revitystesteille loppu

jotainrajaa

ne kuuluu treenatuille urheillijoille ei taviskansalaisille!

18

425

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lajijasuris

      Kovin nyt media heittää vastuuta koululle. Veikkaan tässä äkillistä sydänperäistä syytä. Näitä ei vaan aina voi ennakoida mitenkään jos ei ole mitään tietoa tällaisen olemassaolosta. Joskus ihmiset tietävät tämän riskin ja joskus ei. Surullista mutta näin se vaan menee.
      Jos taas syy on joku muu ja riskit on tiedetty, mutta opettaja on tavalla tai toisella pakottanut ko. oppilaan testiin, niin silloin kyllä kyseessä olisi vakava virkavirhe. Kyllä näitäkin sattuu ja aina pahempaa jos on sellainen oppilas joka ei syystä tai toisesta pysty sanoon vastaan.

    • Wally

      Koulussa liikunnan pitäisi olla hauskaa liikuntaa ja yhdessäoloa. Ei ole tärkeää kuinka nopea olet.

    • Lex-talionis

      Mitenkähän olisi jos tämä testi tulisi olemaan viimeinen asia jota koulun rehtori ja kyseinen opettaja tekee vapaalla jalalla?

      Rehtori on vastuussa koko koulusta ja kaikesta mitä siellä tapahtuu, samaan tyyliin kuin kapteeni on vastuussa laivastaan ja sen miehistöstä. Vastuulliset henkilöt tunnistaa joka paikassa siitä että he saavat kyseisen laitoksen suurinta palkkaa. Vastuu ja palkan suuruus kulkevat käsi kädessä.
      Opettaja on oppilaiden lähin vastuuhenkilö. Tämän vuoksi vastuu tässä asiassa pitäisi olla päivän selvää.
      Rehtorin ja opettajien täytyy tehdä kaikki voitava oppilaiden turvallisuuden takaamiseksi!

      • Ei_mitään_uutta_suomessa

        No näinhän se pitäisi mennä ihanteellisesti ja länsimaisessa oikeusvaltiossa.

        Mutta me asutaankin suomessa! Raaseporin junaturma jossa kuoli useita varusmiehiä on malliesimerkki siitä kuinka korkeat virkamiehet/upseerit eivät ole käytännön vastuussa mistään.
        Edes harjoitusta johtanut korkea upseeri ja onnettomuuspaikalla olleet aliupseerit eivät ole syytettynä turmasta, vaan ainoastaan onnettomuusautossa olleet varusmiehet ja kuljettaja.

        Vaikkakin varuskuntaa johtava eversti saa suurinta palkkaa juurikin siksi että on ottanut laitoksen vastuullisimman työn vastaan ja korkea palkka kompensoi sitä vastuuta. Korkeaa palkkaahan ei makseta henkilön erinomaisuudesta ihmisenä, vaan työn mukana tulevasta vastuusta.


    • Miksi-nyt-kuoltiin

      Tiistilän koulu on ollut jo vuosikausia esillä maahanmuuttajataustaisten oppilaiden ongelmien vuoksi. On ollut muiden oppilaiden pahoinpitelyitä ja muita. Jonkun taustainen lapsi siellä nyt on PIIP-kuntotesteissä kuollut, mikä on valitettavaa.

      Eihän näihin Cooperein testeihin ja Piip-testeihin ole vuosikymmeniin kukaan kuollut. Itsekin olen varmaan 20 kertaa ollut Cooperin rääkissä. Afrikasta pitäisi toisaalta tulla kovakuntoisia juoksijoita, ei niiden pitäisi kuntotesteissä ensinnä sortua.

    • SeppoMiesSeppo

      Ei lähdetä demonisoimaan liikuntatunteja vaan hoidetaan mielummin ongelmaa. Alakouluun liikuntaa min. 10h/vko. Nostetaan peruskuntoa niin ei mennä ylirasitukseen. Säästetään samalla tulevissa terveydenhuollon kuluissa.. Täysin idioottia julkistaa lehdessä tälläistä asiaa ilman mitään tarkkaa tietoa. Joku läskipallo taas toimituksessa saanut kiimaorgasmin siitä että pääsee dissaamaan liikuntaa.

      • Aika_Pelottavaa

        Kyllähän liikunnan vuoksi kannattaa aina kuolla...


      • Vaaralliset-oppiaineet

        Liikunta- ja veistotunnit on lopetettava kouluissa. Molemmissa voi tulla nuorille ihmisille elinikäisiä vakavia vammoja, joko liikuntavälineistä tai veistoluokan työkoneista.


      • lajijasuris

        Samoilla linjoilla olen minäkin. Vähän kyllä spekuloin itsekin. Kauhealla kohulla pitäisi heti kieltää kokonaan koko testi, vaikka ongelma rajoittuu yhteen oppilaaseen. Urheilussa on aina kuollut ihmisiä ja niin tulee myös olemaan, sillä kaikkea ei voi ennakoida.

        Vastuu terveydentilasta kouluun päin pitää olla lähtökohtaisesti oppilaalla ja holhoojalla. Eihän opettajalla ole edes laillista oikeutta selvittää oppilaan terveystietoja omin päin. Jos on rajotteita, niin ne pitää ilmottaa ja opettajan pitää ne myös noteerata rankaisematta oppilasta! Tämän kyseisen tapauksen tiimoilta on kerrottu oppilaalla mm. pyörtyilyä aiemmin. Liittyykö se tähän vai muuhun, jää nähtäväksi. Jos liittyy, niin täytyy todella ihmetellä.

        Nyt jäitä hattuun ja selvitetään rauhassa mistä on kyse. He joilla on tietoa, ihan mitä vain mikä liittyy vähänkään, olisi hyvä että he kertoisivat. On nimittäin annettu ymmärtää kyseisen opettajan toimissa ja koulun kulttuurissa yleensäkin parannettavaa. Sinänsä koulu on kyllä luonteva paikka testata tällaisia juttuja.


    • Keskustelu_Kielletty

      Kovasti katoaa viestejä täältä!

      Kyllä opettajat ja rehtorit pitävät huolen toisistaan ja totuus lakaistaan maton alle jotta se ei vahingossakaan lipsahtaisi julkisuuteen. Parhaillaan pidetään opettajainhuoneessa kriisikokousta jossa sovitaan yhteinen tarina asioiden kulusta kuulusteluja varten.

      • Sovitut-puheet

        POLIISI: "Olemme kuulleet oppilailta kovaa kritiikkiä tätä PIIP-kuntotestausta kohtaan."
        OPETTAJAKUNTA: "Päin vastoin, tämä on eräs suosituimmista liikuntamuodoista Tiistilän koulussa. Oppilaat tulkevat usein irse ehdottamaan, että eiks tällä liikkatunnilla voitaisi mennä taas PIIP-leikkia".

        POLIISI: "Eräiden oppilaiden mukaan tämä oppilas oli pyytänyt lopettamaan rääkin, ja pyysi lupaa saada keskeyttää."
        OPETTAJAKUNTA: "Meillä opettajainhuoneessa on kyllä varsin yksimielinen käsitys siitä, että tämä oppilas nimenomaan halusi että testaamme nyt kunnolla. Että mitataan nyt laakista, että paljonko hänestä lähtee tehoja irti."


    • Sandelssonn

      Terve ihminen kestää testit. Vika oli pojan elimistössä.

      • Mitä-seuraavaksi

        Kenenkäs tekemiä ne elimistöt mahtoi olla? Darwinistit toteaa että normaalia kehityssykliä tällainen on, osa heikoista putoaa aina pois. Uskovaiset taas on sitä mieltä, että taivaan iloihin kutsuttiin.


    • HARIKKAA

      Totuus halleluja jos ihminen on heikko mistäköhän johtuu sehän johtuu yliopistotutkimusten joista paljon tietoa eli PERIMÄ eli suomeksi heikkotasoinen PERMA eli jos PERMA ON PUOLIKSI HARIKKAA eihän voi muuta tulla. Syy on palleistalähtöisin oleva mömmö on heikko laatuista HALLELUJA

    • sirppimies

      Ainahan ihmsiä kuolee ei näille voi mitään vanhukset makoilee paskassa ei kukaan välitä ihmisen kohtalo on kuolla heti kun syntyy alakaa kuoleman sirppimies työtänsä milloin se iskee ei siinä auta vaikka olis nuori tai 40-50v vanhus joten pulinat pois näillä mennään

    • Yyg65r

      Miettikää ees omaisia kuolla nyt koulussa juoksemiseen.seulontsa enemmän mikäli tossa iässä pitää revitellä kuten sanottu tos iäs niillä ei oo merkitystä eikä peruskansalaiselle.itellä7 ja 8 liikunta koulus mutta nyt 40v myöhemmin parhaimmistoo

    • Piip-testit-kunniaan

      Lastentautien sydänlääkärit Tuija Poutanen TAYS:sta ja Anita Hiippala HUS:sta sanoo, että ei ole mitään rajaa kuinka paljon noita kuntotestejä saa tehdä.
      https://yle.fi/uutiset/3-10412016

      Sama ihminen voi kuolla pulpetissa istuessankin, jos on sydänlihasvauriot sellaisia.

      Tämä oli nyt ensimmäinen lasten kuiolemantapaus kuntotestissä 60 vuoteen. Ehkei tästä tosiaan kannata tehdä liian pitkälle vietyjä johtopäätöksiä.

      Kaikenlaisessa junnu-urheilussa lapsia viedään tämän tästä hapenottokykynsä ja jaksamisen äärirajoille, eikä ne siihen kuole, vaan vahvistuu.

      Vaikka mitäpä toisaalta nuo Tampereen tai Helsingin sydänlääkärit meidän espoolaisten sydämistä tietäää. Ei ne ole kumpikaan paikan päällä koskaan käynyt.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2045
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1932
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      146
      1533
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1173
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1137
    Aihe