Sastamalan seurakuntalehti Sananjalka 3/2018

valkoinen-murhasi

kertoo:
"Tilallinen Kaarlo Herman Kelkka kuoli 7.5.1918 ampumalla teloitettuna. Hän ei millään tavalla osallistunut ns. kapinaan. Sata vuotta Herman Kelkan kuoleman jälkeen, sunnuntaina 9. syyskuuta 2018 piispa Kaarlo Kalliala siunaa hänet nimeltä mainiten haudan lepoon.

Valkoisten jo voitettua, Herman otettiin kiinni ja teloitettiin ilman minkäänlaista oikeudellista tutkintaa yksittäisten ilmoitusten perusteella. Tuolloin käytettiin myös hyväksi ko. aikakauden sekavaa tilannetta yksityistarkoituksiin. Herman Kelkalle jäi leski Aleksandra ja yhdeksän lasta.
Herman Kelkka siunataan nimeltä Muistomerkillä kohtaavat vailla laillista perustetta teloitetut isä ja poika. Herman Kelkka haudattiin yhteiseen kuoppaan Tyrvään kappelihautausmaalle, nykyisen punaisten muistomerkin läheisyyteen. Haudalla ei käyty ja koko asiasta vaiettiin.

Herman-papan ”tuomio” kauhistuttaa lainkäyttäjää. – On käsittämätöntä, että ihminen on voitu teloittaa ilman laillista oikeudenkäyntiä ja tuomiota. Yhteiskunta ei toiminut vielä tuolloin Suomessa normaalisti. Tyrvään kirkolle pystytettävään muistomerkkiin tulee myös Kyllikki Isotalon sedän, Tammisaaren punavankileirillä kuolleen Niilo Kelkan nimi. Täällä kohtaavat vailla laillista perustetta teloitetut isä ja poika."

Lahtarien ihannoijille mietittävää !

55

333

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HeinolassaJyrää

      Uutisotsikoista poimittua:



      Punaisten muistomerkki ja joukkohauta sijaitsevat Heinolassa Vierumäellä Versowoodin saha-alueen (ent. Kollin saha) keskellä. Sinne on haudattu eri lähteiden mukaan runsaat kaksisataa punaista, jotka kaatuivat 20. huhtikuuta valkoisia vastaan käydyssä Vierumäen taistelussa.


      https://fi.wikipedia.org/wiki/Punaisten_muistomerkki_(Heinola)


      Vierumäen taistelu


      https://fi.wikipedia.org/wiki/Vierumäen_taistelu


      Tappiot

      Valkoiset menettivät taistelussa noin 10 kaatunutta ja 40 haavoittunutta, joiden joukossa oli myös jalkaansa osuman saanut kapteeni Tapola. 

      Taistelussa kaatuneiden punaisten lukumäärä ei ole tiedossa, mutta muistitiedon ja arkistolähteiden perusteella Vierumäen joukkohautaan haudattiin noin 200–280 punakaartilaista, joista suurin osa on teloitettuja. Heidän tarkka lukumääränsä tai vainajien henkilöllisyys ei kuitenkaan ole selvillä. Heinolan miehittäneitä valkoisten joukkoja komentanut Georg Londén laski taistelua seuranneena päivänä 208 kaatunutta punaista. Suomen sotasurmat -tietokanta tuntee kuitenkin vain 18 Vierumäellä kaatunutta punaista, mikä johtuu siitä, että suurin osa kaatuneista oli kotoisin muualta Suomesta


      Vierumäen joukkohauta


      Vierumäellä kaatuneet ja teloitetut kerättiin taistelun jälkeen maanteiden varsilta ja haudattiin Laukkalankankaalle, joka myöhemmin nimettiin Hautapelloksi. Joukkohaudassa on yli 300 vainajaa. Perimätiedon mukaan sinne on haudattu myös kulkutauteihin menehtyneitä Heinolan asukkaita. Lisäksi paikallisia työväenaatteen ja punaisten kannattajia kerrotaan ammutun haudan reunalla. Muistomerkin hauta sai vasta vuonna 1949.


      Alun perin taistelupaikalle syntynyt joukkohauta on nykyään jäänyt Versowood Oy:n teollisuusalueen keskelle. Vuonna 2016 Versowood ilmoitti haluavansa siirtää joukkouhaudan pois ahtaaksi käyneeltä tontiltaan.


      https://www.google.fi/search?q=punaisten hauta siirretään&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&dcr=0&ei=jajAWuz0O4axX7y2qKAH


      Sama lyhennettynä:


      https://tinyurl.com/yd3p8fv4


      Versowood Group Oy ja Heinolan kaupunki haluavat siirtää punaisten joukkohaudan muualle teollisuusalueen keskeltä.


      http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201801262200694654_u0.shtml


      Vierumäellä makaa punakaartilaisten jäänteitä päällekkäin joukkohaudassa. Vainajien mahdollinen siirto olisi työläs ja kallis urakka, mutta asiantuntijat pitävät sitä tärkeänä.

      22.1.2018 klo 07:05



      https://yle.fi/uutiset/3-10031255



      Punaisten joukkohautoja alkuperäisillä paikoillaan vain Heinolassa ja Hollolassa - useimmat vainajat siirretty hautausmaille


      Uutiset 18.10.2016



      https://www.itahame.fi/Uutiset/art2311655



      Tehdas haluaa siirtää punaisten joukkohaudan laajentumisen 


      Julkaistu: 2.10.2016 2:00 , Päivitetty: 2.10.2016 10:46



      https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002923527.html





      Kajoamislupa, Heinola Vierumäki (PDF) Lahden museoiden lausunto 22.3.2017. Lahden kaupunginmuseo/Päijät-Hämeen maakuntamuseo. Viitattu 13.9.2017


      http://www.lahdenmuseot.fi/index.php/download_file/view/6626/



      Sadat vainajat halutaan kaivaa ylös Heinolassa – sisällissodan uhrit lepäävät keskellä vilkasta teollisuusaluetta


      Vierumäellä makaa punakaartilaisten jäänteitä päällekkäin joukkohaudassa. Vainajien mahdollinen siirto olisi työläs ja kallis urakka, mutta asiantuntijat pitävät sitä tärkeänä.

      22.1.2018 klo 07:05


      https://yle.fi/uutiset/3-10031255



      Kova yhteenotto Vierumäellä


      Vierumäellä taisteltiin ankarasti keväällä 1918, sisällissodan viimeisinä verisinä viikkoina. Punaiset vetäytyivät Heinolasta etelään ja valkoiset yrittivät katkaista perääntyvien reitin puskemalla punaisten sivustaan Vesivehmaan–Urajärven suunnasta. Valkoiset onnistuivatkin ottamaan haltuunsa Vierumäen tienristeyksen alueen ja ryhmittyivät kylän pohjoispuolen harjanteelle. Punaisia saapui Heinolasta päin harjanteen edustalle koko ajan lisää.


      – Valkoisten tulpan takia punaisten pakotie oli poikki. Alkoi epätoivoinen hyökkäys ja punaiset saivat viimeinen tien auki Jaalan suuntaan, kertoo Heinolan vuoden 1918 tapahtumia tutkinut sotahistorian dosentti Jukka Kulomaa.


      – Hinta oli kova. Vierumäellä kaatui paljon miehiä. Puhutaan jopa kolmesta sadasta kuolleesta, jatkaa Kulomaa.


      Punaisten lähdettyä Vierumäeltä ja taistelujen laannuttua valkoiset vievät omat kaatuneensa kirkkomaiden multiin. Punaiset haudattiin kunnan omistamalle Laukkalan pellolle silminnäkijöiden kertomusten mukaan 3-4 miestä päällekkäin kymmenien metrien pituisiin monttuihin. Sitten heidät unohdettiin.

      • lahtari-tappaa-aina

        -----Vierumäen joukkohautaan haudattiin noin 200–280 punakaartilaista, joista suurin osa on teloitettuja.----

        Nuokin on virallisissa tilastoissa laskettu taistelutappioiksi millä tietenkin on haluttu karkeasti väärentää tilastoja.


    • JeesustaHätiin

      Punaisten joukkohauta halutaan siirtää Heinolassa


      Joukkohauta halutaan häväistä ja hävittää! Häpeä Suomi! Punikitko ovat haitolla vielä 100 vuotta lahtaamisensa jälkeenkin? 


      Miten SDP / Vasemmistoliitto aikoo toimia monien entisten kannattajiensa muiston häväistyksen suhteen? Ottaako media kantaa?


      Vaikken itse olekaan aatteenne kannattaja, niin historian harrastajana tämä hanke tuntuu vähintäänkin irvokkaalta.


      Kyllä kait pala maata ja lopullinen rauha ei liene liikaa vaadittu punikkina pidetyillekään IHMISILLE, vaikka sekin maapalanen on jaettu niin monen muun kanssa yhteishaudassa. Porvarille ja lahtarille, tai heidän perillisilleen, sekin näyttää olevan liikaa, vieläpä nyt 100 -vuoden päästäkin!


      Kaikkein kapisimmat kolkat valittiin aikoinaan hautapaikoiksi näille onnettomille. Nyt on nähtävästi maasta pulaa kun sekin maapala on liian arvokasta näille lahtareiden jälkeläisille! 


      Kaikkein kapisimpaan "koirahautaan" haudatut IHMISET ovatkin haitolla vielä 100 vuotta sen jälkeen kun heidät on teloitettu tai vuoden 1918 kahinoissa Vierumäellä kaatuneet. Nyt on "valkoisien lahtarien henkiset perilliset" saaneet silmäänsä tarpeeksi tuosta muistomerkistä ja hauta halutaan hävittää,  "muka siirtämällä siunattuun maahan"


      Ei ne aikoinaan ammutut ihmiset tarvitse enää mitään siellä joukkohaudoissaan, mutta sen verran pitäisi kunnioitusta olla, ettei niitä 100 vuotta tapahtumien jälkeen aleta enää tonkimaan ja siirtämään muualle. Kaikkein kapisin kolkka on taatusti silloinkin valittu haudan paikaksi ja sen pitäkööt vainajat hyvänään. Muistomerkki keskellä tehdasaluetta muistuttakoon lahtarien perillisiä menneistä ajoista!


      Nyt sopii kysyä MIKSI HAUTA-ALUE on ylipäätään myyty tai joutunut jonnekin teollisuusalueen keskiöön? Ahneet lahtarien perilliset ovat sen onnistuneet, todennäköisesti koplaamalla,  siis viekkaudella ja vääryydellä, kauppaamaan... on kait haudoillakin joku suoja tai hautarauha oltava! Jos kyse olisi vaikkapa NL:n sotilaiden tai niiden lähettämien desanttien ja murhaajien  haudoista, niin tuollaista hautarauhan rikkomista ei olisi ikinä tapahtunut.


      Mitä siirrettävää siellä onkaan 100 vuotta tapahtumien jälkeen? Nappeja, rättejä ja kenkärahjoja, sekä tietenkin lahtareiden luoteja! Lisäksi kaikki vainajat halutaan häväistä kirkon toimesta. Missä olivat papit vuonna 1918? Tietenkin ampumassa punikeiksi nimittämiä IHMISIÄ. Silloin oli puolet valittu, miksi NYT pitäisi vainajien muisto häpäistä siirtämällä jäänteet kirkon maahan ja siunata raadonrippeet JEESUSTA hokemalla, kun ei silloinkaan hoettu muuta kuin TULTA!


      Missä on vasemmiston kanta asiaan? 1960-70 -luvuilla tuollainen hanke ei olisi tullut kuuloonkaan. Silloin oli vielä vasemmistollakin AATTEENSA ja AATTEEN KANNATTAJANSA. Nyt taitaa olla vain vätyksiä ja vaalitkin on tulossa. TOIMIKAA!



      Täältä löytyy paljon 1918 tapahtumia (punaisten puolelta kerrottuna ts. Kansalaissotaa) käsittelevää kirjallisuutta scannattuna PDF-muodossa. Suurinta osaa julkaisuista on miltei mahdotonta löytää / hankkia muutoin.


      https://helda.helsinki.fi/handle/10138/139701

      • Anonyymi

        Nyt joulukuussa 2020 Vierumäen muistokiven vierellä sijainneet kaksi joukkohautaa on paikallistettu ja tyhjennetty. Vainajien tutkimus jatkuu edelleen. Kaikista otetaan vielä DNA-näyte myöhempi tunnistaminen mahdollistaen.

        Jaa montako löytyi? Tasan 50. Muistokivessä kerrottiin (kuten ylhäällä toisteltiin) haudassa olevan yli 200 uhria. Siinä uskossa olisimme vieläkin ilman haudan avaamista.

        Siis totuus voittakoon. Ei valkoiset kiiltokuvat eikä punaiset marttyyritarinat. Molempia täällä taas tyrkytettiin.


    • ketaleen_ikiliikkuja

      Voi ei!!! Nyt Ketale on löytänyt jonkun, joka on ollut ehkä syytön!!! Ennenkuulumatonta, fantastista ja uutta historiankirjoitusta Ketaleelta. Mitä nyt Ketale, kuinka tästä eteenpäin? Ehdotuksia?

    • lahtari-tappaa-aina

      Kaarlo Kelkka oli yksi niistä 27 000:sta, jotka tunnoton lahtari tappoi. Tarinoita olisi siis kerrottaviksi 27 000 eikä vain yksi. Mutta esimerkkinä yksikin on jo paljon puhuva.

      • plurts_plörts

        Lisää kunnon jöötiä. Nää on hauskoja :)


      • lahtarilla-hauskaa
        plurts_plörts kirjoitti:

        Lisää kunnon jöötiä. Nää on hauskoja :)

        ----- Nää on hauskoja---

        Kertoohan tuo kommentti aika hyvin mikä on lahtarilainen mielenlaatu kun murhatkin ovat hauskoja. Tosi hauskaa ja kivaa on täytynyt lahtarilla olla kun tapettiin 27 000 ja olisi tapettu enemmänkin mutta kun joutuivat ikäväkseen lopettamaan sen hauskan pidon kun juuri olivat alkuun päässeet ja makealta tuntui.

        Lahtarin hauska ei ole normaalin ihmisen hauska.


      • plurts_plörts
        lahtarilla-hauskaa kirjoitti:

        ----- Nää on hauskoja---

        Kertoohan tuo kommentti aika hyvin mikä on lahtarilainen mielenlaatu kun murhatkin ovat hauskoja. Tosi hauskaa ja kivaa on täytynyt lahtarilla olla kun tapettiin 27 000 ja olisi tapettu enemmänkin mutta kun joutuivat ikäväkseen lopettamaan sen hauskan pidon kun juuri olivat alkuun päässeet ja makealta tuntui.

        Lahtarin hauska ei ole normaalin ihmisen hauska.

        Hauskaa tässä on tuo paatos ym. naurettava fanatismi joka saa saman levyn soimaan tauotta, vuodesta toiseen, 24/7. Kaikki vuosien saatossa sanomasi on vain muutaman asian copy/pastea. Mahtuisi helposti A4_lle . Mikäli et vieläkään tajua, nauran sinulle ja tuolle käsinkosketeltavalle hölmöydellesi. Olet palstan luotettava ilopilleri, ja mikä hauskinta, ihan tahtomattasi.
        Olisin about sanasta sanaan voinut tosin arvata vastauksesi, eli toisinaan kyllä olet hieman tylsä :(


      • Anonyymi

        Todellisuudessa yksi 12.000 :sta punikista, jotka tapettiin

        5.000 aseetonta ja viatonta punikkia kaatui ase kädessä taistelussa ja 7.000 teloitettiin oikeuden päätöksellä. Siinä ne tapetut punikit!


    • PunikitLahtasivatInnolla

      Valkoisten humaaniutta osoittaa, että he tekivät laittoman murhatyönsäkin reilusti ampumalla. Punaiset sen sijaan esimerkiksi polttivat alaikäisiä tyttöjä elävältä.

      Ja suurin osa valkoisten vangeista armahdettiin muutaman kuukauden vankeuden jälkeen. Punaiset sen sijaan murhasivat yli puolet vangeistaan.

      • TästäOliKyse

        Juha Siltala esittelee valkolahtariden valheita ja kiihotuskirjoituksia, joilla lahtarit saatiin hurmejuhlatuulelle!

        Juha Siltala Sisällissodan psykohistoria, sivut 298-299:

        "Kymin, Kuusankosken ja Voikkaan tehtaiden isännistöä, insinöörejä ja työnjohtajia oli palellutettu pakkaseen, poltettu polttoöljyllä valeltuna, sokaistu ja kastroitu, poltettu hapoilla, puristeltu kuumilla pihdeillä, nyljetty elävältä päänahat pois, upotettu kosken kuohuihin, haudattu elävältä tai keitetty venäläisten kenttäkeittiössä."

        "Käsien leikkaaminen, perheen pyhitetystä piiristä riistäminen, miesten tunnusten kuten kellon ja saappaiden ryöstäminen, alastomaksi riisuminen, sydämeen iskeminen, kielen repäiseminen suusta ja silmien kaivaminen kuopistaan, huulien ja korvan leikkaaminen, skalpeeraus, kallon murskaaminen "mäsäksi" ja aivojen puhkominen, ylä- ja alaruumiin irrottaminen sekä teot, "joista ei saata kertoa", toistuvat kidutuskuvauksissa. Erityisesti vanginkäsittelyssä punaisten toiminta tuntuu painottuneen kuohitsemiseen, paljon harvemmin raiskauksiin. Raskauttaviksi asianhaaroiksi katsottiin uhrin nuoruus ja jalousaste mutta myös isällinen auktoriteettiasema: isäntä, kirkkoherra, nimismies, johtaja, opettaja."


      • korjaa-unohduksesi

        -----Punaiset sen sijaan esimerkiksi polttivat alaikäisiä tyttöjä elävältä.-----

        Heheeehaee, heehheeee-heeee. Unohdit mainita sen, että punaisen alueen kirkot olivat täynnään kielestää alttarinkaiteeseen naulattuja pappeja.


      • PunikitLahtasivatInnolla
        korjaa-unohduksesi kirjoitti:

        -----Punaiset sen sijaan esimerkiksi polttivat alaikäisiä tyttöjä elävältä.-----

        Heheeehaee, heehheeee-heeee. Unohdit mainita sen, että punaisen alueen kirkot olivat täynnään kielestää alttarinkaiteeseen naulattuja pappeja.

        En unohtanut. Tuo liioiteltu vale on sinun heiniäsi. Tyttöjen polttaminen sen sijaan on hyvin dokumentoitu historiallinen tosiasia. Vain tunteeton hirviöpunikki kehtaa häpäistä heidän muistoaan räkäisellä naurullaan.


    • zxcvbnmkl

      "Lahtari" ei tappanut 27,000 punaista vaan taisteluissa kuoli noin 5,000 punikkia ja 7,500 punikkia teloitettiin. Hieman yli puolet kuolleista punikeista kuoli tauteihin ja aliravitsemukseen.

      Jotain rotia sentään noihin väitteisiin.

      • pyydä-isi-laskemaan

        Kaatuneissa punaisissa oli ainakin 2 000 taistelun jälkeen ammuttua antautunutta. Teloituksia oli n. 8 000, vankileireillä kuoli n. 14 500 ja kadonneista 4 500:sta ainakin 2 000-3 000 oli pakomatkalla tms. teloitettuja työläissiviileitä. Laske näistä yhteen jos osaat.

        Jotain rotia sentään noihin valeisiisi.


      • kidutettiin-hengiltä

        -----Hieman yli puolet kuolleista punikeista kuoli tauteihin ja aliravitsemukseen. ----

        Kun vangille ei anneta ruokaa edes sen vertaa, että hengissä pysyisi niin murhahan se on, kiduttamalla tehty.


      • PunikitLahtasivatInnolla
        kidutettiin-hengiltä kirjoitti:

        -----Hieman yli puolet kuolleista punikeista kuoli tauteihin ja aliravitsemukseen. ----

        Kun vangille ei anneta ruokaa edes sen vertaa, että hengissä pysyisi niin murhahan se on, kiduttamalla tehty.

        Pelkkä aliravitsemus ei aiheuttanut tuhansia leirikuolemia. Tarvittiin lisäksin espanjantautina tunnettu maailmanhistorian pahin lintuinfluenssaepidemia sekä pilkkukuume. Aliravitsemustaanhan punaiset olivat edistäneet kelpo lailla tuhomalla huhtikuussa useita rautatievaunulasteja viljaa ja polttamalla runsaasti karjaa elävänä rakennusten mukana.


      • ketaleen_ikiliikkuja
        PunikitLahtasivatInnolla kirjoitti:

        Pelkkä aliravitsemus ei aiheuttanut tuhansia leirikuolemia. Tarvittiin lisäksin espanjantautina tunnettu maailmanhistorian pahin lintuinfluenssaepidemia sekä pilkkukuume. Aliravitsemustaanhan punaiset olivat edistäneet kelpo lailla tuhomalla huhtikuussa useita rautatievaunulasteja viljaa ja polttamalla runsaasti karjaa elävänä rakennusten mukana.

        Älä viitsi pilata Ketaleen sokeaa ja varsin hilpeää kiihkoa millään tylsillä järkiseikoilla . Menee hyvä kestohurmos muuten ihan hukkaan.


      • lahtari-oli-pahin
        PunikitLahtasivatInnolla kirjoitti:

        Pelkkä aliravitsemus ei aiheuttanut tuhansia leirikuolemia. Tarvittiin lisäksin espanjantautina tunnettu maailmanhistorian pahin lintuinfluenssaepidemia sekä pilkkukuume. Aliravitsemustaanhan punaiset olivat edistäneet kelpo lailla tuhomalla huhtikuussa useita rautatievaunulasteja viljaa ja polttamalla runsaasti karjaa elävänä rakennusten mukana.

        ------Pelkkä aliravitsemus ei aiheuttanut tuhansia leirikuolemia. Tarvittiin lisäksin espanjantautina tunnettu maailmanhistorian pahin lintuinfluenssaepidemia sekä pilkkukuume. -----

        Leirien ulkopuolella kuolleisuus näihin pysyi ihan siedettävänä. Mutta leireille luotiin tahallaan tuhoisat olosuhteet nälällä ja ylitiheydellä. Nälkä vie vastustuskyvyn ja tiheässä olo ilman hygieniaa levittää tehottaasti taudit vastustuskyvyttömiin ihmisiin. Kyllä lahtarien puolella tämä mekanismi tajuttiin ja juuri siksi niin tehtiinkin, että vangit kuolisivat pois tarvitsematta heitä ampua.


      • PunikitLahtasivatInnolla
        lahtari-oli-pahin kirjoitti:

        ------Pelkkä aliravitsemus ei aiheuttanut tuhansia leirikuolemia. Tarvittiin lisäksin espanjantautina tunnettu maailmanhistorian pahin lintuinfluenssaepidemia sekä pilkkukuume. -----

        Leirien ulkopuolella kuolleisuus näihin pysyi ihan siedettävänä. Mutta leireille luotiin tahallaan tuhoisat olosuhteet nälällä ja ylitiheydellä. Nälkä vie vastustuskyvyn ja tiheässä olo ilman hygieniaa levittää tehottaasti taudit vastustuskyvyttömiin ihmisiin. Kyllä lahtarien puolella tämä mekanismi tajuttiin ja juuri siksi niin tehtiinkin, että vangit kuolisivat pois tarvitsematta heitä ampua.

        "juuri siksi niin tehtiinkin, että vangit kuolisivat pois "

        Sangen outo väite ottaen huomioon, että vankien valtaenemmistö säilyi hengissä. Päinvastoin kuin punaisten vangeista.


      • Anonyymi
        pyydä-isi-laskemaan kirjoitti:

        Kaatuneissa punaisissa oli ainakin 2 000 taistelun jälkeen ammuttua antautunutta. Teloituksia oli n. 8 000, vankileireillä kuoli n. 14 500 ja kadonneista 4 500:sta ainakin 2 000-3 000 oli pakomatkalla tms. teloitettuja työläissiviileitä. Laske näistä yhteen jos osaat.

        Jotain rotia sentään noihin valeisiisi.

        Taistelussa kaatui 5.000 ammuttuna ja luku sisältää ammutut antautuneet, johon MOLEMMAT OSAPUOLET syyllistyi.. teloituksia oli 7.000. Vankileireillä menehtyi Espanjan tautiin 14.000. Ja kadonneet pääsivät kyllä Venäjälle, joka kävi heille kohtalokkaaksi!

        Laske näitä yhteen, jos osaat.


      • Anonyymi
        kidutettiin-hengiltä kirjoitti:

        -----Hieman yli puolet kuolleista punikeista kuoli tauteihin ja aliravitsemukseen. ----

        Kun vangille ei anneta ruokaa edes sen vertaa, että hengissä pysyisi niin murhahan se on, kiduttamalla tehty.

        ” Kun vangille ei anneta ruokaa edes sen vertaa, että hengissä pysyisi niin murhahan se on, kiduttamalla tehty.”

        Ei ole ja siihen samaan kuoltiin myös gulageilla. Lisäksi vahvemmat vangit varasti heikompien annokset. Punikki on punikki aina!


    • TorpparinSukua
    • hjhjhgjjgh

      Pelkästään kirkkojen häpäisy tuhotyöt ja kirkonmiesten surmat tekivät juuri sen ettei punaisia sitten kirkkomaahan enään siunattu.

      • puhut-pckaa-taas

        Punaiset eivät häpäisseet AINUTTAKAAN kirkkoa millään tavoin. Valkoiset sitä vastoin häpäisivät törkeästi kreikkalaiskatolisen kirkon Tampereella heti valtaksen jälkeen ja jopa vaativat sen purkamista "ryssän kirkkona" vaikka Suomessa oli omiakin kreikanuskoisia.


      • ketaleen_ikiliikkuja
        puhut-pckaa-taas kirjoitti:

        Punaiset eivät häpäisseet AINUTTAKAAN kirkkoa millään tavoin. Valkoiset sitä vastoin häpäisivät törkeästi kreikkalaiskatolisen kirkon Tampereella heti valtaksen jälkeen ja jopa vaativat sen purkamista "ryssän kirkkona" vaikka Suomessa oli omiakin kreikanuskoisia.

        Oho. Taitaa Ketaleella kohta suoni katketa. Ihmeen kuumana se käy vaikka on väärässä. Vähän outo .... :)


      • teuvo-pakkala
        puhut-pckaa-taas kirjoitti:

        Punaiset eivät häpäisseet AINUTTAKAAN kirkkoa millään tavoin. Valkoiset sitä vastoin häpäisivät törkeästi kreikkalaiskatolisen kirkon Tampereella heti valtaksen jälkeen ja jopa vaativat sen purkamista "ryssän kirkkona" vaikka Suomessa oli omiakin kreikanuskoisia.

        Punaiset eivät hyväksyneet homostelevaa Martti Larnia ja valkoiset jättivät Kiannon Kahden naisen miehen julkaisematta. Kaikkihan lopulta alistuivat ateistista Mussoliinia myöten yhteen vaimoon. Larni kannatti homoilua ja Kianto moniavioisuutta.


      • Anonyymi
        puhut-pckaa-taas kirjoitti:

        Punaiset eivät häpäisseet AINUTTAKAAN kirkkoa millään tavoin. Valkoiset sitä vastoin häpäisivät törkeästi kreikkalaiskatolisen kirkon Tampereella heti valtaksen jälkeen ja jopa vaativat sen purkamista "ryssän kirkkona" vaikka Suomessa oli omiakin kreikanuskoisia.

        Punaiset murhasivat jo yksin Kouvolassa viisi pappia. Eiköhän siinä kirkon häpäiseminen ole rinnalla pienempi rike!


      • Anonyymi

        Ja niin suuri on viha ja katkeruus, ettei tänäkään päivänä haluta metsähautoja kirkkomaahan siirtää...

        Vaikka 102 vuotta vierähtänyt, on eräillä asenteet kuin se olisi ollut eilen?


    • eiuskoisisuomessa

      Suomalaiset punikit ja kommunistit oli vielä ihan sekaisin 60- ja 70-luvulla kun odottivat vallankumousta. Oli jopa tappolistatkin valmiina toimihenkilöitä ja reppureita varten. Kyllä on ollut porukka sekaisin! Eikö tuo ollut ihan aivottomien ay-hölmöjen mielikuvitusleikkiä? Ja Suomessa vielä ....

      • aina-paranee

        ----Oli jopa tappolistatkin valmiina toimihenkilöitä ja reppureita varten.----

        Missä sinä sellaiset olet nähnyt, natsi, kuka mahtoi ne sinulle esitellä ? Puhut paskaa jonka kaikki onneksi tietävät paskaksi.


      • Anonyymi
        aina-paranee kirjoitti:

        ----Oli jopa tappolistatkin valmiina toimihenkilöitä ja reppureita varten.----

        Missä sinä sellaiset olet nähnyt, natsi, kuka mahtoi ne sinulle esitellä ? Puhut paskaa jonka kaikki onneksi tietävät paskaksi.

        Niitä luetteloita jopa esiteltiin kehuskelle kohteille! Pöljäkö olet!? Itsehän sinä ylvästelet väärin ajattelevien vankileireillä yhä vuonna 2020! Mihinkäs stallari eroon pääsee emolevyyn poltetuista ominaisuuksistaan!


    • vain-pieni-pisara

      Nuo Kelkat olivat vain pisara 27 000 syyttömän meressä. Heidänkin murhaajansa armahdettiin, millähän perusteella koska ns. armahdus koski vain kapinan kukistamisen yhteydessä tapahtuineita ylilyöntejä. Nämä Kelkathan eivät osallistuneet kapinaan joten armahdus ei voinut koskea heidän murhaajiaan.

      • Valehtelet-taas

        Tuo 27 000 on punikkien kokonaistappio. Joitain poikkeuksia lukuunottamatta kaikki syyllistyivät aseelliseen kapinaan. Monet lisäksi murhiin, ryöstöihin ja muuhun laittomuuteen.

        Kapinallisten pääosa eli noin 60 000 leirivankia armahdettiin melko nopeasti.
        Oli johdonmukaista antaa syytesuoja myös valkoisille. Joitain ehdittiin kyllä tuomita.

        Lisäksi punikit unohtavat mielellään noin 11 000 Venäjälle paennutta, jotka bolseviktti teurastivat Stalinin vainoissa.


      • puhut.lahtaria
        Valehtelet-taas kirjoitti:

        Tuo 27 000 on punikkien kokonaistappio. Joitain poikkeuksia lukuunottamatta kaikki syyllistyivät aseelliseen kapinaan. Monet lisäksi murhiin, ryöstöihin ja muuhun laittomuuteen.

        Kapinallisten pääosa eli noin 60 000 leirivankia armahdettiin melko nopeasti.
        Oli johdonmukaista antaa syytesuoja myös valkoisille. Joitain ehdittiin kyllä tuomita.

        Lisäksi punikit unohtavat mielellään noin 11 000 Venäjälle paennutta, jotka bolseviktti teurastivat Stalinin vainoissa.

        .....Kapinallisten pääosa eli noin 60 000 leirivankia armahdettiin melko nopeasti. ...

        Tutkintavankia siis, eihän heitä ollut koskaan tuomittukaan joten kyseessä ei ollut armahduskaan vaan syyttömien vapauttaminen tutkintavankeudesta. Tuo lahtarilainen puhetapasi paljastaa kyllä sen, että kaikki 80 000 vankia olivat tuomittuja jo leireille vietäessä ilman tutkintaa ja tuomiota. Sen takia puhut armahduksesta.

        ....Oli johdonmukaista antaa syytesuoja myös valkoisille.....

        Ei vaan päinvastoin. Oli päätetty antaa syytesuoja valkoisille murhaajille ja siksi oli ulkomaiden reaktioiden pelossa pikkanen pakko vapauttaa syyttömät punavangit. Sivistynyt maailma kun ei hyväksynyt näkemystä, että kapinankaan yhteydessä kaikki vangit saa tappaa. Massamurhaamisen jatkaminen olisi tiennyt Suomelle rankkoja seuraamuksia.


      • Valehtelet-taas

        Stallari: "Tutkintavankia siis, eihän heitä ollut koskaan tuomittukaan joten kyseessä ei ollut armahduskaan vaan syyttömien vapauttaminen tutkintavankeudesta. "

        Valehtelet. Kyseessä oli valtionrikosoikeuksien tuomitsemat vangit.

        "Tuo lahtarilainen puhetapasi paljastaa kyllä sen, että kaikki 80 000 vankia olivat tuomittuja jo leireille vietäessä ilman tutkintaa ja tuomiota. Sen takia puhut armahduksesta."

        Valehtelet. Vankeja oli noin 75 000,koska noin 15 000 pääasiassa naisia ja lapsia oli päästetty kotiin jo järjestelyvaiheessa.

        VRO:t tuomitsivat kaikkiaan 75 575 henkilöä erilaisiin rangaistuksiin. Heistä noin 7 600 todettiin syyttömiksi ja vapautettiin. Yleisin tuomio oli 2-3 vuotta kuritushuonetta.
        Olen käyttänyt sanaa "armahdus", mutta pääosa siis päästettiin ehdonalaiseen.

        Vuoden 1918 lopussa vankeja oli enää noin 6 700.


    • siukola

      Onko se nyt sitten normaalia. Yritystukea kaadetaan miljardien edestä, vaikka niiden tehottomuus on todistettu. Maataloustuki tuhoaa kansaa. Ruukeissa, satamilla ja sellukeittimöissä olevat punakaartin siemenet väänsivät ison jöötin Kekkosen käskystä entisten toverien siementen päälle. Suomessa matalapalkkainen ihminen elää tuskassa sellunkeittäjän nauraessa talonisännän kanssa. Suomalaisten herroiksi tekeminen on ajanut maan velkavankeuteen ja monet itsemurhan partaalle. Mitään ei osata kohdentaa järkevästi, koska aina halutaan itselke se suurin siivu.

    • einäytähyvältä

      Punaiset aloitti sisällissodan , aletaan tappamaan syyttömiä ihmisiä. Sitten paetaan Venäjälle valtion rahat viedään Venäjälle ( Verner lehtimäki) pankit räjäytetään.

      • Anonyymi

        "Punaisten joukkohautoja alkuperäisillä paikoillaan vain Heinolassa ja Hollolassa - useimmat vainajat siirretty hautausmaille."

        (Uutiset 18.10.2016, Itähäme - linkki ei enää aukea)

        https://www.itahame.fi/Uutiset/art2311655

        Itähämeen tieto ei pidä paikkaansa. Joukkohautoja on yhä ympäri Suomea, esimerkiksi Joensuun Siilaisten metsässä (20-30 vainajaa) ja tietenkin Tammisaaren Dragsvikissä (noin 3000 vainajaa). Näistä jälkimmäistä ei suuren kokonsa vuoksi varmaan koskaan siirretä, mutta Joensuun Siilaisten väliaikaisen hautapaikan voisi kyllä vielä siirtää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Punaisten joukkohautoja alkuperäisillä paikoillaan vain Heinolassa ja Hollolassa - useimmat vainajat siirretty hautausmaille."

        (Uutiset 18.10.2016, Itähäme - linkki ei enää aukea)

        https://www.itahame.fi/Uutiset/art2311655

        Itähämeen tieto ei pidä paikkaansa. Joukkohautoja on yhä ympäri Suomea, esimerkiksi Joensuun Siilaisten metsässä (20-30 vainajaa) ja tietenkin Tammisaaren Dragsvikissä (noin 3000 vainajaa). Näistä jälkimmäistä ei suuren kokonsa vuoksi varmaan koskaan siirretä, mutta Joensuun Siilaisten väliaikaisen hautapaikan voisi kyllä vielä siirtää.

        Tampereella Kalevankankaan joukkohautaan haudattiin n. 2700-2800 punaista. Taisteluissa kaatui enintäin muutama sata. Miten loput vainajat saatiin, ei kai vain teloitettu antautuneieta ja siviileitä.


    • Anonyymi

      Herman-papan ”tuomio” kauhistuttaa lainkäyttäjää. – On käsittämätöntä, että ihminen on voitu teloittaa ilman laillista oikeudenkäyntiä ja tuomiota.

      Voitiin niin tehdä ja tehtiin tuhansia. Tällaisen demokratian toi Mannerheim Suomeen.

      Yhteiskunta ei toiminut vielä tuolloin Suomessa normaalisti

      Eikä sitä ennenkään. Niistä syistä kansannnousu tapahtuikin. Ei se tyhjästäs ja ilman mitään syytä alkanut. Eivät ala koskaan, aina on niin, että paine kattilassa on kasvanut liikaa ja jokin kohta repeää.

      • Anonyymi

        Punikit aloittivat murhaamisen jo keväällä-17 ja jatkoivat sitä erityisesti marraskuun suurlakon aikana venäläisen sotaväen ja bolsevikkien tuella.

        Mannerheim tuli Suomeen joulukuun puolivälissä -17.

        Hänen aloittaessaan venäläisten aseriisunnan tammikuun lopussa,oli punaisen terrorin uhreja noin 150.
        Valkoisten katsotaan mellakoissa ampuneen 10.

        Mananerheim kielsi oma-alotteiset teloitukset 11.5. 18, mutta erosi 31.5.18.
        Valtionhoitajana hän vei Suomen läntisten demokratioiden joukkoon mm. armahtamalla
        2 000 punikkia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Punikit aloittivat murhaamisen jo keväällä-17 ja jatkoivat sitä erityisesti marraskuun suurlakon aikana venäläisen sotaväen ja bolsevikkien tuella.

        Mannerheim tuli Suomeen joulukuun puolivälissä -17.

        Hänen aloittaessaan venäläisten aseriisunnan tammikuun lopussa,oli punaisen terrorin uhreja noin 150.
        Valkoisten katsotaan mellakoissa ampuneen 10.

        Mananerheim kielsi oma-alotteiset teloitukset 11.5. 18, mutta erosi 31.5.18.
        Valtionhoitajana hän vei Suomen läntisten demokratioiden joukkoon mm. armahtamalla
        2 000 punikkia.

        -------Punikit aloittivat murhaamisen jo keväällä-17 -----

        Nyt jos vielä jatkaisit tarinaasi kertomalla miten tuo oikeutti valkoiset tappamaan syyttömiä. Normaali oikeustajunta ei keksi oikeutusta tappaa tai rangaista yhtään mitenkään rikoksiin syyllistymättömiä mutta ehkä oikeistolainen oikeustajunta senkin selittää.


    • Anonyymi

      Niin olivat isä ja poika Kelkka vain osa suuresta joukosta lahtarien syyttömästi teloitetuista. Näin teki lainkuuliaiseksi ylistetty porvaristomme. Mikähän laki lie ollut kyseessä, ei ainakaan Suomen rikoslaki.

      • Anonyymi

        -----Näin teki lainkuuliaiseksi ylistetty porvaristomme. Mikähän laki lie ollut kyseessä, ei ainakaan Suomen rikoslaki.----

        Oli alkava Lapuan laki. Se sallii oikeistolle kaiken mikä edistää köyhien kyykyttämistä. Mikään keino ei ole laiton, julistaa tuo laki.


    • Anonyymi

      ....Punikit aloittivat murhaamisen jo keväällä-17 ......

      Nyt voisi joku tuota lausetta toisteleva selittää miten tuo oikeutti ja teki lailliseksi syyttömien tappamisen keväällä -18. Normaali järki ei asiaa niin koe.

      • Anonyymi

        Syyllisen tuntee siitä, että sen sijaan että hän puolustelisi tekoaan hän syyttää muita vielä itseään suuremmiksi pahantekijöiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Syyllisen tuntee siitä, että sen sijaan että hän puolustelisi tekoaan hän syyttää muita vielä itseään suuremmiksi pahantekijöiksi.

        Melkoisen osuva vihje syyllisyydestä on jo se, että epäilty on porvari. Vaikka hän ei olisi syyllistynyt käsillä olevaan tekoon, niin melko varmasti vähintään veronkiertoon tai muuhun talousketkuiluun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Syyllisen tuntee siitä, että sen sijaan että hän puolustelisi tekoaan hän syyttää muita vielä itseään suuremmiksi pahantekijöiksi.

        ----- hän syyttää muita vielä itseään suuremmiksi pahantekijöiksi.------

        Niin tai yhtäsuuriksi. Mutta et vastannut kysymykseen "miten tuo oikeutti ja teki lailliseksi syyttömien tappamisen keväällä -18.".

        Oliko liian vaikea vastattavaksi kuten näyttää ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Melkoisen osuva vihje syyllisyydestä on jo se, että epäilty on porvari. Vaikka hän ei olisi syyllistynyt käsillä olevaan tekoon, niin melko varmasti vähintään veronkiertoon tai muuhun talousketkuiluun.

        Niin, valitettavasti kyllä.

        Suomessa tuo luokka-ajattelu oli vasta alullaan 1918 keväällä. Venäjällä saman vuoden lopulla turvallisuuspalvelu Tseka alkoi pidättää ja ammuttaa ihmisiä yhteiskuntaluokan perusteella. Tekoja ei tuomitsemiseen tarvittu.


    • Anonyymi

      ” Nuo Kelkat olivat vain pisara 27 000 syyttömän meressä. ”

      Tarkkispoika on tietävnään, että punaisia taperttiin 27.000 ja he olivat kaikki ”viattomia ja aseettomia” vaikka ihme kyllä... osallistuivat aseelliseen kapinaan!

      Jospa käytämme sitten Tarkkispojan omia lukuja? ” Nuo Kelkat olivat vain pisara 27 000 syyttömän meressä. ”

      Tarkkispoika on tietävnään, että punaisia taperttiin 27.000 ja he olivat kaikki ”viattomia ja aseettomia” vaikka ihme kyllä... osallistuivat aseelliseen Jospa käytämme sitten Tarkkispojan omia lukuja?

      Punaiset:
      - kaatui taisteluissa 5199
      - teloitettiin
      - leireillä kuoli 11 652
      - katosi 1767
      - kuoli muutoin 443
      - kuollut sodan jälkeen 607
      Yhteensä 27 038 henkeä.

      Punaisia kuoli taistelussa 5.199 ja teloitettiin oikeuden päätöksellä ampumalla 7.390 eli YHTEENSÄ punaisia surmattiin 12.589 henkeä eli suurin piirtein se, mitä kerrottiin.

      Loput kuolivat, mutta kuolinsyy on epävarma. Ei esim Espanjan tautiin kuollutta ”tapettu” vaan hän kuoli tautiin.

      Kadonneista lienee melkoinen osa päätynyt Venäjälle. Kuoli muutoin kuvannee juuri sitä mitä sanookin. Kuoli tuohon aikaan, jostakin syystä.

      Jos mietimme verisiä vallankumouksia niin pahin niistä oli Venäjän sisällissota, jossa mehehtyi 9 miljoonaa ihmistä eli n. 6,5 % väestöstä!

      Espanjan sisällissodassa 1936-1939 menehtyi 1,5 % väestöstä.

      Suomessa punaisia surmattiin vain n. 0,34 % väestöstä.

      Punaiset:
      - kaatui taisteluissa 5199
      - teloitettiin
      - leireillä kuoli 11 652
      - katosi 1767
      - kuoli muutoin 443
      - kuollut sodan jälkeen 607
      Yhteensä 27 038 henkeä.

      Punaisia kuoli taistelussa 5.199 ja teloitettiin oikeuden päätöksellä ampumalla 7.390 eli YHTEENSÄ punaisia surmattiin 12.589 henkeä eli suurin piirtein se, mitä kerrottiin.

      Loput kuolivat, mutta kuolinsyy on epävarma. Ei esim Espanjan tautiin kuollutta ”tapettu” vaan hän kuoli tautiin.

      Kadonneista lienee melkoinen osa päätynyt Venäjälle. Kuoli muutoin kuvannee juuri sitä mitä sanookin. Kuoli tuohon aikaan, jostakin syystä.

      Jos mietimme verisiä vallankumouksia niin pahin niistä oli Venäjän sisällissota, jossa mehehtyi 9 miljoonaa ihmistä eli n. 6,5 % väestöstä!

      Espanjan sisällissodassa 1936-1939 menehtyi 1,5 % väestöstä.

      Suomessa punaisia surmattiin vain n. 0,34 % väestöstä.

      • Anonyymi

        -----Suomessa punaisia surmattiin vain n. 0,34 % väestöstä.-----

        Venäjällä ja Espanjassa sodittiin vuosikaudet, Suomessa oikeastaan vain n. 3 kuukautta. Ajan lyhyyden huomioiden Suomessa tapettiin ihmisiä ihan yhtä joutuisasti kuin noissa kahdessa mainitussa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        -----Suomessa punaisia surmattiin vain n. 0,34 % väestöstä.-----

        Venäjällä ja Espanjassa sodittiin vuosikaudet, Suomessa oikeastaan vain n. 3 kuukautta. Ajan lyhyyden huomioiden Suomessa tapettiin ihmisiä ihan yhtä joutuisasti kuin noissa kahdessa mainitussa.

        Aseellisen kapinan kannattajien on turha surra kaltaistensa kovaa kohtaloa.
        Aseeseen tarttuva ottaa aina riskin.Varsinkin häviäjille se toteutuu helposti.
        Ei siinä sata vuotta myöhemmin puserrellut tekoitkut mitään auta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aseellisen kapinan kannattajien on turha surra kaltaistensa kovaa kohtaloa.
        Aseeseen tarttuva ottaa aina riskin.Varsinkin häviäjille se toteutuu helposti.
        Ei siinä sata vuotta myöhemmin puserrellut tekoitkut mitään auta.

        Kuinka moni 1918 tapettu oli asetta nähnytkään?

        Kuinka moni niitä osasi käyttää?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 197
      2782
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      253
      2749
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      66
      2382
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      206
      1875
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1364
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1338
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1307
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      23
      1275
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      49
      1245
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      158
      1142
    Aihe