisesti, lehmän maito on tarkoitettukkin ainoastaan vasikoille...
Kalliista laserista n 10%leikatuista saa elinikäiset parantumattoman vakavat oireet, laser silmien leikkaus on todellista venäläistä rulettia, kannattaa etsiä se jumppapaperi tai käyttää laseja :)
+Lisää kommentti
1. Kahvi näännyttää aivojen hyvän olon välittäjäaineet

Kofeiini vahingoittaa kykyämme tuottaa hyvän olon kemikaaleja. Esimerkiksi serotoniini on kemikaali, jota useimmat meistä eivät saa tarpeeksi, mikä voi johtaa masennukseen. Kofeiini taas kuluttaa serotoniinin loppuun. Yksinkertainen totuus on, että kofeiini on halpa piriste, joka tuhoaa kehomme hyvän kemian.

2. Kofeiini vahingoittaa lisämunuaisia

Lisämunuaisia pidetään elinvoiman varastokeskuksena, perimässäsi olevana energiasäiliönä. Ne auttavat tuottamaan aivokemikaaleja, jotka saavat ihmisen tuntemaan olonsa energiseksi, keskittyneeksi ja valmiiksi työskentelemään.

Kofeiini sitä vastoin on keskushermoston stimulantti, joka saa lisämunuaiset tuottamaat adrenaliinia – hormonia, jota keho tarvitsee hätätapauksissa. Kofeiini kuitenkin myös rasittaa lisämunuaisia. Jos kofeiiniherkkyytesi on heikentynyt tai olet yksi niistä ihmisistä, jotka väittävät voivansa nukkua kolme espressoshotin jälkeen, lisämunuaisesi ovat todennäköisesti lakanneet vastaamasta. Tämä altistaa sinut monille terveysongelmille.

3. Kofeiini alentaa seksihaluja

Kun lisämunuaiset ovat rasittuneet, ne eivät tuota riittävästi seksihormoneja, kuten testosteronia. Alhainen testosteroni = vähäisemmät seksihalut.

4. Kofeiini vahingoittaa hedelmällisyyttä

Naiset tarvitsevat riittävän määrän progesteronia tullakseen raskaaksi ja kantaakseen lapsen loppuun asti. Kun olemme stressaantuneita, kehomme vaatii yhä enemmän kortisolia. Lisämunuaisten rasittuessa keho ei pysty tuottamaan riittävästi kortisolia, jolloin keho käyttää kortisolin valmistukseen niin paljon progesteronia kuin se tarvitsee.
1 VASTAUS:
PAHINTA KAHVISSA/KOFEINIISSA ON SEN KANSALAISILLE AIHEUTTAMA JATKUVA, JOKAPÄIVÄINEN ORJUUS. VAPPAA SUOMEN MIES/NAINEN EI IKUNAS MOISEEN SUOSTU!
JA MIETIPPÄ HIUKKA TERVEELLISSYYTÄ: KUMPI VIKSUMPI, TERVEELLISEMPI NAUTINTOAINE: NAURIS, LANTTU, RETIISI, OMENA, LUUMU, MUSTIKKA, PUOLUKKA, MUURAIN, MESMARJA VAI KAHVI?
+Lisää kommentti
Tummapaahtoinen kahvi sisältää vähemmän akryyliamidia kuin vaaleapaahtoinen – ja nimenomaan näin päin. Tämä johtuu siitä, että akryyliamidia muodostuu erityisesti kahvin paahtamisen alkuvaiheessa. Kun paahtamista jatketaan pidemmälle, jo muodostunut akryyliamidi alkaa korkeissa lämpötiloissa hajota ja sen pitoisuus kahvissa pienenee.
Ilmoita
Mitä juotte kahvin sijasta?
7 VASTAUSTA:
Vinettoa ja Sorbusta.
Kiinalaista mustaa teetä
Vaihtoehto kirjoitti:
Vinettoa ja Sorbusta.
Gambinaa
kampsua kirjoitti:
Gambinaa
Kahvilikööriä!
Vettä suoraan lähteestä.
china.black kirjoitti:
Kiinalaista mustaa teetä
Kiinalaisen mustan teen on tutkittu aiheuttavan lyhytkasvuisuutta
Vettä.
+Lisää kommentti
5. Kofeiini aiheuttaa unettomuutta

Kaikkihan tietävät, kuinka tärkeää on saada rentouttavaa unta yön aikana. Kofeiini kuitenkin vähentää unen määrää ja tutkimusten mukaan yli 2-3 kupillista kahvia päivässä juovilla unen laatu on huonompi.

6. Kofeiini aiheuttaa aliravitsemusta

Kofeiini estää tiamiinin, B-vitamiinien, kalsiumin, mineraalien, natriumin, kloridin, kaliumin, magnesiumin ja sinkin imeytymistä. Kaikki nämä ovat elintärkeitä hyvälle terveydelle.

7. Kofeiini nujertaa vastustuskyvyn

Glukokortikoideiksi kutsutut hormonit, joihin kuuluu myös kortisoli, toimivat vastustuskyvyn jarruna. Tiedemiehet ovat havainneet, että ylimääräinen glukokortikodien tuotanto (joka johtuu stressistä ja kofeiinista) voi perusteellisesti nujertaa vastustuskyvyn.

8. Kofeiini lihottaa

Kilpirauhasemme kontrolloi aineenvaihduntaamme. Kilpirauhasen vajaatoiminta johtaa hitaaseen aineenvaihduntaan ja sitä kautta lihomiseen. Kofeiini rasittaa lisämunuaisia, ja kilpirauhaset toimivat niiden kanssa yhteistyössä. Tarvitsemme terveet lisämuniaiset, jotta kilpirauhanen toimisi kunnolla. Jos siis rasitat lisämunuaisiasi kahvilla, hidastat samalla aineenvaihduntaasi.
1 VASTAUS:
Mulla kahvi lisäsi epilepsiakohtauksia ja neurologi onkin kieltänyt sen nyt kokonaan. Kuten alkoholinkin.
+Lisää kommentti
on kahvinjuonnista, että sille olisi paikallaan panna ainakin pieni parin euron haittavero per paketti. Tämä ohjaisi kansalaisia terveellisempään elämään, ja tuottaisi rahaa valtion tyhjään kassaan. Kahviin läträtään usein myös sokeria. Sellaisia määriä että päivittäinen sokerinsaanti ylittää kaikki maksimirajat. Näin aikuisiän diabetes ja muut ylipainon vaivat ovat yleistyneet.
1 VASTAUS:
Kun raha kirstuun kilahtaa, niin kahvi myrkystä terveelliseksi vilahtaa?

Ruoallekin pitäisi laittaa sellainen 1000 %:n haittavero, kun kansalaiset on ylipainoisia.
+Lisää kommentti
Kuinka paljon kofeiinia on nutittava, että siitä on haittaa? Kuinka paljon kofeiinia on yhdessä kahvikupillisessa, yhdessä desilitrassa?
2 VASTAUSTA:
Nautittava siis.
Kupillinen (1,25 dl) kahvia sisältää noin 100 mg kofeiinia ja kofeiinitonta kahvia sisältää 8,6–13,9 mg kofeiinia. https://fi.wikipedia.org/wiki/Kofeiini

Melkoiset vaikutukset kahvihuumeella. Ei taida moni mielenterveyspotilaaksi diagnosoitu tietääkään, että aivan ensimmäiseksi kannattaisi lopettaa kahvittelu.
+Lisää kommentti
Rooibos tee on hyvää, käy jopa kylmänäkin. Eikä ole kofeiinia.
Ilmoita
9. Kofeiini voi vahingoittaa maksaa

Kofeiini hajoaa maksassa entsyymien avulla. Mitä enemmän entsyymejä prosessiin tarvitaan, sitä vähemmän niitä on saatavilla muiden kemikaalian hajottamiseen verenkierrossa. Liiallinen kofeiininkulutus saa siis maksan toimimaan vähemmän tehokkaasti.

10. Kahvi on tuote, johon käytetään eniten tuholaismyrkkyjä maailmassa

Kahviin suihkutetaan runsaasti tuholaismyrkkyjä, ja sitä kasvatetaan kemiallisilla lannoitusaineilla. Monet näistä saattavat tappaa jopa työläisiä. Paahdetusta kahvista on tutkimuksissa löydetty yli 1000 eri kemikaalia. Näistä kemikaaleista 19 on tunnettuja karsinogeeneja. Kofeiiniton kahvi on itse asiassa jopa pahempaa, koska kofeiinin uuttamiseen käytetään kemiallisia liuottimia.
Ilmoita
Suurimmat akryyliamidipitoisuudet on havaittu perunatuotteissa, kuten perunalastuissa tai ranskanperunoissa, viljatuotteissa, kuten näkkileivissä, kekseissä tai aamiaismuroissa ja kahvissa. Suurien käyttömääriensä vuoksi merkittävimmät akryyliamidin lähteet suomalaisten ravitsemuksessa ovat aikuisilla kahvi, tärkkelyspitoiset (peruna tai makaroni) laatikkoruoat sekä ruisleipä ja lapsilla laatikkoruoat, keksit, sipsit sekä muut paistetut perunat.

Akryyliamidi ei ole ainoastaan teollisissa elintarvikkeissa esiintyvä yhdiste, vaan sitä muodostuu myös kotitalouksien ruoanvalmistuksessa.

Eli aika paljon uusia tarroja tarvitaan, jotta tilanne saadaan haltuun......
Ilmoita
https://kotiliesi.fi/terveys/kahvi-onkin-terveyspommi-se-ehkaisee-dementiaa-nostaa-kipukynnysta-ja-tarkea-antioksidantin-lahde/

Kahvin juomisesta ei kannata potea huonoa omaatuntoa, sillä sehän on terveysjuoma, sanoipa siitä sekarotuiset jenkit mitä sanovat !

Late Lapista. SSSS Ry!
Ilmoita
Moni teen juoja naureskelee kofeiini narkkareille eli kahvin juojille mutta myös teessä on yllättävän paljon kofeiinia. Joissakin 100mg kuppi.
Kahvi on pikkutekijä syöpä vaarallisena versus alkoholi.
Ilmoita
Hah hah, Suomessa on juotu iät ajat kahvia ilman ongelmia, toki kohtuukäyttö on parempi kuin liikakäyttö. Kaikki pihvien, makkaroiden ym. paistamiset on ongelmallisia, niissä sitä amidia vasta irtoaa mutta kuka mitenkin. Itse en ainakaan meinaa kahvin juontia lopettaa.
2 VASTAUSTA:
Hah ha, Suomessa on poltettu iät ajat tupakkia ilman ongelmia, kunnes joku nosti siitä hirveän haloon, kyllä mun mielestä tupakki on terveellistä, se rentouttaa ja pistää kohisemään tyytyväisyydestä.
tervaa.keuhkoon kirjoitti:
Hah ha, Suomessa on poltettu iät ajat tupakkia ilman ongelmia, kunnes joku nosti siitä hirveän haloon, kyllä mun mielestä tupakki on terveellistä, se rentouttaa ja pistää kohisemään tyytyväisyydestä.
Vaan eipä uskalla valtiolliset valehtelulaitokset kuten THL tunnustaa tupakankaan osalta sitä tosiasiaa, että suurin osa keuhkosyövistäkin johtuu asbesti altistuksesta, ei tupakasta. Lisäksi syöpä todellisuudessa vaatii sen virheellisen geenin syntyäkseen, eikä todellisuudessa suurimmalle osalle tupakoijista milloinkaan tule keuhkosyöpääkään. Kirjoituksella en puolustele sen enempää tupakoivia tai tupakoimattomia, faktat on vaan tuotava julki, jokainen vastaa omista tekemistään, polttaako, juoko kahvia, käyttääkö energia höpö höpö lamppuja vai ei, yhteenkään asiaan ei kenelläkään toisella ole nokan koputtamista.
+Lisää kommentti
Vaimolta leikattiin just puolet mahalaukkua pois ja samoin pätkä suolistoa, syy kahvin.
Ilmoita
Oletko varma että syy oli kahvin, ettei vaan olisi vienereiden, pekonien ym. rasvaisten ruokien? Voihan sitä olla allerginenkin melkeen mille vaan, itse olen pähkinöille.
1 VASTAUS:
Kyllä varma juttu, patologi oli tutkinut mahalaukun, kahvi tekee kuulema mahalaukulle saman, mitä tupakan terva tekee keuhkoille, eli tukkii huokoset.
+Lisää kommentti
Juu, on se vaarallista. Kielletään heti
Ilmoita
pahinta, raskauttavinta tuossa pahammakusessa ryypättävässä on sen ikkuinen, orjuuttava vaekutus!
kuunaa en sitä sietee suattasj, että joku minuva aenet tae jopa juomakiik komentasj.
Ilmoita
Kahvi johtaa vahvempiin aineisiin, kun tarvitaan taas lisää piristystä. Sitä paitsi kylmä kahvi kaunistaa jos pystyy juomaan tarpeeksi.
Ilmoita
Paljon tärkempää olisi laittaa sokeripussin varoitus, samoin karkkeihin, vehnäjauhoihin. Syöpäsolut käyttää ravintonaan ainoastaan sokeria.
Jenkeissä kahviksi luetaan varmaan jotain muuta kuin mitä meillä.
1 VASTAUS:
"Syöpäsolut käyttää ravintonaan ainoastaan sokeria."

Näinköhän.
Ainakin aivoista tiedetään ettei ne kuluta juuri muuta kuin glukoosia.
+Lisää kommentti
Jos juo kahvia vain harvoin on helppo huomata että huume se on.
2 mukillista ja on kuin jossain pilvessä.
Ilmoita
Ei kai, mutta pahaa se on!
Ilmoita
Olen ollut nyt 3 viikkoa täysin ilman kahvia, aina vaan paremmalta tuntuu, kaveri sanoi tänään kun sanoin kahvin lopettamisestani, että sen juominen ei häneen vaikuta mitenkään, hän kuulema voi juoda sitä vaikka kuinka paljon, en tiedä, toiset ehkä voivat, mutta tämä kaverini on kyllä aika levoton tyyppi ja valittaa huonounisuutta sun muuta, niskajäykkyyttä, päänsärkyä, jne, eivät kaikki hänen vaivansa tietysti ole kahvin syytä mutta eipä kyllä voine varmuudella sanoa, että runsas kahvin juominen ei häneen vaikuta.
Jo yksin tuo akryyliamidi riittää syyksi minulle lopettaa kahvi kokonaan.
Äitini joka on 78 v juo kahvia alituiseen ja hänessä on levottomuutta kans ja hän ei kykene keskittymään lehdistä nykyään lukemaan kuin otsikot, eikä jaksa, eli ei pysty keskittymään edes tikkaamisen enään, mistä hän piti ennen. Tällainen hän on ollut noin kymmenisen vuotta.
Juon nykyään rooibos teetä joka on tavattoman hyvää ja vieläpä terveellistä.
Ilmoita
Älkää langetko stereotypioihin vain siksi että joku muukin tekee sitä.Kahvi on turha aine millä ei tee yhtään mitään.Sitä ei tarvita yhtään mihinkään ei heräämisiin virkeyteen tai mihinkään muuhunkaan.Lisäksi se maistuu pahalta.Miksi maksaisin siitä.Samaa sarjaa tupakan kanssa.Ei hyötyä vain rahan ja terveyden menoa
Ilmoita
M.A. Numminen on joskus kirjoittanut novellin "Energiansäästäjä".
Kuvaa selvästikin modernia ympäristötietoista ihanneihmistä.
Ilmoita
Jassoo, taas kaiken maailman kukkahatut vauhdissa. Olisi paikallaan myös varoitukset radioon, televisioon, lehtiin, että medioihin, kun näytetään tätä pipilän sakkia eduskunnasta loppumatomine valheineen, että kyseiset ääliöt aiheuttaa rajun verenpaineen nousun, ja armottoman vitu...ksen. Onneksi moisia hallituksen ääliöitä en ikinä ole äänestänyt, eikä sellaista päivää myöskään tule koittamaan.
Ilmoita
Kahvissa on torjunta-ainejäämiä, mutta kofeiinilla näkyy olevan yllättäviä sivuvaikutuksia. Täytyy yrittää vähentää kahvin litkimistä ja katsoa, miten veriarvoille ja ololle käy.
Ilmoita
Kahvi on oikein juotuna energiaa antava juoma. 3-4 kuppia(1 cup1,5)dl päivässä jos juot enemmän saat mahahaavan, sehän on tiedetty ammoisista ajoista lähtien että liika on liikaa, oli se vaikka hempukkaa.
1 VASTAUS:
Kermaa ja sokeria lisäksi niin onhan mahtava maku. Ja keitin ; ei mitään lämmintä tuottavaa Moccamasteria.
+Lisää kommentti
Kahvi on toksiininen ainesosa sisäelimille.
Ja sokeri on myrkkyä keholle. Varsinkin kahviin sekoitettuna.

Molemmat lisäävät mahdollisuuttasi sairastua diabetekseen. Syöpäkään ei ole yhtä v#ttumainen elämänkumppani kuin sokeritauti.
1 VASTAUS:
Sokeri sinänsä ei diabetesta aiheuta.
Sitäpaitsi kaikki nautitut hiilihydraatit hajoaa elimistössä sokeriksi, sikäli kun ensinnäkään hajoavat.
1 kg tuoretta perunaa syötynä vastaa 200 g sokeria. Monikaan ei kerralla vedä naamaansa 100 g sokeria, mutta helpostikin 500 g perunaa, mikä vastaa samaa sokerimäärää.
+Lisää kommentti
Mitä pelottelua. Tiedän monta pitkään elänyttä kahvinjuojaa, jos pelkää sokeria, voi kahvin juoda maidolla(jauha kahvi itse myllyllä, on niin hyvää ettet tarvitse sokeria).
Tauteja on monenlaisia, se mikä sopii toiselle , ei välttämättä sovi toiselle. Kohtuus käyttöön, niin hyvin pärjää, joi sitten kossua, kahvia tai vettä, vedestä voi tulla liikaa nautittuna paha nestepöhö ja vitamiinien vajaus, koska ruoan sisältö laimenee liikaa, eikä hyvät vitamiiinit pääse imeytymään.
Kahvi oikein nautittuna on elämän nautintoja, niinkuin kossukin ja vesi.
Ilmoita
Oopiumiteen voisi ainakin laillistaa, Intiassa toisilla alueilla paikallishallinnot antavat sitä juoda ihan vapaasti.
1 VASTAUS:
Kasvattaminen on laillista, joten tuskin kukaan huomaa jos pari kotaa tipahtaa kattilaan veden sekaan. Mummothan sitä kasvattelee flunssateeksi, ja siihen tarkoitukseen varmasti erinomaista onkin.
+Lisää kommentti
Kaikki on vaarallista liiallisesti käytettynä, tai jos juot/syöt joka päivä vain yhtä ja samaa asiaa etkä mitään muuta. Jos juot kupin tai kaksi päivässä, niin ei ole mitään syytä huoleen, ellet sitten itse koe kofeiinin häiritsevän unensaantiasi.

Kohtuukäyttö ja ruokavalion monipuolisuus on kaiken A ja O.
Ilmoita
Kahvi on mielenhallintaa, kuten opiumikin
1
Ilmoita
Kahvi on mielensekoittaja kuten oopiumkin.
Tässä analyysi kahvista.
https://www.elinahytonen.fi/2014/01/kahvi-vasyttaa-ja-nostaa-verensokeria/
1 VASTAUS:
Me piffiläiset viittaamme tumpullamme kahville, juomme vain ruusunmarjateetä liiman kera.
+Lisää kommentti
Laillinen huume. Itselläni kolisee niin lujaa että max. yhden kupin voin juoda päivässä.

Hassua kuinka jatkuvasti kahvia lipittävät eivät pidä itseään narkomaaneina.
1
Ilmoita
Kokeileppas sanoa kaverille joka tulee käymään, että keitänkö kahavit, sitten sano vähän ajan päästä että ei vaitiskaan, enpäs viiti keittääkään. Jo alko alahuuli meneen kaverilla mytrylle vaikka sanookin että joo ei, en ois juonutkaan. Ei saanutkaan huumetta.
Mulla ainakin alkaa kuulua vasemmasta korvasta sellasta vihellystä jos juon enempi kuin 2 mukillista kerralla. Verenpaine vai mikä lie.
1
Ilmoita
Kylmä kahvi on terveellisenpää kuin kuuma, ainakin silloin kun sitä kaatuu munille aamukiireessä.
Ilmoita
Suomessa otetaan käyttöön entisaikojen pääkallo luurankoineen leima käyttöön . Se tatuoidaan jokaisen kämmenselkään muistuttamaan että elämä on EPÄTERVEELLISTÄ jokaiselle . Hyvä näi.
Ilmoita
Kahvi ja muut tuotteet ei ole itsessään myrkyllisiä, vaan myrkkyä syntyy valmistusprosessissa.

"Akryyliamidia voi muodostua elintarvikkeisiin niiden valmistuksen yhteydessä, kun tärkkelyspitoisia elintarvikkeita friteerataan, paistetaan uunissa tai rasvassa tai paahdetaan korkeissa lämpötiloissa (yli 120 oC). Keittämisen ei ole todettu lisäävän elintarvikkeen akryyliamidipitoisuutta.

Suurimmat akryyliamidipitoisuudet on havaittu perunatuotteissa, kuten perunalastuissa tai ranskanperunoissa, viljatuotteissa, kuten näkkileivissä, kekseissä tai aamiaismuroissa ja kahvissa. Suurien käyttömääriensä vuoksi merkittävimmät akryyliamidin lähteet suomalaisten ravitsemuksessa ovat aikuisilla kahvi, tärkkelyspitoiset (peruna tai makaroni) laatikkoruoat sekä ruisleipä ja lapsilla laatikkoruoat, keksit, sipsit sekä muut paistetut perunat."
Ilmoita
Jotkut alttiimpia kuin muut, ja sen syövän voi saada mistä tahansa.
Ilmoita
Itte juan kahvia 3-8 mukillista päivässä,eikä vaikuta uneen eikä keskittymiseen.Aamulla ei lähre kone ja aivot käyntiin ilman kofeiinia ja paria tupakkia.Sumpin pihinää,muki tolkulla:-)
Ilmoita
Kyllä , se ei ole kovin terveellistä ! Kerma neutraloi jonkun verran kahvin haitallista vaikutusta !
Ilmoita
1800 luvulla rahvas joutui jalkapuuhun kirkon etee oli niin syntistä juomaa ,, Papisto porvarit lääärit apoteekki ym rantarosvot käyttivä kafeeta.. 64 ikä kafeeta vähintäin litra päivässä joi milloin vaan ei mitään En maidon ym lisukkeiden kanss kylläkään sokeri pulla joku muu noilla.. Ei verenpainetta ei sydän ongelmia paino aika ok intohimot kohdilaa aineen vaihdunta ok .. Käyttänyt etupäässä merisuolaa ruoka hommssa joskus jodipitoista 5-10 ketaa /kk tuoleen,, ja 100 lähelle suunitelmat elää .. Asenne elämää oltava kohdilaa se autaa elää rennost kaikkea sopivasti työ rahaa seksiä yleensä nautintoja ihmissuhteiita ym ym..
1 VASTAUS:
.....ja tähän loppuin paahtimoiden maksettu mainos!
+Lisää kommentti
No jos syöpä kiinnostaa nii ei muuta ku kahvia lipiitämmään
Ilmoita
Puoli vuotta ilman mitään kofeiinipitoisia juomia. Olo aivan uskomattoman pirteä. Alkuun oli tosiaan kovat vierotusoireet esim.jäseniä kolotti tosi rankasti n. viikon mutta sitten alkoi hiljalleen helpottamaan. Nykyään ei edes kahvin tuoksu houkuttele, siihen myrkkyyn en enää lankea tuli mitä tahansa ns. terveysväittämiä.
Ilmoita
Yhtä vaarallista kuin leipä. Kun aikansa nauttii, tassuttelu maan päällä päättyy.
Ilmoita
Kahvi tappaa suoliston ja mahalaukun
Ilmoita
suomeen kahvi tulee papuina olis kohtuulista että täällä tutkittais puolueettomasti rehellisesti

julkaistais TULOS onko siinä paljon myrkkyjä terveellisyydestä nyt ei lie paljon ole pohjaa.
Ilmoita
Kahvi on maksalle vaarallisempaa kuin alkoholi kohtuukäytettynä.
Ilmoita
Kahvi on todellakin vaarallista. ylen tekemän tutkimuksen mukaan, jokainen kahvia juonut on kuollut tai tulee kuolemaan.
1 VASTAUS:
Kofeinistin sydän on loppu 50-60 vuotiaana, loppuelämä on vammaisena kuoleman odottelua.
+Lisää kommentti
tämä maailma on tiedettä täynnä kaikki ollaan itsemme tietopankki.
toinen syö lihaa toinen kasvikset niukalla energiamäärällä ihminen rupsahtaa ennen aikaan.
jos joutuu sairaalaan siellä laihtuu .

niin leipä kuin kaikki vuoronperään julistetaan aiheuttavan kuolemaa.
1 VASTAUS:
Veden juominen on parasta. Kahvin ostaminen ja laittaminen käy terveyden päälle jo itsessään. Kahvin juominen on pahaksi hampaille ja sisältää karsiogeenistä kemikaalia. En joisi, ihme että jotkut pakotetaan juomaan kahvia sivistyneisyyden nimessä (koulussa kotitalous tunneilla, kotona vanhemmat/isovanhemmat).

Tupakka/nuuska yllämainitut asiat mutta paljon suurempi haitta käyttäjälle.

Lihavuus vie hyvän elämänlaadun pois. Aiheuttaa huonoa ryhtiä, laiskuutta (energian puute), diabetestä, liikkuvuuden vähentymistä. Vaikeuttaa elämää paljon enemmän kuin kahvin juonti. Hoitasin tämän alta pois suuremmalla prioriteetillä kuin kahvi addiktion. Päihteet ovat 1., sitten 2. lihavuus ja lopulta 3. kahvi.

Varo mielikuvien luojia mediassa. Varo myös muiden puheita, sillä he saattavat toistaa näitä luotuja mielikuvia tietämättään.
+Lisää kommentti
Voi näitä höpöjuttuja! Tuokin tutkimus että kahvi estää diabeteksen tulon, Suomessa juodaan valtavasti kahvia ja täällä on eniten diabetestä ihmisillä, et silleen... Eli en usko mihinkään tutkimuksiin, kaikkein vähiten amerikkalaisiin. Nyt keitän kupin hyvää Presidenttiä!
2 VASTAUSTA:
Älä valehtele itsellesi, keität kuitenkin koko pannullisen ja vedät siihen kourallisen sokuria ja desin kermaa, sillä musta kahvihan ei ole hyvää, kahvin maku on pahaa ja kitkerää, sokuri ja kerma on hyvää
Kahvi ei liity mihinkään diabetekseen, vyötärölihavuus, rasvainen ruoka ja liiallinen sokeerin käyttö liittyy.
+Lisää kommentti
Istun tassa kahvipurkkini kadessa, tai ainakin nappaimiston vieressa. Kahvi om pakattu Californiassa noi kuukausi sitten, ei siina ainakaan viela ole varoituksia syovasta tai mistaan muustakaan harmista. Joten jatkan paheitani.
Ilmoita
Onkohan sitä suodatettua kahvia tutkittu, kun myrkkyjä on tutkittu, vai onko ennustettu poroista Suodattaminen kun poistaa ainakin kolesterolin. Aika paljon outoja uskomuksia näissä kommenteissa, ja kahvinjuojien paheksumista. Siitä saakka, kun sotamme loppuivat, kahvin kulutus ja suomalaisten keski-ikä ovat nousseet. Kuulun niihin, jotka lapsena opetettiin juomaan kahvia. Nyt lapset ja nuoret juovat kahvia vähemmän, mutta ovat sairaampia kuin nuoruudessani oltiin.
Ilmoita
Kahvi tuhoaa maksan
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

On se kahvi sittenkin vaarallista.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta