Porvarien yksityistämisvimma täystuho!

Samat.virheet.edessä

Kirjeenvaihtajan kommentti: Oikeustaju on koetuksella yksityistämisien takia Britanniassa – Vankila on rappiolla, junat eivät kulje ja vesi maksaa maltaita
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005797631.html
"Yksityistäminen on jatkunut Britanniassa jo vuosikymmenet, mutta kansan tukea tuloksille ei ole, kirjoittaa Lontoon-kirjeenvaihtaja Annamari Sipilä.

YKSITYISTÄMINEN lisää tehokkuutta ja vähentää kustannuksia – paitsi silloin kun yksityistäminen heikentää palveluja ja kaataa veronmaksajien niskaan isot lisälaskut.

Britanniassa jälkimmäisestä on otettu viime aikoina oppituntia kerta toisensa perään. Ehkä muuallakin pitäisi. Yksityistäminen voi tulla myös kalliiksi."

-

Suomessa porvarit varsinkin kokoomus ja kepu ajavat tätä yksityistämisvimmaa, josta SOTEPalvelujen yksityistämishanke yksi pelottava esimerkki. Kansallisomaisuutta koitetaan yksityistää ja pian menevät vesilaitokset, pohjavedet ym. Oikeistolainen uusliberalistien EU-eliitti suosittaa kansallisomaisuuden mm. vesilaitosten yksityistämistä. Osa EU-maista on kokeillut ja kalliiksi tulleen virheen jälkeen on palattu paljon turhaan maksaneina julkisiin palveluihin. Näiden toimien takana jaisee aina PETOS.

27

263

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KaikkiBisnekselle

      Valinnanvapaus on saatava hinnalla milla hyvänsä.

      Ongelmana on että näissä yksityistämisissä monet kokoomus politikot pääsevät näiden firmojen johtopaikoille myynnin jälkeen.Hmmmm.ajattelevatko politikot omaa etuaan vai yhteiskunnan siinäpä vasta miettimisen paikka.Eli suomeksi tulemme myymään kaiken mikä irti lähtee.

      Toivottavasti tämän artikkelin lukee myös hallituksemme yksityistämisaktivistit. Sähköverkoista tuli jo meillekin mallia ja jopa tieverkon myyntiä on puuhattu. Kuinkahan meidän rautatiebisneksen yksityistämisen käy? Onkohan tässä vinkkiä myös miten soten yksityistämisen käy.

      Yksityistämiseltä puuttuu kansan tuki englannissa.
      Ei sillä ole merkitystä.
      Niin puuttuu myös Suomessa ja Sipilän hallitus tekee sen silti.

      Myy Suomen kansan kansainvälisille pörssikeinottelijoille.

      • Saa_mitä_tilaa

        Suomi seuraa sokeasti perässä. Lomien jälkeen Kokoomuksen ja Keskustan yksityistämiskiima on taas huipussaan.


      • urpoa.politiikkaa

        Kyse on ideologiasta ei yhteiskunnan tai veronmaksajan edusta. Samoin toimivat Orpon veronalennukset. Valtio ottaa lisää velkaa ja veroja alennetaan. Hölmöläisten hommaa. Kuin kantaisi valoa säkillä pimeään torppaan.


    • JoNimiKertooSen

      Se on kuulkaa PETOS-SOTEPalvelujen yksityistämishanke.

      • Kölninvesi

        Samaa mieltä.

        Valinnanvapaus ei tavalliselle duunarille kuulu, pysyköön suutari lestissään ja punakaartilainen kuosissaan.
        Olisi petos, että hyväosainen itse maksava porvari joutuisi istumaan odotusaulassa hielle haisevan työläisen vieressä, joka ei edes itse maksaisi käyntiään.

        Kuka ihmeen demari se aikoinaan keksikään koko soten, kun yli kymmenen vuotta sitä on nyt puuhattu ja tullaan puuhaamaan?
        Oikein demarien lempilapsi koko sote.


      • Fantsua-Hypeä

        Faktoja, siis seurauksia Britannian yksityistämisbuumeista olemme saaneet lukea Suomessakin. Itse olen lukenut niitä myös englanninkielisistä (britti) julkaisuista.

        Entisen Lontoon-kirjeenvaihtaja Eeva Lennonin yhteiskuntapolitiikan lopputyö koskien Britannian sosiaaliturvauudistusta on luettavissa netissä (Julkari, Sosiaaliturvan uudistuksia Britanniassa, Eeva Lennon)
        Etenkin Kokoomus on ottanut tulevaan sosiaaliturvan uudistukseen mallia Britanniasta, siitäkin huolimatta, että sen seuraukset Britanniassa ovat olleet kaikin puolin huonot.

        EI voi kuin ihmetellä, miksi politiikkomme väen väkisin haluavat tehdä samat virheet, kuin muualla. Soteuudistukseen otettiin mallia Ruotsista, jossa terveydenhoidon kustannukset ovat kasvaneet valinnanvapauden myötä erittäinkin merkittävästi ja maan hallitus on joutunut pohtimaan, tulisiko terveyspalveluyrityten voittoja rajoittaa lailla. Myöskään palvelujen saatavuuden tasavertaisuus ei ole Ruotsissa toteutunut , itse asiassa päinvastoin.

        Aiemmin Suomen oikeiston uusliberalistit hehkuttivat ja ottivat mallia Uuden Seelannin oikeistopolitiikasta, joka osoittautui kuplaksi.


      • PalindromiPetos

        TULEalvPETOS-SOTEPalvELUT nimi kertoo jo kaiken.


    • LammaslaumaMääkiiVaan

      Miksi kansa voi olla näin tyhmää vaikka kaikki tietävät tämän. Silti jollakin ilveellä Suomeenkin keploteltiin pääministeriksi multimiljonääriyrittäjä Sipilä ja liikenneministeriksi Sveitsissä asuva, kultalusikka suussa syntynyt äärikapitalistinen Berner. Ja myytiin sähkön siirtoverkot. Seuraavaksi tiet, terveydenhuolto, junat jne. Kyllä kepulaisia hävettäisi jos tajuaisivat mitä tuli tehtyä.

      Näistä yksityistämisistä hyötyy ehkä 1% kansasta. Muut joutuvat maksumiehiksi ja jatkuvasti huonontuvan infrastruktuurin uhreiksi. Sekä makselemaan kymmenien prosenttien korotuksia vaikkapa sähkön siirtohinnoista.

      Vaikka valtamedia on tämän marginaalin propagandapuudeleita, koska samat tahot omistavat tärkeimmät valtamediat, ihmetyttää miten kansan enemmistö saadaan aivopestyä ja manipuloitua tämän tuhoisan touhun taakse. Tai onko työ ja aktivointitoimet niin rankkoja ettei kansan enemmistö muuhun kykene kuin juomaan illalla muutaman bissen ja katsomaan urheilua ja naiset Salattuja elämiä, Emmerdalea ja Uutta päivää? Jallittajat voivat vapaasti puuhata Isänmaan tuhoksi.

    • Verotmaksetaansuomeen

      Onhan täälläkin saatu esimakua esim Caruna. Niin kauan kun kokoomus on hallituksessa, tämä kehitys jatkuu. Ensi vaaleissa ei kannata nukkua.

      • Vuoksen.kuohut

        Kaikki äänestämään demarien sotea vastaan.

        Lopetetaan koko Sote ja sanotaan, että jatketaan kuin ennenkin ja annetaan yksityislääkärien ja julkisenpuolen toimia yhteistyössä toisiaan täydentäen ja lopetetaan se terveydenhuollon sosialisointi kuten kaikki muukin sosialistien touhuilu!
        Pää
        Vaalien jälkeen ei sanaakaan Sotesta enää!!
        Laitetaan joukolla stoppi punakaartilaisten puuhastelulle!!!


      • EipäsTuhota
        Vuoksen.kuohut kirjoitti:

        Kaikki äänestämään demarien sotea vastaan.

        Lopetetaan koko Sote ja sanotaan, että jatketaan kuin ennenkin ja annetaan yksityislääkärien ja julkisenpuolen toimia yhteistyössä toisiaan täydentäen ja lopetetaan se terveydenhuollon sosialisointi kuten kaikki muukin sosialistien touhuilu!
        Pää
        Vaalien jälkeen ei sanaakaan Sotesta enää!!
        Laitetaan joukolla stoppi punakaartilaisten puuhastelulle!!!

        Suomen terveydenhuoltojärjestelmä on todettu maailman parhaaksi ja kilpailukykyisemmäksi hinta-laatusuhteeltaan arvovaltaisen tiedelehden Lancetin tutkimuksessa toukokuussa 2018, miksi maailman paras pitäisi tuhota porvarihallituksen kepun ja kokoomuksen bisnes-SOTE:lla?

        Tutkimus: Suomen terveydenhuolto maailman parasta
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15329982/tutkimus-suomen-terveydenhuolto-maailman-parasta

        Suomen terveydenhuolto paljastui maailman parhaaksi ja kilpailukykyisemmäksi
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15326586/kokoomuksen-sotehuijaus-paljastettiin-koko-kansall

        Stop Sote - Suomen terveydenhuolto on maailman kustannustehokkainta!
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15325153/suomen-terveydenhuolto-on-maailman-kustannustehok

        Nyt Kokoomus ja Kepu pois maailman parhaimman kimpusta!


    • tekosyy-kaikkeen

      Julkisten palveluiden "tehottomuus" taisi alkaa kun 1990-luvun markkinatalouteen ja yksilön kaikkivoipaisuuteen uskovan uusliberalismin myötä jätettiin jäähyväiset hyvinvointivaltiolle.

    • HistoriaaLukenut

      Yksityistäminen ei missään oloissa tule halvemmaksi kuin julkinen palvelut. Yksityisellä rahalla on aina tuotto vaatimukset, jotka ovat 25 - 20 prosentin luokkaa. Mikäli ei ole kilpailua, niin puhutaan reilusti suuremmista tuottovaateista. Investointeja ei tehdä, kun se vähentää jaettavaa osinkopottia. Tämä on hyvin nähtävissä Italian tieverkosto. Suomessa Sote ajetaan samaan tilaan ja Berner haluaisi Suomen tieverkon yksityisille. Kyllä näistä muiden maiden virheitä pitäisi jotakin oppia, ennen kun ajetaan kaaokseen hyvinvointivaltio.

    • mummi.vm1957

      On vaikea, ellei mahdoton ymmärtää, miksi tavalliset ihmiset kannattavat peruspalvelujen ykistyistämistä. Piensijoittajillekaan siitä ei ole mitään iloa, koska he maksavat palvelusta jatkossa enemmän kuin saavat osinkoina tuottoa. Hekin siis lisäävät vain suursijoittajien tuottoja.

      Meillä Suomessa on jo kokemusta yksityistämisestä; Carunan siirtohintojen korotukset ovat muistissa.
      Kemira GrowHow:n myynnistä johtuen ruokamme on kallistunut. Valtio oli sitä ennen sopinut EU:n kanssa, että Suomessa saa käyttää vain tiettyjä lannoitteita - niitä, joita KemiraGrowHow valmisti. Nyt niitä valmistaa norjalainen Yara - ja ensitöikseen nosti lannoitteiden hintoja reippaasti, kutn myöhemminkin..

      Valtion omistamat yritykset voivat olla myös menestyviä, sellaisesta meillä on esimerkkinä Neste (jonka osakkeita valtio joku aika sitten myi nopeutetulla myynnillä). On pelkästään typerää väittää valtionyhtiöiden olevan kytköksissä sosialistiseen talouteen, kun kyse on enimmäkseen perustarpeiden tuottamisesta ilman voittoa tai pienellä voitolla - siten, että tavallinen kansa kykenee maksamaan palvelun/tuotteen hinnan.

      Ulkomaisille sijoittajille myydyt yritykset myös harvemmin maksavat veroa Suomeen, ainakaan täysimääräisesti, siitä pitävät "konsernilainat" huolen.

      Yritystuista niin Työ- ja Elinkeinoministeriö kuin Valtiovarainministeriö on tullut tulokseen, että vain 10 % niistä on hyödyllisiä. Loput 90 % eivät edistä yritysten uudistumista eivätkä lisää työpaikkoja. Valtiovarainministeriön vero-osaston ylijohtajakin totesi, että suuri osa yritystuista valuu osinkoina omistajien taskuun.

      Ei ole kestävää toimintaa,että tavallinen kansa lihottaa usealla tavalla suursijoittajien lompakkoa. Suursijoittajat ovat usein ulkomaisia, joten annamme rahan valua Suomesta pois.

      • Sinappihaude

        Jokainen voi aloittaa itse ulkolaisten suuryhtiöiden vastustamisen:

        Älä käytä mitään lääkettä, sillä kaikki nykyiset ovat suurpääoman omistuksessa olevien kansainvälisten lääkejättien kehittämiä. Suomalaisia ei ole yksikään.

        Siispä:
        Olitpa miten sairas tai kivuloinen, älä tue kansainvälisiä lääkeyhtiöitä käyttämällä niiden tuotteita!
        Vaikka kuinka syöpä söisi, älä syö syöpälääkkeitä. Lääkkeet ovat ulkolaisia, syöpä kotimainen ja syöpänenkin ruumis jää rikastuttamaan kotimaan perää.


      • hyvinvoinninpuolesta

        Valtion tulee omistaa tai ainakin tiukasti hallita kaikki yhteiskunnalle vähänkään tärkeitä luonnollisia monopoleja tai niiden kaltaisia toimintoja. Nykyinen hallitus pyrkii nimenomaan yksityistämään juuri nämä osat yhteiskunnan toiminnoista. Kapitalismin periaatteiden mukaisesti niistä sitten imetään kaikki irti ja jäänteet hylätään. Kunnon kapitalistia ei kiinnosta sellaiset pikkuseikat kuin yhteiskunnan toiminnallisuus tai heikompien toimeentulo. Jos kiinnostaa, niin ei ole kunnon kapitalisti. Tämä on syytä tajuta erityisesti niiden, jotka vain luulevat olevansa kapitalismin ytimessä, ja tarvitsevat yhteiskuntaan tullakseen toimeen. Ikävä kyllä näyttää siltä, että moni elää harhassa ja luulee tulevansa toimeen ilman yhteiskunnan tukea. Miettikää! Lähes ilmainen ja toimiva koulutus, sairaanhoito, sosiaalituet, työttömyysturva ja kohtuullisen halpa lastenhoito ja edulliset rautatiet sekä turvallinen, melkein lintukotoinen yhteiskunta, noin muutamana esimerkkinä. Kaikki vaan menemään lyhyen aikavälin itsekkäiden voittojen nimessä ja sen jälkeen vedenpaisumus.


      • lopeta-valehtelu

        Miksi sä valehtelet?
        Kerro sähköyhtiö joka EI OLE nostanut hintoja?
        Eikö muka Fortum koskaan nostanut hintoja silloin kun valtio sitä omisti?

        "Kemira GrowHow:n myynnistä johtuen ruokamme on kallistunut"
        --ihanko totta, no kerro sitten mikä on lannoitteen hinnan osuus ruuasta?
        Kuinka paljon lannoite on SUN mielestä kalliimpaa, ja mikä sen merkitys on?

        Neste, eikö muka Neste ole nostanut hintoja???
        Kyllä Nesteen polttoaine on melkein kalleinta, ja sama on lämmitysöljyssä,
        syksy lähenee ja Neste nostaa omakotitalojen lämmistysöljyn hintaa


    • Pahvipolitiikkaa

      Kansalaiset vastustavat yksityistämistä, mutta äänestävät silti kokoomusta, keskustaa ja persuja. Kansa uskoo, kun mainosmies sanoo oikeistopuolueen olevan työväenpuolue, ja seurauksena on hourailua jakovaarasta ja työvoimapulasta palvelujen leikkaamisen perusteeksi.

    • Valcosorsa

      Suomi valtaamaan kansainväliset lääkeyhtiöt.

      Suomi pääsisi maailman tietoisuuteen, kun Suomen punakaarti hyökkäisi Sveitsiin, Saksaa, Ranskaan, Italiaan ja Britteihin valtaanaan ja ottamaan haltuunsa ne eurooppalaiset lääkeyhtiöt, jotka kehittävät niitä yhteiskunnallemme tärkeitä keskeisiä lääkkeitä.

      Kun laivasto saa uudet korvetit, niin kokat kohti Amerikkaa, siellä ne suurimmat lääkkeiden kehittäjät luuraavat.

    • xvbxbvxb

      Rahat kelpaa tossa yhtälössä kaikki muu romahtaa.

    • kannattaa.lukea

      Paljon tärkeää ja oikeaa asiaa tässä ketjussa.

    • tuho.alkoi

      Kun seteliselkärankaiset pääsi valtion puikkohin.

    • lopeta-itkeminen

      Kertokaapa HYVIN meneviä valtion yrityksiä?
      Miten muka ihmeessä valtion omistama yritys olisi niin upeaa?

      VR? Aina myöhässä, sekä ikuiset ongelmat
      Finnair. Teki 5 vuodessa tappiota yli 100 miljoonaa
      Alko, monopoli eikä siltikään meinaa pyöriä ilman ongelmia

      Valtion ei pidä sotkeentua vapaisiin markkinoihin.
      Caruna itku on myös syytä jo jättää, kertokaa sähkönyhtiö joka EI olisi nostanut hintoja!

    • pitäätarkentaa

      "Valtion ei pidä sotkeentua vapaisiin markkinoihin."

      Mitä tarkoitat "vapailla markkinoilla"?

      Nähdäkseni "valtio" olemme me, suomalaiset yhdessä kansanvaltana.

      Näinollen en käsitä mitä ne "vapaat markkinat" ovat? Ulkovaltoja? Desantteja? Jotain EI suomalaista? niiden täystyy siis olla.

    • RosvolahtaritONtuho

      Norja olisi köyhä ja velkainen rupuvaltio, jos Suomen Kokoomuksen kaltaiset rosvolahtarit olisivat olleet vallassa silloin kun öljyä alkoi löytyä. Norjan kansan onni oli kansan oma älykkyys, mikä piti Työväenpuolueen suvereenissa vallassa. Rosvoporvareiden kannatus oli niin alhaalla, ettei öljyvaroja ryöstetty kansalta maailman keinotelijoille, kuten Suomen kulta-, fosfori-, skandium jne. yhteensä satojen miljardien arvoisille kansallisaarteille on tapahtunut.

      • älä-ole-lapsellinen

        Norjan öljyteollisuus on kapitalismin suurimpia io voittoja ja riemukulkuja!
        Turha siinä on vassarin ottaa mitään sosiaaliroskaa muka kokoomus sitä-ja-tätä!

        Öljy on kaupallistumisen ja riistämisen SUURIMPIA ersimerkkejä,
        juuri nitä itseään mitän "paha kokoomus" edustaa

        Älä yritä sitä kääntää vasemmiston ansioksi


    • valcosorsa

      Hyvä esimerkki toimivasta valtion omistamasta tuotantolaitoksesta oli Valtion Kuvaputkitehdas.

      Mistä näitä kuvaputkia saa nykyisin ostaa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    9. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe