Suomen korkeimmat tuulivoimalat Akaaseen

korruptioHaisee

En ymmärrä, mikä ihmeen järki on rakentaa tänne reilusti Näsineulaa korkeampia tuulivoimalaitoksia. Myös päätöksenteko ihmetyttää. Ei paljon kysytty naapurien mielipidettä. Kaikessa hiljaisuudessa tuulivoimayhtiö voidellut päättäjät myötämielisiksi.

39

1590

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AlueenAsukas

      Joo en myöskään ymmärrä, eipä ole kyselty. Vastustan ehdottomasti koko hanketta! Saa nähdä mitä seuraamuksia tuulivoimalat aiheuttavat lähiympäristössä asuville ja ympäristölle, en usko että ainakaan positiivisia, jos voimalahanke toteutuu. Kyseessä tulee olemaan maailman korkeimmat voimalat. Onko sellaisten voimaloiden ympäristövaikutuksista edes tarpeeksi tietoa??

      • sipilän-syy

        Muutaman tuulimyllyn takia talous on mennyt jo täysin mönkään. Luultavasti tämäkin utopistinen hanke jää toteyttamatta kun rahat loppuvat. EU ja EKP takaavat biljoonaelvytyksellään talouden romahtamisen lähiaikoina. Ilman valtavia tukiaisia ja sähkön hiinan korotuksia tuulivoimalat ei pärjää ede ydinvoimalle. Suomessa on touhuttu tukiaisten avulla joka kuusen juuressa sipilän toimesta liian kauan. Olisi pitänyt muiluttaa koko kaveri Zimbabween kaltaisiensa seuraan jotta suomalaiset eivät joutuisi etsimään muuta asuinpaikkaa kaikki. Täällä Joensuussa on hirmuinen myrkkyongelma kun täällä poltetaan tervaa risuista 2 litraa sekunnissa. Tuon tervalaitoksen hajuja ja myrkkypitoisuuksia ei viranomaiset edes tutki kun ovat keksineet sille koelaitoksen nimen.Kaikke muuta kuin pieni koe koska tervaa tehdään vuodessa 60-100 miljoonaa litraa. Tietää sen jokainen miten paljon siitä haihtuu vaarallisia myrkkyjä ilmaan kun mitään ei puhdisteta.
        Kehotan akaalaisia ottamaan valla pois typeryksiltä heti vaaleissa.Nämä yritysten huijaukset ovat päässeet tukiaisten avulla laajanamaan joka paikkaan josta seuraa se ettei tässä maassa ole enää asumiskeltoista aluetta jollei tätä touhua lopeteta.


    • Paikallinen

      Toivottavasti kuntalaisita löytyy tarpeeksi munaa vastustamaan hanketta. Osa ihmisistä äänestää varmasti jaloillaan. Miksi muuttaisit Akaaseen? Mieluummin pois täältä. Eihän täällä ole kuin homekoulut ja kohta tuulipuisto, jossa maailman suurimmat turbiinit melkein keskustassa. Tutustukaa kuntalaiset infraääniin ja niiden vaikutuksiin. Kamalaa. Siinäpä oikeen hunajakaupunki. Mitähän Iittalassa ollan mieltä akaan tuulivoimahankkeesta. Tulevat olemaan ihan rajan takana ja noin 10 km päässä Iittalan keskustasta.

      • ruopruoruop

        Myöhäistä jaloillaan äänestäminen enää tässä vaiheessa. Kiinteistöäsi ei halua ostaa enää kukaan. Ei edes halvalla. - kiinteistösi arvo putoaa voimalaitosten seurauksena lähes nollaan, joten et voi muuttaa, ellet ole muuten tosi rikas.


    • VastustanVarmasti

      Käykää Humppilassa katsomassa tuulipuistoa, jossa on 210metriset kammotukset. Näette konkreettisesti mistä on kyse. Voi olla että tulee huono olo...

      • Akaalainen

        Eikö tästä voisi tehdä äännestystä,koska asia koskee meitä kaikkia Akaalaisia.Kaikki keskustelut asian tiimoilta ovat olleet kielteisiä ja olen samaa mieltä,eikö Akaa ole saanut tarpeeksi negatiivistä mainosta.


      • MyösAkaalainen

        Vieläkö edellinen kommentoija keksis jonkun uuden nimimerkin, jotta voisi vielä osottaa yksin yksinäistä mieltään :)


      • Akaassa-syntynyt
        MyösAkaalainen kirjoitti:

        Vieläkö edellinen kommentoija keksis jonkun uuden nimimerkin, jotta voisi vielä osottaa yksin yksinäistä mieltään :)

        Älä viitti. On täällä muitakin kirjoittajia kuin sinä onneton.


      • utopiaa

        Humppilan kunnanjohtajalla on liuta merkillisiä ajatuksia joita rahoittaa veronmaksajat puolueen kautta. Sinne suunniteltiin mennävuosina suurta lentokenttää. Taisi mennä poskelleen sekin haave jota kaikki kuntalaiset syystäkin vastustivat. Ihme että kunta on vielä pystyssä.


    • ruopruoruop

      Meillä on kokemusta tuulivoimasta. Myllyt ovat 1,5 km päässä ja tietyillä tuulensuunnilla tuulivoimamelu häiritsee nukkumista paljon. Ääni on pahinta yöaikaan, kun silloin on muuten täysin hiljaista.

    • tervemenoajaonnea

      Huhut Helsingistä, korostan sanaa huhut, että Akaan kaupunki tullaan melko lyhyellä aikavälillä pakkoliittämään johonkin rajanaapuriin kehnon vuosia jatkuneen taloudenhoidon vuoksi. Oma veikkaukseni on Lempäälä, Hämeenlinna tai Valkeakoski, ken vaan huolii.

    • akaa

      Höpsistä, Akaan talous on parempaan suuntaan menossa, vartailua muihin samankokoisiin kaupunkeihin.

      • jonteeresteri

        Oliko Pripyat saman kokoinen? :)


      • pitkä-kujanjuoksu

        Akaan taloudesta en tiedä mutta koko maa on jo konkassa Keskustan hullujen hankkeiden takia. Turha hyvää asuinpaikkaa on hylätä jonkun sipilän takia. Ne äijät lähtee kuin telkkä pesästä lähiaikoina.Huolehtikaa demokratiastanne ja äänestäkää oikeita ihmisiä eduskuntaan ja valtuustoon.Älkääkä antako ahneiden uskovaisten höynäyttää itseänne elinympäristöä tuhoavilla hankkeilla.


      • Anonyymi

        No niinpä niin, veroprosentti jo 22,25. Sitähän tarkoitit?


    • evakkokarjalan

      Ei ollut, ennen evakointia noin 49 000 asukasta eli arvio meni leikkisästi sanottuna kiville.

    • Huolestunut

      On jo vuosia näyttänyt siltä että Akaan ja Urjalan virka ja luottamusmiehet on jossain aineissa kun ne ei ymmärrä eikä välitä mistään mitään .

    • Uhri

      Akaan ja Urjalan virkamiehet on vuosia toiminut ilman mitään vastuuta ja velvoitteita .

      • siinä-syy

        Virkamiesten ainoa tehtävä onkin löytää rahaa niin paljon että oman palkan maksu toteutuu.


    • BrownChristmas

      Viialalaiset ainakin tykkäis hiilivoimalasta. Mitä pahemmalle haisee, sen enempi tykkäävät. Nehän polttaa kaikki roskansa tynnyreissä. Viialassa luonnonsuojelu on kauhistus.

      • tulonsiirtoa

        Tuulivoimalla ja luonnonsuojelulla ei ole mitään yhteistä. Tuulivoima vaatii aina saman kokoisen voimalaitoksen rinnalleen, jotta sähköä saataisiin silloinkin kun ei tuule. Varsinkin keskitalven paukkupakkasilla tuulivoimalat eivät tuota yhtään mitään, kun silloin ei tuule.

        Tuulivoima on pelkkä tukiaisautomaatti suuryrityksille.


      • Viialalainen
        tulonsiirtoa kirjoitti:

        Tuulivoimalla ja luonnonsuojelulla ei ole mitään yhteistä. Tuulivoima vaatii aina saman kokoisen voimalaitoksen rinnalleen, jotta sähköä saataisiin silloinkin kun ei tuule. Varsinkin keskitalven paukkupakkasilla tuulivoimalat eivät tuota yhtään mitään, kun silloin ei tuule.

        Tuulivoima on pelkkä tukiaisautomaatti suuryrityksille.

        Silti viialaan pitää rakentaa hiilivoimala, tai ehkä polttoöljyvoimala. Ihminen on tärkein!


      • tyhjän-päällä
        tulonsiirtoa kirjoitti:

        Tuulivoimalla ja luonnonsuojelulla ei ole mitään yhteistä. Tuulivoima vaatii aina saman kokoisen voimalaitoksen rinnalleen, jotta sähköä saataisiin silloinkin kun ei tuule. Varsinkin keskitalven paukkupakkasilla tuulivoimalat eivät tuota yhtään mitään, kun silloin ei tuule.

        Tuulivoima on pelkkä tukiaisautomaatti suuryrityksille.

        On niillä yksi yhteys. Ne molemmat ovat tuhonneet sekä talouden että ympäristön.
        Ainoa keino selviytyä talousromahduksesta ja sitä seuraavasta nälänhädästä on kasvattaa hevosia ja oppia vanhaa maataloutta .Siihen yksi sipilä ei pysty kun luulee mahdottomia sänkipäässään.Utopiat tulevat nyt todella kalliiksi. Tällaista aikaa ei ole lähihistoriassa ollutkaan pitkään aikaan. Tilanne muistuttaa Rooman tuhoa. Nyt vain kyseessä on 7 miljardia ihmistä.


    • EiTuulivoimaaAkaaseen
    • Hyväpaikka

      Näyttää Karhunrahkan alue olevan pelkkää korpea... ei paljon myllyt haittaa ketään.

      • Niinköhän

        Voimalapaikkojen etäisyys tulisi olemaan lähimpään asutukseen 1,1–1,6 km. Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan alle 2 km etäisyydelle asutuksesta ei tulisi ilman kattavaa
        terveysvaikutusten arviointia rakentaa voimaloita.


      • muutto-peruttu

        Haittaa paljonkin. Joudumme kaikki maksamaan mokoma kiusan.Näyttää olevan lapsuuden kotimetsää kyseessä.Helsinkiläisille ja tamperelaisille se hyöty tästä menee ja siksikin harmittaa kovasti.Tämä on outoa taloudenpitoa kun tuhlaten hoidetaan valtiota velkaa ja maksuja lisäten.Kunta tästä lopulta päättää joten voitte estää tämänkin huijaksen. Muualla asujat ei voi tehdä mitään muuta kuin kirota maakuntapoliitikot. Tuskin kukaan haluaa muuttaa paikkakunnalle näiden mastojen takia. Tämän vuoksi kai Lontilassa ja muualla lähistöllä onkin ollut myynnissä huomattava määrä tiloja mutta ilmoituksissa ei kyllä sanallakaan mainittu mokomaa asiaa.Kunhan vielä saatte tervatehtaan naapuriksi niin on omasta takaa hajut ja melut.


    • nähtyon

      Tuulivoimaa ei rakenneta menestyvien kuntien alueelle. Se symbolisoi kunnan kuralla olevaa taloutta. Siihen sortuvat vain köyhien alueiden kuntapäättäjät, jotka uhraavat asukkaat ja maisemat rahapulassaan. Pettymys on kuitenkin ollut suurta joka kunnassa, johon tuulivoimaa on rakennettu. Toivottuja kiinteistöveroja on tullut paljon odotettua vähemmän, koska varsinaista turbiinia, joka on laitoksen kallein osa ei lasketakaan mukaan "kiinteistön" arvoon.

      Voimalat rakentavat puolalaiset voimalaitosvalmistajan asentajat. Paikallisille ei jää muuta kuin kertaluonteiset maanrakennustyöt. Valmistumisen jälkeen voimaloita valvotaan ja ohjataan Saksasta ja Tanskasta käsin etänä. Paikallisille ei jää mitään muuta kuin voimaloiden aiheuttamat haitat.

      Koska nämä ahneuden muistomerkit on tarkoitus pystyttää?

      • Faktatietoa

        Uudesta tuulivoimalasta saa kiinteistöveroja noin 10 000 €/ v. muutaman vuoden päästä se tuottaa kunnalle alle 5 000 €/ v.

        Akaan kuntapäättäjien kannattaisi soitella vaikka Honkajoen kunnanjohtajalle ja kysellä, minkälaisen rahasammon kunta on tuulivoimasta saanut.


      • MustaaEnergiaa

        Hukkuva tarttuu mihin tahansa syöttiin.

        Pahalta vaikuttaa tämä oman kotiseudun pilaaminen näillä ihmisen ahneuden muistomerkeillä.


    • olet-oikeassa

      Päätökset on tehty Tampereella maakuntakaavaa väsätessä. Akaassa korkeintaan kunnanjohtaja rakentelee tuulipuistoa.Se ei ole asukkaiden etu eikä kenenkään suomalaisen koska me kaikki joudutaan se sähkökin maksamaan veroina ja sähkömaksuina.moninkertaisesti.Tämä onkin tyypillistä itämaista korruptiota jota sipilän hallitus harjoittaa.Kaukana demokratiasta koska asioita järjestelee KMS,demokratian ulkopuolinen porukka joka on saanut koko Suomen tuhoon.Tietysti peliin liittyy EU joka pelaa ihmisiltä rahat pois valeilmastomuutoksella.Näitä petkutuksia onkin pilvin pimein eikä uskovainen kansa kehtaa edes ajatella mitä nämä merkitsevät heille tulevaisuudessa.

    • Poispois

      Miten näin aivoton paikkakunta on voinut edes muodostua? Päättäjät ovat kuolleen vaneritehtaan akttiivikommunisteja tai jälkeläisiä. Mitään asiaa ei osata hoitaa. Jääräpäisesti jarrutetaan aivan kaikkea järkiperäistä. Taloudenhoidon taito nolla. Tai vähemmän.

      • kallu2

        Kommarit eivät edes ymmärrä tuulivoiman haittoja. Tuskin ovat asiasta mitään mieltä.

        Kapitalisti ymmärtää ainakin sen, että tuulivoima-alueen lähellä kiinteistöjen arvot romahtaa lähes nollaan, kun kysyntä loppuu. Kukaan ei halua ostaa taloa tuulivoimalan vierestä


      • Anonyymi

        Niin asiaa, niin asiaa, olen täysin samaa ihmetellyt.


    • Anonyymi

      Kuka mahtaa ottaa vastuun jos ihmisille tulee terveysongelmia,alueen tuntumassa on paljon omakotitaloja ja vapaaajan mökkejä,,myös lypsy ja lihakarjaa,,,eipä ole viellä selvitetty minkälainen uhka on terveydelle, vastuun kantaja on löydyttävä jos ihmiset rupee sairastuun,,,

    • Anonyymi

      Eihän tarvi käydä kuin Kaupungin talolla asijoilla kyllä heti tajuaa kuinka untamoo sakkia Akaassa on ,mikään asia ei mene eteen päin kukaan ei tiedä mitään mistään eikä ota vastuuta,,,

    • Anonyymi

      Moip. Asun nykyään Valkeakosken puolella. Opettajalla ei ole mahdollisuutta sähköautoon, mutta voimaloiden korkeus parantaa hyötysuhdetta? Nuoremmat on
      fiksumpia <3

    • Anonyymi

      Järjetön lnfraääni hanke sinne teille... Jos haluatte taivaalta murinaa ja jurinaa eli matalia taajuuksia alle 20hz .. en suosittele itse kokemusta... Mittaukset huuhaata . Mitäpä jos myllyt jauhaa samaa taajuuksia keskenänsä nii voimat kasvaa. Ps Suomessa vain 8 infraääni mittaria.... Eihän niitä ees mita ku ei mukamas olemitattavaa... 30km ratiperästä....

      • Anonyymi

        Tuulivoimalat kuuluu merelle, pois ihmisten näköpiiristä. Siellä on tyhjiä luotoja tarpeeksi ja ei tarvita niin korkeita mastoja, koska vedessä ei kasva puita: Tuulet puhaltaa matalammalta.
        Kannattanee korkeintaan rakentaa yksi mylly, jotta saadaan ensikäden tietoa - se on myös helppo purkaa ja siirtää mikäli aiheuttaa vastustusta. Veikkaan hyötysuhteen ja tuulten satunnaisuuden olevan kuitenkin sellainen asia, ettei hommassa ole järin järkeä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      348
      3945
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1729
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1520
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1487
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1328
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1295
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1251
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1177
    Aihe