Mitä syötte tänään?

hyvruokaa

Mitä ruokaa ihmiset laitatte vai syöttekö kalliita valmisruokia? Ite tein perunamuusia makkaran kera. Huomenna itsetekemiä lihapullia ja tämänpäivän muusia.

49

905

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • köyhäkokkaa

      Meillä syödään tänään -50% lapulla ostettua broilerinfilepihviä, itse kasvatettuja perunoita keitettynä ja porkkanaraastetta. Lisäksi leipomon myymälästä 0,20€ ostettua ruisleipää ja Lidlistä 0,55€ ostettua levitettä päälle. Jälkiruokana itse poimituista mustikoista tehtyä mustikkapiirakkaa.

    • saintpaulia

      Pavut ovat loistavaa proteiinia ja terveellisempiä kuin mikään liha. Yllättävän edullisia. Halvimmalla pääsee jos ostaa kuivapapuja, ne vaativat liotuksen ensin, ja sitten keittää. Mutta vaikkei viitsisikään niin valmispavutkin tulevat lihaa edullisemmaksi. Luomupavut GoGreen merkkiä tms. , noin eurolla riittoisampi annos kuin 2-3 euron liha- tai kanapaketti.

      Papuihin kun laittaa vähän tomaattikastiketta (sekin tosi riittoisa tötsä) niin ei tarvitse kuin suolaa ja pippuria. Vihanneksia sekaan, pakastevihannekset on aina edullisia ja niissä on paljon vitamiineja, vaikka aina luullaan ettei ole. Tutkimusten mukaan pakastamisessa säilyy 80-90 % vitamiineista.

      Pavuissa on kaikki ihmisen tarvitsemat aminohapot lukuunottamatta yhtä tiettyä, ja senkin tietyn saa kun yhdistää papuihin kokojyväleipää. Tämä yhdistelmä siis tekee ihmiselimistössä sen ketjun jossa ko. aminohappoa syntyy. Luin jostain. Lihaa ei siis tarvitse olla ruokavaliossa. Halvemmaksi tulee ja terveellisemmäksi. - En moiti jos joku tykkää lihasta, itse en niin paljon ja kannatan luomua mm. eläinten vuoksi...

      Valmis tomaattikastike on tosi terveellinen ja halpa lisä moniin ruokiin. Tomaatissa on lykopeenia, mikä on ihmiselle tärkeä antioksidantti. Estää monia sairauksia. Lykopeeni imeytyy parhaiten kuumennetussa tomaatissa. Siis esim. tomaattikastikkeessa. Tomaatti on muuten melkein ainoa mistä lykopeenia saa merkittävästi, toinen on chili ja meloni. Pizzassa ei paljon terveellistä ravintoa ole mutta tomaattikastike on...

      • Somerotar

        Peukkuja kirjoittajalle ja samoin muillekin ruoka-asiantuntijoille.


      • pavutonherkkua

        Joo, pavut on tosi hyvää ruokaa ja edullista. Luomulle en laske pätkääkään arvoa, koska missään tutkimuksessa ei ole pystytty todistamaan luomun paremmuutta. En viitsi ostaa vain mielikuvia! https://www.aamulehti.fi/kotimaa/onko-luomu-uskonto-vai-hyvaksi-terveydelle-tutkijat-ja-luomuliitto-ovat-tukkanuottasilla-24252098/
        Soijarouhe on toki suosikkini ja ihan muut linssit, pavut ym. Härkäpapua olen itsekin viljellyt ja härkäpavusta olen tehnyt monenlaisia ruokia, kuten käyttänyt niitä kasviskiusauksiin. https://aijaa.com/tKcDvY
        Tomaatti on myös suosikkini, niitäkin tuli kasvateltua monet vuodet kasvihuoneessa, nykyään ostan vain kaupasta joko tomaatteina taikka murskana tai pyreenä.


    • roletaari

      Lopetimme juuri vaimoni kanssa herkkuaterin joka koostui karvahatullisesta tuoresalaattia ja viime viikolla pakastetusta perunalaatikon jämästä.

      Huomenna valmistan kalakeiton jonka pohjana on kirjolohen perkeistä keitetty liemi ja alesta ostettua pakasteseitä. Syömme sitä ainakin tiistaina.
      Keskiviikko on päättämättä ja torstaina anivarhain lähden ulkoiluttamaan vaimoani muutamaksi viikoksi rentoutuen samalla itse.

      • Naminamii

        Kävimme syömässä Siipiveikot ravintolassa tulisia kanansiipiä..


    • luomuhurruus

      haperoita ja tatteja voissa paistettuna ja pari perunaa omasta maasta lisäksi, Sitä oli eilen ja on kai huomenannakin, ellei sitten mustikoita ja talkkunaa , tai vispipuuroa rasvattoman maidon kanssa, ja tietenkin kahvia ja ruisleipää

    • Köyhämies-

      Kalapuikkoja, muusia, vihanneksia.

    • papu-ukkeli

      Eilen laitoin herneet turpoamaan, nyt ovat muhineet 4h kattilassa ,hella kolmosella(ei tarvi kiehua hulluna,menee ylikin)

      Maukaslieminen hernesoppa on yksi herkuista, vieläpä halpaa ja terveellistä.Laitoin kassleria mukaan , lopun siivutan sinapin kanssa ruisleivän päälle :p
      Säästää pitkän pennin jos tykkää herneruuista ja vaikka kaalilaatikoista ITSETEHTYNÄ.

      Räiskäleitä sitte päälle.

    • RautulainenSienikeitto

      Sienikeittoa. Sen verran tatteja löytyi, että pienen keiton sain. Iltapalaksi karjalanpiirakoita ja munavoita.

    • intpauli

      "Valmis tomaattikastike on tosi terveellinen ja halpa lisä moniin ruokiin. " Katoppa sinä saitpaulia siitä valmiskastikkeesi kyljestä kuinka paljon sokeria siinä on.

    • Näintäälä

      Makaroni velliä veteen . Ja ruoka juomana kalja!

    • RoniMakaron

      Makaroonia aamulla, makaroonia päivällä ja makaroonia illalla. Välipaloina myös makaroonia. Meille on tulossa kaupunkiin makarooni ravintola, jossa tarjoillaan makaroonia.

      • sinäsejaksat

        Makaronivajakki se vaan jakssa vääntää... Olet varmaan töissäkin makaronitehtaalla porailemassa kumiporalla sarvimakaronien reikiä ;D


    • eattherich

      Pari kotlettia ja isoja vaaleita papuja pannulla paistettuna.

    • köyhäeläkeläinen

      Laitan Janssonin kiusauksen uuniin...

      • köyhäkokkaa

        Janssoninkiusaus on rehtiä kotiruokaa ja edullinen valmistaa. Itse teen aika usein janssoninkiusauksen, kun ostan ison rasian 800g ravintolafileitä (maksaa S-market 3,99€) ja avaan pakkauksen, niin siitä jää aina hyvä liemi ja muutama file ylitse, kun siirrän ne jääkaappiin erilliseen säilytysastiaan. Muutamasta fileestä ja siitä mausteliemestä saa perunasuikaleiden, sipulin ja ruokakerman kanssa hyvän janssoninkiusauksen uuniin paistumaan. Tuossa kuvakin, kun janssoninkiusaus on juuri uunista otettuna https://aijaa.com/cpJoAj


      • köyhäeläkeläinen
        köyhäkokkaa kirjoitti:

        Janssoninkiusaus on rehtiä kotiruokaa ja edullinen valmistaa. Itse teen aika usein janssoninkiusauksen, kun ostan ison rasian 800g ravintolafileitä (maksaa S-market 3,99€) ja avaan pakkauksen, niin siitä jää aina hyvä liemi ja muutama file ylitse, kun siirrän ne jääkaappiin erilliseen säilytysastiaan. Muutamasta fileestä ja siitä mausteliemestä saa perunasuikaleiden, sipulin ja ruokakerman kanssa hyvän janssoninkiusauksen uuniin paistumaan. Tuossa kuvakin, kun janssoninkiusaus on juuri uunista otettuna https://aijaa.com/cpJoAj

        Juu, näyttää ja varmasti maistuukin hyvältä. Minä ostan lasipurkillisen Rainbow ravintolafileitä maksaa 2,90 koko purkki menee liemineen päivineen kun teen kerralla kaksi kiloa... On sitten kiva ottaa pakkasesta.


      • hittounahtanut

        Hitto ihan unohtanut janssoninkiusauksen ni noista ravintolafileistähän se onnistuu hyvin.


      • köyhäkokkaa
        hittounahtanut kirjoitti:

        Hitto ihan unohtanut janssoninkiusauksen ni noista ravintolafileistähän se onnistuu hyvin.

        Ravintolafileistä tulee todella hyvä janssoninkiusaus ja kuten nimim. köyhäeläkeläinen, sitä voi tehdä isomman satsin ja pakastaa pienempiin annoksiin. On helppo ja edullinen valmistaa!


    • roletaari

      Minä syön toissapäiväisen kalasopan jämän ja vaimoni menee mummoklubin kanssa johonkin lounaalle. Jos on tolkkua niin ottaa kaverinsa kanssa pitsan puoliksi.

    • PuuroPäivä

      Eilen syötiin riisipuuroa ja soppaa, tänään hernekeittoa, huomenna samaa, lauantaina paistan makkaraa, sunnuntain ruokalista on vielä auki.

    • Ei kotleteista tietoakaan. Vaan makaronia makaronia makaronia ei edes juustomakaronia mutta litra kossuu kyytipojkas..veden kera. Hyvät unet tulee..ja vatsakin on täynnä..makaronia.

    • omaatyhmyyttä

      Höh omaa tyhmyyttähän toi on jos pelkkää makaronia joutuu syömään niin miksi tuollaista tyhmyyttä kirjoittaa.
      Onko vaikeeta ostaa viikolle jauhelihaa,broilerinkoipia,makkaraa.peruna.

      • hehehehe

        Jos ei osaa laittaa.


    • Pistelen menemään lohifilettä tänään

    • Mää söin tänään torilla kaks höyrymakkaraa si kun pääsin kotio söin valmisaterian missä oli perunamuusia ja kaks jaulihapihviä. Jotain arki eineksiä ne oli...

    • köyhtynyt

      Perunalaatikkoa.

    • Pistelen menemään lohta jo toisen kerran tänään

    • Näinmulla

      Pari leipää juuston kera ja yhen satsuman ja 2 banaania. Riittää mulle. Alkaa vaan väsyttää jos syön mahan täyteen eikä sit jaksa tehä mitään.

    • Minä muuten sain pirusti tomaatteja. Joten tein sosetta. Elikä soppiin sopivia systeemejä pakastimeen. Osan laitoin keitoks jo heti. Pakastimesta otin vanhaa leipää. SIt oli jotain spagghettii..Vanhemmilla oli grana padanoo, siitä laiton tomaattikeittoon ja vaaleeta leipää mukaan. Meiramii ja kirvelii kun ei ollu tuoretta basilikaa. Joku sano et jos laittaa oreganoo tai basilikaa maustepurkista saa halpaa italialaista pizzakastiketta. IHAN TOSI NYT KUN AATTELEE. Jaa muuten katoin samalla junalla Euroopassa ohjelmaa joka sopivasti olikin garda-järvi bologna. Italia fiilinkiä. Käyhä juhlii. Ostin myös kossua jota ryystän nyt. Ei tuu nälkäpariin päivään.

    • eurollapäivässä

      Tein eilen soijamakaronilaatikkoa, kun oli sopivasti ainekset valmiina. Tänään söin lounaalla ja päivälliseksi tuota eilistä soijamakaronilaatikkoa ketsupin kanssa, söin myös keitetyn kanamunan Pirkka tillisillin kera. Pari porkkanaa raastoin salaatiksi. Tummaa Reissumiestä viipaleet meni ja vettä lasillinen. Aamulla tietty söin lautasellisen mikrossa kypsentämääni kaurapuuroa ja yhden viipaleen leipää Oltermanni juustolla, sekä lasillinen maitoa. Nyt illalla söin yhden omenan. Ei ollut kovin kallista päivän safkat, taisi euron maksaa.

    • TakaisinLuontoon

      Huomiseen asti on Lidlissä tarjouksessa esim. aito kreikkalainen lampaan- ja vuohenmaidosta tehty feta, 2 pkt yht. 3 €, eli 200 g à 1,50 , säilyvyys tammikuulle 2019. Ja myös sardiineja oliiviöljyssä, 0,99, säilyvyys vuoden 2021 loppuun...
      Juuri on uunissa vuoka, johon pilkoin porkkanaa, sipulia, tomaattia, lisäksi oliiviöljyä, pizzamaustetta, suolaa, pippuria. Tämä satsi ensin 200 astetta, 20-30 min. Sitten lisätään muutama kokonainen kuorimaton valkosipulin kynsi ja paketti fetaa suurina murrettuina paloina. Taas 20-30 min., ja valmista! Tai siis, ennen syömistä vielä pullautetaan valkosipulinkynnet ulos kuoresta muun ruuan joukkoon.

      • pitääkinkokeilla

        Tuota täytyy joskus kokeilla hieman soveltaen, kun on tuota tomaattimurskaa valkosipulilla useampi purkki varastoissa.
        Sardiinien hinta on näköjään noussut sitten viimen, kun ostin Lidlistä. Ei ole kovin kallista vieläkään tuo 0,99€. Yhdestä purkista saa hyvin johonkin laatikkoruokaan ainekset ja syö useamman kerran.


      • TakaisinLuontoon

        Kiva, jos reseptistäni on apua! Mutta minuapa kiinnostaisi saada sinulta tänne tietoa esim. laatikkoruoista, joihin käytät sardiinisäilykettä? Olisi hienoa, jos voisit tänne laittaa jonkin tai joitain reseptejä, jos ehdit?
        Sardiinin hinta säilykkeenä Liiterissä on tosiaan nykyään 1,29, mutta nyt sen 0,99.


      • pitääkinkokeilla
        TakaisinLuontoon kirjoitti:

        Kiva, jos reseptistäni on apua! Mutta minuapa kiinnostaisi saada sinulta tänne tietoa esim. laatikkoruoista, joihin käytät sardiinisäilykettä? Olisi hienoa, jos voisit tänne laittaa jonkin tai joitain reseptejä, jos ehdit?
        Sardiinin hinta säilykkeenä Liiterissä on tosiaan nykyään 1,29, mutta nyt sen 0,99.

        Yleensä teen perunamuusia kerralla reiluman satsin perheelle, josta jää sitten sopivasti ylitse perunamuusia laatikkoruokaa varten. Sekoitan perunamuusiin purkillisen tai kaksi (riippuu vuo'an koosta) sardiineja tai tonnikalaa, pari kananmunaa, sipulia, sekä hieman maitoa, että seos on sopivan löysää. Mausteita hieman oman mieltymyksen mukaan mm. tilliä, kaadan voideltuun ja päälle juustoraastetta (juustoraastetta voi laittaa myös hieman seoksen joukkoon), Paistan uunissa 175°C n. tunnin.
        Lidlin sardiinit on aika isoja paloja (jos nyt on kyseessä saman valmistajan sardiinit, maksoi viimeksi 0,89€) siinä purkissa, niitä kannattaa vaikka haarukalla pienentää lautasella ennen perunamuusiin sekoittamista, samoin jos käyttää tonnikalaa tms. kalasäilykettä. Taannoin oli matsmart.fi myynnissä tosi edullista makrillisäilykettä auringonkukkaöljyssä. Kalapurkkien öljyt ja kastikkeet kannattaa tietysti laittaa mukaan näihin laatikkoruokiin.
        Meillä ainakin lapset tykkää tästä kalaperunasoselaatikosta säilöttyjen punajuurien kera.


      • TakaisinLuontoon

        Kiitos, herkulliselta kuulostaa! Olikin hyvä tieto tuo matsmartin makrilli. Tykkäsin aikoinani ostaa savumakrillia, mutta sitä ei ainakaan enää S-ryhmän valikoimissa ole.


    • kokeiltuon

      Kelpaisko minun ohje? Kaksi keitettyä perunaa,2 dl vehnäj. 2tl leivinj.2 tl valkosipulisuolaa,1 dl vettä 1dl sulatettua tai juoksevaa margariinia tämä siis pohja
      Päälle: 2 dl maitoa ,2 munaa ,1 tl valkosipulisuolaa, 2 tl tilliä, nämä yhdistetään . Sit ne sardiinit tai 2 dl katkarapuja päällimmäisenä juustoraaste ja uuniin 200 astetta puoli tuntia.

      • pitääkinkokeilla

        Tätä pitää kokeilla, hyvältä vaikuttaa :)


      • TakaisinLuontoon

        Kiitos tästäkin! Pohjan teen eri tavalla, mutta aion kokeilla päällisen tekoa juuri ohjeesi mukaan, kiitos!


    • JaskaPontti

      Muikkulaatikko.
      Noin 500 <--> 600 gr tuoreita muikkuja kilo perunoita iso sipuli sian kylkisiivuja.
      Suola maustepippuri kananmuna maito ruokakerma.
      Pannukakkua omatekoista mansikkahilloa jälkkäriksi.
      Kyll lähtee.

      • pitääkinkokeilla

        Hyvä ruoka on tuokin, rehtiä kotiruokaa! Juuri nyt on muikut maksaneet 5€/kg, joten edullinen ruoka.


    • kokeiltuon

      Ohjetta kirjoittaessani jäi kertomatta : Jos ei ole kahta keitettyä perunaa niin ne voi korvata 1 dl valmista perunamuusijauhetta.

      • köyhämuusijauheet

        Perunamuusijauhe on kyllä kätevää, me on käytetty sitä moneen (saatiin kerran iso suurtaloussäkillinen tuttavilta), on tehty pizzapohjia ja suolaisiin piirakoihin pohjia hieman tuon em. ohjeen mukaan vehnäjauhoja lisäten.


    • köyhäkokkaa

      Tänään me syödään uunijuureksia, K-kaupassa oli tarjouksessa juureksia iso satsi 5€, joten ostettiin niitä. Riittää pidemmäksi aikaa. Nyt pistettiin uuniin palsternakkaa, porkkanaa ja punajuurta, hieman ensin paistinpannulla paistaen ja mausteita lisäten, Ennen uuniin laittoa hieman hunajaa vielä päälle.
      Tuossa lopputulos! https://aijaa.com/P0ougt

    • eläke.ukkeli

      Nyt on touhuttu koko aamupäivä askareita, niin alon tekemään jälleen viikonlopun herkkumurkinaa eli kaalilaatikkoa porkkana-kaali-lanttu-tomaatti-pellavansiemenrouhe-raejuusto salaattia myös pyöräytin monitoimikoneella (hyvä kestävä laite 30v vanha), ruisleipää, puolukkasose ja maitoa siihen , ei koneeseen :p
      Paistelen voissa pannulla ylihuomiseen rapeaksi.

      Hyvää viikonloppua kaikille, terveellistä sellaista.

      • TakaisinLuontoon

        Hyvää viikonloppua, eläke,ukkeli, tai mikä lienet...
        Ja hyvää vkonloppua itse kullekin.
        Ja itse matkamuonana pistelin Liiterin salaattipussin, ja S:n 150 g goudan, ja jotain pähkinöitä.
        Liian vähän kasviksia, tiedän...
        Mutta tällä kertaa, näilä mennään.


    • köyhäeläkeläinen

      Minä tykkään kans syödä uunijuureksia mut en paista pannulla vaan pyöräytän ruokaöljyssä laitan leivinpaperin päälle ja maustan sit uuniin... Tänään oli alennuksesta ostettua broilerin lihasuikaleita niistä soosi ja seuraksi riisiä. Huomenna herkuttelen ja laitan uuniin ranskalaiset ja makkaraa...

      • köyhäkokkaa

        Me on tehty hieman samalla systeemillä "ranskalaisia" perunoita, on suikaloitu ja hieman kypsennetty öljyssä paistinpannulla ja sitten uuniin leivinpaperin päälle. Perunaa meillä nyt on runsaasti, kun kasvatettiin kokeeksi pienellä kasvimaalla viime kesänä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Porno tuhosi lopulta parisuhteemme

      Meille tuli 2 vuoden suhteessa ero. Pornon katselu oli viimeinen niitti suhteessamme!! Sekä jatkuvan huonon kohtelun ta
      Parisuhde
      25
      3935
    2. Tämä on sinulle vaikka kaikki lukee

      Vaikka kuinka olet viisas ja kaikin puolin velho, niin et tiedä tilanteestani. Senkin takia menetät mielenkiinnon. Eikä
      Tunteet
      17
      3618
    3. Itseni vuoksi

      Yritän kitkutella vielä viikon verran ja sitten päätöksien aika. Pakko on, ei tästä jumista muuten pääse millään eroon,
      Ikävä
      24
      1857
    4. Täytyy sanoa

      Että olit kyllä mielenkiintoisin ja omaperäisin nainen mitä olen koskaan tavannut. Aivan kuin joku olisi tiputtanut sinu
      Ikävä
      30
      1328
    5. Minkä pituinenen kaivattusi on

      Kirjain ja pituus kehiin! 😊
      Ikävä
      68
      1315
    6. Harmi, kun sillä nousi

      kaikki huomio päähän. Vaikutti aluksi niin mukavalta ja vaatimattomalta 😔
      Ikävä
      57
      1192
    7. Miten saisin

      Hurmattua sinut uudelleen,? Pissin omiin muroihini ensinmäisellä kerralla koska olin tyhmä ja liiaksi kiinni menneess
      Ikävä
      33
      1144
    8. Raamatun tärkein lause

      Ja Mooses tuli alas vuorilta missä jumala oli, Mooseksen mukaan, ilmoittanut hänelle, että hän ja koko juutalainen väki,
      Hindulaisuus
      376
      898
    9. Onhan tälläkin hivnaisella ollut varmasti satoja asiakkaita,ehkä myös nykyinen aviomies.

      Olen naisen nähnyt Turuntiellä. Kantaa todella hi- virusta? Mikäli myy seksiä, niin eikö pitäisi saada pois markkinoilta
      Hämeenlinna
      154
      834
    10. Jatkoa Nojatuoliin

      Huomenta, niin pian täyttyy tämä ketju, ei ehdi muuta kuin aloitella uutta, kun pitkäksi venyy. Arkiasioista on tarkoitu
      80 plus
      128
      828
    Aihe