Tuulta riittää

Hyvin uusiutuvien energioiden potentiaaleihin perehtyneet palstalaiset tietävät, ett tuulta riittåå tuottamaan koko maailman tarvitsema energia. Siis ei muuta kuin hösseliksi vaan, porukalla! Muistetaan kuitenkin huomioida luonnolle ja ihmisille aiheutuvat tuulimyllyjen haitat ja mininoida ne. Minulle tuulivoima on lupaus turvallisemmasta tulevaisuudesta tuleville sukupolville.

Palstalaiset tietvät myös, että tuuli on ilmaista luonnon energiavirtaa, jota se tarjoaa hyödynnettäväksi. On typerän itsekästä ja lyhytnäköistä tuottaa energiaa muilla kuin luonnon omilla energiavirroilla.

Tästä en vielä tällä istumalla oikein pida:

"Yhdysvaltain Carnegie-tutkimuskeskuksen tekemän selvityksen mukaan tuulivoimalla olisi mahdollista tuottaa kaikki ihmiskunnan tarvitsema energia. Tulevaisuudessa uudenlaiset, ilmakehän yläosien tuulia hyödyntävät tuulivoimalat voisivat tuottaa jopa enemmän sähköä kuin maa- ja merituulivoimalat."
http://www.co2-raportti.fi/index.php?page=ilmastouutisia&news_id=3507

20

222

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • meneekö.jakeluun

      Noin 10-15 vuotta kestävät tuulivoimalat ovatkin sitä todellista kestävää kehitystä, samoin akut, joita tarvittaisiin noin 10 milj. tn /TWh. Luit ihan oikein, 10 miljoonaa tonnia akkuja per 1 Terawattitunti.

      • lyhyton

        Tanskassa puretaan 2500 alle 15 vuoden ikäistä tuulivoimalaa ens vuoden aikana.



    • se-vain-että

      "Lisäksi tehtiin teoreettisia laskelmia siitä, kuinka paljon esimerkiksi leijojen varassa leijuvat tulevaisuuden tuuliturbiinit voisivat tuottaa energiaa yläilmakehän voimakkaissa ja säännöllisissä ilmavirtauksissa."
      Yläilmakehän ilmavirtaukset eivät suinkaan ole säännöllisiä vaan vaeltavat säärintamien mukana.
      Suihkuvirtauksen siirtyessä toiseen paikkaan kuvitteellinen "leijuva tuuliturbiini" mähkähtäisi kenttään kuin siivetön ankka.
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Suihkuvirtaus

    • NoinOn

      Eteläisillä merialueilla on liki 20 asteen lämpötilaero pintaveden ja syvällä olevan veden välillä. Tuon lämpötilaeron avulla voiatsiiin tuottaa kaikki ihmiskunnan tarvitsema energia. Tuon tietää ilman Carnegieinstituutin julistusta.

      • oikeassaOlet

        Valtava hyödyntämätön potentiaali


    • Tuulivoima-susi

      Tuulivoima tuottaa tällä hetkellä vain 143MW eli 8493MW muut ja ostetaankin kun ei ole omaatuotantoa 3000MW nyt. Eikä ole kuin pari sähköautoa ja ihmiset töissä eli ei kotona kulutusta juurikaan. Tulossa 4 jättimäistä datakeskusta ja ne tarvitsee yhteensä yli 4000MW tehoja päivässä eli ostamme 2030 lähes 8000MW päivä.

    • ei-hyvältä-nayta

      Tällä hetkellä Tuulivoiman tuotto on vain 102MW kun tarve on 11666MW jotta sillee.

    • Jankutusta_riittää

      Ohoo, taas saadaan kertauksena viisautta:
      "Palstalaiset tietvät myös, että tuuli on ilmaista luonnon energiavirtaa, jota se tarjoaa hyödynnettäväksi. On typerän itsekästä ja lyhytnäköistä tuottaa energiaa muilla kuin luonnon omilla energiavirroilla."
      Luonnon omia energiavirtoja (kuuostaapa asiantuntevalta) ovat kaikki nykyisin käytössä olevat tuotantotavat a:sta ö:hön eli atomista öljyyn. Kaikkein typerintä on valita energiantuotantoon niistä kaikkein kalleimmat ja tehottomimmat.

      • Maininta "puhdasta" on näköjään jäänyt pois. Näin se kuuluu:

        "Tuuli on puhdasta ja ilmaista luonnon energiavirtaa, jota se tarjoaa hyödynnettäväksi"

        Sama aurinko- ja vesivoimalle.
        .


      • päättäkää.jo
        stuxnet kirjoitti:

        Maininta "puhdasta" on näköjään jäänyt pois. Näin se kuuluu:

        "Tuuli on puhdasta ja ilmaista luonnon energiavirtaa, jota se tarjoaa hyödynnettäväksi"

        Sama aurinko- ja vesivoimalle.
        .

        Mitä puhdasta se tuuli nyt on, kun on kuulemma niin saastunutta ja täynnä tappavia partikkeleita ettei henki meinaa kulkea.


    • Tuulivoima-pelastaa

      Niimpä. hyvin ilmaista tuulta tulee.Tällä hetkellä 67MW ja tarve olisi 12020MW

    • luontomaksaa

      Suurin ympäristö tuho aiheutetaan sillä tuotannolla, jolla tuo
      tappiollinen tuotannon ala pidetään pystyssä.
      Kaikki sen tuotannon arvo on turhaa kulutusta luonnolle.
      Mikään muu ei saastuta
      yhtä paljon koska verorahat tulevat hiili- ja atomivoimalla
      tehdystä vientituotannosta.

    • tuules

      tuulko jo,

    • Tuuli on ilmaista ja puhdasta luonnon energiavirtaa.

      • miksetPysynytPois

        Oman viestin peukutus näköjään jatkuu..


      • Ilmaistako? Tuuli- ja ydinvoima ovat pitkään kilpailleet siitä, kumpi on kaikkein kallein yleinen sähköntuotantotekniikka. Vielä kymmenen vuotta sitten tuulivoima oli selvä ykkönen, ja sen edelle kalleuskisassa ylsi vain aurinkoenergia. Nyt tuulivoimalat ovat halvenneet ja ydinvoimalat kallistuneet, joten osat lienevät vaihtuneen. Joskaan missään ei esitetä riittävän yksiselitteistä kustannusvertailua, vaan "voittaja" ratkaistaan monasti subjektiivisin argumentein. Mutta ilmaisesta ollaan kyllä kovin kaukana ja pysytään. Toisaalta sähkön ei pidäkään olla ilmaista.

        Tuulivoiman "puhtaus" on kyllä siedettävällä tasolla ja voittanee ydinvoiman.


      • Enevpk1 kirjoitti:

        Ilmaistako? Tuuli- ja ydinvoima ovat pitkään kilpailleet siitä, kumpi on kaikkein kallein yleinen sähköntuotantotekniikka. Vielä kymmenen vuotta sitten tuulivoima oli selvä ykkönen, ja sen edelle kalleuskisassa ylsi vain aurinkoenergia. Nyt tuulivoimalat ovat halvenneet ja ydinvoimalat kallistuneet, joten osat lienevät vaihtuneen. Joskaan missään ei esitetä riittävän yksiselitteistä kustannusvertailua, vaan "voittaja" ratkaistaan monasti subjektiivisin argumentein. Mutta ilmaisesta ollaan kyllä kovin kaukana ja pysytään. Toisaalta sähkön ei pidäkään olla ilmaista.

        Tuulivoiman "puhtaus" on kyllä siedettävällä tasolla ja voittanee ydinvoiman.

        Tuulen energia on kaikille ilmaista. Luonto jopa tuo sen tuulivoimaloiden hyödynnettäväksi, tietenkin omilla ehdoillaan, joita meidän tulisi laajemminkin noudattaa ja kunnioittaa. Ydinvoimalla ei siinä tarkastelussa ole mitään sijaa. Ydinvoima on luonnon suurin vihollinen.


      • markkinavoima

        Tuulivoima ei tule omillaan toimeen, vaan vaatii valtion tukiaisia. Jos olisi oikeasti halpaa, niin guottajat investoisivat siihen kilvan, eivätkä vinkuisi tukiaisten perään.

        Ydinvoima on toistaiseksi ainoa päästövapaa sähköntuotantomuoto, jolla on jotain käytännön merkitystä ilmastonlämpenemisen vastaisessa taistelussa. Varsinkin täällä pohjolassa, jossa täytyy taata katkeamaton sähkönsaanti talvella.


    • Alfa-Jorma

      Tuurienergiaan ei Suomen energiantuotantoa voi perustaa ja onneksi viisaat insinööreillä on niskalenkki puunhalaajiin nähden - ainakin energiatekniikassa.
      Tuulivoimala pilaa asuinkelvottomaksi paljon enemmän maapinta-alaa kuin ydinvoima - tuulivoimalan levittämä terveydelle vahingollinen matalataajuinen melusaaste on pirullinen asia kun omalle kohdalle sattuu (kokemusta on...).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      370
      4599
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      85
      1865
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1610
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1556
    5. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      214
      1403
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1400
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1371
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1357
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1235
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    Aihe