Koulukiusaaminen Hangossa

Kuumaperuna

Kas kummaa kun kukaan ei tässä ryhmässä kirjoittele koulukiusaamisesta joka juuri nyt on kuuma peruna Hangossa

42

1034

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Piiskaa_pyllylle

      Noku ei ole lapsia enkä itse enää käy koulua niin asia ei ainakaan minulle ole kovin ajankohtainen.
      Toki olen sitä mieltä että koulukiusaaminen on saatava kuriin! Koviakaan metodeja ei tule kaihtaa.

    • Suupuhtaaksi

      Puututaanko Hangossa koulukiusaamisepäilyihin kouluissa? Onko eroa ruotsinkielisen ja suomenkielisen koulun välillä menettelytavoissa? Entä eri koulujen vertailussa; Hangonkylä, Keskuskoulu, Lukiot ja ruotsinkielinen lukio ja yläaste?

    • EiVoiOllaTottakaan

      Onko Hangiossa vain tällä koululla ruotsinkielisellä yläasteella toimintasuunnitelma, jota toteutetaan kiusaamisen ehkäisyyn? Peukku ylös tämän koulun rehtorille:
      https://www.hanko.fi/ajankohtaista/ajankohtaista/hango_hogstadium_tiedottaa.11514.news

      Eikö muilla kouluilla ole? Kielletäänkö niissä kiusaaminen vai laitetaan pää pensaaseen piiloon? Missä on rehtoreiden, opinto-ohjaajien ja koulukuraattoreiden rohkeus?
      Koulukiusaaminen johtaa usein moniin ongelmiin, haluttiinko se tunnustaa tai ei. Se aiheuttaa monenlaisia kustannuksia yhteiskunnalle ja voi aiheuttaa loppupeleissä jopa syrjäytymistä, ellei asioihin ajoissa tai lainkaan puututa!

    • Voisentään

      Hankolehden mukaan hankolainen nuori on joutunut menemään muualle kouluun kun kiusaaminen ei ole loppunut

    • kivaelää

      Oppilaiden vanhempien pitäisi kiusaamista ja sen ehkäisyä hoitaa myös kotona. Kouluilla on liian suuri kysymys yksin yrittää ratkoa tätä ongelmaa. Kotoa moni asia lähtee; katsotaan kaikki aikuiset peiliin mitä esimerkkiä annamme. Työelämässäkin näitä kiusaajia ja kiusattuja on. Jospa osaisimme antaa lapsille esimerkin esim. erilaisuuden kunnioittamisesta tai toisen ihmisen tuesta ja ystävyydestä metoodilla ei kaikkia tarvitse rakastaa mutta on hyvä tulla toimeen. Nykyisin saa liikaa esimerkkiä siitä, että mulle kaikki ja muut jää jalkoihin.

      • kaikkienvastuu

        Valitettavasti kiusaaja on usein huonon itsetunnon omaava ressukka, joka yrittää vaimentaa pahaa oloaan olemalla "kovis" ja kiusaa jotain alistuvaa. Muut eivät uskalla puolustaa heikompaa vaan myötäilevät öykkärin temppuja etteivät itse joutuisi kohteeksi. Tämä heikon itsetunnon omaava on saanut kotona sellaiset eväät, ettei kehumista. Ehkä häntä on alistettu juopottelevien vanhempien johdosta tai isä on vaikka narsissi, joka ei anna tilaa lapsilleen. Se siitä esimerkistä. Vaikea vedota vanhempiin, jos siellä ei ole vastaanottokyky tai halua asialle. Mitä voi tehdä? Koulujen ohjelmat, kiva-koulu ja muut ovat se avain, jossa sovitaan, että jokainen koululainen on velvollinen puuttumaan ja porukalla vastustamaan kiusaamista. Silloin kaikilla on kivaa. Ei kiusaajilla ole kivaa. Niin entiset kiusaajat ovat sanoneet jälkeenpäin kaikki tyyni.


    • Missälakimies

      Onko kiva- koulu? Niissä väitetään ettei heidän kouluissa kiusata ja tapaukset lakaistaan maton alle. Vanhemmille ei edes kerrota jos koulussa lapsi on kiusaaja tai kiusattu. Kotona ei siis voida reagoida kun ei tietoa ole. Kiva- koulu huuhaa on taidettu keksiä ihan vain laiskojen opettajien bebattimen pelastamiseksi. Lasten oikeuksilla ja koulurauhan lain osalla ei näissä kouluissa ole merkitystä. Vain opettajien oikeuksilla( koskemattomuudella on).

    • Lapsisaakärsiä

      On muuten kumma että ei osata asiaa hoitaa. Hangossa melkein kaikki tuntevat toisensa ja takuuvarmasti kiusaajat ja heidän vanhempansa tiedetään. Eikö kukaan uskalla puuttua asiaan? Ennemmin annetaan lapsen kärsiä.

    • Kelvotonta

      Koulun mainetta varjellaan, vaikka tiedämme että kiusaamista tapahtuu lähes jokaisessa Hangon koulussa, kaikissa kieliryhmissä!

    • Jotainselkärankaa

      Hyvänen aika ja herrajestas, että tällaisia kommentteja (katso leikekommentti alla)! Kyllä se kuulkaas on niin, että meidän lapsillamme ja lapsen lapsillamme on oikeus olla koulussa, jossa EI KIUSATA! Oli sitte Nössö, Nörtti, Nuutti tai Nyytti! Tämän päivän 2000-luvun koulussa on niin paljon opettajia ja valvontavälineitä, että kyllä se heikkojen mobbaaminen pitää osata estää!

      ”kaikkienvastuu
      31.8.2018 15:25
      Valitettavasti kiusaaja on usein huonon itsetunnon omaava ressukka, joka yrittää vaimentaa pahaa oloaan olemalla "kovis" ja kiusaa jotain alistuvaa. Muut eivät uskalla puolustaa heikompaa vaan myötäilevät öykkärin temppuja etteivät itse joutuisi kohteeksi. Tämä heikon itsetunnon omaava on saanut kotona sellaiset eväät, ettei kehumista. Ehkä häntä on alistettu juopottelevien vanhempien johdosta tai isä on vaikka narsissi, joka ei anna tilaa lapsilleen”.

    • Sivistysyoimenlautakunta

      Juuri niin. Kyllä koulussa pitäisi olla työrauha ja kaikilla oppilailla turvallinen olo. Onko nyt niin että yläasteella on täysin osaamattomat opettajat? Tai pahimmassa tapauksessa välinpitämättömät. Ja minkälainen rehtori? Miksi sivistystoimen lautakunta ei ole kovalla kädellä puuttunut asiaan?

      • Seul

        Rehtori ja kunnan koulutoimen edustaja ainakin hangonlehden artikkelin mukaan nostivat käden pystyyn ja sanoivat, että on tainnut kiusaaminen mennä liian pitkälle. Ei taida olla koulun opettajilla työkaluja hoitaa kiusaamista. Tökeröä kuten niin monen muunkin asian hoitaminen ko kunnassa.


      • paheksuttavaa

        Kiusaaja on raukka luuseri. Se pitäisi olla kaikkien tiedossa. Kun kiusaamisella saa ihailua ja kannattajia jengiin, niin kiusaaminen jatkuu. Asennekysymys. Kiusaaja on raukka luuseri.


    • Veivataan

      Kyllä tälläki sivustolla jaksetaan veivata tuosta Tehtaanniemestä. Niinku se olis tärkeempi asia kun hankolainen nuori.

    • OliskoPonsiAiheellinen

      Mitä tekee asialle sivistyslautakunta?

      • Täh

        Mille asialle?


    • kiusaamistavaisivistystä
    • Pienikoululainen

      Mahtaneekohan kaupunginhallitus edes muistaa keskustella pienen koululaisen asiasta. Lieneekö niin paljon muita tärkeämpiä asioita.

    • Neuvokas

      Miten olisi aloite kaupungin valtuustolle, tai ponsi kaupungin hallitukselle/kirje osoitettuna kaupungin hallituksen jäsenille.

    • Pelkuriraukat

      Herranen aika sentään! On aivan käsittämätöntä että keskusteluissa Span hinnat ja Tehtaanniemen töppäily menee koulukiusaamisen edelle. Kuvastaa aikuisten ihmisten itsekkyyttä ja kyvyttömyyttä hoitaa lasten asioita kuntoon. Ei ole ihme että Hangosta muutetaan pois ja väki alkaa olla pääasiassa eläkeikäistä. Eikö tätä koulukiusaajaa todellakaan saada kuriin ja lasta takaisin kotipaikkakunnan kouluun. Olemmeko me hankolaiset niin pelkuriraukkoja että emme uskalla puuttua asioihin.

      • Tippaleipäaivo

        Herranenaika! Olet ilmeisesti jonkinlainen putkiaivo jos et kykene keskustelemaan useasta asiasta yhtä aikaa. Kyllä normaali ihminen pystyy käsittelemään useita asioita yhtäaikaa.


      • Pystyytoki
        Tippaleipäaivo kirjoitti:

        Herranenaika! Olet ilmeisesti jonkinlainen putkiaivo jos et kykene keskustelemaan useasta asiasta yhtä aikaa. Kyllä normaali ihminen pystyy käsittelemään useita asioita yhtäaikaa.

        Tottakai pystyy. Mutta oikeudenmukaisessa järjestyksessä. Rauhoituhan vähän. Ajattele hiukan mitä sanot että et ärhäkkäästi heti sano mitä ajattelet.


    • näillä_menetellään

      Kyllä taidetaan olla ja monessa muussakin asiassa.

    • Joko

      Jokos tässä asiassa on päästy eteenpäin ja saatu lapsi takaisin Hankoon kouluun?

    • puhettaonvähäntekoja

      Kaikkien on tuomittava kiusaaminen. Kiusaaja pitää saada myös tuomitsemaan kiusaaminen ja tunnustamaan, että on tehnyt väärin. Puheista tekoihin.

    • Harminpaikka

      Myös perhe joutuu muuttamaan, todennäköisesti Raaseporiin. Näin luki Hankolainen facessa.

    • Raukkikset

      Voi taivas sentään! Ovatko hankolaiset päättäjät ja koulujen työntekijät aivan lepsuja. Eikö kellään ole munaa nostaa kissaa pöydälle ja tehdä jotakin. Raukkikset!!!

    • Kysynpävaa

      Valtuusto?

    • PeiliKerro

      Eli, päättäjien ja koulujen työntekijöiden vika. ??? Jokaisesta huushollista löytyy PEILI, ja usemminten aamulla aloitetaan päivä katsomaan peiliä !!! Kuka sieltä löytyy - aivan oikein - syyllinen !!!! Jokainen joka ei puuttuu tällaiseen kuisaamiseen, on SYYLLINEN !!! Mutta helpompi on taas syyttää Yhteiskuntaa ja ollaan niin hyviä että ....... Odotan innolla, kun Somessa aloitetaan ohjeistmaan kiusaajan vanhempia, miten kasvatetaan kunnon kansalaisia.

    • TiukatRajatjaRakkautta

      Ei ole kysymys siitä, kenen vika ja missä. Vaan kyse on siitä, että nyt olisi hyvä hetki istua alas ja miettiä mitä koulumaailma voisi Hangossa vielä kiusaamisen estämiseksi tehdä, kun näyttää siltä että sitä ei olla pystytty kitkemään.

      On monia muitakin välineitä kuin Kiva koulu. Esimerkkinä mainittakoon koulujen toimintasuunnitelmat, kirjatut säännöt ja sovitut kurinpalautustoimenpiteet. Tässä vain muutamia esimerkkejä. Kouluun voisi myöskin aina lukukauden alussa pyytää luennoitsija kertomaan oppilaille tietoa kiusaamisesta ja keinoista estää sitä.

      Joku rohkea Valtuustossa voisi nostaa arkaluontoisen kiusaamisasian esille!

    • Jdjjdjdjdjdj
    • Whaaaattttt
    • Velvollisia

      Näitä asioita voitaisiin tutkia sitten kun nyt Raaseporiin matkustava koululainen palaa takaisin luokkaansa ja kiusaajat sieltä on siirretty tarkkailuluokalle. Mielestäni rehtori ja opettaja ovat velvollisia asian käytännössä hoitamaan. Olisihan se nyt älytöntä jos vanhempien se pitäisi tehdä.

    • tteemuki

      Kiusaamista tapahtuu myös koulun jälkeen. Koulun pihalla ja feffeparkissa.

    • Kiusaaminenonsyvältä

      Näin varmasti on, mutta asiasta kannattaisi tehdä jonkun valtuutetun kautta hyvin valmisteltu aloite, jossa pyydettäisiin konkreettisia toimia kiusaamisen ehkäisemiseksi Hangossa ja myös toimintatapa havaitun kiusaamistapauksen yhteydessä. Eli siis vähän enemmän ohjetta kuin pelkkä ”kiva koulu”!

    • Koulurauhaa
    • Kkaiso

      Mikä tilanne on tällä hetkellä? Joko kiusaaja siirretty tarkkailuluokalle ja koululainen palannut Raaseporista omaan kouluunsa?

      Jos näin ei ole niin turha Hangossa ihmetellä miksi väki vähenee. Kukaan ei halua asua kaupungissa jossa koulukiusaamista ei saada aisoihin.

      • järkikäteen

        Kiusaajan pitää vaihtaa koulua, ei kiusatun.


    • Koulukiinni

      Jos kiusaaminen alkaa leviämään siihen pisteeseen että sitä tapahtuu jo koulun ulkopuolella niin ei siinä auta kiva koulut tai puhuttelut oppilaille. Tuossa tilanteessa olisi kaikkien edun mukaista sulkea koko koulu. Opettajat ja rehtorit ovat epäonnistuneet kun kiusaamista tapahtuu niin paljon että oppilaita siirrellään koulusta toiseen.

      Jos kiusaaja siirretään toiseen kouluun se ei ratkaise ongelmia koska kyseisen koulun ilmapiiri on jo pilalla sekä myrkkyä niille joita on kiusattu.

    • Korjaavat_toimet

      Ei ole kyse yhdestä ainoasta tapauksesta, näitä löytyy molemmista kieliryhmissä.

    • Välittääkö

      Eikö kukaan tiedä onko lapsi voinut palata Raaseporista omaan kouluunsa takaisin. Vai välittääkö kukaan enää?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      415
      4634
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      248
      2314
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      70
      1730
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      162
      1467
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      318
      1435
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1157
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      140
      1141
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      80
      1110
    9. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1085
    10. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      995
    Aihe