Holtiton rahan käyttö

siivotkaajäljetkunnialla

Olisi arvokasta ja perusteltua tietää, kuinka paljon kirkkokunta ja seurakunnat ovat menettäneet rahaa, aikaa ja vaivaa Helsingin (Purmonen, Repo, Ahlbäck), Hämeenlinnan, Lahden ja Iisalmen oikeudenkäynneissä, väärinkäytöksissä ja epäselvyyksissä. Summa on pienen kirkkokunnan rahoissa tähtitieteellinen eikä kukaan halua ottaa vastuuta. Täysin holtitonta rahan käyttöä, heikkoa johtamista, moraalin ja avoimuuden puutetta puhumattakaan kristillisistä arvoista. Kertokaa totuus - vähintään älkää valehdelko!

9

329

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miten_jatkossa

      Itse en näe erityisen arvokkaana tai hyödyllisenäkään tietoa täsmällisistä summista tai käytetyistä työtunneista.

      Mielenkiintoisempana asiana näkisin, että miten vastaavan kaltaisten työsuhde- ynnä muiden kiistojen suhteen tulisi tulevaisuudessa toimia? Toivottavaa tietysti olisi, ettei vastaavia tapauksia enää jatkossa olisi, mutta langenneita ihmisiä kun olemme, papistoa myöten, olisi kenties perusteltua miettiä jatkoa.

      Joten aloittajalle ja kaikille joita nämä asiat hiertävät muutama kysymys -- miten jatkossa pitäisi toimia? Pitäisikö pappien luopua maallisisista oikeuksistaan ja kuuliaisesti alistua päätöksiin vai pitäisikö kirkon ja seurakuntien toimia automaattisena rahahanana heille, jotka haluavat päätöksiä riitauttaa? Onko noiden kahden välillä saavutettavissa jokin kompromissi?

      Itse olen taipuvainen ajattelemaan, että ihmisten tulisi mukautua kirkon tahtoon eikä toisinpäin. Tältä kantilta nähtynä myöskään kirkon pyrkimys puolustaa kantojansa oikeusistuntoja myöten ei ole suinkaan heikkoa johtamista tai moraalin ja avoimuuden puutetta vaan juurikin päinvastoin: kirkko tekee selväksi, että puolustaa itseänsä.

      • potjuska

        höh, pitäisi toimia lain mukaan.

        eikä siellä oikeudessa ole "kirkko" , vaan möhlineet esimiehet jotka mälläävät kirkon rahoja.

        On suuruudenhullua kuvitella, että lakia rikkonut kirkkoherra/kanslisti tms olisi "kirkko".


      • tasapainontiellä

        Hyvin asenteellinen trollimainen vastaus siitä, että kirkko mukamas puolustaisi itse itseänsä. Kirkon, sen työntekijöiden ja seurakuntalaisten on noudatettava aina ensisijaisesti Suomen lakia. Kirkon kanoneihin vetoaminen on lapsellista, koska ne eivät ole tätä aikaa.

        Veikkaan, että seuraavan kymmenen vuoden aikana tapahtuu kirkon ja valtion lopullinen ero sekä peruskouluissa ja lukioissa otetaan käyttöön uusi kaikille tarkoitettu oppiaine, elämänkatsomus. Viisaita ratkaisuja.

        Kun kirkko menettää verotusoikeuden ja joutuu itse keräämään seurakuntalaisilta tulonsa, kuivat oksat karisevat. Enää ei ole vara tällaisiin turhiin oikeudenkäynteihin eikä norsunluutorneista johtamiseen. Jokainen, joka tässä tilanteessa saa seurakunnalta 300 - 1000 euron maksulapun, joutuu priorisoimaan. Moni luopuu "kirkollisen jäsenmaksu" maksamisesta, koska haluaa käyttää omat rahansa järkevämmällä ja paremmalla tavalla.

        Kuuliaisuus suomalaista demokratiaa, suomalaista päätöksentekoa, oikeuslaitoksen toimintaa ja valtiota kohtaan on ensi sijainen suhteessa kuuliaisuuteen kirkkoa ja sen piispoja kohtaan.


      • kapeallapolulla

        Onhan moni asia maassamme laillista, vaikka olisikin uskomme, uskontomme ja kirkkomme opetuksen vastaista. Ei lailla voi perustella moraalia, vaan moraalin tulisi perustella lainsäädäntöä -- ja samanaikaisesti on syytä tiedostaa, että kirkkokuntamme jäseniä ei paljoa ole edustettuna lainsäätäjissä (ihan ymmärrettävää toki, olemmahan lukumäärällisesti vähäinen ryhmä). Se, että jokin on mahdollista ja laillista, ei tarkoita sitä, että niin tulee tehdä.

        Erilaisten seurakunnallisten ja kirkollisten hallinnollisten päätösten riitauttajilla on vaihtoehtona olla riitauttamatta päätöksiä. Toki heillä on siihen maallisen lainsäädännön suoma oikeus. Kovin kaukonäköistä sellainen ei ole, sillä nämä oikeusjutut selkeästi syövät ihmisten kunnioitusta kirkkoa kohtaan, se on tässäkin viestiketjussa jo nähtävissä. Kirkon, sen edustajien ja päätösten kunnioittaminen pohjautuu lopulta tähän uskontunnustuksemme lauseeseen, joka on paljon vanhempi kuin suomalainen lainsäädäntö: "Uskon yhteen, pyhään, katoliseen ja apostoliseen kirkkoon."

        Silti samanaikaisesti myös kirkolla ja seurakunnilla on samaisen maallisen lainsäädännön suoma oikeus puolustaa kantaansa. Tämäkin on syytä muistaa, kun ollaan asettumassa lainsäädännön ja oikeusjuttuja nostavien puolelle kirkkoa vastaan.


        Harmillista, ettet arvosta uskontomme opettamista kouluissa kirkkomme jäsenille.


    • mitenköhän.se.olikaan

      Jesse itse ei jäänyt mihinkään jänittää. Eikä liioin vaatinut itselleen korvauksia sen paremmin opetuksesta kuin kokemistaan loukkauksistakaan. Se sanoi sanasensa ja lähti sitten kiitää...Kukin, jolla oli korva sai kuulla tai olla kuulematta. Helppoa, eikö?

    • luopukaa_saatanasta

      Apostoli Pietari sanoo kirjeessään (1.Piet.5:8):

      ”Pitäkää mielenne valppaana ja valvokaa. Teidän vastustajanne Saatana kulkee ympäriinsä kuin ärjyvä leijona ja etsii, kenet voisi niellä.”

    • keleenittu

      No sitten saatana keksi perustaa finanssilaitoksen nimeltä kirkko.

    • aaaaaskeeeeesia

      Nyt sitten säästämään. Irtisanoo kunnan vesi-ja viemäriliittymät ja sähköliittymät. Veden saa kaivosta, ulkohuussia voi käyttää, metsästä voi kerätä puita ja uunia lämmittää. Astiat voi tiskata ja käsin pyykätä kerran viikossa saunasta ylijääneellä kuumalla vedellä. Sisällä voi pitää toppaliiviä kesät talvet. Valoa saa kynttilöistä ja öljylampusta. Pimeänä aikana voi vain nukkua. Talvella tietysti pitää sitten nukkua suurimman osan päivästä. Kalaa saa järvestä ja koivunlehtiä puista pitkälle syksyyn. Kuinka monelta onnistuu?

      • loasgoasgoa

        Pilvisenä kesänä joutuu sitten kovasti polkemaan kuntopyörää jonka dynamo tuottaa virtaa jääkaapin kylmänäpysymiseksi. Siihenhän se aika sitten meneekin. Ei ehdi kalaan, metsään, kasvimaalle, ulkohuussiin eikä muuallekaan jottei jääkaappi vain pääse kylmenemään. Talvella tätä ongelmaa ei ole, kun voi laittaa jääkaapin pois päältä ja viedä sapuskat verannalle kissan merkattavaksi. Eikä tuota kuntopyörää näkisi polkeakaan kun valoja ei ole. Eikä ehtisikään kun suurin osa ajasta kuluu nukkuessa kun edelleenkään ei ole niitä valoja. Aurinkopanelitkin maksavat ja tokkopa noista hyötyä olisikaan meidän olosuhteissamme.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1957
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1506
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      27
      1423
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe