Riidan aiheuttaja

välttämätön_paha

Olemma avopari, asumme yhdessä ja kummalakin ns. omatili ja rahat. Kulut on jaettu, kumpikin maksaa osuutensa vuokrasta, laskut ja ruoka menot jaetaan. Olen joskus maininnut että olen ostanut tai maksanut jotakin ja kun nainen kuulee sen sanoo heti ytimekkäästi että maksettiin yhteisistä rahoista joten se on yhteistä omaisuutta. Olen ihmetellyt tuota yhteistä sanaa, meillä on yhteinen vuokra asunto ja joitakin yksittäisiä huonekaluja. Äiti antoi tuossa menneinä vuosina hiukan rahaa mulle, oli tarkoitus vähän panostaa itseensä, harrastuksiin ja hyvinvointiin kun oli tiukkaa mutta kuinkan ollakkaan muija kuuli asiasta kun äiti kävi kotonamme ja kysyi et mitäs tehdään, lähdetäänkö pienelle hurvittelu lomalle. Sanoin muijalleni et oli tatkoitus et panostan itseeni ja muija suuttui et eikös se raha kuulu hänellekin yhtä lailla. No vastaavasti muija sai rahaa vanhemmiltaan kun oli ollut apuna ja muija käytti rahan itseensä, kun minä kritisoin muija sanoi että hän sen sai en minä. Raha aiheuttaa suurimmat riidat meillä, näin on ollut ja tulee olemaan ja se aiheuttaa sitten lisä ongelmia muissa asioissa.

9

348

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 7470

      Riidan välttämiseksi.
      Meillä on ollut aina kaikki täysin yhteistä. Kiinteä omaisuus ja penkkitilit ehdolla herra TAI rouva.

      Lastemme lahjukset, mm. asunto ovat puolison pois sulkevalla ehdolla. Tenavat ovat myös toteuttaneet ehdotukseni ohjata rahalahjukset henkilökohtaisille tileilleen.
      Kerran tämä varotoimi on ollut tarpeen asunnon suhteen ja eronnut tenavamme oli pitänyt henkilökohtaisen tilinsä omana tietonaan.
      Muuten herra oli vuosikaudet rahoittanut rouvan opiskelun ja yhteiset lomamatkat mm. Andien ohjatun pienryhmäsamoilun 2 viikkoa, kuukauden laitesukelluksen Balilla yms.

      Potkut saanut rouva äitineen oli tarkka patu. Herran ollessa töissä kävi tytär, äiti pari tullaamassa talousesineetkin.

      • välttämätön_paha

        En ymmärrä tuota sanaa YHTEISTÄ mIksi jostakin toiselle kuuluvasta pitäisi tulla toisenkin omaisuutta ellei maksa, lasta nyt ei pidä sekoittaa asiaan mutta muu omaisuus, irtaimisto jne. Ehkä suurin syy miksen koskaan avioidu naisen kanssa, avoliitto on mun juttuni.


      • problemsolved
        välttämätön_paha kirjoitti:

        En ymmärrä tuota sanaa YHTEISTÄ mIksi jostakin toiselle kuuluvasta pitäisi tulla toisenkin omaisuutta ellei maksa, lasta nyt ei pidä sekoittaa asiaan mutta muu omaisuus, irtaimisto jne. Ehkä suurin syy miksen koskaan avioidu naisen kanssa, avoliitto on mun juttuni.

        Ymmärryksessäsi (YHTEISTÄ) ei ole vikaa, vaan ilmaus on virheellinen, jos viittaat sillä tähän :

        "olen ostanut tai maksanut jotakin ja kun nainen kuulee sen sanoo heti ytimekkäästi että maksettiin yhteisistä rahoista joten se on yhteistä omaisuutta"

        Sehän ei mene noin. Kun ostaa omilla rahoillaan jotain omaisuutta; esim. prätkän, sohvan tai kitaran, niin se on omaa, ei yhteistä omaisuutta. Ihan tarkalleen ottaen. Yhteistä omaisuutta on vain sellainen omaisuus, joka on päätetty hankkia yhdessä molempien nimiin ja/tai molempien rahoituksella. Esim. auto. Sanopa sille naisellesi, että alkaa vetää oikeaa rajaa tähän. Jos hankit jotain kotiin (tai itsellesi), se on sinun omaisuutta, ei yhteistä. Toki varmaan annat naisystäväsi käyttää hankkimaasi kahvikonetta - tai istua ostamallasi sohvalla, vaikka hän ei niitä omistakaan.

        Joillain ihmisillä on taipumus hallita toista ja käyttää valtaa suhteessa väärin. Parisuhde on kuin taistelukenttä, jos toinen ajattelee "minun rahani ovat minun, sinun rahasi ovat minun, sukulaistesi rahat ovat minun... kaikki rahat on minun tai vähintään yhteistä" -tyyliin.


    • problemsolved

      "Raha aiheuttaa suurimmat riidat meillä, näin on ollut ja tulee olemaan"

      "tulee aina olemaan" - Vähän huono lähtökohta yrittää parantaa asiaa... Tuli mieleen haluatko sinä parannusta ja toimia sen hyväksi ollenkaan?

      Itse olen vakaasti sitä mieltä, että toimivat ja tasapainoiset raha-asiat ovat parisuhteen ydin. Ihmisen hyvinvoinnin perusta. Ellei niitä saada molempia tyydyttävään kuosiin, on parempi erota. Vapautuu valtavasti energiaa muihin parempiin asioihin kuin rahasta kiistelyyn.

    • Ei tuo tilanne nyt aivan täysin terveeltä kuulosta. Parisuhteen pitäisi olla molemminpuolinen, eikä sellainen että toinen sanelee ehdot tai muuttaa "sääntöjä" itselleen edullisemmaksi. Voitteko ollenkaan keskustella raha-asioista ja sopia yhteisiä pelisääntöjä ilman että tilanne menee riitelyksi?

      On ihan hyvä että yhteiset talouden laskut maksetaan puoliksi. Mielestäni kummallakaan osapuolella ei ole yksipuolisesti oikeutta päättää mitä toisen saamilla "ylimääräisillä" rahoilla tehdään, vaan asiasta pitäisi keskustella yhdessä.

      Kirjoituksesta ei käy ilmi kuinka pitkään olette olleet yhdessä. Vaikuttaa siltä että avovaimosi määrää teillä kaapin paikan, eikä tunnu joustavan asiassa. Jos tunnet että tilanne ei tule muuttumaan miksikään vaan samat ongelmat raha-asioiden kanssa tulevat todennäköisesti jatkumaan niin pitkään kun olette yhdessä, oletko varma että haluat pysyä hänen kanssaan...?

    • Älä ole niin nössykkä, pidä puolesi ennen isompaa rahanmenetystä.

      Tuli mieleen yks seurustelukumppani vuosien takaa, päivälleen puolen vuoden suhde. Suhde päättyi siihen kun en mennyt tämän naisen kanssa naimisiin puolen vuoden aikana. Asui mun talossa ja lähti tasan puolen vuoden päästä siitä kun tavattiin. :)
      3 kuukauden jälkeen alkoi ehdotella naimisiinmenoa ja muistutti pari kertaa että puolen vuoden jälkeen häipyy jos ei olla naimisissa.

      Minä maksoin kaiken, nainen kävi töissä mun ostamalla autolla, ostin bensat, ostin tavaroita naiselle, nainen osti tavaroita mun rahoilla, mitään ei koskaan ostanut tai maksanut omilla rahoillaan mutta en pyytänytkään mitään kun ei ollut tarve.
      Tasapainoiset raha-asiat eivät aina ole parisuhteen ydin, riittää kun sitä on riittävästi.

      Syntymäpäivälahjaksi osti mulle parit sukkaparit, siinä kaikki mihin rahaa käytti. Olin käyttänyt niitä jo ja nainen kun häipyi silläaikaa kun olin poissa kotoa, vei kaikki omat tavaransa, vei myös ne tavarat jotka oli ostanut mun rahoilla jotka ei olleet edes naiselle yksistään tarkoitettu plus vei nämä ostamansa käytetyt sukkaparit, hahhah. :)
      Kyllähän se nauratti ja naurattaa vieläkin. Tavaroista en välittänyt pätkääkään mutta nuo sukat ne vaan jaksaa naurattaa edelleen.
      Auton sentään palautti mutta ei avaimia, vara-avaimet oli mulla joten en kysellyt avaimien perään, sanoin vain että jos auto varastetaan niin syyllinen onkin sitten selvillä.

      En jäänyt surkuttelemaan sitä etteikö naisiin voisi luottaa, tälläisiä naisia on korkeintaan yks kymmenestätuhannesta.

    • toinentoistaantukien

      Joidenkin olisi parempi vain elää ihan yksin ja kiertää parisuhde tosi kaukaa, koska siinä joudutaan jakamaan kaikenlaista. Jäisi se ihan kaikki, oli sitten kyse rahasta tai maineesta, onnesta tai epäonnesta, ihan kaikki itselle niin hyvässä kuin pahassa.

    • yli35v.yhdessä

      Puoliksi maksu on ihan hyvä juttu. Aina se ei ole ihan oikein. Ajatellaan ruokaa; ainakin mun mies tykkää lihasta eli meillä on usein jotain leikkelettä jääkaapissa. Voiko siitä vetää johtopäätöksen, että mies syö kalliimmin? Ainakin verrattaessa puuroa keittävään mummoon t. vanhaanpiikaan? Tietysti naisellakin voi olla keliakia t. muu kallis ruokavalio.
      Samaten miesten harrastukset ovat kalliita; autot, moottorit, työkalut ja turha ajo. Muijan neulepuikot yms. ei ole kallis harrasteväline. Naiset kuulemma ostavat jotain tarpeetonta sisustuskrääsää t. vaatteita kaappiin.
      Rahasta on hyvä olla samansuuntaisia ajatuksia pariskunnalla, on vähemmän riitoja.

    • gsdfhshhhss

      Jos tuossa vaiheessa jos rahan merkitys on noin suuri ja oleellinen osa parisuhdetta tyyliin "kuka hyötyy ja mitä", on parempi laittaa lusikat jakoon ennen kuin vihaatte toisianne.

      Tuollainen minun-sinun, eipäs-juupas tarkkailusysteemi ei luo minkäänlaista pohjaa kestävälle parisuhteelle, joten erotkaa hyvät ihmiset!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miten voi olla muun sukupuolinen?

      Ei mitenkään. Kyllä tämä Euroviisujen voittaja on selvästi poika eikä tyttö, eikä mikään muun sukupuolinen. Olen aina pi
      Maailman menoa
      636
      3909
    2. Tunnustan nyt

      Tykkään katsella sua😍
      Ikävä
      46
      1722
    3. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      52
      1507
    4. Kuka on Suomussalmen rikkain mies?

      Jättäkää nimi pois, mutta antakaa sen verran vinkkiä, ettei erehdystä voi tulla. Ammatti pittää mainita.
      Suomussalmi
      40
      1465
    5. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      172
      1436
    6. Olipa kärsimystä kuunnella Martinaa huomenta suomessa

      Voi hyvää päivää sitä ulostuloa ja mitä liibalaabaa päästi suustaan. Esim. Kaikki äidit tietää mitä se arki on, what, mu
      Kotimaiset julkkisjuorut
      230
      1328
    7. Volkkari olkoon tunniste....

      Ajattelen sua, en ole unohtanut. Vanhemmalle miehelle...
      Suhteet
      106
      1126
    8. Tiesitkö nainen että olen

      Tavattoman epävarma itsestäni. Pienikin takapakki tahaton tai tahallinen voi särkeä paljon ja vaikuttaa käytökseeni teh
      Ikävä
      50
      1066
    9. Tunnusta pois

      Tykkäät katsella mua
      Ikävä
      61
      1011
    10. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      18
      959
    Aihe