Ähtäri ajautuu syvään kriisiin

Konkurssiin

Matkailubusiness ei toimi ammattilaistenkaan vetämänä niin täällä sitä on yritetty kunnan toimesta pian parikymmentä vuotta. Tuona aikana ollaan oltu kriisikuntalistalla kolme kertaa, sairaala on lopetettu, ammattikorkeakoulu on siirtynyt Seinäjoelle, kunnan palvelut surkeat ja väkimäärän väheneminen vain kiihtyy. Nyt on laitettu sitten kaikki munat yhteen koriin. Ennakkotietojen mukaan nyt ei hyvältä näytä. Kuka ihan oikeasti uskoi, että pari itseään paskaan sotkevaa eläintä kääntää Ähtärin suureen nousuun? Ainakin ne, jotka nämä huulluudet hyväksyivät!

34

2129

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Keplotteluahanseon

      Matkailubisnes, jos tarkoitetaan Zoota, ei ole kunnan toimintaa. Zoo on ihan itsenäinen.
      Zoota johtaa tj. ja Zoon hallitus, kaupunkia kj., kaupunginvaltuusto ja -hallitus.

      Kaupungin vastineista:
      "Ähtärin Eläinpuisto Oy on kaupungin noin 99 prosenttisesti omistama tytäryhtiö, johon on valittu oma hallitus."

      "Ähtärin kaupunki on tehnyt päätöksen (pandatalo)takauksen antamisesta ja yhtiön hallitus on tehnyt päätöksen Panda-talon rakentamisesta. Kyse on siis kahdesta erillisestä päätöksestä joita ei tule yhdistää huomioiden, että osakeyhtiö on yksityisoikeudellinen yhteisö. Kaupungin päätös koskee vain rahoitukselle myönnettävää takausta."

      • turpajuhlat-tulossa

        Niin tai näin lakia rikotaan räikeästi jos tosiaan panda hanke olis yksityinen laki muutoksen myötä kaupunki ei voi toimia enää takaajana ..


    • Taloudellisestitappioita

      Olemmahan yhtä laskutaitoisia kuin Helsinki ja Korkeasaaren johto. Riskialtis hanke.

    • Feasibility_Student

      En tiedä kriisiytymisestä, mutta muuten tuo on ikävä kyllä myönnettävä. Pandahanketta aiemmin hehkuttanut Ilkkakin kirjoitti sunnuntaina, että maan kansainvälisistä matkailijoista Etelä-Pohjanmaan osuus on ½%, määrä on laskussa, eivätkä pandatkaan ole auttaneet asiaa.

      Ja miksi auttaisivat? Pandat syövät ja sontivat ihan yhtä kivasti Berliinissä ja Edinburghissa. Kotimaisista matkailijoista käyvät ne jotka käyvät mutta tuskin alvariinsa.

    • eskaloituukotilanne

      Voiko Ähtärin episodi vaikuttaa valtiotasolla Suomen ja Kiinan kahdenkeskisiin hyviin suhteisiin. Tuleeko siihen nyt lommo eli särö. Onko vaarana tilanteen eskaloituminen. Nootti kenties? Ovatko eduskunta, hallitus ja valtion päämies hyvin informoituja. Tässä olisi nyt kriisipalaverin paikka jos missä. Mikä on tilannekuva?

      • Suhteetkuntoon

        Uutisissa oli jotta Sauli Niinistö ja Soini lähtevät Lumin ja Pyryn kanssa Kiinaan valtiovierailulle suhteiden parantamiseksi. Lumi ja Pyry voivat kommentoida siellä oloaan ja eloaan Suomessa.


    • jaa_ah

      Pandan eritteistä kiinnostunut on jälleen luonut iloksemme uuden ketjun.

    • hattukiertämään

      Onkohan perää että ranuan eläintarhan väki olis käynyt jo neuvottelua pandojen adoptoinnista kun ähtärin zoolla ei ole varaa ostaa enää bambua niille eivätkä kuulemma suostu pajua syömään voi raukkoja.

      • nyysääjä

        Kiinalaiset ovat käyneet sankoin joukoin Ruotsissakin sontimassa julkisellapaikalla Tukholman esikaupunkialueella, näyttämässä vähän mallia miten suuressa maalimassa nykyään toimitaan. Todennäköisesti käyvät Ähtärissä tullessaan lisäoppia saamassa pandoilta . Lapin matailukohteissa on kiinalaisten osuus kasvanut kovasti tänävuonna,mutta japanilaisten osuus vähentynyt.


      • entententen

        Yritä nyt sinäkin ponnistella tuottaaksesi jonkun edes hieman asiaa sisältävän ajatuksen. Toki se voi olla vaikeaa mutta sittenkin


    • veronmaksaja

      Minä veronmaksajana olen kauhuisani kun tämän tuottamattoman homman kulut tulee joskus koko kansan maksettavaksi. 15vuoden vuokrasopimus on pitkä aika. Kun suomalaiset on käynyt kerran katsomassa niin tulot loppuu siihen ja vuokraa on maksettava.

      • ÄläPelkää

        Ahterin veronmaksajat nämä viulut maksaa.
        Ei siihen valtiovalta mukaan lähde.


      • verojaaa

        Kaikki alle 50 000 euroa vuodessa tienaavat maksavat niin vähän veroja, että ovat pelkkiä kulueriä!


      • Kukakäyttäähyväksi

        Aika suuri osa kunnallisveroista tulee kuintenkin pienituloisilta, koska heitä on paljon.

        Verot ovat sijoitus yhteiseen kassaan, eivät pelkkä kulu. Ratkaisevaa ei ole kuinka suuret verot ovat, vaan miten rahat käytetään. Monesti isotuloiset ovat hyötyneet veroista eniten esim. pitkän koulutuksen ansiosta tai yrittäjänä hyödyntävät yhteiskunnan palveluita laajasti.


      • Laajasti
        Kukakäyttäähyväksi kirjoitti:

        Aika suuri osa kunnallisveroista tulee kuintenkin pienituloisilta, koska heitä on paljon.

        Verot ovat sijoitus yhteiseen kassaan, eivät pelkkä kulu. Ratkaisevaa ei ole kuinka suuret verot ovat, vaan miten rahat käytetään. Monesti isotuloiset ovat hyötyneet veroista eniten esim. pitkän koulutuksen ansiosta tai yrittäjänä hyödyntävät yhteiskunnan palveluita laajasti.

        Voitko hieman avata miten yrittäjät hyödyntävät yhteiskunnan palveluita laajasti?


      • Tottakai

        Esim, yhteiskunta vastaa aika pitkälle työvoiman koulutuksesta, turvallisesta toimintaympäristöstä, lainvalvonnasta. Kaavoitus, tiestö, tontit, avustukset, takaukset. Yleensä yrittäjä on myös saanut jokseenkin ilmaisen koulutuksen, joskus aika pitkänkin. Yritystoiminnan luonteeseenhan nimenomaan kuuluu erilaisten voimavarojen yhdistäminen tai hyväksikäyttö omaksi ja usein siinä ohessa yhteiseksikin hyväksi.


      • Laajasti

        Noista luettelemistasi yhteiskunnan tuottamista palveluista pääsee nauttimaan muutkin kuin vaan yrittäjät.


    • jabuli

      miksi pitää vaan valittaa ..ilman eläinpuistoa ,keskistä ja poverparkkia ei olis ehkä koko ähtäriä...meidän tulee olla ylpeitä siitä mitä meillä on täällä ja ympärillämme....olemme nyt saaneet ähtäriin jotaiin erityistä avatkaa nyt hyvät ihmiset silmänne ja korvanne asioden hyville puolille...kuunnelkaa näitä lomailioita eikä näitä omankylän muutamaa elämäänsä pettynyttä pahansuopaa lietsojaa...ja minä tiedän mistä kirjoitan...

      • Kuuntelisitturistia

        Kuunnellaan 3 kertaa viikossa.Ihan kuin paska ämpärinä olis.
        Kukaan ei lupaa tulla enää...kallista..hotelli huono,huono ruoka,Pandat vaan syö,jne,jne,


    • HKISJOKIVAASAUMEÅ

      Pandat kannattais siirtää seinäjoen vanhaan cittariin kun se muuttaa ideaparkkiin.
      Kiinalaisethan kulkevat lomareissuilla Suomen kautta ruotsiin,Korkeasaaressa voisivat menestyäkkin koska Kiinalaiset viettävät päivän helsingissä ennen kuin lähtevät laivalla ruotsiin,Pitäis kääntää heidän matkustelureitti Etelä-pohjanmaan kautta.Vaasasta laivalla yli.
      Keskisen pandasuklaalevy matkamuistoksi kaikille.

      • Ottakaaminutjopoistäältä

        Mistä ihmeestä on syntynyt tämä käsitys, että kiinalaiset turistit käyvät kuumina pandoihin ja haluavat nähdä niitä joka välissä matkoillaan?


      • mielipiteenmuokkausta
        Ottakaaminutjopoistäältä kirjoitti:

        Mistä ihmeestä on syntynyt tämä käsitys, että kiinalaiset turistit käyvät kuumina pandoihin ja haluavat nähdä niitä joka välissä matkoillaan?

        Olisiko se sama syy kun on esitetty että "kaikki ovat pandoista innoissaan ja innostus on valtavaa" ?
        Onko tämäkään sen todellisempaa kuin näkemys kiinalaisten erityisestä kiinnostuksesta.
        Enemmän vaikutelmaksi jää molemmat ovat harhaanjohtavia näkemyksiä vailla sen kestävämpiä perusteluja.


      • Panturist
        Ottakaaminutjopoistäältä kirjoitti:

        Mistä ihmeestä on syntynyt tämä käsitys, että kiinalaiset turistit käyvät kuumina pandoihin ja haluavat nähdä niitä joka välissä matkoillaan?

        Katseet tulisikin kohdistaa Kiinaa lähemmäksi.

        On jo aiemmin esitetty, että Salisburyn katedraali olisi houkutellut turistiksi mm. venäläisen everstin. Ainakin aamun BBC ja Frankfurter Allgemeine väittivät hänen matkakumppaniaan sotilaslääkäriksi, uskoo sitten ken uskoo.

        Maksukykyistä väkeä siis. Ähtärin kirkossa ei ole mitään vikaa, ja toisena vetonaulana meillä on pandat. Seurakunnan kanssa harkittakoon pontevaa yhteismarkkinointia teemalla ”Bible & Bamboo Eaters.”

        Osasta pandojen elintoimintoja voisi mainonnassa vaieta, varsinaisia asianharrastajia taitaa olla paikkakunnalla jo tarpeeksi.


    • Buuklubben

      Karseet päästöt noilla, eikä nirppakuonot syö kuin bambuu.

      • ympäristöajankohtaista

        Juuri julkistettu ympäristöraportti on kyllä pandakarhujen kannalta kovin huolestuttava, toivottavasti eivät vapaa-aikoinaan seuraa lehtiä ja uutisia.

        Nyt kun pitäisi hiilidioksidipäästöjä alentaa, mutta näiden bambujen kuljetus taitaa olla ensinnäkin hintavaa ja toiseksi vielä perin saastuttavaakin...
        Muutama sata kiloa viikossa jostain keski-Euroopasta.

        Eipä se heidän paluulentokaan takaisin kotimaahan kovin päästötöntä ole, ehkä ympäristön kannalta parempi kuitenkin olisi jos muuttaisivat takaisin Kiinaan.
        Nyt se kaikkien kävijöiden autojen 100g/km päästöt loppuisivat kerralla, joten
        eläinpuistokin voisi kerralla muuttua ympäristöystävälliseksi.
        Vaikka näin ei tapahtuisikaan, onneksi seutu on varsin korkealla meren pinnasta, ei merien pinnan nousu kuitenkaan suuresti haittaa.


    • ekoteko-numeroyksi

      suuri säästö ja ympäristö teko pistää pandat monttuun ihmiset ajaa satoja turhia kilometrejä katsomaan jotain kusista pandaa puhumattakaan bambu rekka rallista ja lentokoneella lentämiset kahden karhun takia.kaikki tämä vain muutaman ahneen paskiaisen aikaan saanosta ja palvotaan pallon suurinta saastuttaja maata kiinaa

      • Ehkäsittenkäänei

        "ihmiset ajaa satoja turhia kilometrejä katsomaan jotain kusista pandaa"

        Ihmiset haluavat joka tapauksessa reissata kesälomalla, jos ei Ähtäriin niin jonnekin muualle. Tulevaisuudessa voi olla toisin, mutta eivät ihmiset kovin helposta huveistaan luovu.

        Se on selvä, ettei pandahanke ole millään lailla ympäristö- eikä ilmastöystävällinen ja se voi kääntyä pandoja vastaan. Ajatelkaapa kuinka isot tilat pidetään lämmitettynä parin karhun ja katsojien takia. Suhtautuminen häkkieläimiin voi myös muuttua tulevaisuudessa.

        Ähtärin elukkapuiston alkuperäinen idea oli hyvä: kotimaisia eläimiä luonnonmukaisessa ympäristössä. Pandat sopivat mahdollisimman huonosti siihen konseptiin.

        Elukkapuisto on pilattu, se pitää ajaa alas.


      • Muutamanhömpäntähden

        Totta.ALKUPERÄINEN idea on nyt mennyt kuin lapsi pesuvedesä pois.


    • Sarpanevaco

      Päästöjen suhteen eläinpuisto on järkyttävän huono idea ja varsinkin pandat.

    • Anonyymi

      Putlerin- myötäilijä Kiina ja kallis pensa… joko pandojen kotimatkalle on lento varattu?

    • Anonyymi

      Kyllä eliittivalittajat tiesi jo ainakin 15-vuotta sitten, että eläinpuisto on konkurssissa ja Ähtäri on konkursissa. Kyllä me olemme kärsineet nämä vuodet. Varsinkin elittivalittajat ovat kärsineet.

    • Anonyymi

      olemme olleet 40 vuotta riisissä tämän matkailu pisneksen takia.

    • Anonyymi

      26 vuosi on viimeinen itsenäisenä kuntana ahterille

      • Anonyymi

        ai! niinkin pitkään.,


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1357
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1304
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe