Energiaomavaraisuus on turvallisuutta

Lainaus artikkelista /1/

"Ener­gi­ao­ma­va­rai­suus on myös tur­val­li­suus­ky­sy­mys. Lu­ke­mat­to­mien pien­ten ener­gi­a­lai­tos­ten va­raan ra­ken­tu­va maa on pal­jon tur­val­li­sem­pi kuin muu­ta­man ison ydin­myl­lyn va­ras­sa ole­va Suo­mi."

Suuret sähköntuotantolaitokset merkitsevät aina mahdollisuutta suuriin sähkökatkoksiin laajalla aluella, samoin kuin niiden verkkoyhteydet. Tietyin edellytyksin jopa ydinvoimalat voivat kansainvälisten sopimusten mukaisesti olla aseellisen hyökkäyksen kohde. Jo pelkätään noista syistä runsas uusiutuvien energioiden käyttööntto on osa kansalaisten perusturvallisuutta. Ulkomailta tuotu sähköntuotantolaitosten uusiutumaton polttoaine ei edistä Suomen energiaomavaraisuutta.

/1/ https://www.siikkis.fi/kolumnit/tavoitteeksi-energiaomavaraisuus-6.532.415542.adc58af10b

17

308

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuulivoimalat aiheuttavat valtavaa tarpeetonta kuormaa sähköverkolle, mikä nostaa hintoja ja heikentää toimivuutta. Hieman erikoista, että tarjoat sitä todistetusti toimivan, vakaan ja puhtaan ydinvoiman tilalle juuri tähän tarkoitukseen.

    • NoinhanSeOn

      Taitaa noin 80 % Suomen tuulivoimasta sijaita Perämeren rannikkoalueella, eli se on jopa keskittyneempää kuin ydinvoima. Tuulivoimalaitokset liittyvät korkeajänniteverkkoon, joten jos siihen tulee vikaa, eivät edes tuulivoimaloiden lähellä asuvat saa sähköä. Suuret kaupungit ovat joka tapauksessa haavoittuvia, sillä ei niiden sisälle voi rakentaa suuria määriä uusiutuvaa energiaa.
      Muuten, energiaomavaraisuus on eri asia kuin huoltovarmuus kriisitilanteessa. Ydinvoimalaitoksilla on 1-2 vuoden polttoaine varastossa, mikä lisää huoltovarmuutta.

    • kunhantotesin

      Tuulivoimaloiden ratkaisemattomaksi jäävä ongelma on niiden tuotannon keskinäinen autokorrelaatio.
      Kaksi samanlaista lähekkäistä tuulivoimalaa tuottaa sähköä saman verran ja niiden tuotanto vaihtelee ajallisesti samalla tavalla.
      Tuulivoimaloiden autokorrelaatio on voimakas myös koko Suomen alueella. Siitä osoituksena on Suomen tuulisähkön tuotannon samankaltainen ajallinen, usein suuri vaihtelu.

      Tuulisähkön tuotanto heikentää Suonen sähkönhuollon luotettavuutta.

    • NakkiLähteeKävelylle
      • Saksa ajaa alss myös hiilivoimalansa. Niitä on pakko käyttää vielä ydinvoiman säätövoimana (ydinvoima ei jousta, kuten tiedetään). Siksipä ydinvoimalat onkin ensin poistettava käytöstä. Uuusiutuvia energioita voidaan lisätä sitä mukaan kuin ydinvoimaa poistuu kokonaan, mikä jonkin näkemäni arvion mukaan se voisi tapahtua v. 2050. Yksi ydinvoimala on tarkoitus jättää varavoimalaksi.

        Saksassa on myös ruotsalaisten energiayhtiöiden omistamia hiilivoimaloita. Niiden alasajosta on kai vielä oikeusriitoja. Vielä voidaan sanoa, että Ruotsin hiilivoimalat sijaitsevat Saksassa.


      • NakkiAllikossa
        stuxnet kirjoitti:

        Saksa ajaa alss myös hiilivoimalansa. Niitä on pakko käyttää vielä ydinvoiman säätövoimana (ydinvoima ei jousta, kuten tiedetään). Siksipä ydinvoimalat onkin ensin poistettava käytöstä. Uuusiutuvia energioita voidaan lisätä sitä mukaan kuin ydinvoimaa poistuu kokonaan, mikä jonkin näkemäni arvion mukaan se voisi tapahtua v. 2050. Yksi ydinvoimala on tarkoitus jättää varavoimalaksi.

        Saksassa on myös ruotsalaisten energiayhtiöiden omistamia hiilivoimaloita. Niiden alasajosta on kai vielä oikeusriitoja. Vielä voidaan sanoa, että Ruotsin hiilivoimalat sijaitsevat Saksassa.

        Pieleen menee, mutta menköön !

        https://www.vihrealanka.fi/reportaasit/ydinvoima-roskakoriin-–-onko-saksan-energiapolitiikka-käännös-harhaan


      • NakkiAllikossa kirjoitti:

        Pieleen menee, mutta menköön !

        https://www.vihrealanka.fi/reportaasit/ydinvoima-roskakoriin-–-onko-saksan-energiapolitiikka-käännös-harhaan

        Linkki toimii kun sen maalaa kokonaan ja kopio leikepöytään -> selaimelle. Tai klikkaa tästä:
        https://tinyurl.com/ycntqa25

        Lukekaa viestini https://keskustelu.suomi24.fi/t/15402832/energiaomavaraisuus-on-turvallisuutta#comment-94973355

        ja huomioikaa esittäåmäni tietojen lisäksi Saksan energiakäänteen aikataulut. Ja lukekaa https://keskustelu.suomi24.fi/t/14381128/energiavallankumous-(energiakaanne)

        Jos nyt oikein, oikein yksinkertaisesti pitää esittää erittäin, erittäin yksinkertainen asia, niin sanotaan vaikka niin, että hiilivoimaa tarvitaan säätövoimana niin kauan, kuin verkossa on ydinvoimaa tai muuta kuin uusiutuvaa energiaa. Jos hiilivoima olisi ensimmäisenä ajettu alas, Saksan sähköntuotanto olisi todella suurissa vaikeuksissa.


    • 2valintaa

      Suomen valinta:
      - fossiiliset alas, ydinvoimaa lisää

      Saksan valinta:
      - ydinvoima alas, fossiilisia lisää

      • Väärää tietoa. Saksan valinta on:

        - ydinvoima alas
        - hiilivoima alas

        Molemmat lisäksi hallitustu alas, toisin kuin esim. Japanin noin 50 ydinvoimalaa vuoden 2011 Fukushiman ydinkatastyrofin seurauksena noin viiden vuoden ajan.


    • Oikeaa.tietoa

      Oikeaa tietoa:

      Saksan valinta
      - ydinvoima alas
      - fossiiliset ylös

      https://www.talouselama.fi/uutiset/vattenfall-rakensi-saksaan-valtavan-hiilivoimalan-helsinki-maksaa-kalliisti-hiilivoimasta-luopumisesta/8f32183c-8da7-3c14-9b0d-b9b94fbc2ac0

      "Vattenfallin uusi hiilivoimala Saksassa päästää hiilidioksidia yli kaksi kertaa Helsingin kaikkien voimaloiden päästöjen verran."

      https://www.talouselama.fi/uutiset/kiistellyn-nord-stream-2-putken-asennustyo-alkaa-lahiviikkoina-suomen-talousvyohykkeella/5d4275dc-de62-30fd-8c22-c59d517ada61

      " Nord Streamin kapasiteetti on 55 miljardia kuutiometriä kaasua vuodessa, ja Nord Stream 2:n myötä Itämeren venäläisten kaasuputkien yhteenlaskettu kapasiteetti kaksinkertaistuu ensi vuosikymmenen alussa, ellei hankkeen tielle tule yllättäviä esteitä. Putkista riittäisi kaasua yhteensä noin 50 miljoonalle kotitaloudelle."

      • uusiutuva.maakaasu

        Olet oikeassa ja näköjään perehtynyt asiaan. Saksa on lisäännyt runsaasti ruskohiilen käyttöä ja lisää edelleen maakaasun käyttöä. Tämän tosiasian tietävät kaikki, mutta jotkut eivät poliittisista syistä myönnä tietävänsä.


    • outo.juttu

      Muutamia tuulivoimaloita ohjataan ulkomailta käsin. Turvallisuus kaukana kun kaikennäköisiä viruksia on tietokoneilla ja puhumattakaan nettiyhteyksistä.
      Onko tämä energiaomavaraisuutta vai pelkkä irvikuva turvallisuudesta.

      • SÄÄNTÖMAFIAN_VASTUSTAJA

        Näen ongelman huomattavasti suurempana palstan aiheen mukaisessa sähköntuotantotavassa. Juuri ongelman suuruuden vuoksi Sääntömafia on poistanut useita kymmeniä keskusteluja aiheesta "Ydinterrorismi".

        Tiedoksi @Aller


      • SÄÄNTÖMAFIAN_VASTUSTAJA
        SÄÄNTÖMAFIAN_VASTUSTAJA kirjoitti:

        Näen ongelman huomattavasti suurempana palstan aiheen mukaisessa sähköntuotantotavassa. Juuri ongelman suuruuden vuoksi Sääntömafia on poistanut useita kymmeniä keskusteluja aiheesta "Ydinterrorismi".

        Tiedoksi @Aller

        Anteeksi väärä sana: "poistanut" pitä'isi olla "poistattanut ylläpidolla".

        Nykyisin yritän korvata sanan "valvoja" sanalla "ylläpito" syystä, että ylläpito on vastuussa keskustelujen sääntöjen mukaisuudesta, jota valvoo myös robotti-sääntömafia, eli automaattinen ja aivoton Sääntömafian ohjaama viestien poistaja.

        Googlatkaa:

        sääntömafia site:suomi24.fi

        Tiedoksi @Aller


    • sääntö

      Viestien poisto ei ole tämän ketjun aihe, varsinkaan kun tästä ketjusta ei ole poistettu yhtään viestiä.

      Ok, pian poistettaneen kaksi edellä olevaa viestiä ketjun aiheeseen liittymättöminä.

    • Säämtömafia on itse tehnyt itsestään erottamattoman osan ydinvoimapalstan keskuskustelukulttuuria: väärät mielipiteet pois palstalta!

      Tiedoksi @Suomi24 @Aller

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      96
      1872
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1387
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1238
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1157
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      65
      1138
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      984
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      976
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      72
      969
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe