Sekava brexit tulossa?

UnionFan

”Kaikkien täytyy valmistautua sopimuksettomaan brexitiin”, varoittaa Ison-Britannian ulkoministeri Jeremy Hunt.
Euroopan unionin ja Ison-Britannian brexit-neuvotteluiden suurimmaksi huolenaiheeksi on noussut, kykenevätkö osapuolet edes laatimaan sopimusta siitä, millaiset välit unionilla ja briteillä on brexitin jälkeen. EU:n brexit-varaneuvottelija Sabine Weyand twiittasi maanantaina, että "ei ole takeita siitä, että onnistumme" ja kehotti yrityksiä valmistautumaan sekavaan brexitiin.

- Minusta tämä ei edusta pelkästään EU:n kantaa, vaan se edustaa myös Ison-Britannian kantaa. Tällä hetkellä ei todellakaan ole takeita sille, että saavutamme sopimuksen. Minusta Timo sanoi hyvin, että kun on riittävästi tahtoa, keinot löytyvät kyllä (if there’s a will, there’s a way), Hunt kertoo.

- Toivon, että löydämme tavan välttää se, hän jatkaa.

Vaikka Hunt myöntää, että vikaa on Isossa-Britanniassakin, korostaa hän, että pääministeri Theresa Mayn hallitus on jo tehnyt omat esityksensä brexit-sopimuksesta. Tätä luonnosta on karsastettu EU-komission puolelta ja pääneuvottelija Michel Barnier on jo osin tyrmännyt Mayn ehdotukset.

- Olemme panneet näitä vakavia ehdotuksia nyt pöydälle, mutta meidän pitää nähdä muutos Euroopan komission suhtautumisessa, jos haluamme saada aikaan käytännönläheisen sopimuksen, joka sopii kaikille, Hunt sanoo.

Suomen ulkoministeri Soinia Hunt kehui vuolaasti. Ministereiden yhteisessä tiedotustilaisuudessa Soini korosti, kuinka Suomen ja Ison-Britannian kahdenvälisissä suhteissa ei ole mitään ongelmia ja kuinka molemmat haluavat käytännönläheisiä ratkaisuja.

- Olin todella tyytyväinen, että ulkoministeri Soini hakee käytännönläheistä ja järkevää lopputulosta brexit-neuvotteluissa, Hunt kertoo kahdenvälisistä neuvotteluista.

- Olemme molemmat optimisteja ja haluamme tehdä hyviä diilejä. Siitä ei tule helppoa, mutta täällä Suomessa ja Isossa-Britanniassa tiedämme, että me olemme nyt ja jatkossa läheisiä kumppaneita, Soini puolestaan korostaa.

22

341

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • BrysselPaniikissa

      Brysselin politbyroo pelkää niin paljon Euvostoliiton hajoamista, että haluaa tehdä Brexitistä ennakkotapauksen. Eli rangaista UK:ta eroamisesta, jotta ei tulisi lisää exitejä.

      Tuollainen öykkäröinti osuu omaan nilkkaan. Epäluottamus kasvaa jäsenmaissa, kun Brysselin eliitti on näyttänyt oikean karvansa.

      KUN huomataan, että UK pärjää paremmin Euvosotliiton ulkopuolella, niin muutkin jäsenmaat alkvat vakavasti harkita lähtöä tuosta epädemokraattisesta ja vain haitallisesta unionista.

      • Taas-naurattaa

        Paniikissa ova brexitistä valehdelleet brititj ja niihin uskoneet EU-vihaajat. Totuus onkin aivan toinen kuin Nigel Faragen ja Boris Johnsonin valheelliset lupaukset ennen äänestystä.

        EU27 on täysin yksimielinen brexit-neuvotteluissa.

        UK pelkää nyt jo eron ongelmia. siksi pidetään kiinni EU:n keskeisistä eduista, kuten sisämarkkinoista. Ikävä kyllä, ne kuuluvat vain jäsenille.

        Ulkoministeri kiertää paniikissa hakemassa jäsenmailta myötätuntoa brittien yrityksille poimia rusinat pullasta. Ei onnistu.

        Tietysti on aivan paikallaan hankkia jonkin tason sopu eron toimeenpanoon.

        Britit maksavat kalliisti brexitistä. Siis itkevät ja maksavat.

        Suomi on mukana EU:n päätöksissä. Meitä edustaa EU-neuvostossa Sipilä, ei Soini.


    • Brysselin politbyroo pelkää niin paljon Euvostoliiton hajoamista, että haluaa tehdä Brexitistä ennakkotapauksen. Eli rangaista UK:ta eroamisesta, jotta ei tulisi lisää exitejä.
      _____________________________________________________________________________________________________________

      Ota nyt Taukki se päähäs, että jos näin olisi, niin olisi varmasti tuotu
      yksityiskohtia myös esille .... ! Jos joku EU:n ulkopuolinen olisi saanut
      paremman sopimuksen. Jos puhut, niin puhu asiaa ja kerro perustellusti
      miksi... Tiedätkö mitä tuollaisille pas***puhujille yleensä tehdään ?

      Kommunisiti sinä olet ja se on sun ongelmas... ! SAIRAS JÄTKÄ.. MEE LÄÄKÄRIIN.

    • Fifty-sixty

      Myös tapaamiseen osallistunut Latvian ulkoministeri Edgars Rinkevics varoitti, että mahdollisuus Britannian eroamiseen Euroopan Unionista ilman sopimusta on jo 50/50.

      - Tässä vaiheessa sanoisin ihan suoraan, että tilanne on 50/50, hän kommentoi BBC:n haastattelussa.

      Britannian viralliseen eropäivään on aikaa enää alle kahdeksan kuukautta.

      Sekä EU että Britannia haluavat saada sopimuksen valmiiksi lokakuun 18. päivään mennessä, mitä monet ovat kritisoineet aivan liian optimistiseksi.

      EU:n puolelta neuvotteluita johtava Michael Barnier hylkäsi tärkeitä osia viime kuussa Britannian julkaisemasta erosuunnitelmasta.

      Ehdotus johti Britanniassa kolmen ministerin ja joidenkin konservatiivipuolueen johtohenkilöiden eroihin, jotka katsoivat ehdotuksen olleen liian "pehmeä."

    • Hyvä-esimerkki

      brexitin ongelmista on terveydenhuolto. Se on Britanniassa paljolti 30 000 sairaanhoitajan ja 10 000 lääkärin varassa. Kaikki ovat tulleet EU-maista. Jos he lähtevät, terveydenhuolto romahtaa.

      • öööhörrrrps

        EU on vahva juuri tuossa laskelmoivassa pitkäntähtäimen sitouttamisessa ja riippuvaisuuden muodostamisessa. Näin käy myös Suomessakin. Meiltäkin ollaan myymässä terveydenhuoltoa yksityisille kv-markkinoille. Sama pätee koko markkinoihin, joilla ennen on pidetty huolta yhteiskunnan toimivuudesta. Firmat myydään yksitellen kv-markkinoille, jolloin yhteiskunta tulee riippuvaisiksi ulkomaisista markkinoista, kun omat kuihtuu. EU oli kiero ansa, josta pois pääsy on erittäin vaikeeta, tai mahdotonta.


      • Lykkäät-pötyä

        EU:lla ei olemitään tekemistä Suomen terveydenhoidon uudisyamisen kanssa. Se onmeidän sisäinen asiamme.

        Sama koskee kaikkea liiketoimintaa. Yritysten omistajat tekevöt ratkaisunsa oman harkintansa mukaan.


    • öööhörrrrps

      Mielestäni sopivin Brexit-muoto olisi sellainen, että brittijohto astelee EUnukkien eteen, laskee housunsa ja pyyhkii EU-sopimuksella perseensä ja sen jälkeen sneppaa sen EUnukkien eteen ja sanoo, thanks for nothing, and bye.

      • Taas-naurattaa

        Tuohon siis riittää EU-vihaajan järjenjuoksu, nippa-nappa.

        Britit onneksi ovat sentään hieman viisaampia. Hulluin ratkaisu on lähteä ilman sopimusta. Tuloksena olisi Britanniassa kaaos, jota vain EU-vihaajat toivovat.


    • öööhörrrrps
      15.8.2018 18:01

      UUSI
      Mielestäni sopivin Brexit-muoto olisi sellainen, että brittijohto astelee EUnukkien eteen, laskee housunsa ja pyyhkii EU-sopimuksella perseensä ja sen jälkeen sneppaa sen EUnukkien eteen ja sanoo, thanks for nothing, and bye.
      ___________________________________________________________________________________________________________________________________________

      Minäkin kannatan just tuota sopimus ja se kuulostaa ihan järkevältä...
      Lähetä ny Maylle viesti, että Tee ihmeessä näin Tee näin ... !
      Soittaisivat vielä sen EU Biisin, niin meilläkin olisi hauskaa...

    • sisäpiiritietoa

      Ero tulee ilman sopimusta. Nyt jo Hollanti ja Ranska palkkaavat uusia tullimiehiä tuhansittain. Tulliasemien tarkastuspaikkoja perustetaan, kymmenien kilometrien pituisia jonotuspaikkoja rakennetaan...

      • Voi-ollakin

        Siitä riemuitsevat vain EU-vihaajat käsittämättä, että eniten kärsii United Kingdom.


    • sekava_eu_tulessa

      Miksi Britit tuhlaa aikaa juoppojen kanssa neuvotellessa?
      Nyt voisi jo alkaa lyömään lukkoon neuvotteluja kaupasta Usan, Venäjän, Kiinan, Japanin, Iraqin jne. kanssa.

      10v päästä kukaan britanniassa ei kaipaa islamisoitunutta. romahtelevaa infraa etc. edustavaa eu:ta.

      • Taas-naurattaa

        UK on EU:n jäsen lopulliseen eropäivään asti. Ennen sitä ei kauppasopimuksia tehdä. Valmistella tietenkin voi. EU:n sisämarkkinoiden ja vapaakauppa-alueen edut menevät, eikä niitä korvaa mikään. Tullirajat EU:iin voivat olla kohtalokkaat.

        "10v päästä kukaan britanniassa ei kaipaa islamisoitunutta. romahtelevaa infraa etc. edustavaa eu:ta."

        Voi olla. Tänä päivänä kaipuu kuitenkin vaikuttaa olevan melkoinen.


    • qåaäzm

      Pääasia että koko revohka hajoaisi. Se tekee sen jokatapauksessa. Rytinä tulee olemaan hirvittävä kaikissa tapauksissa. Siitä pitää huolen matutus. Euroopan sisällissotaa ei voida välttää. Matutus siis syynä siihen.

      • En usko että hajoaa kokonaan. Joo, Irlanti ja Skotlanti voivat lähteä, mutta Wales? Miksi? Se elää käytännössä tukien varassa nytkin. Briteillä tietenkään ei ole rahaa tukea jatkossa samalla tavalla kuin nyt, mutta kyllä ne jonkin verran kykenevät rahaa tuonnekin jakamaan.


      • qåaäzm

        Nähdään nyt Ruotsissa esimakua johon äärimmäisen löperö matupolitiikka johtaa. Mikään ei tätä ”kehitystä” tule pysäyttämään koko Euroopassa. Kun ruotsalaiset syyttävät autopaloista ainoaa tahoa joka varoittaa näistä matutuksen seurauksista, eli Ruotsindemokraatteja, ei sillä maalla ole enää toivoa. Ruotsi on menetetty keskiaikaiseen kurjuuteen. Jos meinataan tilanne saada hallintaan, tarvitaan armeija apuun. Poliisi on voimaton. Kansan asenne jo kertoo suunnan. Sen on tuhon suunta.


      • Lykkäät-pötyä

        Ruosin autopalojen syylliset ovat selvittämättä. Eiköhän jäljet johda samantyyppiseen sakkiin, johon täkäläisetkin EU-vihaajat kuuluvat. Siellähän väkivaltaa lietsotaan.


      • qåaäzm
        Lykkäät-pötyä kirjoitti:

        Ruosin autopalojen syylliset ovat selvittämättä. Eiköhän jäljet johda samantyyppiseen sakkiin, johon täkäläisetkin EU-vihaajat kuuluvat. Siellähän väkivaltaa lietsotaan.

        Luuletko että kantaruotsalaiset lähtevät moiseen? Autoja palaa tuhansia vuodessa, ja tätä on jatkunut vuosia. Svenssonit olisi jo laitettu ruotuun aikoja sitten, kuten aina kantiksille tehdään. Sokeitako olette?

        Tästä uutisoi BBC ja ilmoitti että matuja ovat.


      • qåaäzm
        qåaäzm kirjoitti:

        Luuletko että kantaruotsalaiset lähtevät moiseen? Autoja palaa tuhansia vuodessa, ja tätä on jatkunut vuosia. Svenssonit olisi jo laitettu ruotuun aikoja sitten, kuten aina kantiksille tehdään. Sokeitako olette?

        Tästä uutisoi BBC ja ilmoitti että matuja ovat.

        Perkeleillä on tapana syyttää niitä jotka varoittavat näistä uhista. Nyt ruotsalaiset syyttävät Ruotsindemokraatteja näistä. Äärettömän törkeää.


      • qåaäzm
        qåaäzm kirjoitti:

        Luuletko että kantaruotsalaiset lähtevät moiseen? Autoja palaa tuhansia vuodessa, ja tätä on jatkunut vuosia. Svenssonit olisi jo laitettu ruotuun aikoja sitten, kuten aina kantiksille tehdään. Sokeitako olette?

        Tästä uutisoi BBC ja ilmoitti että matuja ovat.

        Nyt kuitenkin tiedon mukaan tuhopolttosarjasta epäilty on kaksoiskansalainen. Hänellä on Iranin sekä Ruotsin kansalaisuus.


      • EiHelvetti

        " Pääasia että koko revohka hajoaisi. Se tekee sen jokatapauksessa. Rytinä tulee olemaan hirvittävä kaikissa tapauksissa. Siitä pitää huolen matutus. Euroopan sisällissotaa ei voida välttää. Matutus siis syynä siihen."

        Ymmärrätkö, mitä UK eli United Kindom tarkoittaa? Pysyykö Skotlanti UK:ssa vai haluaako jatkaa brexitin jälkeen EU:ssa. Yhdystyvätkö Irlanti ja Pohjois-Irlanti? Theresa May saattaa jäädä Yhdistyneen kuningaskunnan viimeiseksi pääministeriksi jos Skotlanti päättää lähteä.

        Rytinää ja lisää pakolaisia on luvassa nykyisellä kehityksellä. Turkin liiran arvo putoaa niin nopeasti, että laskuvarjokaan ei pelasta maahansyöksyltä. Vuoden alusta liiran arvosta on sulanut 45 % suhteessa USA:n dollariin. Mitä väliä sillä on?

        1) Turkin strateginen merkitys

        Turkilla on massiivinen armeija. Se on Naton jäsen, joka seisoo pakolaisvirtojen sekä lähi-idän sotien ja Euroopan välissä. Turkki suojelee Euroopan kaakkoisrajaa fundamentalisteilta. Jos Turkin asenne muuttuu vähänkin länsivastaisemmaksi, pakolaisvirrat ja fundamentalisti-islamistit kulkevat Turkin läpi Eurooppaan. Tällä hetkellä Turkissa taitaa olla noin 2 miljoonaa Syyrian pakolaista.

        Erdogan syyttää talouden alamäestä Yhdysvaltoja. Suhde Natoon ja EU:hun on historiallisen huono. Erdogan uhkasi New York Timesin artikkelissa, että jos USA jatkaa pakotteita, Turkin on etsittävä uusia ystäviä. Venäjä, Iran ja Syyria, jotka kärsivät myös USA:n pakotteista tuskin kääntävät selkäänsä Erdoganille.

        Nato on menettämässä strategisesti äärimmäisen tärkeän alueen Mustanmeren ja Välimeren välissä sekä sotilaallisesti vahvan liittolaisen. Trump ajaa Turkkia Venäjän ja Iranin syliin.

        2) Turkin taloudellinen merkitys

        Turkki ei ole taloudellinen supervalta, mutta sillä on satojen miljardien euro- ja dollarilainat, jotka kasvavat suhteessa heikkenevään liiraan. Turkin lainanmaksukyky heikkenee kovaa vauhtia ja talouden epävakaus uhkaa levitä Euroopan suurin pankkeihin, jotka ovat lainoittaneet turkkilaisia pankkeja. Uhka tartunnan leviämisestä on todellinen. Jos ja kun Turkki ajautuu maksukyvyttömyyteen, se heilauttaa taloutta koko Euroopassa (myös Suomessa) ja Euroopan kautta talouden alamäki alkaa vaikuttaa globaalisti.

        Onko se EU:n tai euron syy ja olisiko Suomi väljemmillä vesillä, jos se ei kuuluisi Euroopan unioniin ja talousunioniin? Ei. Ei. Ei. Turkki ei ole EU:n tai talousunionin jäsen. Sen todennäköinen maksukyvyttömyys heiluttaa suuria pankkeja ja sitä kautta myös Suomen taloutta kaikissa tilanteissa.

        Uhka. Liiran syöksy jatkuu ja Turkin talous romahtaa syvään taantumaan ja lamaan. Se ajaa suuret kansainväliset investointipankit ahdinkoon ja sen vaikutukset ovat globaalit.

        Tällä hetkellä Erdogan pitää korkoja "saatanallisina", mutta esimerkiksi Business Insider totesi, että jos Turkin keskuspankki ei heti nosta korkoja ja myy bondeja (joukkkovelkakirjoja) ja näin lisää liiran arvoa suhteessa muihin valuuttoihin, edessä on pahimmillaan Weimarin tasavallan hyperinflaatiota muistuttava hyperinflaatio. Merkit ovat jo ilmassa. Ruoan hinta on Turkissa noussut lyhyessä ajassa yli 20 %. Weimarin tasavallassa (1919-1933 rahan arvo tippui niin nopeasti, että palkat piti maksaa jopa kolme kertaa päivässä:

        "Saksassa hinnat kohosivat heinäkuun 1923 – 20. marraskuuta 1923 välisenä aikana 854 000 000 000 prosenttia. Saksan keskuspankin pääjohtajan Rudolf Havensteinin mielestä hinnat nousivat, koska rahaa ei ollut tarpeeksi liikkeellä. Raha menetti niin nopeasti arvonsa, että palkat maksettiin jopa kolmesti päivässä. "

        Turkissa työttömyys lisääntyy, rahan arvo syöksyy ja ruoan hinta kallistuu niin kauan kun Erdogan ja hänen lähipiirinsä pitävät korkotasoa liian alhaisena. Erdogan on hyvä esimerkki populistisesta ja vastuttomasta hallinnosta.

        Kaikki historiaa lukeneet muistavat, mihin Weimarin tasavallan ongelmat johtivat. Hitler äänestettiin valtaan ja hänestä tehtiin valtakunnankansleri. Jo vuonna 1939 Hitler hyökkäsi Puolaan ja Eurooppa syttyi tuleen. Erdogan ei ole Hitler, mutta Turkki on lähes 80 miljoonan asukkaan paikallinen sotilasmahti. Erdogan - niin kuin populistit aina - syyttävät ongelmista muita kuin itseään.

        Tilanne voi kriisiytyä nopeasti. Talouden romahtaessa Turkki tuskin haluaa ylläpitää 1,5- - 2 miljoonaa syyrialaista, joten heidät voidaan ajaa Eurooppaan. Erdoganin henkilökohtaisessa ideologiassa länsi on pettänyt Turkin, joten se saa varmasti liittolaisia Iranista, Syyriasta ja Venäjästä. Siinäkö tulevat "akselivallat"?

        EU ei ajaudu sisällissotaan, mutta kasvava ulkoinen taloudellinen ja sotilaallinen paine voi sysätä EU:n liittovaltiokehitystä merkittävästi eteenpäin. Italian populistit saivat nenilleen, kun kävi ilmi, että viiden tähden liike väitti Genovan turmasillasta esitettyjä uhka-arvioita satuiluksi. Populistit ovat italiassa muutenkin estäneet julkisia investointeja teiden ja siltojen kunnossapitoon, joten eiköhän populistien valta sielläkin jää lyhyeksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2003
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      54
      1725
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      58
      1629
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1455
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe