Miksi vihaat kommunismia?

kysyjäkysyy

Kirjoita vastauksesi ranskalaisin viivoin, lyhyesti. Kiitos.

56

734

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kehittykääää

      Kysyn vastakysymyksen:

      Eikö olekin helppo kysymys? Siksipä jätän vastaamatta asian ytimeen.

      Vanha käsitys: tuolla on sota, ja menemme sinne tekemään parhaamme.
      Uusi käsitys: luomme tilanteita, joissa voittaminen on meille mahdollista, ja voittamisen kulttuurin, johon yksilö haluaa liittyä saadakseen sen voimasta osansa.

      Kehittykää. Mutta ei, hampurilaiset ja tv tärkeämpiä. Ostos tv:kin jä jännään kohtaan viimeksi...

    • pahastikuutamolla

      Siis että häh?

    • 8753735

      - Kommunismi kieltää ihmisiltä sen, minkä he ovat ansainneet.
      - Edellisen kohdan vuoksi kommunismi johtaa infernaaliseen kurjuuteen.
      - Kommunismi ei näytä sopivan yhteen demokratian kanssa.
      - Edellisen kohdan vuoksi kommunismi näyttää johtavan hirmutekoihin.

    • Nalkaa

      -Kommunismissa kontrolloidaan kansalaisia ja kielletään esim hengellisyyden harjoittaminen "vastavallankumouksellisena vihollisuutena"
      - ihmisten "tasapäistäminen", ei saa erottua.
      - vastuunotto työssä epämääräistä
      - ei innovatiivista yrityselämää
      - ruma ympäristö, pakkoasuminen pienessä kerrostalomurjussa
      - kysynnän ja tarjonnan laki kateissa, ei tarjontaa, koska kysyntä on toissijainen asia aatteen nimissä.
      -asiat toimiin jäykästi paranoidisen byrokratian kynsissä.

      • ftgsd3

        Tämä oli sitä mikä hallitsi 1900 luvun alussa. Ongelma ovat kommunismin arvostelijat jotka ovat jämähtäneet menneisyyteen. Kommunismi täytyisi päivittää tähän päivään.

        Jos kommunismi toimi alkuasukkaiden keskuudessa, miksei se toimisi länsimaissakin? Siksi, koska länsimaiden kehittämä poliittinen ja yhteiskunnallinen palapeli ei sovi yhteen kommunismin kanssa. Kommunismissahan halutaan lopulta rahakin hävittää. Olisiko se maailmalle siunaus?

        "Me emme halua valkoisen "sivistystä"! Me haluamme elää kuten esi-isämme elivät, ja heidän isänsä ennen heitä"! -Lakota päällikkö Hullu Hevonen -

        Tuossa lauseessa kiteytyy se, mitä ihmiset eivät halua, jota kuitenkin haluavat: kehitys.


      • sanompahan_vain

        "kommunismi" toimi alkuasukkaiden keskuudessa, koska silloin yhteisö oli riittävän pieni ja osaamisen erikoisalueita ei juuri ollut. Kun kaikki tunsi toisensa ja tekivät samoja asioita ja se yhteisön etu oikeasti oli samalla oma etu, totta kait sitä teki asioita sen eteen. Lisäksi sosiaalinen paine luonnollisella tavalla laittoi ihmiset ponnistelemaan yhteisön eteen.

        Myös alkuasukkaat sitten tappelivat heimosodissa koko historian ajan: Vain pieni yhteisö haki omaa etuaan ja jo naapuriheimon kanssa pyrittiin joko kaupantekoon (markkinatalous), tai sotaan (=kommunismin luonnollinen esiintymä hiemoa suuremmassa mittakaavassa: pyritään ottamaan muilta)


    • gulag

      Kommunismi kurjisti vuosikymmen ajaksi satojen miljoonien ihmisten elämän. Tappoi ja näännytti monta kymmentä miljoonaa ihmistä. Ei tässä tarvitse muuta lisätä.

      Tänään juhlii entinen taistolaiskommunistien ylipapitar Sinikka Sokka 70-vuotissynttäreitään. Hän unohtaa menneisyytensä taistolaiskiihottajana Hesarin haastattelussa. 70-luvulla SS liputti avoimesti vaaleissa Moskovan emäntäpiian Mirjam Vire-Tuomisen puolesta. Linkkaa.
      http://aijaa.com/anuzdH

      • ftgsd3

        "Kommunismi kurjisti vuosikymmen ajaksi satojen miljoonien ihmisten elämän. Tappoi ja näännytti monta kymmentä miljoonaa ihmistä"

        Tarkoitat venäjää? Sehän oli sosialismia, kuten jo valtion nimi SSSR viittaa. Ei kommunismi mitään sellaista aiheuttanut, vaan ihmiset, jotka luulivat palvelevansa kommunismin periaatteita. Puolue kutsui itseään kommunistiseksi. Oliko se?


    • kysyjäkysyy

      Kiitos vastauksista. Ei kuitenkaan yhtään todellisuuteen perustuvaa vastausta. Kysyin tätä siksi, että halusin tietää, onko kenelläkään käsitystä, mitä kommunismi oikeasti on. Näyttää siltä, että vääristynyt mielikuva kommunismista on muodostunut lähes yksinomaan somessa syntyneestä keinotekoisesta viha- ja valhemaailmasta.

      Diktaattoreiden harjoittama "kommunismi" on näet pelkkä kulissi. Se ei ole oikeasti kommunismia, joka on ihan eri asia. Siksi omasta mielestäni diktatuurin vallassa olevia kommunistiseksi luokiteltuja maita tulisi sen sijaan kutsua pelkästään diktatuurimaiksi, tai joksisin vastaavaksi. Tätä vääristymää voisi verrata vaikka siihen, että väitetään maata demokraattiseksi, vaikka demokratian harjoittaminen on tavalla tai toisella kansalta estetty.

      • 8753735

        Se on kuitenkin myös "oikean" kommunismin ongelma, että kun ihmiset ovat kuolleet ja tappaneet siihen päästäkseen, tuloksena onkin aina ollut "väärä" kommunismi.


      • olikoleninkommunisti

        No siinä tapauksessa maailmassa ei vielä missään olla kommunismia nähtykään.

        Ja mistä me tiedämme mitä nimimerkki kommunismilla edes tarkoittaa?

        Kyllä kaikki täällä esitetty käy yksiin sen kanssa mitä kommunismiviritelmiä maailmassa on toistaiseksi nähty


      • ftgsd3
        olikoleninkommunisti kirjoitti:

        No siinä tapauksessa maailmassa ei vielä missään olla kommunismia nähtykään.

        Ja mistä me tiedämme mitä nimimerkki kommunismilla edes tarkoittaa?

        Kyllä kaikki täällä esitetty käy yksiin sen kanssa mitä kommunismiviritelmiä maailmassa on toistaiseksi nähty

        Ehkäpä kyse on siitä, että kommunismi pyritään väkisin tekemään "pahaksi", jotta ihmiset eivät saisi selville sen syvintä olemusta tai paremmuutta suhteessa demokratiaan? Esim. Buharin tuomitsi "laumakommunismin" periaatteella (puhui persettä nuolevasti "me kommunistit"...) Jumalan olemassaolon ja uskonnon harjoituksen kommunismissa, vaikka kommunismin periaate ei ole kieltää Jumalan olemassaoloa, tai riistää ihmiseltä luonnollisia kykyjä, vaan vastustaa uskonnollisen tai poliittisen porukan toimia, jotka riistävät kansaa. Jumalahan ei kansaa riistä.

        Omaisuus periaatteet kommunismissa ovat hyvin lähellä nk. alkuperäiskansojen periaatteita. Ei rahaa, ja työhön on kyettävä. Tällä on myös kansaa puhdistava vaikutus, kun kelvoton aines poistetaan, ja ihmiset ymmärtävät, ettei ihmisarvoa tai yksilön säästämistä saisi määrittää mitkään suvut, vaan geenit --> jos olet sairas, et saa tehdä lapsia, joilla on oikeus syntyä terveenä. Jos veljeni tai siskoni olisi kyvytön saamaan terveitä lapsia, ja ylipäätään sairas (koska hänen äitinsä nai kelvottoman miehen), olisin valmis ampumaan veljeni tai siskoni. Ongelma ihmisissä on juurikin sukuperinnöt yms, ja "oma suku muita parempi" -periaate.

        Jos puhutaan nk. alkuasukkaista, niin kirja "Lakotat, kotkan ja biisonin kansa" on yksi parhaista jonkinmoisen kommunismin periaatteesta kertova kirja. Raamatussakin taidetaan puhua kommunismista: "kuinka särjetty onkaan se vasara, joka löi koko maanpiiriä", ja "punainen lohikäärme" -> punainen on kommunismin "tunnusväri", ja astrologiassa kiinalainen lohikäärme vastaa vesimiestä, jonka aikakausi on alkamassa tiettävästi 2160 paikkeilla. Tätä nähtävästi enteilee juurikin nuo sateenkaarijutut yms. Joka ei aiemmin tutustunut aiheeseen, tästä lisää "kommunismi hakkaa kaikki uskonnot" -osiossa, mutta laitan nyt tähänkin:

        Eli periaate on nk. ekliptika tjsp. Raamattu alkoi jostain härän aikakaudelta, sitten tuli oinaan aikakausi, jota edusti mooses, ja Jeesus edustaa kalojen aikakautta, kuten Jeesus sanoi mooseksen lain kannattajille: "en ole tullut tuomitsemaan teitä. Teillä on tuomitsijana mooses, johon laitatte toivonne".
        Kalojen aikakauden jälkeen tulee vesimiehen aikakausi, josta Jeesus puhui: "näette miehen joka kantaa vesiruukkua"... Tässä huomattavaa on, että nainenhan yleensä vesiruukkua kantoi. Viittaa siis avioliittoinstituution rikkoutumiseen.

        Luultavasti, kuten on ollut puhetta, kun NL romahti, se vain siirtyi länteen (eurostoliitto), kun taas se, mikä oli Japanissa hylätty, siirtyi venäjälle (keisari (Putin), samurait ja ninjat (FSB). Seuraavaksi "romahtaa" EU, jolloin se, joka oli EU:ssa, siirtyy amerikkaan, josta tulee amerikan unioni, josta luultavasti jossain vaiheessa nousee väärä kommunismi. Luultavasti tulee myös afrikan ja aasian unioni yms. (10 valtakuntaa), joista nousee nk. antikristus (uuden aikakauden pakkoprofeetta/messias).

        Ja pahoin pelkään myös, että tuon vesimiehen ajan uudeksi "raamatuksi" asetetaan (ei edes vielä surullisn kuuluisa) urantia kirja, jossa siinäkin, kas kummaa, kristittyjen periaatteiden mukaisesti tuomitaan astrologia, vaikka väitetään, että kirja olisi (jälleen kerran) tullut toisilla planeetoilla asuvien keskuudesta, tai ilmoittamana.
        Minusta on aivan ilmeistä, että niin paljon, kun astrologiaa pyritään saattamaan huonoon valoon, ja näennäistieteeksi, siinä juurikin sen takia on pakko olla perää, ja raamattukin tämän faktan todentaa luvun 12 suhteen (eläinrata).

        Itse en vihaa kommunismia, vaan pyrin tuomaan esiin sen, miksi tiettyjä asioita maailmassa halveksutaan ja vihataan, toisia taas ei. Jos inkkarit säilyi ankaralla preerialla vuosisadat ja tuhannet, täytyy järjestelmänkin olla tehokas, ja periaate kaikessa ideologiassa on se, että sen on tukeuduttava ihmisen omaan järkeen, moraaliin, omatuntoon ja viimekädessä luonnonlakeihin. Ja luonnonlain viesti ei ole aina "vahvin voittaa", tai että sääli olisi "sairautta". Aivan kuten Jeesuksen kerrotaan sanoneen: "Oikea mitta on teille annettu. Miksette jo itsestänne päätä mikä oikein on?"


      • 8753735
        ftgsd3 kirjoitti:

        Ehkäpä kyse on siitä, että kommunismi pyritään väkisin tekemään "pahaksi", jotta ihmiset eivät saisi selville sen syvintä olemusta tai paremmuutta suhteessa demokratiaan? Esim. Buharin tuomitsi "laumakommunismin" periaatteella (puhui persettä nuolevasti "me kommunistit"...) Jumalan olemassaolon ja uskonnon harjoituksen kommunismissa, vaikka kommunismin periaate ei ole kieltää Jumalan olemassaoloa, tai riistää ihmiseltä luonnollisia kykyjä, vaan vastustaa uskonnollisen tai poliittisen porukan toimia, jotka riistävät kansaa. Jumalahan ei kansaa riistä.

        Omaisuus periaatteet kommunismissa ovat hyvin lähellä nk. alkuperäiskansojen periaatteita. Ei rahaa, ja työhön on kyettävä. Tällä on myös kansaa puhdistava vaikutus, kun kelvoton aines poistetaan, ja ihmiset ymmärtävät, ettei ihmisarvoa tai yksilön säästämistä saisi määrittää mitkään suvut, vaan geenit --> jos olet sairas, et saa tehdä lapsia, joilla on oikeus syntyä terveenä. Jos veljeni tai siskoni olisi kyvytön saamaan terveitä lapsia, ja ylipäätään sairas (koska hänen äitinsä nai kelvottoman miehen), olisin valmis ampumaan veljeni tai siskoni. Ongelma ihmisissä on juurikin sukuperinnöt yms, ja "oma suku muita parempi" -periaate.

        Jos puhutaan nk. alkuasukkaista, niin kirja "Lakotat, kotkan ja biisonin kansa" on yksi parhaista jonkinmoisen kommunismin periaatteesta kertova kirja. Raamatussakin taidetaan puhua kommunismista: "kuinka särjetty onkaan se vasara, joka löi koko maanpiiriä", ja "punainen lohikäärme" -> punainen on kommunismin "tunnusväri", ja astrologiassa kiinalainen lohikäärme vastaa vesimiestä, jonka aikakausi on alkamassa tiettävästi 2160 paikkeilla. Tätä nähtävästi enteilee juurikin nuo sateenkaarijutut yms. Joka ei aiemmin tutustunut aiheeseen, tästä lisää "kommunismi hakkaa kaikki uskonnot" -osiossa, mutta laitan nyt tähänkin:

        Eli periaate on nk. ekliptika tjsp. Raamattu alkoi jostain härän aikakaudelta, sitten tuli oinaan aikakausi, jota edusti mooses, ja Jeesus edustaa kalojen aikakautta, kuten Jeesus sanoi mooseksen lain kannattajille: "en ole tullut tuomitsemaan teitä. Teillä on tuomitsijana mooses, johon laitatte toivonne".
        Kalojen aikakauden jälkeen tulee vesimiehen aikakausi, josta Jeesus puhui: "näette miehen joka kantaa vesiruukkua"... Tässä huomattavaa on, että nainenhan yleensä vesiruukkua kantoi. Viittaa siis avioliittoinstituution rikkoutumiseen.

        Luultavasti, kuten on ollut puhetta, kun NL romahti, se vain siirtyi länteen (eurostoliitto), kun taas se, mikä oli Japanissa hylätty, siirtyi venäjälle (keisari (Putin), samurait ja ninjat (FSB). Seuraavaksi "romahtaa" EU, jolloin se, joka oli EU:ssa, siirtyy amerikkaan, josta tulee amerikan unioni, josta luultavasti jossain vaiheessa nousee väärä kommunismi. Luultavasti tulee myös afrikan ja aasian unioni yms. (10 valtakuntaa), joista nousee nk. antikristus (uuden aikakauden pakkoprofeetta/messias).

        Ja pahoin pelkään myös, että tuon vesimiehen ajan uudeksi "raamatuksi" asetetaan (ei edes vielä surullisn kuuluisa) urantia kirja, jossa siinäkin, kas kummaa, kristittyjen periaatteiden mukaisesti tuomitaan astrologia, vaikka väitetään, että kirja olisi (jälleen kerran) tullut toisilla planeetoilla asuvien keskuudesta, tai ilmoittamana.
        Minusta on aivan ilmeistä, että niin paljon, kun astrologiaa pyritään saattamaan huonoon valoon, ja näennäistieteeksi, siinä juurikin sen takia on pakko olla perää, ja raamattukin tämän faktan todentaa luvun 12 suhteen (eläinrata).

        Itse en vihaa kommunismia, vaan pyrin tuomaan esiin sen, miksi tiettyjä asioita maailmassa halveksutaan ja vihataan, toisia taas ei. Jos inkkarit säilyi ankaralla preerialla vuosisadat ja tuhannet, täytyy järjestelmänkin olla tehokas, ja periaate kaikessa ideologiassa on se, että sen on tukeuduttava ihmisen omaan järkeen, moraaliin, omatuntoon ja viimekädessä luonnonlakeihin. Ja luonnonlain viesti ei ole aina "vahvin voittaa", tai että sääli olisi "sairautta". Aivan kuten Jeesuksen kerrotaan sanoneen: "Oikea mitta on teille annettu. Miksette jo itsestänne päätä mikä oikein on?"

        Jos jokin toimi inkkareille preerialla, se mielestäsi osoittaa järjestelmän sopivuuden myös miljoonien ihmisten moderneille yhteiskunnille? Jo on logiikka. Esimerkiksi monarkismi on toiminut paljon lähempänä nykyaikaa, mutta silti olisi nykyään täysin naurettavaa lähteä etsimään vaikkapa Suomelle itsevaltaista monarkkia.


      • kirjoislukenu
        8753735 kirjoitti:

        Jos jokin toimi inkkareille preerialla, se mielestäsi osoittaa järjestelmän sopivuuden myös miljoonien ihmisten moderneille yhteiskunnille? Jo on logiikka. Esimerkiksi monarkismi on toiminut paljon lähempänä nykyaikaa, mutta silti olisi nykyään täysin naurettavaa lähteä etsimään vaikkapa Suomelle itsevaltaista monarkkia.

        Älä nyt pidä toista tyhmänä. Ei tuossa ihan sitä tarkoitettu. Esimerkkejä maailmassa riittää, ja itse ajattelen, että olisi hyvä tutkia kaikkia kulttuureja, ja ottaa niistä parhaat puolet ja luoda sen pohjalta uusi kulttuuri, joka toimii sillä ilmastoalueella missä nyt ollaan. Voi olla, että tämä järjestelmä toimii jotakuinkin hyvin, koska kaikkea on saatavilla, mutta jos poikkeustila tulisi, alkaisivat äärimieliset vaatia ennenpitkää omanlaistaan hallintoa suomeen. Aina löytyy äärimielisiä ja johtajaluonteita.

        Miltä tulevaisuus näyttää?:
        "...Silloin koko maailmasta tuhotaan kaikki perusperiaatteet ja valta, niin että antikristus voi ilmestyä..."
        Profetioiden mukaan juutalaiset kruunaavat tyypin kuninkaaksi... seurausta siitäkö, kun eivät usko Jeesukseen? Samaa viestivät myös juutalaisten omien johtajien jutut, jotka pitävät sisällään maailman alistamisen juutalaisten vallan alle.
        Onko se sitten tulevaisuuden kommunismia?


    • kaksi-seikkaa

      - Utopia, johdossa olevat käyttävät orjina työtä tekeviä
      - Teknologia ei kehity kun ei ole motivaatiota (rahan antama valta)

      Parempi olisi säädetty teknologinen kapitalistinen utopia missä automaatio tekee ruuan ja rakennukset/korjaukset. Ihmiset ovat vapaita tekemään mitä haluavat (lakeja rikkomatta, ympäristöä kunnioittaen) . Ihmisoikeudet ovat kunnioitettu ja rikkomisesta joutuu vastuuseen. Kunhan rikkaimmat eivät saa haltuun tekoälyä mikä tappaa kaikki paitsi valitut tai sortaa niitä jotka eivät hallitse tekoälyä.

      • ftgsd3

        Ihan järkevästi kommentoitu. Mutta jos ajatellaan niin, että poikkeustila tai sota tulee, on turha alkaa paasaamaan mistään poliittisista opeista. Suomen hallituksesta tulee täysi barbaria, joka ei salli poikkeamista omista intresseistä. Ihmisiä todennäköisesti kielletään yhdistymästä klaaneiksi tai heimoiksi, jotta "barbaria kansan sisällä" ei alkaisi.

        Sen sijaan hallitus todennäköisesti pitää itsellään oikeuden ampua kansalaisiaan mm. ikivanhalla väitteellä "maanpetos, jos kansa haluaa järjestäytyä omanlaisekseen porukaksi selvitäkseen esi-isiensä tavoin elossa, ts. mahdollisesti yhdistämällä "vihollisia" omaan porukkaan, jos nämä pystyvät hankkimaan/metsästämään heille ruokaa, ja luomalla oma hallitus, jotta porukassa jonkinmoinen järjestys pysyy. Ts. jos kansalaiset haluavat varmistaa selviytymisensä, heidät tuomitaan. Näin kävi toisen maailmansodan aikana.
        Moni olisi ollut valmis pakenemaan venäjälle, mutta siellä oli vastassa rasistinen halltus, joka halusi tuhota kaiken ideologiastaan poikkeavan. Siinä meni kauniit, terveet ja hyvägeenisetkin, eli luonnonlakeja pilkattiin surutta.

        Mitä on jäljellä? Haukuttu, parjattu, polvilleen lyöty suomessakin ryssitelty kaunis slaavikansa, joka on nyt noussut jaloilleen, ja on tarttunut viimeisenä pelastuksenaan jälleen kristinuskoon, sen minkä pystyvät, voidakseen vastustaa kaikkea sitä moraalittomuutta mitä länsi heille haluaa tuputtaa. He haluavat Jeesuksen Kristuksen, Vapahtajansa, Pelastajansa nimessä taistella länttä vastaan, jottei tämä viimeinenkin vitsaus: liberalismi (jota roistomainen Berezovski halusi ajaa venäjälle) tuhoaisi kansaa lopullisesti. Sillä kuten tiedetään, kun tarpeaksi pahoinpidellään, alkaa tahto murtua.

        Voidaan sanoa, että Putin pelasti Venäjän, ja samalla myös Suomen olemassaolon, ja maailman mahdollisesti 3. maailmansodalta. Nimittäin jos Venäjällä alkaisi sisällissota, olisi suomikin kusessa. Se tuho, mitä Tsekistit saivat aikaan maailmansotien aikana, ei ehkä ole vielä takaisin maksettu, mutta hyvää kohti ollaan menossa, kunhan suhde kansaan pysyy valtakuntaa suojelevana, kuten aina.
        Oliko se Cherkesov, joka sanoi, etteivät Tsekistit halunneet vallan kahvaan, mutta historia osoitti, ettei muuta vaihtoehtoa ollut. Kaatuva Venäjä tarttui Tsekistien koukkuun, ja jäi siihen riippumaan. Nyt venäjällä on jonkinmoinen vakaus. Jumalalle kiitos, atomipommit ovat toivottavasti turvassa - osaavissa käsissä, ja turvallisuustoimenpideiden takia pommiuhat ovat vähentyneet suurkaupungeista, kun läpivalaisua ja turvatarkastuksia pidetään mm. juna-asemilla.

        Ja suomi ei tajua millaisessa asemassa se on kököttäessään tuon jaloilleen nousevan jättiläisen rinnalla, nähden vierestä ainutlaatuisen poliittisen järjestelmän, jollaista ei tiettävästi ole missään muualla maailmassa ollut, turvallisuuspalveluiden diktatuurin, "sekurokratian", ja sen tulokset. Siinä "ryssälässä" ovat maailman valkoisen rodun kauneimmat miehet ja naiset... joille suomi näyttäisi sisäsiittoisuudessaan olevan hemmetin kateellinen...
        Tutkijat toteavat: "turvallisuuspalveluiden, kirkon ja hallinnon fuusioitumisen analyysi on tekemättä.


      • ftgsd3
        ftgsd3 kirjoitti:

        Ihan järkevästi kommentoitu. Mutta jos ajatellaan niin, että poikkeustila tai sota tulee, on turha alkaa paasaamaan mistään poliittisista opeista. Suomen hallituksesta tulee täysi barbaria, joka ei salli poikkeamista omista intresseistä. Ihmisiä todennäköisesti kielletään yhdistymästä klaaneiksi tai heimoiksi, jotta "barbaria kansan sisällä" ei alkaisi.

        Sen sijaan hallitus todennäköisesti pitää itsellään oikeuden ampua kansalaisiaan mm. ikivanhalla väitteellä "maanpetos, jos kansa haluaa järjestäytyä omanlaisekseen porukaksi selvitäkseen esi-isiensä tavoin elossa, ts. mahdollisesti yhdistämällä "vihollisia" omaan porukkaan, jos nämä pystyvät hankkimaan/metsästämään heille ruokaa, ja luomalla oma hallitus, jotta porukassa jonkinmoinen järjestys pysyy. Ts. jos kansalaiset haluavat varmistaa selviytymisensä, heidät tuomitaan. Näin kävi toisen maailmansodan aikana.
        Moni olisi ollut valmis pakenemaan venäjälle, mutta siellä oli vastassa rasistinen halltus, joka halusi tuhota kaiken ideologiastaan poikkeavan. Siinä meni kauniit, terveet ja hyvägeenisetkin, eli luonnonlakeja pilkattiin surutta.

        Mitä on jäljellä? Haukuttu, parjattu, polvilleen lyöty suomessakin ryssitelty kaunis slaavikansa, joka on nyt noussut jaloilleen, ja on tarttunut viimeisenä pelastuksenaan jälleen kristinuskoon, sen minkä pystyvät, voidakseen vastustaa kaikkea sitä moraalittomuutta mitä länsi heille haluaa tuputtaa. He haluavat Jeesuksen Kristuksen, Vapahtajansa, Pelastajansa nimessä taistella länttä vastaan, jottei tämä viimeinenkin vitsaus: liberalismi (jota roistomainen Berezovski halusi ajaa venäjälle) tuhoaisi kansaa lopullisesti. Sillä kuten tiedetään, kun tarpeaksi pahoinpidellään, alkaa tahto murtua.

        Voidaan sanoa, että Putin pelasti Venäjän, ja samalla myös Suomen olemassaolon, ja maailman mahdollisesti 3. maailmansodalta. Nimittäin jos Venäjällä alkaisi sisällissota, olisi suomikin kusessa. Se tuho, mitä Tsekistit saivat aikaan maailmansotien aikana, ei ehkä ole vielä takaisin maksettu, mutta hyvää kohti ollaan menossa, kunhan suhde kansaan pysyy valtakuntaa suojelevana, kuten aina.
        Oliko se Cherkesov, joka sanoi, etteivät Tsekistit halunneet vallan kahvaan, mutta historia osoitti, ettei muuta vaihtoehtoa ollut. Kaatuva Venäjä tarttui Tsekistien koukkuun, ja jäi siihen riippumaan. Nyt venäjällä on jonkinmoinen vakaus. Jumalalle kiitos, atomipommit ovat toivottavasti turvassa - osaavissa käsissä, ja turvallisuustoimenpideiden takia pommiuhat ovat vähentyneet suurkaupungeista, kun läpivalaisua ja turvatarkastuksia pidetään mm. juna-asemilla.

        Ja suomi ei tajua millaisessa asemassa se on kököttäessään tuon jaloilleen nousevan jättiläisen rinnalla, nähden vierestä ainutlaatuisen poliittisen järjestelmän, jollaista ei tiettävästi ole missään muualla maailmassa ollut, turvallisuuspalveluiden diktatuurin, "sekurokratian", ja sen tulokset. Siinä "ryssälässä" ovat maailman valkoisen rodun kauneimmat miehet ja naiset... joille suomi näyttäisi sisäsiittoisuudessaan olevan hemmetin kateellinen...
        Tutkijat toteavat: "turvallisuuspalveluiden, kirkon ja hallinnon fuusioitumisen analyysi on tekemättä.

        Noniin meni taas ohi aiheen, mutta "kaksi-seikkaa" on suuri ihminen, hän jakaa ideoita.
        Suuret ihmiset puhuvat ideoista,
        keskinkertaiset asioista,
        pienet ihmiset puhuvat toisista ihmisistä.

        Tuo esitetty utopia näyttää mielenkiintoiselta. Loppujen lopuksi arvelen, että jos sota tulee ja kansa joutuu luomaan omia hallituksia, niin ei sinne tarvitse mitään ennalta kehiteltyä oppia, sillä luonnonlakien mukaan ihmiset pyrkivät viimekädessä toimimaan. Mikä hallinto sitten nousee, se nimitetään vasta myöhemmin sen nimiseksi, kuin mitä se edustaa, oli sitten kommunismi, tai demokratia, tai useamman eri opin sekoitus.

        "Parempi olisi säädetty teknologinen kapitalistinen utopia missä automaatio tekee ruuan ja rakennukset/korjaukset. Ihmiset ovat vapaita tekemään mitä haluavat (lakeja rikkomatta, ympäristöä kunnioittaen)."

        Automaatio tekee ruuan ja rakennukset ja ihmiset tekee mitä haluavat? Onpa mennyt laiskaksi elämä.

        "Ihmisoikeudet ovat kunnioitettu ja rikkomisesta joutuu vastuuseen."

        Mitä on ihmisoikeudet? Pelkkää sanahelinää.
        Arvokolmio: kauneus, terveys ja viisaus, sekä se, mitä teet ja tiedät, määrittää arvosi yhteiskunnassa. Ihmisoikeudet ovat pelkkä sepitelmä hyväuskoisille, jotka tukeutuvat niihin, mutta jotka sortuvat jokaisen sodan melskeessä, kuten laitkin.

        "Kunhan rikkaimmat eivät saa haltuun tekoälyä mikä tappaa kaikki, paitsi valitut, tai sortaa niitä jotka eivät hallitse tekoälyä."

        Pahempi ongelma on se, jos koneille yritetään tuputtaa tunteet, jotka eivät koneille kuulu, vaan ymmärrys kuuluu. En kuitenkaan usko tuohon "tappaa kaikki" määritelmään. Sikäli kun tiedetään, valtiot eivät kerro kaikkea viimeisistä tieteellisistä keksinnöistä. Voidaan vain odottaa mitä bunkkereista tuodaan esiin, jos ja kun sota alkaa täydellä voimalla. Ja pahimmat uhat eivät ole ne suurimmat kohteet, vaan ne pienimmät...


      • ftgsd3

        Oikeus (velvollisuus) pakottaa toivottomasti sairauden takia elinkelvottomat/työhön kykenemättömät OLEMAAN elossa.

        No nyt se on oikein.


    • Severus

      Kommunismin idea lyhyesti ilmaistuna on "kaikilta kykyjensä mukaan, kaikille tarpeidensa mukaan". Jokainen on velvollinen työskentelemään yhteisen edun hyväksi oman osaamisensa ja jaksamisensa verran ja jokaisen perustarpeet tyydytetään. Periaatteessa ihan kelpo ajatus, joka voi toimiakin pienessä heimoryhmässä toimittaessa. Pahoja ongelmia kuitenkin ilmenee heti, kun tätä yritetään toteuttaa yhteiskunnallisessa mittakaavassa.
      Kuka määrittää, miten paljon kukin osaa ja jaksaa tehdä? Riippumatta siitä, paljonko huhkin niin saan saman verran, kun kaikille annetaan tarpeidensa mukaan. Kun työstä saatava palkkio ei korreloi työn määrään tai vaativuuteen, niin olisi hullua huhkia enempää kuin on pakko. Siispä työhön on pakotettava, tai hyväksyttävä se, että työtä tehdään mahdollisimman vähän. Kun markkinataloudessa vallitseva työ- tai pääomapanoksen ja siitä saatavan palkkion välinen yhteys katkaistaan, niin sekä vaadittavan työn että palkkion osalta vallitsee puolueen mielivalta. Kommunismissa ihminen ei voi parantaa omaa osaansa pelkästään omalla ahkeruudellaan ja työllään. Omaa elämänlaatuaan voi parantaa lähinnä pyrkimällä mahdollisimman helppoon työhön, jossa mahdollisuuksien mukaan voi varastaa. Tämä on mahdollista lähinnä puoluehierarkian kautta. Kommunismissa ihminen pääsee eteenpäin vain tukemalla sokeasti järjestelmää - omalla ahkeruudella tai oikeilla moraalisilla valinnoilla ei ole merkitystä. Tämä on kommunismin pahin vika.

      • mietinnässätämä

        Erittäin syvällinen paketti. Tuollaisia täällä kaivataan.
        Siinä tapauksessa järjestelmä tulisi olla melkein kuin kommunismi. Mutta miksi sen pitäisi olla jotain, jota nyt jo on tiedossa (kommunismi, sosialismi, demokratia ym)? Ennemminkin sen tulisi olla määrittelemätöntä, kuitenkin sellaista, joka antoi esi-isillemme mahdollisuudet elämään täällä, ja niin, että se toimi. Naisia ei riistetä, puolue tai hallitsija ei pidä yksinvaltaa, joka keräisi sellaiset sotavoimat taakseen, että kansa on lopulta alistettu yksinvaltiaan mielivallalle. Putinia sanotaan sellaiseksi, mutta venäjän tilanne on hieman erilainen. Se on ydinase valta, eikä sellaisella ole varaa tehdä yhtäkkisiä radikaaleja muutoksia, tai kokeilla muuttaa esim. sisällissodan kautta valtarakenteita. Se voisi nimittäin mennä siihen, että kuten jugoslavian hajoamissodassa, ja ukrainan sodassa, - alkaa muodostua uusia pieniä valtioita. Ne taas alkavat luoda uusia suhteita eurooppaan ja natoon. Vaikka ne onnistuisivatkin, ei mitään hyvää, ettei jotain pahaakin - nimittäin seksuaalivähemmistöjen oikeudet... ja kohteena lapset ja eläimet... Ja tämä jos mikä murentaa kristinuskoa. Kansakunta voi romahtaa kun se ilman tervettä moraalia vajoaa barbarian asteelle.

        Jos puhutaan vanhoista ajoista, otan esimerkiksi erään tunnetuimmista kansoista. Irokeesien keskuudessa naisilla oli valtaa mm. klaanin matroonan muodossa, ja työt jaettiin niin, että yksi ryhmä keräsi pellon antimet, toinen kantoi ne keittiöön, ja kolmas valmisti ruuan. Seuraavalla kerralla tehtävät jaettiin toisin päin. Nuoret miehet metsästivät, ja vanhat kalastivat.
        Kauppaa tehtiin tavaran vaihdolla. Ongelmana oli heillä kaavamaiset perinteet mm. sotavankien suhteen. joko heidät kidutettiin kuoliaaksi, tai mikä parempi, liitettiin sukuun. Eurooppalaiset totesivat, ettei kidutus rajoittunut sotavankeihin, vaan myös vieraan heimon lapsiin. Tämä oli kulttuurin yksi suurimmista heikkouksista, ja alkoi poistua, kun sodissa koetut tappiot kävivät liian kalliiksi.
        Jotkut irokeesiheimot kävivät kuulemma lopulta niin ylpeiksi joidenkin omienkin heimojensa suhteen, että sisäinen rauha ei ollut niin sopuisaa, kuin liittokunnasta voisi luulla, kun voittojen hakemisesta alkoi tulla diplomatiaa tärkeämpiä.

        Juurikin kansakuntien halu sotaan ja kunnian saamiseen urheuden näyttämisen kautta on tärvellyt korkeat moraaliset arvot. Arvokolmiolla: terveys, kauneus, viisaus, ei ole ollut väliä. Näin ollen kun paras aines on saanut surmansa sodassa, jäljelle jää huonompi, ja kun totutaan näkemään vähemmän kaunista, ei kyetä näkemään soveliasta parinvalintaohjelmaa, jolloin tuloksena on pahimmillaan sairaita lapsia. Toinen ongelma on kykenemättömyys vaihtaa seutua.

        Kiinalainen sanonta kuuluu: Kuten ei arvometalleista (jalometallit, kulta ym.) tehdä nauloja, niin ei kunnon miehiäkään lähetetä sotaan.
        Nyt eletään 2000 lukua. Mutta jokaisen miehen, kauniin ja terveenkin on mentävä armeijaan. Ja jos sota sen aikana alkaa, heidät lähetetään kentälle sen sijaan, että heidät suojeltaisi "siitossonneina" turvaamaan terveiden jälkeläisten saatavuus, jotta tervettä päätä vaativan työn saatavuus voitaisi turvata. Naistenkin tulisi tietää arvonsa, ja se, kenen kanssa.


    • kkkkkkkkkkkkk

      Kommunismi toimii muurahaispesässä. Muurahaisyhteisössä ei ajatella. Ihminen ajattelee. Kommunismi ei voi toimia ihmisyhteisössä. Kommunismi on sellaisten ihmisten haihattelua, joiden ei tarvitse nähdä vaivaa päivittäisen toimeentulonsa eteen. Heillä on aikaa ja rahaa pohdiskella esim. kommunismia, tuulen suunnan kääntymistä, perhosten sielunelämää, tms. mitä tahansa helvetin tärkeätä

      • käyttäkääpäätä

        Tuo sisältö on helvetin köyhää ja helppoa. Ei enempää tuollaisia.


      • enemmäntuollaista
        käyttäkääpäätä kirjoitti:

        Tuo sisältö on helvetin köyhää ja helppoa. Ei enempää tuollaisia.

        Jos et ymmärtänyt, niin voihan sen vaikeamminkin sanoa. Kapulakieleltä sivutolkulla. Kommunistien teoriat kun voi aina esittää pähkinänkuoressa vs. Marxin jeremiadit, Leninin kirjoitelmista puhumattakaan.


      • käyttäkääpäätä kirjoitti:

        Tuo sisältö on helvetin köyhää ja helppoa. Ei enempää tuollaisia.

        Nämä kahvilakommunistit ja taivaanrannanmaalaajat hylkivät asioiden tiivistämistä koska se on heidän mielestään populismia.

        Ajatellaanpa vaikka Stalinia ja Trotskia. Lenin kutsui jälkimmäistä lempinimellä "Kynä" koska hänen kirjoituksensa olivat kuulemma riittävän korkealentoisia. Stalin sen sijaan puhui lähempänä kansankieltä ja saikin Trotskin halveksunnan päälleen.

        No, eihän Trotskin taivaanrannanmaalaamista kukaan oikeasti ymmärtänyt (vrt. keisarin uudet vaatteet) ja Leninin kuoltua tämä saikin havaita olevansa täysin yksin.

        Vertaisin näitä kahvilakommunisteja ja sohvankuluttajia Trotskiin: ei heitä kiinnosta ymmärtääkö heidän sepustuksiaan kukaan. He kilpailevat sillä kukaa osaa käyttää eniten sanoja - mieluiten sivistyssanoja - yksinkertaisen asian ilmaisemiseen.


    • käyttäkääpäätä

      "Nämä kahvilakommunistit ja taivaanrannanmaalaajat hylkivät asioiden tiivistämistä koska se on heidän mielestään populismia."

      En ole "kahvilakommunisti", enkä tiedä mitä sellainen tarkoittaa, ja taivaanrantaa voin ehkä maalailla, jos siitä vaikka tulisi jopa parempi. Populismi sanan merkitys on minulle tuntematon. Periaate on, että jos kommunismi on keksitty, pitäisi sitä kannattavien tajuta, ettei sitä voida käyttää muuntamatta sitä tähän päivään sopivaksi. Jos ideologia on ihmisten luontaista toimintaa vastustava, sitä täytyy muuttaa. Jos ei sittenkään onnistu niin se täytyisi voida hylätä kannattamattomana. Tai keksiä sille uusi nimitys.

      "Vertaisin näitä kahvilakommunisteja ja sohvankuluttajia Trotskiin: ei heitä kiinnosta ymmärtääkö heidän sepustuksiaan kukaan."

      Sitten en ole "kahvilakommunisti" enkä "sohvankuluttaja".

      "He kilpailevat sillä kukaa osaa käyttää eniten sanoja - mieluiten sivistyssanoja - yksinkertaisen asian ilmaisemiseen."

      Sivistyssanat minulle ovat lähe kaikki täyttä hepreaa.
      Kommunismin ongelma näyttäisi paljolti olevan se, ettei kukaan ole halukas uudistamaan sitä tähän päivään. Kuten tunnettua, ideologia ei voi olla menestyvää, jos sitä ei voi kehittää.

      • käyttäkääpäätä

        Oho anteeksi vastasin täysin väärälle tyypille. Opin tuntemaan hänet vasta minuutti sitten. Perskules sentään.


      • >Kommunismin ongelma näyttäisi paljolti olevan se, ettei kukaan ole halukas uudistamaan sitä tähän päivään. Kuten tunnettua, ideologia ei voi olla menestyvää, jos sitä ei voi kehittää

        No niin, siinäpä nimimerkki itse vastaa omaan kysymykseensä. "Ideologia ei ole menestyvä jos sitä ei voi kehittää".

        Mitään määritelmää "kommunismille" ei ole olemassa. Se on sitä mitä kukin haluaa omien tarkoitusperiensä täyttämiseksi. On aivan turha verrata/puhua Marxin teorioista, jotka aika on osoittanut täysin vääriksi, näennäisteorioiksi. Tällaisia himphamppufilosofeja on maailman historiassa pilvin pimein. Vielä 50 vuotta, niin kukaan ei enää edes muista Karl Marxia. Hän ei ole mikään filosofian pysyvä virstanpylväs.

        Maailmassa ei ole eikä koskaan tule olemaankaan kommunismia. Kommunismi on ainoastaan katsojan silmässä


    • eimuutost

      En vihaa kommunismia. Haluaisin vain, että joku osaisi päivittää sen tähän päivään, että sitä voisi käyttää järkevästi, mutta taitaa olla tulevaisuuden asia. Kaikki suuret muutokset tuppaisi olemaan nykyään pannassa.

    • Valkasua

      Monet kaipaa sotaa että pääsee raiskaamaan ja varastaan hävittyjen naiset ja omaisuuden, se kuuluin sotilaiden palkaksi. Ahneus ei tunne sääli, himot ne on hiirelläkin, - se ei ole jääny huomaamatta. Helsingissä alkanut rottajahti, VAROKAA se voi koske hiiriäkin. Hysteria leviää kuin kulkutauti.

      • valkaisuatosiaantarvitaa

        Ääh ... miten liittyy kommunismiin? Legendaarinen kysymys: unohditko lääkkeet tai otitko yhden tabun liikaa?


    • Kommunisminvihaaja

      Kommunismi ei voi koskaan toimia koska ihminen on luonteeltaan ahne. Se on luontaista toimintaa.

      Ajatellaan kettua jonka ei tarvitse saalistaa enää jos vatsa on täynnä ja pennut ruokittu.

      Tällainen ajattelu ei sovi ihmiselle. Hänen täytyy "saalistaa" senkin jälkeen kun primitiivitarpeet on täytetty.

      Ihminen kadehtii toisen omaisuutta, mikä ajattelu ei sovi kommunismiin.

      Kommunismissa toisin ajattelevat ihmiset on vaiennettava yhteisön eduksi.

      Päästään kysymykseen ketkä pitää teloittaa että kommunismi kukoistaisi.

      Tuloksena kehäpäätelmä.

      Tämän vuoksi kommunismi ei voi koskaan toimia. Ei koskaan.

      • lhdozmit

        "koska ihminen on luonteeltaan ahne"

        No sinähän sen tiedät! Onko monenkin alan tohtorintutkinnot tasukussa?


    • Tiesittekö että Hrustsov aikoinaan julisti, että kommunismi alkaa 1980-luvulla ja että senaikaisen sukupolven ihmiset pääsevät jo osin elämään kommunismissa?

      Hrustsovin aikoina Gosplan ihan vakavasti teki tutkielmia kuinka kommunismissa toteutetaan "jokaiselle tarpeensa mukaan". Eräs - varmaan tohtoritason tutkielma - pohti että kerrostaloihin voitaisiin rakentaa putkisto, jonka kautta asuntoihin heti suoraan toimitetaan kaikki tavarat joita kukin talous kulloinkin tarvitsee.

      Hyvä KOMMUNISMI!

      Onko oikeasti parempaa vitsiä kuin KOMMUNISMI?

      • Nyt muistan vielä paremmin!

        Kyseisessä tutkielmassa pohdittiin todella vakavasti onko putkelle parempi paikka suoraan eteisessä vaiko peräti olohuoneessa.

        Tässä ovat ne termit joilla kommunismista keskustellaan, konkreettisesti, sen suhteen mitä on saatu aikaan ja tapahtunut!


    • No, mihin katosi KOMMUNISTI? Onko enää mitään sanottavaa? Toteammeko että tämä vitsi, "kommunismi", on lopullisesti kuollut?

    • KOMMUNISMI ON KUOLLUT! ELÄKÖÖN!

    • ihmettelenkauhiast
      • No ei ainakaan KOMMUNISMI.

        Mitä se muuten oikeasti tarkoittaa? Tietääköhän kukaan?


    • Miksikö

      - kommunismi tappaa kilpailun ihmisten välillä, mikä johtaa kehityksen pysähtymiseen.

    • Uskomatonturhimus

      En vihaa kommunismia, pidän sitä jalona ideana, mutta tiedostan että sen implementaatio modernissa maailmassa ei ole mahdollista (eikä yksikään tämänpäivän tai entiset ns. kommunistiset valtiot olleet kommunistisia). Heimo- tai ryhmätasolla se toimii. Parhain vaihtoehtomme kommunismin puutteessa on demokraattinen sosialismi.

      • juupskyl

        Kannatan. Saksa yritti kansallissosialismiin mut juutalaiset ei kuulemma hyväksyny sitä. Ois Aatu pelastanu venäjänkin mut...


      • Anonyymi
        juupskyl kirjoitti:

        Kannatan. Saksa yritti kansallissosialismiin mut juutalaiset ei kuulemma hyväksyny sitä. Ois Aatu pelastanu venäjänkin mut...

        Siis oletko tosissasi vetämässä yhteyksiä kansallissosialismin ja demokraattisen sosialismin välillä? Voi teitä...


    • Sosdemokratianvihaajille

      Kaikille sosialismin vihaajille: Oikea oppinen sosialismi,ei siis bolsevikki kommunismi,on ainoa keino jos kaikki haluaa jotain hyvää elämäänsä ilman että menee toisten alistamiseksi. Sosialismissa todellakin on mahdollista että kaikki voi asua hyvin varustetuissa asunnoissaan ,syödä hyvää ruokaa ja aina riittävästi sekä ajella vaikka sähköferrarilla mikä pelastaa luontoa. Ja kaikki tuo ainoastaan sillä työmäärällä minkä se ottaa robottien kanssa toteutettuina. Mitään korkojen maksuja ja voittoja ja omistussuhteita ei tarvita,eikä välttämättä rahaakaan.
      Näin suuri hyvinvointi ei tule ikinä olemaan mahdollista kaikille tai sanotaan suurimmalle osalle ihmisistä kapitalismissa jossa voittajaksi pääsy ja kaiken tuon hyvän saanti edellyttää aina syrjintää,joudut koko elämäsi olemaan varpaisillaan että joku ei syö sinua ja varojasi aina kun siihen tilaisuus jollekulle tulee ja sinun täytyy myös itse tehdä niin että pystyt edes rikastumasn pätkääkään. Eli kapitalismi on edesmenneen diktatuuri bolsevismi kommunismin kanssa kaikkein pahimpia yhteiskuntajärjestelmiä ikinä ja sama oli Saksan kansallissosialisminkin kanssa.
      Ainoa oikea ja tasa-arvoinen yhteiskuntajärjestelmä on kansainvälinen sosiaslinen demokratia,ei mitään patrioitismia mihinkään suuntaan ja välttämättä rahaakaan ei tarvitse olla olemassa.

      • Uskomatonturhimus

        Voisitko kertoa minulle enemmän sosiaalisen demokratian ja demokraattisen sosialismin eroista?


      • liisäätietoaa

        Mikset ole eduskunnassa? Eikä siis pahalla kun nykyään tupataan ymmärtämään juu=ei, ja päinvastoin.


    • 1----------

      ------------
      --------
      ----
      -----

    • ruskeakommuuni

      Onko ruskeassa talossa harrastettava vapaa poikarakkaus kommunismia?

      • eikait

        "Samalla kuin me saarnaamme vapaamielisyyttä gojimeille, me pidämme oman väkemme ja asiamiehemme ankarassa kurissa ja kuuliaisuudessa"
        -ote siionmin viisaiden pöytäkirjoista-

        Eli minusta ei.


    • Kommunismin ihailijat kierosti selittävät, että kommunismia ei ole missään toteutettukaan.
      Kun on vain ollut sosialismia, kuten Neuvostoliitossa. Siksi on epäonnistuttu kun ei ole kommunismiin asti päästy.
      Jos siihen ei 70 vuotta riittänyt kun kommunismiin yritettiin päästä, niin ei siihen koskaan tulla pääsemäänkään.
      Se todellinen syy miksi kommunismi ei voi koskaan toteutua on ihmisluonteessa. Kaikkien ihmisten pitäisi toimia niin että eivät haluaisi enempää kuin kukaan toinenkaan. Tämä on mahdotonta.
      Niissä "sosialistisissa maissa" jotka ovat siihen kommunismiin pyrkineet, on jokaisessa muodostunut pieni hallitseva luokka, jolla on kaikkea aina. Ja sitten on se tavallinen kansa joka jonottaa tavallisiakin kulutustavaroita.
      Jos nämä kommunismin ihailijat kykenisivät esittämään yhdenkin esimerkin missä järjestelmä on toiminut, niin lopettaisin kommunismin vihaamisen heti.

    • Anonyymi

      -Kommunismi on kuin lada, ei tomi kirveelläkään

    • Anonyymi

      - Se ei anna ihmisen omistaa mitään.

      - Ei saa korvausta tehdystä työstä.

      - Se on ihmiskuvan vastainen.

      - Se on totalitarismia.

      - Elämää diktatuurissa.

    • Anonyymi

      käsi toisten taskussa elämistä ja omien näkemysten toteuttamista muiden kustannuksella ilman että itse toteuttaa näkemyksiään omassa elämässään,riittää että muut toeuttava niitä,eli lyhyesti narsismia

    • Anonyymi

      No ainakin jotkut piirit hyökkäävät voimakkaasi kommunismia vastaan, kysyn johtuuko se vain siitä että nämä piirit yrittävät piilotella omaa suhdettaan siihen. Tässä pieni leikkimielinen vertailu:

      NL:ssä

      - Vahva johtaja johtaa kansakuntaa ja kansan tulee olla uskollinen johtajalle
      - Arvostettiin suuresti vahvaa armeijaa jonka edustajat nauttivat etuoikeuksista
      - Vihattiin etnisiä vähemmistöjä ja homoja
      - Ulkomaalaisia pidettiin lähtökohtaisesti epäilyttävinä
      - Suoljeltiin omaa teollisuutta ja työmarkkinoita kansainväliseltä kilpailulta

      Nationalistit ja laitaoikestolaiset

      - Vaativat että vahvan johtajan tulee johtaa kansakuntaa ja kansalaisten olla hänelle uskollisia
      - Vaativat armeijalle ja poliisille lisää resursseja
      - Vihaavat etnisiä vähemmistöjä ja homoja
      - Pitävät ulkomaalaisia lähtökohtaisesti epäilyttävinä
      - Pyrkivät suojelemaan omaa teollisuutta ja työmarkkinoita kansainväliseltä kilpailuta

      • Anonyymi

        Tämä.


    • - Vihaan totalitaarisia ideologioita, jotka perustuvat valheelle ja pakottamiselle
      - Vihaan viestinnän vapauden rajoittamista
      - Vihaan sitä, että ihmisten elämää suunnitellaan paperilla muiden kuin heidän itsensä toimesta

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1699
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1584
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1458
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      54
      1435
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      51
      1349
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1298
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      79
      1217
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1158
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe