Promootiojumalanpalvelus

hopoloo

"Tampereen yliopiston tohtoripromootion saattue aiheuttaa viivästyksiä liikenteessä tänään perjantaina 17. elokuuta kello 15.30 alkaen. Kulkue etenee ajoradalla Yliopistonkadun, Kullervonkadun ja Erkkilänkadun kautta Tuomiokirkolle."

https://www.tamperelainen.fi/artikkeli/695269-kulkue-aiheuttaa-viivastyksia-tampereen-liikenteessa-bussit-seuraavat-marssijoita

Ei vaihtoehtoista tunnustuksetonta ohjelmaa promootiojumalanpalvelukselle.

"Aktin jälkeen juhlakulkue astelee kirkkoon, jossa toimitetaan promootiojumalanpalvelus."

https://events.uta.fi/promootio2018/

Korvaava ohjelma oli esim. Helsingin yliopiston 2010 tothtoripromootiossa.

"Helsingin yliopiston (nykyään viidestä varsinaisesta tiedekunnasta koostuvan) filosofisen tiedekunnan promootiossa oli pe 28.5.2010 uutuutena promootiojumalanpalvelukselle vaihtoehtoinen uskonnoton eli tunnustukseton tilaisuus Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran talon (Hallituskatu 1) juhlasalissa."

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti100528.html

10

69

  Vastaukset

  • Olisi hyvä tehdä aloite seuraavalle promootiotoimikunnalle. Semmoinen on puolivirallinen toimielin.. Ja nyt julkist kesksutelua laajemminkin.

  • "Korvaava ohjelma oli esim. Helsingin yliopiston - -"

   Esim? Eikö tuo ole ainoa laatuaan, missää muualla kuin HY:llä ei tietääkseni ole ollut mitään tuollaista jumalanpalveluksen vaihtoehtoa.

  • Todettakoon, että joidenkin selitysten mukaan tohtorinmiekka kuvaa sitä, miten terävästi osataan erottaa tosi ja epätosi... Niinpä niin.

  • Yliopiston avajaiset ovat yksi asia ja promootiot toinen asia. Helsingissä yliopiston avajaisissa tunnustukseton tilaisuus on ollut muutaman vuoden. Sen saamisessa Helsingin vapaa-ajattelijat oli aloitteellinen, ja se tuli avajaisten osaksi Ilkka Niiniluodon ollessa kasnlerina ja Thomas Wilhelmsson rehtorina.
   Helsingin yliopistossa promoootiot ovat tiedekuntakohtaisia, ja siellä tosiaan ainakin humanistisen, valtiotieteellisen ja maa- ja metsataloustietellisen tiedekunnan promootioissa on ollut jumalanpalveluksen kanssa samaan aikaan tunnustukseton tilaisuus. Promootiot järjestää maistereista koostuva, traditionaalinen, jotenkin epävirallisesti/puolivirallisesti muotoutuva promootiotoimikunta. Vapaa-ajattelijain liitto myönsi valtsikan promootiotoimikunnalle asiasta Väinö Voipio -palkinnon.
   Muualla aloitteellinen pitää olla yhtäältä avajaisten suhteen ja toisaalta promootiotoimikuntien puheenjohtajien ja jäsenten suhteen.

   • On, mutta tässä ei tietääkseni ole eroa: Missään muualla kuin Helsingissä ei ole ollut mitään vaihtoehtoista tilaisuutta. Toistaiseksi se on siis poikkeuksellista ja pelkkä jumalanpalvelus on tavanomaista.


   • jori.mantysalo kirjoitti:

    On, mutta tässä ei tietääkseni ole eroa: Missään muualla kuin Helsingissä ei ole ollut mitään vaihtoehtoista tilaisuutta. Toistaiseksi se on siis poikkeuksellista ja pelkkä jumalanpalvelus on tavanomaista.

    Onko jumalanpalvelus tosiaan kaikkien yliopistojen avajaisseremonioissa?

    Ammattikorkeakouluissa jumalanpavelus ei välttämättä sisälly mihinkään viralliseen ohjelmaan.

    Aloitetta vaan kehiin yliopistopaikkakunnilla. Helsingin yliopiston avajaisseremoniaan tuli muutos Helsingin yhdistyksen aloitteen jälkeen Ilkka Niiniluodon ollessa kanslerina.


   • Aloitetta kirjoitti:

    Onko jumalanpalvelus tosiaan kaikkien yliopistojen avajaisseremonioissa?

    Ammattikorkeakouluissa jumalanpavelus ei välttämättä sisälly mihinkään viralliseen ohjelmaan.

    Aloitetta vaan kehiin yliopistopaikkakunnilla. Helsingin yliopiston avajaisseremoniaan tuli muutos Helsingin yhdistyksen aloitteen jälkeen Ilkka Niiniluodon ollessa kanslerina.

    Pieni askel yhdistykseltä, suuri askel yliopistolaitokselle!


  • Promootiot ovat Helsingin yliopistossa tiedekuntakohtaisia. Miten pienemmissä yliopistoissa? Muodostetaanko niissäkin promootiotoimikunnat? Aloitetta niille.

   Samoin aloite yliopiston avajaisiin liittyen, jos jokin uslkonnollinen tilaisuus on ympätty tiedeyliopiston avajaisiin. NYT on jo korkea aika ensi lukuvuoden alkua ajaellen.

   • Aivan, nyt avajaisasia esiin esimerkiksi Tampereella!?


  • Promootiotoimikunnille vinkkausta. Että hei...

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia yllättävää itki nikon oven takana

   https://www.seiska.fi/Uutiset/Totuus-kohuparin-eropommista-Sofia-Belorf-tunki-Niko-Ranta-ahon-kotiin-mustasukkainen Ei hyvää päivää!!!!!!!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   303
   13809
  2. Stefu ylireakoi

   Stefulla on kyllä tosi huono itsetunto tai on tosi epäileväinen luonne jos sen takia jätti Sofian että tää kävi Nikon ovella. Sofian tavaroita vielä N
   Kotimaiset julkkisjuorut
   153
   5822
  3. Miksi Suomessa on niin paljon homeasuntoja?

   Missä se kuuluisa rakennustaito on? Taloja ei hoideta, mutta ei talon home voi johtua pelkästään koneellisen ilmastoinnin puuttesta, eikä talon ilmast
   Maailman menoa
   105
   1416
  4. Miksi ei ole korona-ahdistusta?

   Mietin asiaa mutta en saa sitä päälle millään. Katselen kaupassa maski päällä olevia ihmisiä, lehtien lööppejä koronasta joka puolella, tartuntojen mä
   Maailman menoa
   74
   1290