jotkut pitää 350tkm ajettua liian huonona autoksi

rhsgrewera

hassua miten jotkut todennäköisesti uudenkarheilla autoilla ajavat sanoo että auto on romutuskunnossa 300-500tkm ajettuina. jos vaihtaa auton itse vaikka 100tkm ajettuaan niin eihän koskaan tule tietäneeksi mitä hyvät autot kestävät. me jotka ostamme aina paljon ajettuja autoja, tiedämme kokemuksesta että autot kyllä kestävät. olen 25 vuotta ajanut autolla noin 30tkm vuoteen. autoja on ollut varmasti 9. vain kerran olen ostanut alle 300tkm ajetun auton. koskaan en ole tienpäälle jäänyt. isoin ja kallein remontti on olllut kytkinremontti. normi kulutuspalikkaa on uusittu vuosittain ja se ei kallista ole ollut.

se joka ostaa uuden 20 000 euron auton, maksaa järjettömät pääomakulut ja arvonalentumisen. heidän autoilu on todella kallista ja vastapainoksi he ei saa edes suurempaa luotettavuutta koska suurin osa ajaa ilman ongelmia näillä 300tkm ajetuilla.
nykyisessä autossani on 375tkm taulussa. siinä on viime vuonna uusittu laturi ja tänä vuonna laitetut jarrulevyt ja laakerit pyörissä. ei yhtään pelota sillä lähteä pitkillekään matkoille. tuollainen diesel kestää helposti 500tkm koska vaihtelen öljyjä siihen 10tkm välein. vielä ei öljyä ole vaihtoväliin lisätä tarvinnut

ottaa pannuun sellaiset puheet että auto olisi muka romutuskunnoss 300tkm ajettuna. vain idiootti romuttaa auton kun siihen tulee muutaman satasen remontti. se vika korjataan ja jatketaan ajoa. ei sen ihmeellisempää. tuskin uuden auton ostajakaan laittaa romulaan 40tkm autoaan kun renkaat on kuluneet loppuun. ne renkaat vain uusitaan. niin kauan kuin auton moottori on hyväkuntoinen ja kori on terve eikä ruostunut, kannattaa apulaitteita uusia aina sen mukaan kun menevät rikki. autoja ajaa satoja tuhansia teillä ja useimmissa on mittarissa erittäin isot lukemat, eikä silti tienposkissa näy autoja kuin aniharvoin. suurin osa kulumisvioista saadaan korjattua jouhevasti ja satasilla.

tietämättömien puheita ne että olisi romutuskunnossa 300-500tkm ajettu vain killsojensa takia. jos on niin se johtuu huonosta pidosta, ei kilsoista.

9

118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kestoolöytyy

      juuri siksi monet ostaa laatuautoja että niiden käyttöikä on lähempänö miljoonaa kuin 500 tuhatta. siksi esimt aksi ajaa mersua ja volvoa että ne kestää ja juuri siksi näitä vanhoja takseja hamuaa moni. ne jotka sanoo että auto on liian vanha ajoon 300tkm ajettuna, ei kyllä autoista tiedä paljoa.

    • ghjk

      Itsellä ollut useita autoja siitä 200tkm-400tkm väliltä ja kokemuksesta voin kyllä sanoa että 300tkm on monessa autossa sellainen raja että sen jälkeen alkaa tulla enemmän vikoja ja suurempia vikoja. Riippuu toki auton iästäkin, vuosina 20v on sellainen raja kun vikoja alkaa tulle enemmän ja viat suurempia.

      350tkm ajetun voisin harkita ostavani jos se on alle 15 vuotias, hyvä huoltohistoria, ruostesuojaus tehty ja hinnaltaan selvästi alhaisempi kuin vastaavan ikäiset vähemmän ajetut.

    • PersaukisetVikiseeTaas

      Kaksi persaukista avautui jälleen palstalla, ja hyvä niin. Ovatpa ainakin sen aikaa pois liikenteestä saastuttamasta maapalloa romuillansa.

      • ihantoivinpäin

        väärin. minä ostan max 5000 euron autoja siksi että voin sijoittaa enemmän ja vaurastua koska turhaan ei tule suuria pääomakuluja autossa jonka arvo vain alenee.


      • PersaukisetVikiseeTaas
        ihantoivinpäin kirjoitti:

        väärin. minä ostan max 5000 euron autoja siksi että voin sijoittaa enemmän ja vaurastua koska turhaan ei tule suuria pääomakuluja autossa jonka arvo vain alenee.

        No elä vaan vaatimattomasti koko elämäsi, kuten olet tehnyt varmasti tähänkin saakka. Me, joilla on varaa satsata uuteen tekniikkaan, myös sen teemme. Säästele sinä vaan ihan vapaasti niitä vähiä ropposiasi jälkipolvien pillattavaksi. Niin paljon ei sinullakaan varoja ole, että koroilla sun muulla sellaisella pystyisit elämään.


    • LiikaaKilsoja

      Itse en osta noin paljon ajettua, ellei auto ole selkeästi uudehko ja asiallisesti huollettu. 10 v vanhassa on jo usein ollut monenlaista kuskia ja kun autolla on paljon ajettu, usein ne viimeisimmät omistajat on ajellut sillä kuin "viimneistä päivää" = ajetaan niin kauan minimi investoinneilla kun auto eteenpäin nilkuttaa.

    • parempiosainen

      Kaikenlaisia selityksiä näillä risaperseillä. Lykkikkää vaikka potkureilla jos ei rahat riitä oikeisiin autoihin. Omalla kohdalla asiat ovat sen verran hyvin että tulot riittävät myös tuoreella autolla ajamiseen.

      • w4ttw4treter

        olet vitsikäs. silloinhan rahasi ei riittä kunnon autoihin jo ne menee huonoiksi 300tkm matkalla. jos ostaisit laatua niin ei tarvisi pitää 300tkm ajettua autoa käyttökelvottomana. riittäisi itelläkin varat uudella autolla ajamiseen. siinä ei vain ole mitään taloudellista tai muutamaan järkeä koska se raha mitä uusi auto maksaa, alenee ekana tuotena arvossaan sellaisen rahamäärän millä saa jo itsessään hyväkuntoisen käytetyn.


    • Nykyautotkestää

      Itse ajaän uudella käyttöautolla ja vanhalla harrasteautolla. Tietenkin uudempi vähävikainen ja takuu turvana. Aika turhaa kyllä nykyään uuden osto, Suomessa niin hyvä valikoima käytettyjä ja halvalla!
      Hyvin vanhat kestää. Veljeni osti reilu vuosi sitten Fiat Stilo 1.2 bensan vm.02, tuolloin ajettu n.350 tkm. Ostohinta 350 €. Kävin koeajolla, hämmästyin kuin hyvä peli ajella ja tosi taloudellinen 6 vaihteinen. Kuin uudella olisi ajanut ja ostohinta 350 €!! Viime katsastukseen laittoi vähän takajarruja ja tietääkseni ei muuta tehnyt. Nyt ajettu kohta 380 tkm. Hyvin toimii, öljyäkään ei kuluta yhtään.
      Toisella veljelläni Seat Toledo TDi rekisteröity 12/99. Ostaessa joskus kauan sitten kilsat olikohan alle 200 tkm, nyt n.700 tkm. Jotain tietysti joutunu tekemään, esim. vetoakseli, kytkin, koneeseenki joku remppa ja kuluvia osia. Lähes kaikki rempat itse tehnyt. Halpaa ajoa, naftaa kuluu tod vähän ja varmatoiminen. Kävivät kavereiden kanssa sillä kalareissulla Norjassakin hiljattain. Kilsoja vaan tulee lisää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2161
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1938
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1888
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe