Päivän riemupläjäys: Suomen valtio myytävänä!

Taas-naurattaa

"Virallinen nimi: Suomen Valtio/AlvYTJ
Y-tunnus: 09866740YTJ
Toimiala: Julkinen yleishallinto (TOL: 84110) YTJ
Yrityksen tila: aktiivinenYTJ
Yrityksen kotipaikka: HELSINKIYTJ
Yhtiömuoto: Valtio ja sen laitoksetYTJ
Yrityksen kieli: suomiYTJ"

Näin siis yritysrekisteri.

Tästä palstan idiootit ovat päätelleet, että Suomen valtio on yksityisessä omistuksessa oleva yritys, joka on myytävissä halukkaille.

Idiootit eivät ole huomanneet, että valtio ei ole kaupparekisteriin merkitty.

Se ei siis harjoita varsinaista kaupallista toimintaa.Sitä varten ovat erikseen valtion omistamat yritykset.

Sen sijaan sillä on tilit, joita hoitavaa Valtiokontori. Se on valtiovarainministeriön alainen virasto, joka hoitaa valtion rahaliikennettä. Sen yksi tärkeä tehtävä on hoitaa valtionvelkaa.

Tämä kaikki menee palstan idioottien ymmärryksen yli. Kuten kaikki ja aina.

46

594

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EiHelvetti

      Juuri näin. Luulen, että osa EU- ja globalisaatiokriitikoista on aivan liian typeriä ymmärtääkseen kuinka asiat toimivat ja ne jotka ymmärtävät, pyrkivät tietoisesti harhauttamaan typerämpiä oman EU- ja globalisaatiokriittisen agendansa perustelemiseksi. Esimerkiksi valtion Solidium omistaa, ostaa ja myy osakkeita, eikä siihen liity mitään mystisiä salaliittoja. Valtiolla on ja on aina ollut osuuksia myös yrityksistä, mutta valtion rinnastaminen yritykseen on kaksipiippuinen juttu: valtio on monella tavalla yritys, mutta sitä ohjaa täysin erilainen lainsäädäntö kuin yrityksiä. Toisin sanoen: valtioita ei voi ostaa ja myydä, mutta valtion omistuksia voi ostaa ja myydä. Se minkä verran valtio on halukas myymään omistuksiaan riippuu tietenkin kulloisenkin hallituksen linjasta. Berner ja eräät muut haluaisivat esimerkiksi yksityistää tiet.

      Olisiko tieverkon yksityistäminen hyvä vai huono asia? Yksiselitteistä vastausta ei ole. Autoilijoille se toisi tietulleja, mutta valtiolle säästöjä infran ylläpidon kustannuksissa. Itse olen siinä määrin sosiaalidemokraatti, että pidän välttämättömänä tiettyjen infrastruktuurin osien säilyttämistä valtiolla järkevämpänä vaihtoehtona kuin niiden myymistä yksityisille omistajille. Niin tai näin: molemmissa vaihtoehdoissa on sekä hyviä että huonoja puolia.

      Toisaalta kansallisvaltioiden merkitys heikkenee jatkuvasti suhteessa suurimpiin monikansallisiin yrityksiin, mutta monikansalliset yritykset eivät ole minkään yksittäisen valtion ohjailtavissa: edes USA ei voi kontrolloida suuryrityksiä.

      Ohjauksesta vastaa suurimmat omistajat. Kapitalismin todellisena uhkana on, että omistukset ja varallisuus keskittyvät hyvin pienelle väestönosalle. Tästä osoituksena se, että kolme USA:n rikkainta miestä omistaa jo nyt enemmän varallisuutta kuin kansan köyhempi puolikas eli 160 miljoonaa amerikkalaista. Nämä kolme ovat tietenkin Amazonin omistaja Jeff Bezos, Microsoftin omistaja Bill Gates ja investointipankkiiri Warren Buffet, joiden yhteenlaskettu omaisuus on 248,5 miljardia dollaria. 400 rikkainta amerikkalaista omistaa jo 2,68 biljoonaa dollaria. Vertailun vuoksi: 400 rikkaimman amerikkalaisen omaisuus on suurempi kuin Ison-Britannian bruttokansantuote.

      Se, että Suomen valtion omistamat yritykset omistavat, ostavat ja myyvät osakkeita, tukee Suomen taloutta. Suomi ei ole myynnissä - se on virhepäätelmä tai tarkoitushakuinen valhe. EU on konfederaatioon verrattava valtioliitto, jonka lainsäädäntö tukee sosiaalidemokraattista yhteiskuntamallia, jossa yritysten toimintaa toisaalta tuetaan ja toisaalta rajoitetaan mm. tuoteturvallisuutta säätelevällä lainsäädännöllä. Myös työntekijöiden oikeuksia kunnioitetaan EU:ssa aivan eri tavoin kuin USA:ssa tai oikeastaan missään muualla. Suomessa ja EU:ssa tuloerojen kasvu on pysynyt maltillisena, mutta Yhdysvalloissa tuloerot ovat lähteneet aivan käsistä. Tämä on johtanut USA:ssa siihen, että todellista valtaa käyttävät rikkaimmat amerikkalaiset: USA:sta on tullut näennäisdemokraattinen oligarkia aivan kuten Venäjästä. EU:ssa syntyperä ja peritty varallisuus eivät ole välttämättömiä edellytyksiä hyvälle koulutukselle ja yhteiskunnalliselle asemalle, mutta esim. USA:ssa yliopistovuosi maksaa helposti 20 tuhannesta dollarista ylöspäin, joten edes kaikilla keskiluokkaisilla ei ole varaa kustantaa lastensa riittävää koulutusta. Yhteiskuntaa hallitsee USA:ssa IVY-league-yliopistojen kasvatit ja niihin pätevyysvaatimuksena on riittävän paksu lompakko. Rahalla saa ja hevosella pääsee,..

      Donald Trump on presidentti, koska hänellä on valtavasti varallisuutta ja "rahamaailman" tuki. Rahaa hänellä on, koska hän sai isältään miljoonan pesämunan, elitistisen koulutuksen ja lopulta 200 miljoonan dollarin liiketoimet. Trump syntyi kultalusikka perseessä ja hän on elitistien elitisti, rikas mulkku. Kiitoksena rahamaailman tuesta, hän on laskenut rikkaimpien verotusta, heikentänyt yritysten tuoteturvallisuusvaatimuksia sekä ympäristönsuojeluun tähtääviä lakeja.

      Kaikesta palstan paskanjauhamisesta huolimatta EU:ssa myös heikompituloisimmalla on paremmat edellytkset pärjätä ja parempi yhteiskunnallinen turva kuin USA:ssa tai melkeimpä missään muualla maailmassa. Valtaosa suomalaisista elää sellaisessa hyvinvoinnissa, mitä ei koskaan aiemmin ole koettu, joten on ihan samantekevää vaaniiko meitä liskojuutalaisten salaliitto. Palstan itkupillien näkemyksen mukaan hyvinvointia on vasta, jos elää kuten Kardashianit,.. Olkoon niin: tehkää jotain asian hyväksi ja lopettakaa vinkuminen. EU tarjoaa loputtomasti vaihtoehtoja opiskeluun, yrittämiseen ja työntekoon.

      PS. Jos huolettaa se, että Suomi on kaupan, kerätkää joukkorahoituksella varoja ja ostakaa Suomi!!! Lulen, että aika moni Jorma, Martta, Hilkka-Liisa ja Tapani lähtee maksumiehiksi - onhan kyse Suomen pelastamisesta. Voisihan tuota esittää jopa perujen puolueohjelmaan, vaan ei siellkään taida olla yhtään niin typerää tyyppiä, joka ottaisi kaikki netin salaliitot tosissaan - vai onko?

      • sosdem-mielipide

        "Itse olen siinä määrin sosiaalidemokraatti, että pidän välttämättömänä tiettyjen infrastruktuurin osien säilyttämistä valtiolla järkevämpänä vaihtoehtona"

        Entäs kulakit? Kollektivisoidaanko?


    • taasteillämenipieleen

      Mitäs idiootteja täällä on taas liikkeellä?! Ensinnäkin jaatte täysin väärää tietoa yrityksestä Suomen Valtio. Tuo on vanhaa tietoa.

      Viimeisin tieto

      Toiminimi: Republic of Finland, Bonds / Suomen valtio JVK:t
      Alkupvm: 11.08.2014

      https://tietopalvelu.ytj.fi/yritystiedot.aspx?yavain=2521135&tarkiste=AE9D59822576D9884999A32423E7C2AB5484B46C

      Bond = joukkovelkakirja kuten on JVK=joukkovelkakirja. Sitä valtiota mitenkään pysty myymään, koska suomalaisten omaisuus ja maa on joukkovelkakirjavakuutena finanssikriisin tuloksena, kuten nimi kertoo. Velkakirjat löytyy EKP:n arkistoista ja tiedot velkatakausvastuista ja uudelleen pääomitusvastuista valtiovarainministeriön sivuilta.

      Summat voi olla aika suuret, koska kävi sillä tavalla, että vain AAA luokan maat joutuivat takausvastuuseen - ilmoitettiin silloin, kun tämä velkavastuujuttu Euroopan Unionissa ratifioitiin. Oli ongelmia, koska muuten kaikki euromaat eivät olisi suostuneet tähän vastuuseen, joka oli myös Lissabonin sopimuksen vastainen. Mutta sitten kun Suomen eduskunta hyväksyi tämän, niin muilta mailta tippuikin tuo AAA luokitus ja vain Suomi jäi parhaaseen AAA-luokkaan, ja suomalaiset oli tosi innoissaan kun ollaan taas maailman parhaita. Täytyykin etsiä ne uutiset.... oottakaahan.

      • vaihdoinjokansalaisuuden

        Siis ensin näin:

        "Artikkelit

        Vakausrahaston remontti? AAA-kerhon maat takaajiksi

        Viimeksi päivitetty 18.01.2011 10:51

        Kirjoittanut SAMI METELINEN

        Ongelmamaiden auttamiseksi perustettu 440 miljardin euron vakausrahasto aiotaan uudistaa, kertoo Financial Times Deutschland.

        Lehden mukaan pelkästään AAA-luottoluokituksen omaavat euromaat antaisivat tulevaisuudessa takuut rahaston hankkimille lainoille. Tähän mennessä euromaat ovat yhteisvastuullisesti huolehtineet rahoitusjärjestelmän lainojen takaamisesta.

        Financial Times Deutschland tukeutuu tiedoissaan "euromaiden valtiovarainministereitä lähellä oleviin lähteisiin."

        Muut euroryhmän maat antaisivat takuita enää toissijaisesti. Toinen vaihtoehto lehden mukaan on se, että vakausrahasto kasvattaa pääomaansa, jolloin se pystyisi varmistamaan luottojensa AAA-luokituksen.

        AAA-luokituksen euromaita ovat Standard & Poor'sin mukaan Saksa, Ranska, Hollanti, Suomi, Luxemburg ja Itävalta."

        http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=46720:vakausrahaston-remontti-aaa-kerhon-maat-takaajiksi&catid=3:talous&Itemid=32

        "Nyt saa huolestua: Vain Suomi euron todellista AAA-kastia

        Luotu: 24.7.2012 08:26

        Myöhään eilen illalla kuultu uutinen vahvistui todeksi, kun luottoluokittaja Moody’s ilmoitti muuttavansa Saksan, Hollannin ja Luxemburgin näkymät negatiivisiksi.

        Tämän jälkeen Suomi on euroalueen ainut korkeimman AAA-luokan omaava maa, jonka näkyvät ovat vakaat. Kaikki muut AAA-maat ovat Moody’sin mukaan vaarassa menettää luokituksensa."

        http://www.uusisuomi.fi/raha/52199-nyt-saa-huolestua-vain-suomi-todellista-aaa-kastia

        No, niin naurakaa - tämä oli vasta se Republic of Finland, Bonds (joukkovelkakirjat) - Suomi Valtio, JKV:t (joukkovelkakirjat) -riemupläjäytys!


      • suomalaistenpilkkaa

        Kirjoitat edellä:

        "Se, että Suomen valtion omistamat yritykset omistavat, ostavat ja myyvät osakkeita, tukee Suomen taloutta. Suomi ei ole myynnissä - se on virhepäätelmä tai tarkoitushakuinen valhe."

        Juu, ei ole myytävänä - se lahjoitettiin, kuten edeltä näkyy. Sitä minä en tiedä, että liikkuiko siinä allekirjoittajien taholle korruptiorahaa, mutta tuskin kertovat. Nyt sitten vain eläkeikä pois, turhat ja tarpeettomat tapettavaksi - pitkälti vanhukset onkin jo priorisoitu - ja loppu kansa polkemaan rahadynamoa aamusta iltaan, niin kyllä tästä vastuusta selvitään - Katainenkin sanoi, että suomalaisset on hieno kansa, joka kantaa aina vastuunsa, kun tämä asia oli esillä.

        Ja siksi toiseksi - ei ole valtiota, jota voisi edes myydä, koska yhteiskuntasopimus purkautui jo keväällä 2015 virallisesti, kun - Soinin sanoja lainatakseni - hallituksella oli koko file pöydällä. Valtio on sopimusasia. Suomen uusi hallitus aloitti diktatuurilla - tätä varten oli koko Suomen perustuslakikin tehty uusiksi - ja paljon muuta. Kukaan vain ei ehtinyt huomaamaan - eikä kuunnellut, jos kerroin.

        ”Puhe yhteiskuntasopimuksesta osoittaa, että asiat ovat pahasti pielessä”

        8.5.2015 11.54

        Yhteiskuntasopimuksen isähahmosta Thomas Hobbesista väitellyt poliittisen filosofian tutkija Mikko Jakonen pitää keskustan tapaa käyttää käsitettä omituisena. Yhteiskuntasopimus on modernin valtion perusta ja peruskäsite, jonka jokainen politiikan opiskelija oppii, mutta keskustalaiset eivät käytä käsitettä tässä mielessä.

        – Perinteisesti yhteiskuntasopimus koskee jokaisen yksilön tasavertaista asemaa suhteessa valtioon, eikä suinkaan erilaisten työmarkkinaosapuolten kabinettisopimusta, Jakonen sanoo.

        Sopimus tarkoittaa
        vallan siirtämistä

        Euroopassa heräsi 1500-luvulla kysymys siitä, miten yhteiskunta voidaan oikeuttaa. Aikaisemmin poliittinen auktoriteetti oli perustunut esimerkiksi jumalan antamaan oikeutukseen.

        Protestanttisilla alueilla kehitettiin teoria siitä, että yhteiskunnan muodostaa kansa.

        – Teorian kehittäjät eivät kuitenkaan halunneet demokratiaa, vaan tarkoituksena oli saada aikaan systeemi, jossa kansalta voidaan siirtää kansan valta ja voima kuninkaalle. Se on yhteiskuntasopimuksen peruspeli, Jakonen selittää.

        Jakosen mukaan yhteiskuntasopimuksen käsite osoittaa, että yhteiskunta voidaan synnyttää keinotekoisesti missä ja milloin tahansa.

        Ei siis ole olemassa mitään luonnollista Ruotsia tai Englantia, vaan valtioiden perustamista varten tarvitaan sopimus. Siinä ihmiset sopivat keskenään, että he luovuttavat pois tietyt oikeutensa ja saavat yhteiskunnalta vastineeksi jotakin. Kyse on teoreettisesta ajatuskokeesta, jolla perustellaan vallan siirtäminen ja määritellään oikeudet ja velvollisuudet.

        – Yleensähän sillä yritettiin perustella jonkin tahon oikeuksia, esimerkiksi pönkittää kuninkaan valtaa.

        Onko vanha sopimus
        purkautunut?

        Tarkoittaako Sipilän puhe yhteiskuntasopimuksesta siis, että yhteiskunta on hajonnut? Oliko kyseessä yritys teipata yhteen rikkinäisen yhteiskunnan palasia?

        Ainakin sopimuspuhe tarkoittaa, että aikaisemmat sopimukset eivät enää pidä, Jakonen arvioi.

        http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/3370337/puhe-yhteiskuntasopimuksesta-osoittaa-etta-asiat-ovat-pahasti-pielessa

        No se hajosi jo siinä, kun edellisvuonna oli tehty tuo yritysjuttu mikä siinä edellä on.


      • onneamatkalle

        Niin, ei ole enää yhteiskuntaa nimeltä Suomi - on vain yritys nimeltä

        Toiminimi: Republic of Finland, Bonds / Suomen valtio JVK:t
        Alkupvm: 11.08.2014

        Ja tätä johtaa diktatuuri - noin kansalaisten näkökannalta katsoen. Todennäköisesti hallituksen pakkolait ovat vasta alkusoittoa. Saatte olla siellä tai lennätte pihalle - ihan miten vaan. En minä tiedä, lähdin sieltä jo hyvissä ajoin, kun tämä selvisi.


      • riittääköbiljoona

        Kirjoitit edellä - kun vielä nauratti:

        "PS. Jos huolettaa se, että Suomi on kaupan, kerätkää joukkorahoituksella varoja ja ostakaa Suomi!!! Lulen, että aika moni Jorma, Martta, Hilkka-Liisa ja Tapani lähtee maksumiehiksi - onhan kyse Suomen pelastamisesta."

        Onko sulla ehdottaa jokin summa, jolla ne haluaisi luopua ilmaiseksi hankitusta orjakansasta - muuhan niillä onkin jo hallussa?


      • Taas-naurattaa
        riittääköbiljoona kirjoitti:

        Kirjoitit edellä - kun vielä nauratti:

        "PS. Jos huolettaa se, että Suomi on kaupan, kerätkää joukkorahoituksella varoja ja ostakaa Suomi!!! Lulen, että aika moni Jorma, Martta, Hilkka-Liisa ja Tapani lähtee maksumiehiksi - onhan kyse Suomen pelastamisesta."

        Onko sulla ehdottaa jokin summa, jolla ne haluaisi luopua ilmaiseksi hankitusta orjakansasta - muuhan niillä onkin jo hallussa?

        Suomi ei ole kaupan. Juuri sen estämiseksi Valtiokonttori ottaa lainaa, jolla osa valtion toimintoja ja kansan hyvinvointia rahoitetaan.
        Velka on hyvin hallinnassa ja hallituksen politiikka on pienentänyt velan tarvetta. Sitä otetaan kansainvälisitä rahastoista, suurilta eläkesäätiöiltä ym. Ne eivät ole ostamassa Suomea, vaan odottavat korkoa sijoitukselleen.
        Samaa tekevät kutakuinkin kaikki maailman maat, jotka ovat luottokelpoisia.


      • eivaltiovelka-asia

        Kyse ei ole valtiokonttorin ottamasta lainasta, vaan EU:sta ja ERVV:stä - sen rahoittamisesta ja pääomittamisesta sekä uudelleen pääomittamisesta, jos rahaa katoaa ja finanssikriisin lainatakauksista Islannille, Kreikalle, Portugalille ja mitä niitä olikaan.


      • finanssikriisi

      • huomioisummat

        Huomioi, että luvut ovat miljardeja - on vain jätetty sellaiset 9 nollaa pois ja laitettu tilalle pilkku.


      • EiHelvetti
        eivaltiovelka-asia kirjoitti:

        Kyse ei ole valtiokonttorin ottamasta lainasta, vaan EU:sta ja ERVV:stä - sen rahoittamisesta ja pääomittamisesta sekä uudelleen pääomittamisesta, jos rahaa katoaa ja finanssikriisin lainatakauksista Islannille, Kreikalle, Portugalille ja mitä niitä olikaan.

        Valtion velkakirjoissa on kyse valtion ottamasta lainasta. EVM ja ERVV liittyvät Suomen takauksiin, jotka tulevat maksuun siinä tapauksessa, että takauksen kohde ei suoriudu maksuista.

        Miten tässä nyt hypitään asiasta toiseen. Suomen valtion velka ja Euroopan vapausmekanismi (EVM) ja Euroopan rahoitusvakausväline (ERVV) eivät ole sama asia tai edes suoraan toisiinsa rinnastettavia asioita. Suomen valtio velkaantuu, mutta Kreikan ja muiden velkojen maksamiseksi valtio ei ole ottanut velkaa, vaan taannut niille myönnettäviä lainoja.

        Jokaisella valtiolla, joka myy bondeja on varmasti yritystunnus velkakirjojen myyntejä varten. Yritysrekisteristä löytyvät myös Ruotsi, Italia, USA ja Yhdistynyt Kuningaskunta ja luultavasti melkein kaikki muutkin maailman maat. Valtion velkakirjat ovat yleinen tapa lainata valtiolle rahaa. Lainoittajalle velkakirjat ovat yleensä hyvin tuottoisia sijoituksia. Esimerkiksi Venäjä omisti valtavasti USA:n bondeja, mutta myi vastattain suurimman osan pois. Kiinalla on noin 20 biljoonan edestä USA:n velkakirjoja. Tämä tuskin mitenkään EU:hun tai EVM:mään liittyvä asia. Velkakirjoja on käytetty ainakin 1600-luvulta alkaen.


      • mitenvanhanenauttoi

        "EVM ja ERVV liittyvät Suomen takauksiin, jotka tulevat maksuun siinä tapauksessa, että takauksen kohde ei suoriudu maksuista.", kirjoitat.

        Ja nuo Suomen EU-takaukset vastaavasti liittyvät pankkien tukemiseen valtioiden kautta - niin Suomen pankkikriisissä ja vastaavasti samalla tavalla Euroopan laajuisesti alkaen vuodesta 2008.

        Miksi Suomi ei kansallistanut tuettavia pankkeja kuten tehtiin Yhdysvalloissa ja Britaniassa?

        Tämä selvisi, kun tänään on asian tiimoilta uutisoitu vuoden 2009 pääministeri Matti Vanhasesta, joka oli puhunut, sopinut Britanian pääministerin kanssa pankikriisikuvioista, mutta yht äkkiä Vanhasen tie päätyikin jalkaleikkaukseen ja pääministeriksi hänen tilalleen tuli Jyrki Kataisen valtiovarainministeriöstä Kiviniemi siihen asti kunnes Kataisesta tuli pääministeri.

        Uutisoidaan:

        ”Matti Vanhanen vaikutti ratkaisevasti Eurooppaa uhanneen pankkikriisin ratkaisuun kymmenen vuotta sitten

        12.9.2018

        Pää­kir­joi­tus: Tuo­re pää­mi­nis­te­ri Mat­ti Van­ha­nen va­lot­ti nä­ke­myk­si­ään Eu­roo­pan uni­o­nin ke­hit­tä­mi­ses­tä Hel­sin­gin Sa­no­mien haas­tat­te­lus­sa syk­syl­lä 2003.

        Hän il­mai­si ole­van­sa vä­hem­män in­nos­tu­nut EU:n sym­bo­leis­ta ja li­puis­ta ja ko­ros­ti, et­tä uni­o­nin pi­täi­si kes­kit­tyä pe­rus­teh­tä­vien­sä hoi­toon.

        Po­li­tii­kan, me­di­an ja tut­ki­joi­den EU-eliit­ti tuo­mit­si laa­jas­ti Van­ha­sen nä­ke­myk­set. Ar­vos­te­li­joi­den mie­les­tä hän ei ym­mär­tä­nyt EU:n his­to­ri­al­lis­ta mer­ki­tys­tä.

        Van­ha­nen työn­net­tiin haas­tat­te­lun pe­rus­teel­la kes­kus­ta­lai­sil­le va­rat­tuun lo­ke­roon po­lii­ti­kois­ta, joil­la ei ole oi­ke­as­ti kä­si­tys­tä ja vi­si­oi­ta EU:sta ja ul­ko­po­li­tii­kas­ta.

        Haas­tat­te­lun syn­nyt­tä­mä mie­li­ku­va ei alun pe­rin­kään teh­nyt oi­keut­ta Van­ha­sen nä­ke­myk­sil­le.

        Sik­si on oi­kein ja koh­tuul­lis­ta, et­tä Hel­sin­gin Sa­no­mat an­toi täl­lä vii­kol­la toi­sen­lai­sen to­dis­tuk­sen Van­ha­sen roo­lis­ta EU-po­li­tii­kas­sa (HS 11.9.2018 ).

        Van­ha­nen oli an­ta­nut leh­den käyt­töön päi­vä­kir­jan­sa syk­syl­tä 2008, jol­loin Yh­dys­val­lois­ta läh­te­nyt fi­nans­sik­rii­si uh­ka­si hor­jut­taa eu­roop­pa­lais­ta pank­ki­jär­jes­tel­mää.

        Van­ha­nen vai­kut­ti syk­syl­lä 2008 jopa rat­kai­se­val­la ta­val­la krii­sin rat­kai­suun hyö­dyn­tä­mäl­lä Suo­men ko­ke­muk­sia 1990-lu­vun alun pank­kik­rii­sis­tä. Hän kävi en­sin Lon­toos­sa esit­te­le­mäs­sä nä­ke­myk­si­ään Bri­tan­ni­an sil­loi­sel­le pää­mi­nis­te­ril­le Gor­don Brow­nil­le.

        Van­ha­sen mie­les­tä huo­noim­mat pan­kit piti ot­taa val­ti­on hal­tuun....”.

        https://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/3/414999/9a4872479e

        Sinä kun tiedät näistä raha-asioista, niin miten Vanhanen vaikutti, kun pikemminkin sähköpostivarastamispetoksen ja lautakasakonkelon kautta hän joutui lähtemään pääministerin paikalta jalkaleikkaukseen, ja tilalle tulivat henkilöt Kataisen johdolla, jotka halusivat junailla tämä lainatakaus-pankkitukikiemuran kautta EKP:lle lainapaperit, mutta Suomelle katteettoman velkatakauksen?


    • enymmärrämiten

      Minä vanha ihminen, eläkeläinen haluaisin myös sanoa tähän jotakin. Tai lähinnä purkaa ihmettelyäni.

      Elettiin 90-lukua, ja olimme yksi niistä epäonnisista perheistä - meitä oli Suomessa noin 300 - joihin kohdistui pakkitukien takia kaikki toimeentuloleikkaukset. Olimme eläkeläisperhe, jossa oli alaikäisiä lapsia.

      Eläkkeistä poistettiin lapsikorotus, lähti asumistuki, verotuksessa ei enää huomioitu lapsivähennystä ja myös sairauskuluvähennys poistui.

      Toimeentulo yhdessä kuukaudessa tippui puoleen. Mutta sanottiin, että kun pankit on tuettu ja pelastettu, niin sitten kaikki palaa ennalleen. Ei palannut koskaan.

      Olin tuolloin sairaseläkkeellä, ja tehnyt osa-aikatyötä, mutta tulot olivat niin pienet, ettei niistä mennyt ollenkaan veroa.

      Pankkitukien suuruutta suhteutettiin sotakorvausten määrään muutettuna päivän arvoon, rahamääräisesti sen päivän arvoon, ja kerrottiin, että seteleinä se pino ylettyy kuuhun asti. Käytettiin muitakin vertauksia, kun yritettiin hahmottaa ihmisille sitä valtavaa rahamäärää.

      Sitten eläkkeistä poistettiin idenksikorotukset, ja meidän eläkkeemme jäi lähes tuolle 90-luvun tasolle.

      Lapset ovat jo aikuisia, me selviämme, mutta tänä päivänä maksan tuosta samasta eläkkeestä 21 prosenttia veroa ilman että on osapäivätyötä.

      Nyt tuo kuuhun asti ulottunut sotakorvausten määrä, joka pankkitukien maksamisen jälkeen valuukin suoraan puhtaana Suomen valtion kassaan, on ainakin jopa kaksinkertaistunut!

      Silti puhutaan valtion köyhyydestä, höylätään lisää, leikataan lisää, otetaan lisää lainaa.

      Mihin tuo raha menee? Kenen taskuun se valuu? Minulle 90-luvun eläneenä tämä tuntuu aivan uskomattomalta huijaukselta.

      • Kyllä-itkettää

        Olet väärällä palstalla. EU:lla ei ole mitään tekemistä Suomen pankkipolitiikan kanssa.

        Jos lohduttaa, niin et ole ainoa, jolle 90-luvun laman aikana kävi köpelösti. Minäkin maksoin asuntolainasta parhaimmillaan korkoa 17 %.

        Mene esimerkiksi Politiikka, Köyhyys tai Yhteiskunnan tuet-palstalle.


      • kännykkäkösyynä

        Oletpa sinä totaalinen idiootti, kun et ymmärrä edes lukemaasi!

        En minä lukenut siitä, että edellä olevassa kirjoituksella oli kyse 90-luvun köpelösti käymisellä, vaan sillä valtavalla rahamäärällä, joka virtaa koko ajan Suomen valtiolle ja kuitenkin valtio ruikuttaa köyhyyttä koko ajan ja pitää ottaa aina vain lisää lainaa ja höylätään köhimmältä kansanosalta sosiaalitukia.

        Kyllä se minustakin on aika ihmeellistä, että mihin Suomen valtion rahat menee ja mikä muu osoite tuolla rahalla on kuin Euroopan Unioni, joka nielee kaiken, jos 90-luvulla kerättyä pankkitukirahaa on verrattu SUURUUDELTAAN (=kerätty rahamäärän koko) sotakorvauksiin ja rahapino (rahamäärän koko) on ylettynyt maantieteellisesti kuuhun asti ja sen jälkeen todella verotus on kiristynyt vielä kerrotulla tavlla=tulee lisää vain koko ajan enemmän rahaa valtiolle (KAKSINKETAINEN - TAI JOPA ENEMMÄN - RAHAMÄÄRÄN KOKO) kuin kuuhun asti ylettynyt rahapino - nyt jo päästään kuusta takaisinkin sillä rahapinolla!

        Kyse on rahamäärästä, ei köydyydestä, kurjuudesta ta 90-luvun köyhyysloukusta tai asuntovelkojen koroista tms. Miten ihmisillä voi olla näin alkeellinen kyky lukea jonkun toisen kirjoituksia?! Merkillistä - jotakin kummallista on kyllä ihmisten aivoille tapahtunut...


    • öööökhänädä

      Se on vain läppää, joka perustuu kuitenkin todellisuuteen. Aloittaja potkii omaa takaraivoaan. Suomea kaupataan ulkomaiseen omistukseen, joka on fakta, sillä kaikki on täällä kaupan... maaoikeudet, luonnonvarat, tieverkostot, yritykset, palvelut, terveydenhuolto jne. Kaikki myydään pala palalta Euromarkkinoita pyörittäville sijoitusfirmoille, joissa pankkiunionilla on suuri omistusosuus. Kohta esimerkiksi sinunkin kotitalosi siirtyy sijoitusfirman omistukseen, joka sijaitsee jonkun sijoitusyrityksen omistamalla maalla, jolle maksat vuokraa, ja kohta myös sähkön lailla nousevat vesimaksut alkaa valua ulkomaisille sijoitusyrityksille jne. Näin tämä elo kehittyy globalismin pelisääntöjen mukaisesti. Siitä ei ole kahta sanaa, edes palstan eurohäiriköillä.

      • Lykkäät-pötyä

        Tuollaista teettää likainen mielikuvitus.


      • meneesensiliäntien

        Minun likainen mielikuvitus siirtää jonkun muun haltuun asunto-osakeyhtiötalot salakavalasti. Varsinkin kun on pankista lainaa ja sen vakuutena osakekirjat, joiden olemassaolosta ei tiedä hevon kukkasta asunnonhaltijalla, niin koko omistus, joka siis tuossakin tapauksessa vastaa lähinnä asumisoikeutta, siirtyy vaivihkaa jonkun muun haltuun. Sitä kun ei isännöitsijänkään tarvitse enää pitää edes asukasrekisteriä. Muualla kerrostalojen Suomen asunto-osakkeita vastaava asunnot on sentään lainhuudatettu maarekisteriin, joten huomattavasti vaikeampi omia.


      • sähköntakana

        Jaa-a, no seuraavana päivänä tämä ongelma olikin päässyt uutisiin (14.9.) - mitenkähän tässä nyt sitten lopulta käy; vanhat osakkeet katoavat jonnekin, ja uudet nyt sitten merkitään jonnekin rekisteriin, niinkö?

        "Asunto-osakkeiden tiedot uuteen rekisteriin
        ILKKA AHTOKIVI | 14.09.2018

        Hallitus on antanut eduskunnalle esityksen huoneistotietojärjestelmästä.

        Toteutuessaan esitys merkitsee asunto-osakeyhtiön ja keskinäisen kiinteistöosakeyhtiön osakkeiden paperisista osakekirjoista luopumista vaiheittain. Osakekirjojen hallintaan perustuvasta vaihdannasta siirryttäisiin osakkeeseen kohdistuvien oikeuksien kirjaamiseen Maanmittauslaitoksessa. Rekisteriä, johon kirjaukset tehdään, kutsutaan osakehuoneistorekisteriksi.

        Tarkoitus on, että ensi vuoden alusta alkaen kaikki uudet asunto-osakeyhtiöt perustettaisiin sähköisesti eikä osakekirjoja enää painateta."

        https://www.verkkouutiset.fi/asunto-osakkeiden-tiedot-uuteen-rekisteriin/

        Kirjausvirhe - nimeä ei löydykään rekisteristä, niin mites sitten todistat omistajuutesi, kun asunto-osakekauppa on irtaimen kauppaa, johon ei tarvita edes kauppakirjaa. Mahtaakohan parantua tämä juttu sähköisestikään...


    • pankkimafiaa

      Niinpä niin - rahan lainaaminen on tosi kivaa ja tuottoisaa sijoitusta ja kaikki tekee sitä
      - sehän on ihan normaalia ja sillä me elämme, eikö? Rahapelureita ja lainanantoa kaikkien ihmisten kustannuksella, vaikka ei haluaisi ollakaan tässä ahneudessa mukana. Eikö se ollutkaan niin, että tavalliset kreikkalaiset elivät vain yli varojensa?! Siitäkin kirjoitetaan nyt:

      "Nämä kuusi pankkiiria olivat rakentamassa finanssikriisiä ja samalla he itse rikastuivat – HS selvitti, mitä heille sen jälkeen on tapahtunut

      Finanssikriisin jälkipyykissä Wall Streetin pankkiireista tuli vihattuja hahmoja. Maine meni, mutta vain harvat joutuivat maksamaan mittavia korvauksia."

      https://www.hs.fi/talous/art-2000005826797.html?ref=rss

      • naurattaatosipaljon

        Tänään uutisoitu:

        "Koko huone hiljeni eikä kukaan tiennyt mitä sanoa – neljä silminnäkijää kertoo, miltä tuntui, kun maailman rahamarkkinat syöksyivät sekasortoon

        Keskuspankkiirit ja poliitikot valvoivat öitään, suursijoittajat pidättivät hengitystään, taloustutkijoiden teoriat romahtivat. Lehman Brothers – investointipankin konkurssista on kymmenen vuotta.

        On syyskuun viikonloppu Nizzassa vuonna 2008. Hulppeassa kartanossa syödään upeaa illallista epävirallisen Ecofin-kokouksen päätteeksi. Mukana on Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen. Hän suunnittelee pitävänsä kokousrumban päälle pienen loman Etelä-Ranskassa."

        https://yle.fi/uutiset/3-10398406

        Ecofin-järjestelmä - Euroopan Unionin jäsenvaltioiden valtiovarainministerien kokous - oli tuolloin EPP-puolueen (Konrad Adenauerin perustama yhdessä teollisuusjohtajien kanssa) järjestelmä, jota Jyrki Katainen johti vuodesta 2006 ja jonka oli perustanut EPP-puolueen kunniapuheenjohtaja Sauli Niinistö. Vasta vuonna 2009 Ecofin siirtyi osaksi Euroopan Unionin järjestelmiä. En koskaan lakkaa ihmettelemästä, että miten yksityisen valtion poliitikot ovat voineet vuodesta toiseen kokoustaa EPP-puolueen kokouksissa jo kauan ennen kuin Lissabonin sopimus oli voimassa, ja jopa ennen kuin Suomi edes kuului Euroopan Unioniin.

        Tällainen tilanne oli vuonna 2011:

        "Miljardiriski pinnan alla
        25.09.2011 klo 22:49

        Eduskunta on myöntänyt riskilainoja velkaisille euromaille jo 2,7 miljardia. Harva tietää, että Suomen Pankin kautta on mennyt toinen mokoma.

        Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen istuu EKP:n neuvostossa, jossa kriisimaiden velkakirjojen tukiostoista on päätetty.

        Euroopan keskuspankki (EKP) aloitti runsas vuosi sitten kriisivaltioiden Kreikan, Irlannin ja Portugalin velkakirjojen ostot, koska ne eivät saaneet enää markkinoilta riittävästi rahoitusta.

        ”Velkakirjaohjelman” ilmoitettiin olevan ”epätavanomainen toimi”, sillä rahaliiton perussääntöjen mukaan keskuspankki ei saa tukea vaikeuksiin joutuneita jäsenmaita (artikla 18.1).

        Tukiostoiksi näitä hankintoja on nimitetty siksi, ettei EKP ole vaatinut keskuspankkirahoitukselleen luotettavia vakuuksia. Määräyksistä piittaamatta vakuudeksi on kelpuutettu jopa roskalainoiksi luokitellut Kreikan valtion velkakirjat.

        Käytännössä nämä EKP:n päättämät operaatiot on pantu täytäntöön euromaiden keskuspankeissa. Myös Suomen Pankkia koskee sama vakuusvaatimus. Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen istuu EKP:n neuvostossa.

        2,6 miljardia

        Viime elokuussa tukiostot laajennettiin koskemaan myös kriisin partaalla olevien Italian ja Espanjan valtioiden velkakirjoja, joita EKP on ostanut jälkimarkkinoilta ”markkinahintaan”. Minkä maan velkakirjoja on ostettu ja kuinka paljon, sitä EKP tai Suomen Pankki eivät kerro. Vain yhteissumma on julkinen tieto.

        Elokuun lopussa EKP:n tukiostojen yhteissumma oli paisunut jo noin 143 miljardiin euroon.

        Suomen Pankin ja siis viime kädessä Suomen osuus tuosta vastuusta ja riskistä on 1,8 prosenttia eli noin 2,6 miljardia euroa. Se on osapuilleen saman suuruinen kuin eduskunnassa tähän mennessä päätetyt euromaiden tukipaketit.

        Nämä miljardivastuut ja -riskit Suomelle on otettu ”EKP:n neuvoston jäsenen Erkki Liikasen päätöksillä – ilman, että eduskuntaa on asiasta edes informoitu”, SP:n entinen viestintäpäällikkö Jouko Marttila piikitteli Ylen Ykkösaamun radiokolumnissaan (30.8.).

        EXTRA”Suuria tappioita tulee”

        Eduskunnan pankkivaltuuston puheenjohtaja kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok) myöntää, ettei eduskuntaa ole kuultu, kun Suomen Pankin (SP) varoja on pantu likoon muun muassa Kreikan tukemiseen.

        – Kyllä se on ihan totta. Ne päätökset on tehty Euroopan keskuspankkijärjestelmässä itsenäisesti.

        Pankkivaltuusto on EKP:n ja SP:n operaatioissa vain keskustelukumppani ja informaation saaja, ei päätöksentekijä.

        – Euroopan keskuspankkijärjestelmän ja sen osana Suomen Pankin riippumattomuutta poliittisesta päätöksenteosta on haluttu korostaa, Zyskowicz selittää eduskunnan olematonta roolia.

        Ja jos huonosti käy, lasku tulee kuitenkin Suomen veronmaksajille?

        – Joo, jos huonosti käy... Ensi vaiheessa Suomen Pankille kuuluu osa EKP:n tappioista. Ja jos oikein huonosti käy, ja jos Suomen pankin tase ei kestäisi (tappioiden suuruutta), silloin se viime kädessä on suoraan veronmaksajien piikissä eli Suomen valtion pitää huolehtia sen rahoittamisesta.

        https://www.iltalehti.fi/talous/2011092514456456_ta.shtml

        Se päivän riemupläjäys, kun velka-aihe on jälleen noussut päivänvaloon.


      • Finland007Bond

        Jos joku epäilee, että minä en ymmärrä näistä rahajutuista hökäsen pöläystä, niin hän on aivan oikeassa. Tässä esimerkki.

        Kypros otetaan Euroopan Unionin jäseneksi 2004, Kypros on eurokelpoinen maa viimeisenä päivänä vuonna 2007 ja Kyproksen valuuttavaranto ja kultavaranto siirtyvät EKP:n haltuun. Sellaiset 73 miljoonaa euroa. Kullat on merkitty unseina ja vain Yhdysvaltain dollareina, joten kilomäärää on vaikea saada selville, mutta eiköhän se ole 80 prosenttia valuuttavarannosta, jonka EKP vaati euroon siirtyjiltä. On tarkat maksuohjeet ja pakolliset maksupäivät ja kulta pitää siirtää ilmoitettuun paikkaan. Tässä tarkemmin:

        https://www.ecb.europa.eu/ecb/legal/pdf/l_02820080201fi00360039.pdf

        Vain muutamaa kuukautta myöhemmin alkaa paukkua finanssikriisi ihan meidänkin korviin asti. Selviää Kyproksen venäläisten rikkaiden rahanpesu ja sieltä löytyy myös Suomen postin Itella-rahanpesufirman haarakonttori venäläiskytkennän kautta (Postia paratiisista, MOT-ohjelma), ja ryhdytään tukemaan Kyprosta.

        Kypros ja Malta siirtyvät euroon:

        https://www.mtv.fi/uutiset/talous/artikkeli/kypros-ja-malta-siirtyvat-euroon/2124128#gs.4yZmfO4

        ”Urpilainen: Kyprosta tuetaan, vaikka mikä olisi
        05.03.2013 klo 19:24
        Kyproksen mahdolliset rahanpesut ja veronkierrot eivät Jutta Urpilaisen mukaan vaikuta tukeen, jota maalle aiotaan antaa.”

        https://www.iltalehti.fi/talous/2013030516748310_ta.shtml

        Mistähän se Kypros nyt saikin sen kultansa takaisin, kun aikoo senkin myydä? Ei toki, se oli troikan päätös ja myyjänä on todellisuudessa EKP.

        ”Kaavailujen mukaan Kypros myy kultaa 400 miljoonan euron edestä eli 10,4 tonnia. Kaikkiaan Kyproksen keskuspankilla on kultavarantoja 13,9 tonnia.

        ”Kyseessä on tietenkin iso päätös.”

        Georgiades kertoi kullan myynnin olleen alun perin troikan päätös.”

        https://www.talouselama.fi/uutiset/rahaministeri-kypros-myy-kultansa-lahikuukausina/6bd4547e-2972-3d9a-8e73-cbc4304851da

        Näin pelastettiin venäläisten rahanpesijöiden rikolliset rahat - likainen raha pois ja puhdas tilalle ja taas on pankki balanssissa - tosin jouduttiin käyttämään valtioita, jotka ottivat alijäämät tileihinsä ja meitä, jotka rahoittivat ne alijäämät, EKP:llä on velkakirjat plakkarissa, ja meillä vastuut ja maksut. Näppärää ja helppoa, kun ei ole demokratiaa eivätkä kansalaiset pääse sotkemaan kuvioita jäsenvaltioissakaan.

        ”EKP:n tuki valtioille kasvaa jopa tuhansiin miljardeihin

        ANALYYSI Eurovaltioiden keskuspankkirahoitus on kielletty, mutta silti EKP tarjoaa ylivelkaisille valtioille historiallisen mittavaa rahoitustukea. Ensin "Draghi-osinko" taittoi korkokulut, nyt velkakirjaostot sulattavat velkataakkaa.
        Euroalueen keskuspankki EKP ja alueen kansalliset keskuspankit Suomen Pankkia myöten varmistavat mittavilla velkakirjaostoillaan, että ylivelkaiset eurovaltiot saavat vaikeuksitta kaiken tarvitsemansa tuoreen velkarahoituksen.

        Sen lisäksi keskuspankit varmistavat, että ylivelkaisten eurovaltioiden tuore velkarahoitus on halvempaa kuin milloinkaan – ja taatusti edullisempaa kuin olisi ilman keskuspankkien tukea.

        Käytännössä EKP ja alueen muut keskuspankit antavat paraikaa ylivelkaisille eurovaltioille historiallisen mittavaa rahoitustukea, jonka rahallinen arvo kasvaa laskutavasta riippuen jopa tuhansiin miljardeihin euroihin.

        Tämä julkisen talouden keskuspankkirahoitus on epäsuoraa ja epävirallista eikä sitä virallisesti tapahdu. Virallisesti EKP ja alueen kansalliset keskuspankit harjoittavat rahapolitiikkaa eivätkä osallistu julkisen talouden rahoittamiseen.

        Valtioiden keskuspankkirahoitus onkin pakko kiistää, sillä se on Euroopan unionin (EU) sääntöjen ja sopimusten mukaan jyrkästi kiellettyä.

        Kiellot ja kiistämiset eivät ole estäneet EKP:ta ja euromaiden kansallisia keskuspankkeja omin luvin panemasta toteen historiallisen mittavaa ylivelkaisten eurovaltioiden rahoitustukea.

        Tämän rahoitustuen seuraava siirto nähtäneen tämän viikon torstaina, kun EKP ilmoittanee taas uusista raharuiskeista – esimerkiksi juuri valtioiden alijäämien epäsuoraan rahoitukseen.”

        https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000001905962.html

        Hulluudella ei ole rajoja, kun takaajina on miljoonien ihmisten valtiomassa. Piru vie ja me vikistään. Pitkä kirjoitus, mutta kannattaa lukea.

        Juu, en edelleenkään ymmärrä.


    • VLADIMIRRI

      Valitettavasti en myy. Painukaa vittuun mun lebensraumilta! Mitä te täällä vielä kuppaatte?

    • VLADIMIRRI

      Ero Eurosta, niin voitte pakkoliittyä Venäjä-Kiina kommunisti avioliitto perheeseen, vaikka sosialistisen huostaanoton kautta, te kurjat rikolliset natsihuorat. Saattepa sentään bentsiiniä ja kaasua.

      • pakkoavio

        Jaa-a tässäkö ollaan - pakkoavioliitto jonkun kanssa on ainoa vaihtoehto? Niinkö? Miksi ihmiset hyväksyvät tällaiset pakotetut vaihtoehdot, kun ne on pelkällä puhepropagandalla tehtyjä?


      • Taas-naurattaa

        EU on vapaaehtoinen organisaatio. Sellaisia voi toki perustaa lisää. Ihan kilpailumielessä.
        Homma käyntiin vain!


      • päivänriemupläjäys

        Näkyy olevan jokin muukin organisaatio, joka vaati lisää työntekijöiden kyykkyttämistä ja tietysti yksityistämistä ja sotea ja vanhusten tappoja:

        ”RAHA
        |
        SUOMEN LUOTTOLUOKITUS
        Luottoluokittaja Standard & Poor’s (S&P) varoittaa Suomea luottoluokituksen laskun mahdollisuudesta, jos rakenteellisen uudistukset epäonnistuvat. Luottoluokittaja muistuttaa myös väestön ikääntymisen haasteista.

        ”Mielestämme ikääntyvästä väestöstä johtuvat rakenteelliset haasteet ja työvoiman supistuminen vähentävät talouden kasvupotentiaalia pidemmällä aikavälillä. Uusia työmarkkinoiden uudistuksia tarvitaan. Sosiaaliturvajärjestelmän uudistaminen olisi positiivinen askel. Emme kuitenkaan odota merkittäviä uudistuksia, jotka ulottuisivat vuoden 2019 vaalien jälkeiseen aikaan. Tällä hetkellä uskomme, että kaikki lyhyen tähtäimen uudituspyrkimykset keskittyvät soteen.”

        https://www.uusisuomi.fi/raha/259008-luottoluokittajalta-kylma-suihku-suomelle-ekonomisti-loytyyko-viela-assia-hihasta?ref=suosituimmat

        Jokohan toiminimi Republic of Finland, Bonds / Suomen valtio JVK:t, joka
        aloitti toimintansa11.08.2014 hikoilee? Kukahan nyt on vastuussa tämän firman perustamisesta, jotta voitaisiin vetää oikeuteen tästä oikeusvaltion murentamisesta? Minä kun luulin, että EU-troikka näitä pakkouudistusyksityistämishommia hoitelee.

        No, poliisijohtajat ovat oikeudessa, moni muukin, jopa Suomen valtio Haagissa. Valkaman mukaan Ulvilan käsittelyllä oli merkitystä koko Suomen kannalta, jota kantaa sitten jatkettiin vielä Aarnio-kohulla, mutta mikään ei riitä, professoritaso on huolissaan:

        ”Firenzen yliopiston Euroopan yliopistollisessa insituutissa (EUI) kansainvälisen lain ja ihmisoikeuksien professorina toimiva Martin Scheinin ja Turun yliopiston julkisoikeuden professori Juha Lavapuro ovat huolissaan oikeusvaltion murenemisesta Suomessa. Heidän mukaansa erityisesti populististen puolueiden vaalimenestys voi muodostaa uhan oikeusvaltiolle.”

        https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/259049-professorien-kova-arvio-oikeusvaltion-murentaminen-alkanut-suomessa-keskustan-ja?ref=valinnat

        Ja miltäs se uuden perustuslain tekeminen mahtoi näyttääkään noin oikeusvaltio -näkökulmasta - siis vallan kolmijako-oppi - noin viisi vuotta sitten? Vaan ei professoritasoa kyllä yhtään huolettanut.

        Se näytti tältä:

        ”Vallan kolmijako-oppi tarkoittaa Montesquieun mukaan, että vallan väärinkäytön estämiseksi lainsäädäntövalta, tuomiovalta ja toimeenpanovalta on erotettava toisistaan.

        Vallan kolmijako-oppi on perustava osa länsimaisten demokratioiden hallintomuotoa. Suomen hallitusmuodossa kolmijako-oppi otettiin käyttöön itsenäistymisen jälkeisenä vuonna 1919, mutta alkuperäisestä mallista luovuttiin ajan kuluessa kytkemällä lainsäädäntövalta ja toimeenpanovalta kiinteästi toisiinsa. Perusajatus säilyi kuitenkin edelleen uuden perustuslain esitöissä.[2]”

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Vallan_kolmijako-oppi

        Olihan se kiva, että muistivat tällaisen asian edes esitöissä, mutta ihan hirveää, jos perussuomalaiset pääsisivätkin hallitukseen - on professorien huolenaihe - siniset kun niitä ei enää ole! Ja ajatelkaa, että miten tämäkin murentaa Suomen tuttua oikeusvaltioperiaatetta:

        ”VAKUUTUSLÄÄKÄRIT

        Loppuuko ”vakuutuslääkäreiden ylivalta”? – Ministeriö myöntää: Suomeen tarvitaan uusi puolueeton ”viranomainen”

        Suomeen tarvitaan puolueeton taho antamaan vakuutuslääketieteellisiä lausuntoja. Sellaista ei tällä hetkellä ole. Ministeriöissä tiedostetaan, että ongelmaan tarvitaan ratkaisu, joka edellyttää lakimuutosta.
        Korkein oikeus (KKO) antoi viime torstaina hallitukselle harvinaisen oma-aloitteisen lakiehdotuksen, joka liittyy vakuutuslääketieteellisiin kiistoihin. KKO on huolissaan suomalaisten oikeusturvasta, sillä tällä hetkellä kiistatilanteissa ei ole mahdollista pyytää maksutonta lausuntoa puolueettomalta asiantuntijalta.”

        https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/259111-loppuuko-vakuutuslaakareiden-ylivalta-ministerio-myontaa-suomeen-tarvitaan-uusi

        Tässä sitä uhkaa yhteiskunnan tukipilareille vasta onkin, että professorien pitää olla oikein huolissaa oikeusvaltion murenemisesta - palaakohan niiden takapuolen alla jokin sytyslanka??


      • meidänyhteinenperhe

        Nimimerkki VLADIMIRRI on kyllä käsittänyt tämän jutun aivan pieleen. Katsos kun kokoomus on jo Putinin puolueen Yhtenäinen Venäjä sisarpuolue - pakko ottaa faktojen kanssa, kun ajattelusi on noin pielessä:

        ”Ilkka Kanerva Yhtenäisen Venäjän puoluekokouksessa

        23.9.2011 20:45

        Ilkka Kanerva osallistuu tänä viikonloppuna ensimmäistä kertaa Yhtenäisen Venäjän puoluekokoukseen Moskovassa. Ilkka Kanervan mukaan sisarpuolueiksi tituleeratuilla kokoomuksella ja Yhtenäisellä Venäjällä ei ole varsinaista ideologisesti yhteistä pohjaa.”

        https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000434133.html

        Sitten tämä EU:n perustaja ja valtapuolue EPP on kokoomuksen äitipuolue, ja Putin on hakenut Yhtenäinen Venäjä ja EPP-puolueen yhdistämistä (kutsutaan hienosti jäsenyyttä, mutta on käytännössä sama asia). Kas näin - vuodelta 2010 - juuri vuosi ennen Kanervan Moskovaan lähtöä - Jyrki Katainen aloitti neuvottelut tuon yhtymisen etenemiseksi. Sitä kutsutaan suunnitelmissa Big-Euroopaksi ja vastaavasti Putin on jo konsultoinut kiinalaisia yksipuoluejärjestelmän johtamisesta sekä pitänyt suhteet kunnossa Israeliin, joten ihan sama mihin kumarrat - et edes pyllistä toiseen suuntaan.

        Yhtenäinen Venäjä, Wikipedia:

        ”Puolue on tavoitellut Euroopan kansanpuolueen (EPP) jäsenyyttä. Elokuussa 2010 kokoomuksen Verkkouutiset kertoi, että kokoomus aikoo järjestää Yhtenäisen Venäjän kanssa seminaarin Helsingissä. Uutinen on kuitenkin myöhemmin poistettu Verkkouutisten sivuilta, mutta siihen viitataan Finrosforumin tiedotteessa 27.8.2010.[28] Ilta-Sanomat kertoi joulukuussa 2014, että tällainen seminaari oli järjestetty neljä vuotta aiemmin, mutta uutisessa ei kerrota seminaarin tarkkaa ajankohtaa eikä siinä ole yhtään linkkiä sen aikaisiin otsikoihin tapahtumasta.[29] Vuonna 2003 kokoomuksen puheenjohtaja Ville Itälä osallistui kutsuvieraana Yhtenäisen Venäjän puoluekokoukseen Moskovassa.[30]

        Yhtenäinen Venäjä on käynyt vuonna 2008 myös neuvotteluja jäsenyydestä kristillisdemokraattisen Centrist Democrat Internationalin kanssa.[31]

        Yhtenäisellä Venäjällä on yhteystoimisto Israelissa Kadiman kanssa tehdyn sopimuksen myötä.[32] Puolueella on myös strateginen yhteistyösopimus Kiinan kommunistisen puolueen kanssa.[33] Yhtenäinen Venäjä on keskustellut kiinalaisten kanssa kokemuksista yhden puolueen järjestelmästä ja talouspolitiikan johtamisesta.[34]”

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Yhtenäinen_Venäjä

        Kyllä pojat osaa! Ja tähän nyt sitten yhdentyy vielä Trump - kaikkien kaveri!


      • yhdentyvämaailma

        Todellisuudessa siis Euroopan Unoni, Venäjä, Kiina ja Israel ovatkin sama lafka, ja se johtuu jo sieltä toisen maailmansodan ajalta, koska EU:n perustajat perustivat myös Israelin kaikkien Saksan tapahtumien seurauksena 1948, ja rahat siirrettiin Saksasta EU:n perustajan sekä EU:n ideologian isän Konrad Adenauerin toimesta Israeliin vuonna 1952.

        Myös Venäjä on pitänyt huolen, että heidän mies on istunut EU:n komission johdossa (Romano Prodi italiasta), ja on siellä tietysti ollut muitakin - jos nyt Kiinaa ajatellaan, niin tuo portugalilainen komissiojohtaja Jose Manuel Barrosso oli Portugalin neilikkavallankumouksen Maolaisen kommunistisiiven sissijohtaja, ja siis Prodin jälkeen EU-komission puheenjohtaja - eikä niin montaa vuotta sitten.

        Israelin wikilinkistä:

        ”Euroopan unioni on Israelin tärkein kauppakumppani ja vienti unionin alueelle muodostaa 28 prosenttia Israelin kokonaisviennistä. Vuonna 1995 solmittu kauppasopimus, joka korvasi vuonna 1975 solmitun yhteistyösopimuksen, sallii Israelin tuoda EU:n alueelle teollisuustuotteita ilman tuontitulleja ja pyrkii edistämään yhteistyötä investointien ja lainsäädäntöjen yhtenäistämisen osalta. Noin puolet Israelin saamista taloudellisista ja sotilaallisista lainatakauksista ja muusta avusta tulee Yhdysvalloilta ja loput enimmäkseen Euroopan unionilta. Israelilla on tiiviit suhteet maailman teollisuusmaihin. Kiinan ja Intian kanssa suhteet solmittiin vuonna 1992.”

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Israel

        Suomalaiset ovat muuten edustettuna tuossa Israelin historiassa eräänä määräenemmistönä - hämmästyin, kun Suomi oli sentään natsi-Saksan kumppani, ja Suomesta piti toimittaa juutalaisia keskitysleireille - jotkut ammuttiin jo matkalla Virossa. Mutta ilmeisesti tämä lähettäminen oli ollut varsin valikoivaa - kuten aina. Suomessahan oli paljon saksalaissukuisia juutalaisteollisuusjohtajia jo tuolloin.

        Edellä olevasta wikilinkistä:

        ”Vuonna 1948 Suomesta lähti vapaaehtoisia juutalaisia sotilaiksi Israeliin, ja myös Suomen valtio avusti Israelia aselahjoituksin. Nämä suomenjuutalaiset vapaaehtoiset muodostivat juutalaisen yhteisönsä jäsenmäärään nähden maailman suurimman vapaaehtoisten joukon verrattuna muuhun juutalaiseen diasporaan.[20]”

        Jos vaikuttaa jotenkin nopealta tämä takinkääntö natsi-Saksasta juutalaisen Israelin puoleen, niin ei kannata hämmästellä, koska nyt on selvinnyt, että kyseessä olikin täysin sama taho koko ajan, vaikka eihän ihan tavallinen pulliainen olisi tällaista osannut edes kuvitella, mutta vastakkainasettelu olikin vain propagandaa.


      • Taas-naurattaa
        meidänyhteinenperhe kirjoitti:

        Nimimerkki VLADIMIRRI on kyllä käsittänyt tämän jutun aivan pieleen. Katsos kun kokoomus on jo Putinin puolueen Yhtenäinen Venäjä sisarpuolue - pakko ottaa faktojen kanssa, kun ajattelusi on noin pielessä:

        ”Ilkka Kanerva Yhtenäisen Venäjän puoluekokouksessa

        23.9.2011 20:45

        Ilkka Kanerva osallistuu tänä viikonloppuna ensimmäistä kertaa Yhtenäisen Venäjän puoluekokoukseen Moskovassa. Ilkka Kanervan mukaan sisarpuolueiksi tituleeratuilla kokoomuksella ja Yhtenäisellä Venäjällä ei ole varsinaista ideologisesti yhteistä pohjaa.”

        https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000434133.html

        Sitten tämä EU:n perustaja ja valtapuolue EPP on kokoomuksen äitipuolue, ja Putin on hakenut Yhtenäinen Venäjä ja EPP-puolueen yhdistämistä (kutsutaan hienosti jäsenyyttä, mutta on käytännössä sama asia). Kas näin - vuodelta 2010 - juuri vuosi ennen Kanervan Moskovaan lähtöä - Jyrki Katainen aloitti neuvottelut tuon yhtymisen etenemiseksi. Sitä kutsutaan suunnitelmissa Big-Euroopaksi ja vastaavasti Putin on jo konsultoinut kiinalaisia yksipuoluejärjestelmän johtamisesta sekä pitänyt suhteet kunnossa Israeliin, joten ihan sama mihin kumarrat - et edes pyllistä toiseen suuntaan.

        Yhtenäinen Venäjä, Wikipedia:

        ”Puolue on tavoitellut Euroopan kansanpuolueen (EPP) jäsenyyttä. Elokuussa 2010 kokoomuksen Verkkouutiset kertoi, että kokoomus aikoo järjestää Yhtenäisen Venäjän kanssa seminaarin Helsingissä. Uutinen on kuitenkin myöhemmin poistettu Verkkouutisten sivuilta, mutta siihen viitataan Finrosforumin tiedotteessa 27.8.2010.[28] Ilta-Sanomat kertoi joulukuussa 2014, että tällainen seminaari oli järjestetty neljä vuotta aiemmin, mutta uutisessa ei kerrota seminaarin tarkkaa ajankohtaa eikä siinä ole yhtään linkkiä sen aikaisiin otsikoihin tapahtumasta.[29] Vuonna 2003 kokoomuksen puheenjohtaja Ville Itälä osallistui kutsuvieraana Yhtenäisen Venäjän puoluekokoukseen Moskovassa.[30]

        Yhtenäinen Venäjä on käynyt vuonna 2008 myös neuvotteluja jäsenyydestä kristillisdemokraattisen Centrist Democrat Internationalin kanssa.[31]

        Yhtenäisellä Venäjällä on yhteystoimisto Israelissa Kadiman kanssa tehdyn sopimuksen myötä.[32] Puolueella on myös strateginen yhteistyösopimus Kiinan kommunistisen puolueen kanssa.[33] Yhtenäinen Venäjä on keskustellut kiinalaisten kanssa kokemuksista yhden puolueen järjestelmästä ja talouspolitiikan johtamisesta.[34]”

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Yhtenäinen_Venäjä

        Kyllä pojat osaa! Ja tähän nyt sitten yhdentyy vielä Trump - kaikkien kaveri!

        Sekopää: "Sitten tämä EU:n perustaja ja valtapuolue EPP on kokoomuksen äitipuolue,"

        EU:n perusti 12 jäsenvaltiota 1993, ei mikään puolue.
        Kokoomus on perustettu 1918, kauan ennen kuin EPP perustettiin maltillisten oikeistopuolueiden yhteiselimeksi.

        " ja Putin on hakenut Yhtenäinen Venäjä ja EPP-puolueen yhdistämistä (kutsutaan hienosti jäsenyyttä, mutta on käytännössä sama asia). "

        Ei takuulla.

        "Kas näin - vuodelta 2010 - juuri vuosi ennen Kanervan Moskovaan lähtöä - Jyrki Katainen aloitti neuvottelut tuon yhtymisen etenemiseksi."

        Eimtakuulla.

        " Sitä kutsutaan suunnitelmissa Big-Euroopaksi ja vastaavasti Putin on jo konsultoinut kiinalaisia yksipuoluejärjestelmän johtamisesta sekä pitänyt suhteet kunnossa Israeliin, joten ihan sama mihin kumarrat - et edes pyllistä toiseen suuntaan."

        Hölynpölyä.


      • mikäkyky

        Kuule, sulla on niin mahtava argumentointitaito, että sun kannattais mennä auttamaan sinne Ulvila-osion puolelle, kun ne kaipaa just sun tasosta ymmärryskykyä pystyäkseen päättelemään, että onko Auer syyllinen vai syytön. Edes oikeuslaitos ei siihen kyennyt, mutta sä taatusti pystyt.


      • Anonyymi

    • oyabsipilä

      Näkökulma: Oy Sipilän Suomi Ab

      18.01.2017 klo 19:10

      Pääministeri Juha Sipilä on muuttamassa demokraattisen Suomen pienen piirin osakeyhtiöksi, jossa hän itse käyttää suurta talousvaltaa, kirjoittaa politiikan toimittaja Tommi Parkkonen.

      https://www.iltalehti.fi/uutiset/201701182200055835_uu.shtml

      • sinnemeninauraessa

        Linkistä:

        "esitys siirtää aikaisemmin eduskunnan demokraattiseen päätäntävaltaan kuuluneet valtionomaisuusmiljardit yksityisen yrityksen kassaan - jonka perään on jatkossa turha huutaa eduskunnan kyselytunneilla. Tässä kohtaa täytyy ihailla pääministeri Sipilän pokkaa. Poliitikko, joka on ryvettynyt jääviysepäilyissä ja jonka toimien eettisyyttä laillisuusvalvojat edelleen pohtivat, siirtää silmiään räpäyttämättä miljardien eurojen valtiollisen omaisuuden omaan hallintaansa."


    • elääturismituonnilla

      Mikäs tarve on tullut mollata Espanjaa?!

      "Kasvun veturit yskähtelevät. Seitsemän vuotta jatkuvasti lisääntyneen viennin kehitys on nyt selvästi aiempaa heikompaa. Ulkomainen turismi on kääntynyt laskuun ennätystasoltaan."

      https://www.kauppalehti.fi/uutiset/uutinen/MRnFuNzP?ref=ampparit:390b&ext=ampparit

      Espanja aikoo elää kuten ennenkin - sanoo piut paut teidän yksityistämisille - koko terveydenhoitokenttä on valtion hallussa ja täysin ilmaista lääkkeitä ja sairaanhoitoa myöten - ei tarvita sote-sotkuja kuluttamaan kansalaisten verorahoja.

      Myös koko eläkkeiden maksukenttä on vain valtiolla, eikä ole vakuutuslääkäriongelmaa - sairaat pääsevät eläkkeelle, kun siihen on todella aihetta ja valtiolääkäri hoitaa päiväraha-ajan seurannan.

      Eläkkeiden maksatuskin on siis vain valtiolla, eikä kenenkään yksituisfirman keinottelun kohteena.

      Ja mihin helkkariin tämän 50 miljoonan kansalaisen maan pitäisi nyt vielä kasvaa, kun on ääriään myöten täynnä ja kaikilla on hyvä olla! Eikö se riitä?! Toivottavasti ei ainakaan järjestäytyneen rikollisuuden, korruption ja rahanpesun suuntaan - kun entisiä on saatu just putsattua. Tämän maan vienti on sen tuontiturismi ja katukahvilat. Siinä se teollisuus ja vienti jyllää, kun rahat jää omaan maahan puhtaana käteen, eikä tarvitse edes tehdä veroilmoituksia, jos tulot jää alle 1500 euron - ei pyöri turha byrokratiakaan.

      Siksi toiseksi - aina syksyisin tursmi laskee - olkoon miten ennätystasolla kesäisin tahansa, kun loppuu ne loma-ajat.

      Jättäkää, helvetti, Espanja rauhaan! Karmeinta mitä osaan kuvitella, on se että tuotte hulluutenne tännekin vielä! On aivan turha kirjoittaa tämän maan mistään asiasta, kun koko maan rakennekin on aivan toinen kuin jossakin kylmässä ja harvaan asutussa pohjolassa.

      • tolkkuanytjuttuihin

        Mikä helkkarin inflaatio?! - täällä toimii rahavirratkin toisin päin - nimittän kaikki ruokakin maksaa enää vain kolmasosan Suomen hinnoista.

        "Yksityinen kulutus on sakannut inflaation kavutessa yli kahden prosentin. Elokuussa työllisyysluvutkin olivat yllättäen huonommat kuin aikoihin."

        Yksityinen kulutus on täällä sakannut aina - ei siihen inflaatio vaikuta, tosin en ole sellaisesta edes kuullut - kun ihmiset kierrättävät kaiken, ja ovat vähään tyytyväisiä. Ei täällä pure mikään propaganda talouskasvun vauhdittamiseksi, että yritä edes olla kauniimpi ja rikkaamman näköinen kuin naapuri - nää tykkää aina olevansa maailman parhaita, eikä siihen naapuria tarvita. Ja onhan ne!

        Ei kukaan täällä arvosta tavaran keräämistä kuten Suomessa - eihän täällä ole edes kellareita tai vinttejä tai mitään varastoja johon tavaraa voisi kerätä - just ja just pari vaatekomeroa vaatteille ja muutama hylly keittiössä, eikä eteistä ollenkaan.


      • Taas-naurattaa

        "Espanja aikoo elää kuten ennenkin - sanoo piut paut teidän yksityistämisille - koko terveydenhoitokenttä on valtion hallussa ja täysin ilmaista lääkkeitä ja sairaanhoitoa myöten - ei tarvita sote-sotkuja kuluttamaan kansalaisten verorahoja."

        Jaaha,jaaha. Mistähän ne rahat ilmasiin palveluihnmatavat tulla? Taivaastako?

        Espanjan valtio on kauan ollut konkurssin partaalla ja pelastunut vain EKP:n velkakirjaostojen ansiosta.


      • olkaaomassaliemessänne

        Jaa mistä?! Turisteilta tietysti ja lukemattomien ravintolaterassien tuoliveroista, höh. Mikä tekee Suomessa yksityistetystä terveydenhoitobisneksestä miljonäärejä - tietysti välistäveto. Maailma pyörii täällä mallillaan ja kaikkien on hyvä olla. Tehokkuudessa Espanja oli kolmannella sijalla OECD maiden vertailussa edullisten terveydenhoidon kustannuksista suhteessa hoidon tasoon ja tulokseen. Suomi vasta sijalla 31. Eihän yksityistäminen ole kuin välistävetoa, ja täällä panostetaan muuhunkin kuin hyötyyn. Leikkaussalit ja labrat toimii 14 tuntia joka päivä, ja kun lääkäreillä ei ole ollenkaan yksityisvastaanottoja, niin vastaanottoajatkin on kunnallisella puolella ilta kymmeneen asti. Ajan saa omalääkärille samana päivänä jos haluaa.Tilat on tehokkaassa käytössä. Ei ole jonoja. Et kai vakavissasi yritä väittää, että loistava Euroopan Unioni syytäisi suomalaisten veromarkkoja ja rahoja tähän maahan? Ei kuule tarvitse.


      • kivittäishengiltä

        Ja jos puhut pankkibisneksestä ja velkarahoista, kuule ne ei kuulu Espanjan valtiolle - Espanja valtiollisti ne pankit, jotka oli tehdä konkurssin siinä missä muut tuki omia pankkejaan kansan veroeuroin. Ei espanjalaisia voi kusettaa.


      • tulimoka

        Euroopan Unioni syytäisi suomalaisten veromarkkoja, kirjoitin edellä.... Jaa, mutta eihän teillä enää kai olekaan markat käytössä... kai teilläkin on jo eurot siellä?


      • ihmemaa

        Se on pakko sanoa - espanjalaiset ajattelee vain oman maan hyvinvointia, ei tarvitse kuvitella tänne sanaa kotouttaminen tai pakolaisten kieliopinnot. Tos on katu - ala talssia sitä, ja koita keksiä toimeentulos, sama sääntö kaikille. Siksi toiseksi täällä on erilainen sosiaaliturva - ihan samaa tasoa kuin Suomessa - mutta sen joutuu maksamaan. Usein miten työnantaja, mutta voi sen ostaa kuukaudessa noin 300 eurolla kuka vaan. Suomessa saa sosiaaliturvan pelkän asunto-osoitteen perusteella - se vasta maksaakin. Kuinkahan monta virolaisen, latvialaisen tai liettualaisen hämyosoitetta on Suomessa niin saa lapslisät ja kaikki tuet suomalaisten piikkiin?!


    • Valtiovihaaihmistä

      SuomenValtio paskafirman vois antaa ilimatteeks venäläisille.

    • eilainhuudatettua

      Päivän riemupläjäys: Luulitko omistavasi asuntosi? No et.

      Kuvittelitko, että omistat asuntosi? ”Osakas ei koskaan suoraan omista huoneistoa tai autopaikkaa”, muistuttaa lakimies

      Osakas ei omista paikkaa suoraan
      Kiinteistöjuristin mukaan siinä ei ole ristiriitaa, että osakas on maksanut autopaikasta ja nyt hänellä on paikan hallintaoikeus.

      ”Koska osakas kertoo omistavansa autopaikan hallintaan oikeuttavan osakkeen, on paikka osakkaan hallinnassa ja hänellä on oikeus autopaikan käyttöön”, Pujals sanoo.

      Hänen mukaansa taloyhtiön osakkeet tuottavat aina hallintaoikeuden yhtiön omistamaan tai hallitsemaan rakennukseen tai kiinteistöön.

      ”Osakas ei koskaan suoraan omista huoneistoa tai autopaikkaa.”

      https://www.hs.fi/koti/art-2000005862010.html?ref=rss

      Sitten kun tulee se venäläisomistaja tai kuka nyt vain ja millä verukkeella vain ja sanoo, että korjaahan luusi, hallintasi loppui, niin mitä teet? Näin vain Suomessa - muualla myös kerrostaloasunnot on lainhuudatettu maarekisteriin.

    • Anonyymi

      No miten maa makaa? Vieläkö löytyy yksityistettävää omaisuutta, vai joko kaikki on myyty? Joko loppui riemupläjäytykset? Se on hyvä, kun Suomi on yksin AAA-sarjaa maksamassa ja takaamassa, niin saadaan brexitit kuntoon.

      • Anonyymi

        Taas naurattaa:

        Onpa taas hölynpölyä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2387
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1938
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1730
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1183
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe