MILJOONAN kahvilakoppi Keskustorille

SyväKurkku

Kaupunki päättänyt maksaa ainakin 500 000 euroa torille tulevasta kahvilakopista varusteineen. Kun summaan lasketaan pohjatyöt, suunnittelukulut ja budjetin ylitykset menee kopin hinta takuulla yli MILJOONAN! Mutta rahaahan on:
https://listat.seinajoki.fi/ktwebbin/ktproxy2.dll?doctype=3&docid=208076

Seuraavaksi rakennetaan katettu käytävä torilta kaupungintalolle 10 miljoonalla ettei tarvi itseään kastella kun käy torilla kahvilla. Ja valitettavasti tämä muuten ei ole vitsi vaan sellainen todellakin on suunnitteilla. Kauppakatu ja osa Koulukatua joudutaan katsemaan autoliikenteeltä.

New Yorkin malliin.

23

407

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 9871234

      Hyvä. Niin pitääkin. Oikea asenne

    • Joseitiedäniinälähuuda

      Kyllä rakentaminen vaan maksaa. Vuokralla jne se raha takaisin tulee. Tämäkin on matematiikkaa ja bisnestä

    • jäätelöö-aina

      kiva että jokin huomaa tälläisenkin aukon kahvilassaan minäkin muutan s:joelle ja perustan sinne jäätelö kieskin silloin kun talvi on kylmillään siis se on todella hienoa 100bojoa kyseiselle ajatukselle!

    • huh-huh

      ja salo yrittäjäksi :)

    • teheräänvelekaa

      Seinäjoen talous on kuin taikaseinä. Pohjaton rahakirstu kaikenmaailman turhille visioille.

      Muut kunnat miettii jo talouden tasapainotusta mutta mitä tekee seinäjoki?

    • Yrittäjätensin

      Onkotuo tilavuoraus (kannattavasti?) kaupungille kuuluvaa toimintaa ? Torilla ja sen reunoillahan on yksityisyrittäjiä jonka kanssa liiketila alkaa kilpailla. Vanhalle torille ei saatu edes siistejä koppeja, nytkö laitetaan miljoona johonkin paviljoonkiin?

    • KroisosMidas

      Jos liiketaloudella olisi kahvilan pidon kanssa jotain tekemistä yrittäjä toisi sinne kymppitonnin trailerin ja alkaisi myydä kahvia mutta kun tehdään toisten rahoilla kahvikojukin maksaa MILJOONAN!

      Ja älkää tosiaankaan unohtako sitä 10 MILJOONAN katosta joka johtaa kahvikojulta kaupungintalolle.

    • KeskusparkkiVEDÄTYS

      Ja montako kymmentä miljoonaa maksoi se autio maanalainen parkkiluola jonka 250 paikasta parhaimmillaan päivisin jopa 4 käytössä ja muulloin ei sitäkään.

      Käyttölaskuri muuten valehtelee kunnolla kun siitä on julkaistu ihan hirvietä käyttölukemia mutta tosiasiassa sitä mittaria juoksuttaa se keltainen kauhakuormaaja joka aamusta iltaan ajaa edestakaisin parkkiluolaan ja pois sieltä.

      Siis tekeekö se oikeasti jotain hommia vai onko se palkattu raksuttamaan laskinta joka kertoo miten monta käyttökertaa Keskusparkilla on ollut?

      • PipoPäähän

        Niin, vielä on tyhjää hallissa, kun maanpäälliset osat on kesken. Ei kenelläkään ole asiaa keskeneräiseen toriaukiolle. Arvostelkaa vaikka ensi kesän jälkeen, kun kaikki faciliteetit on valmiita, ja rakennusaidat poistuneet. Voi olla että aika monellakin on sinne asiaa, kunhan valmistuu.

        Typerää arvostella keskeneräistä kokonaisuutta!


    • SanttuuP

      Paljonkohan kahvilayrittäjä joutuu maksamaan vuokraa kaupungille?

    • jalattaivaissa

      Jos yrittäjä maksaisi liiketaloudellisin perustein niin kuppi mustaa sumppia pitäisi maksaa ainakin 20 euroa jotta lukaali saadaan kustannettua.

      • Sumosimo

        No mutta sehän on hyvä asia, ei tartte kattella vasureita ja demareita samas ravintolas. Nuolla hinnoilla ei kaffia juo kun porvarit ja AY pomot


    • rahhooriittää

      Suomi on täynnä kiveä mutta Avaruuden pääkaupungin torin kivet on rahdattu toiselta puolelta maapalloa aina Vietnamista saakka:
      https://www.ilkka.fi/tilaajalle/maakunta/tilaajalle-7.3187110?aId=1.2772929

      Oli varmaan paljon kivempaa matkailla ympäri maapalloa etsimässä sopivaa kiveä ja Vietnamista löytyi kun olisi niin tylsää matkailla Suomessa.

      Ja luonto kiittää kun päästöjä syntyy ja kiveä kuskataaan toiselle puolell maapalloa.
      Ihan yhtä järkevää kuin rahdattaisiin hiekkaa Suomesta Saharaan.

    • ratsumies88

      tarkoitus taitaa olla lähinnä siinä että kaupungin isät saa kahvittaa vieraitaan siinä...ajatus huono,paikka huono,hinta huono...niiden pitäs palkata ajattelija

    • ääniä

      Tämä on näitä demareitten hullutuksia. Vaalit lähestyy niin demarit sotkee rahaa kaikkeen joutavanpäiväiseen. Kuvittelevat voittavansa vaalit.
      Kreikka ja Italia odottavat että Suomeen saataisi demarihallitus. Mutta turhaan odottavat. Edelliset miljardit muistetaan.

    • Asko751t

      Minkä takia ihminen tulee ko. torille?

    • avaruudensuuruudenhullu
      • Kuulapää

        Miljoonakuppulan tunnen. Taitaa tulla Keskisen Vesa sivuliike, muilla ei varaa vuokraan.
        Mutta mikä tuo katoshömpötys on, missä siitä on lisätietoa ?


    • captainkalle

      just tais olla eileen ilkas että on kustannus syistä laitettu jäihin rojekti...alkaa katos pikkuhiljaa mennä taikaseinä kiinni kun toi avaruuslaivan kapteeni ilmoitti häipyvänsä.velat jää....kukaan tuskin haluu tarttua heti ruoriin

    • avaruuskattona

      Torille on tulossa jo ainakin 2 sellaista kymppitonnin kahvivaunua.

      Miljoonapalatsi taisi onneksi peruuntua. Siitä olisi pitänyt saada yli kymppitonni kk-vuokraa että siitä olisi kaupunkin tienannut rahansa takaisin eikä siitä tonnia-paria enempää kukaan olisi maksanut.

    • Hhvc

      Tehkää nyt jotain sille pollarin talolle!!

      • Asiaa_katsellut

        Seinäjoen päättäjät, kun lähtee Pollarin talolle jotain tekemään, niin siinä tapahtuu näin:

        1) Talo ja tontti lunastetaan. Hinta on 500 000€ --> Eli rajusti ylihintainen markkinahintaan nähden
        2) Mietitään ja selvitetään, että mitä sille pitäisi tehdä. Tähän kuluu 100 000€ kokouspalkkioina ja muina kuluina. Asiaa pitää lähteä selvittämään Roomaan saakka, jotta päättäjät voivat nähdä Colosseumin. Suurin osa porukasta ei sitä kyllä näe, kun matkan "iltapala" menee niin pitkäksi, että hotellihuoneesta ei selviä ajoissa Colosseumille.
        3) Viikon päästä tuosta Rooman reissusta tehdään kolmen äänestyksen jälkeen päätös, että Pollarin talon käytölle tarvitaan konsultti.
        4) Konsultti valitaan ja se tietenkin yllättäen löytyy lähipiiristä. Konsultti selvittää asiaa kolme kuukautta ja konsulttipalkkio on 200 000€
        5) Konsultin lopputulos on, että sille tontille kannattaa rakentaa kerrostalo, jonka alakerrokseen tulee liiketilaa. Tämän konsultti oli todennut käymällä Helsingissä ja katsomalla siellä keskustan kerrostaloja.
        6) Kaupunki käyttää tontin kuluihin taas 200 000€, jolla saadaan purettua nykyinen talo sieltä. Aikaa tähän kuluu vähintään kaksi vuotta. Koko sen ajan tontin lähiympäristö näyttää siltä kuin siellä olisi uusi kaivos olevan rakenteilla. Töitä tontilla tehdään tiistaisin, torstaisin ja yhden kerran vahingossa maanantaina, kun luultiin silloin olevan tiistai. Työtunnit ei viikossa ylitä koskaan kymmentä tuntia. Niistä puolet menee siihen, kun kaivurin kuljettaja peruuttaa tontilla.
        7) Kaupunki ilmoittaa kilpailuttavansa tontin ja myy parhaan tarjouksen tehneelle. Julkista tietoa tästä ei tule, mutta yllättäen tontti menee lähipiirille. Tappiolla tietenkin.
        8) Yksityinen rakentaja rakentaa tontille muutamassa kuukaudessa kerrostalon. Myy sen vähintään tuplahinnalla eteenpäin ja harjakaisissa päättäjät taputtelevat toisiaan selkään, että kyllähän tässä on taas kerran tehty melkoisen hienoja päätöksiä ja kehitetty Seinäjoen keskustaa. Arvostelun päättäjät torjuvat heti ja ilmoittavat, että kasvavaan kaupunkiin pitää investoida ja ihan parhaat päätökset on tehty mitä missään koskaan milloinkaan!

        Mahdolliset yhtäläisyydet todellisuuteen ovat puhdasta sattumaa. Oikeastihan tuollaista parodiaa ei voi tapahtua. Eihän?


    • AvaruudenPääkaupunki

      Seuraava hanke on varmaan se jo useita vuosia suunniteltu hanke että kaupunki rakennuttaa 10 miljoonalla (verovaroja) keskustaan sen toisenkin keilahallin ja vuokraa sen jollekin yrittäjälle.
      Kaupungissa on jo yksi keilahalli eikä sekään meinaa pysyä pystyssä.

      Toisten rahoilla on niin kiva tuhlailla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6579
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4243
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2647
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2040
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1558
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1407
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1111
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1066
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe