Promootiojumalanpalvelus

hopoloo

"Tampereen yliopiston tohtoripromootion saattue aiheuttaa viivästyksiä liikenteessä tänään perjantaina 17. elokuuta kello 15.30 alkaen. Kulkue etenee ajoradalla Yliopistonkadun, Kullervonkadun ja Erkkilänkadun kautta Tuomiokirkolle."

https://www.tamperelainen.fi/artikkeli/695269-kulkue-aiheuttaa-viivastyksia-tampereen-liikenteessa-bussit-seuraavat-marssijoita

Ei vaihtoehtoista tunnustuksetonta ohjelmaa promootiojumalanpalvelukselle.

"Aktin jälkeen juhlakulkue astelee kirkkoon, jossa toimitetaan promootiojumalanpalvelus."

https://events.uta.fi/promootio2018/

Korvaava ohjelma oli esim. Helsingin yliopiston 2010 tothtoripromootiossa.

"Helsingin yliopiston (nykyään viidestä varsinaisesta tiedekunnasta koostuvan) filosofisen tiedekunnan promootiossa oli pe 28.5.2010 uutuutena promootiojumalanpalvelukselle vaihtoehtoinen uskonnoton eli tunnustukseton tilaisuus Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran talon (Hallituskatu 1) juhlasalissa."

http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti100528.html

10

172

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Aloitetta

   Olisi hyvä tehdä aloite seuraavalle promootiotoimikunnalle. Semmoinen on puolivirallinen toimielin.. Ja nyt julkist kesksutelua laajemminkin.

  • "Korvaava ohjelma oli esim. Helsingin yliopiston - -"

   Esim? Eikö tuo ole ainoa laatuaan, missää muualla kuin HY:llä ei tietääkseni ole ollut mitään tuollaista jumalanpalveluksen vaihtoehtoa.

  • Todettakoon, että joidenkin selitysten mukaan tohtorinmiekka kuvaa sitä, miten terävästi osataan erottaa tosi ja epätosi... Niinpä niin.

  • EsaYlikoskelta

   Yliopiston avajaiset ovat yksi asia ja promootiot toinen asia. Helsingissä yliopiston avajaisissa tunnustukseton tilaisuus on ollut muutaman vuoden. Sen saamisessa Helsingin vapaa-ajattelijat oli aloitteellinen, ja se tuli avajaisten osaksi Ilkka Niiniluodon ollessa kasnlerina ja Thomas Wilhelmsson rehtorina.
   Helsingin yliopistossa promoootiot ovat tiedekuntakohtaisia, ja siellä tosiaan ainakin humanistisen, valtiotieteellisen ja maa- ja metsataloustietellisen tiedekunnan promootioissa on ollut jumalanpalveluksen kanssa samaan aikaan tunnustukseton tilaisuus. Promootiot järjestää maistereista koostuva, traditionaalinen, jotenkin epävirallisesti/puolivirallisesti muotoutuva promootiotoimikunta. Vapaa-ajattelijain liitto myönsi valtsikan promootiotoimikunnalle asiasta Väinö Voipio -palkinnon.
   Muualla aloitteellinen pitää olla yhtäältä avajaisten suhteen ja toisaalta promootiotoimikuntien puheenjohtajien ja jäsenten suhteen.

   • On, mutta tässä ei tietääkseni ole eroa: Missään muualla kuin Helsingissä ei ole ollut mitään vaihtoehtoista tilaisuutta. Toistaiseksi se on siis poikkeuksellista ja pelkkä jumalanpalvelus on tavanomaista.


   • Aloitetta
    jori.mantysalo kirjoitti:

    On, mutta tässä ei tietääkseni ole eroa: Missään muualla kuin Helsingissä ei ole ollut mitään vaihtoehtoista tilaisuutta. Toistaiseksi se on siis poikkeuksellista ja pelkkä jumalanpalvelus on tavanomaista.

    Onko jumalanpalvelus tosiaan kaikkien yliopistojen avajaisseremonioissa?

    Ammattikorkeakouluissa jumalanpavelus ei välttämättä sisälly mihinkään viralliseen ohjelmaan.

    Aloitetta vaan kehiin yliopistopaikkakunnilla. Helsingin yliopiston avajaisseremoniaan tuli muutos Helsingin yhdistyksen aloitteen jälkeen Ilkka Niiniluodon ollessa kanslerina.


   • Huhhahheijaaa
    Aloitetta kirjoitti:

    Onko jumalanpalvelus tosiaan kaikkien yliopistojen avajaisseremonioissa?

    Ammattikorkeakouluissa jumalanpavelus ei välttämättä sisälly mihinkään viralliseen ohjelmaan.

    Aloitetta vaan kehiin yliopistopaikkakunnilla. Helsingin yliopiston avajaisseremoniaan tuli muutos Helsingin yhdistyksen aloitteen jälkeen Ilkka Niiniluodon ollessa kanslerina.

    Pieni askel yhdistykseltä, suuri askel yliopistolaitokselle!


  • TiedeYliopistot

   Promootiot ovat Helsingin yliopistossa tiedekuntakohtaisia. Miten pienemmissä yliopistoissa? Muodostetaanko niissäkin promootiotoimikunnat? Aloitetta niille.

   Samoin aloite yliopiston avajaisiin liittyen, jos jokin uslkonnollinen tilaisuus on ympätty tiedeyliopiston avajaisiin. NYT on jo korkea aika ensi lukuvuoden alkua ajaellen.

   • Hallooo

    Aivan, nyt avajaisasia esiin esimerkiksi Tampereella!?


  • EttäHeiHuom

   Promootiotoimikunnille vinkkausta. Että hei...

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Valkeakosken murhaaja

   Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
   Maailman menoa
   182
   10942
  2. Valkeakosken sekopää murhaaja.

   Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
   Valkeakoski
   141
   2036
  3. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

   Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
   Sinkut
   241
   1374
  4. Sille yhelle vaa

   Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
   Ikävä
   61
   1000
  5. Kiitos kun annoit värejä elämääni

   Edes pienen hetken. Sellasiakin mitä en muuten näe ;) ❤️
   Ikävä
   53
   900
  6. Hiljaista on

   Ei kuulu viestiä 😘 pallo on sinulla Mies, odotan!
   Ikävä
   60
   838
  7. Nainen, se kun olit joskus niin vakavana

   ja naama peruslukemilla, toisinaan silloinkin kun kuuntelit juttujani. Se ilme on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Mitäh
   Ikävä
   42
   747
  8. Onhan sulla

   Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
   Ikävä
   52
   699
  9. Kysymys iltaan

   Kuinka kuuma kaivattusi on celsius-asteikolla?
   Ikävä
   42
   679
  10. Olen ylpeä sinusta

   nainen. Vaikutat "vanhalta" tekijältä. Olet aarre tälle touhulle ja uskon että pääset vielä pitkälle jos haluat. Ehkä sa
   Tunteet
   25
   675
  Aihe