On se kahvi sittenkin vaarallista.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/08/11/kaliforniassa-kahvipakkauksiin-laitetaan-syopavaroitus-pitaisiko-meidankin
Tällä kertaa näin, ehkä syksyllä taas toisin.
1
Ilmianna
Jaa

72 Vastausta


"Yhdysvalloissa Kalifornian osavaltiossa tehtiin viime keväänä oikeuden päätös, jonka mukaan kahvipakkauksiin pitää siellä jatkossa laittaa syöpävaroitus kahvin sisältämän akryyliamidin vuoksi.

Taustalla on Kalifornian osavaltion laki, jonka mukaan tuotteeseen pitää lisätä varoitus, jos se sisältää mahdollisesti terveydelle haitallisia ainesosia, siis mahdollisesti syöpää aiheuttavia tai esimerkiksi lisääntymiselle haitallisia kemikaaleja.

Suomalaisten ruokavaliossa kahvi on yksi isoimmista akryyliamidin lähteistä – yksinkertaisesti siksi, että juomme sitä niin paljon. Pitäisikö siis huolestua?"

--

Suomessa suodatinkahvin sanotaan olevan yksi suurimmista antioksidanttilähteistämme, ainakin niille jotka eivät syö tarpeeksi kasviksia, siis sitä 500-1000 g päivässä, jota suositellaan. Jatkuvasti tulee tutkimuksia miten suodatinkahvi estää aikuisiän diabetesta, syöpää ym. Mikä on totuus? Kustaanko meitä silmään?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Kahvi on mielenhallinnan väline
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kahvilla todettu juuri olevan lisää terveysvaikutuksia. Mutta onhan jenkit poistaneet jo kouluistaan kaikki terveelliset ruoka-aineet ja syöttävät tyhjää jellybellyjätettä nuorilleen, siis lukuunottamatta eliitin kouluja. Kahvi taitaisi olla ainut aines josta ne saisi vielä antioksidantteja, fytokemikaaleja ym.

Kahvi sisältää tutkitusti eniten antioksidantteja, minkä takia se on terveellisempää kuin hedelmät ja vihannekset yhteensä: ainakin teoriassa.
Kahvi ehkäisee lisäksi syövän syntymistä ja vähentää huomattavasti riskiä saada sydänkohtaus taikka aikuisiän diabetes. Tältä pohjalta on alettava vetämään johtopäätöksiä siitä onko kahvin kohtuu käyttö jopa terveyttä edistävä ja suositeltava tapa. Kun on oikein väsynyt, niin mikään muu ei piristä niin hyvin kuin kuppi tuimaa espressoa. Mitä mieltä olette, onko kahvi terveellistä?
https://www.tiede.fi/keskustelu/2639/ketju/kahvi_on_terveellista

Kahvi on oikea terveysjuoma - mutta tiesitkö, miten paahtoaste ...
Kahvi on suurin antioksidanttien lähde eurooppalaisille ja etenkin pohjoismaalaisille, jotka juovat paljon kahvia. Kolme kupillista tavallista suodatinkahvia päivässä antaa elimistölle hyvän annoksen antioksidantteja, jotka edistävät terveyttä ja pienentävät riskiä sairastua esimerkiksi kakkostyypin diabetekseen.
https://www.is.fi/terveys/art-2000005165196.html
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Aina kirjat ja lehdet huijaavat. Ei kannata uskoa mitään tutkimustulosta, jollei ole itse asiaa tutkinut. Ihmiset ovat niin tyhmiä keskimäärin, että uskovat muita ihmisiä eivätkä tajua, että heitä tahallaan huijataan. On parempi olla oma itsensä uskotta kuin muiden manipuloima "rääpäle, henkinen vauva".
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
bluu kirjoitti:
Aina kirjat ja lehdet huijaavat. Ei kannata uskoa mitään tutkimustulosta, jollei ole itse asiaa tutkinut. Ihmiset ovat niin tyhmiä keskimäärin, että uskovat muita ihmisiä eivätkä tajua, että heitä tahallaan huijataan. On parempi olla oma itsensä uskotta kuin muiden manipuloima "rääpäle, henkinen vauva".
Kahvi vai tee – tiesitkö, että molemmissa juomissa on paljon terveysvaikutuksia?
https://www.idealista.fi/kahvi-vai-tee

Suodatinkahvi, varsinkin tummapaahtoinen ja vihreä tee, siinä kova kaksikko.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Sattuipa sopevasti, lopetin kahvin 4 pv sitten. Enään vieroitusoireina jatkuva haukottelu.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Haukottelu on merkki aivojen hapenpuutteesta. Suosittelen lääkkeeksi aamu- ja iltajumppaa. Paino on myös syytä pitää aisoissa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ehkä kärsit univajeesta, siitä saattaa tolkuton kahvinjuominenkin johtua. Unta palloon niin elämä maistuu taas.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Itse olen juonut kahvia joka päivä jo noin 60 vuoden ajan. Päivässä menee sellaiset 5–8 kuppia kahvia.
Ilmianna
Jaa
Lopetin kahvin käytön kun mikää muu ei auttanut verenpaineen laskuun .
Ennen 105 /150 nyt 83/121 .
Kokeile sinäkin.
Ilmianna
Jaa
Empä haukotellut näin paljon kun join kahvia, koko ajan olo paranee ja haukotukset vähenee, onhan se selvää kun kofeiinia häipyy elimistöstä. Ylävätsakivistyksetkin on kadonneet ja unikin on syvempää, en tule enään palaamaan kahvin lipittelyyn koskaan.

Sanovat, että kahvissa on kaikista eniten torjunta-aineita ym. myrkkyjä ja kaikkia ei edes vielä tunneta.
Espanjassa entisiä huumeiden käyttäjiä kehoitetaan lopettamaan kahvin juominen kokonaan. Kuulin eräältä lähetystyöntekijältä.
Ilmianna
Jaa
ruotsin mummo joi aina jotain kalliimpaa mömmötöntä kahvia, luulisin kahvin juojilla olevan varaa panna euro pari lisää hintaan ja katsella jos on joku tuommonen

itse ostanu luomu kulta katriinaa pitkän aikaa kun ei hinta eroa ole ollenkaan

en kyl tiedä sen enempää onko happoja vähemmän tai jotain mömmjä

oliko se sinihappo mistä mummo puhui tai sitte tuo akryyli?

mummolla oli myös joku ohjepaperi missä oli silmien voimisteluun ohjeita tai itsellä, että näkö paranee ja ei tarvi laseja

olen koko ikäni vuosikausia harmitellut mihin se paperi hävinnyt, olis aikaa pyöritellä silmiä ja tehdä harjoituksia että vois heittää lasit roskiin tai keirrätykseen ambomaalle

ilma kallista laseria
Ilmianna
Jaa
1. Kahvi näännyttää aivojen hyvän olon välittäjäaineet

Kofeiini vahingoittaa kykyämme tuottaa hyvän olon kemikaaleja. Esimerkiksi serotoniini on kemikaali, jota useimmat meistä eivät saa tarpeeksi, mikä voi johtaa masennukseen. Kofeiini taas kuluttaa serotoniinin loppuun. Yksinkertainen totuus on, että kofeiini on halpa piriste, joka tuhoaa kehomme hyvän kemian.

2. Kofeiini vahingoittaa lisämunuaisia

Lisämunuaisia pidetään elinvoiman varastokeskuksena, perimässäsi olevana energiasäiliönä. Ne auttavat tuottamaan aivokemikaaleja, jotka saavat ihmisen tuntemaan olonsa energiseksi, keskittyneeksi ja valmiiksi työskentelemään.

Kofeiini sitä vastoin on keskushermoston stimulantti, joka saa lisämunuaiset tuottamaat adrenaliinia – hormonia, jota keho tarvitsee hätätapauksissa. Kofeiini kuitenkin myös rasittaa lisämunuaisia. Jos kofeiiniherkkyytesi on heikentynyt tai olet yksi niistä ihmisistä, jotka väittävät voivansa nukkua kolme espressoshotin jälkeen, lisämunuaisesi ovat todennäköisesti lakanneet vastaamasta. Tämä altistaa sinut monille terveysongelmille.

3. Kofeiini alentaa seksihaluja

Kun lisämunuaiset ovat rasittuneet, ne eivät tuota riittävästi seksihormoneja, kuten testosteronia. Alhainen testosteroni = vähäisemmät seksihalut.

4. Kofeiini vahingoittaa hedelmällisyyttä

Naiset tarvitsevat riittävän määrän progesteronia tullakseen raskaaksi ja kantaakseen lapsen loppuun asti. Kun olemme stressaantuneita, kehomme vaatii yhä enemmän kortisolia. Lisämunuaisten rasittuessa keho ei pysty tuottamaan riittävästi kortisolia, jolloin keho käyttää kortisolin valmistukseen niin paljon progesteronia kuin se tarvitsee.
Ilmianna
Jaa
Tummapaahtoinen kahvi sisältää vähemmän akryyliamidia kuin vaaleapaahtoinen – ja nimenomaan näin päin. Tämä johtuu siitä, että akryyliamidia muodostuu erityisesti kahvin paahtamisen alkuvaiheessa. Kun paahtamista jatketaan pidemmälle, jo muodostunut akryyliamidi alkaa korkeissa lämpötiloissa hajota ja sen pitoisuus kahvissa pienenee.
Ilmianna
Jaa
Mitä juotte kahvin sijasta?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
5 VASTAUSTA:
Vinettoa ja Sorbusta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kiinalaista mustaa teetä
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Vaihtoehto kirjoitti:
Vinettoa ja Sorbusta.
Gambinaa
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
kampsua kirjoitti:
Gambinaa
Kahvilikööriä!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Vettä suoraan lähteestä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
5. Kofeiini aiheuttaa unettomuutta

Kaikkihan tietävät, kuinka tärkeää on saada rentouttavaa unta yön aikana. Kofeiini kuitenkin vähentää unen määrää ja tutkimusten mukaan yli 2-3 kupillista kahvia päivässä juovilla unen laatu on huonompi.

6. Kofeiini aiheuttaa aliravitsemusta

Kofeiini estää tiamiinin, B-vitamiinien, kalsiumin, mineraalien, natriumin, kloridin, kaliumin, magnesiumin ja sinkin imeytymistä. Kaikki nämä ovat elintärkeitä hyvälle terveydelle.

7. Kofeiini nujertaa vastustuskyvyn

Glukokortikoideiksi kutsutut hormonit, joihin kuuluu myös kortisoli, toimivat vastustuskyvyn jarruna. Tiedemiehet ovat havainneet, että ylimääräinen glukokortikodien tuotanto (joka johtuu stressistä ja kofeiinista) voi perusteellisesti nujertaa vastustuskyvyn.

8. Kofeiini lihottaa

Kilpirauhasemme kontrolloi aineenvaihduntaamme. Kilpirauhasen vajaatoiminta johtaa hitaaseen aineenvaihduntaan ja sitä kautta lihomiseen. Kofeiini rasittaa lisämunuaisia, ja kilpirauhaset toimivat niiden kanssa yhteistyössä. Tarvitsemme terveet lisämuniaiset, jotta kilpirauhanen toimisi kunnolla. Jos siis rasitat lisämunuaisiasi kahvilla, hidastat samalla aineenvaihduntaasi.
Ilmianna
Jaa
on kahvinjuonnista, että sille olisi paikallaan panna ainakin pieni parin euron haittavero per paketti. Tämä ohjaisi kansalaisia terveellisempään elämään, ja tuottaisi rahaa valtion tyhjään kassaan. Kahviin läträtään usein myös sokeria. Sellaisia määriä että päivittäinen sokerinsaanti ylittää kaikki maksimirajat. Näin aikuisiän diabetes ja muut ylipainon vaivat ovat yleistyneet.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kun raha kirstuun kilahtaa, niin kahvi myrkystä terveelliseksi vilahtaa?

Ruoallekin pitäisi laittaa sellainen 1000 %:n haittavero, kun kansalaiset on ylipainoisia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kuinka paljon kofeiinia on nutittava, että siitä on haittaa? Kuinka paljon kofeiinia on yhdessä kahvikupillisessa, yhdessä desilitrassa?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Nautittava siis.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kupillinen (1,25 dl) kahvia sisältää noin 100 mg kofeiinia ja kofeiinitonta kahvia sisältää 8,6–13,9 mg kofeiinia. https://fi.wikipedia.org/wiki/Kofeiini

Melkoiset vaikutukset kahvihuumeella. Ei taida moni mielenterveyspotilaaksi diagnosoitu tietääkään, että aivan ensimmäiseksi kannattaisi lopettaa kahvittelu.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Rooibos tee on hyvää, käy jopa kylmänäkin. Eikä ole kofeiinia.
Ilmianna
Jaa
9. Kofeiini voi vahingoittaa maksaa

Kofeiini hajoaa maksassa entsyymien avulla. Mitä enemmän entsyymejä prosessiin tarvitaan, sitä vähemmän niitä on saatavilla muiden kemikaalian hajottamiseen verenkierrossa. Liiallinen kofeiininkulutus saa siis maksan toimimaan vähemmän tehokkaasti.

10. Kahvi on tuote, johon käytetään eniten tuholaismyrkkyjä maailmassa

Kahviin suihkutetaan runsaasti tuholaismyrkkyjä, ja sitä kasvatetaan kemiallisilla lannoitusaineilla. Monet näistä saattavat tappaa jopa työläisiä. Paahdetusta kahvista on tutkimuksissa löydetty yli 1000 eri kemikaalia. Näistä kemikaaleista 19 on tunnettuja karsinogeeneja. Kofeiiniton kahvi on itse asiassa jopa pahempaa, koska kofeiinin uuttamiseen käytetään kemiallisia liuottimia.
Ilmianna
Jaa
Suurimmat akryyliamidipitoisuudet on havaittu perunatuotteissa, kuten perunalastuissa tai ranskanperunoissa, viljatuotteissa, kuten näkkileivissä, kekseissä tai aamiaismuroissa ja kahvissa. Suurien käyttömääriensä vuoksi merkittävimmät akryyliamidin lähteet suomalaisten ravitsemuksessa ovat aikuisilla kahvi, tärkkelyspitoiset (peruna tai makaroni) laatikkoruoat sekä ruisleipä ja lapsilla laatikkoruoat, keksit, sipsit sekä muut paistetut perunat.

Akryyliamidi ei ole ainoastaan teollisissa elintarvikkeissa esiintyvä yhdiste, vaan sitä muodostuu myös kotitalouksien ruoanvalmistuksessa.

Eli aika paljon uusia tarroja tarvitaan, jotta tilanne saadaan haltuun......
Ilmianna
Jaa
https://kotiliesi.fi/terveys/kahvi-onkin-terveyspommi-se-ehkaisee-dementiaa-nostaa-kipukynnysta-ja-tarkea-antioksidantin-lahde/

Kahvin juomisesta ei kannata potea huonoa omaatuntoa, sillä sehän on terveysjuoma, sanoipa siitä sekarotuiset jenkit mitä sanovat !

Late Lapista. SSSS Ry!
Ilmianna
Jaa
Moni teen juoja naureskelee kofeiini narkkareille eli kahvin juojille mutta myös teessä on yllättävän paljon kofeiinia. Joissakin 100mg kuppi.
Kahvi on pikkutekijä syöpä vaarallisena versus alkoholi.
Ilmianna
Jaa
Hah hah, Suomessa on juotu iät ajat kahvia ilman ongelmia, toki kohtuukäyttö on parempi kuin liikakäyttö. Kaikki pihvien, makkaroiden ym. paistamiset on ongelmallisia, niissä sitä amidia vasta irtoaa mutta kuka mitenkin. Itse en ainakaan meinaa kahvin juontia lopettaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Hah ha, Suomessa on poltettu iät ajat tupakkia ilman ongelmia, kunnes joku nosti siitä hirveän haloon, kyllä mun mielestä tupakki on terveellistä, se rentouttaa ja pistää kohisemään tyytyväisyydestä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tervaa.keuhkoon kirjoitti:
Hah ha, Suomessa on poltettu iät ajat tupakkia ilman ongelmia, kunnes joku nosti siitä hirveän haloon, kyllä mun mielestä tupakki on terveellistä, se rentouttaa ja pistää kohisemään tyytyväisyydestä.
Vaan eipä uskalla valtiolliset valehtelulaitokset kuten THL tunnustaa tupakankaan osalta sitä tosiasiaa, että suurin osa keuhkosyövistäkin johtuu asbesti altistuksesta, ei tupakasta. Lisäksi syöpä todellisuudessa vaatii sen virheellisen geenin syntyäkseen, eikä todellisuudessa suurimmalle osalle tupakoijista milloinkaan tule keuhkosyöpääkään. Kirjoituksella en puolustele sen enempää tupakoivia tai tupakoimattomia, faktat on vaan tuotava julki, jokainen vastaa omista tekemistään, polttaako, juoko kahvia, käyttääkö energia höpö höpö lamppuja vai ei, yhteenkään asiaan ei kenelläkään toisella ole nokan koputtamista.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Vaimolta leikattiin just puolet mahalaukkua pois ja samoin pätkä suolistoa, syy kahvin.
Ilmianna
Jaa
Oletko varma että syy oli kahvin, ettei vaan olisi vienereiden, pekonien ym. rasvaisten ruokien? Voihan sitä olla allerginenkin melkeen mille vaan, itse olen pähkinöille.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kyllä varma juttu, patologi oli tutkinut mahalaukun, kahvi tekee kuulema mahalaukulle saman, mitä tupakan terva tekee keuhkoille, eli tukkii huokoset.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Juu, on se vaarallista. Kielletään heti
Ilmianna
Jaa
pahinta, raskauttavinta tuossa pahammakusessa ryypättävässä on sen ikkuinen, orjuuttava vaekutus!
kuunaa en sitä sietee suattasj, että joku minuva aenet tae jopa juomakiik komentasj.
Ilmianna
Jaa
Kahvi johtaa vahvempiin aineisiin, kun tarvitaan taas lisää piristystä. Sitä paitsi kylmä kahvi kaunistaa jos pystyy juomaan tarpeeksi.
Ilmianna
Jaa
Paljon tärkempää olisi laittaa sokeripussin varoitus, samoin karkkeihin, vehnäjauhoihin. Syöpäsolut käyttää ravintonaan ainoastaan sokeria.
Jenkeissä kahviksi luetaan varmaan jotain muuta kuin mitä meillä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
"Syöpäsolut käyttää ravintonaan ainoastaan sokeria."

Näinköhän.
Ainakin aivoista tiedetään ettei ne kuluta juuri muuta kuin glukoosia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Jos juo kahvia vain harvoin on helppo huomata että huume se on.
2 mukillista ja on kuin jossain pilvessä.
Ilmianna
Jaa
Ei kai, mutta pahaa se on!
Ilmianna
Jaa
Olen ollut nyt 3 viikkoa täysin ilman kahvia, aina vaan paremmalta tuntuu, kaveri sanoi tänään kun sanoin kahvin lopettamisestani, että sen juominen ei häneen vaikuta mitenkään, hän kuulema voi juoda sitä vaikka kuinka paljon, en tiedä, toiset ehkä voivat, mutta tämä kaverini on kyllä aika levoton tyyppi ja valittaa huonounisuutta sun muuta, niskajäykkyyttä, päänsärkyä, jne, eivät kaikki hänen vaivansa tietysti ole kahvin syytä mutta eipä kyllä voine varmuudella sanoa, että runsas kahvin juominen ei häneen vaikuta.
Jo yksin tuo akryyliamidi riittää syyksi minulle lopettaa kahvi kokonaan.
Äitini joka on 78 v juo kahvia alituiseen ja hänessä on levottomuutta kans ja hän ei kykene keskittymään lehdistä nykyään lukemaan kuin otsikot, eikä jaksa, eli ei pysty keskittymään edes tikkaamisen enään, mistä hän piti ennen. Tällainen hän on ollut noin kymmenisen vuotta.
Juon nykyään rooibos teetä joka on tavattoman hyvää ja vieläpä terveellistä.
Ilmianna
Jaa
Älkää langetko stereotypioihin vain siksi että joku muukin tekee sitä.Kahvi on turha aine millä ei tee yhtään mitään.Sitä ei tarvita yhtään mihinkään ei heräämisiin virkeyteen tai mihinkään muuhunkaan.Lisäksi se maistuu pahalta.Miksi maksaisin siitä.Samaa sarjaa tupakan kanssa.Ei hyötyä vain rahan ja terveyden menoa
Ilmianna
Jaa
M.A. Numminen on joskus kirjoittanut novellin "Energiansäästäjä".
Kuvaa selvästikin modernia ympäristötietoista ihanneihmistä.
Ilmianna
Jaa
Jassoo, taas kaiken maailman kukkahatut vauhdissa. Olisi paikallaan myös varoitukset radioon, televisioon, lehtiin, että medioihin, kun näytetään tätä pipilän sakkia eduskunnasta loppumatomine valheineen, että kyseiset ääliöt aiheuttaa rajun verenpaineen nousun, ja armottoman vitu...ksen. Onneksi moisia hallituksen ääliöitä en ikinä ole äänestänyt, eikä sellaista päivää myöskään tule koittamaan.
Ilmianna
Jaa
Kahvissa on torjunta-ainejäämiä, mutta kofeiinilla näkyy olevan yllättäviä sivuvaikutuksia. Täytyy yrittää vähentää kahvin litkimistä ja katsoa, miten veriarvoille ja ololle käy.
Ilmianna
Jaa
Kahvi on oikein juotuna energiaa antava juoma. 3-4 kuppia(1 cup1,5)dl päivässä jos juot enemmän saat mahahaavan, sehän on tiedetty ammoisista ajoista lähtien että liika on liikaa, oli se vaikka hempukkaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kermaa ja sokeria lisäksi niin onhan mahtava maku. Ja keitin ; ei mitään lämmintä tuottavaa Moccamasteria.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kahvi on toksiininen ainesosa sisäelimille.
Ja sokeri on myrkkyä keholle. Varsinkin kahviin sekoitettuna.

Molemmat lisäävät mahdollisuuttasi sairastua diabetekseen. Syöpäkään ei ole yhtä v#ttumainen elämänkumppani kuin sokeritauti.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Sokeri sinänsä ei diabetesta aiheuta.
Sitäpaitsi kaikki nautitut hiilihydraatit hajoaa elimistössä sokeriksi, sikäli kun ensinnäkään hajoavat.
1 kg tuoretta perunaa syötynä vastaa 200 g sokeria. Monikaan ei kerralla vedä naamaansa 100 g sokeria, mutta helpostikin 500 g perunaa, mikä vastaa samaa sokerimäärää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Mitä pelottelua. Tiedän monta pitkään elänyttä kahvinjuojaa, jos pelkää sokeria, voi kahvin juoda maidolla(jauha kahvi itse myllyllä, on niin hyvää ettet tarvitse sokeria).
Tauteja on monenlaisia, se mikä sopii toiselle , ei välttämättä sovi toiselle. Kohtuus käyttöön, niin hyvin pärjää, joi sitten kossua, kahvia tai vettä, vedestä voi tulla liikaa nautittuna paha nestepöhö ja vitamiinien vajaus, koska ruoan sisältö laimenee liikaa, eikä hyvät vitamiiinit pääse imeytymään.
Kahvi oikein nautittuna on elämän nautintoja, niinkuin kossukin ja vesi.
Ilmianna
Jaa
Oopiumiteen voisi ainakin laillistaa, Intiassa toisilla alueilla paikallishallinnot antavat sitä juoda ihan vapaasti.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kasvattaminen on laillista, joten tuskin kukaan huomaa jos pari kotaa tipahtaa kattilaan veden sekaan. Mummothan sitä kasvattelee flunssateeksi, ja siihen tarkoitukseen varmasti erinomaista onkin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kaikki on vaarallista liiallisesti käytettynä, tai jos juot/syöt joka päivä vain yhtä ja samaa asiaa etkä mitään muuta. Jos juot kupin tai kaksi päivässä, niin ei ole mitään syytä huoleen, ellet sitten itse koe kofeiinin häiritsevän unensaantiasi.

Kohtuukäyttö ja ruokavalion monipuolisuus on kaiken A ja O.
Ilmianna
Jaa
Kahvi on mielenhallintaa, kuten opiumikin
1
Ilmianna
Jaa
Kahvi on mielensekoittaja kuten oopiumkin.
Tässä analyysi kahvista.
https://www.elinahytonen.fi/2014/01/kahvi-vasyttaa-ja-nostaa-verensokeria/
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Me piffiläiset viittaamme tumpullamme kahville, juomme vain ruusunmarjateetä liiman kera.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Laillinen huume. Itselläni kolisee niin lujaa että max. yhden kupin voin juoda päivässä.

Hassua kuinka jatkuvasti kahvia lipittävät eivät pidä itseään narkomaaneina.
1
Ilmianna
Jaa
Kokeileppas sanoa kaverille joka tulee käymään, että keitänkö kahavit, sitten sano vähän ajan päästä että ei vaitiskaan, enpäs viiti keittääkään. Jo alko alahuuli meneen kaverilla mytrylle vaikka sanookin että joo ei, en ois juonutkaan. Ei saanutkaan huumetta.
Mulla ainakin alkaa kuulua vasemmasta korvasta sellasta vihellystä jos juon enempi kuin 2 mukillista kerralla. Verenpaine vai mikä lie.
1
Ilmianna
Jaa
Kylmä kahvi on terveellisenpää kuin kuuma, ainakin silloin kun sitä kaatuu munille aamukiireessä.
Ilmianna
Jaa
Suomessa otetaan käyttöön entisaikojen pääkallo luurankoineen leima käyttöön . Se tatuoidaan jokaisen kämmenselkään muistuttamaan että elämä on EPÄTERVEELLISTÄ jokaiselle . Hyvä näi.
Ilmianna
Jaa
Kahvi ja muut tuotteet ei ole itsessään myrkyllisiä, vaan myrkkyä syntyy valmistusprosessissa.

"Akryyliamidia voi muodostua elintarvikkeisiin niiden valmistuksen yhteydessä, kun tärkkelyspitoisia elintarvikkeita friteerataan, paistetaan uunissa tai rasvassa tai paahdetaan korkeissa lämpötiloissa (yli 120 oC). Keittämisen ei ole todettu lisäävän elintarvikkeen akryyliamidipitoisuutta.

Suurimmat akryyliamidipitoisuudet on havaittu perunatuotteissa, kuten perunalastuissa tai ranskanperunoissa, viljatuotteissa, kuten näkkileivissä, kekseissä tai aamiaismuroissa ja kahvissa. Suurien käyttömääriensä vuoksi merkittävimmät akryyliamidin lähteet suomalaisten ravitsemuksessa ovat aikuisilla kahvi, tärkkelyspitoiset (peruna tai makaroni) laatikkoruoat sekä ruisleipä ja lapsilla laatikkoruoat, keksit, sipsit sekä muut paistetut perunat."
Ilmianna
Jaa
Jotkut alttiimpia kuin muut, ja sen syövän voi saada mistä tahansa.
Ilmianna
Jaa
Itte juan kahvia 3-8 mukillista päivässä,eikä vaikuta uneen eikä keskittymiseen.Aamulla ei lähre kone ja aivot käyntiin ilman kofeiinia ja paria tupakkia.Sumpin pihinää,muki tolkulla:-)
Ilmianna
Jaa
Kyllä , se ei ole kovin terveellistä ! Kerma neutraloi jonkun verran kahvin haitallista vaikutusta !
Ilmianna
Jaa
1800 luvulla rahvas joutui jalkapuuhun kirkon etee oli niin syntistä juomaa ,, Papisto porvarit lääärit apoteekki ym rantarosvot käyttivä kafeeta.. 64 ikä kafeeta vähintäin litra päivässä joi milloin vaan ei mitään En maidon ym lisukkeiden kanss kylläkään sokeri pulla joku muu noilla.. Ei verenpainetta ei sydän ongelmia paino aika ok intohimot kohdilaa aineen vaihdunta ok .. Käyttänyt etupäässä merisuolaa ruoka hommssa joskus jodipitoista 5-10 ketaa /kk tuoleen,, ja 100 lähelle suunitelmat elää .. Asenne elämää oltava kohdilaa se autaa elää rennost kaikkea sopivasti työ rahaa seksiä yleensä nautintoja ihmissuhteiita ym ym..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
.....ja tähän loppuin paahtimoiden maksettu mainos!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
No jos syöpä kiinnostaa nii ei muuta ku kahvia lipiitämmään
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

On se kahvi sittenkin vaarallista.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta