Lääkärihelikopteri Seinäjoelle

ääsjoki

93

2233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyväpäätös

      Nehän sanoivat et harpilla vedetään ympyrä ja katsotaan paljonko alueen sisällä asuu ihmisiä.Pohjanmaan pääpoliisilaitoskin pitäis siirtää sjoelle

    • Maalaisjärkipuhuu

      Jos maalaisjärjellä ajatellaan niin kyllähän helikopterin pitäisi olla rannikolla, joka maatilalta sisämaasta alkaa löytyä mönkijää ja moottorikelkkaa traktoreista puhumattakaan ja tieverkko on hyvin kattava joten pelastushenkilökunnan ja potilaan liikuttelu siellä on nopeaa mutta mikä on tilanne saaristossa nykytalvisin jolloin jäätilanne heikko. Seinäjokiset maakravut kun väkisin pakkaa kalalle merelle vaikka vesilläliikkumistaidot on joko erittäin surkeat tai niitä ei ole ollenkaan, pilkkijöistä puhumattakaan.

      • Työnnäsemaalaisjärkipers

        Meinaat tosissaan että muutaman pilkkijän takia pitäis kopteri sijoittaa rannikolle?


      • Anonyymi

        Sijoituspaikka pitäisi olla toissijainen asia.

        Ensimmäinen pitäisi olla se mikä on hyöty / kulut ja tarkemmin vielä kaikissa tapauksissa, joissa nopea välitön tämänluonteinen apu on oikeasti hyötyä.
        Vaikka mahdollisuus onkin olemassa, miten monta tapausta on tähän saakka ollut niitä joissa lentävää hoitoa on tai olisi tarvittu.
        Myös se miten hyvin ko. lentävä välineistö lopuksi toteuttaa tehtäväänsä, tai mitä ovat ehdot joilla tähän vaihtoehtoon päädytään onnettomuuksissa tai hätätapauksissa, ovatko kaikki näistä keskenään samanarvoisia ?

        Palvelun saatavuus ja toteutuvuus, sääolot, sopivuus, samanaikaiset muut tapaukset yms., eihän lähtökohta ole palvelu jonka käytössä tai saatavuudessa on lähtökohtaisia rajoitteita tai jokin muu syy estää käyttöä.

        Tässä lopuksi taitaa olla kysymys näistä keskittämisen ongelmista, kaikkea pyritään keskittämään, mutta edelleen ollaan tilanteessa, jossa reuna-alueet ovat yhtä etäällä kuin ennenkin siitä keskipisteestä.
        Hajautettujen lyhyeiden siirtymien terveyskeskusmatka voi olla joskus ihan riittävä, jos se on käytössä.
        Vaikutelmaksi näkemyksistä jää, lentävät hätäpalvelut ovat suhteessa kattavuuteensa ja soveltuvuutensa kannalta ylihintaisia, jos jokin pienikin rajoite liittyy saatavuuteen vastineena niille korkeille käyttökuluille, jos käyttökynnys on jotenkin luokiteltu.

        Taitaisi olla niin että tieverkon ulkopuolella edut on lentävien puolella, jos tarve on perusteltu.


    • ratsumies88

      no onhan se tietty niin ettei lakeuksilla ole teitä ny on kopteri säästyy edes puolet kuolemantapauksista...tuleepa vaasaan uus wärtsilä,raskakoneiden akkutehdas..mitä sitte vanhan wärtisälän kohtaan? no wasalandian kohtaan tulee tornitaloja katos kun siellä käsitetään ettei rakenneta ensin 20 kauppaa,sitten mietitä onkohan tulevaisuudessa asiakkailla rahaa ja töitä...toi uus slogani kertoo paljon.....avaruuden pääkaupunki. voi vittu

    • EjBätre

      Turhaa ne vaasalaiset vinkuu. Vaasahan kuuluu helikopterin toimintasäteen piiriin, olkootkin että kopteri sijaitsee Seinäjoella.

      Kopterilla kestää 20min lentää Vaasaan. Se on lyhyt aika. Kyllä nyt on enemmänkin kyse Vaasan imagosta. Vaasan imago ei voi olla niin tärkeä, että Etelä-Pohjanmaan itäosat ja osa Keski-Suomea jäisivät kopterin toimintasäteen ulkopuolelle.

      Nyt kun kopteri tulee Seinäjoelle, niin kukaan ei jää toimintasäteen ulkopuolelle. Ei myöskään Vaasa eikä Pohjanmaan rannikko. Joten turhaa vinkumista noilta taas.

      • kuolleet.merimiehet

        Niimut kuolleet merimiehet voi tarvita helikopteria


    • ihanjärjellä

      Paljon järkevempää olisi laittaa nuokin rahat perusterveyden huoltoon kuin jonkun yksittäisen lääkärin lennättäminen....hienoahan se on, niin kuin Amerikassa.
      Tuon kopterin markkinointia / esittelyajoja on tehty jo pitempään ns. maayksiköllä joka singahtelee edes takaisin pitkin etelä-Pohjanmaata...kovaa kyytiä Suupohjaan kohti, muutama minuutti niin normaaliajona palaa takaisi ja taas Lapuaa kohti, palaten vartin kuluttua.
      Tuota samaa kopterilla.... Halpaa ja mukavaa lystiä.
      Toivoisin päättäjillä olevan vähän enemmän faktoja todellisesta tarpeesta mitä yksi (1 )kopterilääkäri ilmasta käsin saa aikaan.... aika vähän koska hänkin on vain ihminen.

      • Näinonnn

        Saa aikaan paljonkin verrattuna perus lanssiin.
        Mieluummin itse otan tarvittaessa ensihoidon/tehohoidon erikoislääkärin ja tehohoito tasoisen hoidon kuin lähihoitajan sydänfilminsä kanssa.
        Enkä tarkoita mitään pahaa lähijoitajista, mutta loistavaa jos jatkossa saa tarvittaessa lääkärinkin nopeasti.


      • Kukapäättää

        Kuka päättää milloin tuo kopteri lähtee tehtävää suorittamaan, onhan ambulanssejakin monentasoisella henkilökunnalla varustettuna eri tehtäviä silmällä pitäen jos oikein olen ymmärtänyt. Saattaa sinunki tapauksessa käydä niin että tuo lääkäri jää kentälle pelaamaan korttia ja sinä saat vaan sen lähihoitajan filmeineen. Ei kopteri varmaan Lapuaa lähemmäksi suostu lähtemään?


      • Näinonnn
        Kukapäättää kirjoitti:

        Kuka päättää milloin tuo kopteri lähtee tehtävää suorittamaan, onhan ambulanssejakin monentasoisella henkilökunnalla varustettuna eri tehtäviä silmällä pitäen jos oikein olen ymmärtänyt. Saattaa sinunki tapauksessa käydä niin että tuo lääkäri jää kentälle pelaamaan korttia ja sinä saat vaan sen lähihoitajan filmeineen. Ei kopteri varmaan Lapuaa lähemmäksi suostu lähtemään?

        Eiköhän siellä ole ammattilainen päättämässä lähteekö lääkäri vai ei.
        Sehän on ihan normikäytäntö että 2km päähän ei kopteri lähde vaan silloin lääkäri tulee autolla kuten nytkin kun on toi lääkäriyksikkö kokeilu.


    • TyhmätSeinäjokelaiset

      Pitä ymmärtää kun saaristossa ei ole teitä vaan vettäniin ambulanssi ei pääse. Kalliita ja ratkaisevia minuutteja nuo 20.

    • ilmailija3

      Hallituksen päätös että kopteri tulee ja myös että se jää maakunnan maksettavaksi.Sijoituspaikka määrätään helsingissä.

      • 1.kopteri

        Ensimmäinen kopteri pitää tietysti olla koko pohjanmaa maakuntaa palveleva siitähän valtiokin lähtee liikkeelle


    • Vaasameripelastusseura

      Björkköbyyhyn ja Panikeen pääsee autolla.Eihän siellä saaressa olla kuin kesäisin.Silloin on pelastusveneet ja rannikkovartiosto kun apuu tarttee.Eikä se kopterin lento rannikolle sitä 20 minuuttia kestä kun se nousee.Autollakin ajaa Sjoelta Vaasaan 50 minuutissa vaikka lähes koko matkan on 80 rajoitus ja paljon taajamia.

      • Järvipelastus

        Niin tähänkin asti ovat käyttäneet Uumajan helikoptereita.
        Vaasasta lentää 40 min Ähtäriin se on 20 min pitempi kuin Sjoelta no toisaalta kyllä yksi RKP:n äänestäjä on tärkeämpi kuin keskustan ;)


    • PrattWhitney

      Pelastuskopterit kulkee sen 290 km tunnissa joten siitä voi laskee.

    • Maallapelastanut

      Tietenkin olisi paras että olisi kaksi kopteria. Itselläni on ehkä vääräkin kokemus maalla asuneena mutta kuitenkin aina taitaa olla maata pitkin kulkeva apu ensin onnettomuuspaikalla ennenkuin kopteri tulee, tämä on tärkeää tiedostaa, osaavia, ammattitaitoisia auttajia on siis paikalla ennen kopteria.

      Kuinka on tilanne saaristossa esimerkiksi heikkojen jäiden aikaan tai pimeydessä, ainakin näin maallikolle tulee mieleen että siellä kopteri voisi olla se ensimmäinen apu paikalla hyvin usein ja sehän on kiistatonta että tuolla saaristossa jos missä potilaan kuljetuksen ysinkertaisuus puolustaa kopteria kaikkein vahvimmin kun vertaa alukseen nostelua, aallokossa rynkytystä ja taas maakuljetukseen siirtymistä.

    • hyviinkäsiin

      Katkera vaasalainen se jaksaa samaa paskaa jauhaa miten olisi tärkeää pitää Vaasassa omaa helikopteria yhtä Börjeä varten joka käy pilkkimässä.
      RKPläisille yhden Börjen henki on arvokkaampi kuin 200 000 etelä-pohjalaisen.

      Teillä oli jo kopteri mutta itse ryssitte ja kavalsitte miljoonat.
      Ei teille uskalla uutta antaa. Myytte sen ja pöllitte rahat.

      • kriminaali.kavalsi

        Niin tai se kriminaali kavalsi ne rahat luotti vain siihen ettei tätä muka voida lopettaa mutta kyllä Suomessa vielä jotkut lait on voimassa


      • joku.lääkäri
        kriminaali.kavalsi kirjoitti:

        Niin tai se kriminaali kavalsi ne rahat luotti vain siihen ettei tätä muka voida lopettaa mutta kyllä Suomessa vielä jotkut lait on voimassa

        Joku lääkäri muistaakseni sanoi totuudet siitä huijarista muualla sille olisi löytynyt heti kovat puolustajat


      • tanepaavonpoika
        joku.lääkäri kirjoitti:

        Joku lääkäri muistaakseni sanoi totuudet siitä huijarista muualla sille olisi löytynyt heti kovat puolustajat

        Se joku oli lääkäri oli Vaasan keskussairaalan ensihoidon ylilääkäriksi tullut Taneli Väyrynen, joka paljasti Peten huijaukset.

        Seuraava uutisointi 30.12.2009 ILKKA
        Vaasan keskussairaalan ensihoidon ylilääkäri Taneli Väyrynen myöntää kertoneensa Pohjanmaan pelastushelikopteriyhdistyksen rahoituskuvioista Raha-automaattiyhdistykselle.

        RAY keskeytti toissa viikolla tuen maksamisen Petelle ja jätti Pohjanmaan poliisilaitokselle tutkintapyynnön tukiyhdistyksessä työskentelevistä.

        Syyskuussa virkaansa tullut Väyrynen kertoo, että hänelle paljastui nopeasti, ettei voi hyväksyä toiminnanjohtaja Lars-Eric Östergårdin ehdottamia rahoituskuvioita.

        - Hänen esittämät mallit olivat, jos eivät laittomia, niin ainakin syvästi moraalittomia. Ajatuksena oli, että yhdistys antaa keräysvaroistaan tukea kopterin lääkinnälliseen toimintaan, vaikka rahojen pitää RAY:n avustusehtojen mukaan tulla pelkästään sairaanhoitopiiriltä. Rahat kierrätettäisiin kulissiyhdistyksen kautta, jolla ei ole kirjanpitoa. Minun olisi pitänyt anoa varoja tältä taholta erilaisiin ensihoidon projekteihin, jolloin Pete-kytkös ei paljastuisi.


      • shsivustaseuraaja
        tanepaavonpoika kirjoitti:

        Se joku oli lääkäri oli Vaasan keskussairaalan ensihoidon ylilääkäriksi tullut Taneli Väyrynen, joka paljasti Peten huijaukset.

        Seuraava uutisointi 30.12.2009 ILKKA
        Vaasan keskussairaalan ensihoidon ylilääkäri Taneli Väyrynen myöntää kertoneensa Pohjanmaan pelastushelikopteriyhdistyksen rahoituskuvioista Raha-automaattiyhdistykselle.

        RAY keskeytti toissa viikolla tuen maksamisen Petelle ja jätti Pohjanmaan poliisilaitokselle tutkintapyynnön tukiyhdistyksessä työskentelevistä.

        Syyskuussa virkaansa tullut Väyrynen kertoo, että hänelle paljastui nopeasti, ettei voi hyväksyä toiminnanjohtaja Lars-Eric Östergårdin ehdottamia rahoituskuvioita.

        - Hänen esittämät mallit olivat, jos eivät laittomia, niin ainakin syvästi moraalittomia. Ajatuksena oli, että yhdistys antaa keräysvaroistaan tukea kopterin lääkinnälliseen toimintaan, vaikka rahojen pitää RAY:n avustusehtojen mukaan tulla pelkästään sairaanhoitopiiriltä. Rahat kierrätettäisiin kulissiyhdistyksen kautta, jolla ei ole kirjanpitoa. Minun olisi pitänyt anoa varoja tältä taholta erilaisiin ensihoidon projekteihin, jolloin Pete-kytkös ei paljastuisi.

        Ja taisi tuolloin olla vielä Timo Keistinen Vaasan keskussairaalan johtaja ylilääkäri vai oliko jo silloin "siirretty toisiin tehtäviin".
        Joka tapauksessa nyt Keistinen THL:stä on ollut päättämässä lääkärihelikopterin paikasta ja "Vaasaanhän se ei tule" lienee Keistinen ajatellut.


    • Minäpäsullekerron

      Reippaan vuoden päästä saatatte törmätä sellaiseen kummajaiseen kuin turisti tai matkailija, se ei tosin ole teistä johtuvaa vaan Sukarista mutta kuitenkin, siis ihmisiä ihan muualta saapuu sinne teidän paikkakunnalle ihmettelemään sitä ideaparkkia.

      Tänne Vaasaan ne on osannu jo iät ja ajat ja paljon suuremmalla joukolla mitä te tulette siellä marketissanne näkemään. Tänne kauniiseen maisemaan ne vaan tulee yhä uudestaan ja uudestaan, osa muuttaa asumaan, vielä useampi tekee mökin ja vielä useampi tulee matkailuauton tai veneen kanssa, kuulostaa varmaan ihmeelliseltä mutta näin se vaan menee joten niitten ambulanssikopteria tarvitsevien joukossa hyvin usein on myös niitä sisämaan asukkeja.

    • Käpykylä

      Ei vaasa ole mikään helsinki eikä metropoli.
      Pieni kaupunki pohjanlahden rannalla.Merikin pakenee ja vettä juuri sen vetran 10 meträ että pienet laivat pääsee satamaan.Ainahan Vaasalaisilla on ollut Napoleon kompleksi.leikitään suurta ja mahtavaa.Kesällä ihan hieno kaupunki.Talvella ei.

      • vaasaonsentäskaupunki

        Entä Seinäjoki?

        No sitä minäkin.


    • tahtotila

      No vielä vähemmän Seinäjoki kaupunki vaikka itseään kovasti pitääkin hyvä ettei suurkaupunkia.
      Noihin tilastoihin...kopterin käyttöasteisiin niin niitä saadaan ja on aina saatu manipuloitua paremmalta näyttämään kuin todellisuudessa on. Kyllä "piirinkin" pitäisi paremmin katsoa miten määrärahoja käytetään, näyttää menevän yhteen laariin/osa-alueeseen sairaanhoidossa,mutta tämähän on arvovalta, tahtotila ja lääkärin pysymisen EHTO.

    • Turhasähkörata

      Vaasa on kaikesta sivussa eli sivuraiteella.

      • yks_raide

        Vaasassa on raiteet yks


    • gqlopvfrw

      Vaasalaiset on katkeria kun ne on tottuneet kaksikielisyyden perusteella saamaan kaiken. Kaksikielisyyden perusteella poliisin pääpaikka piti saada Vaasaan ja saivat mitä halusivat. Sairaanhoidon laaja päivystyskin olisi pitänyt saada Vaasaan ja taas kaksikielisyyden perusteella. Olen sitä mieltä, että kyllä ruotsia äidinkielenään puhuville pitää kielelliset oikeudet turvata, mutta ei niin että aina kaksikielisyys on ainoa peruste keskittää kaikki Vaasaan.

      • Ei se nyt ihan noinkaan ole. Vaasa oli entisen Vaasan läänin selvästi suurin kaupunki, joten monen asian sijoittuminen sinne oli lähes itsestäänselvyys.
        Nyt Seinäjoki on ajanut kantaan kiinni ja näyttää vilkkua ohituskaistalle.
        Kielitaitolaki on pätevä syy sijoituspaikkaa valittaessa ja jos pakkoruotsi poistuu, sen merkitys yhä vain korostuu.
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_kielilaki


    • Carrera

      Vaasassa on aina ollut tuota poteroissa makaamista. Kerran on joku asia keksitty, ja yritetään siinä sitten levätä laakereillaan. Kukaan ei osaa kehittyä ja nähdä asioita uudella tavalla. Ennemmin pistetään poteron kansi kiinni ja pannaan sormet korviin. Ei siinä voi asialle Jumalatkaan mitään.

      • Wärtsiläpower

        Wärtsilä rakentaa itse hallinsa parhaaksi katsomalleen paikalle, ei tartte kaupungin rakentaa veronmaksajien rahoilla.


      • sjkvaasaero

        Totta!

        Jos olis Seinäjoella niin kaupunki auttais veronmaksajien rahoilla tässäkin.


      • yritystukia---
        Wärtsiläpower kirjoitti:

        Wärtsilä rakentaa itse hallinsa parhaaksi katsomalleen paikalle, ei tartte kaupungin rakentaa veronmaksajien rahoilla.

        Wärtsilä on yksi suurimpia yritystukien saajia Suomessa joten toimintaa pyöritetään pitkälti veronmaksajien rahoilla


    • Hokkujabrax

      Jääkiekkomatseissa kuseskelivat maalituomarin päälle ja Sundomin päädystä lenteli kolkoita doomarille.Katkeraa hävitä junteille.

    • pakkoruotsitettu

      Niin miksi miljoonille suomalaisille pakko-opetetaan ruotsia jos se ei niille sitten kelpaakaan. Mihin se pakkoruotsi oikein kelpaa? Suomenruotsalaisten vessojen siivoamiseen?

    • Sosialistnemarkkinatalo

      Valtion rahoillahan se wärtsilä on perustettu.Valtion ja duunareiden eläkeytiöt sen omistaa.Turha verrata yrittäjäpohjaiseen primapoweriin.Pikkufirma wärtsilän rinnalla.

    • ratsumies88

      vaasassa on joka viikko bisnesmatkailiosta hotellit täys jotka tulevat lentokoneella ja ajavat taksilla keskustaan...siksi on rakennettu lisää hotelli tarjontaa ja suunitellaan nyt bisnes/congres centeriä. no tämähän on seinäjokisille outo käsite.kun on vaan kuus citymarkettia johon pääsee autolla ovelle kun tulee atrialta.

      • Piska

        No mites tää liittyy lääkärihelikopterin tarpeeseen? Onko taksilla ajavat bisnesmiehet jotenkin enemmän lääkärin tarpeessa vai? Entä jos Ähtärissä sattuu joku iso onnettomuus, ja tarttis äkkiä kopterilla lääkärin sinne? Meinaan vaan, että Seinäjoelta käsin voi lentää nopeasti kopterilla molempiin paikkoihin, Vaasasta ei.


      • Maalaisjärki

        No luultavasti siellä ähtärissä on lääkäri autolla hyvin nopeaa paikalla, melko varmasti ennen kopteria mutta entäpä jos merellä tarvii sitä lääkäriä, siellähän kopterin vahvuudet pääsee parhaiten esille, maalla taitaa toisenlainen tehostaminen tuoda parhaan tuloksen?

        https://yle.fi/uutiset/3-10229626


      • Työnnäsemaalaisjärkiper
        Maalaisjärki kirjoitti:

        No luultavasti siellä ähtärissä on lääkäri autolla hyvin nopeaa paikalla, melko varmasti ennen kopteria mutta entäpä jos merellä tarvii sitä lääkäriä, siellähän kopterin vahvuudet pääsee parhaiten esille, maalla taitaa toisenlainen tehostaminen tuoda parhaan tuloksen?

        https://yle.fi/uutiset/3-10229626

        Yritä ymmärtää että siellä saarissa tuskin jokapäivä sydänkohtausta saadaan vai?
        Ja merestähän tolla finhemssillä ei ketään nosteta.

        Se tarve mitä saarissa kopterille on on niin marginaalista verrattuna siihen mitä kopterin käyttöaste seinäjoelta on että ei sihoituspaikasta jää mitään epäselvää.


      • HäJaHä
        Maalaisjärki kirjoitti:

        No luultavasti siellä ähtärissä on lääkäri autolla hyvin nopeaa paikalla, melko varmasti ennen kopteria mutta entäpä jos merellä tarvii sitä lääkäriä, siellähän kopterin vahvuudet pääsee parhaiten esille, maalla taitaa toisenlainen tehostaminen tuoda parhaan tuloksen?

        https://yle.fi/uutiset/3-10229626

        Eli sun mielestä kopteri on turha ja sitä ei tartte ollenkaan.


    • Seitkytviiskilsaa

      Uumajan meripelastuskopteri kyllä hoitelee meidän pohjanmaan rannikon.Just se käväisi Molpessa pelastustehtävissä.Sama matkahan sillä on meidän rannikolle kuin sjoelta lähtevällä kopterilla.On valinnanvaraa jos toinen kopteri on menossa.Hyvä on reservissä olla toinen.
      Käyttäkäämme svenssoneiden palvelua.

      • meripelastus--

        MAAKUNTA Julkaistu 28.08.2018 07:01

        Lääkärihelikopteri ei lennä jäätävillä talvikeleillä – siihen tarvitaan massiivinen meripelastushelikopteri

        "Seinäjoelle kaavailtu lääkärihelikopteri ei sovellu meripelastustehtäviin. Jos Vaasan edustan merialueilla tarvitaan pelastushelikopteria, se tulee paikalle joko Turusta tai Uumajasta. Lue lisää

        Katso kuvat
        Edes Vaasasta saapunut meripelastushelikopteri ei olisi auttanut lauantaisessa veneonnettomuudessa Maalahdessa"


        https://www.ilkka.fi/tilaajalle/maakunta/tilaajalle-7.3187110?aId=1.2719877


      • eilentokeliä

        Ei se lääkärikopteri nouse ilmaan pimeällä eikä sateisella kelillä --- EI LENTOSÄÄTÄ / KELI ESTE !

        Se on vain aurinkoisille ja nätille kelille tarkoitettu kopteri --- saa ihailla maisemia.
        PS. Kiitos ILKKA-lehti / Jari Nyrhilän kirjoitus.


      • Ensihoit

        Aijaa. No ainakin täällä muualla lentää kyllä pimeällä ja sateella.


      • Eisevastaa

        ei tossa nyrhilän kirjoittamassa ilkan jutussa oo mitään mainintaa keli rajoitteista.
        Ja tosiaan muualla ainakin lentää pimeälläkin ja sateellakin.
        Eilentokeliä voisi valaista mistä moinen tieto on peräisin?


      • Koittakaaymmärtäänyt

        Selvennän nyt vielä kun asia ei oikein aukene maakravuille, katsokaapa vaikka Norjan rannikkoa, vuonon toiselle laidalle näkee mutta maitse sinne joudut kiertämään vaikka sata kilometriä, lautalla kymmeniä minuutteja lastauksineen, helikopterilla minuutteja.

        Ihan sama asia on saaristoisella rannikollamme, vaikka kopteri ei pystykkään varsinaiseen pelastustehtävään se kykynee viemään sen lääkärin reppuineen potilaan lähelle, tämä oli jäänyt aivan täysin unholaan tuolta lehtijutun kirjoittajalta.


      • sunvaimun
        Eisevastaa kirjoitti:

        ei tossa nyrhilän kirjoittamassa ilkan jutussa oo mitään mainintaa keli rajoitteista.
        Ja tosiaan muualla ainakin lentää pimeälläkin ja sateellakin.
        Eilentokeliä voisi valaista mistä moinen tieto on peräisin?

        Ihan omasta kokemuksesta ja tarpeesta, enkä varmasti ole ainut. "PETEÄ" ei saatu paikalle kelin takia vai oliko sitten rahojen jako just kesken. Nousu ja lasku ei onnistu / sallittua noille "siviililentäjille".


      • reypanit

        Tuota samaa olen minäkin kuullut , ei keliä lentää kun ovat siviililentäjiä eivät saa nousta kuin hyvällä säällä.


      • armeijan_kopterit
        reypanit kirjoitti:

        Tuota samaa olen minäkin kuullut , ei keliä lentää kun ovat siviililentäjiä eivät saa nousta kuin hyvällä säällä.

        Vaikka nuo armeijan kalustot ei tähän kuulukaan onko armeijalla kunnollisia koptereita?


      • Ei-pelastuskopteri
        eilentokeliä kirjoitti:

        Ei se lääkärikopteri nouse ilmaan pimeällä eikä sateisella kelillä --- EI LENTOSÄÄTÄ / KELI ESTE !

        Se on vain aurinkoisille ja nätille kelille tarkoitettu kopteri --- saa ihailla maisemia.
        PS. Kiitos ILKKA-lehti / Jari Nyrhilän kirjoitus.

        Niin se on tärkeä pointti ei ole mikään pelastushelikopteri


      • vissiero

        Aivan PELASTUSHELIKOPTERI tarkoittaa ... tulee apuu joko sitä pyydettäessä tai kun tilanne / tapahtuma sitä vaatii.
        LÄÄKÄRIHELIKOPTERI on se joka lääkäri vie potilaan / tapahtumapaikalle tai tarvittaessa ( aika harvoin) potilaan kuljettaa. Näillä on vissi ero, sen kuin avoautolla ajo ... kauniilla säällä voidaan , sateella ja pakkasella ei onnistu , ei kykene.
        Omakohtainen kokemus ... ei lentosäätä !


      • Anonyymi
        eilentokeliä kirjoitti:

        Ei se lääkärikopteri nouse ilmaan pimeällä eikä sateisella kelillä --- EI LENTOSÄÄTÄ / KELI ESTE !

        Se on vain aurinkoisille ja nätille kelille tarkoitettu kopteri --- saa ihailla maisemia.
        PS. Kiitos ILKKA-lehti / Jari Nyrhilän kirjoitus.

        http://www.e-pages.dk/ilkkapohjalainen/1005/article/1699110/9/1/render/?token=b059e2cadc08439758908b38cfde797f&vl_app_id=fi.ilkkapohjalainen.areader&vl_app_version=1.9.0&vl_platform=android

        NO NYT KUN SE ON TOIMINNASSA NIIN TOTUUSHAN ON TOI MITÄ NYRHILÄKIN KIRJOITTI.....LENTÄÄ JOS ON KELIÄ MUUTEN PYSYY MAASSA. NYT JO MONTA VIIKKOA LOKA-/ MARRASKUUSSA TUOLLAISI PÄIVIÄ JA LISÄÄ TULEE.
        ISOT POJAT SAAVAT LEIKKIÄ KUN EI VIISAAMPIA USKOTA.


    • Luontevaratkaisu

      Yhteistyökuvioita kun nyt kehitellään niin varmaan päästäisi siitäkin sopuun jotta kopteri olisi mökkikauden sijoitettuna Vaasaan jossa hyöty/ euro suhde olisi paras, talvella taas kopteri voisi olla vaikka ihan siellä Ähtärissä, talvella matka on pitkä sieltä kun Seinäjoelle on niin huonot tiet.

    • sundmann

      ei karijoen mummut uskalla edes mennä kopteriin ennemin kuolevat

    • ratsumies88

      eikö olis pitäny hommata heti avaruusraketti kun on avaruuden pääkaupunki...mitäää kopteria

      • avaruusinsinöörit---

        Niin mitäs ne Suomeen tunkeutuneet avaruusinsinöörit tekee päivät pitkät


    • Nalkissaollaan

      Avaruuden gepardihatut istuu kotona ja tekee halalteurastetusta lehmästä ruokaa.
      Saaressa Håkan ja Börje ovat saunassa.Olivatlöytäneet toisensa tropiclandian saunassa.Nyt Börjen munat on jääny lauteiden väliin ja Hokan on nalkissa kakkosreiällä.Pelastuskopteri onkin jo hälytetty saareen.Lentäjä on Göran Knulliksen

    • LuontevaRatkaisulle

      "Yhteistyökuvioita kun nyt kehitellään niin varmaan päästäisi siitäkin sopuun jotta kopteri olisi mökkikauden sijoitettuna Vaasaan jossa hyöty/ euro suhde olisi paras, talvella taas kopteri voisi olla vaikka ihan siellä Ähtärissä, talvella matka on pitkä sieltä kun Seinäjoelle on niin huonot tiet. "

      Jos kopteri olisi mennyt Vaasaan niin tehtäisiinkö silloin "yhteistyötä" Seinäjoen kanssa? NO EI TAKUULLA ;)
      Vaasalaisilla oli jo vuosia kopteri joka ei juuri Seinäjoelle liienneyt ja nyt on sitten ihan turha odottaa Seinäjoelta apua.

    • likieläjä

      Ei tuolla yhdellä kopterilla ihmeitä saada aikaan.....voipi olla just vaikka Vaasassa "avustamassa" ja samalla hetkellä tarvetta Ähtärissä joten siinä sen ehtiminen. Tai sitten kun olisi tarvetta niin keli ei salli ilmaan nousua KELIESTE...pilvet matalalla...sataa tai on pimeää...no tuotahan on aika useinkin. AIKA TOIMINTAKYVYTÖN YKSIKKÖ toi KOPTERI.
      VARMASTI halvemmalla ja useammalle sairastuneelle apua MAAYKSIKÖISTÄ JOIHIN SIJOITETTU TOHTORI ERI PUOLILLE MAAKUNTAA TASAISESTI.

      • hoitoon

        Ja tuolla saataisiin sitä SOTEN tuomaa,ainakin luvattua tasapuolisuutta hoitoketjuihin.


    • Juurinäinseon

      Kopterin kustannus jos noin 5 miljoonaaa euroa niin melko monta lääkäriä ja nopeaa ambulanssia sillä saa mitkä varmasti parempia metsäisessä Seinäjoessa, Rikkonaisella rannikolla kopteri kyllä puolustaa paikkansa nopeuden tähden mutta hinta on kova edelleen.

      • Lääkärit...Peippaavat

        Suurin puute on lääkäreistä, jotka siirtyvät yksityisen leipiin tai erikoistumaan.
        Heti lisää lääkärikoulutusta ja hoitajille lisää valtuuksia.
        Sote ei onnistu ilman lisälääkäreitä.


      • tampereelle_vai
        Lääkärit...Peippaavat kirjoitti:

        Suurin puute on lääkäreistä, jotka siirtyvät yksityisen leipiin tai erikoistumaan.
        Heti lisää lääkärikoulutusta ja hoitajille lisää valtuuksia.
        Sote ei onnistu ilman lisälääkäreitä.

        Kumpaankos se helikopteri sitten lähtee Tampereelle vai Turkuun jos sellainen kyytiasia tulee


      • LääkäritJallittavat

        Ervassa kaikki menevät eri suuntiin.
        Lääkärivaje on Suomessa katastrooffinen.
        Siihen Sotekin kaatuu.


    • minikopteri

      tuleeko se kopteri sjoelle vai ilmajoelle ? ;)

      • Eferrr

        Onko tampereella kopteri vai pirkkalassa?


      • retkunhaja
        Eferrr kirjoitti:

        Onko tampereella kopteri vai pirkkalassa?

        pirkkala kuuluu tampereeseen ilmajoki ei kuulu seinäjokeen ;)


      • Faktathaltuun
        retkunhaja kirjoitti:

        pirkkala kuuluu tampereeseen ilmajoki ei kuulu seinäjokeen ;)

        Pirkkala ei kuulu tampereeseen sen enempää kuin ilmajoki seinäjokeen.
        Pirkkala on ihan oma kuntansa.


    • Geppoone

      Sillä lehdes kirjoittaneella, Närhelällä vai mikä oli, taitaa olla oma lehmä ojassa. Asuu Vaasas ja kokee että oma työ (mitä ikinä tekeekään) on vaarassa siirtyä Seinäjoelle, epäsuorien vaikutusten takia, jos ja kun kopteri Seinäjoelle tulee. Siksi yritti ilkkalehdessä epätoivoisella kirjoituksella hämmentää, vaikka täysin myöhäistä enää itkeä.

      • Mielensääpahottaja

        Juu ei… Hänen pointtinsa oli, että kopteri on kustannustehoton ratkaisu terveydenhuollon verorahojen käyttöön niin Vaasassa kuin Seinäjoella. Nyrhilä ei ole ainut terveydenhuollon ammattilainen, jonka mielestä koptereista saatava hyöty potilaan hoidossa on vähintäänkin kyseenalainen. Mutta kopteritoiminta on mediaseksikästä ja antaa toiminnalle sankarimaisia piirteitä. Lisäksi eduskunnan oikeusasiamies on ajatellut, että kaikkien pitäisi olla tässä maassa tasa-arvoisia aivan kaikessa, mikä ei reaalimaailmassa vain yksinkertaisesti ole mahdollista.

        Mutta siis, ei Nyrhilä asiassa yksin ole liikkeellä. Kts. esim.

        https://www.laakarilehti.fi/ajassa/verkkokommentti/lisaa-koptereita-vai-sairaalapaivystyksia/

        https://yle.fi/uutiset/3-10229626

        Ja kyllä, aina silloin tällöin kopterilla autoa nopeammin paikalle saatu lääkäri on tehnyt toimenpiteen, joka mitä todennäköisimmin on parantanut potilaan elämänlaatua esim. vuoden seuranta-ajalla. Mutta se on vain pieni osa potilaista ja kuitenkin kopterijärjestelmästä aiheutuvat kustannukset ovat erittäin suuret. Todellisuudessa esim. elvytyksistä puhuttaessa aikaikkunat ovat vain kopterillakin aivan liian pitkiä. Elottomaksi menevillä potilailla on monesti sellaisia perussairauksia, että toipumisen edellytykset ovat jo valmiiksi huonot. Jo muutaman minuutin viive laadukkaan elvytyksen aloittamiseen aiheuttaa merkittävät hapenpuutteesta johtuvat aivovauriot eikä kopteri ehdi siinä apuun sen paremmin Vaasasta kuin Seinäjoeltakaan.

        Jos rahalliset resurssimme olisivat jonkun Lähi-Idän öljyvaltion tasolla, toimintaa voisi pyörittää hyvillä mielin. Näin ei kuitenkaan ole ja olipa SOTE-sopan lopputulos mikä tahansa, se ei tule hillitsemään terveydenhuollon kustannuksia millään muulla keinolla kuin sillä, että jossain vaiheessa rahahanat vain menevät kiinni. Niin kopterien kuin kaikkien muidenkin tarjolla olevien lääkkeiden ja hoitomuotojen käyttöä on pakko rajoittaa ja kohdistaa potilasmateriaalissa nykyistä paremmin.


      • ensihoitaja
        Mielensääpahottaja kirjoitti:

        Juu ei… Hänen pointtinsa oli, että kopteri on kustannustehoton ratkaisu terveydenhuollon verorahojen käyttöön niin Vaasassa kuin Seinäjoella. Nyrhilä ei ole ainut terveydenhuollon ammattilainen, jonka mielestä koptereista saatava hyöty potilaan hoidossa on vähintäänkin kyseenalainen. Mutta kopteritoiminta on mediaseksikästä ja antaa toiminnalle sankarimaisia piirteitä. Lisäksi eduskunnan oikeusasiamies on ajatellut, että kaikkien pitäisi olla tässä maassa tasa-arvoisia aivan kaikessa, mikä ei reaalimaailmassa vain yksinkertaisesti ole mahdollista.

        Mutta siis, ei Nyrhilä asiassa yksin ole liikkeellä. Kts. esim.

        https://www.laakarilehti.fi/ajassa/verkkokommentti/lisaa-koptereita-vai-sairaalapaivystyksia/

        https://yle.fi/uutiset/3-10229626

        Ja kyllä, aina silloin tällöin kopterilla autoa nopeammin paikalle saatu lääkäri on tehnyt toimenpiteen, joka mitä todennäköisimmin on parantanut potilaan elämänlaatua esim. vuoden seuranta-ajalla. Mutta se on vain pieni osa potilaista ja kuitenkin kopterijärjestelmästä aiheutuvat kustannukset ovat erittäin suuret. Todellisuudessa esim. elvytyksistä puhuttaessa aikaikkunat ovat vain kopterillakin aivan liian pitkiä. Elottomaksi menevillä potilailla on monesti sellaisia perussairauksia, että toipumisen edellytykset ovat jo valmiiksi huonot. Jo muutaman minuutin viive laadukkaan elvytyksen aloittamiseen aiheuttaa merkittävät hapenpuutteesta johtuvat aivovauriot eikä kopteri ehdi siinä apuun sen paremmin Vaasasta kuin Seinäjoeltakaan.

        Jos rahalliset resurssimme olisivat jonkun Lähi-Idän öljyvaltion tasolla, toimintaa voisi pyörittää hyvillä mielin. Näin ei kuitenkaan ole ja olipa SOTE-sopan lopputulos mikä tahansa, se ei tule hillitsemään terveydenhuollon kustannuksia millään muulla keinolla kuin sillä, että jossain vaiheessa rahahanat vain menevät kiinni. Niin kopterien kuin kaikkien muidenkin tarjolla olevien lääkkeiden ja hoitomuotojen käyttöä on pakko rajoittaa ja kohdistaa potilasmateriaalissa nykyistä paremmin.

        Erittäin hyvä, totuudenmukainen ja asiallinen kommentointi!


    • Hymyssäsuinko

      01.11.-18 Ilkka-lehti pelastukopterista.
      Ministerin mukaan sijaintipäätöstä ohjaa keskeisesti se, miten lääkärihelikoptereiden palvelun piiriin saadaan mahdollisimman paljon lisää suomalaisia. Työryhmän esityksissä Seinäjoki löi Vaasan muun muassa tällä kriteerillä mitattuna.
      Aika vihjaavaa tekstiä.

    • subdmann

      kai ainut mun mielestä kopteria puolustava seikka seinäjoelle on se että ilmassa ei tuu kolareita...muuten toi kaupunki on kyllä ambulanssillekin niin vaarallinen että meen itsekin ennemin taxilla. ja ei muuten vaarit mee mihinkään mikä lentää....ennemin ne kuolee...muutenkin vaikee saada sairaalaan

    • sundmann

      ministerit ajattelee varsinkin vaalien alla vain itseä ja puoluetta etenkin kepun ja sininisten kohdalla tosi viisas ratkaisu

    • aivansama

      koko sotessa ja kopteri hommassa ei ole päätöksissä mitään tekemistä seinäjoen tai vaasan ihmisillä.....vaan pelkästään puoluepoliittisilla nokittelulla kuten koko hallituskaudella. sipilä kumppaneineen varmaan käy yksityislääkärillä meidän laskuun

    • hoitohenkilö40vuotta

      Sote säästöt, minne sijoitetaan?
      Säästöt ovat vain usvaa päättäjien mielikuvassa.
      Tällaisia turhapäiväisiä rahareikiä suunnitellaan, kun toisaalta kiristetään vanhuksien lääkekuluja, lääkäriasemien siirtäminen keskuksiin, tutkimusten tai kokeiden vähentämin ns. yli-ikäisiltä sekä vanhusväestön hoitojen /hoitopaikkojen jättäminen omaisten hoidettaviksi.

    • sundmann

      vaasan puolesta on hyvä että uumajassa on meripelastus helikopteri..nytkun seinäjoki kaikessa suuruden hulluudessa lähtee tuohon osakeyhtiö touhuun tod.näk se kopteri parkkeeraa juurikin pirkkalaan.siellä on huoltohallit,lääkärit ja jatkokuljeus valmiina.

      • Anonyymi

        Nyt ovat jo Lapin poromiehet huolissaan siitä, että lääkintähelikopterit eivät pysty lentämään kaikissa olosuhteissa. Tulee juuri uutisissa. Neljäsosa lennoista ei Lapissa onnistu.
        Sama asia tulee ongelmaksi Pohjanmaalla, kun Seinäjoen turhalle lentokentälle sijoitetaan meripelastukseen kykenemätön kopteri, jonka vastuulla kuitenkin on myös pitkä rannikko- ja merialue.
        Mitenkähän käy? Veikkaan, että tilanne on sama kuin Seinäjoen laajan päivystyksen kanssa, eivät pysty hoitamaan rannikkoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt ovat jo Lapin poromiehet huolissaan siitä, että lääkintähelikopterit eivät pysty lentämään kaikissa olosuhteissa. Tulee juuri uutisissa. Neljäsosa lennoista ei Lapissa onnistu.
        Sama asia tulee ongelmaksi Pohjanmaalla, kun Seinäjoen turhalle lentokentälle sijoitetaan meripelastukseen kykenemätön kopteri, jonka vastuulla kuitenkin on myös pitkä rannikko- ja merialue.
        Mitenkähän käy? Veikkaan, että tilanne on sama kuin Seinäjoen laajan päivystyksen kanssa, eivät pysty hoitamaan rannikkoa.

        Tuo on täysin totta. Sama juttu kun kopteri oli Vaasassa... jatkuvasti ilmoittivat hälytyksen saatuaan... EI LENTOSÄÄTÄ... TEHTÄVÄ PERUTAAN!
        Itse olen tuon kuulutuksen kuullut monen monta kertaa, eikä tämä ole mihinkään muuttunut vuosien mittaan. Tuota ei vain saa sanoa ääneen koska käyttöasteet tippuvat ja ns. maine kärsii. Hyvää tietenkin tarkoittavat mutta vain niin harvoin on todellista hyötyä koska kopterin tarkoitus on vain VIEDÄ TOHTORI ONNETTOMUUSPAIKALLE... NIIN KUIN TAKSI. Tuolla rahamäärällä saataisiin paljon muuta ja parempaa aikaan kun vähänkin käytettäisiin enemmän maalaisjärkeä. EI TARVI KAIKKI OLLA NIIN KUIN SUURESSA MAAILMASSA joskus vähempi on enempi!


    • niinnähtyä

      Toivottavasti Etelä - Pohjanmaan kuntien päättäjät laskelmoivat hiukan etukäteen minne heidän rahat PIIRI laittaa / ns. sijoittaa....mitä vastineenksi saavat tai menettävät. Käy niin että yksistään Seinäjoen kaupunki hyötyy ja maaseutu maksaa näin on tapahtunut jo pitemmän aikaa....laskekaa se ihan hoidettavissa Ojalan laskuopilla.
      Sanotaan vain että terveyden tai sairauden nimissä tehdään, tuo on aika pitkälti puppua. Sama kuin USKOVAISILLA...tilaisuus ja omanedun tavoittelu on tätä päivään.

    • Porotonturvassa

      Eteläiselle poronhoitoalueelle Vaasaan ja Uumajaan riittää ihan hyvin yksi uumajassa oleva meripelastuskelpoinen helikopteri.Pelastaa porot ja vaasan-uumajan pizzalaivalta mereen horjahtaneet juopot.

    • urhopee

      pakkohan se on lentää kun vaasan eteläpuoli on täysin täynnä traktoreita 3 tie atrian orjia 8 tie kurkkumiehiä...vittu pääse mihinkään kun lantasaappaat tukkii tiet.. traktorit pois teiltä....mä voisin syödä vaikka vaan ulkolaista ruokaa ja lentää lähisairaalaankin

      • Anonyymi

        sata vuotta eikä seinäjokiset erota lampea järvestä,hiekka kasaa vuoresta... mitä vittua ne tekis helikopterilla ? lainassa ne kirjoittais että se on avaruusraketti kun tuulivoimalakin aiheuttaa syöpää....landepaukku on sellanen sukupolvesta toiseen ei muutu kun luodilla


      • Anonyymi

        Seinäjoeltakin lähetetään kaikki ruotsinkieliset Roopparnäässiin, kun ruotsinkielellä ei psykiatrinen hoito toimi E-P:llä. Niitäkin muuten on, nimittäin ruotsinkielisiä psyykepotilaita Seinäjoella, vaikkei luulisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Seinäjoeltakin lähetetään kaikki ruotsinkieliset Roopparnäässiin, kun ruotsinkielellä ei psykiatrinen hoito toimi E-P:llä. Niitäkin muuten on, nimittäin ruotsinkielisiä psyykepotilaita Seinäjoella, vaikkei luulisi.

        joku kirjoitti vielä pizzalaivasta.heh vaasaan on tulossa pohjoismaiden uusinta tekniikkaa edustava alus. rabbe tais myydö firmansa jo ennen ennenkun sen laivafirma meni konkkaan.
        no jos ke kirjoittaja ei pääse jouppia kauemma keskustasta...voi tietenkin maailman olla pikkusen pieni


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        joku kirjoitti vielä pizzalaivasta.heh vaasaan on tulossa pohjoismaiden uusinta tekniikkaa edustava alus. rabbe tais myydö firmansa jo ennen ennenkun sen laivafirma meni konkkaan.
        no jos ke kirjoittaja ei pääse jouppia kauemma keskustasta...voi tietenkin maailman olla pikkusen pieni

        Rabbe oli kyllä Äijä.Sais monet Vaasalaiset ottaa miehestä mallia.Oikea Etelä-Pohjalainen sisupussi oli.Kotipizza kun nyt on Norskeilla niin ei tunnu hyvältä.Käykää o Sole miossa siinä 70 luvulla perustetussa Raben ekas pizzeriassa.
        Turha Kotipizzan pieniä minipizzoja ostaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rabbe oli kyllä Äijä.Sais monet Vaasalaiset ottaa miehestä mallia.Oikea Etelä-Pohjalainen sisupussi oli.Kotipizza kun nyt on Norskeilla niin ei tunnu hyvältä.Käykää o Sole miossa siinä 70 luvulla perustetussa Raben ekas pizzeriassa.
        Turha Kotipizzan pieniä minipizzoja ostaa.

        Tänne Östermyyrään on kova tunku
        Ideaparkin 100 kävijästäkin jopa 9 tulee Vaasasta.Tulevat lääkärikopteria ja Ideaparkkia katsomaan.Pian näkevät Idean vieressä Ikean.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tänne Östermyyrään on kova tunku
        Ideaparkin 100 kävijästäkin jopa 9 tulee Vaasasta.Tulevat lääkärikopteria ja Ideaparkkia katsomaan.Pian näkevät Idean vieressä Ikean.

        Kysyn vain...mitä katsottavan arvoista / erikoista Idea parakissa on mitä nyt muualla ei ole ?
        Mahdollisesti tulevaa koptetiakin pitää mennä Ilmajoen puolelle Rengonharjulle katsomaan....siellä parkissa suurimman osaa kun säät nyt ovat tällaisia, sateissa ja pilvisiä sekä tuulisia EI LENTOSÄÄTÄ kuin silloin tällöin.
        Selvennyksi vain !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kysyn vain...mitä katsottavan arvoista / erikoista Idea parakissa on mitä nyt muualla ei ole ?
        Mahdollisesti tulevaa koptetiakin pitää mennä Ilmajoen puolelle Rengonharjulle katsomaan....siellä parkissa suurimman osaa kun säät nyt ovat tällaisia, sateissa ja pilvisiä sekä tuulisia EI LENTOSÄÄTÄ kuin silloin tällöin.
        Selvennyksi vain !

        Eiköhän ne sateessa kun lennä kun lentävät pimeässäkin.Niihin nimittäin tulee pimeälentolaitteet joten yölläkin lennetään.
        Se vinssikin saisi olla ettei tarvitse Börjen takia tilata Uumajasta pelastuskopteria tuomarinkarille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän ne sateessa kun lennä kun lentävät pimeässäkin.Niihin nimittäin tulee pimeälentolaitteet joten yölläkin lennetään.
        Se vinssikin saisi olla ettei tarvitse Börjen takia tilata Uumajasta pelastuskopteria tuomarinkarille.

        Kopterin omistaa finnhems joka vuokraa tiloja Ko pien lentokentältä josta hyvä lähteä eri ilmansuuntiin . mm etelä-pohjamaalla matkat on pitkät paikasta toiseen kuten myös keskisuomen laitamilla joihin lentoja nyt on ollutkin paljon.Näissä kahdessa on myös huomattavan ikääntynyt väestökanta. Kopteri on oikeassa paikassa.
        Seinäjoen kaupungilla ei periaattessa ole mitään tekemistä sen kanssa


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1445
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1281
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1235
    4. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1175
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1073
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1053
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe