Promootiojumalanpalvelus

hopoloo

"Tampereen yliopiston tohtoripromootion saattue aiheuttaa viivästyksiä liikenteessä tänään perjantaina 17. elokuuta kello 15.30 alkaen. Kulkue etenee ajoradalla Yliopistonkadun, Kullervonkadun ja Erkkilänkadun kautta Tuomiokirkolle."

https://www.tamperelainen.fi/artikkeli/695269-kulkue-aiheuttaa-viivastyksia-tampereen-liikenteessa-bussit-seuraavat-marssijoita

Ei vaihtoehtoista tunnustuksetonta ohjelmaa promootiojumalanpalvelukselle.

"Aktin jälkeen juhlakulkue astelee kirkkoon, jossa toimitetaan promootiojumalanpalvelus."

https://events.uta.fi/promootio2018/

Korvaava ohjelma oli esim. Helsingin yliopiston 2010 tothtoripromootiossa.

"Helsingin yliopiston (nykyään viidestä varsinaisesta tiedekunnasta koostuvan) filosofisen tiedekunnan promootiossa oli pe 28.5.2010 uutuutena promootiojumalanpalvelukselle vaihtoehtoinen uskonnoton eli tunnustukseton tilaisuus Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran talon (Hallituskatu 1) juhlasalissa."

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti100528.html

10

138

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Aloitetta

   Olisi hyvä tehdä aloite seuraavalle promootiotoimikunnalle. Semmoinen on puolivirallinen toimielin.. Ja nyt julkist kesksutelua laajemminkin.

  • "Korvaava ohjelma oli esim. Helsingin yliopiston - -"

   Esim? Eikö tuo ole ainoa laatuaan, missää muualla kuin HY:llä ei tietääkseni ole ollut mitään tuollaista jumalanpalveluksen vaihtoehtoa.

  • Todettakoon, että joidenkin selitysten mukaan tohtorinmiekka kuvaa sitä, miten terävästi osataan erottaa tosi ja epätosi... Niinpä niin.

  • EsaYlikoskelta

   Yliopiston avajaiset ovat yksi asia ja promootiot toinen asia. Helsingissä yliopiston avajaisissa tunnustukseton tilaisuus on ollut muutaman vuoden. Sen saamisessa Helsingin vapaa-ajattelijat oli aloitteellinen, ja se tuli avajaisten osaksi Ilkka Niiniluodon ollessa kasnlerina ja Thomas Wilhelmsson rehtorina.
   Helsingin yliopistossa promoootiot ovat tiedekuntakohtaisia, ja siellä tosiaan ainakin humanistisen, valtiotieteellisen ja maa- ja metsataloustietellisen tiedekunnan promootioissa on ollut jumalanpalveluksen kanssa samaan aikaan tunnustukseton tilaisuus. Promootiot järjestää maistereista koostuva, traditionaalinen, jotenkin epävirallisesti/puolivirallisesti muotoutuva promootiotoimikunta. Vapaa-ajattelijain liitto myönsi valtsikan promootiotoimikunnalle asiasta Väinö Voipio -palkinnon.
   Muualla aloitteellinen pitää olla yhtäältä avajaisten suhteen ja toisaalta promootiotoimikuntien puheenjohtajien ja jäsenten suhteen.

   • On, mutta tässä ei tietääkseni ole eroa: Missään muualla kuin Helsingissä ei ole ollut mitään vaihtoehtoista tilaisuutta. Toistaiseksi se on siis poikkeuksellista ja pelkkä jumalanpalvelus on tavanomaista.


   • Aloitetta
    jori.mantysalo kirjoitti:

    On, mutta tässä ei tietääkseni ole eroa: Missään muualla kuin Helsingissä ei ole ollut mitään vaihtoehtoista tilaisuutta. Toistaiseksi se on siis poikkeuksellista ja pelkkä jumalanpalvelus on tavanomaista.

    Onko jumalanpalvelus tosiaan kaikkien yliopistojen avajaisseremonioissa?

    Ammattikorkeakouluissa jumalanpavelus ei välttämättä sisälly mihinkään viralliseen ohjelmaan.

    Aloitetta vaan kehiin yliopistopaikkakunnilla. Helsingin yliopiston avajaisseremoniaan tuli muutos Helsingin yhdistyksen aloitteen jälkeen Ilkka Niiniluodon ollessa kanslerina.


   • Huhhahheijaaa
    Aloitetta kirjoitti:

    Onko jumalanpalvelus tosiaan kaikkien yliopistojen avajaisseremonioissa?

    Ammattikorkeakouluissa jumalanpavelus ei välttämättä sisälly mihinkään viralliseen ohjelmaan.

    Aloitetta vaan kehiin yliopistopaikkakunnilla. Helsingin yliopiston avajaisseremoniaan tuli muutos Helsingin yhdistyksen aloitteen jälkeen Ilkka Niiniluodon ollessa kanslerina.

    Pieni askel yhdistykseltä, suuri askel yliopistolaitokselle!


  • TiedeYliopistot

   Promootiot ovat Helsingin yliopistossa tiedekuntakohtaisia. Miten pienemmissä yliopistoissa? Muodostetaanko niissäkin promootiotoimikunnat? Aloitetta niille.

   Samoin aloite yliopiston avajaisiin liittyen, jos jokin uslkonnollinen tilaisuus on ympätty tiedeyliopiston avajaisiin. NYT on jo korkea aika ensi lukuvuoden alkua ajaellen.

   • Hallooo

    Aivan, nyt avajaisasia esiin esimerkiksi Tampereella!?


  • EttäHeiHuom

   Promootiotoimikunnille vinkkausta. Että hei...

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Työttömän työnhakijan pääasiallinen tehtävä on työnhaku

   Ja uusi työnhaun malli korostaa sitä. ”Tavoitteena on nopea työllistyminen”, sanoo TE-toimiston johtaja. Ja tässä hän aivan oikeassa, koska työttömyys
   Maailman menoa
   389
   2910
  2. Stefan Thermanin käräjät on 16/6. On jännät ajat miehellä edessään.

   Neljä syytettä on nyt edessä, laittomasta uhkailusta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja ampuma-aserikoksesta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   84
   1695
  3. Mitä kummaa tapahtui, että Suomalaiset yhtäkkiä Natoon haluaisivat?

   Ulkomailla ihmetellään, "mikä teihin rauhanomaisiin suomalaisiin oikein meni kun, yht'äkkiä sotahulluiksi muutuitte"? Erittäin hyvä kysymys joka pitäi
   Maailman menoa
   705
   1639
  4. No niin.. nyt ihan vakavasti..

   Haluisitko mies nähdä ja jutella ihan oikeasti? Kun mä haluisin.. voisitko antaa jonkun vihjeen. Tiedän että oot täällä, mut en tiedä että miksi sä tä
   Ikävä
   84
   1120
  5. Ajatus on nähdessä

   Jutella ja sopia ajankanssa keskustelu edes kerran, selkiyttäisi asioita. Vain kasvotusten, vain sinulle. Katoamalla päätät toisin, oletko ihan varma
   Tunteet
   52
   823
  6. Olet kylmä mies

   Vähän pelottava.
   Ikävä
   45
   790
  7. Pääsikö Martti

   Esittelemään velaka mersua ja hyyryä hienostoalueella lippisjonnelle🤗😜😎
   Kotimaiset julkkisjuorut
   90
   685
  8. Noniin tänään on ensimmäinen päivä

   Jolloin aion keskittyä muuhun ja ajatella vähemmän sinua! Ei tosin alkanut kovin vahvasti. 😅 Pakko nyt vaan irrottaa ja unohtaa. Toivoa on vasta sitt
   Ikävä
   45
   663
  Aihe